x – Πιπεργιάς Δημήτριος

Ευβοίας, ΠΑΣΟΚ

http://www.pipergias.gr/

http://www.parliament.gr/synthesh/mp.asp?MPID=479

16 Σχόλια to “x – Πιπεργιάς Δημήτριος”

  1. taratati Says:

    Από συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μεταπήδησε στην ενεργό πολιτική, για να αποδείξει ότι οι άνθρωποι του μόχθου και του μεροκάματου μπορούν να τα βάλουν με τα κατεστημένα συμφέροντα. Ως βουλευτής Ευβοίας πλέον βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, καταγγέλοντας λαμόγια και λαμογιές όπου και αν αυτά κρύβονται. Αν θυμάμαι καλά, τη μαχητικότητά του αυτήν την έχει πληρώσει με ένα πρόβλημα στην υγεία του -εκτός αν τον συγχέω με τον Μανιάτη της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Στην Εύβοια έχει μόνο φίλους και ο καθαρός λόγος του τον έχει κάνει αγαπητό και στον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο που σέβεται και ασπάζεται τις απόψεις του. Κανείς δεν τον κατηγόρησε ποτέ για ιδιοτέλεια και θα πρέπει να θεωρείται από τώρα βασικό στέλεχος στην επόμενη κυβέρνηση…

  2. xaris Says:

    Μη τρελαθούμε κιόλας. Σάββατο 10 το βραδυ και τον βλέπω, τον τελευταίο, να βολοδέρνει στην εκπομπή με τα μπουζούκια της Διγενή στον Alpha. Ρώτα καλύτερα τους βουλευτές ΠΑΣΟΚ της Εύβοιας να σου πουν για το ποιον toy και μετά μίλα. Αν και δεν θα σου πουν και τίποτα, γιατί δεν θέλουν να τον «αναστήσουν» αφού δεν πρόκειται να βγει ξανά βουλευτής. Τέλος πάντων, ό,τι μπορεί κάνει ο άνθρωπος για να επιζήσει, όπως εκατοντάδες άλλοι μικροπολιτευτές της επαρχίας. Αλλά όχι δα και «τύπος & υπογραμμός» ο «κύριος»…

  3. Michalis Says:

    Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο φίλος Χάρης έχει προσωπική εμπάθεια με τον Πιπεργιά, εκτός και αν τον μπερδεύει με κάποιον άλλο. Σε καμία πάντως περίπτωση τα σχόλιά του δεν σχετίζονται με πολιτικά κριτήρια.
    Για την ιστορία, δεν εμφανίστηκε σε εκπομπή με μπουζούκια, αλλά σε εκπομπή αφιέρωμα στον συνθέτη, μαέστρο του βιολιού Γιώργο Κόρο, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τα μέρη της Κύμης θέλοντας να τιμήσει με την παρουσία του τον Ευβοιώτη δημιουργό, που έχει γράψει τις δικές του σελίδες στην ιστορία της μουσικής.
    Αναφορικά με τις κρίσεις περί μη εκλογής, είναι απορίας άξιον πώς ερωτήματα στα οποία παλεύουν να δώσουν απαντήσεις οι εταιρίες δημοσκοπήσεων, απαντώνται από τους χρησμούς, που δίνουν στον φίλο Χάρη οι…σύγχρονες Πυθίες που, όλως τυχαίως, έχουν κάθε συμφέρον να τις διαδίδουν. Έτσι, έχει μετατραπεί σε θλιβερό παπαγαλάκι, αφού, όπως φαίνεται από τη ρηχή ανάλυσή του, στερείται δικής του άποψης.
    Όσοι έχουν πολιτική διαδρομή δεκαετιών και εκλέγονται από το λαό της Εύβοιας για να τον εκπροσωπήσουν επί 4 συνεχόμενες τετραετίες στο Εθνικό Κοινοβούλιο, δεν είναι, αγαπητέ Χάρη, …. μικροπολιτευτές της επαρχίας.
    Ο Δημήτρης Πιπεργιάς έχει αποδείξει με τη μαχητικότητά του και με τη μακρόχρονη διαδρομή του ότι αποτελεί πολιτικό κεφάλαιο για την Εύβοια και οι όποιες εμπάθειες, όπως αυτή που διακρίνει εύκολα κανείς στην τοποθέτηση του Χάρη, δεν μπορούν να το απαξιώσουν. Συμφωνώ με τον taratati ότι το πολιτικό κεφάλαιο Πιπεργιάς θα αξιοποιηθεί μετά τις εκλογές από τον Γιώργο Α. Παπανδρέου, που έχει αποδείξει ότι εκτιμά αξίες και συνεργάτες.

  4. taratati Says:

    Μια κουβέντα μόνο για xari: ενοχλούν πολύ φαίνεται οι αποκαλύψεις και οι καταγγελίες του Δημήτρη του Πιπεργιά. Πονάνε πολύ. Και για να πει κάτι ο Πιπεργιάς, σίγουρο είναι ότι το έχει ψάξει. «Όλα στο φως» λέει το ΠΑΣΟΚ και ο Πιπεργιάς το κάνει πράξη με τις δεκάδες επερωτήσεις του. Κάθε μέρα φιλοξενούνται σε όλες τις εφημερίδες. Αλήθεια όμως, γιατί πνίγηκε η αποκάλυψη (κάπου κοντά στο Πάσχα ήταν) ότι η ΛΑΡΚΟ έκανε headgig με την Morgan Stanley, στην οποία o διευθύνων σύμβουλος Θανασούλης ήταν κάποτε υπάλληλος; Δεν απασχολεί τον εισαγγελέα αυτή η αποκάλυψη?????

  5. Dwra Says:

    Αν κάποιος δεν πρέπει να ανησυχεί στην Εύβοια, είναι σίγουρα ο Δημήτρης ο Πιπεργιάς. Η πολιτικη του σταδιοδρομία έχει κριθεί ήδη και δεν μπορεί κανείς να του αμφισβητήσει την εργατικότητα και την ακεραιότητα του. Άλλωστε, όσοι είναι χρόνια στο ΠΑΣΟΚ ξέρουν καλά τους αγώνες του και ότι δεν λέει ποτέ πράγματα για να πει, δεν καταγγέλει χωρίς να είναι σίγουρος.

  6. Γιάγκος Says:

    Να αγιάσει το στόμα σου Δώρα. Καλά τα λές…

  7. μανος Says:

    Για τον TARATATI
    1ον: To hedging λέγεται hedging και όχι headgig -για να ξέρουμε για τι μιλάμε
    2ον: Η Morgan Stanley διέψευσε ότι έχει κάνει ΠΟΤΕ έστω και μια δουλειά με τη ΛΑΡΚΟ.
    Αυτό είναι λοιπόν το επίπεδο του δημοσίου κατηγόρου-βουλευτή;
    Η σκανδαλοκαπηλία?
    Δεν είμαι από την Εύβοια για να ξέρω τι λέει ο κόσμος εκεί.
    Ξέρω όμως τι λέει ο Άκης Τσοχατζόπουλος για τον κύριο Πιπεργιά -αλλά σταματώ εδώ γιατί αυτό είναι προσωπικό δεδομένο του Άκη.
    Άς αφήσουμε όμως τις αγιογραφίες κατά μέρος, αν δεν ξέρουμε για τι μιλάμε.
    Αλήθεια, πού ήταν ο κύριος Πιπεργιάς όταν η ΛΑΡΚΟ έκανε πριν το 2004 hedging σε τιμές κάτω του κόστους, εξασφαλίζοντας ζημιές?
    Όταν ήταν στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ [και η ΔΕΗ είναι μέτοχος στη ΛΑΡΚΟ] τα έβλεπε όλα καλά? Τώρα τον πείραξε το hedging, όταν η ΛΑΡΚΟ εξασφάλισε ΧΩΡΙΣ ΡΙΣΚΟ +60% κέρδος για δύο χρόνια?
    ή λέει κανείς ότι έπρεπε η ΛΑΡΚΟ να ρισκάρει?
    Είναι η -μέχρι πρόσφατα προβληματικη και απαξιωμένη- ΛΑΡΚΟ για να ρισκάρει?
    Συγγνώμη που πήρα φόρα, αλλά όταν διαβάζω τη Δώρα που πιστεύει «ότι δεν λέει ποτέ πράγματα για να πει, δεν καταγγέλει χωρίς να είναι σίγουρος» γίνομαι έξαλλος. Έλεος πια με τους «κωλοτούμπες» σε αυτή τη χώρα…

  8. Spyros Says:

    Ο Μάνος, για την υπόθεση της ΛΑΡΚΟ υποστηρίζει όσα λέει ο Θανάσουλας!!! Από ότι θυμάμαι ο Πιπεργιάς ουδέποτε αναφέρθηκε στη Morgan Stanley. Τις χρυσές δουλειές της J.P. MORGAN και της BARCLAYS με τη ΛΑΚΡΟ, καταγγέλει ο Πιπεργιάς. Χθες μάλιστα ο Θανάσουλας αναγνώρισε ότι από αυτές υπήρξε ζημιά της ΛΑΡΚΟ που, μόνο για το 2006, ανήλθε στα 76 εκατ. ευρώ. Λογικά αυτά ήταν τα κέρδη των αγαπημένων του τραπεζών.
    Νομίζω ότι Θανάσουλας στη BARCLAYS διετέλεσε διευθυντής παραγώγων και ηγετικό της στέλεχος.
    Αλήθεια, για να μην τρελαθούμε τελείως με όσα υποστηρίζει ο Μάνος, οι ζημιές της ΛΑΡΚΟ πρέπει να κουκουλώνονται;

  9. μακισ Says:

    μα νομίζω στου μάκη δεν έβγαλαν την αυθαίτερη βίλα με τα 40 δωμάτια, μέσα στο δάσος;

  10. Michalis Says:

    Μάλλον μπερδεύεσαι με το Παλάτι του Μπάκιγχαμ!

    Δεν πάει πολύς καιρός που δημοσιεύθηκε το πόθεν έσχες όλων των βουλευτών στον Τύπο, βρέστο και θα δεις ότι αυτά που λες δεν στέκουν.

    Εκτός και αν «χάφτεις» αυτά που βγάζουν ορισμένα «αξιόπιστα» ΜΜΕ, με συγκεκριμένους στόχους και σκοπούς, που χρειάζεται να μπορεί κάποιος να διαβάζει πίσω από τις γραμμές για να τα αντιληφθεί.

  11. Σκύριος Says:

    Απόσπασμα από την σελίδα 11 Του βιβλίου Η Σκύρος κατά την Επανάσταση του 1821

    « Η κατάστασις έπιδεινούται διαρκώς έντός της Σκύρου, γενική είναι η έξαχρείωσις άρχόντων καί άρχομένων καί είς την άνωμαλίαν αύτήν εύρέθησαν πολλοί νά καταπατήσουν τήν ίδιοκτησίαν άλλων.
    Δύο προεστοί, κατηγορηθέντες (δι’ άναφοράς) διά καταχρήσεις, άδίκους άποφάσεις και αύθαιρεσίας, άπανγχονίζονται είς Κωνσταντινούπολιν (7) τον Μάιν του 1818.»
    «Καχυποψία καί τρόμος και έλλειψις άσφάλειας έπικρατούν. ……. Το προς τους Τούρκους χρέος ύπρερβαίνει τας 300.000 γροσίων, πάσα δε έπιβολή υπό των δημογερόντων νέων φόρων δια την είσπραξιν των καθυστερούμενων, έξεγείρει τον διηρημένον λαόν, πεινώντα και βαρύτατα έπιβαρυνόμενον του οποίου έν τέλει η όργή κορυφούται και έκσπά εις έπαναστατικήν ένέργειαν. Είς τήν άμεσον δηλ. πρός τόν Καπετάνπασά καί τόν Διερμηνέα τού στόλου καταγγελίαν τών προεστών, οί όποίοι φέρονται ώς αίτιοι τής κακοδαιμονίας τής νήσου!»
    « Ή συγκινητική αύτή άναφορά έγράφη τον ίανουάριον του 1821(8). Ἀλλ’ ήδη, πρίν οί Τούρκοι προφτάσουν να έπέμβουν, μεσολαβεί γεγονός, το όποίον ήλλαξεν άρδην τήν θέσιν όχι μόνον τής Σκύρου, άλλά σύμπαντος του έλληνισμού, Ή έπανάστασις.»

    Ακόμα και σήμερα συνεχίζετε ο εμπαιγμός των κατοίκων της Σκύρου.
    H ηθική και πολιτική ευθύνη οργιάζει και συνεχίζει το πλιάτσικο περιουσίας που παραχωρήθηκε στο Δήμο Σκύρου από το δημόσιο, με το άρθρο 51 του νόμου 4108 του 1929, και συνεχίζετε το κατακρεούργημα της παρακαταθήκης, του υπεράνθρωπου και θεϊκού έργου των Σοφοκλή Δημ. Στεφανίδη και του Μιχαήλ Σοφ. Στεφανίδη, με επακόλουθο να επιφορτιστούν το βάρος των συνεπειών της πρωτοβάθμιας διαφθοράς μέσα από το Ο.Τ.Α της Σκύρου οι νεότεροι ‘‘ιδιώτες’’ διαχειριστές της διαπλοκής, σε σημείο να εμπαίζουν την δικαιοσύνη και να βιάζετε το δίκαιο, οπότε εκτίθενται ακόμα περισσότερο οι ‘‘ιδιώτες’’ με τις παραπολιτικοδικονομικές ίντριγκες, και σε γοργούς ρυθμούς και ουχί «…σιγά-σιγά ροκανίζει την περιουσία του..» ο δήμος Σκύρου.

    Η νικηφόρα έκβαση του αγώνα κατά της διαφθοράς, θα στεφθεί με επιτυχία μόνον όταν μπει φραγμός στην πρωτοβάθμια διαπλοκή, και δη ξεκινώντας από την πάταξη του ειδεχθούς κυκλώματος των αιρετών πολιτικοεραστών και πολιτικομικτών, που δρουν ως σύγχρονοι εκφραστές «του δικαιώματος της πρώτης νύκτας του γάμου».

  12. Αγωνιώδης ψηφοφόρος Says:

    λικά

    * 1 1/4 του κιλού μελιτζάνες
    * 3/4 κιλού κιμάς
    * 2 κρεμμύδια τριμμένα
    * 1 κιλό ώριμες ντομάτες
    * Μαϊντανός ψιλοκομμένος
    * 1/2 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
    * Λάδι
    * Αλάτι
    * Πιπέρι
    * Μπεσαμέλ

    Αλλες συνταγές από την Ελληνική κουζίνα
    * Ελληνική κουζίνα

    Ετοιμασία

    1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελαφρά.
    2. Στην συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε τις ντομάτες και λίγο νερό και τον αφήνουμε να βράσει.
    3. Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε καλά.
    4. Τις κόβουμε σε φέτες όχι πολύ λεπτές και τις τηγανίζουμε (τις τοποθετούμε στο τρυπητό για να φύγει το πολύ λάδι). Στην συνέχεια τις αλατοπιπερώνουμε και στρώνουμε τις μισές σε ένα ταψί. Από πάνω στρώνουμε τον κιμά (και το κεφαλοτύρι) και τις υπόλοιπες μελιτζάνες.
    5. Στο τέλος προσθέτουμε την μπεσαμέλ.
    6. Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου σε μέτριο φούρνο.

    Κρέμα μπεσαμέλ

    * 1 κούπα αλεύρι
    * 4 κούπα γάλα
    * 1 κούπα φυτικό λίπος ή βούτυρο
    * 1 κούπα κεφλαλοτύρι τριμένο
    * 2 αυγά
    * Αλάτι
    * Πιπέρι
    * Μοσχοκάρυδο

    1. Ζεσταίνουμε το γάλα (χωρίς να βράσει)
    2. Βάζουμε το φυτ. λίπος (ή βούτυρο) στη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά
    3. Μόλις λιώσει το φυτ. λίπος (ή βούτυρο) ρίχνουμε το αλεύρι. Προσοχή! Πρέπει να ανακατεύμε δυνατά αλλοιώς θα σβωλιάσει.
    4. Ρίχνουμε το γάλα (που έχουμε ήδη ζεστάνει) και ανακατεύουμε ώστε να γίνουν όλα ένας χυλός.
    5. Ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε ώστε να χωνευτούν μαζί με τα άλλα.
    6. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
    7. Αφήνουμε για 10 περίπου λεπτά να βράσει σε χαμηλή φωτιά για να δέσει.

    Η μπεσαμέλ πρέπει να είναι αρκετά ρευστή για να μπορούμε να περιχύσουμε το φαγητό πού θα μπεί μετά στο φούρνο. Αν δούμε οτι γίνεται πολύ πηχτή προσθέτουμε κι άλλο γάλα.

  13. despina Says:

    συμφωνώ με τον προλαλήσαντα και τρέχω αμέσως στην κουζίνα να εκτελέσω την συνταγή…

  14. Αγωνιώδης ψηφοφόρος Says:

    Για επιδόρπιο προτείνω ΠΑΝΑΚΟΤΑ:

    Υλικά

    * 200 γρ. γάλα φρέσκο
    * 300 γρ. κρέμα γάλακτος
    * 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    * 15 γρ. (3 φύλλα) ζελατίνα
    * 1 βανίλια σκόνη
    * Για το γαρνίρισμα:
    o Σάλτσα βατόμουρου
    o Κουβερτούρα λιωμένη
    o Ασπρη σοκολάτα λιωμένη

    Ετοιμασία

    1. Μουσκεύουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό.
    2. Βράζουμε το γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη ζελατίνα και ανακατεύουμε να λιώσουν.
    3. Ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
    4. Αδειάζουμε το μίγμα σε 4 μπολάκια, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει η πανακότα.

    Παρουσίαση:

    1. Βουτάμε το μπόλ σε ζεστό νερό και ξεφορμάρουμε την πανακότα σε πιάτο και
    2. βάζουμε στην κορυφή της πανακότας σάλτσα βατόμουρου και δίπλα της απλώνουμε λίγη σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη. Πάνω στην κουβερτούρα κάνουμε τρείς λεπτές ευθείες γραμμές με άσπρη σοκολάτα και με οδοντογλυφίδα κάνουμε κύκλους.
    3. ρίχνουμε στην κορυφή κουβερτούρα και κάνουμε 3 ομόκεντρους λεπτούς κύκλους με άσπρη σοκολάτα. Με οδοντογλυφίδα τραβάμε γραμμές ακτινωτά, ώστε να σχηματιστεί ένας ιστός αράχνης.
    4. δίπλα από την πανακότα σχηματίζουμε 2-3 «δάκρυα» με άσπρη σοκολάτα και τα γεμίζουμε με κουβερτούρα.

    Καλή σας χώνεψη και παρακαλώ μην ρεύεστε…

  15. Mariana Says:

    Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο μου αρέσει που αυτός ο κύριος δεν είναι πια βουλευτής…. Είναι απαράδεκτο το γεγονός να έχουμε ανθρώπους στο κοινοβούλιο οι οποίοι άγονται και φέρονται κάπως περίεργα…. όλοι στην Έυβοια και μιλάω για την Ν. Εύβοια ξέρουν το ποιόν του!

  16. ΜΙΝΕΣΧΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Says:

    ΣΤΙΣ 25/9/2004 ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΕ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ(servitoros.gr) Η ΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΟΝΤΑΣ, ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ (ερώτηση 2840/3-9-2004) ΣΤΟΝ ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΣΠΗΛΙΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΑΝΑΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ 575 ΤΠΝ ΓΙΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΜΕΙΩΝΟΤΑΝ Η ΠΕΛΑΤΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ, ΣΤΟ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΟ, ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Κ.Ο.Κ. ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΑ !!!!!!!! ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΩΛΛΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΥ. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΠΟΡΕΙΑ ΠΛΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ). ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟΥ.

Σχολιάστε