Φώλιας Χρήστος

Γρεβενών, ΝΔ

http://www.parliament.gr/synthesh/mp.asp?MPID=775

40 Σχόλια to “Φώλιας Χρήστος”

  1. Δημήτρης Μπότσης Says:

    Μου κάνει εντύπωση ότι από το Δεκέμβριο του 2006 ο κ. Φώλιας δεν έχει αξιολογηθεί !!!!!
    Ενάς από τους πλέον σοβαρούς υπουργούς της Κυβέρνησης και βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου.
    Η θητεία του στο Ευρωκοινοβούλιο του έχει δώσει πολιτική πείρα. Δουλεύει μεθοδικά και με πρόγραμμα χωρίς να κάνει παρέλαση κάθε βράδυ στα κανάλια!
    Τέλος ας μην ξεχνάμε ότι υπήρξε επιτυχημένος επιχειρηματίας…πόσοι από τους βουλευτές μας έχουν δουλέψει στην ζωή τους;

    Βαθμολογία 4 ( με άριστα το 5)

  2. Averell Dalton Says:

    Πανέξυπνος, σοβαρός, κοσμεί το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης. Τον αδικούν δηλώσεις/ πράξεις, όπως η χορήγηση δανείου € 2.200.000 στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μέσω της Εθνικής Τράπεζας και με εγγύηση του Δημοσίου, στην οποία πρωτοστάτησε. 4

  3. Kirk Says:

    O Folias paidia mas esose oson afora tin perifereiaki politiki tis Elladas. Kai autow kai o Genikos tou Grammateas. Texnokrates kai oi duo.

  4. Θεμης Λαζαριδης Says:

    Χθές όταν ρωτήθηκε για την έρευνα του ΕΜΠ που βρήκε ότι το 80% των πρατηριούχων παραδίδουν λιγότερη ποσότητα καυσίμου από αυτήν που χρεώνουν, απέρριψε τα ευρήματα της μελέτης λέγοντας ότι το υπουργείο κάνει ελέγχους. Βρίσκω απαράδεκτη αυτή την απάντηση. Θα μπορούσε να πει ότι θα μελετήσει το θέμα κτλ.

  5. ΣΩΤΗΡΗΣ Says:

    «Ωραία μέτρα» πήρε στις περιοχές όπου κυνηγουν οι καλοι κυνηγοι μας.απο περιοδικό «Κ» της Καθημερινής, 28.10.2007, σελ.90 “ το Υπουργειο Ανάπτυξης πιστό στο όραμα της «ανάπτυξη παντού, ανάπτυξη για όλους», προτίμησε να πάρει ένα άλλο μέτρο γεναίο μέτρο{σσ αναφορα για Περιοχή Μαινάλου που κυνήγουν}να αυξήσει την συνδρομή των κυνηγών προς τους συνεργαζόμενους κυνηγετικούς συλλόγους από 49€ σε 65€, ως αποτρεπτικό μέτρο»…. «στην Ελλάδα η λέξη «καταφύγιο» σπάνια συναντάται ορφανή. Συνήθως συνοδέυεται από «θηραμάτων»…

  6. Tgela Says:

    Ο κ. Φώλιας είναι ο αρμόδιος για να δώσει το πράσινο φως στην ΔΕΗ για τις αυξήσεις. Πριν από αυτό καλό θα ήταν να ζητήσει να μάθει πόσους κηφύνες (βολεμένους) πληρώνει ο Ελληνικός λαός. Φτάνει πια η κοροϊδία πρέπει κάποτε να σοβαρευτείτε. Αλλά δεν φταίτε εσείς αυτοί που σας εμπιστεύτηκαν και την άλλη μέρα μας θάβετε ακόμα πιο βαθιά.

  7. PARAGAS Says:

    «»ευχαριστούμε»» κ. Φώλια, για την Συμφωνία Κυρίων. Αρκει να μην την πληρώσουμε διπλά (την ανατίμηση μετά ) την Νύφη!! καλη χρονιά 1960!

  8. synadelfos synigorou Says:

    Στα θετικά του του καταλογίζω την ΑΠΟΠΟΜΠΗ του Αδαμόπουλου από τον

    Συνήγορο του Καταναλωτή, γνωστού και ως ABSOLUT Συνήγορου 😉

    Μένει να δούμε ποιόν θα βάλει τώρα στη θέση του. (Κατά προτίμηση

    κάποιον που δεν θα κάνει αναθέσεις σε φίλους και να μην πίνει Υπουργέ..)

  9. PARAGAS Says:

    «Η κυβέρνηση δηλώνει ότι βρίσκεται σε εγρήγορση λόγω της συνεχούς ανόδου του πετρελαίου και διαμηνύει ότι δε θα διστάσει να «κόψει» το χέρι σε όσους επιχειρήσουν να κερδοσκοπήσουν»(sic)….

  10. Necton Says:

    Η κυβέρνηση καλά θα κάνει κ.Φώλια να αρχίσει να «κόβει» πρώτα τα χέρια μερικών στελεχών της που κάνουν «αρπαχτές» και στη συνέχεια ας «κουλάνει» και όλους τους υπόλοιπους που κερδοσκοπούν για να δούμε…στο τέλος θα’ χει να πληρώνει τόσες αναπηρικές συντάξεις;

  11. Necton Says:

    Αφήστε κ.Φίλια, μην κουράζεστε…έχουμε έχουμε αγοράσει κυάλια και «παρατηρούμε» από μόνοι μας τις τιμές.
    Με «παρατηρητήρια» θα πατάξετε το παραεμπόριο και την ακρίβεια;
    …ΦΟΒΕΡΑ μέτρα!!!
    Το γνωστό τηλεοπτικό σποτ ταιριάζει γάντι:»Καλύτερα να μασάς παρά να….μιλάς».

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ
    http://www.skai.gr/master_story.php?id=71022

  12. Necton Says:

    «Η ακρίβεια είναι σαν το τανγκό. Χρειάζονται δύο για να φουντώσει….»
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&tag=8777&pubid=460473

    Τι σχόλιο να κάνεις; …Δώστε μου ρε παιδιά κανένα ληγμένο…Βοήθειαααα!!!

  13. PARAGAS Says:

    Θα χορέψουμε ένα Tango ανατιμητικό προιόντων on ice ?

  14. PARAGAS Says:

    Θα χορέψουμε ένα Ανατιμητικό Tango on Ice κ. Φωλια?

  15. TrendyBoy Says:

    ««Δουλειά δική μας είναι να είναι ενήμερος ο καταναλωτής. Ο ενημερωμένος καταναλωτής είναι σε θέση να ανταμείψει τον έμπορο που σέβεται το ευρώ του και να καταδικάσει αυτόν που πάει να τον ξεγελάσει. Το κράτος να παίζει το ρόλο το δικό του και ο καταναλωτής το δικό του» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης. Σε κάθε περίπτωση, σε ό,τι αφορά την ακρίβεια, «το κράτος έχει μικρές δυνατότητες παρεμβάσεως, αλλά και αυτές θα τις εξαντλήσουμε» συμπλήρωσε.» προεκλογικά τα είπατε αυτά κυρ Χρηστο?
    http://www.e-tipos.com/newsitem?id=26427

  16. ak111 Says:

    Αναπαράγω από σελίδα του Νέου ΙΝ.ΚΑ. τις δηλώσεις Φώλια:

    Δημοσιογράφος: Είπατε ότι για την ακρίβεια χρειάζονται δύο: οι κερδοσκόποι και ποιοι άλλοι; Οι καταναλωτές;
    Υπουργός: Χρειάζονται η αγορά και ο καταναλωτής. Στην αγορά ένας αγοράζει και ένας πουλάει.
    Δημοσιογράφος: Ποια είναι δηλαδή η ευθύνη του καταναλωτή;
    Υπουργός: Πρέπει να έχει καλύτερη ενημέρωση, να επιβραβεύει τον καλό και να τιμωρεί τον κακό έμπορο.
    Δημοσιογράφος: Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Αφού υπάρχει το «shopping therapy», η καταναλωτική μανία, σε τι ευθύνεται ο καταναλωτής;
    Υπουργός: Αυτός που μπορεί, κάνει «therapy». Ο άλλος που έχει ανάγκη, όχι.

    Καταλαβαίνω ότι τα οι δηλώσεις περί ταγκό αποτελούν εύκολο στόχο για σχόλια, μπορείτε όμως να μου εξηγήσετε τι από τα παραπάνω δικαιολογεί τέτοια επίθεση;

    Θα ήθελα να σταθώ στη βλακεία του δημοσιογράφου (το όνομα του δεν αναφέρεται). Τόσος κόσμος υποφέρει από την ακρίβεια και το μυαλό του συγκεκριμένου δημοσιογράφου πάει στο «shopping therapy».

    Τέλος, ενώ το Νέο ΙΝ.ΚΑ. ειρωνεύεται τις δηλώσεις του υπουργού το Ε.ΠΟΙ.ΖΩ. επικροτεί τα μέτρα κατά της ακρίβειας. Παίζεται κάποιο παιχνίδι με τις ενώσεις καταναλωτών που δεν το ξέρω;

  17. TrendyBoy Says:

    Τώρα του φταίνε και οι … Κινέζοι!

    Μέχρι πρόσφατα, η κυβέρνηση της ΝΔ υποστήριζε πως για την ανεξέλεγκτη άνοδο των τιμών στην αγορά φταίνε οι εργαζόμενοι και οι καταναλωτές. Σύμφωνα με τους κυβερνώντες, οι εργαζόμενοι φταίνε για την ακρίβεια, επειδή ζητούν και πετυχαίνουν μεγάλες αυξήσεις μισθών και συντάξεων. Οσο για τους καταναλωτές, αυτοί φταίνε επειδή – όπως αποφάνθηκε ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης Χρ. Φώλιας – το «ταγκό της ακρίβειας» χρειάζεται δύο. Τον κερδοσκόπο και τον καταναλωτή…

    Καθώς όμως οι κερδοσκόποι συνεχίζουν να φουσκώνουν – ελέω «ελεύθερης» αγοράς – ανεξέλεγκτα τις τιμές, ο υπουργός Ανάπτυξης ανακάλυψε νέα εκδοχή για τις αιτίες που προκαλούν την ακρίβεια. Ετσι, επιχειρώντας να ρίξει στάχτη στα μάτια των καταναλωτών, ο κύριος Φώλιας υποστήριξε προχτές, από το βήμα της Βουλής, πως για την ακρίβεια …«φταίνε οι Κινέζοι». Και ο λόγος που φταίνε οι Κινέζοι είναι – σύμφωνα με τον υπουργό – ότι ανέβασαν τη ζήτηση δημητριακών και άλλων πρώτων υλών, επειδή τώρα …ανακάλυψαν το ψωμί, το γιαούρτι και το γάλα, με αποτέλεσμα η προσφορά να μην καλύπτει τη ζήτηση!

    Τι άλλο θα ακούσουμε;

  18. ak111 Says:

    «Μέχρι πρόσφατα, η κυβέρνηση της ΝΔ υποστήριζε πως … οι εργαζόμενοι φταίνε για την ακρίβεια, επειδή ζητούν και πετυχαίνουν μεγάλες αυξήσεις μισθών και συντάξεων.»

    Αυτό δεν το έχω διαβάσει πουθενά.

    Αναφέρω τα μέτρα που προβλήθηκαν από τον τύπο ως τα σημαντικότερα:

    – Στη δημοσιότητα θα δίνονται στο εξής τα ονόματα των επιχειρήσεων που κερδοσκοπούν σε βάρος των καταναλωτών.
    – Αυστηροποίηση κυρώσεων για παράνομες ελληνοποιήσεις αγαθών.
    – Υποχρεωτική αιτιολόγηση ανατιμήσεων και δημοσιοποίηση των περιπτώσεων όπου διαπιστώνεται υπερβολή.
    – Υποχρεωτική επικόλληση τιμής σε κάθε προϊόν
    – Αυστηροποίηση διοικητικών κυρώσεων σε περίπτωση διαφορετικής χρέωσης από το ράφι στο ταμείο (προβλέπεται μέχρι και κλείσιμο επιχείρησης).
    – Λειτουργία παρατηρητηρίου τιμών.
    – Καθιέρωση προτεινόμενης «καλής» τιμής.
    – Σύσταση ενιαίου φορέα ελεγκτικού έργου.
    – Εντατικοποίηση ελέγχων μεικτών κλιμακίων για την πάταξη του παραεμπορίου.

    Κάποια αντίρρηση για τα παραπάνω; εγώ δεν βρίσκω κάτι αρνητικό.

    Οι δηλώσεις του υφυπουργού αναφέρουν ότι:
    – Ο καλύτερος σύμμαχος της κυβέρνησης στη μάχη για την προστασία του εισοδήματος είναι το ισχυρό καταναλωτικό κίνημα.
    – Το σκεπτικό των μέτρων είναι να κλείσει η ψαλίδα των τιμών μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή.

    Τέλος πάντων, όποιος έχει κάτι καλύτερο να προτείνει ας το καταθέσει. Δεν με ενδιαφέρει από ποιόν προέρχονται τα μέτρα αλλά να έχουν θετικό αποτέλεσμα.

  19. TrendyBoy Says:

    Καμμία αντίρρηση…Το θέμα είναι να εφαρμοστούν τα αυστηρά μέτρα προστασίας καταναλωτη και Τ-Ι-Μ-Ω-Ρ-Η-Σ-Ι-Α-Σ Α-Ν-Ε-Υ-Θ-Υ-Ν-Ω-Υ-Π-Ε-Υ-Θ-Υ-Ν-Ω-Ν, όπως π.χ στον Κ.Ο.Κ φοράνε Ο-Λ-Ο-Ι κρανος (μηχανόβιοι) και Ζώνη Ασφαλείας (οδηγοι αυτοκινήτων)….

    Είδωμεν…

  20. Συμβαίνει τώρα Says:

    «Κοινωνική συστράτευση κατά της διαφθοράς ζητά ο Χρ. Φώλιας
    Παρασκευή, 14.03.08
    Κοινωνική συστράτευση για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, ζήτησε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Ανάπτυξης, Χρήστος Φώλιας, επαναλαμβάνοντας την αποφασιστικότητα και δέσμευση της κυβέρνησης για ενίσχυση της διαφάνειας παντού. «Διαφάνεια παντού. Δεν κάνουμε συμβιβασμούς, δεν κάνουμε εκπτώσεις», υπογράμμισε ο κ. Φώλιας στη διάρκεια ομιλίας του σε αποψινή εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) και η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς – Παράρτημα Θεσσαλονίκης.
    Κατά την ομιλία του ο κ. Φώλιας επεσήμανε ότι γραφειοκρατία και αδιαφάνεια βλάπτουν σοβαρά την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα και τόνισε ότι η κυβέρνηση εργάζεται συστηματικά για να εμπεδωθεί ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, στο οποίο το κράτος θα έχει περισσότερο ρυθμιστικό παρά παρεμβατικό ρόλο. «Ζητούμενο είναι ένα σύγχρονο, ευέλικτο, κοινωνικό και συνάμα φιλικό στην αγορά κράτος», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι για να γίνει πραγματικότητα αυτή η προοπτική, εστιάζει σε τρεις κεντρικούς πυλώνες πολιτικής. Πρώτος πυλώνας είναι οι ανοιχτές αγορές και η ανταγωνιστικότητα και ακολουθούν, η αποτελεσματικότερη κοινωνική πολιτική και η αναδιάρθρωση στη βάση της αποτελεσματικότητας.»

    απο http://www.e-tipos.com/newsitem?id=29279

    Τι μου θυμίζει…να δεις…

  21. Νερατζιά(ή) Says:

    Φθήνεια, πάρε κοπέλα, οτι παρεις εκατοοοοοοο….!!!

    http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=885124&lngDtrID=244

  22. SPORELEOS Says:

    Πρεπει να του αναγνωρισει η τοπικη κοινωνια οτι εκανε πολλα για τον τοπο του
    Οταν ομως προσφατα ρωτηθηκε για το ασφαλιστικο στην τοπικη κοινωνια εεεεεεεεε
    λες και ειχε κασσετοφωνο (ή flash mp3 για τους νεοτερους)μεσα του και ελεγε το ιδιο γνωστο παραμυθι που ακουμε καθε μαρα στα καναλια «για να παρουν καποτε τα παιδια σας συνταξη» μεχρι που καποιος αστειευομενος προτεινε να τον ανοιξουμε να δουμε που το εχει κρυμμενο επιτελους ασς γραψουν στην Ρηγιλης 2-3 κειμενα να μην λενε ολο και ολοι τα ιδια

  23. Νερατζιά(ή) Says:

    γκουχου γκουχου, ωφου, ωφου…..

    http://www.e-tipos.com/newsitem?id=31099

  24. Νερατζιά(ή) Says:

    αγκουχου, γκουχου,
    http://www.athensvoice.gr/editorial/

  25. Αρίστος Says:

    «»»«Βέτο» στις αυξήσεις

    Κυκλοφορεί: «100% βέτο, 4,5% πληθωρισμός, 2,5% αυξήσεις στους μισθούς». Είναι καλό και περιγράφει την πραγματικότητα. Δεν χρειάζονται μαντικές ικανότητες για να συμπεράνει κανείς ποιο θέμα θα κυριαρχήσει την επόμενη εβδομάδα. Προφανώς, η οικονομία και η προς τα κάτω εισοδηματική πολιτική με τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό, καθώς το βέτο δεν τρώγεται κι ούτε ρευστοποιείται.

    Οι Ελληνες κρίνουν στις εκλογές με βάση το πόσο άδεια ή πόσο γεμάτη είναι η τσέπη τους και όχι με τις καλές μεν, αυτονόητες δε κινήσεις στα εθνικά θέματα. Ο Κ. Σημίτης είχε πετύχει να μπει η Κύπρος στην Ε.Ε. -μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μεταπολιτευτικά- κι όμως έχασε πανηγυρικά τις εκλογές, πέφτοντας θύμα των αδυναμιών της κυβέρνησής του στα εσωτερικά θέματα.

    Και το κακό για τον Κ. Καραμανλή είναι ότι δεν μπορεί στα οικονομικά προβλήματα που προκαλεί στους πολίτες η πολιτική του να βάλει βέτο.
    Π.ΣΩΚ. «»»

    Από πολιτικά παρασκήνια Της Ελευθεροτυπίας, Σαββατιατικη

  26. Νερατζιά(ή) Says:

    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_07/04/2008_228253
    γιατί όμως όπως γραφει και στην στήλη Ναυτεμπορικής,ΥΠΟΔΙΑΣΤΟΛΕΣ, μετά τις εκλογές σταμάτησαν οι αναρτήσεις παρανομούντων?

  27. Νερατζιά(ή) Says:

    ερχονται χρονοι δύσκολοι…
    http://www.protothema.gr/content.php?id=8054

  28. Νερατζιά(ή) Says:

    Γιατί κ. Φώλια? μήπως δεν υπάρχει Ε-Λ-Ε-Γ-Χ-Ο-Σ???
    (από σημερινά ΝΕΑ)

    «»Πρωταθλήτρια Ευρώπης σε κερδοσκοπία

    Έως 168% ακριβότερα αγοράζουν οι Έλληνες, σε σύγκριση με Γερμανούς και Ολλανδούς!
    ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δήμητρα Σκούφου
    Πρωταθλήτρια ακρίβειας αναδεικνύεται η Ελλάδα, αφού ακόμα και η ελληνική φέτα κοστίζει πιο ακριβά στην Αθήνα απ΄ ό,τι στο Βερολίνο.
    Για δεκάδες βασικά είδη σούπερ μάρκετ οι Έλληνες καταναλωτές πληρώνουν έως 168% ακριβότερα από τους καταναλωτές σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η κερδοσκοπία δρα ανεξέλεγκτα και δίνει χαριστική βολή στους καταναλωτές μετά τη διεθνή αύξηση των τιμών βασικών τροφίμων και των καυσίμων. Παράλληλα, ο πληθωρισμός συνεχίζει την υψηλή πτήση του αφού για τρίτο συνεχή μήνα- τον Απρίλιο- παρέμεινε στο 4,4% όπως ανακοίνωσε χθες η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Πρωταγωνιστές στο ράλι τιμών είναι τα καύσιμα, αλλά και τα τρόφιμα, των οποίων οι αυξήσεις κινούνται πλέον σε διψήφια ποσοστά σε σχέση με πέρσι. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε έναν χρόνο οι τιμές των σπορέλαιων στα ράφια των σούπερ μάρκετ αυξήθηκαν κατά 35,4% ενώ οι τιμές των ζυμαρικών κατά 22,4%. Στο κρας τεστ ακρίβειας των πρωτευουσών η έρευνα του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) που έγινε σε σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας στο κέντρο του Βερολίνου και στην Αθήνα έδειξε ότι εάν οι Έλληνες καταναλωτές θέλουν να βρουν χαμηλές τιμές, μάλλον θα πρέπει να φύγουν… μετανάστες στη Γερμανία.
    Συγκεκριμένα, για να γεμίσουν ένα καλάθι με 86 προϊόντα καθημερινής χρήσης χρειάζεται να δώσουν 215,7 ευρώ την ίδια ώρα που αν μπορούσαν να πάνε… σούπερ μάρκετ στη Γερμανία θα εξοικονομούσαν το 32,57% των χρημάτων τους, καθώς ο λογαριασμός για τα ίδια ακριβώς προϊόντα εκεί είναι μόλις 162,71 ευρώ. Ένα κιλό γιαούρτι κοστίζει στο Βερολίνο 0,93 ευρώ και στην Αθήνα 2,49 ευρώ, ενώ για ένα μπουκάλι πορτοκαλάδα ενάμισι λίτρου ο Έλληνας πληρώνει 0,74 ευρώ και ο Γερμανός μόλις 0,39 ευρώ. Μάλιστα, το εντυπωσιακό είναι ότι ακόμα και κατεξοχήν ελληνικά προϊόντα, όπως είναι η φέτα και οι πιπεριές Φλωρίνης, πωλούνται ακριβότερα στην Ελλάδα απ΄ ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Έτσι 200 γραμμάρια φέτα κοστίζουν στο Βερολίνο 1,39 ευρώ και στην Αθήνα 1,88 ευρώ, δηλαδή 35,25% ακριβότερα, και για ένα γυάλινο βάζο με πιπεριές 720 γραμμ. ο Έλληνας καταναλωτής πληρώνει 1,79 ευρώ και ο Γερμανός καταναλωτής 1,49 ευρώ- δηλαδή 20,13% φθηνότερα.

    Από 5,66% έως 66,3% ακριβότερα
    Ανάλογη εικόνα και στην αγορά της Ολλανδίας, όπως προκύπτει από στοιχεία που παραθέτει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη. Προϊόντα μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων που μονοπωλούν την ελληνική αγορά πωλούνται από 5,66% έως και 66,3% ακριβότερα.
    Συγκεκριμένα 66,3% ακριβότερα κοστίζει ένα σακουλάκι πατατάκια στην Αθήνα συγκριτικά με το Άμστερνταμ, ένα κουτί δημητριακών 500 γραμμ. πωλείται στην Ολλανδία 2,21 ευρώ και στην Ελλάδα 2,96 ευρώ (33,94% ακριβότερα), ενώ κατά 51,2% ακριβότερα πωλείται ένα μπουκάλι σάλτσας κέτσαπ 570 γραμμ. στην Ελλάδα σε σχέση με την Ολλανδία.

    Κυβερνητική αμηχανία
    Η κυβέρνηση παρακολουθεί με αμηχανία την ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία καθώς κανένα από τα μέτρα που έχει πάρει μέχρι σήμερα δεν έχει φέρει αποτελέσματα για την καταπολέμηση της ακρίβειας.
    Μάλιστα ο γενικός γραμματέας της ΕΣΥΕ κ. Μ. Κοντοπυράκης δήλωσε ότι η μεγάλη αναταραχή που προκαλεί τις τελευταίες ημέρες η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές- χθες έκανε νέο ρεκόρ στα 124 δολ. το βαρέλι- καθιστά αδύνατη κάθε πρόβλεψη για την εξέλιξη του πληθωρισμού τον μήνα Μάιο.
    Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις στο διάστημα Απριλίου 2006-Απριλίου 2007 σημειώνονται στο αλεύρι (19%), το ψωμί (17,3%), τα ζυμαρικά (22,4%), τα τυριά (15,8%), το βούτυρο γάλακτος (31,5%), τα σπορέλαια (35,4%), το φυσικό αέριο (45%) και το πετρέλαιο ( 38,6%). «»

  29. Νερατζιά(ή) Says:

    Νισάφι πια…..
    http://www.skai.gr/master_story.php?id=80984

  30. Τζένη Says:

    Χαχαχα,

    Διατιμήσεις, αναγραφή εκπτόσεων χονδρέμπορα κλπ. Απεριόριστες μπούρδες. Εconomics 101. Μα καλά που πήγε σχολείο?

    Να πάει να γίνει υπουργός του Τσάβεζ, ουστ απο δω.

    0

  31. Θεμης Λαζαριδης Says:

    Για το πάγωμα της τιμής του λαδιού συμφωνώ με τον Νικολάου, δηλαδή θεωρώ ότι ήταν καλή ιδέα:

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_28/05/2008_271625

  32. Τζένη Says:

    Μην το ψάχνεις, είναι ηλίθια ιδέα. Τα επιχειρήματα του Νικολάου είναι ακόμα πιο ηλίθια.

  33. Nick Says:

    Προς το υπουργείο υπανάπτυξης:

    http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20080607&nid=8775165&sn=&spid=876

  34. AGNOSTOS Says:

    ευθυνοφοβος με μοναδικό μελημα το προφιλ του και οχι το εργο που του εχει ανατεθει

  35. Κυριάκος Μπεχράκης Says:

    Από το Βήμα σήμερα. Οι ισπανοί επενδυτές στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τα χώνουν στον υπουργό για τα γραφειοκρατικά προβλήματα που καθυστερούν τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα. Οι εταιρείες αυτές θέλουν να κατασκευάσουν αιολικά πάρκα στην Ελλάδα και δεν τα καταφέρνουν. Τυχαίνει να γνωρίζω προσωπικά το θέμα σας λέω αλήθεια: η κατάσταση με τη γραφειοκρατία στις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχει χειροτερέψει αρκετά τα τελευταία χρόνια. Φταίει βέβαια και ο κόσμος: ενώ όλοι «νοιαζόμαστε» για το περιβάλλον κανείς δε θέλει ανεμογεννήτριες κοντά στο χωριό του. Και βέβαια οι διάφοροι δήμαρχοι της κακιάς ώρας πρωτοστατούν σε κάθε είδους διαμαρτυρίες αντί να προσπαθήσουν να πείσουν τους ψηφοφόρους τους για τη σημασία που έχει η εκμετάλλευση της αιολικής ενέργειας.

    Αυτά για εκείνους που μπορεί και να πιστέψουν οτι η κυβέρνηση νοιάζεται για το περιβάλλον και την ανάπτυξη.

  36. Κυριάκος Μπεχράκης Says:

    Το σωστό Link για το άρθρο

    http://www.tovimadaily.gr//Article.aspx?d=20080711&nid=9163740&sn=&spid=1376

  37. Γ. Τερεζάκης Says:

    Χρήστο, σε αφορά και εσένα και οποιοδήποτε σχόλιο σου είναι ευπρόδεκτο.

    Κύριε Υπουργέ (Υπουργό Γ. Αλογοσκούφη) ,

    Εχετε ενημερωθεί λεπτομερώς για την τεράστια απάτη που διέπραξε η Γερμανική εταιρεία Hochtief AG στην κατασκευή του αεροδρομίου των Σπάτων όπου εξαφανίστηκαν 2 δις ευρώ που αντιστοιχούν περίπου στο 1% του ετήσιου εθνικού εισοδήματος της χώρας. Το γραφείο Μαξίμου πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007 σας διαβίβασε, όπως και στον τότε αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών κον Λιάπη, επιστολή που απέστειλα στον κον Πρωθυπουργό μέσω του Μόνιμου Ελληνα Αντιπροσώπου στην ΕΕ κου Κασκαρέλη ενημερώνοντας τον για την πρωτοφανή για τα δεδομένα της χώρας απάτη και την δυνατότητα ανάκτησης των χρημάτων αυτών από την οικονομικά ανθούσα Hochtief AG. Οπως γνωρίζετε, οι υποθέσεις Ζήμενς, ομόλογα κλπ είναι ευτελούς οικονομικής σημασίας σε σύγκριση με την απάτη του αεροδρομίου. Εχετε σκοπό να αντιδράσετε και πότε? Επειδή είστε επαρκώς ενήμερος και σας έχει ζητηθεί από το Γραφείο του κου Πρωθυπουργού να επιληφθείτε του θέματος θα μπορούσατε να δώσετε μία απάντηση? Μεταξύ άλλων η Hochtief AG υπεξαίρεσε 450.000.000 ευρώ εθνικών επιδοτήσεων, 250.000.000 ευρώ του Ταμείου Συνοχής της ΕΕ και 1.000.000.000 ευρώ από δάνειο της Ευρωπαικής Τράπεζας Επενδύσεων το οποίο ξεπληρώνεται με τις πανάκριβες χρεώσεις που επιβάλλει ενεξέλεγκτα η Γερμανική Διοίκηση του ΔΑΑ στα Σπάτα. Ο κος Φώλιας μάλιστα είχε κάνει ερώτηση στην Ευρωβουλή το 2002 αλλά τώρα ως ΥΠΑΝ δεν ελέγξει την δεσπόζουσα θέση του ΔΑΑ και τις υπέρογκες παράνομες χρεώσεις του.
    Γ. Τερεζάκης, Στέλεχος ΕΕ.

  38. Νερατζιά(ή) Says:

    η ΒΕΝΖΙΝΗ κρατά καλά στα ύψη(ενω έχει πέσει η τιμή διεθνώς). Με τις παραινέσεις και το φιλότιμο θα «πέσει» στην Ελλάδα?????

  39. Παράγκας Says:

    Τον είδα στην εκπομπή του κ. Κοττάκη στην ΝΕΤ, το Σαββάτο να λέει ότι δεν έχει κάνει «προσλήψεις» εκτός ΑΣΕΠ και ότι ο ΑΣΕΠ λειτουργεί και κάνει διαφανείς προσλήψεις, (με μοριοδοτήσεις συμβασιούχων Δημοσίου και συνεντέυξεις?)

  40. Λαθρέμπορος!! Says:

    κάτω τα χέρια από το Χρήστο!!! και να μη κουνηθεί με τον ανασχηματισμό…

    ο λαός σου!!!!
    – οι φτωχοί και ταπεινοί βενζινοπόλες, πετρελαιάδες κλπ… το πετρέλαιο από τα 150 πήγε στα 35 πτώση 76% και η αμόλυβδη στο σεβαστό 33%… τι άλλο θέλετε δηλαδη~!!
    – οι φτωχοί και ταπεινοί γαλακτοβιομήχανοι… και κάθε είδος καρτελ!!!
    – τα σουπερ μαρκετ… και κάθε είδος μεσάζων και λιανέμπορος!!!!!!!

Σχολιάστε