x – Αρσένης Γεράσιμος

Α’ Αθηνών, ΠΑΣΟΚ

http://www.garsenis.gr/

(Αντικατέστησε τον Κ. Σκανδαλίδη τον Οκτώβριο του 2006)

Περίληψη 16 σχολίων:

Αρκετά αρνητικά, κάποια θετικά. Μέσος όρος 5 βαθμών: 2.4

19 Σχόλια to “x – Αρσένης Γεράσιμος”

  1. Θεμης Λαζαριδης Says:

    Για τη θητεία του κ. Αρσένη ως «τσάρου της οικονομίας» τη δεκαετία του 80 δεν έχω καλή γνώμη. ΑΤΑ, πληθωρισμός, προβληματικές, κτλ γονάτισαν την οικονομία. Πολύ επιπόλαιη πολιτική, για την οποία βέβαια κύριος υπεύθυνος ήταν ο Α. Παπανδρέου. Ακολούθησε η θητεία του στο Υπουργείο Άμυνας και μετά στο Υπουργείο Παιδείας την πρώτη τετραετία Σημίτη. Δεν έχω μελετήσει τις λεπτομέρειες της μεταρρύθμισης του 98. Οι προθέσεις ήταν καλές αλλά μάλλον οι προτάσεις δεν ήταν προσεκτικά επεξεργασμένες και είχαν το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα. Π.χ., αντί να χτυπήσουν τα φροντιστήρια, φαίνεται ότι τα ενίσχυσαν. Διάβασα σε άρθρο του Ψαχαρόπουλου ότι η απόδοση των μαθητών στις εξετάσεις έπεσε τότε και παραμένει έκτοτε χαμηλή (θέλει περισσότερη μελέτη αυτό). Η μεταρρύθμιση επικεντρώθηκε (και πάλι) στις εισαγωγικές εξετάσεις. Ελάχιστα έγιναν στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στο τέλος η όποια μεταρρύθμιση καταργήθηκε επί Ευθυμίου.

    Σήμερα ο κ. Αρσένης αν μη τι άλλο δείχνει σοβαρότητα και ωριμότητα στα θέματα παιδείας. Δεν κάνει στείρα αντιπολίτευση. Οι παρεμβάσεις του είναι μετριοπαθείς και εποικοδομητικές. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι είναι και όλες σωστές. Πρόσφατα συγκρότησε και «πρωτοβουλία» για την παιδεία μαζί με πανεπιστημιακούς. Οψόμεθα. Ίσως θα έπρεπε να μελετήσουν πρώτα και να αποφανθούν για τους λόγους της αποτυχίας της μεταρρύθμισης του 98.

    Βαθμός: 4

  2. ΑποΠρακτικαΒουλης Says:

    Ο κύριος Αρσένης έχει συμμετάσχει ενεργά στην ολομέλεια της Βουλής
    μονάχα 4 φορές, από τις εκλογές του 2004.
    Σας παραπέμπω στα πρακτικά:
    http://www.parliament.gr/ergasies/main.asp

  3. Pambos Hatzilambis Says:

    Κύριε Λαζαρίδη,

    Παραδέχεστε ότι δεν έχετε μελετήσει τις λεπτομέρειες της μεταρρύθμισης του ΄98 αλλά, παρά ταύτα, δεν διστάζετε να διατυπώσετε την άποψη ότι «οι προτάσεις δεν ήταν προσεκτικά επεξεργασμένες και είχαν το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα».

    Επειδή η πραγματικότητα είναι διαφορετική, δεν θα ήταν πιο υπεύθυνο πρώτα να μελετήσουμε ποιες αλλαγές έγιναν στην περίοδο 1996-2000 σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης, από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Πανεπιστήμιο, και μετά να αξιολογήσουμε το έργο; Και κάτι ακόμα: Να εντοπίσουμε τους παράγοντες που οδήγησαν στην αποδόμηση της μεταρρύθμισης. Υλικό γιαυτό υπάρχει άφθονο για όσους ενδιαφέρονται. Στην ιστοσελίδα http://www.garsenis.gr μπορείτε να βρείτε ομιλίες και απόψεις του Γεράσιμου Αρσένη (εκφρασμένες μέσα από τα ΜΜΕ) που θα βοηθούσαν στη μελέτη της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

    Όσον αφορά την πρώτη τετραετία του ΠΑΣΟΚ, κυρίως στο χώρο της Οικονομίας, προτείνω σε όσους θέλουν να αποφύγουν τα «τσιτάτα» της οργανωμένης παραπληροφόρησης να διαβάσουν το βιβλίο του Γεράσιμου Αρσένη «Πολιτική Κατάθεση», των εκδόσεων Οδυσσέας, του 1997.

    Φιλικά

    Πάμπος Χατζηλαμπής

  4. Pambos Hatzilambis Says:

    Κύριε Λαζαρίδη,

    Ο αριθμός των παρεμβάσεων ενός βουλευτή στην ολομέλεια δεν είναι πάντα το κριτήριο για τη βαθμολόγηση της συμμετοχής του στο κοινοβουλευτικό έργο, δεδομένου ότι για το επιτυχές η όχι των παρεμβάσεών του, εκτός από την ποσότητα, πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψη και η ποιότητα. Και, βέβαια, η ενεργός συμμετοχή στις συζητήσεις των επιτροπών είναι και αυτή ένας σημαντικός παράγων στη διαμόρφωση κριτηρίων για την ποιοτική κατάταξη του έργου των βουλευτών.

    Ειδικά για τον Γεράσιμο Αρσένη, δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι στην παρούσα Βουλή επανήλθε μόλις τον π. Σεπτέμβριο.

    Και πάλι φιλικά

    Πάμπος Χατζηλαμπής

  5. ΑποΠρακτικαΒουλης Says:

    Αγαπητέ κύριε Χατζηλάμπη,

    Έχω αναλάβει την πρωτοβουλία όχι να κριτικάρω τους βουλευτές,
    απλά να επισημάνω πόσο συμμετέχουν στην ολομέλεια (κάποιοι από
    αυτούς δεν εμφανίζονται καν στο κοινοβούλιο). Θα προσπαθήσω
    να μην εκφέρω κανένα χαρακτηρισμό (εξ’ άλλου και η μεγάλη συμμετοχή
    στην ολομέλεια δεν συνάδει πάντα με την ποιότητα – ουκ εν τω πολλώ
    το ευ). Ευχαριστώ για την παρατήρησή σας ότι στην παρούσα βουλή
    επανήλθε ο κος Αρσένης τον Σεπτέμβριο.

    Υ.Γ. Παρακολουθώ την ιστοσελίδα, και έτσι δεν χρειάζεται να ζητήσετε
    από τον κο Λαζαρίδη να μεσολαβήσει. Αλλά νομίζω, ο καθένας μπορεί
    να παραθέσει τεκμήρια για την πολιτική δραστηριότητα των βουλευτών
    ως δει. Εάν έχετε πληροφορίες για την ενεργή συμμετοχή του κου Αρσένη
    σε επιτροπές, θα είναι μια καλοδεχούμενη πληροφορία.

    Σίγουρα έχει υπάρξει σημαντικός και δραστήριος πολιτικός, απλά τώρα
    τελευταία δεν τον ακούμε και πολύ…

  6. Pambos Hatzilambis Says:

    Φίλε ΠρακτικαΒουλης

    Λυπάμαι αν σε πρόσβαλα με την προσφώνηση «Κύριε Λαζαρίδη» στο προηγούμενο σχόλιό μου. Ωφειλόταν περισσότερο σε λάθος μου και δεν είχε χαρακτήρα επίκλησής μου για μεσολάβηση του κ. Λαζαρίδη.

    Σημαντικό βοήθημα για ενημέρωση όσων ενδιαφέρονται για τις παρεμβάσεις του Γεράσιμου Αρσένη στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων όπου συμμετέχει είναι η ιστοσελίδα του, http://www.garsenis.gr. Βέβαια, τεκμήρια υπάρχουν και στα πρακτικά των συνεδριάσεών της Επιτροπής, έστω κι αν δεν δημοσιοποιούνται. Μερικές από τις παρεμβάσεις του αυτές έτυχαν και θετικού σχολιασμού από τον Τύπο.

    Τέλος, πιστεύω πως για να ακούγεται πολύ κάποιος πολιτικός σήμερα στην Ελλάδα, δεν εξαρτάται μόνο από το αν είναι σημαντικός και δραστήριος, αλλά και από το αν τα χαρακτηριστικά του εμπίπτουν μέσα στον «κύκλο με κιμωλία» που διαγράφεται από τα ΜΜΕ και τα συμφέροντα τους, τα οποία πολλές φορές δεν είναι τα ίδια με αυτά του πολίτη…

  7. Michael Jordan Says:

    Κουράστηκα να βλέπω τον Γ.ΑΡΣΕΝΗ. Δέν αντέχω άλλο. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

  8. pikman Says:

    Ήρθε η ώρα να πάει και αυτός σπίτι του….Άγευστος, άοσμος, αδιάφορος…τώρα πια…

  9. Kirk Says:

    Σπίτι του είναι πολύ μεγάλος για την βουλή

  10. Δημήτρης Says:

    Όταν τον κάλεσε ο Καραμανλής στο Μαξίμου πήγε τρέχοντας και δήλωσε οτι (ο Καραμανλής) «ειναι πιο γρήγορο πιστόλι» σε σχέση με τον Παπανδρέου (που δεν του έδινε σημασία).

    Καμμένο χαρτί.

    Γεράσιμε «Χάσαμε» οπως είχες πει και παλιότερα.

    Μηδέν.

    (-5 αν σκεφτεί κανείς και την καταστροφή της Ελληνικής οικονομίας το 1981-1985.)

  11. johnvellis Says:

    Noμίζω ότι πρέπει να πάει στο σπίτι του. Όχι γιατί ήταν κακός πολιτικός αλλά κάποτε πρέπει να σταματήσουμε να έχουμε ισόβιους βουλευτές. Και αυτό αφορά φυσικά όλα τα κόμματα.
    Να λέμε μέχρι τα 65 και μετά έξω από την Βουλή. Κάθε κόμμα μπορεί να έχει τα συμβουλευτικά του όργανα από πρώην βουλευτές. Δεν είναι απαραίτητο να πεθάνουν μέσα στη Βουλή για να μας πείσουν ότι είναι καλοί και χρήσιμοι βουλευτές…
    Ένα 3 στον κ. Αρσένη.

  12. margarita Says:

    μωρέ ποτέ δεν τον συμπάθησα.Δεν έχει το public attitude να σε κάνει να τον κάνει attractive.Και έχει δείξει και σε φάσεις της πολιτικής του καριέρας τάσεις αριβισμού,όπως και οι περισσότεροι πολιτικοί βέβαια.Ενα 2 από μένα

  13. Nigel Twelve Says:

    5 για τις γνωσεις του
    1 για την πολιτικη του σταδιοδρομια
    Κατσε καλα Γερασιμε..

  14. Haris Says:

    Θα συμφωνησω απολυτα με τον pikman
    Ο ανθρωπος ειναι ακριβως αυτο
    Άγευστος, άοσμος, αδιάφορος…

  15. despina Says:

    Το σφυρί, το πιλοφόρι, το μυστρί,
    Κάνουν τον άντρα μάγκα
    και τον Γεράσιμο εργολάβο

    Επειδή το παραπάνω βίντεο είναι πολύ συγκινητικό, συνιστούμε σε υπερτασικούς, καρδιοπαθείς, εγκύους, σε ανθρώπους με συχνοουρία, με τα σύνδρομα Ντάουν, Πάρκινσον, Αλτσχάιμερ καθώς και ασθενείς με υψηλή ενδοκρανιακή πίεση και φλεβίτη, να αποφύγουν την παρακολούθηση του εν λόγο βίντεο διότι ενδέχεται να μην αντέξουν (την συγκίνηση) και να επιδεινωθεί η υγεία τους
    (κανονικά, θα έπρεπε να τον αφήσουν να το τελειώσει μόνος του….)

  16. giotis Says:

    Ο ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΕΞΗΓΩ:
    ΤΣΑΡΟΣ ΟΚΟΝΟΜΙΑΣ: ΚΑΤΕΧΡΕΩΣΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΗΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ: EΓΙΝΕ Η ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΙ
    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΕΔΩ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. 14 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΝΟΜΑ ΧΟΝΤΡΗ ΑΠΟ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ. ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΔΙΑΛΕΓΟΤΑΝ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ (π.χ. ΑΝΘΟΠΟΥΛΟ… ΑΝ ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΤΕ)

  17. ΜΑΚΗΣ Says:

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΝΤΑ ΓΙΩΤΗ, ΤΩΡΑ Ο ΜΕΓΑΣ ΜΠΟΥΡΔΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.

  18. Bruce Dickinson Says:

    Δεν νομίζω πως είναι δυνατό μέσα σε ένα reply να χωρέσει η επιστημονική γνώση, η οξυδέρκεια, η ηθική ακεραιότητα, η πατριδογνωσία και η καθαρότητα του λόγου του Γεράσιμου Αρσένη. Εγώ θα βαθμολογήσω για πρώτη φορά πολιτικό και θα του βάλω ένα 10 με τόνο.
    Υ.Σ. Όποιος έχει πραγματικές αμφιβολίες είμαι πρόθυμος να του παραθέσω πλήρη στοιχεία για την ιστορία του, τις γνώσεις του, τις διαχρονικά ορθολογικές απόψεις του αλλά κυρίως τον ύπουλο τρόπο που δεν εκλέχτηκε αρχηγός του Πασοκ στην περίοδο διαδοχής του Ανδρέα Παπανδρέου.

  19. Ο Αιρετικός Says:

    Με τα Προγράμματα Σπουδών Επιλογής πήγε να εμπλέξει (ΚΙ ΑΛΛΟ) τα ΑΕΙ στο παιχνίδι της δημιουργικής λογιστικής (χώνουμε όσους πιο πολλούς μπορούμε στα ΑΕΙ για να τους πούμε φοιτητές κι όχι ανέργους), ενώ προσπάθησε να τα χρησιμοποιήσει (τα ΠΣΕ) ως πολιορκητικό κριό για την κατάργηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων (θυμηθείτε το διαφημιστικό σποτ για τα ΠΣΕ που έλεγε ότι είναι «απαλλαγμένα από το… βάρος των επαγγελματικών δικαιωμάτων»). Στιγματίσθηκε από τα ρουσφέτια και τις παρανομίες στα ΠΣΕ του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθώς και από τους τραμπούκους που προσελήφθησαν (παρανόμως) από την τότε «πρυτανεία» για να καταπνιγεί κάθε αντίθετη φωνή.

Σχολιάστε