Χατζηγάκης Σωτήριος

Τρικάλων, ΝΔ

http://www.parliament.gr/synthesh/mp.asp?MPID=351

81 Σχόλια to “Χατζηγάκης Σωτήριος”

  1. Δημήτρης Says:

    http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1019945

    Δεν είναι δυνατόν να συνηθίσουμε σε αυτή τη βρώμα!

  2. Δημήτρης Says:

    Όλα τα σκουπίδια της πολιτικής επιβιώνουν γιατί ειναι καλά κομματόσκυλα…

    (και ο Καραμανλής τάχα μου είχε καλές προθέσεις…)

  3. Παράγκας Says:

    Δημήτρης λέει:
    Ιουνίου 3, 2009 σε 10:40 πμ
    ***********************************************
    Έχει καταντήσει «Διακοσμητικός» ο ΑΣΕ. Π. ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!!

  4. pro Says:

    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=271482&dt=03/06/2009
    Στην πρόταση του ΑΣΕΠ να επαναληφθεί διαγωνισμός για πλήρωση 15 θέσεων δικαστικών επιμελητών στο Ελεγκτικό συνέδριο (γιατί άραγε;) ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης-σήμερα Γεωργίας- απάντησε ότι οι προσλήψεις έγιναν με τον τρόπο που γινόντουσαν επί ΠΑΣΟΚ.Ευτυχώς που μας το είπε, δηλαδή, γιατί ανησυχούσαμε. Τώρα μπορούμε να κοιμηθούμε ήσυχοι.

  5. Παράγκας Says:

    ….Αν δεν με απατά η μνήμη μου αυτοί από αντιπολιτεύσεως δεν μίλαγαν για αλλαγές και εξυγίανση ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ;;;;. Αντί αυτού, Συνεντεύξεις, μοριοδότηση συμβασιούχων, «φωτογραφικές προσλήψεις» σε μια νύχτα κλπ…κλπ…κλπ… «Μαζί πάμε την ελλάδα μπροστά»….»Με σύμμαχο εσένα»….

  6. Γιώργος Says:

    Νατος παλι σημερα ο τρακτεροκαβαλαρης, εχει το θρασος και μιλαει για προστιμα που επεβαλε η ΕΕ στη χωρα μας.Μηπως θα πρεπει να σκαλισει και τις περιπτωσεις του βαμβακιου για να δουμε ποσα απιδια πιανει ο σακκος οικειων του απο παλια.Λεω μηπως.Εαν συνεχισει να ειναι εριστικος και να προκαλει θα επανελθουμε με στοιχεια και ονοματα αλλα και με τα αυγατισματα των περιουσιων τους.Αφου τα ξερεις τρακτεροκαβαλαρη γιατι δεν μας τα λες ?Μην φοβασαι ,τελευταια φορα βγαινεις στην βουλη.Δεν σε ξαναψηφιζουν.

  7. pro Says:

    Απόσπασμα από το σημερινό Βηματοδότη:
    «Ανακαλύφθηκε ο μαθηματικός τύπος που συνδέει την αγροτική ενημέρωση με τη σεξουαλική παρενόχληση. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ως τώρα ήταν ένα αόρατο κανάλι με αόρατους εργαζομένους και υψηλό κόστος. Αναφέρομαι στην εταιρεία παραγωγής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (γνωστή και ως Αgrochannel). Μαθαίνω τώρα ότι κατατέθηκε στη Βουλή νομοσχέδιο, τμήμα του οποίου αφορά το νοικοκύρεμα του «καναλιού». Συγκεκριμένα το Αgrochannel μετατρέπεται σε Αγρονέα: θα είναι Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής με στόχο τη δημιουργία εκπομπών ενημέρωσης των αγροτών και μετοχικό κεφάλαιο 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Ως σήμερα στο «κανάλι» εργάζονται πάνω από 70 δημοσιογράφοι και τεχνικοί. Με τον νέο νόμο οι εργαζόμενοι περιορίζονται σε 50, από τους οποίους οι 15 δημοσιογράφοι. Πάνω λοιπόν που ο αρμόδιος επί του Αgrochannel υπουργός κ. Σωτ. Χατζηγάκης νόμιζε ότι τελείωσε επιτέλους με το θέμα αυτό, ενημερώθηκε εσπευσμένα ότι στέλεχος του «καναλιού» παραπονέθηκε για απόπειρα σεξουαλικής παρενόχλησης. Το συγκεκριμένο περιστατικό δείχνει ότι η ποιότητα ζωής στο Αgrochannel δεν έχει πλέον να ζηλέψει τίποτα σε σύγκριση με ότι συμβαίνει σε πολλά άλλα κανάλια της πατρίδας μας. »
    Για όσους δεν έτυχε να το παρακολουθήσουν στη πραγματικότητα δεν είναι κανάλι αλλά σειρά εκπομπών που μεταδίδονται από την ΕΡΤ και από τοπικής εμβέλειας κανάλια και που προπαγανδίζουν με απίστευτες αναλήθειες το τεράστιο έργο στήριξης του αγροτικού κόσμου από την κυβέρνηση. Όποιος έτυχε να το παρακολουθήσει και δεν γνωρίζει τη πραγματική κατάσταση των αγροτών θα πρέπει να έχει πειστεί ότι οι Έλληνες αγρότες διάγουν μέρες πρωτοφανούς ευημερίας. Για να προπαγανδίζει λοιπόν η κυβέρνηση το (υποτιθέμενο) έργο της απασχολούνται 50 (πάλι καλά που μειώθηκαν από 70) άτομα για μια εκπομπή με διάρκεια όχι πάνω από μια ώρα τη βδομάδα. Και μετά αναρωτιόμαστε που καταλήγουν τα χρήματα των φορολογουμένων, γιατί το δημόσιο έλλειμμα έχει χτυπήσει κόκκινο και άλλα παρεμφερή.

  8. Παράγκας Says:

    Μπράβο. Αντί χωματερής, και δρόμου, 1000 φορές αυτό!!!….(Έτσι γίνονται γνωστά στο λαό τα πρόβληματα των αγροτών).

    http://troktiko.blogspot.com/2009/07/blog-post_7637.html

  9. Διονύσης Β. Says:

    Από τους μεγαλύτερους λάτρεις του ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!
    Βόλεψε κόσμο και κοσμάκη!!!
    Πραγματικά, όποιος γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στα Τρίκαλα, έχει τουλάχιστον 10 γνωστούς που «έλαβαν θέσεις» στο μεγάλο γαλάζιο κράτος.

    Βαθμός : 0 (για το έργο και για το ήθος)

  10. pro Says:

    Κάνει τέτοια πράγματα ο Χατζηγάκης; Μιλάμε, πέφτω από τα σύννεφα.

  11. Tajnia Says:

    Χατζηγάκης=Ρουσφέτια!!!
    Τόσα ρουσφέτια όσα έχει κάνει ο Χατζηγάκης στην πολιτική του καριέρα δεν πρέπει να έχει κάνει άλλος βουλευτής στον κόσμο!
    Πρώτα στο Δικαιοσύνης βόλεψε όσους μπορούσε, μπήκε στο Αγροτικής Ανάπτυξης και ήρθε να σαρώσει ότι είχε απομείνει και να βολέψει όλους του Τρικαλινούς (όλων σχεδόν των παρατάξεων) και όσους δεξιούς (ακόμα και μη τρικαλινούς) μπορούσε!
    Ρουσφετολογικές συμβάσεις η μια μετά την άλλη! Στον ΟΠΕΚΕΠΕ (που γνωρίζω) σχεδόν 1000 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων (κομμώτριες, κοινωνιολόγοι, οδηγοί και μανικιουρίστριες) με βίσμα ώστε να εκτελέσουν το έργο που θα έπρεπε να εκτελούν Γεωπόνοι! Με σύμβαση έργου (ή αλλιώς με αργομισθία)…
    Και σαν να μην έφτανε αυτό, στελέχωση της ΑΓΡΟΓΟ Α.Ε. (εταιρία που ανήκει στο Υπουργείο!!!) με ακόμα πιο χοντρά βίσματα, καθώς εδώ μπήκαν γύρω στα 200 άτομα, 1 μήνα πριν τις εκλογές!

  12. Θεμης Λαζαριδης Says:

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_28/10/2009_335145

    Απάντηση Σ. Χατζηγάκη σε Κατερίνα Μπατζελή

    «Ο πρώην υπουργός τονίζει ότι οι διαδικασίες ακολουθήθηκαν κανονικά. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία που ο ίδιος αναφέρει δείχνουν ότι οι προσλήψεις έγιναν με συνοπτικές διαδικασίες, σε εποχή που ήταν προφανές ότι θα προκηρυχθούν εκλογές. Συγκεκριμένα, η πρόσκληση ενδιαφέροντος έγινε με υπουργική απόφαση στις 4 Αυγούστου 2009, οι αιτήσεις αξιολογήθηκαν άμεσα και οι συμβάσεις υπογράφηκαν από τις 19/8 έως 25/8. Οι προσληφθέντες ανέλαβαν υπηρεσία την 1η Σεπτεμβρίου 2009.»

  13. Kalliasus Says:

    Με άλλα λόγια, ο κ. Χατζηγάκης προσπαθεί να πείσει ότι το ελληνικό κράτος λειτούργησε με ‘σουηδικούς’ ρυθμούς τον Αύγουστο. Έχουμε χάσει κάθε αξιοπρέπεια μου φαίνεται…

    Βαθμός 1 (γιατί μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης τουλάχιστον κάποιοι άνθρωποι βρήκαν δουλειά, έστω και με επιλήψιμες διαδικασίες).

  14. Γιώργος Says:

    Ρε Χατζηγακη πως θα σου φαινοταν εαν οποτε ερχεσαι στην Αθηνα σου εκλεινα τον δρομο στην εθνικη και κοιμοσουν μεσα στο αυτοκινητο σου ?
    Εγω εχω φορτηγο και με εχεις εμποδισει να κυκλοφορω στους δρομους για να βγαλω το μεροκαματο,επειδη με τις μακακιες σου παροτρυνεις τους αγροτες οι οποιοι καλως αγωνιζονται ,αλλα εχουν παρει και παρα πολλα.
    Τους ταζεις 15000 ευρω .Να τα δωσεις απο την τσεπι σου γιατι εμενα δεν μου περισευουν.Και τωρα πες μου ρε Χατζηγακη ο αδελφος σου ποσα λεφτα επηρε με επιδοτησεις για το λαδι ?Αντε παγαινε σπιτι σου γιατι σε βαρεθηκαμε. Καταστραψατε την χωρα και τον λαο και εχεις το θαρος να μιλας και να προτεινεις.Τραβα σπιτι σου αντρακι μου, αφου πρωτα πληρωσεις τις παρανομες επιδοτησεις του αδελφου σου και τα προστιμα που προξενησες στη χωρα με τις πολιτικες σου.

  15. eleos Says:

    Αν θέλει να δώσει 15 χιλιάρικα στους αγρότες να τα βγάλει απ΄την τσέπη του. Χουβαρντάς με ξένες τσέπες ο κύριος, και ενώ η χώρα πάει για χρεοκοπία. Μηδέν και πολύ του είναι.

  16. Θεμης Λαζαριδης Says:

    Πρώτο Θέμα:

    Μετά τα δημοσιεύμα-
    τα του «ΘΕΜΑτος»
    (31/01/2010 και 07/02/2010),
    τα οποία αποκάλυψαν ότι
    υπάλληλοι του υπουργικού
    γραφείου του τέως υπουρ-
    γού Αγροτικής Ανάπτυξης
    κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, παι-
    διά και ξαδέλφια, βαφτι-
    στήρια και στενοί συγγε-
    νείς υπουργών, αγροτοσυν-
    δικαλιστών και στελεχών
    της Ν.Δ. βολεύτηκαν προ-
    εκλογικά στην «Αγρογή»,
    νέα στοιχεία έρχονται να
    συμπληρώσουν το παζλ του
    «γαλάζιου» πάρτι με τις ρου-
    σφετολογικές προσλήψεις.

  17. e-politikos.gr Says:

    Δειτε το προφίλ του πολιτικού στο e-politikos.gr
    http://www.e-politikos.gr/content/xatzigakis-sotirios

  18. Θεμης Λαζαριδης Says:

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_12/05/2010_400626

    Κύριε διευθυντά

    Με έκπληξη και αγανάκτηση ανέγνωσα την επιστολή του κ. Χατζηγάκη με τίτλο «Οι αγρότες» στο φύλλο σας της 8.5.2010. Η έκπληξη και η αγανάκτησή μου οφείλονται στο γεγονός ότι ο τέως υπουργός επιχειρεί να παραπλανήσει τους αναγνώστες ισχυριζόμενος, μεταξύ άλλων, ότι το Συμβούλιο Υπουργών δήθεν «επέτρεψε στα κράτη – μέλη να προβούν κατά το δοκούν και σε κρατικές ενισχύσεις και μάλιστα αναδρομικά»! Φαίνεται, όμως, να αγνοεί ότι το ποσό των 425 εκατ. ευρώ που καταβλήθηκε με τη μορφή ασφαλιστικών αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ έχει ήδη θεωρηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σαν παράνομη κρατική ενίσχυση (άλλως «δωράκι») για την οποία έχει κινηθεί η διαδικασία του άρθρου 108 παρ. 2 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ε.Ε.

    Οι σχετικές διαδικασίες (C-3/10 ex NN 39/09) δημοσιεύθηκαν στην επίσημη εφημερίδα της Ε.Ε. στις 20.3.2010 (αρ. φύλλου C72/12). Επιπλέον, οι εν λόγω ενισχύσεις χορηγήθηκαν και καταβλήθηκαν χωρίς να έχουν προηγουμένως κοινοποιηθεί στην Ε.Ε. και, κατά συνέπεια, πρόκειται για παράνομες ενισχύσεις κατά την έννοια του άρθου 1 στοιχείο στ΄ του Κανονισμού (Ε.Κ.) αριθμ. 659/1999 με άμεσο κίνδυνο να ζητηθεί η επιστροφή τους. Επιπροσθέτως, παραπέμπω τον κ. υπουργό στα πρακτικά της συνεδρίασης της Βουλής της 26.4.2010 κατά την οποία δηλώθηκε από την υπουργό κ. Μπατζελή ότι «…είναι ο φόβος ότι πρέπει να επιστρέψουμε πίσω στην Ευρωπαϊκή Ενωση και έχουν δημοσιευθεί στην εφημείδα της Ε.Ε. οι ποινές τις οποίες καλούμαστε να πληρώσουμε πίσω από το περίφημο πακέτο Χατζηγάκη των 600 εκατ. ευρώ. Δεν θέλω να αναφέρω τα χρέη του ΕΛΓΑ από αυτό το βήμα».

    Για να έχουν οι αναγνώστες σας πληρέστερη εικόνα επί του προκειμένου, σας παραθέτω λεπτομερέστερα τα παρακάτω γεγονότα και στοιχεία. Ο ΕΛΓΑ κατέβαλε το 2009 αποζημιώσεις 425 εκατ. στους παραγωγούς για τις ζημιές που υπέστησαν ορισμένες φυτικές καλλιέργειες εξαιτίας (δήθεν) δυσμενών καιρικών συνθηκών. Επειδή ο ΕΛΓΑ είναι (ή έτσι τον κατέστησε η κυβερνητική διαχείριση των τελευταίων ετών) μόνο κατ’ όνομα ασφαλιστικός οργανισμός, δεν διαθέτει τα απαιτούμενα κεφάλαια για να μπορεί να καταβάλλει αποζημιώσεις: οι ασφαλιστικές εισφορές του 2008 ανήλθαν στο ποσό των 88 εκατ. ευρώ, ενώ το αντίστοιχο ποσό για το 2009 δεν είναι διαθέσιμο. Ετσι, προκειμένου να καταβάλει τις παραπάνω αποζημιώσεις ο ΕΛΓΑ δανειοδοτήθηκε με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου (δηλαδή ημών των φορολογουμένων πολιτών, τους οποίους επιχειρεί να παραπλανήσει ο τέως υπουργός), για ποσά 444 εκατ. (το 2008) και 425 εκατ. (το 2009). Πρόκειται, δηλαδή, για ένα δήθεν «ασφαλιστικό οργανισμό» με έσοδα 88 εκατ. που καταβάλλει αποζημιώσεις άνω των 400 εκατ. ετησίως!

    Για την οικονομία του χώρου αποφεύγω να θίξω και άλλες παρόμοιες ενέργειες της προηγούμενης διακυβέρνησης στον τομέα της αγροτικής πολιτικής, οι οποίες όχι μόνο θα επιβαρύνουν τον Ελληνα φορολογούμενο με πολλά εκατομμύρια ευρώ, αλλά και θα αποβούν επιζήμιες για τους Ελληνες αγρότες, επιφυλάσσομαι όμως να επανέλθω.

    Αιδώς κ. Χατζηγάκη!

    Σπυρος Γρηγορατος

  19. Θεμης Λαζαριδης Says:

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_25_18/05/2010_401356

    Κύριε διευθυντά

    Προ ημερών, δημοσιεύθηκε στην έγκριτη εφημερίδα σας επιστολή μου, όπου εξηγούσα γιατί η χώρα μας δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ πρόστιμο για τις αποζημιώσεις των 425 εκατ. ευρώ που κατέβαλε η κυβέρνηση Καραμανλή τον Ιανουάριο του 2009 στους αγρότες.

    Πάνω σε αυτό, ο αναγνώστης σας κ. Σπύρος Γρηγοράτος (αγνώστων λοιπών στοιχείων), με υβριστική του επιστολή («Αιδώς κ. Χατζηγάκη!») που δημοσιεύθηκε στο φύλλο σας στις 12/5/10 αναμασά εσκεμμένα τις δήθεν «προφητείες» ορισμένων κύκλων αναφορικά με τις αποφάσεις και ανακοινώσεις της Ε.Ε.

    Κατόπιν τούτων, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τα εξής:

    Πρώτον. Πάγια πολιτική μας επιλογή υπήρξε η στήριξη των αδύναμων οικονομικά ομάδων της κοινωνίας μας, όπως είναι οι αγρότες που υπέστησαν ζημιές κατά το 2008 και το 2009 –πράγμα που επιβεβαιώθηκε και με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (28/10/09) που αναγνωρίζει την ύπαρξη σοβαρών ζημιών στις καλλιέργειες όλων των χωρών-μελών κατά τα έτη αυτά.

    Δεύτερον. Η ελληνική πλευρά υποστηρίζει σταθερά πως οι αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν στους αγρότες πέρυσι δεν είναι κρατικές ενισχύσεις. Η τότε ελληνική κυβέρνηση στοιχειοθέτησε επαρκώς το αίτημά της, τεκμηριώνοντας πλήρως ότι πρόκειται για αποζημιώσεις με έγγραφα που απέστειλε στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε.

    Τρίτον. Δεν υπήρξε καμία καταδικαστική για τη χώρα μας απόφαση μέχρι σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απλώς ξεκίνησε η έρευνα για την αξιολόγηση της νομικής βάσης της ελληνικής θέσης, ότι δηλαδή πρόκειται για αποζημιώσεις. Σημειώνουμε πως και αν ακόμη η Επιτροπή έκρινε πως πρέπει να επιβληθεί πρόστιμο στη χώρα μας, μια τέτοια απόφαση υπόκειται τελικά στην κρίση του αρμόδιου Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

    Τέλος, και αν ακόμη όλα –καθ’ υπόθεσιν– τα ελληνικά επιχειρήματα αποβούν άκαρπα, τότε η Ελλάδα, αλλάζοντας τη νομική βάση του εγγράφου της –ότι τα 425 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στους αγρότες είναι αποζημιώσεις– μπορεί να κάνει χρήση της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (της 28ης/10/09), που επιτρέπει την καταβολή άμεσων κρατικών ενισχύσεων στους αγρότες, λόγω των μεγάλων αποδεδειγμένων ζημιών που υπέστησαν τα προηγούμενα δύο χρόνια. Η απόφαση αυτή, μάλιστα, επιτρέπει ακόμη και τον συμψηφισμό με τα καταβληθέντα ποσά ως αποζημιώσεις ή κρατικές οικονομικές ενισχύσεις κατά τα έτη 2008 και 2009.

    Διατυπώνοντας κανείς την αντίθετη άποψη, απλά εξυπηρετεί μικροπολιτικές επιδιώξεις και βλάπτει τα συμφέροντα της χώρας.

    Αυτά για την αλήθεια.

    Με εκτίμηση,
    Σωτηρης Χατζηγακης

  20. Θεμης Λαζαριδης Says:

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_79_09/06/2010_403798

    Κύριε διευθυντά

    Η επιστολή του κ. Σ. Χατζηγάκη στις 18/5 για τις ενισχύσεις των 425 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκαν τον Ιανουάριο 2009, με υποχρεώνει να επανέλθω. Κατ’ αρχήν, ο Στέφανος Κασιμάτης στις 19/5 με βοήθησε να καταλάβω τον χαρακτηρισμό «αγνώστων λοιπών στοιχείων», ενώ είχα υπογράψει την επιστολή μου –όπως και εκείνος άλλωστε– με το πλήρες ονοματεπώνυμό μου: προφανώς είχα παραλείψει να δηλώσω εάν είμαι και εγώ κάτοχος Range Rover με οδηγό και σωματοφύλακα, εξόδοις του ελληνικού Δημοσίου, όμως, μη έχοντας τίποτα από αυτά, απέχω παρασάγγας από το επίπεδο των «θεών».

    Επί της ουσίας:

    H επίσημη διαδικασία C/3/10/20-3-2010 δεν αποτελεί αναμάσημα «δήθεν προφητειών» (sic), αλλά κινήθηκε από την Επιτροπή αυτεπάγγελτα αφού, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, έκρινε ότι πρόκειται για παράνομες κρατικές ενισχύσεις, ασυμβίβαστες με την εσωτερική αγορά καθώς οι ελληνικές αρχές δεν επικαλέστηκαν καμία άλλη νομική βάση (στο σκεπτικό της απόφασης Χατζηγάκη, την οποία τώρα αποκαλεί «αίτημα», δεν γίνεται μνεία κοινοτικών αποφάσεων ή κανόνων).

    Διερωτώμαι αν ο ευαίσθητος τέως υπουργός υπέβαλε τις παρατηρήσεις του στην Επιτροπή στο πλαίσιο της παραπάνω διαδικασίας (εδ. 24), δυνατότητα που δόθηκε σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο με προθεσμία μέχρι 20/4/2010.

    Αν και, σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΚ) 659/1999, «οι ενισχύσεις που χορηγούνται και καταβάλλονται χωρίς προηγούμενη κοινοποίηση (όπως ακριβώς εν προκειμένω) συνιστούν παράνομη ενίσχυση» η εσπευσμένη δημοσιοποίηση της απόφασης Χατζηγάκη αφαίρεσε τη μοναδική δυνατότητα έγκρισης μέσω της ειδικής πλειοψηφίας του Συμβουλίου Υπουργών (νυν άρθρο 107 παρ. 3, περ. ε΄ της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ενωσης). Η οριστική απόφαση της Επιτροπής θα εκδοθεί μετά τη λήξη της διαδικασίας έρευνας που είναι σε εξέλιξη και θα είναι εκτελεστή. Η μηδενική πιθανότητα επιτυχίας ενδεχόμενης προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, θα αποτελέσει ακόμη μια ευκαιρία διασυρμού της χώρας, εξαιτίας του κ. Χατζηγάκη και επαύξηση των μέχρι σήμερα καταλογισμένων στη χώρα μας προστίμων.

    Η επίκληση της απόφασης της Επιτροπής στις 28/10/09 (μέτρα Σαρκοζί) η οποία δήθεν αναγνωρίζει την ύπαρξη σοβαρών ζημιών στις καλλιέργειες όλων των χωρών-μελών αφορά την καταβολή ενίσχυσης κυρίως στους γαλακτοπαραγωγούς, «προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση στη χρηματοδότηση»(!), δεν συνδέεται με την καταβολή αποζημιώσεων και σε καμμιά περίπτωση δεν καλύπτει και μάλιστα αναδρομικά, τις πράξεις Χατζηγάκη. Εξάλλου η χώρα μας έχει κάνει χρήση της απόφασης αυτής μέσα από άλλα μέτρα (δήλωση της υπουργού Κ. Μπατζελή 30/10/09).

    Δεν μας εξηγεί επίσης ο τέως υπουργός, γιατί δεν υπερασπίσθηκε την απόφασή του στη συνεδρίαση της Βουλής της 26/4/2010 όπου συζητήθηκε ο κίνδυνος επιβολής προστίμου ισόποσου με τις ενισχύσεις, καθώς και ότι το 35% των αγροτών υπέβαλαν ψεύτικες δηλώσεις για να εισπράξουν τις ενισχύσεις.

    Τέλος, δηλώνω ότι δεν έχω καμιά πολιτική ταυτότητα που να με ωθεί στην επιδίωξη μικροπολιτικών συμφερόντων, όμως αγανακτώ με την προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας και άσκησης μικροπολιτικής για την Ελλάδα της υπαίθρου, της οποίας το οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο σχετίζεται με πολιτικά ελλείμματα, όπως τόνισε πρόσφατα ο καθηγητής Γ. Παπαστάμκος.

    Ας εκτιμήσουν οι σεβαστοί αναγνώστες πού βρίσκεται η αλήθεια.

    Σπυρος Γρηγορατος – Οικονομολόγος

  21. Θεμης Λαζαριδης Says:

    http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=06/07/2010&id=180459
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_06/07/2010_407051
    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artid=341677&dt=06/07/2010

  22. Θεμης Λαζαριδης Says:

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=19012948
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=19152948

    Απίστευτα ξεδιάντροπος!

  23. Παράγκας Says:

    Διακρίνω πάντως ότι…θυγατέρες και κανακάρηδές, καθώς και τα “δικά” σας παιδιά τα….καλοθέσατε, έτσι;;;;(με στυλ κόμματος Αστικού(sic), αποστροφής (sic) κάθε τι Kρατικού και Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας!!!!!!!!!!!!!!!!!!), λέω γω τώρα.

    Αλί σε μας τους υπόλοιπους, που από την Παρασκευή (αν περάσει το Μνημα-νιο Απολυακό Νομοσχέδιο για τον έλληνα Ιδιωτικό Υπάλληλο) θα αντιμετωπίζουμε το φάσμα της εύκολης απόλυσης και αποζημίωσης-εκκαθάρισης στο εξάμηνο.

    Σας ευχαριστούμε!!!

    Θα σας θυμόμαστε για πάντα (και εσάς)!!!!

  24. zarkon Says:

    Βλέποντας το Χατζηγάκη στο Mega προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να εμμένει σε πρακτικές που είναι καταδικαστέες πολύ αμφιβάλω αν η ΝΔ συνολικά είναι έτοιμη να αλλάξει νοοτροπία .
    Παρακολουθώντας και άλλους πρώην υπουργούς που κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα ασύστολα όπως ο Σπηλιοτόπουλος , ο Αβραμόπουλος χωρίς να νοιώθουν κάποια ενοχή , μεταμέλεια ή κάποιον ενδοιασμό πολύ δύσκολα θα μας πείσουν ότι εκεί στη ΝΔ έχουν κάνει αυτοκριτική.
    Θέλω να καταλάβω που είναι η ΝΔ σοβαρή στη ευρωβουλή που ήταν υπέρ ή στη ελληνική βουλή που ήταν κατά στη δικιά μας εθνική υπόθεση.
    Και να θέλω δεν μπορώ να πιστέψω.

  25. εγω Says:

    μα καλά ποιος εκπλήσσεται;;;
    γιατί ακόμα θυμάμαι τον τύπο να μιλά σε κομματική εκδήλωση με κάμερες μπροστά και να λέει «είμαστε οι καλύτεροι, όλοι μας » εννοώντας τα μέλη του κόμματος
    θυμαμαι ότι η ελληνοφρένεια το έπαιζε για μεγάλο χρονικό διάστημα
    απορώ πως κανείς δε το θυμηθηκε και δε το έβαλε να παίξει ξανά
    γιατί όλα αυτα ο κος Χατζηγακης τα πιστευει…..

    ειμαι 30 ετών, πήρα διδακτορικό, δουλευω 3 χρόνια σε μια εταιρεία, μου κάνει εντύπωση ότι κατά τη διάρκεια των 6 χρονων διακυβέρνησης απο τη Νεα Δημοκρατια όλοι οι πρώην συμφοιτητές μου που ηταν μέλη της ΟΝΝΕΔ, ΔΑΠ κτλ έχουν μία θέση στο δημόσιο τομέα, αυτος ειναι ο οικονομικός φιλελευθερισμός της Νεας Δημοκρατίας; εμέις στο κράτος και εσείς οι υπόλοιποι στον ιδιωτικό τομέα;;;;

  26. Θεμης Λαζαριδης Says:

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_10_08/07/2010_407313
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_08/07/2010_407315

  27. Θεμης Λαζαριδης Says:

    http://www.bild.de/BILD/politik/wirtschaft/2010/07/07/griechen-skandal/sex-telefonate-kosten-minister-20-millionen-euro.html
    http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/greece/7880108/Ex-Greek-ministers-friends-and-family-spend-20-million-euros-in-taxpayers-money-on-sex-lines.html

  28. marianna Says:

    Γιατί δεν βάζουν τους χρήστες των κινητών τηλεφώνων και τον πρώην υπουργό να πληρώσουν τους ροζ λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας ?

    Ή θα πρέπει να προηγηθεί μια ακόμα εξεταστική επιτροπή για το αυτονόητο?

    Και μια απορία- δεν ντρέπεται να κυκλοφορεί δημοσίως προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα?

  29. zarkon Says:

    Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα καταρτίζουν εξεταστικές επιτροπές για να κερδίσουν χρόνο και να βγάλουν στο τέλος απόφαση με περιεχόμενο τέτοιο ώστε στο μέλλον να αποθαρρύνουν κάθε μελλοντική πολιτική προσπάθεια για εξυγίανση αλλά και τιμωρία των ενόχων. Σκοπός τους είναι να κοπάσει ο θόρυβος για να διαιωνίσουν την εξουσία τους στα πολιτικά πράγματα. Αλλά η διαφθορά τους πνίγει , έχουν περάσει τη θηλιά στο λαιμό τους και δεν το έχουν καταλάβει.

  30. Θεμης Λαζαριδης Says:

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_10/07/2010_407516
    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=342400&dt=11/07/2010

  31. Παράγκας Says:

    Άποψη για το εν μέσου θέρους και προ εκλογών, «θέμα» της ΑΓΡΟΓΗΣ έχει ο κος Σαμαράς;;;;

Σχολιάστε