x – Τσιτουρίδης Σάββας

Κιλκίς, ΝΔ

http://www.tsitouridis.gr/

http://www.parliament.gr/synthesh/mp.asp?MPID=387

Τέως (επιτέλους!) Υπουργός Απασχόλησης

36 Σχόλια to “x – Τσιτουρίδης Σάββας”

 1. ληρ Says:

  0, γιατί καταχράστηκε της υπουργικής του θέσης προκειμένου να πάρει μεταγραφή ο γιός του από καλό σε μέτριο πανεπιστήμιο, ώστε να τον έχει από κοντά.

 2. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Φαίνεται έξυπνος άνθρωπος αλλά μεγάλο ρουσφετόμουτρο. Αρχικά υπήρξε το θέμα με τη μεταγραφή του γιού του. Μετά υπήρξε το ζήτημα με τους «κουμπάρους». Τώρα μαθαίνουμε ότι κατέβασε φωτογραφική τροπολογία στη Βουλή για να βολευτεί η ευνοούμενη του μακαρίτη διοικητή του ΙΚΑ (Νέα). Φυσικά τα ίδια γίνονται σε πολλά υπουργεία, Παιδείας, Πολιτισμού, Δημόσιας Τάξης, κτλ. Εξάγεται το συμπέρασμα ότι η ΝΔ δεν ήρθε στην εξουσία για να λύσει τα προβλήματα του τόπου αλλά για να λύσει το προσωπικό πρόβλημα των στελεχών της. Για αυτό και δεν δείχνει καμιά σπουδή να λύσει το ασφαλιστικό και τα άλλα μεγάλα προβλήματα. Απλώς προσπαθούν να κάνουν αρκετά ώστε να επανεκλεγούν. Να «φάνε» όσο μπορούν και για τα προβλήματα ας νοιαστούν οι επόμενες γενιές.

  Βαθμός: 1

 3. jellipop Says:

  κ Θέμη Λαζαρίδη όλους τους υπουργούς της ΝΔ τους έχετε βγάλει άχρηστους και απατεώνες. Θέλετε μήπως να θυμηθούμε τι έγινε επι των ημερών της Κυβέρνησης σας;

  Σχετικά με το περιστατικό του ΙΚΑ η ερώμενη του κ. Βαρθολομαίου δεν αποδείκνύεται απο πουθενά οτι έφαγε λεφτά, και φυσικά ούτε ο ίδιος, αντιθέτως μάλιστα ό ανθρωπος έκανε ότι μπορούσε για το καλό του ΙΚΑ ερευνώντας πολλές υποθέσεις εισφοροδιαφυγής, πράγμα το όποιο παραδέχονταν και παραδέχονται πολιτικοί απο ‘όλους τους χώρους Μήπως ο κ. Βαρθολομαίος φταίει για την κατασταση που επικρατεί στο ΙΚΑ; λέγοντας επίλυση του ασφαλιστικού εννοείτε εφαρμογή του νόμου Γιαννίτση;
  Επίσης το ότι ο κ. Βαρθολομαίος είχε ερωμένη δε σημαίνει οτι ήταν ανέντιμος, δε μπορούμε να γνωρίζουμε την κάτασταση που επικρατούσε στην οικογένεια του; Τουλάχιστον οι συναντήσεις τους γίνονταν στο πατρικό της σπίτι στου Ζωγράφου και όχι στο Four Seasons στο Παρίσι….

  Λέγοντας για ευνοούμενες γυναίκες μήπως γνωρίζετε ποια ήταν η σχέση του Ανδρέα Παπανδρέου και της Βάσως Παπανδρέου; Πως η τελευταία έγινε πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ το 1981, όπου εντάσσονταν όλες οι προβληματικές επιχειρήσεις; Τέλος, μήπως ξέρετε πόσα έφαγε απο το συγκεκριμένο πόστο; Δύσκολο, ούτε η ίδια ξέρει…

 4. Θεμης Λαζαριδης Says:

  jellipop, αν δεις τι έχω γράψει για τέως υπουργούς του ΠΑΣΟΚ (π.χ. Ευθυμίου ή Τσοχατζόπουλο) θα καταλάβεις ότι δεν είμαι οπαδός του ΠΑΣΟΚ. Μα εγώ φταίω αν πολλοί υπουργοί της ΝΔ είναι άχρηστοι; Ο πρωθυπουργός φταίει που τους επέλεξε.

  Δεν με αφορά αν ο κ. Βαρθολομαίος είχε ερωμένη ή όχι. Με αφορά όμως ότι κατέβασαν ολόκληρη τροπολογία ώστε η ερωμένη του που είναι απόφοιτη Λυκείου να μπορεί να χριστεί διευθύντρια. Αυτό είναι απαράδεκτο και το καταδίκασα. Δεν είπα τίποτα για καταχρήσεις. Δεν ξέρω. Η φράση «να φάνε» είναι σε εισαγωγικά και σημαίνει γενικά «να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη».

  Επί του ασφαλιστικού δεν είμαι γνώστης και ούτε ξέρω τι περιείχε ο νόμος Γιαννίτση (αν και έχω ακούσει καλά λόγια). Ξέρω όμως ότι δεν είναι δυνατόν να ζούμε περισσότερα χρόνια και να μην αυξάνεται π.χ. η ηλικία συνταξιοδότησης. Και η πίτα γεμάτη και ο σκύλος χορτάτος δε γίνεται. Το να μην δίνεις λύσεις στα προβλήματα και να τα μεταθέτεις στο μέλλον είναι ανεύθυνο.

  Δε γνωρίζω τίποτα για τη Βάσω Παπανδρέου. Αν έχεις στοιχεία/ενδείξεις/δημοσιεύματα κατάθεσε τα στη σελίδα της. (Φυσικά δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι «έφαγε» και το ΠΑΣΟΚ…)

 5. jellipop Says:

  δε με εκπλήσσει η απάντηση σας εδώ μας είπατε έντιμο πολιτικο τον κ. Παπαντωνίου , το Λαλιώτη μένει να μας πείτε..

 6. Ζούρβα Says:

  @jellipop: Ο Θέμης δεν είπε έντιμο τον Παπαντωνίου, και, εν πάσει
  περιπτώσει, εάν τον υποστήριξε, τεκμηρίωσε τους λόγους για τους
  οποίους εξέφρασε τέτοια γνώμη. Εάν θέλεις να πεις κάτι για τον Παπαντωνίου, στην σελίδα του…
  Βρίσκεις ελαφρυντικά στην κίνηση Τσιτουρίδη όσον αφορά την
  τροπολογία που κατέβασε;

 7. Ζούρβα Says:

  Τσιτουρίδης συγκαλύπτει καταστάσεις:
  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_169512_15/02/2007_216088
  http://www.tanea.gr/print_article.php?e=A&f=18766&m=N09&aa=1

  Τσκ, τσκ…
  Βαθμολογία; Χαμηλότατη

 8. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Μου έκανε εντύπωση πάντως ότι οι ειδήσεις της ΝΕΤ δεν είπαν ΤΙΠΟΤΑ για την φωτογραφική προκήρυξη για την κα Βρακατσέλη, ένα κατ’ εξοχήν πολιτικό ζήτημα. Είχα ήδη σχηματίσει την εντύπωση ότι η κρατική τηλεόραση είναι φιλοκυβερνητική, αλλά αυτό ήταν πολύ εξώφθαλμο. Έχουν σίγουρα κάποιο δίκιο οι παραπονούμενοι του ΠΑΣΟΚ. Παρ’ όλα τα χάλια της ιδιωτικής τηλεόρασης, χαίρομαι που η εποχή του κρατικού μονοπωλίου στα ΜΜΕ έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

 9. Chris Says:

  Έχει διαβάσει κανείς την προκήρηξη? Γιατί ναι μεν όλα τα κανάλια μιλάνε για φωτογραφική, αλλά είναι όντως έτσι? Μία παράγραφο που άκουσα, δε μου φάνηκε και τόσο φωτογραφική. Αλλά πάλι δεν την έχω διαβάσει ολόκληρη.

 10. Lilly Says:

  Δηλαδή κάποιος που δεν έχει σπουδές ΑΕΙ δεν πρέπει κατά τη γνώμη σας να γίνεται Διευθυντής, ε;

 11. John Says:

  Όταν (και αν) υπάρχουν άλλοι που έχουν σπουδάσει, θα πρέπει να προηγούνται αυτοί- με την προυπόθεση ότι είναι άξιοι. Η υπόθεση της τροπολογίας και αυτά που ακολούθησαν δημιουργούν βάσιμες υποψίες για «βόλεμα» δικών μας παιδιών.

 12. John Says:

  Ενδιαφέρον άρθρο

  http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=15011&m=A04&aa=1

 13. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Ο κ. Τσιτουρίδης δεν είναι άμεσα υπεύθυνος για το σκάνδαλο με το ομόλογο του ΤΕΑΔΥ. Είναι όμως υπεύθυνος για τις επιλογές προσώπων που διορίζει στις διάφορες επιτροπές. Σήμερα μαθαίνουμε (Έθνος) ότι ο κ. Αγάπιος Σημαιοφορίδης, πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ είναι απόφοιτος της σχολής …Ευελπίδων και δεν έχει πάρει ακόμα πτυχίο του των Οικονομικών από το πανεπιστήμιο Μακεδονίας! Τυχαίνει όμως να είναι γιός του πρώην γενικού διευθυντή της ΝΔ Κώστα Σημαιοφορίδη. Δείτε και τι γράφουν τα Νέα.

  Γράφει η Καθημερινή:

  «Το λογικό είναι να επιλέγονται για θέσεις ευθύνης άνθρωποι που έχουν τα σχετικά προσόντα. Στην Ελλάδα επιλέγονται άνθρωποι που έχουν μόνο κομματική προϋπηρεσία. Η κοινή λογική διδάσκει ότι εκείνοι που διαχειρίζονται περιουσίες δισεκατομμυρίων, πρέπει να είναι ειδικοί που μπορούν να καταλάβουν τη λειτουργία των χρηματαγορών και κεφαλαιαγορών. Στην Ελλάδα επιλέγονται άτομα τα οποία κατανοούν μόνο τη λειτουργία των κομματικών παρασκηνίων. Σε όλο τον κόσμο τη διοίκηση των ταμείων αναλαμβάνουν άτομα που κατανοούν τη διαφορά μεταξύ μετοχής και ομολόγου. Στην Ελλάδα αναλαμβάνουν οι γνωστοί των μηχανισμών του κυβερνώντος κόμματος. Πιθανότατα δεν θα υπήρχε σήμερα θύελλα στα Ταμεία αν, έστω με διορισμένες από την κυβέρνηση διοικήσεις, οι υπουργοί ακολουθούσαν τους κανόνες της απλής λογικής. Αν για κάποιες θέσεις επιλέγονται άνθρωποι που τουλάχιστον γνωρίζουν το αντικείμενο. Στην Ελλάδα οι θέσεις αυτές μοιράζονται σαν λάφυρο σε κομματικούς προύχοντες και ευνοούμενους των μηχανισμών.»

  Μα μήπως το ίδιο δεν γίνεται σε όλους τους τομείς; Δεν είναι θέμα κοινής λογικής, είναι θέμα ήθους, ευσυνειδησίας, και πατριωτισμού, πράγματα τα οποία προφανώς δεν διαθέτει ο κ. Τσιτουρίδης και δυστυχώς πολλοί συνάδελφοί του.

  Έξω οι φαύλοι από την Βουλή.

  Αναθεωρημένος βαθμός: 0

 14. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Από την Καθημερινή, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι (καλά, τι ποτήρι ήταν αυτό, τρύπιο;):

  «Στο επίκεντρο δικαστικής έρευνας βρίσκεται ο στενός συνεργάτης του υπουργού Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη, γενικός γραμματέας του υπουργείου Ευγένιος Παπαδόπουλος.

  Σύμφωνα με ανώτερη δικαστική πηγή, έχει ζητηθεί το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού του κ. Παπαδόπουλου.

  Η παραγγελία προήλθε από τον εφέτη ανακριτή κ. Ιωάννη Σίδερη και αφορά εμπλοκή του κ. Παπαδόπουλου σε παλαιότερη υπόθεση του Χρηματιστηρίου. Ο κ. Παπαδόπουλος φέρεται να εκπροσωπούσε offshore εταιρεία η οποία είχε ύποπτες συναλλαγές με άλλες παρόμοιες εταιρείες. Το όνομα του κ. Παπαδόπουλου ενεπλάκη επίσης στην υπόθεση των ομολόγων λόγω της αρμοδιότητας που του έδωσε ο κ. Τσιτουρίδης να συντονίζει ως ειδικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης όλους τους οργανισμούς και τα ασφαλιστικά ταμεία που εποπτεύει το υπουργείο. Η θέση του ειδικού γραμματέα θεσπίστηκε με ειδική υπουργική απόφαση του κ. Τσιτουρίδη.»

  Μα αυτός δεν είναι υπουργός, αυτός είναι μηχανή παραγωγής σκανδάλων. Κρίμα που είναι και πόντιος, μας έκανε ρεζίλι. Θα τον επανεκλέξουν οι Κιλκισιώτες;

 15. Φίλιππος Φόρτωμας Says:

  Είναι το κλασσικό παράδειγμα τυχοδιώκτη-πολιτικού. Είναι άμεσα υπεύθυνος για σωρεία σκανδάλων που ταλανίζουν τη Ν.Δ. Το όνομα του είχε εμπλακεί και στην περίπτωση Αδαμόπουλου αλλά αποσιωποιήθηκε… Αποτελεί ένα από τους «λοχαγούς» του Κ. Καραμανλή… Η κυβέρνηση θα έχει κόστος για όλα αυτά; Θα φανεί… Δυστυχώς τέτοιες περιπτώσεις απομακρύνουν τους νέους από την πολιτική. Παραιτήθηκε και ξεβρώμισε λίγο η πολιτική σκηνή.

 16. giorgos Says:

  Apo ton tropo pou egine h apopomph tou prwin ypourgou ths N.D. k. Tsitouridh fainete poso ligos einai o Prwthypourgos mas k. K. Karamanlis. Anti na pei thn allthia gia ta Omologa kai na apodwsei euthynes, «skhnothetise» (h ebgale apo ta syrtaria) thn emplokh tou synergath k. E. Papadopoulou se kati asxeto apo to megalo thema twn Omologwn. Krybomaste pisw apo to daktylo mas … Giati? Autos den htan logos gia tin apopomph tou k. Tsitouridh.

  Egw apla eida tin mikrotita kai tin ypokrisia toy neou politikou kai prwthypourgoy k. K. Karamanlh.

 17. zack Says:

  auta ta exwgrenika skandala (omologa, koumparoi k.t.l.) mono sto Ellada ginontai,an tin sugkrinoume me tis palies Eurwpaikes xwres.
  Dustuxws i kubernisi auti apodeix8eike anikani kai i xeiroteri tis metapoliteusis. O kurios Tsitouridis enai ena granazi mias mixanis pou sto onoma tis epanidrusis tou kratous, ennoei tin pliri kommatikopoiisi tou.
  To na ba8mologisw tetoies fatses einai atopo, giati den uparxei arnitiki ba8mologia kai to 0 einai uperarketo..
  Ali8eia den sas 8umizei xtapodi o i fatsa tou;

 18. Δημήτριος Μωρίδης Says:

  Το απόλυτο μηδενικό… Δυστυχώς την συγκάλυψη του σχεδίου της ΝΔ για την εισχώρηση στον μεσαίο χώρο την πλήρωσε μόνος του επειδή έμεινε πιστός στο δόγμα Καραμανλή. Οι υπόλοιποι «Σικελοί» την γλυτώσανε..

 19. ΛΙΝΑ Says:

  ΒΡΕ ΒΡΕ….Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ…ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΦΤΟΠΟΥΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΕΙΝΑΙ..

 20. mixalhs Says:

  paidia mhn ton kakologeitai….o an8rvpos einai pio koytos kai apo ena axladi

 21. Iωαννα Says:

  χαζολαμογιο..λυπειθητε τον…ειναι τοσο χαζοσ και κουτοπονηροσ που αμφιβαλλω αν μπορει να ανοιξει ενα βαζω…και γω ειχα τουσ ποντιουσ για εξυπνουσ αλλα αν ξαναβγει 8α ναι πολυ βλακεσ

 22. kekropas Says:

  Για μενα ειναι απο τους πιο ελπιδοφόρους πολιτικους και των δυο κομματων. Σίγουρα αυτά με τα βολέμματα ισχύουν, αλλα ποιός βλάκας από εσας εδώ μέσα, πιστεύει ότι κάποιος βούλετής υπουργοποιείται και δεν βολεύει άτομα? Το πιστεύει αυτό κάποιος από εσάς? Πεστε μας, αν είναι να ξερουμε και το επίπεδο του IQ σας. Το προβλημα είναι γενικότερο της ελληνικης κοινωνίας και υπεράνω προσώπων και κομμάτων.

  Για το θέμα τον ομολόγων τι να πω? Ήδη έχουν αρχίσει να λένε ακόμα και πασοκικές εφημεριδες, ακόμα και ο Φλωρίδης, ότι ο Τσιτουρίδης ήταν εξυλαστήριο θύμα και δεν είχε σχέση με το deal των ομολόγων. Ο ανθρωπος υπογραφε (οπως και κάθε υπουργός) 100 χαρτια την ημέρα. Φαντάζεστε να επρεπε να ψαχνει όλες τις λεπτομέρειες πίσω απο κάθε εγγραφο? Δεν θα ήταν υπουργός θα ήταν θεός τοτε. Εδω δεν ήξεραν να αξιολογήσουν την επένδυση των δομημένων οι υπεύθυνοι, ο Τσιτουρίδης θα το έκανε? Ειδε ο άνθρωπος εκει ενα χαρτι με υπογραφές όλου του διοικητικού συμβουλίου του ταμείου, υπογραφές εκπροσώπων εργατών, σου λέει αποκλείεται εδω να παίζει λαδιά, με τόσες υπογραφές απο τόσο πολύ κόσμο. Τεσπα, εχει προφανώς την ευθύνη ότι δεν άλαξε μια ξεφτυλέ κατασταση που επικρατούσε στισ διοικήσεις των ταμείων, αλλά ποιός μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι εύκολο στην ελλάδα των βολεμένων, να μετακινήσεις δημοσιους υπαλλήλους έτσι εύκολα, ή να αλάξεις παγιωμένες καταστάσεις? Όλοι μόνο να παίζεται τους έξυπνους και τους προπονηταράδες είσαστε, χωρίς να σκεφτεστε πόσο σκατά είσαστε και εσείς οι ίδιοι (βαλτε και μενα μέσα για να μην παρεξηγηθείτε)

  Υπαρχουν ατομα οργανωμένα , μετριοπαθή και αποτελεσματικά. Αυτά τα ατομα είναι καλοί πολιτικοί. Αυτό που πρέπει να κανουμε ως πολίτες, σε πρώτη φάση ειναι να απομονωσουμε με την ψήφο μας, τους λαϊκιστές πολιτικούς, τους ακροδεξιούς πολιτικούς και αυτούς που προωθεί η πολιτική ελίτ των Αθηνών και πουλάνε μόνο μόστρα. Σε δεύτερη φάση θα πρέπει να απομακρύνουμε αυτούς που έχουν το κόμμα σαν θρησκεία. Δώστε την ψήφο σας σε νέους και με πιό ευρωπαικές ιδεές μυαλά. Έτσι θα γίνει σιγά σιγά κάποια αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό.

  Αλλιώς θα κλαψουρίζουμε μια ζωη χωρίς αποτέλεσμα.

 23. Γιώργος Says:

  Ταλαίπωρε Κέκροπα, πώς να έχει κανείς την ελπίδα πως από «σκατά» θα βγει κάτι καλό; Δεν είπες αν σ’ αυτή την κοπριά βάζεις και τον εκλεκτό σου Τσιτουρίδη. Ο οποίος ξέχασε (κι εσύ μαζί του) πως όσες υπογραφές κι αν βάζει την ημέρα πρέπει να προσέχει πού τις βάζει. Ο λόγος όμως της «παρεκτροπής» του δεν ήταν αυτός: το βλέμμα του, το ύφος του της σιγανοπαπαδιάς τα λέει όλα. Στόχος του, όπως και των περισσότερων, να περάσουν μια εικόνα σεμνού και ταπεινού -το θυμάσαι το σύνθημα; Ε λοιπόν, εκεί που νόμιζαν ότι σεμνά και ταπεινά θα μας τη φορέσουν (και με πολλά κορόιδα το πέτυχαν) ήρθε η ώρα να πληρώσουν.

 24. despina Says:

  Οι βλάχοι γίναν δήμαρχοι κι οι γύφτοι καπετάνιοι.

 25. Γιάννης Says:

  Και καλά τον Τσιτουρίδη τον σχόλασε ο Καραμανλής για κακη επιλογή στελέχους του Υπουργείου του. Ο λαός τόσο ανήθικος είναι που δε σχολάει τον Καραμανλή για χειρότερη επίλογή στο ΥΠΟ;

 26. monson67 Says:

  Ειναι πασιφανες οτι ολοι εδω μεσα ειστε παντελως ασχετοι με την ουσια της πολιτικης.

  ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΜΙΚΡΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΡΙΝ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΑΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΠΟΥ.

  ΑΛΛΑ…ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ? ΜΟΝΟ ΚΙΤΡΙΝΙΣΜΟ…ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΙΔΙ.

  ΑΝ ΞΕΡΑΤΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΥΣ.

  Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΓΕΡΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΚΑΙ ΕΥΤΗΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΕΝ ΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ .

  ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ.

 27. ποιητής Φανφάρας Says:

  Μία μεγάλη προσωπικότης, όπως Εσείς, ώ κύριε monson67, όταν απευθύνεται εις ημάς τους ταπεινούς, πτωχούς και ανίδεους σχολιαστάς, θα έπρεπε να γνωρίζει καλύτερα την ορθογραφία, τη χρήση του ελληνικού συντακτικού, τη αξία του κόμματος σε μια πρόταση και τους στοιχειώδεις τρόπους καλής συμπεριφοράς.

  Όσο για το σχόλιο στην κατηγορία Κιλτίδη, που απευθυνόταν στους μπολγκάδες (μπλογκάδες μάλλον θέλατε να πείτε), δηλώνω ότι δέχομαι την πρόκληση και Σας πάω μια κοντρίτσα, αν γουστάρετε, περί Μολιέρου!
  Και όχι μόνο!

  Δεχθείτε τα σέβη ενός ταπεινού σχολιαστού….

  Ave monson, stupidi te salutant!

  P.S. Ναι, γράφω stupidi (stupidus-a-um) και όχι morituri, όπως είναι στο «πρωτότυπο». Ως πεπαιδευμένη προσωπικότης, γνωρίζετε γιατί.

 28. maria Says:

  bre kuklopa dose mas fos!!!!!!!!!!!!!!

 29. Κυριάκος Μπεχράκης Says:

  @monson67
  Η «ουσία της πολιτικής» αγαπητέ στη σύγχρονη Ελλάδα συνοψίζεται στο να κάνεις χάρες με τα λεφτά των άλλων για προσωπικό ή κομματικό όφελος. Αυτό ξεκινά από χαμηλά (διορισμοί) μέχρι πολύ ψηλά (μεγάλα δημόσια έργα). Μ’ αυτό ασχολούνται ένα σωρό κομματόσκυλα και πολλά απ’ αυτά γίνονται μέχρι και υπουργοί. Έχω γνωρίσει μερικά και δοκίμασα να συζητήσω μαζί τους μέχρι που με απείλησαν οτι θα με δείρουν γιατί τους ξεμπρόστιαζα όταν έλεγαν βλακείες. Τους περιφρονώ με όλη μου την ψυχή, και δεν αξίζουν φράγκο μπροστά σε μερικούς ανθρώπους που κυκλοφορούν σ’ αυτό και σ’ άλλα blogs. Το πρόβλημα λοιπόν είναι οτι ξέρουμε *ακριβώς* ποια είναι η ουσία της πολιτικής και δε μας αρέσει καθόλου.

 30. maria Says:

  to olympiako akinito kai to «katharisma» tsitouridi.
  tora ola ta kommatia tou pazl tairiazoun.

  http://au.youtube.com/watch?v=x5GhpZuA_mA

 31. MONSON67 Says:

  …EΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ…ΔΙΑΚΑΙΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΠΕΡΙ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗ.

  ΚΟΙΝΩΣ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.

  ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ….ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ Ο ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ!!!!

  …ΚΑΙ Ο ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΗΓΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΜΟΖΕ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ!!

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΛΙΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ ΤΩΝ ΚΙΛΤΙΔΗ….ΕΠΙΑΣΕ ΤΑ 50 ΤΡΕΧΑ ΑΣ ΚΑΤΕΒΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΚΤΕΡ ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΕ Ο ΓΕΛΙΟΣ !!

  ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ…ΠΑΙΔΑΚΙΑ.

 32. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Says:

  ΑΓΑΠΗΤΕ MONSON67

  ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΕΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΣ
  ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΩΣΤΑ .
  ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΑΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΟΣΟ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΣΩΝ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ.

  ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ

 33. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Says:

  ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΛΙΣ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΜΕ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
  ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ , ΟΠΩΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕΣΩ ΜΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ , ΗΤΑΝ Η ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ .
  ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

 34. george Says:

  Τώρα που σε καρατόμησαν τα λες κύριε Τσιτουρίδη τα περί διαπλοκής; Όσο ήσουν υπουργός ήταν όλα μέλι γάλα; Γιατί δεν τα έλεγες και τότε; Πόσο γλυκιά είναι τελικά η καρέκλα…

  Βαθμός: 0

 35. Διονύσης Β. Says:

  Όλοι καταλάβαμε ότι ο κύριος Τσιτουρίδης αν ήταν ξανά υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία θα καθόταν στο ίδιο τραπέζι με όσους ΣΑΠΙΟΥΣ και ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ σήμερα καταγγέλλει.
  Συγχαρητήρια για την πολιτική ηθική σας…

  Βαθμός : 0

 36. Θεμης Λαζαριδης Says:

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_14_26/05/2010_402226

  Κύριε διευθυντά

  Σε άρθρο της στην «Καθημερινή», την Κυριακή 23 Μαΐου 2010, η δημοσιογράφος κ. Μαργωμένου, αναφερόμενη σε σαβουάρ βιβρ παραιτήσεων εμφανίζεται –κατά τη δική μου εκτίμηση– με ελλιπή γνώση και επιλεκτική μνήμη ορισμένων καταστάσεων. Επιτρέψτε μου, λοιπόν, να αποκαταστήσω κάποια πράγματα, εις ό,τι αφορά εμένα, πιστεύοντας ότι θα συμβάλουν στην αξιολόγηση προσώπων και συμπεριφορών, στη βάση του τι συνέβη πραγματικά και όχι στη βάση πρακτικών, που ενίοτε εκβιάζουν την υποταγή των γεγονότων στην όποια δική τους λογική.

  Από τις κυβερνήσεις Καραμανλή «απεχώρησα» δύο φορές. Την πρώτη, τον Σεπτέμβριο του 2004, παραιτήθηκα από υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εντός μιας ώρας, από τη στιγμή που φάνηκε ότι προέκυπτε πολιτικό και ηθικό θέμα με μία –καθ’ όλα νόμιμη– μετεγγραφή του γιου μου από το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο αντίστοιχο Τμήμα του Παντείου Πανεπιστημίου. Επισημαίνω ότι η μετεγγραφή έγινε με ομόφωνη απόφαση της πρυτανικής αρχής, η πλειοψηφία της οποίας μάλιστα –αν αυτό σημαίνει κάτι– δεν προερχόταν από τον ίδιο με εμένα ιδεολογικό χώρο. Η άμεση υποβολή της παραίτησής μου και η άμεση αποδοχή της από τον πρωθυπουργό εκτιμώ πως ανταποκρίνονται στους «καλούς τρόπους» που, κατά τη συντάκτριά σας, πρέπει να επιδεικνύουν οι υπουργοί που παραιτούνται.

  Τη δεύτερη φορά, τον Απρίλιο του 2007, παραιτήθηκα από υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, το πρωί της ίδιας μέρας που η δική σας εφημερίδα, σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, αναφερόταν σε ενδεχόμενη εμπλοκή συνεργάτη μου σε μια υπόθεση του 1999 –δηλαδή επτά χρόνια πριν γίνει συνεργάτης μου– και η οποία ενδεχομένως, θα απασχολούσε τη Δικαιοσύνη. Ο δε πρωθυπουργός προέβη σε τηλεοπτικό «διάγγελμα» το ίδιο πρωινό, αναφερόμενος στην ανάγκη να προσέχουν οι πολιτικοί τούς συνεργάτες που επιλέγουν. Εκτιμώ, λοιπόν, ότι και πάλι η άμεση αντίδραση ανταποκρίνεται στους «καλούς τρόπους» των υπό παραίτηση υπουργών. Οφείλω, βέβαια, να επισημάνω ότι, όταν πριν από λίγο καιρό, με ομόφωνο πόρισμα του αρμοδίου Συμβουλίου Εφετών, κρίθηκε ότι δεν υπήρχε καμιά εμπλοκή τού τότε συνεργάτη μου στην εν λόγω υπόθεση, το σαβουάρ βιβρ κάποιων μακράν απείχε από το να αποκαταστήσουν, με τη δέουσα ευθύνη, την αλήθεια για τον τότε συνεργάτη μου.

  Από εκεί και πέρα, την επικοινωνιακή και πολιτική διαστροφή περί ομολόγων και κουμπάρων και λοιπών «εκρηκτικών» μπορεί να την ανέχθηκα επί μακρόν –κι εδώ κάνω την αυτοκριτική μου– απέχουν όμως πολύ από την πραγματικότητα εις ό,τι αφορά τουλάχιστον εμένα.

  Να επισημάνω, λοιπόν, ότι εγώ, ούτε ως υπουργός ούτε υπό οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα, διόρισα κουμπάρο μου κάπου. Ποτέ και πουθενά. Τα περί «κουμπάρων» και ο κανιβαλισμός που επεδείχθη στο πρόσωπό μου, μπορεί να βόλευε τότε κάποιους, που διόριζαν κουμπάρους τους ή είχαν την κυβερνητική ευθύνη για φαινόμενα που ταλάνισαν τον δημόσιο βίο και «έδειχναν» εμένα, για να «κρυφτούν» από πίσω μου, δεν αφορούν όμως εμένα και την κυβερνητκή μου δραστηριότητα. Θα επαναλάβω, λοιπόν, ότι εγώ κουμπάρο μου δεν διόρισα ποτέ και πουθενά.

  Οσο για τα ομόλογα, να επισημάνω ότι ο υπουργός Απασχόλησης δεν έχει καμιά αρμοδιότητα, ούτε για την έκδοσή τους ούτε για τον έλεγχο της διακίνησής τους ούτε για τον έλεγχο σκοπιμότητας ούτε για την έγκριση των αποφάσεων ανεξάρτητων διοικήσεων, εις ό,τι αφορά τη διαχείριση της περιουσίας των. Αυτά όλα ήταν και παραμένουν αρμοδιότητα άλλων υπουργείων και άλλων φορέων, όπως είναι το υπουργείο των Οικονομικών, η Τράπεζα της Ελλάδος, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ανεξάρτητοι οργανισμοί, με ομόφωνες αποφάσεις «διακομματικών» διοικήσεων, αγόραζαν προϊόντα που εξέδιδαν –υποθέτω νομίμως– ή το ελληνικό Δημόσιο ή οι ελληνικές τράπεζες. Αν κάποιοι παρεβίασαν τη νομιμότητα και κάποιοι «ολιγωρούσαν» στην προβλεπόμενη εποπτεία, αυτοί θα έπρεπε να αναζητηθούν πέραν των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Απασχόλησης. Σε κάθε περίπτωση ήμουν εγώ, ως υπουργός Απασχόλησης, που κατοχύρωσα την απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση της περιουσίας των ασφαλιστικών οργανισμών –εις πείσμα πολλών που «αξιοποιούσαν» δεόντως τη μέχρι τότε έλλειψη διαφάνειας– και ήμουν εγώ που απέστειλα την υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Και θα ήθελα πολύ η Δικαιοσύνη, αλλά και η όποια Εξεταστική Επιτροπή, να μπορέσει να καταλήξει σε στέρεες αποφάσεις, για το εάν παρεβιάσθη η νομιμότητα και από ποιους. Αλλωστε, για να μην αδικούμε σε όλα τον τέως πρωθυπουργό, ούτε ο κ. Καραμανλής διανοήθηκε να μου αποδώσει πολιτικές ευθύνες για τα ομόλογα… Αυτός, υποθέτω ότι, ήταν και ο λόγος για τον οποίο δεν διανοήθηκε να μου στερήσει το δικαίωμα να με κρίνει ο τόπος μου στις εκλογές του φθινοπώρου του 2007, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες κάποιων «αστέρων» της επικοινωνίας, που θα με ήθελαν ξανά «Ιφιγένεια». Και οι πολίτες του νομού Κιλκίς, των οποίων το αισθητήριο παρέμεινε αλάθητο, παρά τις απόπειρες πολιτικού και επικοινωνιακού «λιντσαρίσματός» μου, που πολύ συχνά παρεβίασαν και το σαβουάρ βιβρ, αλλά και τον ίδιο τον ποινικό νόμο, με τίμησαν, επανεκλέγοντάς με στο εθνικό Κοινοβούλιο.

  Βεβαίως, θα μπορούσε η συντάκτριά σας να μου θέσει ένα ερώτημα «Μα, καλά, γιατί τότε ο κ. Καραμανλής σάς απέκλεισε από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. το 2009;». Επειδή όμως δεν έθεσε τέτοιο ζήτημα στο άρθρο της η κ. Μαργωμένου, αποφεύγω τον πειρασμό να απαντήσω. Κάποια άλλη φορά ίσως.

  Σαββας Τσιτουριδης / Αθήνα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: