Καραμανλής Κωνσταντίνος

Α’ Θεσσαλονίκης, ΝΔ

http://www.primeminister.gr/gr/

http://www.parliament.gr/synthesh/mp.asp?MPID=605

Περίληψη 160 σχολίων:

Επί το πλείστον αρνητικά σχόλια, αλλά ορισμένοι σχολιαστές αναγνωρίζουν θετικά βήματα ή προσπάθειες, ιδίως σε σχέση με παρελθούσες κυβερνήσεις. Η βαθμολογία κυμαίνεται από 0 (πολλά μηδενικά) έως 3 με ένα 5 (Δαμίγος). Μέτρησα 23 βαθμούς με μέσο όρο ~ 0.8

Advertisement

1.411 Σχόλια to “Καραμανλής Κωνσταντίνος”

 1. AAT Says:

  @ george

  Τη βαρέθηκα αυτή την καραμέλα για την αυτοκριτική και το αυτομαστίγωμα.

  Έστω ότι παραδέχομαι ότι έκανα λάθος (πολλές φορές) που ψήφισα Σημίτη το 1996, μετά Καραμανλή το 2004 και Παπανδρέου το 2009.

  Τί να κάνω τώρα δηλαδή, που έμαθα από τα λάθη μου;

  1. Να μην πάω να διαμαρτυρηθώ…….[καλύτερα γι’ αυτούς]
  2. Να μην πάω να ψηφίσω στις επόμενες εκλογές…….[καλύτερα γι’ αυτούς]
  3. Να μην ξαναψηφίσω αυτά τα ονόματα…….[καλύτερα για τους άλλους]
  4. Να μην εμπιστεύομαι κανέναν…….[άρα? κατάργηση συναλλαγών και κάθε δραστηριότητας;]
  5. Να βγω και να τα σπάσω όλα στο πέρασμά μου……[δεν αυτοκτονώ καλύτερα;]
  6. Συνδυασμούς των ανωτέρω…….[χωρίς λόγια]
  7. Να υποστηρίξω και να ψηφίσω «μονοκούκι» όποιον καινούργιο εμφανιστεί με ευρηματικό λόγο και πειθώ…….[και πώς θα ξέρω ότι δεν κάνω λάθος και ότι θα έρθεις μετά και θα μου ζητάς τα ρέστα διότι έκανα λάθος;]

  Και για να καταλαβαίνουμε τι λέμε, από πού θα μπορούσα ως πολίτης να ξέρω τί θα γινόταν με το Βατοπέδι ή με τη Siemens το 2004, ώστε να μην τους ψηφίσω; Από ποιά στοιχεία θα μπορούσα να πω το 2004, ότι τώρα που τους ψηφίζω κάνω λάθος και ότι θα κάνουν λαμογιές; Είμαι ο μάντης Κάλχας;

 2. george Says:

  @ΑΑΤ
  Το 2004 ήταν λογικό να την πατήσεις. Όχι όμως και το 2007. Αλλά καταλαβαίνω το θέμα όπως το θέτεις. Κατά τη γνώμη μου ή θα πρέπει ως πολίτες να απαιτήσουμε από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα να «αυτοκαθαρθούν» ή να αναζητήσουμε σε βάθος χρόνου εναλλακτική πολιτική εκπροσώπηση. Κανένα από τα δύο δεν είναι εύκολο.

 3. AAT Says:

  @ george

  Το να «αυτοκαθαρθούν» τα κόμματα είναι ουτοπία. Άστα να σαπίσουν καλύτερα.
  Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο αφού «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει» και «τα εν οίκω μη εν δήμω» (είναι σοφός ο λαός με τα ρητά του όσο και αν λέμε ότι είναι χαζός που τους ψηφίζει).

  Οι ευκαιρίες που έχασε τόσο ο Καραμανλής (το 2007 και μάλιστα πριν τις εκλογές) όσο και ο Παπανδρέου (το 2009 πριν τις εκλογές), για να «καθαρίσουν» τα κόμματά τους ήταν μοναδικές.

  Ο μεν Καραμανλής, θα μπορούσε το 2007 (μόλις έσκασαν τα σκάνδαλα με Βατοπέδι) να είχε κάνει αυτό που είχε κάνει ο «θείος» του (που ήταν πολύ πιο εμπνευσμένος ως πολιτικός), που απαλλάχτηκε σε μια νύχτα από όσους δεν ήθελε και ίδρυσε την ΕΡΕ. Εκείνος όμως δεν φοβόταν να πάει κόντρα στο τότε κατεστημένο γιατί ήξερε ότι «τους είχε». Αντί να το κάνει όμως (ενώ ακόμα είχε την εμπιστοσύνη του κόσμου), προσπάθησε να καλύψει τα «φιλαράκια» από την εποχή της ΟΝΝΕΔ (τραγική εικόνα στην Έκθεση της Θεσ/νίκης – εκεί τελείωσε). Πώς θα μπορούσε όμως να διώξει τον Αγγέλου που χειρίστηκε το θέμα του Βατοπεδίου (και κατά τη γνώμη μου, εν αγνοία του ΚΚ);

  Ο δε Παπανδρέου, απλώς παραμέρισε χλιαρά μερικούς που όμως, συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται και να του ροκανίζουν την καρέκλα.

  Αλλά ούτε και ο Σαμαράς είχε τα «άντερα» για αντιπαράθεση με το κατεστημένο στο κόμμα του. Όπως λέει και εδώ:
  http://locus-editorium.blogspot.com/2010/05/blog-post_07.html
  ….Πνίγηκε στους συμβιβασμούς. Για να νικήσει τη Ντόρα φορτώθηκε τον αντιπαθητικό τυπάκο με τα 18 εκατομμύρια εμβόλια, ξέρετε, εκείνον που «ολοκλήρωσε» το έργο του στην Υγεία. …….

  Είμαστε σε αδιέξοδο και υπό μεγάλη πίεση. Και πρέπει να βρούμε τη λύση σύντομα.
  Είμαι βέβαιος ότι η πλειοψηφία των πολιτών θα ήθελε εδώ και τώρα μια αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό.
  Αλλά πώς; Και πώς θα αντιμετωπίσουν οι όποιοι «άφθαρτοι» τον διαβρωμένο κρατικό μηχανισμό και τον αποσαθρωμένο κοινωνικό ιστό;

 4. Νίκος Αλεξάνδρου Says:

  Προς ΑΑΤ

  Θα αρχίσουμε σιγά-σιγά. Δε γίνεται αλλιώς. Πιάσαμε πάτο, δεν έχει παρακάτω, η μόνη κατεύθυνση είναι η άνοδος.

  Διαβάζω τα «κοινωνικά δίκτυα» του Χριστάκη. Από λίγους μπορεί να αρχίσει η άνοδος. Χρειάζονται έτσω και λίγοι με κότσια να βγουν και να μιλήσουν, να αρχίσουν τη θετική δράση. Χρειαζόνται και οι υπόλοιποι για να τους υποστηρίξουν, να τους μιμηθούν και να μεταδώσουν το μήνυμα.

  Κι αν καταφέρουν οι λίγοι άφθαρτοι να στριμώξουν έστω και δυο-τρεις φθαρμένους, τότε οι μεν υπόλοιποι άφθαρτοι που δεν τολμούν θα πάρουν τ΄απάνω τους και θα τολμήσουν και αυτοί οι δε υπόλοιποι φθαρμένοι να είσαι σίγουρος ότι θα κρυφτούν στο λαγούμι τους τρέμοντας μη βγουν στη φόρα και τα δικά τους.

  Απλοϊκό; Ναι, σίγουρα.

  Κατά τη γνώμη μου ο μόνος εφικτός δρόμος. Αλλιώς θα μείνουμε στον πάτο που φτάσαμε και απλώς θα σαπίσουμε.

  Είναι ελπιδοφόρο ότι επιτέλους βγαίνουν οι απλοί άνθρωποι και μιλούν, αντιδρούν, προτείνουν. Μια βόλτα στα blogs θα σας πείσει.

  Με λίγα λόγια: εμείς οι ίδιοι θα κάνουμε τη διαφορά. Μην την περιμένουμε από άλλους. Εκεί στον μικρό μας περίγυρο, στη μικρή δική μας καθημερινότητα ας αντιδράσουμε, ας στηρίξουμε ότι κατά τη γνώμη μας είναι υγιές, ας στηρίξουμε αυτόν που έχει αντίθετη γνώμη με εμάς γιατί και αυτή τη χρειαζόμαστε. Ας προσπαθήσουμε να βρούμε τον κατάλληλο άνθρωπο για την κατάλληλη θέση. Κι ας πάψουμε να ψηφίζουμε κάποιον γιατί του έχουμε υποχρέωση, γιατί είναι η οικογενειακή μας παράδοση, γιατί είχε θείο το τάδε.

 5. nik Says:

  Να απολογηθεί άμεσα για την κατάντια που μας έφερε. Τεμπέλης, πολύ γρήγορα υπέκυψε και ανέχτηκε τη διαφθορά των γύρω του. Βαθμός 0.

 6. Πετρος Says:

  προκειται για τον πιο αχρηστο, ανικανο, απατεωνα, διεφθαρμενο και ανυποληπτο πρωθυπουργο εδω και 50 χρονια! Ο ανθρωπος προσεβαλλε την εμπιστοσυνη του ελληνικου λαου το 2004.
  Ανικανος, με τους πιο αχρηστους υπουργους που μπορουσε να βρει.

 7. zarkon Says:

  http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/marianne-%CF%83%CF%84%CE%B1-%C2%AB7-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%AC%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1%C2%BB-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BB%CE%AE%CF%82

 8. Σπύρος Says:

  Εντυπωσιάζομαι που κανένας δεν σχολίασε τον Καραμανλή μετά την κατάθεση της Πελέκη.
  Μπορεί να εξηγηθεί η στάση του «Βούδα»μετά την ήττα του πέρσι στις εκλογές ενώ κατηγορούν τους στενούς συνεργάτες του για σκάνδαλα που ζημίωσαν τον τόπο;
  Είναι δυνατόν να μην εξηγηθεί στον κόσμο που τον έχρισε πρωθυπουργό 2 φορές;
  Ειλικρινά αδυνατώ να τον καταλάβω.
  Αν πάντως ζούσαμε στην αρχαία Αθήνα της εποχής του Περικλή, θα τον είχαμε εξορίσει πάραυτα.
  Αηδιάζω με τους πρώην υπουργούς της ΝΔ που στηρίζουν τη στάση και εξαίρουν το έργο, του με διαφορά χειρότερου πολιτικού άντρα, που κυβέρνησε τα τελευταία 36 χρόνια τη χώρα. Πηγαίνουν κόντρα στη λογική και το συναίσθημα ακόμα και των ψηφοφόρων τους και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στις δημοσκοπήσεις.
  Ίσως τα αποτελέσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές τους συνεφέρουν.
  Μάλλον μέσα τους βαθιά πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα φθαρεί και θα ξαναγίνουν κυβέρνηση όπως έγινε με τους νυν κυβερνώντες.
  Δε βλέπουν ότι οι του ΠΑΣΟΚ δουλεύουν σκληρά ακόμη και κόντρα στα πιστεύω τους, ενώ εκείνοι δούλευαν, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, μόνο προς ίδιον όφελος και απλώς διαχειρίζονταν καταστάσεις.
  Αν ξέρει πάντως κάποιος ποια ήταν τα έργα της ΝΔ και σε ποιον τομέα πήγε μπροστά ο τόπος την περίοδο 2004-2009 θα ήθελα να τα μάθω.

 9. Παράγκας Says:

  Δεν εγκαθιστά στον υπολογιστή του ένα πρόγραμμα μέσεντζερ (μηνύματα σε αληθινό χρόνο δηλαδή), λέω γω;;;;

  Μπορεί να θέλουν να τον ρωτήσουν κάτι από την εξεταστική επιτροπή!!!

  Αμ πως!!!

 10. ο Μήτσος Says:

  Θα βγεις ρε Μπόμπο να απαντήσεις σε τίποτε επι τέλους;

 11. zarkon Says:

  Η απάντηση προϋποθέτει ερώτηση . Όταν η απάντηση δημιουργεί καινούργια πολλαπλάσια ερωτήματα τότε πολύ σοφά το ανιψάκι ( λειτουργεί το αίσθημα της αυτοσυντήρησης ) δεν μπαίνει σε αυτή στη διαδικασία εξήγησης .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: