Δημαράς Ιωάννης

Β’ Αθηνών, ΠΑΣΟΚ

http://www.parliament.gr/synthesh/mp.asp?MPID=715

27 Σχόλια to “Δημαράς Ιωάννης”

  1. ekpliktos_politis Says:

    Μου δίνει την εντύπωση του αιθεροβάμωνα

  2. Θεμης Λαζαριδης Says:

    Είμαι ο μόνος που ενοχλείται από την είσοδο δημοσιογράφων στην ενεργό πολιτική; Στη Γαλλία οι σύζυγοι υπουργών που είναι δημοσιογράφοι παραιτούνται από τα καθήκοντά τους για να μην υπάρχει υπόνοια μεροληπτικότητας. Σε μας σωρεία δημοσιογράφων γίνονται βουλευτές. Γίνεται αυτό σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες; Στην Αμερική πάντως δε γνωρίζω ούτε μία περίπτωση. Δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει κάποιος κανόνας για αυτό ή αν απλώς δε συμβαίνει. Αλλά πρέπει να θεσπιστεί κάποια μορφή ασυμβίβαστου στην Ελλάδα ειδικά για δημοσιογράφους. Το βουλευτικό ασυμβίβαστο που υπάρχει σήμερα δεν αρκεί γιατί απαγορεύει μόνο την ταυτόχρονη άσκηση επαγγέλματος. Δεν αποτρέπει φαινόμενα «revolving door».

  3. Αντωνης Πολιτακης Says:

    τι εννοειται με το revolving door κυριε λαζαριδη

  4. Θεμης Λαζαριδης Says:

    «εννοείται» είναι παθητική φωνή Αντώνη. «εννοείτε» θέλεις να πεις. Δεν σας τα μαθαίνουν αυτά στο σχολείο; Σόρρι που σε προσβάλλω, αλλά αν δε μάθεις να γράφεις σωστά δεν θα σε παίρνει κανείς στα σοβαρά. Δεν υπάρχει spell-checking πρόγραμμα για ελληνικά; (Αν υπάρχει, ενδιαφέρομαι και γω …)

    Η φράση «revolving door» χρησιμοποιείται εδώ στην Αμερική για να περιγράψει την μετάβαση πολιτικών προσώπων από κυβερνητικές θέσεις σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ή ομάδες άσκησης επιρροής (lobbying) στις οποίες εκμεταλλεύονται τις γνωριμίες και τις γνώσεις που απέκτησαν στα κυβερνητικά τους καθήκοντα. Και τούμπαλιν. Π.χ., ο Τσέινι πριν γίνει αντιπρόεδρος ήταν πρόεδρος της Haliburton, εταιρείας που ευνοήθηκε με συμβόλαια χωρίς διαγωνισμό κατά τον πόλεμο του Ιράκ. Ήταν τυχαίο; Δε νομίζω. Και όταν πάψει να είναι αντιπρόεδρος μπορεί και πάλι να επιστρέψει στην Haliburton και να αμοιφθεί πλουσιοπάροχα. Επομένως, η απαγόρευση ταυτόχρονης υπηρεσίας στο κράτος και σε ιδιωτικές εταιρείες δεν εγγυάται την αμεροληψία και την έλλειψη σύγκρουσης συμφερόντων.

    Ένας δημοσιογράφος που φιλοδοξεί να γίνει βουλευτής, πόσο πιθανό είναι να ασκήσει κριτική προς τον αρχηγό του κόμματος το οποίο «φλερτάρει»; Αν ο τύπος είναι πραγματικά η «τέταρτη εξουσία» δεν θα έπρεπε να υπάρχουν κανόνες που να επιβάλλουν τη διάκριση μεταξύ αυτής και της πολιτικής εξουσίας; Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα σε μιά κομματοκρατική χώρα όπου οι περισσότερες εφημερίδες είναι ουσιαστικά προεκτάσεις των κομμάτων.

    Τι θα μπορούσε να γίνει; Δεν ξέρω, ας δούμε τι γίνεται σε άλλες χώρες, π.χ. στη Γαλλία. Θα μπορούσε ίσως να μπει ένας κανόνας που να λέει ότι ένας δημοσιογράφος δεν μπορεί να γίνει βουλευτής αν δεν παρέλθουν 3-4 χρόνια αποχής από τη δημοσιογραφία. Κάποιοι τέτοιοι κανόνες έχουν θεσπιστεί για διευθυντές υπουργείων. Δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικοί είναι.

  5. ekpliktos_politis Says:

    Ο Δημαράς είναι γλυκανάλατος και έχει καταντήσει γραφικός. Κάτι περίεργα λέει και σιγά-σιγά όλο και πιο πολύ τον Γιώργο Κυνούση μου θυμίζει.
    Αν τον δω με κανένα Βαν γεμάτο εικονίτσες θα με έχει επιβεβαιώσει

  6. margarita Says:

    Συμπαθής και ΚΑΛΟΣ άνθρωπος αν και γελάω πολλές φορές με το ύφος που παίρνει όταν εκφράζεται.Αυτό το Ξανθοπουλικό.Πάντως είναι ένας άνθρωπος λαικός που φαίνεται να μην ξέχασε από που ξεκίνησε και χωρίς τάσεις νεοπλουτισμού.Μακάρι να είχε κι άλλα τέτοια στελέχη το ΠΑΣΟΚ.4 για να του δώσω θάρρος;)

  7. despina Says:

    κ. Λαζαρίδη, (πολύ) καλά τα λέτε, ξαναδιαβάζω το κείμενό σας λέξη λέξη,
    αλλά, εχω την απορία, σε αυτήν τη χώρα ανβαφέρεστε; αυτή η χώρα με τα τόσα κενα και τις ανακολουθίες θα ακολουθήσει ευρωπαικά μοντέλα; νομίζω οτι εχει καιρό μπροστά της, οχι πολύ, δεν θα μας πάρει πολύ, αλλά θέλει χρόνο.
    βλέπετε τι κάνει ο Σαρκοζί; επιδεικτικά διακοπές στον καναδά και τις ΗΠΑ, χαβαλεδιάζοντας με φιλαράκια του λομπίστες μπίζνεσμεν,
    και οχι μονο το δείχνει, αλλά το διαφημίζει κιόλας,
    γιατί λέτε; τι θέλει να πεί ο Γάλλος; τι να αποδείξει;
    οτι όλα -πέρα απο τα ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ είναι ενα ωραιότατα -προκαθορισμένο- παιχνιδάκι κι οτι ανταρσίες ή προσωπικές πολιτικές δεν υπάρχουν, μήπως;

  8. sam Says:

    ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ… με όλη την σημασία της λέξης. Επιανε η μπογιά του όσο ο μεταχουντικός έλληνας διψούσε για »κάτι άλλο», όπως οι αλβανοί στην μετά-Χότζα εποχή… Σήμερα, με την πληροφόρηση που κυκλοφορεί, αναδύεται μέσα από την απόλυτη γύμνια του.
    Δεν αξίζει φράγκο. Ανάξιος αξιολόγησης.

  9. tzimakos Says:

    Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ 5 ΠΟΥ ΤΟΥ ΒΑΖΩ ΕΓΩ. ΟΣΟΙ ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΝΤΕΣ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΜΠΑΘΕΙΑ.

  10. Giannis Says:

    Δημαράς RESPECT που λένε και στο America.

  11. Vaggelis Says:

    Τον παρακολούθησα τη προηγούμενη εβδομάδα στο ALTER. Αν αυτή είναι εικόνα πολιτικού του 2007 τι να πω; Παλαιομοδιτικο ύφος τραγωδού απο τη πολύ μακρινή δεκαετία του 80. Η εικόνα του γελοίου ενισχύεται ακόμη περισσότερο όταν θυμώνει τις στιγμές που τον διακόπτουν (κατι συνηθισμένο στα πανελς βεβαια) και μουτρώνει (!!) με αυτόν που τον διακόπτει αλλά και με τον παρουσιαστή που δεν τον προστατεύει. Στη συνέχεια και αφού ανακτά το λόγο, παίρνει το πιο μελιστάλακτο ύφος που έχει με τα φρυδια ψηλά και συνεχίζει τις αφόρητες κοινοτυπίες. Το ύφος βέβαια απο μόνο του δεν χαρακτηρίζει τη ποιοτητα των λεγομένων ενος πολιτικού. Αλλά στη περίπτωση αυτή το στυλ «Γιακουμής» ταιριάζει απόλυτα με τις ατέλειωτες παρόλες του ακόμα και σε θέματα ατζέντας όπως είναι τα ναρκωτικά, όπου ήταν καλεσμένος, και αν μη τι άλλο θα μπορούσε ως «σοσιαλιστής» να πει κατι έξω απ’ το κείμενο. Μηδέν λοιπόν.

  12. Ιστορικός Says:

    Δώστε του ένα πόντο. Εγκατέλειψε το καράβι (ΔΗΚΚΙ) την κατάλληλη στιγμή, το κατάλληλο timing που λένε, λίγο πριν βυθιστεί, και αμέσως μετά τη μεγάλη επιτυχία του στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας. Το κακό είναι ότι έκτοτε στο ΠΑΣΟΚ έχει φανεί πολύ λίγος για να την κεφαλαιοποιήσει. Πάντως φαίνεται συμπαθής και αρκετά «λαϊκός».

  13. μ@ρι@ Says:

    Αν και ενα χρονο και κατι μετα τη δημοσιευση σου αγαπητε Θεμη επι του ζητηματος της εισοδου δημοσιογραφων στη Βουλη εχω να κανω μια παρατηρηση.Γιατι πρεπει να μας πειραζουν τα εν λογω περιστατικα τη στιγμη που στην Ελλαδα κυκλοφορουν εφημεριδες σαφους κομματικης κατευθυνσης?Ενας πολιτικος εκλεγμενος απο το λαο-με προηγουμενη δημοσιογραφικη σταδιοδρομια-θεωρω οτι τυγχανει ευρυτερης κοινωνικης και ηθικης νομιμοποιησης απο τον πολιτικα κατευθυνομενο Τυπο.Γιατι ο μεν Βουλευτης τιθεται στη δικαιοδοσια του λαου,ο οποιος θα καθορισει την εκλογη του η οχι- ενω ο Τυπος κυκλοφορει ανενοχλητος και μαλιστα υποκινουμενος απο συμφεροντα με σαφη σκοπο-δεν αναφερομαι φυσικα σε ολες τις εφημεριδες.

  14. ΤΑΚΙΣ Says:

    Aνθρωπος που λατρευει την καλαθοσφαιριση που αναγνωριζει πως ειναι μαγευτικο να βαζεις υψηλους στοχους και να τους …καταφερνεις ειναι σχεδον αδυνατο να μην ειναι σκεπτομενος μα και εντιμος πολιτικος.Δεν ανηκω στην ευρυτερη αριστερα μα ανηκω στο ευρυτερο ….καλο τις χωρας.Με μια λεξη ζηλευτος βουλευτης στο αντιπαλο κομμα εξουσιας,αναγκαιος στη Βουλη των Ελληνων.

  15. Ηλείος Says:

    Αυτός δεν ήταν στο ΔΗ.Κ.ΚΙ.;Και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων το 2002;

  16. ΕΛΕΝΑ Says:

    ΕΥΓΕ, ΕΥΤΕ, ΕΥΤΕ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΠΟΥ ΥΨΩΣΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ (ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ) ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕ ΠΑΡΩΝ ΣΗΜΕΡΑ 6/5/2010 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΔΝΤ.
    ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΟΣ!!!! ΟΧΙ ΜΟΝΟ 5, ΑΛΛΑ 5 ΕΙΣ ΤΗ ΝΙΟΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ

  17. ΑΡΚΑΣ Says:

    Η επιλογή σας δύσκολη μα αντρίκια!
    Οι έλληνες καταλαβαίνουν. Υψώσατε το ανάστημά σας και καλά κάνατε. Οι κυβιστήσεις πρέπει να σταματήσουν και ΔΩΣΑΤΕ το παράδειγμα. Εύγε!!!

    Κάνατε τους ανθρώπους που σας ψήφισαν περήφανους.

  18. sgial Says:

    Το πρωί άκουσα από το ραδιόφωνο ότι αυτός είναι ο δημιουργός του συνθήματος ¨Ανδρέα είσαι η ελπίδα μας, πήδα μας πήδα μας…¨ στις 18/10/81 στο Καστρί. Τον εκδικήθηκε χτες ο γιος, το ¨παιδί της διασποράς¨.

  19. isi Says:

    Αναρωτιέμαι αν θα λέγατε τα ίδια, αν παρ’ ελπίδα «ύψωναν» κι άλλοι το… ανάστημα και σε δέκα μέρες δεν πληρωνόσασταν εσείς, ο μπαμπάς σας, ο παππούς σας κι ο γείτονάς σας μαζί!
    Τζάμπα μαγκιές φίλοι μου. Και του Δημαρά και δικές σας, εκ του ασφαλούς!
    Βρέθήκαμε κάποιοι κακοί… υπόδουλοι, όπως ΓΑΠ, ΠΑΠ, Ντόρα, Καρατζαφύρερ και χιλιάδες νοήμονες ΄Ελληνες να σκύψουμε, για να ξεχωρίσετε στην ανεγκέφαλη μικρότητά σας και να νομίσετε πως αυτό είναι περηφάνεια… Μας το χρωστάτε λοιπόν γιατί και θα το καρπωθείτε και θα συνεχίσετε ανερυθρίαστα να το παίζετε δημοκράτες…του δικτύου.
    Δυστυχώς, η πατρίδα δεν έχει αντίδοτο για το δηλητήριό σας, ελπίζω μόνο να σας έχει συνηθίσει ώστε να έχει ανοσία στη σοσιαλθολωμένη ασθένειά σας

  20. Astos Says:

    Το συναίσθημά του μάλλον τον βγάζει εκτός πολιτικής

  21. Necton Says:

    Tι σημαίνει το «ΠΑΡΟΝ» στη ψηφοφορία κε Δημαρά;;;;…

    Αν δεν μπορούσατε να ψηφίσετε «ΟΧΙ» ας λέγατε «ΝΑΙ» που θα ήταν μια υπεύθυνη ψήφος τουλάχιστον….
    Ο ανεξάρτητος βουλευτής δεν σημαίνει ότι απλά δίνει το παρόν στη βουλή και αφήνει τους αλλούς να αποφασίσουν ότι θέλουν…ΜΑΧΕΤΑΙ για τις απόψεις του και τις υποστηρίζει όπως έκανε η κυρία Σακοράφα.

    Μηδέν με τόνο (0′) ως βαθμός!

  22. slooth Says:

    Κύριε Δημαρά,
    Ο σεβασμός των νόμων που ψηφίζει η Βουλή, είναι σίγουρα καθήκον και υποχρέωση όλων των πολιτών, και πρωτίστως, αυτών που ψηφίζουν τους νόμους. Δηλαδή των βουλευτών. Σωστά κύριε Δημαρά;
    Μήπως συμβαίνει να γνωρίζετε, αν η βουλή ψήφισε, κι εσείς σαν βουλευτής τον νόμο απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους από 01.9.10; Σαν βουλευτής κύριε Δημαρά υποστηρίζεται την εφαρμογή αυτού του νόμου που ψηφίσατε; Ναι ή οχι; Καταφανέστατε όχι κύριε βουλευτά! Γιατί πώς εξηγείται το Σάββατο 22.10.10 να διασκεδάζετε σε μπαράκι της Βούλας και η συνοδός σας δίπλα σας και όλοι οι άλλοι θαμώνες να το έχουν κάνει ντουμάνι; Για ποιά εφαρμογή νόμων μιλάμε σ’ αυτόν το τόπο, όταν οι ίδιοι οι βουλευτές γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τους νόμους του κράτους. Σας καταλαβαίνω, εκλογές γαρ. Και το διακύβευμα μεγάλο!!!! Ποιός νοιάζεται τώρα για τους νόμους; Ψιλά γράμματα. Αυτό θα κάνετε και όταν εκλεγείτε. Αν εκλεγείτε. Το προσωπικό και κομματικό συμφέρον πάνω από όλα. Ντροπή σας.

  23. Παναγος Says:

    Μ αρεσει παντως να βλεπω μπλογκερς και σχολιαστές να σπαρταρανε απο το κακο τους οταν βλεπουν μια δημοσκοπηση να φερνει καποιον ανεξαρτητο πρωτο…

    θα απολαυσω καθε στιγμή της τραγωδίας σας

  24. Περαστικός Αναγνώστης Says:

    K Lazaridis στο σχολείο στην ελλάδα μαθαίνουμε να μην προσβαλλουμε τον άλλον, σαν σεβασμο προς τον συνομιλητή να προσπαθουμε να επικοινωνήσουμε μαζί του στα σοβαρά όπως και αν προσπαθεί να εκφράσει κάποιος κατι , να συγχωρουμε τα λάθη των άλλων , να μην προσπαθουμε να προβληθουμε μέσα απο αυτά, και να ξεχωρίζουμε τα ορθογραφικά λάθη από τα συντακτικά και να μην ψαχνουμε για πρόγραμμα που τα διορθωνει γιατι απλά δεν υπάρχει…

    νομιζω οτι οφείλετε μια συγγνώμη στον αναγνώστη σας , αν θέλετε κάποιος περαστικός να πάρει στα σοβαρά τις αναρτήσεις σας.

  25. Περαστικός Αναγνώστης λέει 2 Says:

    Τι κοράκο blog είναι αυτό ρε μάγκες , πόσο πάει η φτυαριά ? με την λάσπη …. Εσείς κάνετε καλλιτεχνικό θάψιμο , προτείνω μαγαζί με νεκροφόρα, μοβ κουρτίνες και όλα τα συναφή έξω από το πρώτο νεκροταφείο… Σοβαρά θα βγάζατε μια παρουσία.

  26. Βασω Says:

    Η εικόνα που έχω για τον κ.Δημαρά από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις είναι ανθρώπου με τον οποίο δύσκολα θα μπορεί να συνενοηθεί κανένας σε μια συλλογική διαδικασία όπως π.χ ένα νομαρχιακό συμβούλιο. Οι συνεργάτες του και οι συνυποψήφιοί του στις εκλογές δεν το έχουν καταλάβει;
    Δεν αρθρώνει ουσιαστικό πολιτικό λόγο και δεν έχει να μας προσφέρει τίποτε.
    Πρόσφατα κυκλοφόρησε στην Θεσσαλονίκη εν όψη της πιθανής του εκλογής στην περιφέρεια της Αττικής το αστειάκι: <Kouφάλες Αθηναίοι τόσα χρόνια μας κοροϊδεύετε για τον νομάρχη Ψωμιάδη, τώρα θα γελάμε εμείς με τον Δημαρά σας. Αλλα… την γλιτώσατε σε αντίθεση με εμάς.

  27. ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ Says:

    Το πολύ το ‘κυρ ελέησον’ το βαριέται και ο παπάς κύριε Περαστικέ!
    Αν πέρασες για ‘κυρ ελέησον’ και Αγιογραφίες τράβα σε καμιά εκλησία!
    Η εξουσία και οι πολιτικοί δεν είναι για χάδια και κολακείες! Ακόμα και αν το δικαιούνται! Γνωρίζουν αυτοί καλύτερα από τους πολίτες γιατί αυτοαπαξιώνονται!
    Αν υπάρχουν πολιτικοί που δεν διαθέτουν μέσα αυτοπροβολής νομιμοποιείται κάποιος να τους υπερασπισθεί και να τους προβάλει!
    Πάντως ο κύριος Δημαράς δεν ανήκει σ’ αυτούς! Αν όμως κάποιος διεκδικεί την εργολαβία υποστήριξης του κ. Δημαρά ποιός τον εμποδίζει να το κάνει και μάλιστα με τα καλύτερα επιχειρήματα;
    Το δικαίωμα κάποιου να αντιδικήσει δεν αναιρεί το δικαίωμα κάποιων άλλων να πεισθούν σιωπηρά και χωρίς να αναρτήσουν την συμφωνία τους!
    Και κάτι άλλο! προτιμώ να με χαρακτηρίζουν κοράκι παρά να παριστάνω την αθώα περιστερά!

Σχολιάστε