x – Παπαντωνίου Γιάννος

http://www.yannos.gr

34 Σχόλια to “x – Παπαντωνίου Γιάννος”

 1. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Διαβάστε το παρακάτω άρθρο του κ. Παπαντωνίου στην Ημερησία:

  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=4670&subid=2&pubid=255824

  Είναι ΑΚΡΙΒΩΣ στο στόχο. ΑΥΤΟ χρειάζεται η χώρα: παιδεία, έρευνα, καινοτομία, επιχειρηματικότητα. Και η πολιτική σκηνή χρειάζεται περισσότερους ανθρώπους που σκέφτονται με τέτοια καθαρότητα.

  Και το εξής για τα πανεπιστήμια:

  http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18708&m=N08&aa=2

  Και πάλι στο στόχο.

  Ο κ. Παπαντωνίου ήταν ο πρωτεργάτης της ένταξης της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Διαγράφτηκε από το ΠΑΣΟΚ για τον ίδιο λόγο που διαγράφτηκαν οι Μάνος, Σουφλιάς, και Κοντογιαννόπουλος την προηγούμενη τετραετία. Γιατί αρνήθηκε να κάνει στείρα, αρνητική αντιπολίτευση. Είναι ο τελευταίος που θα έπρεπε να διαγραφεί. Ανεξερεύνητες οι βουλές του Γιώργου Παπανδρέου. Θα έπρεπε να είναι στο ηγετικό κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ και να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση του κυβερνητικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ.

  Βαθμός : 5

 2. evi Says:

  Ο Παπαντωνίου είναι αναμφισβήτητα απο τα μεγαλύτερα λαμόγια που έχουν περάσει απο την ελληνική πολιτική σκηνή. Ωστόσο, θα ήταν άδικο να μην του αναγνωριστεί, οτι είναι ο αρχιτέκτονας της πολιτικής, που οδήγησε στην ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ και που έβγαλε την ελληνική οικονομία απο το την τριτοκοσμική κατάσταση στην οποία βρισκόταν, λόγω του κρατισμού. Βέβαια πέρα απο λαμόγιο, είναι ο ατιμος πολύ ωραίος και γοητευτικός άνδρας, που μόνο με το χαμόγελο τουσε ρίχνει στο κρεβάτι…

 3. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Όταν εκτοξεύουμε τέτοιες κατηγορίες είναι καλό να παραθέτουμε και κάποια στοιχεία που να τις στηρίζουν. Αν όχι αποδείξεις, τουλάχιστον ενδείξεις (εννοώ για το «λαμόγιο», όχι την γοητευτικότητα…)

 4. αντίφαση Says:

  Είχε δημοσιευθεί μια επιστολή παραίτησης του καθηγητή Σωτηρέλη ΓΓ (?) έρευνας (?) του ΥΕΑ το 2000(?). Νομίζω ότι είχε δημοσιευθεί στην Καθημερινή (ίσως και σε άλλες εφημερίδες). Λυπάμαι για τα ελλειπή στοιχεία, αλλά έχει περάσει καιρός. Ενα λινκ σε αυτήν θα βοηθούσε τον διάλογο.

 5. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Βρήκα τα εξής:

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_229439_30/12/2003_88801

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_783165_31/12/2003_88921

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_678639_31/12/2003_88894

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_350490_01/01/2004_89034

  Σοβαρές κατηγορίες. Δεν τις είχα υπ’ όψη μου.

 6. Lilly Says:

  Για την αλαζονεία της εξουσίας, της οποίας αποτέλεσε από τους πρώτους διδάξαντες, για το γεγονός ότι διέγραψε τα παιδιά του από τον πρώτο του γάμο, για το μακρύ κατάλογο δημοσιογράφων που διατηρούσε στο payroll του ως ΥΠΕΘΟ και ΥΠΕΘΑ, για τη σειρά σκανδάλων στα οποία φέρεται να εμπλέκεται, για το ότι χειραγώγησε το Χρηματιστήριο και κατέστρεψε χιλιάδες μικροεπενδυτές, του βάζω 1. Κι αυτό μόνο και μόνο διότι κατάφερε να διατηρηθεί τοσα χρόνια αλώβητος. Όπως και να το κάνουμε, είναι κατόρθωμα.

 7. orionorbit Says:

  Με βαση τα επιτευγματά του στο υπουργείο εθνικής οικονομίας, το ακαδημαϊκό του εργο και τις απόψεις του περι οικονομικής πολιτικής, ως οικονομολόγος του βάζω 10.

  Για τη θητεία του στο υπεθα και τις κατηγορίες περι διαφθοράς δεν είμαι αρμόδιος να μιλήσω.

 8. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το ακαδημαϊκό του έργο; Δεν έχω μπορέσει να βρω καμία διεθνή δημοσίευσή του (ενώ ο Αλογοσκούφης π.χ. έχει μερικά γερά papers). Τι έκανε πριν από το 1994; Στην ιστοσελίδα του δείχνει ότι συνέγραψε βιβλίο το 1979 βασισμένο πάνω στο διδακτορικό του στο Cambridge. Πέρα από αυτό τίποτα.

  Υπενθύμιση: το άριστα είναι 5, όχι 10.

 9. evi Says:

  Ο άνθρωπος που μαζί με το Σημίτη έκανε τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους εν μια νυκτί, μέσω της μεγαλύτερης πολιτικοοικονομικής απάτης, της μεγαλύτερης ανακατανομής εισοδήματος απο καταβολής του ελληνικού κράτους, την (τεχνητή) άνοδο και κατρακύλα του Χρηματιστηρίου. Μη συζητήσουμε για τη θητεία του στο Υπουργείο Άμυνας, που με τις μίζες που πήρε θα τρώνε και τα τρισέγγονα του. Άραγε τυχαία διαγράφτηκε απο το ΠΑΣΟΚ, λίγες μέρες αφότου έγινε γνωστό, οτί θα ανοίξει λογαριασμός σε Ελβετική τράπεζα, στα πλαίσια της υπόθεσης για τα εξοπλιστικά;

 10. anemologios Says:

  1-για την εισοδο της ελλαδας στην ΟΝΕ=1
  2-ο πιο επιτυχημενος υπουργος Οικονομιας λογω αποτελεσματων=1
  3-γιατι απετρεπε τους μικροεπενδυτες στη φαση ανοδου του χρηματισστηρίου και το στηριξε στη καθοδο=1
  4-γιατι εχει διεθνεις σχεσεις με σπουδαιους πολιτικους=1
  5-γιατι εχει στυλ και ωραιο λογο=1

  ΣΥΝΟΛΟ =5

 11. Αντωνης Πολιτακης Says:

  Ικανος πολιτικος με εργο στο υπουργειο οικονομικων. Για το χρηματιστηριο δεν του το χρεωνω ας ειχαμε οι ελληνες την οριμωτιτα να μην επενδυσουμε δεν μας φταιει για ολα η κυβερνηση

  του βαζω 2,5 γιατι δεν ξερω αν ισχυουν οι κατηγοριες για τα εξοπλιστικα μεχρι τοτε ενοχος εως αποδειξεως του εναντιου

 12. evi Says:

  Δηλαδή σε τι δεν έχει ευθύνη; Δεν έχει ευθύνη όταν η επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν προστάτευσε τους μικροεπενδυτές απο τις μετόχές φούσκες; Ο Παπαντωνίου και ο Σημίτης δεν παρότρυναν τους μικροεπενδυτές να επενδύσουν στο Χρηματιστήριο Για το γεγονός ότι αποδεδειγμένα η ΔΕΚΑ, όλες σχεδόν οι ΔΕΚΟ και τα ασφαλιστικά ταμεία επένδυσαν τα λεφτά τους στις μετοχές αυτές ήταν ανεύθυνος;

 13. pipo Says:

  Από το ΚΚΕ Εσωτερικού βρέθηκε στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ και στο εγκσυχρονιστικό μπλοκ με το Σημίτη… Καμία πολιτική συνέπεια…Όσο για τα σκάνδαλα, ξεχάσαμε την ανάμειξή του στην μετοχοποίηση της Εμπορικής Τράπεζας. Οι όροι που έθεσε για αυτήν υπήρξαν επαβαρυντικοί για το δημόσιο. Γι΄αυτό και ο Γιωργάκης τον απέπεμψε παραμονές της πώλησης της τράπεζας στους Γάλλους.

 14. margarita Says:

  00000,για όλο αυτό που είναι,για το πλαστικό χαμόγελο,για την πολιτική του παρουσία,για όλο το κακό που έκανε στο ΠΑΣΟΚ για για για.

 15. giorgos Says:

  ΔΙΑΒΑΖΩ …ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΧΝΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΔΩ. ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ (ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ). ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ Η ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΛΥΠΤΟΜΕΝΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ…ΟΠΩΣ ..ΛΑΜΟΓΙΟ, ΚΑΘΑΡΜΑ…ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΕΙ ΕΤΣΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΓΙΝΟΤΑΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΜΑΣ ΘΑ ΖΗΤΟΥΣΑΜΕ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΓΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ. ΑΚΛΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ….ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΔΕΣ ..ΟΥΤΕ ΤΡΑΓΚΕΣ….ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 16. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Ένας φίλος μου είπε ότι το 1999 όταν το χρηματιστήριο ήταν στις 5000 μονάδες ο κ. Παπαντωνίου βγήκε στην τηλεόραση και καθησύχασε τον κόσμο και τον βεβαίωσε ότι θα ανέβει στις 7000. Αυτό είναι που εννοεί ο ανεμολόγιος όταν λέει ότι «το στήριξε στην κάθοδο»; Αν είναι αλήθεια, είναι αδιανόητο και απαράδεκτο για πολιτικό να κάνει τέτοιες δηλώσεις. Δεν τα ήξερα αυτά.

  Μετά από όλα αυτά μειώνω το βαθμό μου: 2.5

 17. Τζένη Says:

  Δεν νομίζω οτι είχε πει τέτοιο πράγμα…

  Γνκ συγκρατημένες δηλώσεις είχε κάνει διατηρώντας κάποιες θετικές εντυπώσεις. Πχ, το χρηματοστηριο καθρεπτίζει την αναπτυξη της οικόνομίας. Αυτή ήταν η πιο συνηθισμένη περιγραφή του.

  Τι ήθελαν να τους πει, προσέχτε θα πέσει όπου να ναι?

 18. vika Says:

  5 gia tin doyleia toy sto Ypoyrgei Ethnikhs Oikonomias
  -1 gia to mallon yperovoliko styl toy
  +1 bonus. Epeidi o Papandreou ton antipathei kai ton apepempse kata ton pleon aparadekto kai antidhmokratiko tropo.

  Synolon 5.00

 19. Δημήτρης Says:

  Κάτι θα ξέρει ο Παπανδρέου και τον εδιωξε που εμείς δεν ξέρουμε…
  …στην πολιτική πολλά πράγματα δεν λέγονται…

  Παντως συνήθως ο λόγος του είναι μεστός και έχει μια ικανότητα να στοχεύει στην ουσία του θέματος.

  Δεν τον χαρακτηρίζει ο λαικισμός αυτός που συνήθως σου φέρνει στο μυαλό η λέξη ΠΑΣΟΚ και που τελευταία υιοθετεί ολο και περισσότερο η ΝΔ.

 20. maria Says:

  nai exei mesto logo kai den ton xaraktirizei o laikismos gi auto tora pou ton rotisan pou na rixoume tin psifo tous eipe na tin kratisoun mexri tin epomeni fora pou tha xana einai upopsifios .
  elpizo na min ton parei piso o giorgos.

  mou fenete xexnas ti nd prin eklegei, to pio kits komma , alla meta ta xexase ola xarin tis tapeinotitas KAI TIS SEMNOTITAS, METALAXTIKE DEN TIS ARESE O EAUTOS TIS .ax!

 21. Αντωνης Πολιτακης Says:

  Μαρία, διαφωνώ σχεδόν σε αρκετές αναλύσεις σου για διάφορους υποψήφιους είναι φανερό οτι μεροληπτείς υπέρ του ΠΑΣΟΚ, αλλά να κατακρίνεις και τους σοβαρούς πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ που εκδιώχθηκαν διότι έμειναν σταθεροί στις αξίες τους, ε αυτό είναι αισχρό.

  Περι χρηματιστηρίου οι δηλώσεις του ήταν αξιοπρεπέστατες, και ακόμα δεν έχω βρεί τις περίφημες δηλώσεις που έλεγε σε όλο τον κόσμο να επενδύσει. Διαβάζοντας μια πρόσφατη ανάλυση με γεγονότα για το χρηματιστήριο διαπιστώνω οτι μεγάλη ευθήνη για την πτώση του είχε η ΝΔ με την άκρατη Λαϊκιστική της αντιπολίτευση, ο ίδιος έχει μικρό μέρος του φταιξίματος, η μάλλον είχε ευθύνη διότι ήξερε τι έπρεπε να κάνει αλλά δεν μπορούσε να δράσει διότι είχε τρομακτική εσωτερική και εξωτερική αντιπολίτευση.

  Ανεβάζω το βαθμο μου στο 4.
  0 στο υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ που δεν τον στήριξε.

 22. jpapa Says:

  Αντώνη, συμφωνώ μαζί σου. Ο κ. Παπαντωνίου είναι από τα αξιόλογα πολιτικά πρόσωπα. Κρίμα που ο ξύπνιος κ. Παπανδρέου αποφάσισε να τον θέσει εκτος.

 23. jpapa Says:

  Θέμη, εγώ τις δηλώσεις του αυτές στην τηλεόραση δεν τις έχω δει μέχρι τώρα. Έχεις κάποιο link σχετικό;

 24. maria Says:

  epi tis diloseis pou ekane itan laikismos i den itan?

  kante tou protasi na erthei se sas kai na ferei kai tis psifous tou.

 25. Αντωνης Πολιτακης Says:

  θέλω λίνκ για τις δηλώσεις που λες ότι έκανε

 26. maria Says:

  signomi den itan dilosei rotithike apo tous psifoforous tou . den mporo na thumitho pou to diabasa. an to bro tha epaneltho.

 27. anna Says:

  γιατι δεν εχει παει ακομη φυλακη;

  ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΧΑΣΑΜΕ..
  100.ΟΟΟ.ΟΟΟ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΥΝ. ΛΑΜΟΓΙΟ

 28. anna Says:

  ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΥΛΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΑΚΟΜΗ…

 29. Mitsos apo makria Says:

  Γιατί τώρα που ο ΓΑΠ θέλει να διώξει οριστικά τα
  λαμόγια της Ζήμενς (Παπαντωνίου, Χρυσοχοΐδη κλπ)
  από το κόμμα του, ο Καραμανλής κάνει τον γάλλο;
  Μήπως γιατί μετά θα έχουν σειρά τα δικά του λαμόγια;
  Ανευ της στήριξης των οποίων δεν μπορεί να σταθεί;

 30. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Says:

  Βαθμός 5 για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ

 31. Κωστας Says:

  Δεν είμαι απο τους υποστηρικτές του αλλα ρε παιδια να σοβαρευτουμε.Είναι δυνατόν τα χρηματιστήρια Νέας Υόρκης και της Ιαπωνίας να ήταν τότε στις 12.000 και 10.000 μονάδες και εμείς να περιμέναμε να πάει το δικό μας στις 7.000.Πήγαμε όλοι να πλουτίσουμε χωρίς να βάλουμε το μυαλό μας να σκεφτεί βασικά πράγματα.

 32. anemologios Says:

  Εκανε δηλωσεις την εποχη της ανοδου του χρηματιστηριου για προσοχη των επενδυτων και οχι αντιθετως .Ειναι ενας πολιτικος που εχει συνδεθει με την μεγαλυτερη επιτυχια του Ελληνικου κρατους(ΟΝΕ) και εχει συκοφαντηθει πολλακις αδικα απο φιλους και αντιπαλους με προσπαθεια να ενοχοποιηθει αλλα παντα χωρις αποτελεσμα ,Οι μονες δηλωσεις που εκανε ηταν στηριξης του χρηματιστηριου την εποχη που επεφτε αλλα και παλι οταν εφυγε απο το υπουργειο οικονομιας πριν 9,5 χρονια το χρηματιστηριο ηταν πανω απο τις 4000 μοναδες και τωρα ειναι κατω απο τις 2500
  Ειναι πολιτικος με μεγαλο ειδικο βαρος στην Ευρωπη και κατα τη γνωμη μου ο πιο σημαντικος μετα το Κωστα Σημιτη με μεγαλες επιτυχιες στο οικονομικο τομεα και στα διεθνη..
  Να φαντασθειτε οτι ενω γενικα εχει ενα καλο ιματζ εχει κατηγορηθει μεχρι και γι αυτο

 33. Necton Says:

  «Θέλει η που..να να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει….»

  Εμφανίστηκε χθές στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 να μας μιλήσει για την κρίση!
  Γιάννο, αν βγεί ο αΓΑΠάκης το ΧΑ θα ξαναφθάσει στις 12000 μονάδες;;;; ΕΕΕΕ;;;;;;

  Βρε Ούστ απο ‘δω…ShitDog!

 34. Θεμης Λαζαριδης Says:

  http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=70763

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: