x – Μαντούβαλος Πέτρος

Α’ Πειραιώς, ΝΔ

http://www.mantouvalos.gr/

http://www.parliament.gr/synthesh/mp.asp?MPID=640

14 Σχόλια to “x – Μαντούβαλος Πέτρος”

 1. Ζούρβα Says:

  Κατηγορείται για συμμετοχή σε παραδικαστικά κυκλώματα,
  σύμφωνα με τα Νέα καθώς και για ξέπλυμα
  βρώμικου χρήματος. Ο φάκελος της δικογραφίας κατά Μαντούβαλου
  είναι …μπόλικος. Να δούμε τι θα αποφανθεί η δικαιοσύνη…

 2. banned Says:

  Τον πετυχα προσφατα να οδηγαει Porsche Cayene Turbo. Τι πελάτες εχει ενας δικηγορος ωστε να μπορει να παρει αυτοκινητο 180.000€?

 3. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Καταθέσεις- φωτιά «καίνε» τον Μαντούβαλο στην πρόταση του εισαγγελέα για παραπομπή του

 4. Τέλης Says:

  γεμισαμε απατεώνες

 5. margarita Says:

  έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν και τούτος δω είναι τρανό παράδειγμα.Θα βγει μαθαίνω μ όποιο κόμμα και να κατέβει γιατί είναι καταπληκτικός πολιτικός,σοβαρός,με ήθος ,εντιμότητα,επάρκεια.Γι αυτό και οι ψηφοφόροι του στον Πειραιά ανυπομονούν να τον ξανασταυρώσουν.Μη λείψει τέτοιο κελεπούρι απ τη Βουλή.Να τον χαιρόμαστε.0000000000000000

 6. protesting Says:

  Δεν ξέρω πόσο και αν είναι αναμιγμένος στο σκάνδαλο του χρηματισμού δικαστών αλλά εμένα μου μυρίζει πολύ ενδοκομματικό και μανιάτικο παρασκήνιο. Οπως ξέρομε δεν είναι ο μόνος που «λάδωσε»δικαατή για να εκδωσει ευνοική απόφαση ,κι’αλλωστε αν η απονομή της δικαιοσύνης πρέπει να περνά μέσα από τέτοια κανάλια τη δουλειά του κύτταξε να κάνει και ο δικηγόρος. Εκείνος που είναι αξιοκατάκριτος είναι ο δικαστής που δεν σεβεται το λειτούργημά του.
  Το γεγονός Θέμη,’οτι η πρόταση του εισαγγελέα τον καίει δε μου λέει τίποτα γιατί μαθαίνομε πως δεν πρέπει νάχομε και πολλή εμπιστοσύνη στους υπηρέτες της Δικαιοσύνης που παρα πολλές φορές ενεργούν κατόπιν άνωθεν κυβερνητικών εντολών.Οσον αφορά τη γνώμη του banned για την προέλευση των χρημάτων για την αγορά porsche δεν θάχεις φίλε,ακούσει φαίνεται ,για τις υπέρογκες,μέχρι εξουθένωσης των πελατων,αμοιβές των ποινικολόγων.
  Του βάζω ένα 3 γιατί ταλαιπωρείται παραπάνω απ’ό,τι έπρεπε και γιατί έμαθα ότι είναι τελείως αυτοδημιούργητος που πάλεψε χρόνια με τη φτώχεια και μετήλθε τα πιό βαριά επαγγέλματα για να σπουδάσει.

 7. ΛΙΝΑ Says:

  ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ.Η ΡΟΜΠΑ ΤΗΣ ΡΟΜΠΑ ΤΗΝ ΡΟΜΠΑ Ω ΡΟΜΠΑ

 8. sam Says:

  ΜΑΦΙΟΖΟΣ….

 9. ΓΙΩΡΓΟΣ Says:

  Ο ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Ο ΜΠΑΜΠΑΣ)
  ΚΑΙ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ( ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΟΣ ).ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΜΑΡΙΑΣ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
  ……………………………………………………………………
  Το ΒΗΜΑ, 02/03/2008 , Σελ.: A45
  * Η συμμορία των εμπόρων ταξί-«μαϊμούδων» εξελίσσεται σε Λερναία Υδρα
  Colpo grosso με μεταχειρισμένα αυτοκίνητα
  Πώς μπορείτε να χάσετε το όχημα που θέλετε να πουλήσετε ή να εξαπατηθείτε με το ακίνητο που ονειρεύεστε να αγοράσετε…
  ΜΑΡΙΑ ΤΣΩΛΗ
  Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα έτοιμα προς πώληση. Οι έμποροι παζαρεύουν προς τα κάτω τις τιμές των οχημάτων που αγοράζουν για να τα μεταπωλήσουν με μεγαλύτερο κέρδος. Οι απατεώνες όμως δεν κάνουν τέτοιου είδους παζάρια και έτσι εξαπατούν ευκολότερα τα υποψήφια θύματά τους
  Συμμορία των εμπόρων ταξί-«μαϊμούδων».

  Σε Λερναία Υδρα έχει εξελιχθεί η συμμορία των εμπόρων ταξί-«μαϊμούδων». Πολυεπίπεδη και πολυπλόκαμη, η εγκληματική δραστηριότητά της έχει επεκταθεί και στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι από τους «αχυρανθρώπους» της ετοιμάζουν και νέο «colpo grosso», αυτή τη φορά στην αγορά ακινήτων. Και όλα αυτά ενώ ορισμένα από τα μέλη της είναι ήδη υπόλογα στη Δικαιοσύνη για την ως σήμερα δράση τους. Οι πρωταγωνιστές αυτής της συμμορίας είναι μάστορες στην ψυχολογία, δεινοί παίκτες στην αγορά, λένε οι εξαπατημένοι. Σου δημιουργούν την εντύπωση ότι πίσω τους ρέει άφθονο και ζεστό χρήμα.
  Εχοντας ως στόχο την επέκταση της… πελατείας τους, άλλαξαν ρόλο και από πωλητές έγιναν αγοραστές. Οπως καταγγέλλουν, αντί να καταχωρούν αγγελίες στον Τύπο, όπως έκαναν μέχρι πρότινος, αναζητώντας υποψήφιους αγοραστές ταξί, «ξεσκονίζουν» όλες τις αγγελίες πωλήσεων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και τηλεφωνούν στους ιδιοκτήτες τους για να τα αγοράσουν. Δεν προχωρούν σε κανένα παζάρι, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι μάντρες. Είναι πρόθυμοι να καταβάλουν την τιμή που τους ζητούν και επιπλέον μέσα στο ποσό αυτό να αναλάβουν να διεκπεραιώσουν και όλα τα γραφειοκρατικά. Αφού εξασφαλίσουν τα χαρτιά και δώσουν μια στοιχειώδη προκαταβολή, παίρνουν στην κατοχή τους το ΙΧ, το οποίο σπεύδουν να μεταπωλήσουν.
  Συνήθως και προκειμένου να υποδυθούν τους αδιάφορους, που δεν κόπτονται για την αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, πραγματοποιούν αναπάντητη κλήση σε αυτούς που θέλουν να πωλήσουν τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητά τους. Εκείνοι βρίσκουν τις κλήσεις και καλούν το νούμερο που τους κάλεσε. Η συζήτηση μεταξύ ιδιοκτήτη και ενδιαφερόμενου αγοραστή ξεκινά. Από την τηλεφωνική συνομιλία συνήθως καταλαβαίνουν με τι άτομα έχουν να κάνουν.
  Αν αντιληφθούν ότι αυτός με τον οποίο συνομιλούν είναι «ζόρικος» και δεν μπορούν εύκολα να τον εκμεταλλευθούν, δεν προχωρούν στην αγοραπωλησία. «Εχουν απίστευτη ικανότητα σε αυτά» λένε πολλά από τα θύματα. Στην περίπτωση που όλα δείχνουν ότι μπορούν να εξελιχθούν απρόσκοπτα, οι κατηγορούμενοι σε πολλές κατηγορίες για σειρά περιπτώσεων απατών, δίχως να προβούν σε οποιοδήποτε παζάρι, δέχονται να καταβάλουν το ποσό που τους ζητούν οι ιδιοκτήτες των μεταχειρισμένων ΙΧ αυτοκινήτων, πρακτική δελεαστική, καθώς οι μάντρες αυτοκινήτων συνήθως «παζαρεύουν» προς τα κάτω την τιμή.
  Επιπλέον προθυμοποιούνται να αναλάβουν τους ελέγχους του αυτοκινήτου, να το περάσουν ΚΤΕΟ και να προβούν στην τακτοποίηση όλων των εγγράφων και των γραφειοκρατικών διαδικασιών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας. Τέλος, δίνουν μια στοιχειώδη προκαταβολή και παραλαμβάνουν τα μεταχειρισμένα, τα οποία τελικά δεν εξοφλούν, ενώ στο μεταξύ έχουν φροντίσει να τα έχουν «σκοτώσει».
  «Η προκαταβολή που δίνουν σε καθέναν από τους ιδιοκτήτες δεν είναι σταθερή. «Διαβάζουν» το θύμα τους και διαφοροποιούν κατά περίπτωση το ποσό» υποστηρίζει ένα από τα θύματα των κατηγορουμένων που παρακολουθεί στενά τη δράση τους. «Είναι αδίστακτοι και πολύ καλά οργανωμένοι. Είναι μαέστροι του είδους, «διαβάζουν» αυτόν που έχουν απέναντί τους» συμπληρώνει ακόμη ένα από τα δεκάδες θύματα.
  «Εχουν δυνατή έκφραση λόγου και πειθούς. Φυσικά δεν την πατάνε όλοι. Συγκεκριμένα, πριν από τρεις εβδομάδες κάποιος τους πούλησε ένα αυτοκίνητο Smart. Μετά από μία-δύο ημέρες εκείνος αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και κάλεσε δικηγόρο και Αστυνομία και του έδωσαν τα χρήματα επί τόπου. Δεν τους συμφέρει η φασαρία, δεδομένου ότι είναι πελάτες της Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας» περιγράφει ο ίδιος μηνυτής.
  Οι καταγγελίες είναι πράγματι σημαντικές και αν επιβεβαιωθούν θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πρακτικές των επιτηδείων επιχειρηματιών. Μένει στη Δικαιοσύνη και στους λειτουργούς της να ερευνήσουν αν πράγματι όλα όσα καταγγέλλονται ευσταθούν και, αν ναι, να εντοπίσουν και να τιμωρήσουν τους υπαιτίους. Χαρακτηριστική και η επόμενη καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, πριν από δύο εβδομάδες, μέλη της «εγκληματικής ομάδας» αγόρασαν με χρηματοδότηση ένα Mini Cooper, μαύρου χρώματος, το οποίο στη συνέχεια πούλησαν σε ανατολική χώρα, ενώ την ίδια ώρα δήλωσαν κλοπή προκειμένου να απαλλαγούν από τη μίσθωση.
  Μεταξύ των υπολόγων στη Δικαιοσύνη είναι ο Αλέξανδρος Κουτσουμπέλης, του οποίου η σύζυγος είναι αυτή που το τελευταίο διάστημα επιχειρεί να συστήσει τεχνική εταιρεία ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – ΘΗΣΕΩΣ – 351 . Οι «καμένες» γλώσσες των θυμάτων του άντρα της λένε ότι πρόκειται για έναν από τους πολυάριθμους «αχυρανθρώπους» που συχνά-πυκνά αξιοποιεί η συμμορία για να βγαίνει από τα αδιέξοδά της. «Και επειδή στην προκειμένη περίπτωση το αδιέξοδο είναι μεγάλο» λένε τα θύματά του που έχουν επιδοθεί σε σειρά ερευνών προκειμένου να καταφέρουν να στείλουν τους υπαιτίους της οικονομικής καταστροφής τους στη φυλακή «ο κ. Κουτσουμπέλης και η παρέα του έβαλαν τη σύζυγό του να συστήσει τεχνική εταιρεία ώστε να καταφέρουν από μια τόσο πρόσφορη αγορά όσο η αγορά ακινήτων να αποκομίσουν οφέλη εις βάρος ανυποψίαστων πολιτών που φιλοδοξούν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι».
  Το πρώτο διάστημα της δράσης τους οι «επιτήδειοι επιχειρηματίες» κατηγορούνται ότι «αλίευαν» τα θύματά τους καταχωρώντας αγγελίες στον Τύπο με τις οποίες προσέφεραν ταξί και άδειες ταξί στις πιο ευνοϊκές τιμές της αγοράς. Με τον τρόπο αυτόν προσείλκυαν τα υποψήφια θύματά τους και στη συνέχεια τους αποσπούσαν σημαντικότατες προκαταβολές χωρίς ποτέ να δίνουν τα οχήματα ταξί ή τις άδειές τους.
  «Μου έχουν προτείνει να κλέψουν άλλους για να ξεχρεώσουν εμένα»…
  «Εχουν περάσει απίστευτα μεγάλα ποσά από τα χέρια τους. Εχω σκοπό να τους βάλω φυλακή. Μου έχουν προτείνει να κλέψουν άλλους για να ξεχρεώσουν εμένα. Δεν το θέλω αυτό. Θέλω να βλέπω τα χαμόγελα παιδιών και όχι τα κλαμένα τους μάτια για να γελάνε τα δικά μου. Δεν το δέχομαι να «σηκωθούν» άλλοι – όπως λένε στη γλώσσα τους – για να πάρω λεφτά εγώ» δήλωσε στο «Βήμα» ο κ. Ελευθέριος Κατακουζηνός, ένα από τα θύματα της ομάδας που πρόσφατα προσέφυγε στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας μήνυση για τριπλή απάτη που, όπως υποστηρίζει, διέπραξαν εις βάρος του οι ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΕΛΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΙΔΗΣ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ.
  Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη μήνυσή του, του πούλησαν μια άδεια, ένα όχημα ταξί και δύο ΙΧ αυτοκίνητα, για την αγορά των οποίων τους έδωσε το δικό του αυτοκίνητο, το οποίο είχε ηλικία κυκλοφορίας μόλις λίγων μηνών. Ο μηνυτής στο δικόγραφό του περιγράφει: «Και ενώ περίμενα να έρθει το αυτοκίνητο πάνω στο οποίο θα χρεωνόταν η άδεια ταξί που θα αγόραζα, άρχισαν ξαφνικά να μου λένε ότι παρουσιάστηκε πρόβλημα στον εκτελωνισμό του αυτοκινήτου γιατί δήθεν δεν πληρούσε κάποιες προϋποθέσεις και να μην ανησυχώ και ότι είναι τίμιοι άνθρωποι και θα τελείωναν την επόμενη ημέρα τον εκτελωνισμό και διάφορες άλλες τέτοιες προφάσεις και δικαιολογίες, τις οποίες και καλόπιστα πίστεψα, και έφυγα εμφανώς στενοχωρημένος και απογοητευμένος, γιατί αφενός είχαμε δώσει τα χρήματα αυτά στον Καρανίκα και στη συμμορία απατεώνων, που τότε δεν γνώριζα το ποιόν τους, χωρίς να έχουμε μια εγγύηση στο χέρι μας ότι θα αγόραζα τελικά την άδεια ταξί παρά μόνο μεγάλα λόγια και υποσχέσεις από ανθρώπους που, όπως αποδείχθηκε τελικά, ήταν αδίστακτοι απατεώνες και καταχραστές της καλοπιστίας ανθρώπων σαν και εμένα, που ήμουν ένα από τα θύματά τους».
  Οι προσφεύγοντες στη Δικαιοσύνη δεν δηλώνουν αισιόδοξοι γιατί οι πολυάριθμες δικογραφίες εις βάρος των κατηγορουμένων ερευνώνται από διαφορετικούς ανακριτές, με αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι να μη θεωρούνται «επαγγελματίες απατεώνες», να μην προφυλακίζονται και να εξακολουθούν τη διάπραξη νέων κακουργημάτων.
  Την ανησυχία του για την πορεία της υπόθεσης του κ. Ελευθέριου Κατακουζηνού εκφράζει μιλώντας στο «Βήμα» ο δικηγόρος του κ. Δ. Σακαλόγλου: «Καταθέσαμε τη μήνυση εδώ και τέσσερις εβδομάδες. Χρεώθηκε σε εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος την απέστειλε με την ένδειξη του κατεπείγοντος στο Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής που θα διενεργήσει την προανάκριση. Δυστυχώς το Οικονομικό Εγκλημα, τέσσερις εβδομάδες τώρα, όπως οι αρμόδιοι μας ενημερώνουν, δεν έχει ακόμη λάβει ή ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη δικογραφία».

  Το ΒΗΜΑ, 02/03/2008 , Σελ.: A45
  Κωδικός άρθρου: B15301A451

 10. Άκης Says:

  Φίλε Γιώργο,
  είδαμε την εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου και πάθαμε πλάκα με το πόσο απατεώνες είναι αυτοί οι άνθρωποι και κυρίως τρελαινόμαστε με την απάντηση της υποψήφιας βουλευτού β΄πειραιώς κας Κασιμάτη Μαρίας που όταν ένα από τα θύματα της την παρακάλαγε να της επιστρέψει η σπείρα του γαμπρού της τα λεφτά που της έφαγε, της απάντησε ότι «τώρα που με ενόχλησες θα σου πάρω και το σπίτι».
  Σε αυτόν τον κόσμο αν φοβάσαι, και δεν μιλάς ή αν δεν στηρίζεις άλλους που την πατήσαμε θα έρθει και εσένα η σειρά σου σαν το πρόβατάκι.
  Μπράβο σου που έχεις το κουράγιο και έχεις μπει σε όλα τα blog και τους εκθέτεις.
  Γιατί οι κατσαρίδες μπορεί να είναι τρομερές αλλά όταν ανάβεις το φως, το σκάνε.

 11. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ Says:

  Ο ΠΕΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΥΡΙΟΣ

 12. Θεμης Λαζαριδης Says:

  http://www.apogevmatini.gr/?p=66194

  Αθωώθηκε ο βουλευτής Π. μαντούβαλος στη δίκη για το παραδικαστικό.

 13. pro Says:

  Μπορεί να αθωώθηκε για την ανάμειξή του στο προδικαστικό αλλά καθόλου δεν με πείθει ότι αυτός ο άνθρωπος είναι στοιχειωδώς, έστω, έντιμος. Σαν πολιτικός δε, είναι πραγματικά για γέλια. Μου βγάζει κάτι το γλοιώδες η ομιλία του και η όλη του πολιτική παρουσία. Το ότι αυτός ο τύπος κατέρχεται στις εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά αποτελεί πραγματική πρόκληση. Το ότι η υποψηφιότητά του εμφανίζεται να έχει δυναμική (άκουσα ότι τον στηρίζει και ο ΛΑΟΣ του απερίγραπτου Καρατζαφέρη) είναι, όμως, το ανησηχυτικότερο απ’ όλα.
  Έχουμε τρελαθεί τελείως.

 14. Θεμης Λαζαριδης Says:

  http://www.apogevmatini.gr/?p=93695

  Την αναίρεση αθωωτικής απόφασης για τον Π. Μαντούβαλο ζητά ο Α. Πάγος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: