x – Κοντού Μάρω

Α΄Αθηνών, ΝΔ

http://www.parliament.gr/synthesh/mp.asp?MPID=661

14 Σχόλια to “x – Κοντού Μάρω”

 1. ΑποΠρακτικαΒουλης Says:

  Η κυρία Κοντού ουδέποτε είχε μια ενεργή παρουσία στην ολομέλεια της
  Βουλής, από τις εκλογες του 2004…
  Αν μη τι άλλο, το όνομα ΚΟΝΤΟΥ δεν εμφανίζεται ΠΟΤΕ στα πρακτικά της
  Βουλής…

 2. ΑποΠρακτικαΒουλης Says:

  Διορθώνω το προηγούμενο σχολιό μου, απ’ όσο φαίνεται, η κα Κοντού
  αναπληρώνει τον παραιτηθεντα Νικήτα Κακλαμάνη από τον Ιανουάριο
  του 2007. Μπορούμε να της δώσουμε κάποια διωρία…

  Παραθέτω τη μοναδική ομιλία της κας Κοντού, 27/1/2000.

  ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι η παρθενική σας ομιλία, κυρία Κοντού;
  ΜΑΡΩ ΚΟΝΤΟΥ: Ναι, είναι η παρθενική μου ομιλία. Ευτυχώς που δεν έχει πολύ κόσμο για να πάθω τρακ.
  Κύριε Ρέππα, είναι γεγονός -και θα εστιάσω την ομιλία μου στο κρατικό κανάλι- ότι το κρατικό κανάλι εδώ και πάρα πολύ καιρό μοιάζει και φαίνεται να είναι ένα κανάλι της Κυβέρνησης. Αυτό νομίζω ότι δεν είναι ούτε έξυπνο ούτε σας συμφέρει.
  Θα σας πω και κάτι πιο συγκεκριμένο, ίσως και πιο τολμηρό. Συνεργάτιδα της ΕΡΤ, της ΝΕΤ σήμερα, με κυνήγησε αρκετό καιρό για να κάνουμε μία συνέντευξη τετ α τετ. Μετά απο λίγο καιρό την αναβάλλει γιατί δεν έχει το στούντιο. Με ξαναπαίρνει. Η βοηθός μου κλείνει και πάλι ένα ραντεβού για μια δεύτερη συνέντευξη με την ίδια συνεργάτιδα της ΝΕΤ, αλλά μου είπε ότι έχει γρίπη. Μετά από ένα μικρό κυνηγητό που έγινε με τη βοηθό της βοηθού φθάνω να μιλήσω με την ίδια τη συνεργάτιδα, την οποία συνήντησα τυχαία σε μία εκδήλωση. Της λέγω γιατί αυτή η εκπομπή μυστηριωδώς, έρχεται, χάνεται και τίθενται διάφορα εμπόδια; Μου λέει πολύ απλά ότι είσαστε στην black list. Αυτή η black list κυκλοφορεί στους κύκλους μας, κύριε Ρέππα. Και δεν είναι πολύ όμορφο.
  Δεν λέγω ότι είναι δικό σας έργο η black list. ‘Ομως σ’ αυτό τοκρατικό κανάλι υπάρχει ένας φανατισμένος μηχανισμός εναντίον των άλλωνκομμάτων, που δεν ξέρω αν είναι δική σας εντολή ή αυτοί που διευθύνουν ή οι κάτω από τους διευθυντές είναι τόσο δικοί σας. Δεν θέλω να το δω έτσι ότι είναι τόσο δικοί σας που σας υπερασπίζονται.
  Θα ήθελα, λοιπόν, να προτείνω κάτι. Αυτή είναι μια γενική διαπίστωση που δεν μας αρέσει, κύριε Ρέππα. Δεν είναι δημοκρατική. Θα ήθελα, λοιπόν, να προτείνω το εξής: Εφόσον είσθε τόσο σίγουροι πως ό,τι κάνουμε εμείς, ό,τι κάνουν τα άλλα κόμματα είναι λάθος, γιατί δεν τους δίνετε την ευκαιρία να εκτεθούν με ίσους χρόνους, με δημοκρατικότητα, ώστε να φανεί η δική σας αξιοσύνη και να φανεί η δική μας ατεχνία, η δική μας έλλειψη ταλέντου -ξέρω εγώ;- να κυβερνήσουμε και εμείς κάποτε αυτήν την χώρα. Αυτό το κανάλι, που λεγόταν ΕΡΤ κάποτε, ήταν πραγματικά ένα κανάλιαντικειμενικό. Και όλοι οι ‘Ελληνες κάναμε ένα διαχωρισμό σ’ αυτό το κανάλι. Ξέραμε ότι τα άλλα τα κανάλια, που ανήκουν σε κάποιους ιδιώτες, μπορεί να έχουν τις συμπάθειές τους ή της αντιπάθειές τους. Αυτό το κανάλι, επί χρόνια ολόκληρα, ήταν ένα κανάλι, που δεν είχε τεράστια ακροαματικότητα, αλλά είχε μία εκτίμηση από τους ‘Ελληνες. Τώρα, την έχει χάσει. Είναι το κανάλι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αυτό δεν το δεχόμαστε. Τουλάχιστον έτσι ακούγεται, έτσι μοιάζει. Δεν ξέρουμε αν φταίτε εσείς. Πάντως, φροντίστε να διορθωθεί. Να γίνει ένα πραγματικά δημοκρατικό κρατικό κανάλι. ‘Ετσι και αλλιώς, από τα άλλα τα ιδιωτικά κανάλια, με τα συμφέροντα τα οικονομικά που υπάρχουν, δεν έχουμε ελπίδες. Ας είμαστε υπερήφανοι για ένα κανάλι, το κρατικό τουλάχιστον.
  Σας ευχαριστώ.

 3. margarita Says:

  μ άρεσε η ομιλία που βάλατε.Ανθρώπινος λόγος,με ευγένεια.Αλλά γιατί δεν βγάζει και έναν ανάλογο και σήμερα που οι σύντροφοί της κάνουν χειρότερα?Αναμένομεν.Προς το παρόν 2 για το λόγο που βάλατε και επειδή είμαι φαν των ελληνικών ταινιών;)Αντωνάκη μου

 4. Χρήστος Says:

  Εως εδω καλα ηταν. Καιρος να παει σπιτι της. Αφαντη και αφωνη (πολλες φορες)- Βαθμος 2.

 5. ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΑΛΑΣ Says:

  Πρόκειται για την γνωστή ηθοποιό Μάρω Κοντού: Γιατί ξέρω ότι η κα ι η κα Κοντού εκλέγεται συνεχώς στο Δήμο Αθηναιών έχοντας μηδενική παρουσία στα Δημοτικά Συμβούλια και στα πεπραγμένα του Δήμου μας. Μήπως ήρθε ο καιρός να ξεκουραστεί είναι κρίμα να κουράζεται σε αυτή την ηλικία. Ας την παραχωρήσουν τιμητική σύνταξη για το μέχρι τώρα έργο της στον Ελληνικό Κινηματογράφο. Ως ηθοποίο τη βαθμολογώ με 7 ως πολιτικό με απόλυτο ΜΗΔΕΝ

 6. Ελένη Μπίγαλη Says:

  Η κοινωνική προσφορά της Κυρίας Κοντού είναι μεγάλη και σημαντική δεν αρέσκετε στα μεγάλα λόγια και σε υποσχέσεις. Μόνο έργα!

 7. jpapa2007 Says:

  Η ομιλία της κ. Κοντού μου άρεσε και εμένα. Αξιοπρεπής τοποθέτηση!

 8. Πάνος Says:

  Η κα Κοντού έχει να επιδείξει μεγάλο και σημαντικό έργο. Δυστυχώς λόγω της σεμνότητας και ταπεινότητας που διακρίνει την ίδια και τη ζωή της αυτό το έργο δεν έχει γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό. Την παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και τη στηρίζουμε σαν μια από τις λίγες έντιμες φωνές που έχουν απομείνει στην πολιτική ζωή του τόπου.

 9. ekpliktos_politis Says:

  Δεν μας λές και εμάς που δεν το ξέρουμε ποιο είναι αυτό το μεγάλο και σημαντικό έργο που έχει κάνει;

  Δεν με πειράζει ακόμα και αν είσαι απο το γραφείο της.Απλά πες μου αυτό το σηματνικό έργο

 10. despina Says:

  η ηθοποιός; σοβαρά; και με ποιο κόμμα είναι; μάλλον με την ΝΔ που βαδίζοντας στα χνάρια του Πασοκ τα τελευταία χρόνια στρατολογεί ηθοποιούς..

  λέω πάντως να μην την ξαναβγάλουμε και να δώσουμε τόπο στα -θεατρικά- νιάτα, ας βγάλουμε πχ την Δήμητρα Ματσούκα,
  στο κάτω κάτω η Κοντού τόσα χρόνια να παίζει στην Βουλή, είναι και μεγάλη γυναίκα, θα χει πατήσει τα ογδόντα, θα έχει σκυλοβαρεθεί τόσα χρόνια το ίδιο έργο οπότε ας την δώσουμε την ώθηση να αλλάξει σκηνή και θίασο.

 11. Σεργιος Says:

  TO ERGO TIS KYRIA KONDOU EINAI OI TAINIES THS. GIATI TO XEHNATE? PROSFORA STON POLITISMO THEOREITAI.

 12. zizanio Says:

  Μάρω σαν ηθοποιός, Κοντού σαν πολιτικός… Θεόκοντου.
  Από αστέρι στον γαλαξία του Θεάτρου και του σινεμά, κατίνα στο περιστύλιο της Βουλής. Κρίμα!

 13. Kalliasus Says:

  Μάρω. μάρω μια φορά ειν’ τα νιάτα…

  Έχει αξιοπρέπεια τουλάχιστον. Ήταν και ωραία γυναίκα.

  Βαθμός: 1

 14. Κλινοσοφιστής Says:

  Γιά τήν συμπαθέστατή μου Μάρω Κοντοῦ ἔχω ἤδη γράψει τί αἰσθάνομαι στό Phorum.gr/ ΜΟΥΣΙΚΗ/ γιά γοῦστα ἐκλεκτά…
  Δέν τρέφω καμίαν ἐκτίμηση στήν Ν.Δ., ὁπότε καλλίτερα νά ἀπέχει, νά τήν θυμᾶμαι (ἀφοῦ δέν συνεργαζόμαστε) ὡς ἠθοποιό τοῦ θεάτρου κυρίως ἀλλά καί τοῦ κινηματογράφου ὅπου, ἄν μή τί ἄλλο, δέν ὑπῆρξε ποτέ σαχλή ὅπως τόσες καί τόσες ἄλλες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: