x – Καραμπίνας Κωνσταντίνος

Ένα Σχόλιο to “x – Καραμπίνας Κωνσταντίνος”

 1. gkorgki Says:

  Επιστολή έστειλε ο βουλευτής Άρτας κ. Κ. Καραμπίνας προς τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο για δημοσίευμα στο “Πρώτο Θέμα” που τον κατηγορούσε για εμπλοκή του με τον Θ.Μάλλιο. Ολόκληρη η επιστολή/απάντηση του βουλευτή:

  “Κατόπιν ενημέρωσης μου για την πρόθεση σχολιασμού εκ μέρους σας, του δημοσιεύματος σας στην εφημερίδα “Πρώτο θέμα” στο φύλλο της 13ης Μαΐου 2007, όπου γίνεται αναφορά στο όνομα μου και συνακόλουθης προσκλήσεως σας να παρευρεθώ στην αποψινή εκπομπή σας, σας γνωρίζω ότι αδυνατώ να παρευρίσκομαι, λόγω προγραμματισμένων κοινοβουλευτικών μου υποχρεώσεων στο εξωτερικό και σας παρακαλώ όπως αναγνώσετε τα ακόλουθα πραγματικά περιστατικά, προς αποκατάσταση της αλήθειας. Η παρούσα επιστολή εστάλη και ως απάντηση στο δημοσίευμα σας, στην εφημερίδα σας “Το Πρώτο θέμα”.

  Μέσα στα πλαίσια της δράσης μου ως Βουλευτής του Νομού Άρτας, τον οποίο έχω την εξαιρετική τιμή να εκπροσωπώ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, επεσκέφθην, προ διμήνου, αν ενθυμούμαι καλώς, το Υφυπουργείο Αθλητισμού για την προώθηση, αλλά και την επίλυση σειράς θεμάτων που απασχολούν το Νομό μου. Στο σαλόνι του πέμπτου ορόφου, μετά από τηλεφωνική συνεννόηση, με ανέμενε ο Γενικός Γραμματέας της ΝΟΔΕ Άρτας και Γραμματέας της γυναικείας ομάδας χάντμπολ “Αναγέννηση Άρτας”, της οποίας, από έτους, μου έχει απονεμηθεί ο τίτλος του Επίτιμου Προέδρου, ώστε να επιλυθούν και να προωθηθούν νόμιμα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και δίκαια αιτήματα της ομάδας.

  Ομού με τον κύριο Θ.Μάλλιο εβρίσκετο μία νεαρά κυρία, παντελώς άγνωστη προς εμέ, την οποία αντίκριζα για πρώτη φορά. Κατευθύνθηκα αμέσως προς το γραφείο του Διευθυντή του κυρίου Υφυπουργού. Ακολούθως μπήκε στο γραφείο ο κύριος Θ.Μάλλιο με την άγνωστη σε εμένα συνοδό του, γεγονός που μου προκάλεσε έκπληξη και δυσμενή εντύπωση, γι’ αυτό και τον παρακάλεσα να περάσει με τη συνοδό του εκτός γραφείου, θεωρώντας μη πρέπουσα την πρωτοβουλία αυτή και δεδομένης της αρχής μου να μη συζητώ, παρουσία αγνώστων προς εμέ προσώπων. Λίγη ώρα αργότερα αποχώρησα από το γραφείο του Διευθυντή του κυρίου Υφυπουργού και σταμάτησα για λίγα λεπτά στο γραφείο του συνεργάτη του Υφυπουργού, κυρίου Στύλιου. Παράλληλα, ενημέρωσα τον κύριο Θ.Μάλλιο ότι θα εξετασθούν τα νόμιμα και δίκαια αιτήματα της ομάδας και αναχώρησα μόνος μου. Έκτοτε, τη συνοδό του κυρίου Θ.Μάλλιου δεν έχω ξαναδεί, ούτε φυσιογνωμικά την ενθυμούμαι.
  Από τα ανωτέρω προκύπτει ξεκάθαρα ότι καμιά συνάντηση δεν έγινε με τον κύριο Υφυπουργό, ούτε τους προαναφερόμενους “πήρα από το χεράκι για να τους πάω στο Υφυπουργείο”, ως ο συντάκτης του δημοσιεύματος, ισχυρίζεται.

  Ο συσχετισμός ξεχωριστών υποθέσεων, ήτοι των έκνομων ενεργειών στις οποίες φέρονται ως εμπλεκόμενα τα προαναφερόμενα πρόσωπα, δηλαδή ο κύριος Θ.Μάλλιο και η συνοδός, με την προσπάθεια προώθησης και επίλυσης εκ μέρους μου δίκαιων τοπικών ζητημάτων, είναι κατά τη γνώμη μου ατυχής.
  Εάν τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα απηχούσαν την αλήθεια, δικαίως ο συντάκτης του να ασκήσει κριτική και να αφήσει τις όποιες εντυπώσεις ο ίδιος κρίνει. Στην προκειμένη, όμως, περίπτωση, θεωρώ ότι ο τρόπος με τον οποίο διατυπώνει τις απόψεις του είναι άδικος και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
  Επίσης, θα ήθελα να εκφράσω τη διαφωνία μου σχετικά με την θέση, ότι η επιχορήγηση στο ύψος του ποσού που αναφέρεται, ήτοι των 60.000 ΕΥΡΩ που έλαβε η γυναικεία ομάδα χάντμπολ της Αναγέννησης Άρτας τα τελευταία τρία χρόνια, είναι μεγάλη. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι δεν είναι αρκετή για την επί έντεκα συναπτά έτη Πρωταθλήτρια Ελλάδος και επί οχτώ έτη Κυπελλούχο Ελλάδος, που τιμά τη χώρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα, κάνοντας όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα εμάς τους Αρτινούς υπερήφανους για τα επιτεύγματα της στον αθλητισμό. Πίστευα και πιστεύω ότι είναι δίκαιο να διεκδικούμε την ίση μεταχείριση με τους κατ’ όνομα “μεγάλους” του κέντρου. Η προσπάθεια μου προς αυτήν την κατεύθυνση περιλαμβάνει όλα τα Αθλητικά Σωματεία του Νομού μου και θα συνεχιστεί.

  Τέλος, θα ήθελα να σας κάνω γνωστή τη δήλωση στην οποία έχω προβεί στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και αφορά στα λοιπά στοιχεία του δημοσιεύματος σας.
  Πρόκειται για μια θλιβερή υπόθεση, που εξέπληξε και προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στην τοπική κοινωνία της Άρτας και όχι μόνο και ουδέν περαιτέρω προτίθεμαι να σχολιάσω, αφής στιγμής έχει επιληφθεί αυτών η Ποινική Δικαιοσύνη και οι ευθύνες, εάν δει, θα αποδοθούν σε όσους ανήκουν.
  Το παρόν θα κοινοποιηθεί και στον τοπικό τύπο του Νομού Άρτας.
  Ευχαριστώ για την φιλοξενία”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: