Η παγίδα της «αναγνωρισιμότητας»

http://press-gr.blogspot.com/2010/08/blog-post_9316.html

«το ΠΑΣΟΚ προβληματίζεται έντονα από τη χαμηλή αναγνωρισιμότητα που παρουσιάζει ο κ. Καμίνης »

Εξοργίστηκα που το άκουσα. Μα, αν η αναγνωρισιμότητα είναι προϋπόθεση στήριξης ενός υποψηφίου, δεν πρόκειται ποτέ να μπουν αξιόλογοι νέοι άνθρωποι στην πολιτική ζωή του τόπου. Θα κυριαρχείται από γόνους, ηθοποιούς, τραγουδιστές, τηλεπερσόνες, κτλ. Αυτό που οφείλει το ΠΑΣΟΚ να κάνει είναι να εκτιμήσει αν ο κ. Καμίνης έχει τα προσόντα αφενός να διοικήσει το δήμο και αφετέρου να προσελκύσει ψηφοφόρους όταν αρχίσει την προεκλογική του εκστρατεία. Το αν είναι γνωστός σήμερα στο ευρύ κοινό είναι αδιάφορο. Οι δημοσκοπήσεις δεν έχουν νόημα.

Με αυτήν τη νοοτροπία και την πρακτική ΔΕΝ θα αλλάξει ποτέ η Ελλάδα κ. Παπανδρέου.

21 Σχόλια to “Η παγίδα της «αναγνωρισιμότητας»”

 1. Παράγκας Says:

  και από την άλλη…

  «Δύο οικογένειες στα χαρακώματα
  Μία δημαρχία διχάζει από τη Γλυφάδα μέχρι… τη Ρηγίλλης»

  http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4591729

 2. Dikaiopolis Says:

  Με αυτή την αναγνωρισιμότητα όμως ορίζουν εαυτούς!

  http://diaploki-diafthora.blogspot.com/

  Αλλά κι αυτού του είδους εκτιμήσεις για την προσελκύση ψηφοφόρων και δη από κοινού (ΠΑΣΟΚ Ν.Δ.) είναι «ανεκτίμητες» κι έχει τους λόγους του ο παραπονιάρης

  http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=6281

 3. zarkon Says:

  Διαλύεται και ο μύθος της συνεργασίας που είχε καλλιεργήσει ο ΓΑΠ κατά τη διάρκεια των βουλευτικών εκλογών. Υπάρχουν μερικές λεπτές ποιοτικές πολιτικές ενέργειες που καθορίζουν το μέλλον ,το ΠΑΣΟΚ μετατρέπεται από ένα κίνημα της κοινωνίας σε ένα αυτιστικό πατερναλιστικό κόμμα .
  Ορθώς η Δημοκρατική αριστερά προτείνει συνεργασίες (και να μη σταματήσει , τουλάχιστον πρέπει να ξεσκεπάσει συμπεριφορές) αλλά όσες και να προτείνει το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ μάλλον θα προτιμάει να χαριεντίζεται με το πολιτικό φόρουμ της Ντόρας.
  Τώρα που η ύφεση κάθε στιγμή γίνεται ποιό έντονη και οι επιχειρηματικές δυνατότητες της ελλήνικής κοινωνίας περιορίζονται στο ελάχιστο , η οικογενειοκρατία τρέχει να πιάσει τα πόστα .
  Ο λαός βλέπει…

 4. Θεμης Λαζαριδης Says:

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_02/09/2010_413460

 5. maria Says:

  gia skepsou na bgei pali o kaklamanis!!!tha to antexes?
  protimo ti fofi na doulepsei gia ton kaliktati para ton kaklamani !
  i suntirisi tin exei faei pia tin athina!fantasou i melina kai tin exase!
  ego thelo na allaksei xeria !
  thelo na do mia fora periferiarfi-dimarxo kai politiko komma pou tous sturizei stin exousia !na do meta an tha allaksoun ta pragmata!
  giati sunexeia oi dimarxoi lene otan einai antithetou kommatos den tous dinoun summasia!!!!!!!
  na i eukairia!!!!!!!!!!
  kai thelo na to do ana tin ellada!!!!!
  zitao polla?
  thelo na organosoume tin ellada!thelo na petuxei o kallikratis!!!!!

 6. zarkon Says:

  Πρέπει τα κόμματα να τολμάνε να αναδεικνύουν καινούργια πολιτικά πρόσωπα αλλά και να αποσύρουν την υποστήριξη τους και από παλαιά στελέχη τα οποία δεν πέτυχαν .
  Δεν πρέπει να ανακυκλώνουν τους ίδιους και τους ίδιους και έτσι να δημιουργούνται μηχανισμοί διαφθοράς.
  Τέλος πρέπει να απομακρύνουμε τους πολιτικούς από κάθε αρμοδιότητα δημόσιας διοίκησης.
  Πρέπει σε κάθε δήμο να υπάρχει χώρος που κάθε πολίτης αν ζητήσει να παρακολουθεί τα οικονομικά του δήμου (και να είναι αναρτημένα στο internet) , αυτό αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για να ασκείται έλεγχος νομίζω αυτό συμβαίνει στις ΗΠΑ.
  Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι ΧΡΕΟΣ = ΚΑΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ .

 7. zarkon Says:

  Μαρία μπορείς να σκεφτείς πιο πέρα από αυτό που υπάρχει από αυτό που παράγει διαφθορά και χρέος , μην υποτάσεις τη σκέψη σου στους κανόνες του παιχνιδιού που αυτοί που εξουσιάζουν έχουν επιβάλει . Τι τύχη μπορείς να έχεις ;
  Αμφισβήτησε δημιούργησε πολιτική γίνε κάθε μέρα καλύτερη.

 8. Θεμης Λαζαριδης Says:

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_03/09/2010_413601

 9. Dikaiopolis Says:

  zarkon λέει:
  Σεπτεμβρίου 3, 2010 σε 9:58 πμ

  «…Πρέπει σε κάθε δήμο να υπάρχει χώρος που κάθε πολίτης αν ζητήσει να παρακολουθεί τα οικονομικά του δήμου (και να είναι αναρτημένα στο internet) , αυτό αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για να ασκείται έλεγχος…»

  http://press-gr.blogspot.com/2010/02/blog-post_3034.html

  http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2008/11/blog-post.html)

  1) Ο κάθε δήμος στην επίσημη διαδικτυακή του ιστοσελίδα, ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΟYΤΑΙ βάση διατάξεως ή και νόμου, να αναρτήσει τα περιουσιακά του στοιχεία Δήμου, ώστε να είναι στη διάθεση των πολιτών του κάθε Δήμου ΑΛΛΑ και των Δημόσιων Υπηρεσιών, προς αμοιβαίο όφελος εξάλειψις της γραφειοκρατίας στην μεταξύ του Δήμου και των πολιτών θετικές παρεμβάσεις για την προάσπιση των ΔΙΚΑΙΩΝ της «Εκκλησίας του Δήμου».
  2) Στην παρουσίαση των περιουσιακών των στοιχείων θα …

  εμφαίνονται αυτά που ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων υποχρεώνει αυτούς,

  «οι νόμοι υπάρχουν αρκεί να εφαρμόζονται»,

 10. argos Says:

  Μην ανυσηχείς. Στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας επέλεξε απέναντι στον κ. Ψωμιάδη κάποιον που τον ξέρουν στον τόπο του και αν και ήταν 11 μήνες στην Θεσσαλονίκη δεν τον ξέρει σχεδόν κανείς….

 11. Θεμης Λαζαριδης Says:

  http://www.apogevmatini.gr/?p=93936

  Εύγε.

 12. ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΙΑΔΑΣ Says:

  Οί λαοί στίς δημοκρατικές κοινωνίες διαθέτουν έναν απλό, εύκολο καί ξεκούραστο τρόπο, γιά νά κρίνουν άν κάποιοι είναι άξιοι καί ικανοί νά τούς εκπροσωπήσουν καί νά πάρουν αποφάσεις γιά λογαριασμό τους.
  Αρκεί νά είναι κάποιος πρωταθλητής οπουδήποτε καί σέ οτιδήποτε, άσσος καί δεξιοτέχνης στόν χειρισμό τής στρογγυλής θεάς, νά διαθέτει ταλέντο υποκριτικό επί σκηνής, προβεβλημένος σέ μικρή καί μεγάλη οθόνη, τρόφιμος τηλεοπτικών πάνελς, καλλικέλαδος τού άσματος κτλ, γιά νά τύχει άμεσης αποδοχής καί εμπιστοσύνης ενός μεγάλου μέρους τού λαού.
  Φυσικά ό τρόπος επιλογής τών ικανών μέ βάση τήν διασημότητα καί τήν αναγνωρισιμότητα είναι παντελώς εσφαλμένη, αλλά οί λαοί μή διαθέτοντας κρίση χρησιμοποιούν συναίσθημα καί ένστικτο, πού είναι κακή μέθοδος μέ αμφίβολα αποτελέσματα.
  Έτσι όλες οί γνωστές προσωπικότητες θεωρούνται a priori φωστήρες καί οπωσδήποτε περισσότερο ικανοί από όλους τούς υπόλοιπους, γιά νά κρίνουν, νά αποφασίσουν καί νά οδηγήσουν τόν λαό στά πεπρωμένα του καί ποτέ δέν θά τούς ζητηθεί νά αποδείξουν αξία καί ικανότητες σέ τομείς κοινωνικούς, οικονομικούς, εθνικούς ή άλλους, γιά τούς οποίους πρέπει κανείς νά διαθέτει πληθώρα γνώσεων καί κυρίως σωστή κρίση, όπως περίτρανα μάς διδάσκει καί ή γνωστή ιστορία μέ τούς συμπαθείς όνους καί τό άχυρο.
  Βεβαίως έκ τών υστέρων καί έκ τού αποτελέσματος θά γίνει ό απολογισμός καί ή διαπίστωσις εάν πράγματι ήταν σωστή ή όχι ή επιλογή. Σέ αυτές όμως τίς περιπτώσεις όλα επαφίενται στήν τύχη.
  Ένας επί πλέον λόγος αυτής τής προτιμήσεως είναι ότι ανταμείβονται έτσι όλοι αυτοί οί επώνυμοι, γιά τήν ικανοποίηση πού προσέφεραν από τίς αθλητικές, καλλιτεχνικές, ψυχαγωγικές ή άλλου είδους επιδόσεις.
  Κάκιστος καί αυτός ό τρόπος ανταμοιβής όταν έν συνεχεία οί αμειφθέντες πρόκειται νά αποφασίσουν γιά ζητήματα πού έχουν άμεση σχέση μέ τήν πορεία καί τό μέλλον ενός ολόκληρου λαού.
  Λογικά θά έπρεπε νά προτιμώνται πρώτοι καί πάνω άπ’ όλους οί επιτυχημένοι σέ τομείς παραγωγικούς. Στήν πλειονότητά τους όμως όλοι αυτοί ζούν στήν αφάνεια προσφέροντας αθόρυβα, ενώ τά φώτα τής δημοσιότητος τούς αποφεύγουν συστηματικά. Έτσι δέν είναι αναγνωρίσιμοι γιά νά αποκτήσουν τήν λαϊκή προτίμηση, αλλά ούτε καί τά κόμματα δείχνουν ιδιαίτερη συμπάθεια γιά τήν περίπτωσή τους -τουναντίον μάλιστα – καί επιμελώς τούς αποκλείουν.
  Τό γιατί είναι μία άλλη ιστορία.
  Κ.Σκ.

 13. Θεμης Λαζαριδης Says:

  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artId=352767&dt=07/09/2010

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_11_07/09/2010_414029

  Για τον Δήμο Αθηναίων

  Κύριε διευθυντά

  Οαυτοπροτεινόμενος για δεύτερη 4ετία δήμαρχος Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης, ποίων Αθηναίων ευελπιστεί να γίνει; Δεν έχει φαίνεται αντιληφθεί ότι σε λίγο ελάχιστοι Αθηναίοι θα ζουν στην απαράδεκτη αυτή πόλη. Η ανεπάρκεια σε έργα ανάπτυξης, η έλλειψη οράματος και έμπνευσης, ο ανύπαρκτος προγραμματισμός, η έλλειψη πολεοδομικού σχεδιασμού, η παντελής απουσία πρασίνου, λόγω τσιμεντοποίησης, συνετέλεσαν στην ασχήμια αυτής της ιστορικής πόλης. Εγκαταλελειμμένα κτίρια μιας αισθητικής άλλης εποχής, εκ των οποίων πολλά από αυτά ανήκουν σε κληροδοτήματα, παραμένουν αναξιοποίητα και γίνονται καταφύγια – κρησφύγετα περιθωριακών ατόμων και χωματερές. Εξαθλιωμένες πολυκατοικίες της αντιπαροχής στεγάζουν ή μάλλον αποθηκεύουν μεγάλο αριθμό προσφύγων χωρίς έλεγχο και με πλήρη αδιαφορία της πολιτείας. Η πορνεία, τα ναρκωτικά, οι κλοπές και οι ληστείες συνιστούν σήμερα την εικόνα της πόλης μας. Με τις περιπολίες της Αστυνομίας που απλά μεταφέρουν τους ανθρώπους και την όλη κατάσταση από το ένα σημείο στο άλλο της πόλης και με τα φιλάνθρωπα συσσίτια (έργο, άλλωστε, μόνιμο της Εκκλησίας), δεν επιτυγχάνεται η βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολιτών και ο ευπρεπρισμός της πόλης. Στην πόλη αυτή ένας από τους δύο βασικούς πνεύμονες πρασίνου, π.χ. το πολύπαθο Πεδίον του Αρεως, αναζητεί ακόμη τον φορέα για την αποκατάστασή του, ενώ ο Εθνικός Κήπος προβληματίζει για την περίφραξή του. Αναρωτιέμαι, αν ανάλογο προβληματισμό έχει προκαλέσει η υφιστάμενη επί σειρά ετών περίφραξη του Hyde Park του Λονδίνου. Πλατείες αναπλάστηκαν για να γίνουν χειρότερες, όπως η πλατεία Ομονοίας, Κολωνακίου, Μοναστηρακίου και άλλες. Παγκάκια, φανοί, γλάστρες και ρολόγια που κατά καιρούς εμφανίζονται, εξαφανίζονται ή καταρρέουν από έλλειψη συντήρησης. Με υπομονή αλλά και οργή υπομένουμε τα χάλια αυτής της πολύπαθης πόλης για την οποία όλοι οι φορείς φέρουν βαρύτατες ευθύνες.

  Μ. Αντωνοπουλου / Καστρί

 14. ΑΡΚΑΣ Says:

  Προς maria λέει:
  Σεπτεμβρίου 3, 2010 σε 4:55 πμ

  για να πετύχει ο Καλλικράτης Μαρία, χρειάζεται κοινός νους. Απλά θα μπορούσε να επισκεφθεί ο ξερόλας Ραγκούσης μία χώρα όπως η Γερμανία, το Λουξεμβούργο – δεν λέω την Ελβετία λογω ντροπής που την έφτιαξε ο Καποδίστριας με τα καντόνια της – και θα καταλάβαινε πως πρέπει να γίνει.

  Ο Καλλικράτης θα αποτύχει γιατί στελεχώνεται ως επί το πλείστον με λαμογια και αμφιβάλλω ότι θα καταρτισουν προϋπολογισμούς…..

  Παράδειγμα για να επιβεβαιωθούν αυτά που γράφω, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ανάβρας στη Μαγνησία. Με πενιχρά μέσα έφτιαξε ο άνθρωπος παπάδες. Από 500 κατοίκους το 1996 1700 σήμερα. Είπατε τίποτα για αποαστικοποίηση?

 15. koutras Says:

  Καλησπέρα σας,

  Μπορείτε να ενημερωθείτε για τους υποψήφιους των Δημοτικών Εκλογών 2010 μέσα από το Ekloges247.gr

 16. Τζον Says:

  χαριτωμένο έξυπνο δημοσίευμα και γραφή

  http://www.topontiki.gr/article/11003

 17. Ιωάννης Μπριλάκις Says:

  excerpt from Rational Irrationality, by Bryan Caplan:

  «…the author argues they are only rational because it is costly to be wrong. A racist will still hire a qualified Black person because going to the second best option will be expensive to the company. A protectionist will still outsource because he has to achieve as many advantages over his competitors as he can to stay in business. A woman who thinks a discount store is haunted will seriously question her conclusions when she finds her budget to be tight.

  Sometimes, however, it is virtually costless for the individual person to hold on to their preconceived beliefs, and people like those beliefs. Rational irrationality simply states that when it is cheap to believe something (even when it is wrong) it is rational to believe it. They refuse to retrace their logic and seriously ask themselves if what they believe is true. For some people, thinking hurts and they’ll avoid it if they can. This often appears in politics. Caplan argues that, «Since delusional political beliefs are free, the voter consumes until he reaches his “satiation point,” believing whatever makes him feel best. When a person puts on his voting hat, he does not have to give up practical efficacy in exchange for self-image, because he has no practical efficacy to give up in the first place.»

 18. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Χαίρομαι που ο λαός δικαίωσε αυτήν την επιλογή.

  Ελπίζω μόνο ο κ. Καμίνης να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του.

 19. zarkon Says:

  Υπάρχουν δύο ειδών πολιτικοί αυτοί που ισοροπούν σε καταστασεις και αυτοί που τραβουν μια γραμμή και προχωράνε μπροστά…
  Ο Καμίνης θέλω να πιστέυω ότι είναι απο το δεύτερο είδος !!!

 20. mini Says:

  Μετά από πέντε χρόνια θα έχει τη δυνατότητα το σύνολο των Αθηναίων να επιβραβεύσει ή να αποδοκιμάσει το έργο του Καμίνη.
  Ελπίζω να έχετε ενημερωθεί ότι «θα εκλέγονται κάθε πέντε χρόνια» οι δημοτικοί μας άρχοντες (όπως αναφέρεται στον σχετικό νόμο, μέρος Β΄, κεφ.Β΄, άρθρο 9,1).
  Θα κάνουμε και οικονομία! Στα 16 χρόνια κερδίζουμε τα έξοδα μιας διαδικασίας εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση…

 21. Σπύρος Says:

  Αξίζουν συγχαρητήρια στη Δράση για την επιλογή της να στηρίξει Μπουτάρη και Καμίνη. Ευελπιστούμε ότι θα είναι αντάξιοι των προσδοκιών των πολιτών.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.


Αρέσει σε %d bloggers: