Καθάρματα

Αυτός είναι ο χαρακτηρισμός που ταιριάζει στους δολοφόνους του Σωκράτη Γκιόλια. Αδιάφορο αν πρόκειται για κοινούς εγκληματίες ή «ιδεολόγους» της συμφοράς. Η θέση τους είναι στη φυλακή, κι εκεί ελπίζω να καταλήξουν γρήγορα.

(Δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε κριτική στο τρωκτικό και την ανώνυμη δημοσιογραφία του διαδικτύου. Αυτό θα το κάνουμε άλλη φορά. Τώρα είναι η στιγμή να ορθώσουμε όλοι το ανάστημά μας απέναντι στην τρομοκρατία.)

7 Σχόλια to “Καθάρματα”

 1. george Says:

  Χαρακτηριστικό απόσπασμα από άρθρο στο antinews:

  http://www.antinews.gr/?p=54537

  «…Ότι και να έγινε, όποιος και να ήταν ο λόγος της στυγερής δολοφονίας, δεν με ενδιαφέρουν. Αυτό που θα μου μείνει είναι η εικόνα ενός ζαλισμένου από τον ύπνο πατέρα, που πέθανε ακαριαία και που δεν πρόλαβε καν να αποχαιρετήσει (έστω νοερά) τον γιόκα του. Και ένα δίχρονο παιδί, που κοιμόταν στο κρεβατάκι του, γεμάτο αθωότητα, την ώρα που ο μπαμπάς του ξεψυχούσε στο πεζοδρόμιο. Στο ίδιο πεζοδρόμιο που θα έπρεπε να το μαθαίνει να κάνει ποδήλατο, και να παίζουν μπάλα. …»

  Ντροπή

 2. pro Says:

  Ως γνωστόν η βλακεία (και των τρομοκρατών) είναι ανίκητη. Διερωτώμαι, ωστόσο, τι ακριβώς νομίζουν ότι επιτυγχάνουν αυτοί που διαπράττουν τέτοια ειδεχθή εγκλήματα. Κάνουν κάποια επαναστατική πράξη; Απονέμουν δικαιοσύνη και στο όνομα τίνος; Εν τέλει, πόση ανοησία μπορεί να χωρέσει στο μυαλό ενός ανθρώπου;

 3. Θεμης Λαζαριδης Says:

  http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4586575

  Ας υποθέσουμε ότι όλα όσα λένε για τον Γκιόλια και τους δημοσιογράφους είναι σωστά. Και πάλι η δολοφονία εκτός από απαράδεκτη ηθικά είναι και ατελέσφορη πολιτικά. Με δολοφονίες δεν είναι δυνατόν να οικοδομηθεί μια ευνομούμενη και δίκαιη κοινωνία. Αλλά η δίκαιη κοινωνία δεν είναι αυτό που οραματίζονται οι «επαναστάτες» αλλά ένα χάος:

  «Επιδιώκουμε να μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη επαναστατικών διαδικασιών με εμπρησμούς, σαμποτάζ, μαχητικές πορείες, βομβιστικές επιθέσεις, ένοπλες εκτελέσεις και όχι σε τόπο προορισμού διακοπών και αναψυχής. »

  Και το «όραμά» τους για τη νέα κοινωνία που θα αναδύσει όταν όλα καταστραφούν:

  «Μια ζωή νέων ανθρώπινων σχέσεων, χωρίς εξουσία, χωρίς σύνορα, χωρίς θρησκεία, χωρίς διαχωρισμούς. Μια ζωή που δεν θα κυβερνά το χρήμα ούτε θα βασιλεύει η ιδιοκτησία. Μια ζωή μακριά από ψεύτικα είδωλα, καταναγκασμούς και συμβάσεις. Προωθούμε ένα νέο πολιτισμό που οι αξίες του βρίσκονται στην ισοτιμία, στην αξιοπρέπεια, στην τιμή, στον αλληλοσεβασμό, στην αλληλεγγύη, στην απελευθέρωση. Ο άνθρωπος μπορεί και πρέπει να δημιουργήσει έναν νέο τρόπο ζωής και έκφρασης. Να εναρμονιστεί με το φυσικό περιβάλλον, να πλημμυρίσει από συναισθήματα, να αφεθεί στις απολαύσεις, να γίνει δημιουργός του κόσμου του… Η ανθρώπινη επικοινωνία πρέπει να απελευθερωθεί απ΄ τις τηλεφωνικές γραμμές και τις επίπεδες οθόνες, οι ανθρώπινες χειρονομίες να αποκτήσουν ξανά τη ζεστασιά τους και να απαλλαχθούν απ΄ τις τυπικότητες και την επαναληψιμότητα, η ζωή να αποκτήσει μια περιπετειώδη περιπλάνηση και να απαγκιστρωθεί απ΄ την γραφειοκρατική της εκδοχή.»

  Ρε δε γαμιέστε, καθίκια.

 4. mar Says:

  Διαβάστε εδώ την αλήθεια για την τρομοκρατία
  http://taairetika.blogspot.com/2010/07/blog-post_29.html

 5. αϊ σιχτίρ Says:

  Η βία και ο εξαναγκασμός σαν μέσο επιβολής απασχόλησαν την παγκόσμια κοινότητα με την άνδρωση, κυριαρχία και ΄εν τέλει΄ παταγώδη αποκαθήλωση και κατάρρευση του σταλινισμού και του φασισμού! Έκτοτε η Αστική Δημοκρατία επικράτησε σαν το κοινής αποδοχής πολιτικό σύστημα μέσα από το οποίο μπορούν οι κοινωνίες να εκφράσουν τη βούλησή τους, να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης και να εμπεδώσουν το αίσθημα της ευτυχίας στους πολίτες!
  Στην Ελλάδα το ζήτημα έκλεισε με την μεταπολίτευση έστω και αν διάφορα Σταλινικά Απολειφάδια προσπαθούν με σκόρπιες και ασύνδετες ενέργειες να παρουσιαστούν ως δύναμη και ασύμμετρη απειλή! Δολοφονώντας αναγνωρίσιμους και επιτυχημένους ανθρώπους νομίζουν ότι αυξάνεται και η εμβέλεια της δικιάς τους μηδαμινότητας. Όμως οι ενέργειές τους είναι τόσο αμελητέες,- δεν μπορούν και περισσότερα- που μόνο οι οικογένειες των θυμάτων βιώνουν τον πόνο τους, χωρίς τίποτα άλλο να αλλάζει. Το πολιτικό σύστημα τους αισθάνεται όπως ο ελέφαντας το τσίμπημα του κουνουπιού και η μόνη αντίδρασή του είναι να αξιοποιεί τις πάσες των δολοφόνων για να διαχειρίζεται καταλλήλως τα συναισθήματα τοις κοινής γνώμης!
  Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα! Τα μέσα α π ο κ α λ ύ π τ ο υ ν τον σκοπό! Και ο σοσιαλισμός η θα είναι Δημοκρατικός η δεν θα υπάρξει! Υπάρχουν πολλά και αποτελεσματικότερα πεδία αντιπαράθεσης με το κατεστημένο και την κοινωνική αδικία, από την αναποτελεσματική και απάνθρωπη τρομοκρατία.
  Οι σχιζοφρενείς δολοφόνοι με τα Καλάσνικοφ εάν επιδιώκουν πολιτική δράση για να ικανοποιήσουν το ΄εγώ΄ τους υπάρχει και το επίσης σταλινικό αλλά αναίμακτο περιβάλλον του ΚΚΕ!
  Το ΚΚΕ έχει ιστορικές μνήμες και βιωμένη ιστορική συνείδηση ότι από την τρομοκρατία ατομική και συλλογική χαμένοι είναι πάντα αυτοί που αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον και το Λαϊκό κίνημα!
  Έχουν πολλά να διδαχθούν από την ιστορία του και τους αγώνες του!
  Μπορεί να μην μεταμορφωθούν σε ανθρωπιστές, όμως σίγουρα θα μάθουν πολλά για αυτά που νομίζουν ότι αυτοί πρωτοανακάλυψαν, ότι η ανθρωπότητα ήδη τα υπέστη και ότι η ιστορία ήδη κατέγραψε την αποδοκιμασία τους!
  Τουλάχιστον θα πάψουν να είναι εκτός από μισάνθρωποι και αστοιχείωτα κωλόπαιδα!!!
  Μπορεί να είναι άχρηστο να ξαναανακαλύπτεις τον τροχό, όμως το να ξαναανακαλύπτεις την βία για να ιδεολογικοποιήσεις την τρομοκρατία είναι εγκληματική βλακεία!

 6. αϊ σιχτίρ Says:

  αϊ σεχτιρ τσογλάνια!
  Όταν σας μπουζουριάσουν θα κρύβεται το προσσωπό σας με την μπλούζα και θα φλυαρείτε για νομικά δικαιώματα και αστικές εγγυήσεις! Σιγά να μην χάσουμε την βλακόφατσά σας…

 7. zarkon Says:

  Η ατιμωρησία και η μη απονομή της δικαιοσύνης αυξάνει την ανοχή του κόσμου απέναντι στη τρομοκρατία και την οπλίζει.
  Πρέπει να προκαλεί έκπληξη στο εξωτερικό ότι δεν έχει τιμωρηθεί κανείς.
  Η μόνη ελπίδα είναι να αναζητηθεί δικαιοσύνη και τιμωρία στα πλαίσια της ΕΕ
  Πολιτικοί φορείς που επιζητούν δικαιοσύνη πρέπει να στραφούν εκεί με μεγαλύτερο ζήλο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.


Αρέσει σε %d bloggers: