Ζητείται διαχειριστής

4.5 χρόνια καθημερινής ενασχόλησης με τα πανεπιστημιακά και τα υπόλοιπα ελληνικά θέματα έχουν κοστίσει σημαντικά στην ερευνητική μου παραγωγή. Υπάρχουν μέρες που τις αφιερώνω ολόκληρες στα δύο μπλογκ που διαχειρίζομαι. Δεν μετανοιώνω, αλλά στο σύντομο μέλλον θα πρέπει να περιορίσω δραστικά τον χρόνο που αφιερώνω σε «εξωσχολικές» ασχολίες. Θα ήθελα λοιπόν να παραδώσω την σκυτάλη του παρόντος σε κάποιον άλλο. Ακολουθώντας την μόδα των ημερών, κάνω ανοικτή προκήρυξη. Όποιος ενδιαφέρεται ας μου στείλει ένα ΗλΜην. Τις λεπτομέρειες τις συζητάμε αργότερα.

Απαραίτητα προσόντα του διαχειριστή:
– Να είναι επώνυμος
– Να μην έχει δεσμούς με κανένα από τα υπάρχοντα κόμματα (τουλάχιστον όχι αυτά στη Βουλή)
– Υπευθυνότητα και εχεμύθεια (δεν δίνουμε στοιχεία σχολιαστών χωρίς επίσημη εντολή)
– Ακεραιότητα. Να μην παίζει παιχνίδια για ίδιον όφελος

Advertisements

23 Σχόλια to “Ζητείται διαχειριστής”

 1. Παράγκας Says:

  Θέμη,
  είναι η δεύτερη(;) φορά που θέτεις υπαρξιακό ζήτημα για το (σημαντικό) Ιστολόγιο σου.
  Σίγουρα ο «χρόνος είναι χρήμα» αλλά και η περίοδος σημαντική και γεμάτη αβεβαιότητα για την χώρα μας. Κράτα γερά και μελέτησε τα επόμενα βήματα αυτού του ιστολογίου με γνώμονα την δυναμική του αλλά και την αντικειμενικοτητά του (αν τελικά το «παραδώσεις»).

  (Μην κατέβεις από το τρένο (σου) για την ώρα τουλάχιστον)

 2. ποιητής Φανφάρας Says:

  Αγαπητέ Θέμη,

  Αν η απόφασή σου να εγκαταλείψεις οριστικά την ενασχόλησή σου με το παρόν ιστολόγιο θα βοηθήσει την πανεπιστημιακή σου εξέλιξη και παραγωγή, τότε πρέπει να επιμείνεις σε αυτήν σου την απόφαση. Σου το είχα ξαναπεί άλλωστε (12-1-2009 – «Σκέψεις για το μέλλον της αξιολόγησης βουλευτών»).
  Όποιος θέλει οπωσδήποτε να εκφραστεί ή να εκτονωθεί διαδικτυακά, θα βρει τρόπο να το κάνει από κάποιο άλλο βήμα. Δε είναι ανάγκη να θυσιάσεις εσύ την καριέρα σου για ένα τέτοιο λόγο.

  Όμως:

  Τα σχόλια των επισκεπτών (και συνεπώς οι ίδιοι οι σχολιαστές) δεν είναι τα έπιπλα που παραδίδονται στο νέο «ιδιοκτήτη». Δεν είναι ο «αέρας», που πωλείται μαζί με το «κατάστημα».
  Οι επισκέπτες, που ήλθαν και σχολίασαν, σχολίασαν ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΘΕΜΗ, σεβάστηκαν την «ιδρυτική διακήρυξη» του μπλογκ και εμπιστεύτηκαν τις διαβεβαιώσεις του αρχικού ιδιοκτήτη του.
  Οι υποσχέσεις υπευθυνότητας, εχεμύθειας, ακεραιότητας κλπ, που ζητάς από το νέο ιδιοκτήτη δεσμεύουν μόνο εσένα και καθορίζουν αποκλειστικά τη σχέση σου με αυτόν. Άσε που κινούνται σε καθαρά θεωρητικό επίπεδο. Θα κάνεις άραγε συμβόλαιο και σε περίπτωση που ο νέος διαχειριστής αποδειχθεί μη ακέραιος, μη εχέμυθος και ανεύθυνος, θα σου επιστρέψει το μπλογκ στην προτέρα κατάσταση και θα σου πληρώσει και αποζημίωση; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά!

  Πιστεύω ότι μιλώ και εκ μέρους πολλών από αυτούς που έγραψαν αυτά τα χρόνια εδώ.
  Εμείς, λοιπόν, σχολιάσαμε ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΘΕΜΗ (με ό,τι συνεπάγεται αυτό) και όχι σε ένα μπλογκ που παραχωρείται, κληρονομείται ή μεταβιβάζεται. Όχι στο μπλογκ κάποιου, ο οποίος θα υποσχεθεί απλά ότι θα είναι υπεύθυνος, εχέμυθος και ακέραιος. Αν αυτός ο κάποιος θέλει να είναι ιδιοκτήτης ενός τέτοιου μπλογκ, τότε ας φτιάξει ένα καινούριο από την αρχή και εμείς θα εκτιμήσουμε αν θέλουμε ή όχι να το επισκεφτούμε.
  Αν ο Θέμης δεν μπορεί να κρατήσει το μπλογκ (ή να το συνδιαχειριστεί) τότε θα πρέπει να το κλείσει (ή έστω να αναστείλει τη λειτουργία του επ’ αόριστον). Ούτε ο πρώτος θα είναι, ούτε ο τελευταίος.
  Λύσεις του τύπου «πωλείται όπως είναι διπλωμένο με χιλιάδες αναμνήσεις φορτωμένο» ή «σας παρακαλώ, να είστε καλοί μαζί του, υπεύθυνοι και εχέμυθοι», μπορεί να είναι καλοπροαίρετες και εύηχες, δεν είναι όμως ούτε εγγυημένες, ούτε σοβαρές.
  Αυτό το μπλογκ δημιουργήθηκε από το Θέμη και, αν καταργηθεί, πρέπει να καταργηθεί από τον ίδιο το Θέμη.
  Οριστικά. Όσο σκληρό και αν ακούγεται αυτό. Αλλοιώσεις, μεταλλάξεις, στρεβλώσεις, αλλαγές πολιτικής από «νέα αφεντικά» κλπ στη μορφή και το περιεχόμενο ενός πνευματικού παιδιού (σχέση μπλογκ και Θέμη) προσβάλλουν τόσο τον αρχικό δημιουργό (Θέμης), όσο και το δημιούργημά του («Αξιολόγηση βουλευτών»).

  Εύχομαι ό,τι καλύτερο στην προσωπική και επαγγελματική σου ζωή, όπως, βέβαια, και στη ζωή όλων των αγαπητών σχολιαστών.

  Φανφάρας

 3. pro Says:

  Προσωπικά και σε ότι με αφορά έχω εμπιστοσύνη στο κριτήριο του Θέμη για την επιλογή του νέου διαχειριστή. Αν και εφ’ όσον αποφασίσει ότι δεν πάει άλλο (προσωπικά εύχομαι να αναθεωρήσει την απόφασή του αυτή) πιστεύω ότι θα βρει άξιο διάδοχο. Βεβαίως το blog δεν θα είναι το ίδιο χωρίς τον ίδιο το Θέμη στο τιμόνι αλλά από το να ανασταλλεί η λειτουργία του προτιμώ να συνεχίσει έστω και με άλλον διαχειριστή. Η εχεμύθεια είναι ένα ζητούμενο αλλά νομίζω ότι οι φόβοι του ποιητή Φανφάρα είναι ολίγον υπερβολικοί για 3 λόγους: α) Δε θεωρώ πως έχουν γραφεί τόσο φοβερά πράγματα στο blog που να οδηγησουν κάποιον στη προσπάθεια αποκάλυψης της ταυτότητας κάποιου σχολιαστή. β) Εμπιστεύομαι όπως έγραψα και παραπάνω το Θέμη στην επιλογή του νέου διαχειριστή (εφ’ όσον βέβαια υπάρξει υποψήφιος, πράγμα καθόλου σίγουρο) και γ) δε θεωρώ πως ζούμε και στη Βόρεια Κορέα για να φοβόμαστε πια και τόσο πολύ τη δημοσιοποίηση της γνώμης μας.

 4. ποιητής Φανφάρας Says:

  Δεν τίθεται κανένα θέμα «φόβου».
  Εξάλλου, τα κριτήρια της ακεραιότητας, της εχεμύθειας και της υπευθυνότητας ετέθησαν από τον Θέμη και από κανένα άλλον. Όσο για το τι έχει γραφτεί ή τι δεν έχει γραφτεί, υπάρχουν τόσες απόψεις όσες και άνθρωποι. Για ό,τι έχει όμως γραφτεί, την αποκλειστική ευθύνη φέρει ο Θέμης, ως διαχειριστής, από τη στιγμή που είναι ο μόνος που μπορεί να τα διατηρήσει ή να τα σβήσει. Τα έχει εγκρίνει όλα και επομένως είναι ο υπεύθυνος γι αυτά. Το έχει δηλώσει άλλωστε στην ανάλογη ανάρτηση που έκανε στο άλλο μπλογκ.
  Τα έχουμε ξαναπεί αυτά.
  Εγώ απλά δεν καταλαβαίνω γιατί, όταν κάποιος σταματά να ασχολείται με το δημιούργημά του, πρέπει, σώνει και καλά, να το «κληροδοτήσει».
  Το «κλείνει» απλά. Αν κάποιος άλλος «διαχειριστής» θέλει να ασχοληθεί με ένα παρόμοιο θέμα, τότε ανοίγει ένα ανάλογο μπλογκ και κάνουμε τις συγκρίσεις. Πρέπει να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε ο Θέμης δηλαδή; Πόσο λογικό και πόσο θεμιτό ακούγεται αυτό; Πόσα ιστολόγια έχουν κλείσει στο διαδίκτυο; Νομίζω πολλά. Πόσα έχουν κληροδοτηθεί ή μεταβιβαστεί;
  Όταν π.χ. ένας ζωγράφος αφήσει ατελείωτο ένα έργο, νομιμοποιούμαι εγώ να πάω και να το ολοκληρώσω; Σε ποιόν θα ανήκει το έργο; Σε αυτόν ή σε εμένα; Θα έχει καλλιτεχνική αξία ή θα είναι απλώς μια μεταλλαγμένη πατάτα;
  Όλα έχουν μια αρχή και ένα τέλος. Η αγωνιώδης αναζήτηση ενός νέου ιδιοκτήτη για να διαχειρίζεται ένα πτώμα (το «μπλογκ του Θέμη», έτσι κι αλλιώς, δε θα υπάρχει πια) μου φαίνεται τουλάχιστον άστοχη.

 5. pro Says:

  Σε αυτή τη περίπτωση (αν δηλ το blog κλείσει) υπάρχουν δύο μειονεκτήματα. Το πρώτο είναι ότι αυτός που θα θελήσει (αν και εφ’ οσον βρεθεί) να δημιουργήσει ένα νέο blog πρέπει να κάνει μια σειρά από διαδικασίες που γλιτώνει αν »κληρονομήσει» το υπάρχον blog. Δεύτερον χάνεται κατά κάποιο τρόπο η συνέχεια των σχολίων για τους διάφορους εκπροσώπους μας.
  Όπως και να ‘χει ο Θέμης είναι αυτός που θα αποφασίσει τι θα κάνει. Επαναλαμβάνω ότι αυτός ξέρει καλύτερα. Εύχομαι βέβαια η απόφασή του να είναι να συνεχίσει. Αυτά που έχει κάνει μέχρι τώρα, ωστόσο, είναι, ήδη, πάρα πολλά. Ότι και να αποφασίσεις Θέμη, σε στηρίζουμε.

 6. ποιητής Φανφάρας Says:

  Ερώτηση:
  Έχω ένα φίλο, που τον λένε Κώστα και ο οποίος έμενε (με ενοίκιο) σε ένα διαμέρισμα στο Παγκράτι. Τον επισκεπτόμουν τακτικά. Ο φίλος αυτός, δεν μπορούσε να πληρώνει άλλο το υψηλό ενοίκιο και μετακόμισε σε ένα μικρότερο διαμέρισμα στην Κυψέλη. Το διαμέρισμα του Παγκρατίου το νοίκιασε κάποιος άγνωστος σε εμένα και κράτησε και τα παλιά έπιπλα.
  Εγώ τι να κάνω; Να επισκέπτομαι τον Κώστα στο νέο του διαμέρισμα ή να επισκέπτομαι τον άγνωστο για να βλέπω τα έπιπλα και τους τοίχους που μου θυμίζουν τον Κώστα;
  Γιατί επισκεπτόμουν τον Κώστα παλιά; Επειδή είναι φίλος μου ή επειδή μου άρεσαν τα έπιπλά του;
  Ποιός χαράσσει την πολιτική ενός μπλογκ; Ο εκάστοτε ιδιοκτήτης του ή το θέμα του;
  Τι προσελκύει τους σχολιαστές; Τα λογότυπα και τα χρώματα ή τα θέματα και η πολιτική που επιλέγει ο ιδιοκτήτης;

  Ας μην κουράζω άλλο. Ο Θέμης είναι μεγάλο παιδί και θα αποφασίσει μόνος του. Εκτός από την «παράδοση» σε άλλο διαχειριστή ή το «κλείσιμο», υπάρχει και το (προσωρινό ή μόνιμο) κλείδωμα.
  Διαφώνησα με τη λογική της «παράδοσης» και εξέφρασα την ταπεινή μου γνώμη.
  Καλή απόφαση.

 7. ποιητής Φανφάρας Says:

  Η ιστορία με τον «Κώστα» είναι φυσικά φανταστική

 8. george Says:

  Θέμη, επειδή ανάρτησες και το ίδιο ποστ στο gurf, προσωπικά θεωρώ ότι είναι δύσκολο να βρεις ένα άτομο που να πληρεί τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά, για τον ίδιο ακριβώς λόγο που σκέφτεσαι κι εσύ να αποχωρήσεις: Την έλλειψη χρόνου.

  Μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση θα ήταν ενδεχομένως να βρεθούν περισότερα άτομα («συνεργάτες») ώστε να μοιράζεστε από κοινού τη διαχείριση.

 9. Necton Says:

  Θέμη,
  Συμφωνώ απoλύτως με τα παραπάνω σχόλια των αγαπητών μου παράγκα και του ποιητή Φανφάρα (ο οποίος αν και με εντυπωσιάζει εξίσου ως συγγραφέας, μας έχει στην «πείνα» από ποιήματα τελευταία…)

  – Τι θα απογίνουμε εμείς μωρέ τα κακόμοιρα εδώ, αγκαλιά με τον χοντρό, τον λιγνό και τον υπόλοιπο θίασο της πλατείας Συντάγματος…..δεν μας λυπάσαι καθόλου;;;;;…ΕΕΕ;;;; (κραυγή αγωνίας!!!)

 10. marianna Says:

  Θέμη, συμφωνώ και εγώ με τον Necton, τον ποιητή και τον Παράγκα.

  Είναι καλύτερα αν δεν προλαβαίνεις να αναστείλεις τη λειτουργία του blog παρά να το δώσεις σε άλλον. Προσωπικά θα ήμουν πολύ καχύποπτη απέναντι στον νέο διαχειριστή. Αν και δεν γνωριζόμαστε, κατάφερες να κερδίσεις την εμπιστοσύνη και την εκτίμησή μου (όπως και πολλών άλλων σχολιαστών) και αυτό δεν μεταβιβάζεται.

  Ασε που η «ανοικτή προκήρυξη» θα βάλει σε πειρασμό πολλά πολιτικά γραφεία…

 11. Γ.Κ. Says:

  Θέμη συμφωνώ με τον george.
  Δε χρειάζεται να αναστείλεις τη λειτουργία του blog. Η διαχείριση της ιστοσελίδας από περισσότερους από έναν ίσως είναι η καλύτερη λύση. Άλλωστε δε θα είναι ούτε οι πρώτη ούτε η τελευταία σελίδα που θα λειτουργεί με παραπάνω από ενα διαχειριστή.
  Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία πως ο/οι συνεργάτες που θα επιλέξεις θα είναι αξιόλογοι.

  Προς όσους ζητούν την αναστολή του blog πραγματικά δεν καταλαβαίνω το λόγο. Εδώ έχει στηθεί κάτι καλό και είναι κρίμα να σταματήσει επειδή ο Θέμης δεν έχει αρκετό χρόνο. Γιατί να προδικάζουμε το γεγονός ότι ο επόμενος διαχειριστής θα είναι χειρότερος από το Θέμη?

  Υ.Γ. Θέμη καλή συνέχεια και ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον να βρεις ελεύθερο χρόνο να αναλάβεις κάποια καινούρια πρωτοβουλία σαν κια αυτές που μας έχεις συνηθίσεις!

 12. ποιητής Φανφάρας Says:

  Μια διευκρίνηση-εξήγηση, για να μην υπάρχει παρεξήγηση.

  Προς όλους εκείνους, οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν (ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν) το λόγο για τον οποίο οι παλαιότεροι σχολιαστές του μπλογκ, εκείνοι που κατέθεσαν χρόνο, γνώσεις και συναισθήματα (όπως και οι νεώτεροι βέβαια) τρελάθηκαν ξαφνικά ομαδικώς και προτιμούν την αναστολή (ή το κλείσιμο) του μπλογκ και όχι την «παράδοσή» του:

  Κατ’αρχάς, σχετικά με τη συνδιαχείριση: Ίσως είναι μια καλή λύση (την ανέφερα σε προηγούμενο σχόλιο – Ιουνίου 22, 2010 σε 3:09 πμ) αν βέβαια καταστεί δυνατό να υπάρξει, εκτός από τη συν-διαχείριση, και συν-εννόηση.

  Δεν προδικάζω, σε καμία περίπτωση, ότι ο νέος διαχειριστής (αν υπάρξει) θα είναι χειρότερος του Θέμη. Μπορεί κάλλιστα να είναι πολύ καλύτερος, εξυπνότερος, περισσότερο μορφωμένος, πιο ευαίσθητος ή, απλώς, καταλληλότερος.

  Το θέμα όμως δεν είναι εκεί.
  Πρέπει να καταλάβουμε και να συνειδητοποιήσουμε τι είναι τελικά αυτό το μπλογκ!
  Είναι μια μούμια, που πρέπει να διατηρείται οπωσδήποτε και με το ζόρι;
  Είναι ένας θεσμός, υπεράνω χρόνου, διαχειριστών, σχολιαστών και αναγνωστών, που πρέπει συνεχώς να υφίσταται σε αυτήν τη μορφή, ακόμα και όταν ο «ιδρυτής» του αποσύρεται;
  Είναι ο ορφανός «Βασιλάκης Καίλας», που αναζητεί εναγωνίως το νέο του κηδεμόνα;
  Είναι ένα έθιμο, μια συνήθεια, μια αξία, που πρέπει, σώνει και καλά, να διατηρείται, να μεταβιβάζεται, να παραχωρείται, να κληροδοτείται, να μετατρέπεται σε ένα «κινούμενο πτώμα» (σαν νέος Ελ Σιντ), προκειμένου να εκφράζονται (ή να εκτονώνονται), μέσω αυτού, κάποιοι;

  Μήπως τελικά η «Αξιολόγηση Βουλευτών» δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια προσπάθεια του Θέμη, από ένα πνευματικό παιδί του κ. Λαζαρίδη, που μας κράτησε συντροφιά για κάποια χρόνια, που μας έκανε να σκεφτούμε, να προβληματιστούμε, να γελάσουμε, να εκνευριστούμε και να συγκινηθούμε;
  Μήπως αυτό το πνευματικό παιδί έκανε τον κύκλο του, όπως όλα τα πράγματα στον κόσμο; Μήπως πρέπει να αποσυρθεί και αυτό, εφόσον αποσύρεται ο εμπνευστής, ο δημιουργός, ο διαχειριστής και «ιδιοκτήτης» του; Αυτή δεν είναι η φυσική και αβίαστη πορεία των πραγμάτων;

  Σε όλα τα πράγματα υπάρχει μια αρχή και ένα τέλος. Δυστυχώς ή ευτυχώς, έτσι είναι η ζωή.
  Όταν τσιτώνουμε με ενέσεις «αναζωογόνησης» κάτι που αγαπήσαμε και συνδιαμορφώσαμε, δεν το σώζουμε. Το καταστρέφουμε και το μετατρέπουμε από μια όμορφη ανάμνηση σε ένα βαλσαμωμένο και αποκρουστικό πτώμα! Προσπαθώντας να το κρατήσουμε για πάντα μαζί μας, το αλλοιώνουμε και, τελικά, δυστυχώς, το σιχαινόμαστε!

  Θέμη, επαναλαμβάνω:
  Κάνε αυτό που θεωρείς σωστό, χωρίς να ακούς κανένα, ούτε εμένα.
  Διαχειρίσου μόνος σου την αποχώρησή σου. Οι αποχωρήσεις αποφασίζονται και ανακοινώνονται. Δεν τίθενται σε διαβούλευση, ούτε αναμένουν την εξ ουρανού εμφάνιση και επέμβαση καλών, εχέμυθων, ακέραιων και υπεύθυνων νέων διαχειριστών!

 13. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχω λάβει καμία προσφορά.

 14. maria Says:

  sumfono me ton poiiti !!!:-)geia sou themi !

 15. sartr Says:

  Kai me to gap den symfwnouses;
  Akoma ton xairesai;

 16. maria Says:

  gia pes

 17. sartr Says:

  mpanistiri kaneis;

 18. Mantalena Parianos Says:

  Ελληνικέ Λαέ και αγαπητέ μου Θέμη,

  Με ήθος και αξιοπρέπεια, σε αυτές τις δύσκολες ώρες που διάγει η χώρα, στέκομαι στο ύψος των περιστάσεων, αναλαμβάνοντας με παρρησία την ευθύνη που μου αναλογεί, και γίνομαι η πρώτη που δηλώνω δημοσίως ότι δύναμαι εγώ να αναλάβω αυτό το δύσκολο φορτίο της διαχείρισης του μπλογκακίου σου. Επειδή μάλιστα είμαι η μόνη που διαθέτω ευρεία γκάμα 100άδων ενεργών και μη περσόνων στη μπλογκόσφαιρα της Γρεκιάς τα τελευταία 5 συναπτά έτη που δραστηριοποιούμαι μανιωδώς χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος στο ιντερνέτι (και σε πείσμα του θανάσιμου εχθρού μου Анонимный), σου επιτρέπω να διαλέξεις εσύ το ID με το οποίο θα υπογράφω τα ποστάκια.

  θέλω δε να σε πληροφορήσω ότι έχω πληθώρα από ευφάνταστες ιδέες σε άμεση ευχέρεια που μπορώ εύκολα να εφαρμόσω, ως προς τη μορφή και το περιεχόμενο, ώστε το μπλογκάκιον να απογειωθεί σε επισκεψιμότητα και να γίνει πρώτη φίρμα στο sync, ξεπερνώντας ακόμα και το troktiko. Μέχρι και την Έφη Σαρρή μπορώ να φέρω, ώστε να τραγουδήσει live με τη Σούλα Φρίκη, «σταυρώστε με»! Άσε που σκέφτομαι να φτιάξω και ειδικό σέχτιον «Αξιολόγηση Βο(υ)λευτών» και σε συνεργασία με το έγκριτο ΠΡΕΖΑTV και την απύλωτη πρώην Ψιλικατζού να αναδεικνύουμε τους χειρότερους με άριστα το -5!

  Αν πάει καλά αυτό το projectάκι μπορεί να θέσω μέχρι και υποψηφιότητα για το σκυλοβούλιο με το κυοφορούμενο κόμμα των bloggers (δεν κατάλαβα, άμα η Ντόρα φτιάχνει forum, εγώ τότε πρέπει να φτιάξω κόμμα), αλλά στην τελική και να μην πάει καλά τουλάχιστον θα καταφέρω να ρίξω κανένα τεκνό που είναι άλλωστε και ο απώτερος σκοπός του blogging. Αυτά και αναμένω σύντομα την απάντησή σου.

  Να σημειώσω δε, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι ενασχόλησή μου τον Οκτώβριο του 2006 με τον εκλογικό συνδιασμό Μ.Ο.Υ.Ν.Ι. (Μαχητική Oργάνωση Υπεράσπισης Νέων Ιδεών) και σύνθημα «ΜΟΥΝΙ ΔΑΓΚΩΤΟ!» ήτο μοναχά πρόσκαιρη και ουδέποτε ευοδώθηκε με τη είσοδο στη βουλή.

  Σμουτς!

  Μετά τιμής,
  Μανδαληνή εκ Πάρου

  ΥΓ. Καλέ έχεις γεράσει λιγάκι ή μου φαίνεται; Και τι τσουλούφι ’70 είναι αυτό; Ίδιος ο πατέρας σου είσαι, άπαπα!

 19. Φιλιππος Says:

  Κύριε Λαζαρίδη,

  Μακάρι να μπορούσατε να συνεχίσετε να διαχειρίζεστε το παρόν ιστολόγιο. Αν τελικώς μεταβιβάσετε την διαχείρησή του, θα ήταν ευχής έργον να το δίνατε σε κάποιον τον οποίο εσείς ο ίδιος θα γνωρίζατε προσωπικά. Δυστυχώς στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλοί «τσάτσοι» και υπάλληλοι γραφείων βουλευτών. Κάποιος τέτοιος που θα παρουσιαζόταν ως ενδιαφερόμενος θα τίναζε τα πάντα στον αέρα και θα έκανε το ιστολόγιο μέσον προπαγάνδας.

  Βέβαια, σας έχω εμπιστοσύνη και πιστεύω ότι θα βρεθεί ένας ακεραιος άνθωπος να συνεχίσει την όμορφη προσπάθειά σας. Να είστε καλά και καλή δύναμη στα ερευνητικά σας καθήκοντα.

 20. maria Says:

  xaxa eipa na min po tipota alla tora gelao pou to ksanadiabazo!oxi aplos eimao allou tora!etuxe na peraso bolta,alla oute kafe den kerases !!!

 21. sartr Says:

  Kafes? Yparxei!

 22. maria Says:

  ama kernas,katse na ta poume!!!

 23. SOTIRIS Says:

  Πολύ ώριμες οι απόψεις του Φανφάρα και συμφωνώ απόλυτα μαζί του.Και ενώ έχω κάνει μια μικρή εξερεύνηση στη σελίδα και θέλω να καταθέσω άποψη για πρώτη φορά,προβληματίζομαι που το συγκεκριμένο site μπορεί να μεταβιβαστεί σε άλλο πρόσωπο (για τις αυτονόητες ανησυχίες,που ήδη έχει αναφέρει ο Φανφάρας).Εκτός αυτού όμως,τι μπορεί να σημαίνει για τους bloggers το ότι βγαίνει αγγελία «ζητείται διαχειριστής»με ένα πακέτο προσωπικών στοιχείων;
  Απόψεις τύπου «δε θεωρώ πως ζούμε και στη Βόρεια Κορέα για να φοβόμαστε πια και τόσο πολύ τη δημοσιοποίηση της γνώμης μας» δεν τις καταλαβαίνω.Το γεγονός ότι είμαστε ελεγχόμενοι και ότι γίνουμε όλο και περισσότερο σας ανησυχεί καθόλου;
  Όταν το προφίλ ενός διαδικτυακού τόπου είναι χαρακτήρα ελευθερίας κατάθεσης απόψεων,τότε δεν ξέρουμε τι απόψεις μπορεί να κατατεθούν από τους χρήστες και πόσο με την αλλαγή του διαχειριστή θα διαφυλαχθεί η εχεμύθεια όλων των στοιχείων.
  Είναι προτιμότερο να σταματήσει η λειτουργία της σελίδας γιατί όπως πολύ σωστά έχει ειπωθεί,δεν είναι ούτε έπιπλα για να τα βγάλουμε προς πώληση,ούτε πεθερικά για να τα ξεφορτωθούμε στο γηροκομείο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.


Αρέσει σε %d bloggers: