Εδώ μπορείτε να καταθέτετε σχόλια επί παντός του επιστητού (μέσα στα ομολογουμένως χαλαρά όρια ευπρέπειας του μπλογκ).
Εύχομαι σε όλους υγεία και δημιουργικότητα για το 2010.
Εδώ μπορείτε να καταθέτετε σχόλια επί παντός του επιστητού (μέσα στα ομολογουμένως χαλαρά όρια ευπρέπειας του μπλογκ).
Εύχομαι σε όλους υγεία και δημιουργικότητα για το 2010.
14 Νοεμβρίου, 2010 στο 11:47 μμ
Έλεος, δεν υπάρχει ένας Δήμαρχος/Περιφερειάρχης που να μπορεί να βγάλει ένα στοιχειωδώς πρωτότυπο λόγο;
16 Νοεμβρίου, 2010 στο 9:35 μμ
Ένα ενδιαφέρον άρθρο
http://taairetika.blogspot.com/
16 Νοεμβρίου, 2010 στο 9:36 μμ
Ενα ενδιαφέρον άρθρο
http://taairetika.blogspot.com/2010/11/blog-post_15.html
17 Νοεμβρίου, 2010 στο 9:42 πμ
Αχαχαχούχα!!!!
Στα δύο χωρίζει την ευρωζώνη η σκληρή στάση που τηρεί η Γερμανία απέναντι στις υπερχρεωμένες χώρες· στάση που οδήγησε σε αλματώδη αύξηση των spreads της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας. Παράλληλα, οξύνεται η ελληνογερμανική κόντρα μετά την προσπάθεια της ελληνικής πλευράς (σ.σ. του 1.114.000 Κρατικών Υπαλλήλων!!!!!!!!!!!!!!!) να αναλάβει ηγετικό ρόλο υπέρ των υπερχρεωμένων χωρών του Νότου.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4604568
Ποιος ήρθε;;;;
Αρχηγοί είμαστε!!!!!
17 Νοεμβρίου, 2010 στο 5:56 μμ
Συγχαρητήρια στη γενιά του Πολυτεχνείου!
Χωρίς να είναι άμοιρες ευθυνών και οι υπόλοιπες γενιές, η συγκεκριμένη γενιά βρέθηκε σε μια ιδιαίτερα ευνοική συγκυρία (είσοδος της χώρας στην ΕΕ, εισροή πακτωλού εκατομμυρίων για την ενίσχυση της χώρας) την οποία εάν εκμεταλλευόμασταν θα ήμασταν τώρα πιο ισχυροί.
Αλλά τι κατάφερε η συγκεκριμένη γενιά; Διόγκωση του δημοσίου τομέα και της διαφθοράς, κατασπατάληση χρημάτων, «εικονική» ανάπτυξη, υποθήκευση του μέλλοντος των επόμενων γεναιών που θα κληθούν να πληρώσουν τα «σπασμένα», κλπ.
Βαθμός: 2 (για τα παιδιά που σκοτώθηκαν εκείνο το βράδυ)
18 Νοεμβρίου, 2010 στο 12:05 μμ
@ george
Κάτι έχεις μπερδέψει μου φαίνεται.
Τί σχέση έχει μια ολόκληρη γενιά που έζησε μέσα στη χούντα με ό,τι επακολούθησε και με όσα έκαναν κάποιοι που βρέθηκαν (γνωστό ή άγνωστο πώς) στην εξουσία;
Δηλαδή, όλοι όσοι σήμερα είναι 50-60 (τότε 15-25, γεννηθέντες μετά τον εμφύλιο) φταίνε για ό,τι έγινε μέχρι σήμερα; Θες να πεις δηλαδή, ότι όλοι αυτοί, αυτής της «γενιάς», καλοπεράσανε μέχρι σήμερα και ότι δεν είχαν/έχουν άγχη και φουρτούνες;
Μ’ αυτή τη λογική, η γενιά της πτώχευσης του Τρικούπη φταίει για τον εμφύλιο και η γενιά της Μικρασιατικής καταστροφής φταίει για τη χούντα;
Όσο για το Πολυτεχνείο, όλοι οι νεότεροι (προφανώς και εσύ) έχουν άγνοια για τις τότε συνθήκες και τα γεγονότα.
Σε παραπέμπω εδώ http://atheofobos2.blogspot.com/2010/11/blog-post_17.html
για να πάρεις μια γεύση των συναισθημάτων που έχουν άνθρωποι που έζησαν τα τότε γεγονότα ως απλοί πολίτες και όχι ως κομματικοί φρουροί.
19 Νοεμβρίου, 2010 στο 10:00 πμ
(Οι θυσίες του λαού δεν θα πάνε χαμένες, δηλαδή θα πιάσουν τόπο….)
Παιδιά…σεμνά και ταπεινά, να μαζέψουμε λεφτά, γιατί έχουμε και αυτό. (αφού λύσαμε όλα τα προβλήματα των Ελλήνων)
«Εντός του 2011 αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες για την ανέγερση του μουσουλμανικού τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού…Το αρχικό κόστος βάσει του ν3512/2006 του Yπ. Παιδείας είχε υπολογιστεί στα 15.000.000 ευρώ, ωστόσο το τελικό κόστος θα είναι μειωμένο και θα καλυφθεί από το ελληνικό Δημόσιο» (Πηγή: City Press)
21 Νοεμβρίου, 2010 στο 3:02 πμ
Διαβάστε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο
http://taairetika.blogspot.com/2010/11/blog-post_20.html
21 Νοεμβρίου, 2010 στο 11:05 μμ
Γ.Α.Π:
«Είναι εθνική ευθύνη όλων. Να βάλουμε τάξη στην πατρίδα μας. Αυτό κάνουμε ως κυβέρνηση. Αν δεν μπει τάξη στη χώρα θα μας πάρουν όλους με τις πέτρες» (Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010)
Με τις μέγα υποθέσεις των εξεταστικών, τι γίνεται;;;;;;;
(Λέω γω τώρα)
23 Νοεμβρίου, 2010 στο 9:20 πμ
Νι τσάου(καλημέρα) Κίνα.
(Όσο για τις κρατικές προσλήψεις, μας τα παν και άλλοι)
Για τους μισθούς των «300» τι…λέει το Μνημόνιο;;;;;…
«Παράθυρο για µείωση των µισθών στον ιδιωτικό τοµέα ανοίγει το επικαιροποιηµένο Μνηµόνιο που συµφώνησε χθες η κυβέρνηση µε την τρόικα, παρά το γεγονός ότι προβλέπονται περιορισµοί στην υπερίσχυση των επιχειρησιακών επί των κλαδικών συµβάσεων.
Στο πλαίσιο της σκληρής διαπραγµάτευσης που ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ, εξάλλου, προβλέπονται ασφυκτικοί περιορισµοί για νέες προσλήψεις, χωρίς να εξαιρούνται ούτε οι τοµείς υγείας, παιδείας και σωµάτων ασφαλείας, όπως επεδίωκε η κυβέρνηση.»
28 Νοεμβρίου, 2010 στο 6:26 μμ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15459&subid=2&pubid=75127149
«Σε αδιέξοδο η έρευνα για το σκάνδαλο της Siemens»
«Η άκαμπτη απροθυμία των νυν και πρώην στελεχών της Siemens, παρά τις ρητορικές διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, να συνδράμουν στην αποκάλυψη της αλήθειας, επιτείνει το αδιέξοδο των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο των «μαύρων χρηματοδοτήσεων».
Ο πρόεδρος αλλά και τα μέλη της Επιτροπής κάνουν ευθέως λόγο πλέον για «ομερτά», μετά και την άρνηση του προέδρου της γερμανικής εταιρείας Π. Λέστερ να φωτίσει το σκάνδαλο και αναζητούν λυτρωτικές κινήσεις που θα υποχρεώσουν τη Siemens να αποκαλύψει όσα γνωρίζει για τα δύο μεγαλύτερα κόμματα και πολιτικούς τους στους οποίους διοχετεύθηκε στην Ελλάδα, «μαύρο χρήμα». Το πράγμα ωστόσο δεν είναι καθόλου εύκολο, διότι προϋποθέτει την ανάληψη πρωτοβουλιών στο ανώτερο δυνατό πολιτικό επίπεδο, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, διότι, όπως λέει ο Σ. Βαλυράκης «το θέμα είναι να ασκήσουμε πίεση με όλα τα μέσα προς τη Siemens». Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος με αντίστοιχες επιστολές στους υπουργούς Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδη και Προστασίας του Πολίτη, Χ. Παπουτσή, ζήτησε να επιβληθεί στη Siemens διοικητικό πρόστιμο αλλά και να λάβουν πρόσθετα αυστηρά μέτρα εις βάρος της -μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται: Ανάκληση άδειας λειτουργίας, απαγόρευση άσκησης ορισμένων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και αποκλεισμός από δημόσιους διαγωνισμούς- με βάση τη νομοθεσία για το διασυνοριακό έγκλημα.(…)
1 Δεκεμβρίου, 2010 στο 11:06 μμ
Όταν η οικονομική και πνευματική ελίτ της χώρας την εγκαταλείπουν για μόνιμη εγκατάσταση στο εξωτερικά, μαζί με τις καταθέσεις τους το μέλλον του τόπου διαγράφεται ζοφερό! Πολύ ζοφερό!
4 Δεκεμβρίου, 2010 στο 12:49 πμ
http://www.nytimes.com/imagepages/2010/12/03/world/europe/03divide_graphic.html
Πώς μετά να είσαι υπερήφανος;
4 Δεκεμβρίου, 2010 στο 3:26 πμ
Μάλλον η αιτιολόγηση της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα πρέπει να αναζητηθεί στο σχόλιο του Σπύρου.
Ίσως Θέμη αν οι Έλληνες που αποτελούν την ελιτ του «πνεύματος» και της οικονομίας παρέμεναν στην Ελλάδα, να μπορούσες να είσαι υπερήφανος και για τη σύγχρονη Ελλάδα, αλλά όταν όλοι όσοι μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα να βρει διέξοδο από την ύφεση και την παρακμή βρίσκονται εκτός συνόρων, πώς θα ορθοποδήσει η «Ψωροκώσταινα»;
4 Δεκεμβρίου, 2010 στο 7:25 πμ
Σπίθα,
Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών
μπορεί άραγε αυτό το κίνημα να συμβάλει στην έξοδο της Ελλάδας από την κρίση;
4 Δεκεμβρίου, 2010 στο 3:40 μμ
Χθεσινό Πρωτοσέλιδο:
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Μανιφέστο κοροϊδίας». (3.12.2010)
Η εφημερίδα γράφει ότι «την ώρα που κόβει 2 μισθούς από τον ιδιωτικό τομέα και κατεδαφίζει το κράτος πρόνοιας, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς καταγγέλλει τους… συντηρητικούς ότι «είδαν την κρίση ως ευκαιρία για να εξασθενήσουν το κοινωνικό κράτος και να μειώσουν τα εργατικά δικαιώματα».
Ζητάει δε «να τα διαφυλάξουμε με κάθε κόστος»».
(πηγή: Ελεύθερος Τύπος)
5 Δεκεμβρίου, 2010 στο 1:16 πμ
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231069927
«Τα έξοδα θα αναλάβει η Πολιτεία, λαμβάνοντας υπόψη τις αρνητικές εμπειρίες άλλων χωρών όπου τον έλεγχο είχαν ακραίες ισλαμικές ομάδες.»
Δεν το βρίσκω πειστικό το επιχείρημα.