Απολογισμός της «Νέας Διακυβέρνησης»

Καθώς η περίοδος διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ φαίνεται να βαίνει προς το τέλος της, θα ήταν χρήσιμο να κάνουμε έναν αντικειμενικό απολογισμό. Τα αρνητικά τα έχουμε εκθέσει εκτενώς. Ας περιοριστούμε στα θετικά. Χωρίς εμπάθεια, και με καλή διάθεση. Κάνω την αρχή.

* Η πώληση της Ολυμπιακής. Ένα θέμα που μας ταλαιπωρούσε για χρόνια έφτασε σε αίσιο τέλος. Προσωπικά δεν με συμφέρει (γράφτηκε ότι θα καταργηθούν οι πτήσεις προς Αμερική), αλλά αναγνωρίζω ότι συμφέρει το κοινωνικό σύνολο. Η επιτυχία αυτή πρέπει να καταχωρηθεί στον Κωστή Χατζηδάκη.

* Ο νόμος του 2005 για την αξιολόγηση στα πανεπιστήμια ήταν σε γενικές γραμμές ένας καλός νόμος. Είχε προλειάνει το έδαφος το ΠΑΣΟΚ, και η κα Γιαννάκου το πέρασε με ελάχιστες αντιδράσεις. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι μέχρι τώρα έχει εφαρμοστεί κατά περίπου το 1%.

* Αν και ο νόμος για τα πανεπιστήμια του 2007 ήταν απογοητευτικός, θα έλεγα ότι η συνισταμένη του έχει ελαφρώς θετικό πρόσημο. Βέβαια σε σχέση με το κόστος, το όφελος είναι μηδαμινό. Για το κόστος (τις αναταραχές στα πανεπιστήμια) μεγάλη ευθύνη φέρουν τα κόμματα της αριστεράς. Αλλά και η κυβέρνηση έχει ευθύνη για τους χειρισμούς που έκανε.

Αυτά μου ήρθαν αυθόρμητα στο μυαλό. Πείτε και σεις. Αλλά ΜΟΝΟ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ! Μην αρχίσετε τα σιχτιρίσματα.

Advertisements

42 Σχόλια to “Απολογισμός της «Νέας Διακυβέρνησης»”

 1. pro Says:

  *Κατά τη γνώμη μου το σημαντικότερο νομοσχέδιο που πέρασε αυτή η κυβέρνηση είναι αυτό που αφορά τους νεοπροσληφθέντες στις ΔΕΚΟ.
  Μπορεί να μοιάζει (και πιθανότατα να είναι) άδικο να υπάρχουν στην ίδια επιχείρηση εργαζόμενοι δύο διαφορετικών ταχυτήτων (τόσο ως προς τις απολαβές όσο και ως προς το καθεστώς μονιμότητας) αλλά κάποτε έπρεπε να γίνει η αρχή. Για να καταλάβουμε τη σημασία του συγκεκριμένου νόμου ας σκεφθούμε το πόσο στοίχισε στο Ελληνικό Δημόσιο η πώληση της Ο.Α ακριβώς λόγω των ιδιότυπων συμβάσεων (35ετίας) που είχε υπογραφεί ανάμεσα στη διοίκηση της εταιρείας και στους εργαζομένους και για τη λύση των οποίων κάθε αποχώρηση εργαζομένου στοίχισε άνω των 160,000€ κατ’ άτομο. Δεν ισχυρίζομαι ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να πετώνται στο δρόμο αλλά και να τους δίνεται ένα τριάρι διαμέρισμα ως αποζημίωση (και συγχρόνως κάποιοι να συνταξιοδοτούνται στα 45 με 2,500€ σύνταξη μετά από 20 έτη εργασίας) πάει πολύ και κυρίως είναι άδικο για τους χιλιάδες των απολυθέντων από τον ιδιωτικό τομέα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τις υπέρογκες αυτές αποζημιώσεις τις πληρώνει ο ελληνικός λαός μέσω των φόρων του.
  http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=667082
  *Ένα δεύτερο θετικό που μπορώ να σκεφτώ είναι η τροποποίηση του νόμου για το πανεπιστημιακό άσυλο, έστω και αν μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να εφαρμοστεί- κυρίως λόγω της αδράνειας, αν όχι της ανευθυνότητας, των πρυτανικών αρχών.
  *Ένα τρίτο είναι ο περιορισμός των (πλασματικών) υπερωριών στο δημόσιο. Ως γνωστόν οι δημόσιοι υπάλληλοι απολαμβάνουν υπερωριακών αμοιβών για υπερωρίες που δεν πραγματοποιούν ποτέ. Τα κονδύλια για υπερωρίες συνολικά μειώθηκαν.
  *Αφήνω για το τέλος την ολοκλήρωση μεγάλων οδικών έργων (Ιόνια οδός. Εγνατία, Μαλιακός κλπ) έστω και αν η επιβάρυνση σε διόδια είναι δυσανάλογα μεγάλη.

 2. AAT Says:

  * Θωρακίστηκε η χώρα από τη νέα γρίπη (κυρίως με κάμερες – ασχέτως αν δεν έχουν πια καμία χρησιμότητα).

  * Η χώρα απέκτησε νέο νόμο για το κάπνισμα και τα ποτά (ασχέτως σε ποιό βαθμό θα εφαρμοστεί).

 3. Παράγκας Says:

  Θέμη, λογικό το να θέτεις το θέμα της κατάθεσης των θετικών της «Νέας Διακυβέρνησης»(ΑΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ αλλά φρόντισε μόνο την Διεύρυνση-υδροκεφαλισμό του «Κράτους α.ε.» και φορέων σε προσλήψεις ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΜΌΝΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ μια μυρωδιά ενίσχυσης Ιδιωτικής Παραγωγικής Πρωτοβουλίας (δεν μπορεί κάτι θετικό διάολε θα υπάρχει, έτσι;;) αλλά πως α)Πόσα χρήματα πουλήθηκε και πότε θα γίνει απόσβεση της Ο.Α. το στολίδι που «θάμπωσε» από τις κομματικές προσλήψεις(όλων των πολιτικών χρωμάτων) και τώρα είναι η ώρα της, έτσι μωρέ απλής, μετάταξης των «υπαλλήλων» σε θέσεις Δημοσίου!!!!!(με πράξη νομοθετικού περιεχόμενου ένεκα κλειστής Βουλής…β)Την επανίδρυση(sic) του «Κράτους Α.Ε» που ήλπιζαν όλοι και που τώρα καλείται «Νοικοκύρεμα»;;; Τον ΑΣΕΠ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ BONUS ΤΟΥ 50 % μοριοδότησης εμπειρίας;;;;;;γ)Που θετικό, στα π-α-ν-α-κ-ρ-ι-β-ά προιόντα των super market (λές και έχουμε πόλεμο);;;δ) Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος;;;ε)Στα ΚΛΕΙΣΤΟΝ-ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ μαγαζιά;;;στ)Στους νέους που με δυσκολία «στήνουν» οικογένεια;;; ή ζ)Στα 30.000,00 που χρωστάμε έκαστος;;;….

  Με αυτά και αυτά Θέμη, καταντήσαμε μια Α.Π.Α.Κ.Κ.Τ.Υ. …….

 4. Παράγκας Says:

  Και Ξαναρωτάω εγώ,

  Γιατί, καλούμαι εγώ ως Ιδιωτικός Υπάλληλος να πληρώσω (αφού θα σπάσετε τον #κουμπαρά# του ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ και ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ κεφάλαια του) τις 20.000(!!!!!!!!!!) προσλήψεις στους Δήμους (χωρίς έλεγχο κιόλας), προκειμένου να μειωθεί η ανεργία;;;;; Εεεεεε;;;;;;……….

 5. Κατερίνα Says:

  Ισχύει αυτό για τους νεοπροσληφθέντες στις ΔΕΚΟ; Γιατί ήδη στα ΕΛΠΕ απ΄ ότι ξέρω προσλαμβάνονταν το 2000 ως ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου χωρίς 35ετία ή μονιμότητα.

  Όσο για τα θετικά: μείωση του συντελεστή φορολογίας.

 6. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Δεν θα έλεγα ότι ήταν θετική η μείωση του συντελεστή φορολογίας, εκτός κι αν κάποιος μου αποδείξει ότι βοήθησε στην ανάπτυξη. Αντίθετα, θα έπρεπε, τότε που ήταν δυνατό, να είχε γίνει μια προσπάθεια μείωσης του δημόσιου χρέους.

 7. Παράγκας Says:

  * «Η πώληση της Ολυμπιακής. Ένα θέμα που μας ταλαιπωρούσε για χρόνια έφτασε σε αίσιο τέλος. Προσωπικά δεν με συμφέρει (γράφτηκε ότι θα καταργηθούν οι πτήσεις προς Αμερική), αλλά αναγνωρίζω ότι συμφέρει το κοινωνικό σύνολο. Η επιτυχία αυτή πρέπει να καταχωρηθεί στον Κωστή Χατζηδάκη.»

  http://www.capital.gr/News.asp?id=808518

  Ενδιαφέρον δημοσίευμα για την Ο.Α.

 8. ποιητής Φανφάρας Says:

  Η ανάδειξη ενός γαπ σε Μεσσία.
  Η μετατροπή του yes mother σε ενδεικνυομένη λύση.
  Η διατήρηση και η ενδυνάμωση του θεσμού της πρωθυπορδικής κληρονομικής μοναρχίας.

  Η ΝΔ είναι σαν το Χριστό: Ανασταίνει νεκρούς!
  Το ίδιο θα κάνει σε λίγα χρόνια και το ΠαΣοΚ.

 9. kostas Says:

  Ξεχάσατε επίσης την νίκη στη Eurovision και στο Euro

 10. ποιητής Φανφάρας Says:

  Η «στράτευση» (λέμε τώρα) του γλίτσα.
  Η κατάκτηση 5 πρωταθλημάτων από το Θρύλο (η απώλεια ενός είναι στα αρνητικά).
  Η κατάσβεση των πυρκαγιών του 2007 και του 2009, πριν αυτές προλάβουν να κάψουν την περήφανη και λεβεντογέννα πλατεία Κολωνακίου.
  Η δεύτερη θέση της εθνικής μπάσκετ στο παγκόσμιο και η (πραγματικά) ηρωική νίκη επί των ΗΠΑ στον ημιτελικό (να και μια νίκη επί των ΗΠΑ).
  Η πολιτιστική ανάπτυξη, η ανάπλαση και η αναβάθμιση των πρώην υποβαθμισμένων περιοχών της Αθήνας, με την άφθονη τσιμεντοποίηση και τη δημιουργία σκυλάδικων και εμπορικών κέντρων.
  Το δελτίο καιρού της Πετρούλας.
  Η εφεύρεση της πρώτης ιπτάμενης ζαρντινιέρας.
  Ο διορισμός του Ανέμου Ανεμόπουλου στη θέση του Στρατηγού.

  Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε βέβαια και τον ανθρώπινο παράγοντα στα ανωτέρω επιτεύγματα. Χωρίς όμως την εμπνευσμένη καθοδήγηση της κυβέρνησης της ΝΔ, η Ελλάς δύσκολα θα έφτανε σε τέτοια επίπεδα διεθνούς αναγνωρίσως και παγκοσμίου καταξιώσεως.

 11. tatief Says:

  -Η συγγραφή των Θρησκευτικών απο τους Χριστιανοταλιμπάν και της Ιστορίας απο την Χρυσή Αυγή
  -Η αναβάθμιση των σουβλατζίδικων σε χώρους παραγωγής πολιτικής
  -Το ανελέητο μαστίγωμα των διαπλεκομένων
  -Το Ε.Σ.Υ. που παναγία μου να μην γίνει ποτέ εμείς
  -Για την εξωτερική πολιτική μας όπου θα αναφέρω μόνο ότι ταπεινώσαμε τους Αμερικάνους αναγκάζοντας τους να ψηφίσουν μαυρο κομμουνιστή πρόεδρο
  -Η διατήρηση της φοροδιαφυγής σε υψηλά επίπεδα (60δις)
  -Η επαναφορολόγηση των ήδη φορολογημένων
  -Η προσπάθεια δημιουργίας δικαστικού κυκλώματος (με το παραδικαστικό δεδομένο)
  -Η πάταξη της διαφθοράς στην δημόσια διοίκηση

 12. ποιητής Φανφάρας Says:

  – H επικράτηση της αξιοκρατίας και της διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα(χαχααχα).
  – Η σεμνή και ταπεινή διαχείριση.
  – Η θέσπιση των νέων ολυμπιακών αθλημάτων: «Πτώση από φωταγωγό», «Εξαφάνιση DVD» και «Σκάστε, δεν έχετε αποδείξεις».
  – Οι νέες τεχνικές αναδάσωσης. Μπετόν και γκαζόν στη θέση των πεύκων και των κυπαρισσιών (οι τεχνικές αυτές θα εφαρμοστούν και στη νέα πράσινη πασοκική ανάπτυξη).
  – Οι καταλυτικές παρεμβάσεις κορυφαίων καλλιτεχνών στην πολιτική ζωή του τόπου (Μπεζαντάκου προς Καραμάν: «Πάρε πίσω το Δαϊλάκη»).
  – Η στήριξη του Γιωργάκη με το σκεπτικό: «Από αυτόν δε θα κινδυνεύσουμε ποτέ» ή «Ο μύθος του λαγού και της χελώνας».
  – «Ο γιος του ταχυδρόμου»
  – Η παραγωγή, σκηνοθεσία και εκτέλεση του έργου: «Οι πράσινοι ξανάρχονται»

 13. kostas Says:

  Τα αναψυκτήρια Μαγγίνα και Σουφλιά να τα συμπεριλάβουμε;

 14. Χρήστος Φασλής Says:

  Μου έκανε εντύπωση που δεν το ανέφερε κανείς…
  Η εξωτερική πολιτική και η ενεργειακή πολιτική της χώρας και ιδιαιτέρως τα ανοίγματα που έκανε ο κ. Καραμανλής προς Ρωσία,Γαλλία και Κίνα.Επίσης η περυσινή διπλωματική -κατά γενική ομολογία- επιτυχία στη σύνοδο του Βουκουρεστίου.Συμφωνώ με προαναφερθέντα σχετικά με έργα , υγεία , παιδεία και τουρισμό..!

 15. Παράγκας Says:

  Εγώ ξέρω ότι…
  στην Α.Π.Α.Κ.Κ.Τ.Υ. τρέχαμε να πάρουμε ζ ε υ γ ά ρ ι α (άφθονα, πολλά) γυαλιά ηλίου για προστασία, λόγω του «ΑΠΛΕΤΟΥ ΦΩΤΟΣ» που θα έπεφτε, και…. της αντηλιάς αυτού…..

 16. Παράγκας Says:

  Εν τω μεταξύ στην υποσαχάρια Α.Π.Α.Κ.Κ.Τ.Υ. το 2009 μ.Χριστόν….
  ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ(Πάρε πάρε πάρε)….

  «Χειρότερη είναι πλέον η θέση της Ελλάδας στην κατάταξη για την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα, σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), αφού υποχώρησε στην 71η θέση, πίσω από την Αίγυπτο, τη Μποτσουάνα, το Αζερμπαιτζάν και τη Σλοβακία. Πέρσι η Ελλάδα κατείχε την 67η θέση στην παγκόσμια κατάταξη και το 2003 την 35η θέση.»

  «• Αναφορικά με την κρατική διαφάνεια η χώρα μας καταλαμβάνει χειρότερη θέση ακόμα και από χώρες όπως η Αλβανία, η Τανζανία, η Μαυριτανία, η Τουρκία και η Ουγκάντα.»

  (πάρε πάρε πάρε)

  «Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω»……σύνθημα του 2004.

 17. Παράγκας Says:

  http://troktiko.blogspot.com/2009/09/2.html

  «Η Α.Π.Α.Κ.Κ.Τ.Υ. δεν γυρίζει πίσω»….

 18. Παράγκας Says:

  Άλλο ένα θετικό :Η προσφορά των χλιδάτων Ταμείων μας και ο Ξένιος Δίας…

  http://troktiko.blogspot.com/2009/06/blog-post_7233.html

  «Live your in Α.Π.Α.Κ.Κ.Τ.Υ.» και «Α masterpiece you can afford» …..

 19. Παράγκας Says:

  Στην Α.Π.Α.Κ.Κ.Τ.Υ. που ψάχνουμε, ψαχνώμαστε και ξύνουμε το κεφάλι μας, για το πως θα πληρώσουμε τους κηφήνες…

  http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4535304

 20. S G Says:

  Η μαζικη χρηση ΣΔΙΤ σε δημοσια εργα.

 21. Carolos Key Says:

  Καλησπέρα!
  Υπάρχει μήπως κάποιο mail επικοινωνίας για το ιστολόγιο;
  Ευχαριστω!
  Εγχοιρίδιο!

 22. Παράγκας Says:

  Θέμη, -(«Αυτά μου ήρθαν αυθόρμητα στο μυαλό. Πείτε και σεις. Αλλά ΜΟΝΟ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ! Μην αρχίσετε τα σιχτιρίσματα.»)-

  ….βλέπεις ότι μέχρι τώρα δεν ξεπερνάνε ούτε τα δάχτυλα του ενός χεριού….

 23. Παράγκας Says:

  Μη ξεχνάτε και το Αλήστου Μνήμης «κα Κρουγκμαν» (άρρεν Παγκοσμίου φήμης Αμερικανού Οικονομολόγου) δια στόματος υφυπουργού Οικονομικών κου Μπούρα……

 24. Elisabetta Says:

  Απαγορευση του καπνισματος στους Δημοσιους χωρους.

 25. Παράγκας Says:

  Πηγή : http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artid=281385&dt=01/08/2009

 26. Παράγκας Says:

  ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΣΤΗΝ Α.Π.Α.Κ.Κ.Τ.Υ. ….της επιτήρησης Νο 2 και ύφεσης….

  Μετά από 5 χρόνια και το «χαστούκι» των €εκλογών…..ξεκίνησε η σκούπα (sic) στο κέντρο του Athinanistan.
  Μετά το μήνυμα των δημοσκοπήσεων, ξεκίνησε το ξεκαθάρισμα στους υποψηφίους των εκλογών.
  Μετά το «Ταμείον είναι μείον» και το 1.000.000 και πλέον των Δημοσιουπαλλήλων, ξεκίνησαν οι περικοπές (sic) Προσλήψεων 10% (και αν, διότι οι μοριοδοτημένες 50% και «φωτογραφικές» προσλήψεις καλά κρατούν)…..
  Βοήθεια μας……….

 27. Παράγκας Says:

  «Τέλος κινητής τηλεφωνίας 12% καλούνται να πληρώνουν από την Τετάρτη, οι χρήστες καρτοκινητών.

  Το ειδικό τέλος επιβάλλεται επί της αξίας του χρόνου ομιλίας.

  Στις κάρτες των 10 ευρώ, το καθαρό ποσό για συνδιαλέξεις θα είναι 6,9 ευρώ, στην κάρτα των 15 ευρώ θα είναι 10,35 ευρώ και στις κάρτες των 20 ευρώ, θα είναι 13,8 ευρώ.»

  Από τα καρτοκινητά κινητά του παππού της γιαγιάς και των εγγονών τους, αρχίζει η Διάσωση του «Ελληνικού Κράτους α.ε.»…..

  Στις αίθουσες κινηματογράφων Α προβολής της Α.Π.Α.Κ.Κ.Τ.Υ.

 28. Antoniadis Vasilis Says:

  …..Η επιβολή του Ενιαίου Τέλους Ακίνητης Περιουσίας(ΕΤΑΚ) ,και το ηλεκτρονικό φακέλλωμα όλης της ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα θα δώσει την δυνατότητα δικαιώτερης φορολόγησης της Ακίνητης περιουσίας μέσω του ΦΜΑΠ,ώστε να σταματήσει η αχαλίνωτη αύξηση της τιμής των ακινήτων και το ποιό σημαντικό θα φρενάρει την κατασπατάληση πολύτιμων οικονομικών πόρων στον αντιπαραγωγικό αυτό τομέα…αφού η επένδυση σε ακίνητα θάχει πλέον σημαντικό ΕΤΗΣΙΟ φορολογικό κόστος…

  Να στραφούν επιτέλους οι Ελληνες σε πραγματικά ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ επενδύσεις…!

 29. maria Says:

  gia tin pro tou 81 epoxi pou mas gurise o karamanali kai oi gunaikes pane pisw sto onoma tou suzigou?????

 30. Νέαρχος Γαλανάκης Says:

  Υπάρχουν και Θετικά; Μπά δεν το ήξερα. Δεν ρωτάνε τους Βατοπεδινούς, τους κουμπάρους, τον Αγάπιο, τους νταβατζήδες. Αυτοί μπορούν να ξέρουν

 31. Παράγκας Says:

  Αυτό τι είναι πάλι;;;;;;

  http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4536792

  κα(η)μένη Α.Π.Α.Κ.Κ.Τ.Υ. ….

 32. Θεμης Λαζαριδης Says:

  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artId=289289&dt=19/09/2009

  Πολύ καλά τα λέει, ως συνήθως, ο Νικολόπουλος.

 33. AAT Says:

  Για να δούμε. Θα το διαβάσουν το άρθρο αυτό ο Παπανδρέου και όλοι οι επίδοξοι δελφίνοι (ένθεν κακείθεν);

  ΥΓ
  Μου κάνει εντύπωση που αναφέρει «Η πλήρης διάλυση του δημόσιου τομέα με πολύ δυσάρεστες επιπτώσεις στην οικονομία, στο περιβάλλον, στην Παιδεία, στη δημόσια τάξη και στην ασφάλεια» αλλά για την υγεία τσιμουδιά. Τί έγινε;
  Δεν χωρούσε η λέξη; Το ξέχασε; Δεν είδε διάλυση; Δεν έχει προσωπική άποψη ή έκανε κανένα μνημόνιο «μη επιθέσεως»;

 34. Παράγκας Says:

  Από skai.gr

  «Στην 57η θέση της διαφθοράς παγκοσμίως, σε σύνολο 180 χωρών, κατατάσσουν την Ελλάδα οι υποθέσεις της Siemens και των δομημένων ομολόγων, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια.

  Στην ετήσια έκθεσή της η οργάνωση αναδεικνύει την πολύ στενή σχέση του επιχειρηματικού κόσμου με τη δημόσια διοίκηση, με παραπλανητικές επιχειρηματικές πρακτικές ως προς τις δημόσιες προμήθειες, την κατάργηση του ανταγωνισμού και την υιοθέτηση αδιαφανών διαδικασιών.

  Αναφέρει επίσης ότι στελέχη πολυεθνικών εταιρειών δήλωσαν πως η διαφθορά αύξησε το κόστος της επιχειρηματικής δράσης τουλάχιστον κατά 10%.

  Η πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας Ηuguette Labelle επισημαίνει πως εταιρείες που έχουν ενσωματώσει μηχανισμούς καταπολέμησης της διαφθοράς παρουσιάζουν κατά 50% λιγότερα κρούσματα, χωρίς παράλληλα να συρρικνώνουν τις επιχειρηματικές τους ευκαιρίες.»

 35. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Ο απολογισμός του Γ. Γιακουμάτου:

  http://www.apogevmatini.gr/?p=45866

  και του Σ. Ταλιαδούρου:

  http://www.apogevmatini.gr/?p=45872

 36. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Τα λόγια του ίδιου του πρωθυπουργού:

  http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/547438/Article.aspx

  «Να ξεκινήσω λέγοντας ότι έχει γίνει πολύ σημαντικό έργο στα χρόνια αυτά. Και σταχυολογώ, χωρίς να θέλω να μακρηγορήσω: φορολογική μεταρρύθμιση με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κυρίως για τα μεσαία νοικοκυριά. Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που αναμόρφωσε, στην κυριολεξία, τη δυνατότητα του δημόσιου πανεπιστημίου.Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση που περιόρισε τους 133 φορείς και ταμεία σε 13. Ο χωροταξικός σχεδιασμός στη χώρα. Οι μεγάλες ενεργειακές συμφωνίες.»

  Αναμόρφωσε το δημόσιο πανεπιστήμιο; Δεν είμαστε καλά. Έκανε μια βόλτα για να δει πόσο αναμορφωμένο είναι;

 37. ποιητής Φανφάρας Says:

  Θέμη,
  Αναμόρφωσε τη «δυνατότητα».
  Κατάλαβες; Λόγια του αέρα!
  Μια λέξη μπορεί να αλλάξει εντελώς το περιεχόμενο μιας πρότασης και, ταυτόχρονα, να δώσει στους ακροατές την ευχαρίστηση ότι ακούνε αυτό που θέλουν να ακούσουν. Προσοχή όμως στην «ανατρεπτική» αυτή λέξη!

  Παράδειγμα: Θέλω να είσαι καλό παιδί, Θέμη. Και σε ρωτώ: «Θέμη, είσαι καλό παιδί;» Εσύ μου απαντάς: «Έχω όλη τη διάθεση να είμαι καλό παιδί!». Δε μου απαντάς «είμαι καλό παιδί» ή «από εδώ και στο εξής θα είμαι καλό παιδί». Μου απαντάς γενικά και αφηρημένα. Εγώ όμως, που επιθυμώ να είσαι καλό παιδί, εισπράττω την απάντηση που θέλω να εισπράξω! Και εξαπατώμαι από εσένα!

  Το ίδιο συμβαίνει και με τον yes mother. Ο κόσμος θέλει να απαλλαγεί από τον χοντρούλη και είναι έτοιμος να πιστέψει οτιδήποτε του πει ο yes mother. Ο yes mother επαναλαμβάνει απλώς ανέξοδα, εύηχα και γενικόλογα συνθήματα. Αόριστες παροχές! Ο κοσμος όμως ακούει αυτό που θέλει να ακούσει. Όπως 5,5 χρόνια πριν άκουγε τις γνωστές παπαρολογίες περί σεμνότητος, ταπεινότητος και επανίδρυσης του κράτους!
  Αυτές τις αηδίες θα μπορούσε να τις πει οποιοσδήποτε, σε οποιαδήποτε εποχή και σε οποιαδήποτε χώρα!

  Αναμόρφωση της δυνατότητας λοιπόν!
  Ας μου πει κάποιος τι σημαίνει! Τι κατάλαβε!

  Αναμόρφωση της δυνατότητας!!
  ΖΗΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!

 38. Θεμης Λαζαριδης Says:

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_03/10/2009_331843

  «Μία από τις σημαντικές επιτυχίες της σημερινής κυβέρνησης ήταν η συμφωνία με την Κίνα για την εκμετάλλευση μέρους του λιμένος Πειραιώς.»

 39. Θεμης Λαζαριδης Says:

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_238_04/10/2009_331905

  Η ως άνω Εγνατία Οδός τυγχάνει να είναι ανώτερη από τεχνολογίας των αυτοκινητόδρομων της Κεντρικής Ευρώπης, Ιταλίας – Αυστρίας – Γερμανίας κ.λπ.

  Και πάλι θερμά συγχαρητήρια στο υπουργείο ΥΠΕΧΩΔΕ, όπου προΐσταται ο υπουργός κ. Γεώργιος Σουφλιάς, που έπιασε όλο το φάσμα των οδικών αξόνων της Ελλάδας και τους πραγματοποιεί.

  Φιλωτας Ν. Τζιφρας – Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε., Εργολήπτης Δημ. Εργων

 40. gr Says:

  Δεν πρέπει να ξεχνάμε για την ΟΑ ότι ακόμα πληρώνουμε την συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων της με τα ίδια χρήματα και απλά σε διαφορετικούς φορείς (ΥΠΑ κλπ) χωρίς να ξέρω αν παράγουν κάποιο έργο.

  Επομένως γλιτώσαμε τα 300ME/χρόνο ή απλά μετακινήσαμε τους κωδικούς στην μισθοδοσία;

  Δεν είμαι ακόμα σίγουρος

 41. Παράγκας Says:

  ΝουΔουΛα…είχες ταλέντο(sic). Τελικά.

 42. Παράγκας Says:

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=9074839

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.


Αρέσει σε %d bloggers: