Το ευρωψηφοδέλτιο των Δημοκρατικών

Αν δεν κάνω λάθος, οι Δημοκρατικοί ήταν το πρώτο κόμμα που ανακοίνωσε τη λίστα των υποψηφίων του για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:

http://dimokratikoi.gr/?p=1203

1. ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ
Δικηγόρος-δημοσιογράφος. Εργάσθηκε στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και το Βήμα (1971 έως 1996 και 2000 έως 2008). Φιλοξενήθηκε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία (1996-1997) και την Ημερησία. Εξέδωσε το περιοδικό κριτικής ανάλυσης Σαμιζντάτ (1995-1996).Το 2008 διηύθυνε τον Ελεύθερο Τύπο. Από το 1995 σύμβουλος σε ευρωπαϊκά θέματα στην ΕΙΗΕΑ.

2. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΕΖΕΡΙΤΗΣ
Πρέσβης επί τιμή, πρώην πρεσβευτής της Ελλάδος στον ΟΑΣΕ, στην Άγκυρα και στο Βερολίνο.

3. ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΓΚΑΣ
Ναύαρχος ε.α., επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

4. ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ιστορικός, συγγραφέας, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Σορβόννης, πρώην Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

5. ΒΑΡΒΑΡΑ ΤΖΕΡΜΠΟΥ
Οικονομολόγος-νομικός, πτυχιούχος Πανεπιστημίου LILLE II, Διευθύντρια επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων σε πολυεθνική εταιρεία.

6. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Καθηγητής Οργάνωσης και Προγραμματισμού, Πολυτεχνική Σχολή Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

7. ΓΕΩΡΓΙΑ ΡΟΪΛΟΥ
Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών & Δημόσιας Διοίκησης Πανεπιστημίου Αθηνών, ΜΑ στις Διεθνείς Σπουδές Πανεπιστημίου READING, διευθύντρια προσωπικού σε πολυεθνική εταιρεία.

8. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΟΛΥΖΩΪΔΗΣ
Χημικός Πανεπιστημίου Πατρών, Διδάκτωρ Χημείας Πανεπιστημίου Bradford, επιχειρηματίας, μέλος του Κέντρου Σοσιαλιστικών Μελετών.

9. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ
Παραολυμπιακός αθλητής, εθνικός πρωταθλητής ποδηλασίας, πτυχιούχος ιστορικών σπουδών, επιχειρηματίας στο Ρέθυμνο.

10. ΚΩΣΤΗΣ ΖΙΑΒΡΑΣ
Οικονομολόγος Πανεπιστημίου Αθηνών, Μaster’s στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές και κάτοχος ΜΒΑ, οικονομικός διευθυντής εμπορικής εταιρείας.

11. ΟΥΡΑΝΙΑ ΜΠΕΓΚΑ
Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών, με Master’s Ευρωπαϊκής Πολιτικής (Βath). Eργάσθηκε στον ΟΗΕ, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στον ιδιωτικό τομέα (διαχείριση έργων για την ΕΕ), σύμβουλος επικοινωνίας.

12. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ
Διεθνολόγος πολιτικός επιστήμων Πανεπιστημίου Πειραιώς, Master’s στην Ευρωπαϊκή Πολιτική και Διακυβέρνηση από το LSE, σύμβουλος επιχειρήσεων.

13. ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΜΑΛΛΑ
Αρχιτέκτων Πανεπιστημίου Greenwich, εργάζεται σε αρχιτεκτονικό γραφείο.

14. ΖΗΣΗΣ ΛΙΟΥΠΑΣ
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Διδάκτωρ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, γενικός διευθυντής σε εταιρεία πληροφορικής.

15. ΜΕΛΙΝΑ ΒΛΑΧΟΥ
Πτυχιούχος ισπανικών σπουδών από το Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης, αρχαιολόγος, απόφοιτος Πανεπιστημίου του Λονδίνου, ακαδημαϊκή εμπειρία στο Περού και στις Ινδίες.

16. Γ.- ΦΟΙΒΟΣ ΣΑΡΓΕΝΤΗΣ
Γλύπτης, Πολιτικός μηχανικός, Διδάκτωρ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

17. ΕΙΡΗΝΗ ΧΕΙΡΔΑΡΔΗ
Δημοσιογράφος, Ευρωπαϊκό βραβείο για την έρευνά της για τους μετανάστες, δημοσιογραφική εμπειρία σε διάφορες χώρες.

18. ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΙΚΟΣ
Οικονομολόγος-Μηχανικός Πανεπιστημίου Καρλσρούης, επιχειρηματίας.

19. ΕΙΡΗΝΗ ΣΚΟΥΖΟΥ
Μεταφράστρια-διερμηνέας Πανεπιστημίου Στρασβούργου, πτυχιούχος Διεθνών Σχέσεων London School of Economics (LSE), πτυχιούχος Γαλλικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, παρατηρήτρια εκλογών για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ΟΑΣΕ.

20. ΝΙΚΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Πτυχιούχος Κλασσικής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Λονδίνου (UCL), Μaster’s στις Διεθνείς Σχέσεις και τις Μεσογειακές Σπουδές Πανεπιστημίου Λονδίνου (Kings’s College), δημοσιογράφος σε έντυπα του διεθνούς τύπου, σύμβουλος επικοινωνίας.

21. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΙΑΜΠΑΡΑΣ
Δικηγόρος, Νομική Αθηνών, Μεταπτυχιακό στην Φιλοσοφία του Δικαίου, Master στην Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Birmingham.

22. ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Οικονομολόγος Πανεπιστημίου Λωζάννης, υποψήφιος διδάκτωρ Πανεπιστημίου Βιέννης.

Advertisements

7 Σχόλια to “Το ευρωψηφοδέλτιο των Δημοκρατικών”

 1. Ioannis Brilakis Says:

  Είναι ιδιαίτερο θετικό ο μεγάλος αριθμός των υποψήφιων με πτυχία, και ακόμα περισσότερο με εμπειρία στο εξωτερικό. Μπράβο.

 2. ποιητής Φανφάρας Says:

  Ioannis Brilakis λέει:
  Μαΐου 11, 2009 σε 8:20 μμ
  Είναι ιδιαίτερο θετικό ο μεγάλος αριθμός των υποψήφιων με πτυχία, και ακόμα περισσότερο με εμπειρία στο εξωτερικό. Μπράβο.
  ==================

  Κρίμα που ο «μεγάλος αριθμός πτυχίων» δεν τους βοήθησε να συντάξουν σωστά τις υπεύθυνες δηλώσεις.
  ( ΑΠ 66/2009, σελ. 7, http://www.areiospagos.gr )

  Κρίμα που η «εμπειρία στο εξωτερικό» δεν τους οδήγησε στο να αναγνωρίσουν την τεράστια γκάφα τους. και να αναλάβουν τίς ευθύνες τους.
  ( dimokratikoi.gr/ )

  Δε φταίνε πάντα όλοι οι «άλλοι» για μια γκάφα. Φταίνε συνήθως αυτοί που τη διαπράττουν.

 3. ΔΑΡΝΑΞ Says:

  Και αν θες ποιητή μου να συμπληρώσω αυτά που λέει ο κ. Μπριλάκης, θα έλεγα πως είναι ιδιαίτερα αρνητικό γαι το ψηφοδέλτιο των δημοκρατικών που δεν έχει μέσα απλούς εργαζόμενους εργάτες, αγρότες και μεσαίους υπαλλήλους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, από αυτούς που απαρτίζουν την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Να το πω απλά: κ. Μπριλάκη εκτιμώ τα διδακτορικά αλλά καλά είναι να ξέρει ο διδάκτορας, έστω και λίγο, πως βγαίνει το μεροκάματο ή τι θα πει δουλειά στον ήλιο και στη βροχή. Κ. Μπριλάκη να σας πω ποιά ήταν η πιο δυσάρεστη κα η πιο ευχάριστη στιγμή των φοιτητικών μου χρόνων; Η δυσάρεστη όταν τελείωναν οι εξετάσεις του Ιουνίου και έπρεπε να πάω για δουλειά στα χωράφια. Αντιλαμβάνεσαι ασφαλώς τι σημαίνει να μη θέλεις να τελειώσουν οι εξετάσεις. Η ευχάριστη όταν άρχιζαν οι εξετάσεις και τα μαθήματα το Σεπτέμβρη και παρατούσα μία ώρα νωρίτερα το μάζεμα των καπνών. Να πω την αμαρτία μου; Δεν εμπιστεύομαι κανένα μορφωμένο ότι θα λύσει τα προβλήματα των μη μορφωμένων. Τα συμφέροντα των αγροτών και εργατών, γενικά των εργαζομένων, θα τα υπερασπιστούν καλύτερα οι ίδιοι κι ας μη ξερουν καμία ξένη γλώσσα και στο κάτω κάτω δεν πειράζει που δεν έχουν ακαδημαϊκή εμπειρία στο Περού και στις Ινδίες ως αρχαιολόγοι ή ως σύμβουλοι επικοινωνίας….

 4. ποιητής Φανφάρας Says:

  Δεν θα συμφωνήσω απολύτως μαζί σου, Δάρναξ.
  Σύμφωνοι, χρειάζεται η παρουσία ΚΑΙ εργατών ΚΑΙ επαγγελματιών ΚΑΙ αγροτών.
  Να μη φτάνουμε όμως στο άλλο άκρο.
  Να μην απαξιώνουμε και τα «διδακτορικά».
  Ένα ψηφοδέλτιο πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικό. Χρειάζεται ΚΑΙ τους εργάτες του χεριού ΚΑΙ τους εργάτες του πνεύματος (όπως σας έλεγαν κάπου, κάποτε).
  Εκείνο που δεν χρειάζεται είναι τα πτυχιούχα σοκολατόπαιδα, που βλέπουν το πτυχιάκι τους σαν μέσο αποξένωσής τους από την αγροτοεργατική φτώχεια και μιζέρια.
  Ο συνειδητοποιημένος πτυχιούχος γνωρίζει τα προβλήματα και τις αγωνίες του αγρότη με τα ροζασμένα χέρια πολύ καλύτερα από τον λούμπεν θαμώνα του επαρχιακού μπουζουξίδικου.
  Ο πτυχιούχος (νυν διευθυντής) Δάρναξ καθόλου δεν λησμόνησε τα Δαρνακοχώρια και την όμορφα στερημένη ζωή που έζησε μικρός εκεί.
  Υπάρχουν λοιπόν πτυχιούχοι και πτυχιούχοι. Πτυχιούχοι αποστειρωμένοι και πτυχιούχοι συνειδητοποιημένοι.

  Για να αποφύγουμε υπερβολές και λανθασμένους κοινωνικούς διαχωρισμούς, σου θυμίζω τη φράση που εσύ είχες παραθέσεις στη σελίδα του Ψωμιάδη:

  “Όταν όλοι οι πομποί φωνάζουν, πως ο άνθρωπος χωρίς γνώση και μόρφωση είναι καλύτερος από τον μορφωμένο, είναι θαρραλέο να ρωτήσεις : Για ποιόν είναι καλύτερος ;”

 5. ΔΑΡΝΑΞ Says:

  Ποιητή Φανφάρα φυαικά και δεν απαξιώνω τα διδακτορικά αφού γράφω «Να το πω απλά: κ. Μπριλάκη εκτιμώ τα διδακτορικά ….» ούτε μπερδεύω την μόρφωση με τα πτυχία και το ξέρεις. Με την ευκαιρία (αν και νομίζω ότι σου είναι και αυτό γνωστό) να συστήσω σε σένα και στους καλούς φίλους μία διδακτορική διατριβή «Διαφορά της Δημοκρίτειας και της Επικούρειας φυσικής φιλοσοφίας». Επειδή μου είναι δύσκολο να γράψω στίχους, γράψω πολύ πεζά και λέω ότι στο ψηφοδέλτιο των Δημοκρατικών διακρίνω άτομα που από τις σπουδές τους είναι πολύ πιθανόν να μη μπορούν να ξεχωρίσουν τα καπνά (που με πονάνε) από τα μαρούλια…
  Τέλος πάντων δεν έχει νόημα έτσι όπως τα κατάφεραν…
  Κλίνοντας να ρωτήσω κάτι: Πίστεψες στ΄αλήθεια ότι με ορίσανε διευθυντή σε δημόσια υπηρεσία καταπατώντας αξιολογικές διαδικασίες με τη βοήθεια κολλητού βουλευτή;

 6. george Says:

  Εστειλα πρόσφατα ένα μήνυμα -σε αυστηρό ύφος μεν, αλλά όχι απρεπες- στο φόρουμ «ΔΙΑΛΟΓΟΣ» που διατηρούν στο δικτυακό τους τόπο, ζητώντας εξηγήσεις για τον αποκλεισμό τους από τις εκλογές. Αποτέλεσμα; Το μήνυμα δεν εμφανίστηκε καν.

  Στο θέμα των εισφορών πάντως είναι πολύ καλά οργανωμένοι και δεν κάνουν λάθη…

 7. ποιητής Φανφάρας Says:

  Αγαπητέ Δάρνακα,
  Δεν διαφωνούμε. Απλώς ήθελα να τονίσω ότι πολλές φορές οι «ειδικοί» χωρίς πτυχίο σε έναν τομέα είναι λιγότερο καλοί από τους «φαινομενικά» ξένους προς τον τομέα αυτόν.
  Να σου θυμίσω τον πτυχιούχο γιατρό Τσε, που έβαζε κάτω στη δουλειά πολλούς έμπειρους εργάτες; Να σου θυμίσω (πάλι) τον πτυχιούχο (επισήμως μη αγρότη) Δάρνακα, που πονάει τη γη του περισσότερο από τον «μη πτυχιούχο» αγρότη που ψάχνει απεγνωσμένα Ουκρανή γκόμενα στα κωλόμπαρα της γειτονικής πόλης;
  Πάντα ένας κακός πτυχούχος είναι καλύτερος από έναν κακό μη πτυχιούχο. Πάντα ένας καλός πτυχιούχος είναι καλύτερος από τον καλό μη πτυχιούχο. Ένας καλός μη πτυχιούχος όμως είναι πάντα καλύτερος από τον βουτυρομπεμπέ πολυπτυχιούχο. Νομίζω ότι συμφωνείς, οπότε ας μην το κουράζουμε.

  Σχετικά με το «διευθυντής»: Ήταν σχηματικό. Χρησιμοποίησα εκείνην την ιδιότητα που ανέφερες, χωρίς να αναφερθώ σε ενδεχόμενους τρόπους απόκτησής της. Θα μπορούσες κάλλιστα (και λόγω ηλικίας) να κατέχεις αυτήν τη θέση.
  Για να μη φανεί όμως ότι αποφεύγω την ερώτηση: Όχι, δεν το πίστεψα. Αλλά και να ίσχυε, δεν σημαίνει και πολλά πράγματα. Όχι γιατί ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, αλλά γιατί ακόμα και τα ισχυρότερα μέσα δεν θα ήταν ικανά να αλλοιώσουν το χαρακτήρα και να αμφισβητήσουν την ηθική συγκρότηση του Δάρνακος.
  Να σου θυμίσω περιπτώσεις που κάποιος συμμάχησε προσωρινά με τον ταξικό του εχθρό ή με τον εχθρό της πατρίδας του, προκειμένου να πετύχει το σκοπό του και, εν τέλει, να τον εξοντώσει;* Τα παραδείγματα είναι πολλά. Θα εκτραπεί όμως η συζήτηση και θα ξεφύγουμε από το θέμα.

  *άσχετα αν το κατάφερε ή όχι. Ώπα… άρχισα και τις υποσημειώσεις !!! 🙂

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.


Αρέσει σε %d bloggers: