Κίνηση πολιτών κατα της Siemens

Άκουσα στις ειδήσεις του ΣΚΑΙ ότι 200 πολίτες έχουν υπογράψει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της Siemens με αίτημα να δημοσιοποιήσει σε ποιούς έδωσε χρήματα. Εξαιρετική κίνηση! Η αίτηση εκδικάζεται την ερχόμενη Τρίτη. Την κίνηση συντονίζει ο δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος.

Στην ιστοσελίδα

http://www.elleos.gr/index.html

μπορείτε να συνυπογράψετε την αίτηση. Εγώ το έκανα ήδη.

ΥΓ. Πληροφορίες και εδώ:

http://www.protothema.gr/content.php?id=11392

10 Σχόλια to “Κίνηση πολιτών κατα της Siemens”

 1. Kitsos Says:

  Συνυπέγραψα!
  Εστειλα μαζί και το εξής σχόλιο:
  »Η Κίνηση αυτή να έχει μόνιμο χαρακτήρα ως »Κίνηση
  κατά της Διαφθοράς στην Ελλάδα» και να μη περιοριστεί
  στο θέμα της ΖΗΜΕΝΣ.
  Να απαιτήσει από τα πολιτικά κόμματα να δεσμευθούν
  ώστε να θεσπισθεί »Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς»
  η οποία, εκτός της διερεύνησης των καταγγελιών, θα
  παρέχει ασυλία στους καταγγέλοντες πολίτες έναντι
  εκδικητικών συμπεριφορών των κρατικών οργάνων εναντίον
  τους.
  Εκτός των δωροδοκιών κρατικών παραγόντων από ελληνικές
  και ξένες εταιρίες, υπάρχει τεράστια διαφθορά στο
  θέμα των ναρκωτικών, της φοροδιαφυγής κλπ.
  Κράτος με αυτές τις επιδόσεις στην διαφθορά, είναι
  καταδικασμένο στην υπανάπτυξη !!! »

 2. George1 Says:

  «Εκτός των δωροδοκιών κρατικών παραγόντων από ελληνικές
  και ξένες εταιρίες, υπάρχει τεράστια διαφθορά στο
  θέμα των ναρκωτικών, της φοροδιαφυγής κλπ.
  Κράτος με αυτές τις επιδόσεις στην διαφθορά, είναι
  καταδικασμένο στην υπανάπτυξη !!! ”

  Ουάου,τι μεγάλη ρήση από το Χιροχίτο,σε πάω πολύ ρε γυφτοσαμουραϊ !!

 3. Παράγκας Says:

  Κράτος με αυτές τις επιδόσεις στην Δανεική Φιλοσοφία (Δανειστείτε…γιατί χανόμαστε, δεν έχουμε να πληρώσουμε τους Δημοσίους Υπαλλήλους, συνταξιούχους, συμβασιούχους προς μονιμοποίηση)….είναι
  καταδικασμένο στην υπανάπτυξη !!!

 4. Παράγκας Says:

  Πηγή: εφ.»το Βήμα»
  «»Αγνωστος παραμένει ο χρόνος κατά τον οποίον ο 4ος ειδικός ανακριτής κ. Ν. Ζαγοριανός θα απαγγείλει κατηγορίες σε συγκεκριμένα πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.

  Αυτή είναι η εκτίμηση νομικών κύκλων οι οποίοι κάνουν λόγο για ανάκριση «μετ΄ εμποδίων» και στηρίζουν αυτή την κρίση σε δύο λόγους: πρώτον, στην καθυστέρηση διαβίβασης προς τις ελληνικές αρχές στοιχείων σχετικών με την κίνηση «ύποπτων» λογαριασμών που τηρούνται σε τράπεζες της Ελβετίας. Και, δεύτερον, διότι το υλικό που έχει συγκεντρώσει ως τώρα η ανάκριση δεν είναι επαρκές για να προσωποποιηθούν οι διώξεις που έχουν ασκηθεί κατά παντός υπευθύνου (in rem, κατά τη νομική ορολογία) και αφορούν τα αδικήματα της δωροδοκίας και δωροληψίας, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της ηθικής αυτουργίας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

  Στοιχεία από την Ελβετία
  Οι ελβετικές αρχές, οι οποίες κατά την πάγια τακτική τους ζητούν να προϋπάρχουν διώξεις κατά συγκεκριμένων προσώπων προκειμένου να προχωρήσουν σε ανοίγματα τραπεζικών λογαριασμών, δεν έχουν αρνηθεί ευθέως την αποστολή των σχετικών στοιχείων. Μάλιστα η ελβετή εισαγγελέας φέρεται αρχικά να είχε υποσχεθεί ότι τα επίμαχα στοιχεία θα αποσταλούν ως τον προσεχή Μάρτιο. Ωστόσο νεότερες πληροφορίες σχετικές με τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνάντησης του έλληνα ανακριτή με τους ελβετούς και γερμανούς εισαγγελείς στη Χάγη λένε ότι ο χρόνος παρατάθηκε.

  Και ότι η ελβετή εισαγγελέας υποσχέθηκε πως τα στοιχεία από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών θα σταλούν το αργότερο ως το τέλος Ιουνίου, μετά την τοποθέτηση του κ. Ζαγοριανού ότι στην υπόθεση υπάρχουν «οιονεί» κατηγορούμενοι.

  Ο κ. Ζαγοριανός, όπως έγινε γνωστό, θα συναντηθεί εκ νέου με την ελβετή εισαγγελέα μέσα στον προσεχή Φεβρουάριο.

  Επίσης αναμένει αν θα γίνει δεκτό από τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ν. Δένδια το αίτημα των ελληνικών εισαγγελικών αρχών για τον ορισμό νομικού παραστάτη ο οποίος θα εκπροσωπεί το Δημόσιο στα ζητήματα που αφορούν το άνοιγμα των επίδικων τραπεζικών λογαριασμών σε ελβετικές τράπεζες.»»»

 5. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Στις ειδήσεις άκουσα ότι οι υπογραφές έχουν ξεπεράσει τις 1000.

  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_14/01/2009_263165

  Συζητήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου αίτηση ασφαλιστικών μέτρων 700 πολιτών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με την οποία ζητούν την εφαρμογή της διαδικασίας επίδειξης εγγράφων από την Siemens Ελλάδος και την Γερμανική μητρική της για τα πρόσωπα που χρηματοδοτήθηκαν από τα λεγόμενα «μαύρα ταμεία» της εταιρίας.

  Με την προσφυγή τους οι αιτούντες στρέφονται κατά της μητρικής και της θυγατρικής Siemens από τις οποίες ζητούν να προσκομίσουν και να καταθέσουν στην Δικαιοσύνη όλα τα στοιχεία για πολιτικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση.

  Ο νομικός εκπρόσωπος της Siemens κ. Λυκουρέζος τόνισε στο δικαστήριο ότι οι αιτούντες δεν έχουν έννομο συμφέρον ούτε νομικό έρεισμα στο αίτημα τους.

  Ο νομικός εκπρόσωπος των αιτούντων κ. Χάρης Οικονομόπουλος αντέτεινε ότι η Siemens δεν έχει δώσει όλα τα στοιχεία για το θέμα και ότι θα πρέπει με ευθύνη της να δημοσιοποιηθούν όλα τα εμπλεκόμενα ονόματα πριν επέλθει παραγραφή για την υπόθεση.

  Από την πλευρά των αιτούντων κατέθεσε ο δημοσιογράφος κ. Χ. Μπότσαρης ο οποίος είπε ότι η εταιρία δεν έχει δώσει τα πλήρη της στοιχεία, ενώ το πρώην στέλεχος της Siemens Ελλάδας κ. Μαγδ. Ταζαδάκη που κατέθεσε από την πλευρά των καθών, είπε ότι η εταιρία παρέδωσε στην Δικαιοσύνη ότι της ζητήθηκε. Μεταξύ εκείνων που υπογράφουν την αίτηση είναι ο πρώην υπουργός κ. Στ. Μάνος, το στέλεχος του ΣΥΝ κ. Δημ. Στρατούλης, ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Λοβέρδος και άλλοι.

  Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις επόμενες ημέρες την απόφαση του.

 6. Vaggelis t. Says:

  Οσο περισσοτεροι υπογραψουν τοσο το καλυτερο. Η παρούσα αποτελει ενα μικρο δειγμα των δυνατοτητων της υπνωτισμενης κοινωνιας των πολιτων μεσα απο ενεργειες και πρωτοβουλίες που θιγουν καιρια και ευστοχα τα (πολλα) κακως κειμενα, με τροπο που δεν μενει στα συνηθη ευχολογια ή τα ουρλιαχτα εκατερωθεν, τα οποια μακροπροθεσμα δεν εχουν κανενα αποτελεσμα. Ας ελπισουμε να συνεχισουν και πολλα αλλα παρομοια, τα οποια ειναι η μονη ελπιδα να αφυπνηστει η πολυπαθη εννοια «κρατος δικαιου»

 7. Παράγκας Says:

  Από skai.gr

  «»Ένα βήμα πριν από τη σύνταξη κατηγορητηρίων σε βάρος των εμπλεκόμενων στην υπόθεση της Siemens βρίσκεται ο 4ος ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά την εμπλοκή που εμφανίζεται στη διαβίβαση τραπεζικών στοιχείων από τις ελβετικές αρχές ο ειδικός ανακριτής έχει βρει νομική βάση προκειμένου να απαγγείλει κατηγορίες.

  Στο μεταξύ, με διάταξή του ο κ. Ζαγοριανός ζητεί τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών 34 προσώπων που κατηγορούνται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα στην υπόθεση.»»

 8. ΣΠΥΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ Says:

  Γεια σου Θεμη, θα μπορουσες να μου στειλεις ενα e-mail? Οργανωνουμε την ακολουθη κινηση και ηθελα να σου στειλω την ανακοινωση εαν ενδιαφερεσε να την δημοσιευσεις στο blog σου.

  ——————————
  H Κίνηση πολιτών για τη Διαλεύκανση του πολιτικού και εκκλησιαστικού σκανδάλου του Βατοπεδίου σας καλεί να εκφράσετε τη δυσαρέσκεια σας για την “αρχειοθέτηση” του σκανδάλου και την αποχή της Νέας Δημοκρατίας από την ψηφοφορία για σύσταση Προανακριτικής, στέλνοντας μαζικά το ακόλουθο e-mail στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις των οποίων ακολουθούν). Κάντε μετατροπές στο κείμενο οπως εκτιμάτε ή στείλτε το αυτούσιο. Στις παρακάτω διευθύνσεις, περιλαμβάνουμε και αυτή του SKAI και του ALPHA.

  Η κίνηση θα εκδηλωθεί από 1η έως και 15 Φεβρουαρίου 2009 από Έλληνες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στις 16 Φεβρουαριου θα ενημερώσουμε τους μετέχοντες στην κίνηση για τον αριθμό των συμμετοχών.

  Ευχαριστώ
  Συντονιστής
  ΣΠΥΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ

 9. Kitsos Says:

  Σχετικά με την αίτηση γιά ασφαλιστικά μέτρα κατά της Ζήμενς.
  Ωραία δικαιοσύνη υπάρχει στην Ελλάδα.
  Αλλά όσο κυκλοφορούν ελεύθεροι καραγκιόζηδες σαν τον george1 και λοιπούς φίλους του, τι να περιμένουμε;;;

  //———————————————————
  Κυρίες, Κύριοι,
  Σε συνέχεια της παρέμβασής σας μέσω της ιστοσελίδας http://www.elleos.gr για την αποδοχή της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων κατά της Siemens ΑG και της Siemens Ελλάς Α.Ε, η οποία συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 13 Ιανουαρίου 2009, σας πληροφορώ ότι το δικαστήριο με την 1186/2009 απόφασή του, η οποία δημοσιεύθηκε στις 10 Φεβρουαρίου και αναρτήθηκε εχθές, έκρινε και απέρριψε την αίτηση και τις πρόσθετες παρεμβάσεις επτακοσίων και ενός (701) από εμάς και δύο (2) Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Η δικαστική δαπάνη που επιβλήθηκε υπερ της Siemens είναι μόνο σε βάρος μου, ανέρχεται σε €400 και θα της καταβληθεί άμεσα χωρίς καμία, όπως έχω δεσμευτεί, επιβάρυνσή σας.

  Συνοπτικά, με αιτιολογία ενός περίπου φύλλου, το δικαστήριο απέρριψε ως απαράδεκτο το αίτημα να καταδικαστεί η Siemens AG να διατηρήσει το σύνολο των στοιχείων που διαθέτει για – ομολογημένες – παράνομες χρηματοδοτήσεις κομμάτων και πολιτικών και να γνωστοποιήσει, πριν τις ευρωεκλογές, τα ονόματα των πολιτικών προσώπων και κομμάτων που παράνομα χρηματοδότησε στην Ελλάδα. Η πρόεδρος του δικαστηρίου, αφού μελέτησε την από 16ης Ιουλίου αίτηση, τα πρακτικά της από 13ης Ιανουαρίου συζήτησης, το 78 σελίδων υπόμνημα και το ογκώδες αποδεικτικό υλικό, έκρινε τα εξής:

  «Tο δικαίωμα του Έλληνα πολίτη να λαμβάνει γνώση και να αξιώνει τη διαφάνεια ως προς τις δαπάνες και την οικονομική διαχείριση των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και των βουλευτών… δεν αποτελεί ιδιωτικό δικαίωμα», «…. για την εφαρμογή των συνταγματικών επιταγών χωρίς την ύπαρξη ιδιωτικής διαφοράς δεν υπάρχει δικαιοδοσία των πολιτικών δικαστηρίων».

  Έκρινε επίσης ότι το δικαίωμα να λάβει γνώση ο αιτών και όλοι οι Έλληνες πολίτες γνώση των εγγράφων που κατέχουν η Siemens AG και η Siemens Ελλάς, από τα οποία θα αποδειχθούν οι πόροι των πολιτικών κομμάτων, των βουλευτών και των αξιωματούχων του κράτους και εάν αυτοί (οι πόροι) προέρχονται από παράνομες ή όχι οικονομικές ενισχύσεις των (Siemens) προς τα ανωτέρω πρόσωπα δεν αποτελούν έγγραφα τα οποία συντάχθηκαν προς το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών, δεν πιστοποιούν έννομη σχέση που τους αφορά ούτε σχετίζονται με σχετικές διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν προς το συμφέρον τους .

  Ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη και συνυπογραφή σας.

  Όσοι συνυπογράψαμε κατοικούμε στο σύνολο των εκλογικών περιφερειών της χώρας αλλά και στο εξωτερικό.

  Προερχόμαστε από το συνολικό εύρος του εκλογικού, ηλικιακού, επαγγελματικού και κοινωνικού φάσματος. Είμαστε, μεταξύ άλλων, άνεργοι, εργαζόμενοι και εργοδότες, Καθηγητές, δάσκαλοι, φοιτητές, μαθητές και γονείς, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι και επιχειρηματίες, γιατροί, επιστήμονες, τεχνίτες, βιοτέχνες και βιοπαλαιστές, έμποροι, οικονομολόγοι και σύμβουλοι, μηχανικοί, αγρότες, μετανάστες, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι, γραφίστες, μάγειροι, ξυλουργοί, ξεναγοί, φωτογράφοι, στελέχη της Διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ναυτικοί, αρχιτέκτονες και αρχαιολόγοι, σκηνοθέτες και ηθοποιοί, τραγουδοποιοί, χορευτές και εικαστικοί, κομμωτές, κοινωνικοί λειτουργοί, διερμηνείς, γραμματείς, πιλότοι και αεροσυνοδοί, φαρμακοποιοί, αυτοκινητιστές, ελεύθεροι επαγγελματίες, εκδότες και δημοσιογράφοι, ελεγκτές, φυσιοθεραπευτές, συνταξιούχοι, στρατιωτικοί. Είμαστε, πάνω απ’ όλα, ελεύθεροι άνθρωποι.

  Μόνο, ίσως, συνδετικό στοιχείο μας είναι η αυτονόητη απαίτηση να πληροφορηθούμε, πριν ψηφίσουμε, ποιοί από τους υποψηφίους που θα διεκδικήσουν ξανά την ψήφο μας είναι ανάξιοι ψήφου, ποιοί πολιτικοί καταπάτησαν στο σκάνδαλο «Siemens», προφανώς άρα και σε άλλα, τον όρκο τους. Συντασσόμαστε γιατί θέλουμε να μάθουμε, επιτέλους, ποιοί συγκεκριμένοι πολιτικοί και ποιά συγκεκριμένα πρόσωπα είναι συνένοχοι στην εξαπάτηση των πολιτών, στην κλοπή των φόρων που πληρώνουμε, στην υπεξαίρεση δημόσιου πλούτου. Συντασσόμαστε γιατί θέλουμε να μάθουμε ποιοί αδικηματίες του κοινού ποινικού δικαίου κρύβονται πίσω από την σύντομη και αδικαιολόγητη, πλέον, «παραγραφή» που διατηρείται στο Ελληνικό Σύνταγμα από το 1952 έως και σήμερα.

  Κύριος σύνδεσμός μας υπήρξε και είναι η απόφασή μας να αξιοποιήσουμε κάθε σχετική δυνατότητα που πρέπει να παρέχει στους πολίτες ένα οργανωμένο κράτος δικαίου.

  Κύριος σύνδεσμός μας είναι, πιστεύω, η επιθυμία να πάψει η ατιμωρησία, να σπάσει η «ομερτά», να λειτουργήσει σωστά το πολίτευμα, να υπάρξει και να αποδοθεί -συντεταγμένα – «δικαιοσύνη».

  Προσδοκούσα να μην είμαστε στη συζήτηση, μόνο, επτακόσιοι. Θεωρούσα ότι εάν αυτό το αυτονόητο το ζητούσαμε χιλιάδες, θα εξαναγκάζαμε τα κόμματα και τους αιρετούς, έστω από ένστικτο αυτοσυντήρησης, να αναλάμβαναν την πρωτοβουλία που έπρεπε από καιρό να είχαν αναλάβει.

  Ακόμα δεν είμαστε χιλιάδες, ακόμα τα κόμματα και οι βουλευτές μας δεν το ζήτησαν.

  Περίμενα και περιμέναμε την έκδοση της απόφασης ως μόνο διαθέσιμο μέσο δικαστικής προστασίας μας. Το σκεπτικό με το οποίο το δικαστήριο αποφάσισε ότι, ουσιαστικά, δεν δικαιούμαστε προστασίας , το υπόμνημα που κατατέθηκε στο ακροατήριο, τα πρακτικά της συζήτησης και άλλες πληροφορίες θα αναρτηθούν σύντομα στην ιστοσελίδα της προσπάθειας.

  Επειδή ο σκοπός μας δεν έχει, ακόμη τουλάχιστον, επιτευχθεί, η προσπάθεια θα συνεχιστεί. Οι σχετικές πληροφορίες θα εξακολουθούν να αναρτούνται στο site «WWW.ELLEOS.GR».

  Ελπίζω να γίνουμε χιλιάδες, ελπίζω τα κόμματα και οι βουλευτές να πάρουν το μήνυμα. Δεν έχουν να ανησυχούν για τίποτε, άλλωστε, εκτός από τους δικούς τους κακούς εαυτούς.

  Εξακολουθώ και, είμαι βέβαιος, εξακολουθούμε να θεωρούμε υποχρέωση να εξαντλήσουμε κάθε διαθέσιμη εναλλακτική μέθοδο για την διαλεύκανση αυτού του διαρκούς και ομολογημένου εγκλήματος εναντίον μας. Ενός εγκλήματος η αποσιώπηση του οποίου θυμίζει περισσότερο ολοκληρωτικό καθεστώς με κοινοβουλευτικό μανδύα παρά κράτος δικαίου.

  Στις ΗΠΑ, η Siemens ΑG παραδέχτηκε επίσημα την 12η Δεκεμβρίου 2008 την σε διεθνές επίπεδο κατάφωρη παραβίαση της νομοθεσίας τους για πρακτικές διαφθοράς στο εξωτερικό. Αναγνωρίζοντας την ομολογία και την συνεργασία που η εταιρεία εκεί επέδειξε ως ελαφρυντικό, η Αμερικανική κυβέρνηση και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ της επέβαλαν πρόστιμο Οκτακοσίων Εκατομμυρίων (800.000.000) δολλαρίων για παραβίαση της νομοθεσίας για διεφθαρμένες πρακτικές στο εξωτερικό (Foreign Corrupt Practices Act).

  Έτσι, μόνο, δέχτηκαν οι αμερικανικές αρχές να πάψουν την σε βάρος της Siemens έρευνα για δωροδοκίες που πραγματοποίησε διεθνώς προς κυβερνητικά στελέχη διαφόρων χωρών, μεταξύ των οποίων η Νιγηρία και η Ελλάδα…

  Στην Γερμανία, η Siemens AG θα καταβάλει, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, το ποσό των τριακοσίων ενενήντα πέντε εκατομμυρίων (395.000.000) ευρώ, επίσης για να κλείσει η σχετική έρευνα.

  Στην Ελλάδα – ενώ η Siemens AG φέρεται να έχει ήδη κάνει προβλέψεις περί το 1.500.000.000 ευρώ για την καταβολή αποζημιώσεων για τη βλάβη που προξένησαν σε επιμέρους χώρες οι πρακτικές διαφθοράς που ακολούθησε – δεν εκκρεμεί εναντίον της καμία, καθόσον γνωρίζω τουλάχιστον, διαδικασία.

  Το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει ακόμη διεκδικήσει, όπως δικαιούται με βάση τον νόμο «περί μεσαζόντων», το σύνολο των ποσών που η Siemens έχει εισπράξει στην Ελλάδα από την εκτέλεση δημοσίων συμβάσεων από το 1994 έως το 2005, περίοδο στην οποία αυτή ομολογημένα προέβαινε σε πληρωμές «καλλιέργειας πολιτικού τοπίου».

  Σας χαιρετώ και σας ευχαριστώ, πάλι, για την ελπίδα που οι υπογραφές σας μου δίνουν.

  Επειδή ο σκοπός μας δεν έχει, ακόμη τουλάχιστον, επιτευχθεί, η προσπάθεια θα συνεχιστεί.

  Δεν ζητάμε έλεος. Δουλεύουμε και αποζητούμε φως.

  Χάρης Οικονομόπουλος

  ————————————————————-//

 10. Παράγκας Says:

  Εν τω μεταξύ στην Α.Κ.Τ.Υ.
  Πηγή: http://www.e-tipos.com/newsitem?id=88289

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.


Αρέσει σε %d bloggers: