Ευρωπαϊκές Διαβουλεύσεις Πολιτών 2009

Αντιγραφή από το ποστ:

http://panaretos.blogspot.com/2008/12/2009.html

Οι “Ευρωπαϊκές Διαβουλεύσεις Πολιτών 2009″ (ECC09), είναι μια πρωτοβουλία που σε μεγάλο βαθμό θα στηριχθεί στην ηλεκτρονική διαβούλευση.

Πρόκειται για ένα Πανευρωπαϊκό πρόγραμμα στα πλαίσια του οποίου πολίτες από κάθε μία από τις 27 χώρες μέλη της Ε.Ε. θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για το μέλλον της Ευρώπης στην Εθνική Διαβούλευση Πολιτών στην χώρα τους, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της Ελλάδας. Οι συμμετέχοντες σε αυτόν τον μοναδικό και χωρίς πολιτικές δεσμεύσεις διάλογο θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να διαμορφώσουν κοινά οράματα για το μέλλον της Ευρώπης και να καταλήξουν σε προτάσεις προς αυτούς που παίρνουν τις πολιτικές αποφάσεις.

Την ευθύνη για την διεξαγωγή του Προγράμματος στην Ελλάδα έχει το Ινστιτούτο Στατιστικής Τεκμηρίωσης Ανάλυσης και Έρευνας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Αντίστοιχη διαδικασία θα γίνει σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την παρουσία πρωθυπουργών, επιτρόπων και άλλων ηγετών. Η διαδικασία στην Αθήνα θα γίνει ταυτόχρονα με άλλες επτά χώρες της Ένωσης με πανευρωπαϊκή προβολή. Η κατ’ αρχήν ημερομηνία διεξαγωγής είναι το διήμερο 14-15 Μαρτίου.

Η ECC09 θα δώσει σε όλους τους ευρωπαίους πολίτες την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην συζήτηση για το πώς μπορεί η ΕΕ να διαμορφώσει το οικονομικό και κοινωνικό μας μέλλον σε έναν παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, λαμβάνοντας μέρος σε μία συζήτηση σε απ’ ευθείας σύνδεση στους εθνικούς δικτυακούς τόπους που ξεκίνησαν την λειτουργία τους στις 3 Δεκεμβρίου ταυτόχρονα σε κάθε κράτος-μέλος της Ε.Ε. Αυτό αποτελεί το πρώτο στάδιο μιας διαδικασίας που θα κορυφωθεί με μια σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων πολιτών τον Μάϊο του 2009.

Για τον σκοπό αυτό, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να επισκεφθούν την εθνική μας ιστοσελίδα.

Επιπροσθέτως, μπορούν να αποστείλουν μια σύντομη πρόταση για συζήτηση (π.χ. γενικές παρατηρήσεις σχετικά με το ερώτημα: Τι πρέπει να κάνει η ΕΕ για να διαμορφώσει το οικονομικό και κοινωνικό μας μέλλον σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον) ή/και να συνεισφέρουν με κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις για το οικονομικό και κοινωνικό μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή περαιτέρω πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον εκτελεστικό υπεύθυνο του προγράμματος κ. Βαλάντη Μαλέσιο (τηλ. 210-8210509, diavoulefsi09@gmail.com)

2 Σχόλια to “Ευρωπαϊκές Διαβουλεύσεις Πολιτών 2009”

 1. Παράγκας Says:

  http://troktiko.blogspot.com/2009/07/blog-post_7215.html

 2. Παράγκας Says:

  Άσχετο, αλλά Ζωτικό, σε συνδυασμό με την εκμετάλλευση του πετρελαίου της Αρκτικής, υπάρχει κάποιος ηγέτης της Ευρώπης να ορθώσει το ανάστημά του στην επικινδυνότητα του όλου εγχειρήματος;;; Δεν διδάχθηκαν από την καταστροφή στον κόλπο του Μεξικό;;;;;

  «»»Νέα απειλή προοιωνίζονται για τους αιώνιους πάγους της Αρκτικής τα σχέδια της Ρωσίας να ναυπηγήσει το µεγαλύτερο παγοθραυστικό του κόσµου, το οποίο θα µπορεί να ανοίγει δρόµο στον Βόρειο Πόλο ακόµη και τον χειµώνα.

  Το σκάφος αυτό, το οποίο θα κινείται µε πυρηνική ενέργεια, θα δηµιουργήσει θαλάσσιες οδούς διά µέσου του Βόρειου Παγωµένου Ωκεανού, ενώ θα βοηθήσει επίσης τις εταιρείες ενέργειας να εκµεταλλευθούν τα αποθέµατα φυσικού αερίου και πετρελαίου που υπάρχουν στην περιοχή. Τα ρωσικά σχέδια για τη ναυπήγηση του µεγάλου παγοθραυστικού, στα οποία αναφέρεται χθεσινό δηµοσίευµα των «Σάντεϊ Τάιµς», δηµοσιοποιούνται αφού γνωστοποιήθηκε την περασµένη εβδοµάδα πως η έκταση των αιώνιων πάγων της Αρκτικής έχει συρρικνωθεί στα 6,65 εκατ.»»»

  Από τα Νέα

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.


Αρέσει σε %d bloggers: