Εύγε στον Βγενόπουλο

Αισθάνθηκα εμετίλα ακούγοντας τις δηλώσεις σύσσωμου του πολιτικού κόσμου κατά της ενέργειας του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου να καταθέσει αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση στον Αλέξη Τσίπρα και στο Star Channel. Είπαν όλοι ότι «άσκησε κριτική». Ασφαλώς η κριτική είναι θεμιτή, αυτό κάνουμε και εδώ μέσα. Αλλά όταν βγαίνεις και μιλάς για «απάτη», όταν βγαίνει το Star Channel και μιλάει για «μίζες», αυτό δεν είναι κριτική, είναι συκοφαντία. Και όπως είπα και στο παρελθόν, με την κριτική, την εξύβριση, την απλή δυσφήμιση, δεν έχω πρόβλημα. Αλλά η συκοφαντία είναι ποινικό αδίκημα. Και κανείς δεν πρέπει να έχει ασυλία από ποινικά αδικήματα, ούτε οι δημοσιογράφοι, ούτε οι πολιτικοί. Δηλαδή τι, όταν τα μπλογκ συκοφαντούν στέλνουμε τον εισαγγελέα και όταν το κάνουν οι πολιτικοί ή τα ΜΜΕ είναι καλώς καμωμένο; Αϊντε από δω.

Εύγε λοιπόν στον Βγενόπουλο. Καλή του τύχη.

49 Σχόλια to “Εύγε στον Βγενόπουλο”

 1. George Says:

  O Βγενόπουλος ενοχλεί τα κόμματα της τριτοκοσμικής αριστεράς(που μαζί με το φασιστικό ΛΑΟΣ είναι τα καλύτερα πρακτορεία της Ρωσίας του Πούτιν στην Ελλάδα)γιατί είναι δυτικής προέλευσης επιχειρηματίας και έτσι εισρέουν δυτικά κεφάλαια στην Ελλάδα.Αυτοί στηρίζουν μόνο τους ανατολικής προέλευσης μεγαλοκαρχαρίες και ανθρώπους της Ρωσίας(Κόκκαλη,Γερμανό,Μυτιληναίο κλπ.)και ο Βγενόπουλος θίγει τα συμφέροντά τους,γι’αυτό η επέλαση της MIG τους ενοχλεί και προσπαθούν να την εμποδίσουν.Να είστε σίγουροι αν στο ΟΤΕ έμπαινε κάποιος άλλος,ανατολικής προέλευσης επιχειρηματίας,δε θα υπήρχαν τέτοιες αντιδράσεις.Να γιατί γίνεται αυτός ο βρώμικος πόλεμος στον Βγενόπουλο.
  Αλλά και η κυβέρνηση του «ερωτευμένου» με τον Πούτιν Καραμανλή παίζει βρώμικο παιχνίδι.Μπορεί φαινομενικά να τον ευνοεί γιατί χρειάζεται τα κεφάλαιά του,όμως για να μη στενοχωρήσει τη Ρωσία και τους μεγαλοκαρχαρίες,ανθρώπους της στην Ελλάδα του έβαλε όριο 20% στον ΟΤΕ με ένα νόμο της τελευταίας στιγμής που στην ουσία αποτέλεσε ευθεία επίθεση εναντίον του Βγενόπουλου,ενώ στην τελευταία διαμάχη πήρε το μέρος του Τσίπρα.Εκτός αυτού καλή ήταν η κίνηση να κάνει αγωγή στον Τσίπρα γιατί πρέπει να σταματήσει ο καθένας σ’αυτή τη χώρα να βγαίνει έτσι ανεύθυνα να συκοφαντεί και να λέει ότι γουστάρει χωρίς να φέρνει στοιχεία και ειδικά όταν αυτός είναι αρχηγός κόμματος η ανευθυνότητα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

 2. george Says:

  Μην έχετε αυταπάτες ότι θα έχουν κάποια τύχη οι αγωγές του Βγενόπουλου (Τουλάχιστον κατά του Τσίπρα). Φάνηκε όμως για ακόμα μια φορά η ξεφτίλα του πολιτικού μας συστήματος. Όλοι οι πολιτικοί έσπευσαν να στηρίξουν το συνάδελφό τους Τσίπρα. Κανείς δεν τόλμησε να πει το αυτονόητο: «Θα αποφανθεί η δικαιοσύνη».

  Ίσως δεν έχει τόσο σημασία αν έχει δίκιο ή άδικο ο Τσίπρας ή ο Βγενόπουλος. Η «μανιώδης» αντίδραση του πολιτικού κόσμου ενάντια σε μια τέτοια κίνηση έχει μεγαλύτερη σημασία. Διεκδικούν οι πολιτικοί μόνο για τον εαυτό τους το δικαίωμα να λένε ότι θέλουν, να κάνουν ότι θέλουν και να παραμένουν ατιμώρητοι. Αμύνονται διαρκώς με το ίδιο άθλιο επιχείρημα «κάποιοι επιχειρούν την ποινικοποίηση του πολιτικού μας συστήματος».

 3. George Says:

  Την έγινε ρε παιδιά δύο george είμαστε?
  Από σήμερα γίνομαι George 1 για να μη μπερδευόμαστε.

 4. neoinileias Says:

  Οικονομική ανάπτυξη
  Αρκετοί έχουν πει ότι, «ο κόσμος είναι ένα γιγάντιο θέατρο όπου ο καθένας έρχεται να δοκιμάσει καινούργιους ρόλους, αναζητώντας ταυτόχρονα την αναγνώριση».
  Διαβάστε ολόκληρο το αρθρο:

  http://neoinileias.blogspot.com

 5. ge51 Says:

  Oταν χοροπηδάνε οι ελέφαντες,τα βατράχια την πληρώνουν.

 6. Ioannis Brilakis Says:

  Θέμη,

  Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο. Θέλω να προσθέσω ότι το STAR έφτασε να μιλά για σύνδεση της MIG με την αλβανική μαφία, και όλα αυτά γιατί η MIG απόφάσισε να πουλήσει τίς μετοχές της σε άλλη εταιρία. Πως να ευδοκιμήσει μια επιχείρηση στην Ελλάδα αν η αντιμετώπιση είναι σαν αυτή των ανεγκέφαλων αριστεριστών? Γιατί αυτή η απέχθεια και ζηλοφθονία σε αυτόν που κατάφερε να πετύχει, και άρα πρέπει για κάποιο ανεξήγητο λόγο να μοιράστει τα υπάρχοντά του με τους υπόλοιπους?
  Εδώ έρχομαι στο θέμα της ελλιπούς μορφάσεως του μέσου Έλληνα. Σε εσένα και εμένα (αλλά και πολλούς άλλους) αυτά φαίνονται τραγικά. Δυστυχώς όμως είναι προφανές οτι το μέσο μορφωτικό επίπεδο του Έλληνα σήμερα είναι τέτοιο ώστε να είναι αποδεκτή αυτή η νοοτροπία, και μάλιστα να διαπρέπει. Αν θέλουμε λοιπόν τους πολιτικούς μας να απευθύνονται σε ανθρώπους με εγκέφαλο, πρέπει να τους φτιάξουμε πρώτα.

 7. JPAPA2007 Says:

  Συμφωνώ, εύγε στον Βγενόπουλο γιατί θα πρέπει να μάθει ο κάθε Τσίπρας ότι δεν είναι στο απυρόβλητο!

 8. kostas Says:

  Καλό βέβαια είναι ο κύριος Βγενόπουλος και η Κυβέρνηση να μας δώσουν εξηγήσεις για το πως έγινε αυτή η εξαγορά. Γιατι αφενός μέν η μετοχή αγοράστηκε απο το Βγενόπουλο 18 ευρώ και πουλήθηκε στην Deutsche 26 τη στιγμή που η τιμή της στο χρηματιστήριο ήταν 19, και αφετέρου γιατί είναι απαράδεκτο το να ιδιωτικοποιείται μια επιχείρηση εθνικής σημασίας, η οποία εκτος των άλλων έχει θυγατρικές στα Βαλκάνια και αποφέρει τεράστια κέρδη κάθε χρόνο στο Δημόσιο. ΄

  ΠΟλύ απλά η Deutsche Telekom αγόρασε τις μετοχές του Βγενόπουλου, γιατί είχε τη διαβεβαίωση της Κυβέρνησης οτι θα πάρει το management.

  Είναι προφανές οτι πρόκειται περι απάτης για την οποία μόνος υπεύθυνος δεν είναι ο Βγενόπουλος αλλά και η Κυβέρνηση. Είναι επίσης προφανές οτι η Κυβέρνηση αυτό δεν το έκανε για την ψυχή της μάνας της…..

 9. fvasileiou Says:

  Όπως έχω ήδη παρατηρήσει στο μπλογκ μου η μήνυση του Βγενόπουλου στον Τσίπρα είναι φυσικό επακόλουθο του ακράιου τρόπου πολιτεύεσθαι που επέλεξε το συγκεκριμένο κόμμα. Εν τέλει κι ο πολίτης δεν έχει άλλον τρόπο να αμυνθεί! Και μακάρι και οι λεγόμενοι «απλοί» πολίτες, όλοι μας δηλαδή, να προσφεύγαμε στη δικαιοσύνη ή έστω να ζητούσαμε τον λόγο κάθε φορά που θιγόμαστε με τον έναν ή άλλο τρόπο.

  Τώρα ως προς την κριτική πυ ασκούν στον Βγενόπουλο και την MIG το Σταρ Τσάνελ και τα συγγενή ΜΜΕ (Μέγκα, Real FM, Άλτερ, Παρασκευή και 13, Εσπρέσο) είναι τόσο διάφανα τα αίτια -και τόσο ταπεινά εν τέλει- που δεν έχει νόημα να τα επαναλάβουμε ή να τα σχολιάσουμε…

 10. kostas Says:

  Προφανώς και είναι σαφή τα αίτια : μείναν μακριά απο τις μίζες. Ωστόσο η κριτική που γίνεται έχει βάση, είναι προφανές οτι η πράξη αυτή είναι ενάντια στα ελληνικά συμφεροντα και ακόμα περισσότερο οτι οι μόνοι που ωφελούνται οικονομικά απο αυτή είναι ο Βγενόπουλος, ο Αλογοσκούφης και ο Καραμανλής.

 11. vasilis tsiknakos Says:

  Δεν είναι ασυνήθιστη πρακτική κάποια εταιρεία να αγοράζει πάνω από την χρηματιστηριακή αξία (premium). Ο ίδιος ο Βγενόπουλος αγόρασε τις μετοχές της Vivartia 38% υψηλότερα τιμή που είχαν εκείνη τη στιγμή στο χρηματιστήριο.

  Παρόλα αυτά η μήνυση Βγενόπουλου είναι θετική από την άποψη ότι οι πολιτικοί καλό θα κάνουν πριν αρχίζουν να εκτοξεύουν κατηγορίες και λάσπη να είναι σε θέση να τις αποδεικνύουν.

 12. olympiada Says:

  Θα διαφωνήσω μαζί σας διότι μια απτή μελέτη της τελευταίας 20ετίας καταδεικνύει ότι σε επίπεδο πολιτικής συμπεριφοράς, τα κόμματα της Αριστεράς πλήν των Κομμουνιστικών, είναι οι μεγαλύτεροι πρεσβευτές των δυτικών «καπιταλιστικών» συμφερόντων. Έτσι, η ενέργεια του Βγενόπουλου αν κριθεί σε επίπεδο αποτελέσματος, αποτελεί δεκανίκι στον εκλεκτό πλην ατάλαντο κο Τσίπρα.

 13. tsapakis Says:

  Aχ τον κακόμοιρο, τη έπαθε, βγήκαν και τον κατηγόρησαν ως απατεώνα και θίχτηκε, λες και δεν τσέπωσε τόσα εκατομμύρια ευρώ από την μεταπώληση των μετοχών του ΟΤΕ στους Γερμανούς. Για τον σύγχρονο καπιταλισμό η λαμογιά είναι επιχειρηματικό δαιμόνιο, η διαπλοκή καλές δημόσιες σχέσεις, η εκμετάλευση των εργαζόμενων του θέσεις εργασίας που δημιουργεί….Κατ’ τα άλλα οκ. Βγενόπουλος δεν θίχθηκε προσωπικά αλλά έκανε τις μηνύσεις γιατι…λέει…θίχθηκαν οι 50.000 εργαζόμενοι της Μarfin, αύριο μεθαύριο που στην πρώτη στραβή απολύσεις με συνοπτικές διαδικασίες 1000-2000 δεν θα θιχτούν τότε. Αντε λαμόγιο

 14. tsapakis Says:

  Είναι εμετικός ο τρόπος που κάποιοι γλύφουν τόσο ξεδιάντροπα τον Βγενόπουλο…Συνεχίστε να εκτίθεστε έτσι…

 15. Νερατζιά(ή) Says:

  [ ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ ]
  Αφεντικά

  Δημήτρης Δανίκας ddanikas@dolnet.gr
  ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ο Βγενόπουλος. Ο νόμος με το μέρος του είναι. Ο αχαλίνωτος νεοφιλελευθερισμός σύντροφε Τσίπρα. Να κάνετε τον σταυρό σας. Ακόμα δεν αγόρασε ολόκληρο τον ΟΤΕ. Ακόμα δεν είναι ιδιοκτήτης της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ. Που ακόμα δεν έχει αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο όλων των υπουργείων, όλων των υπηρεσιών, όλων των Ταμείων, όλων των κομμάτων. Μη βιάζεστε. Αύριο μπορεί να τον έχετε αφεντικό. Κάθε μέρα ν΄ ανάβετε λαμπάδα στο μπόι του που δεν έχει αγοράσει όλη τη χώρα. Το κόμμα σας έχει ψηφίσει το Μάαστριχτ. Όταν και με τη δική σας συγκατάθεση μπαίνει, δεν έχει λιγουλάκι. Έχει πάρ΄ τα όλα και άσε να φωνάζουν τα κορόιδα. Όποιος διαχειρίζεται τον καπιταλισμό θα βρει μπροστά του Βγενόπουλο αρχηγό. Δεν γίνεται και η πίτα ολάκερη και ο σκύλος χορτάτος. Σήμερα συνιδιοκτήτης, αύριο επικυρίαρχος και μοναδικός ιδιοκτήτης. Το μήνυμα του Βγενόπουλου μαστίγιο σωστό. Με αποδέκτες όλο τον πολιτικό κόσμο και φυσικά τον Καραμανλικό. Εγώ το αφεντικό, εσύ βγάλε τον σκασμό!

  Απο σημερινά Νέα….

 16. Elikas Says:

  Αναρωτιέμαι ποιές θα ήταν οι αντιδράσεις έτσι και τα πράγματα ήταν αντίστροφα. Έτσι και έκανε δηλαδή ο Τσίπρας αγωγή στον Βγενόπουλο, ή κάποιος μικρομεσαίος επιχειρηματίας έκανε αγωγή στον Αλογοσκούφη. Θα λέγατε τα ίδια αγαπητοί τιμητές της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας; Ή μπήπως τότε θα είχαμε να κάνουμε με αήθη λαϊκίστικη λασπολογία που προέρχεται από νοσταλγούς του Στάλιν;

  Το να ισχυρίζεται κάποιος ότι ο Βγενόπουλος είναι καθαρός είναι πιο γελοίο κι από το να ισχυρίζεται ότι ο Κεντέρης έπινε μόνο βιταμίνες. Ή ότι ο Ρήγκαν υπήρξε σοφός και δίκαιος πρόεδρος (κι όμως, σε προηγούμενο post μέχρι και αυτό διάβασα). Καλή η φιλελεύθερη σοβαροφάνεια παιδιά, αλλά χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα δεν λέει και πολλά.

 17. Σιωπηλή Πλειοψηφία Says:

  Το αν είναι καθαρός ή όχι ο Βγενόπουλος δεν του στερεί το δικαίωμα να διεκδικεί το δίκιο του και σίγουρα δεν αποτελεί αιτία να βγαίνει ο καθένας και να λέει ότι του κατέβει επειδή είναι πολιτικός ή ότι άλλο είναι.
  Οι πολιτικοί και τα ΜΜΕ είναι οι πρώτοι που πρέπει να προσέχουν τι λένε και να λογοδοτούν για τις πράξεις τους.
  Ευτυχώς, ο Βγενόπουλος, τόλμησε και έκανε το αυτονόητο!

 18. ΡΟΥΣΟΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ Says:

  ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΣΟΙ ΞΕΡΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΕΛΙΝΕΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΞΕΖΟΥΜΙΖΟΥΝ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ (ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ) ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.

 19. fvasileiou Says:

  @elikas
  Καλή και ο αριστερόστροφος λαϊκισμός, αλλά ούτε και από σένα είδα επιχειρήματα γιατί δεν είναι ο Βγενόπουλος «καθαρός». Κι αυτό το «καθαρός» όλη αυτή η φαρισαϊκή υποκρισία που κρύβει τούτο το επίθετο με την συγκεκριμένη χρήση, ενδεικτικό είναι…

 20. Νοσφεράτος Says:

  Σορρυ για το Βρε πως μας την μπαινει ετσι ο Καθε Βγαινόπουλος
  ήθελα
  να πω

  Βρε πως μας την βγαινει ετσι ο Καθε Μπενόπουλος
  και δεν ηθαλα να βαλω το

  αλλά το

  και παλι συγνωμη ε;

 21. ούτε με τους λασπολόγους ούτε με τους λογοκριτές « Φιλελεύθερη λαλιά… Says:

  […] https://axiologisibouleytwn.wordpress.com/2008/04/13/ […]

 22. maria Says:

  http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20080415&nid=8200323&sn=&spid=876

  elpizo na breis arketa enimerotiko to sxolio mou .
  oi mpoulides tis masas.
  kala ta leei o androulakis.

 23. Υρμίνη Says:

  Μπράβο στο Βγενόπουλο και από εμένα! Δηλαδή, ο Τρίπρας είναι εκείνος με την απεριόριστη ελευθερία να λέει ό,τι θέλει; αλήθεια, αυτός δεν είναι ευνοήμενος του συστήματος; Ανήκει στη γενιά μου και ενώ οι περισσότεροι είμαστε επί ξύλου κρεμάμμενοι, προσπαθώντας να φτίαξουμε βιογραφικά, αυτός τα κατάφερε!!!! Με τι πλάτες αλήθεια;! Ένας ακόμα δι
  άδοχος είναι που τον έχουν υιοθετήσει τα ΜΜΕ, εγώ προσωπικά τον αποκαλώ «ο life-style» Αλέξης». Διαφωνείτε;

 24. FrapDigo Says:

  @Υρμίνη: «εγώ προσωπικά τον αποκαλώ “ο life-style” Αλέξης”.»

  Μα δεν τον αποκαλείτε μόνο εσείς έτσι! Εκτός από εσάς έτσι τον αποκαλούν και όλοι οι υπόλοιποι που τον ζηλεύουν! Ειδικά όσοι έχουν καταλήξει να μεταμορφώνουν μια δικαστική διαμάχη σε απαξίωση ενός κόμματος.

  Να σημειώσω ότι δεν ανήκω στον ΣΥΡΙΖΑ ή οπουδήποτε αλλού, απλά μου προκαλούν τρομερό γέλιο οι εξυπνάδες κατά του Τσίπρα, από τότε που έγινε αρχηγός του ΣΥΝ. ΝΑ σας πήγε, όλους! Περαστικά, συνεχίστε την παραγωγική απαξίωση! Ρίξε, ρίξε λάσπη, κάτι θα μείνει στο τέλος! :):)

 25. diktiakos Says:

  απο athens indymedia
  Ο Βγενόπουλος πουλάει αέρα και μοιράζει μηνύσεις
  από Δίκτυο 6:18μμ, Πέμπτη 10 Απριλίου 2008
  Ανακοίνωση του Δικτύου για τα Πολτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
  Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
  Δελτίο τύπου
  Ο Βγενόπουλος πουλάει αέρα και μοιράζει μηνύσεις
  Η πρωτοφανής μήνυση του προέδρου της MIG Ανδρέα Βγενόπουλου εναντίον του Αλέξη Τσίπρα αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι διολισθαίνουμε επικίνδυνα σε έναν ιδιόμορφο νεοφιλελεύθερο ολοκληρωτισμό. Πρόκειται για μια κατάσταση όπου ενώ τα θεμελιώδη δικαιώματα θεωρητικά εξακολουθούν να ισχύουν, στην πραγματικότητα καθίστανται κενά περιεχομένου αφού φαλκιδεύονται από τις «ανάγκες της αγοράς» και αδρανοποιούνται από το ένα τεράστιο πλέγμα ποινικής καταστολής. Το ότι ένας μεγαλοεπιχειρηματίας προσπαθεί να ποινικοποιήσει την ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα στην κριτική δεν αφήνει αμφιβολίες για το πώς αντιλαμβάνεται το κεφάλαιο τη δημοκρατία. Το ότι ο εν λόγω πωλητής αέρα προσπαθεί να φιμώσει τον πρόεδρο ενός αριστερού κοινοβουλευτικού κόμματος είναι αδιάψευστο τεκμήριο της αποθράσυνσης του κεφαλαίου. Η αταλάντευτη κυβερνητική στήριξη και η υποταγή των συνδικάτων δημιουργούν την αίσθηση στους Βγενόπουλους ότι μπορούν να επιβάλουν ανενόχλητοι τη μονοφωνία των αγορών, μια ελληνική εκδοχή μπερλουσκονισμού. Η μαχητική δράση των εργαζομένων πρέπει και μπορεί να τους διαψεύσει. Στους δρόμους πρέπει και μπορούμε να βάλουμε φραγμό στους απατεώνες που λεηλατούν τη δημόσια περιουσία, να σπάσουμε την τρομοκρατία των αγορών.
  Αθήνα 10/4/08

 26. tsapakis Says:

  Ολοι εδώ μέσα στην υπεράσπιση του μεγαλοαπατεώνα που αγόρασε τις μετοχές το ΟΤΕ πριν από μερικούς μήνες 18 ευρώ και τις πούλησε 26 στους Γερμανούς; Το πρόβλημα μας σας δεν είναι οι μεγαλοαπατεώνες που κερδίζουν εκατομμύρια, αλλά οι μισθωτοί απεργοί της ΔΕΗ, οι οδοκαθαριστές των Δήμων κτλπ. Αναξιοπρεπείς και ιδιοτελείς, υπάκουα κουτάβια του κάθε αφεντικού….ντροπή σας.

 27. paulis Says:

  Ωρε θαυμαστές που έχει ο Βγενόπουλος!!!!! Αυτόν να κάνει αρχηγό η ΝΔ, που είναι και αυτοδημιουργητος και όχι εισοδηματίας (των χρημάτων και των ψήφων) όπως η Κωστάρα μας. Αυτός είναι ο απόλυτος lifestyle αρχηγός αυτόν θέλουμε τώρα!!!!!! (Επίσης τον θέλουμε και για πρόεδρο του Παναθηναικού)

 28. Konstantinos Says:

  Kύριε Θέμη η εμετίλα που αισθανθήκατε δεν ήταν αποτέλεσμα των ομοβροντιών κατά Βγενόπουλο…απλά κάτι σάπιο θα φάγατε από κανένα Fast food εκεί στο USA…

 29. Δημήτρης Says:

  «Και κανείς δεν πρέπει να έχει ασυλία από ποινικά αδικήματα,…, ούτε οι πολιτικοί.»

  Γιατί λοιπόν υπάρχει η πολιτική ασυλία; Αλλο το ποινικό αδίκημα και αλλο η ασκηση αντιπολίτευσης για θεμα δημοσίου συμφεροντος.

  Το αν κατι ειναι πολιτικός λόγος η λαικισμός δεν ειναι θεμα του δικαστηρίου να το κρίνει αλλα του ψηφοφόρου.

  Οταν αποθρασύνονται οι βγενόπουλοι κινδυνεύουμε όλοι μας.

  Τον πολιτικό μπορείς να τον στείλεις σπίτι του. Τον Βγενόπουλο;

 30. Άρης Says:

  Εντάξει ρε παιδιά λάθος του Βγενόουλου για την μήνυση αλλά και ο Αλέξης δεν έγινε από τη μια στιγμή στην άλλη αυτός που μπορεί να κρίνει τους πάντες και τα πάντα. Δηλαδή αν βγω στα κανάλια και αρχίζω να λέω ότι ο Αλέξης τα παίρνει από τη δεξιά για να κόψει από το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μείνει το θέμα έτσι. Όλοι πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι για αυτά που λέμε και κάνουμε και πρέπει να δεχόμαστε τις συνέπειες αυτών. Αλλά έτσι είναι. Όπως δεν αφήνει το οικονομικό κατεστημένο να μπει κάποιος ανάμεσα τους σφήνα και χάσουν ένα κομμάτι του στρατού τους έτσι και οι πολιτικοί έσπευσαν να καταδικάσουν τη μήνυση γιατί αύριο μεθαύριο δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει και με αυτούς. Οι πολιτικοί έχουν το απόλυτο δικαίωμα να προσβάλουν και να λοιδορούν τον καθένα ενώ εμείς να μην έχουμε τρόπο να αντιδράσουμε. Ωραία ο Βγενόπουλος μπορεί να μην είναι και ο πιο καθαρός άνθρωπος στον κόσμο, και αυτός για τον προσωπικό του στρατό ψάχνει (αν και βαζέλας), αλλά νομίζω ότι είχε το δικαίωμα να αντιδράσει.

 31. MannyCalavera Says:

  Όσον αφορά το Βγενόπουλο, κάτι μου βρωμάει πολύ άσχημα. Από κει που τον ήξεραν ελάχιστοι το όνομά του γίνεται γνωστό στο πανελλήνιο. Πρώτα η ιστορία με τον ΠΑΟ, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα η υπόθεση ΟΤΕ-Τσίπρας. Δε μου φαίνεται συμπτωματικό.

  Πιστεύω το εξής: Είτε η πρώτη υπόθεση προκάλεσε αντικρουόμενα συμφέροντα (π.χ. Βαρδιν/νηδες) και πληρώνει τη νύφη με τη δεύτερη, ή ο κ. Βγενόπουλος ήξερε ότι θα σκάσει η υπόθεση ΟΤΕ και έσπευσε να αποκτήσει λαϊκό έρεισμα μέσω του ΠΑΟ. Μπορεί βέβαια οι δύο υποθέσεις να είναι άσχετες, αλλά μου φαίνεται κάπως απίθανο.

  Το ότι είχε το έννομο δικαίωμα να μηνύσει τον Τσίπρα, αυτό είναι αναμφισβήτητο.
  Το αν έχει τελικά λερωμένη τη φωλιά του ή όχι, δε μπορώ να το ξέρω. Μένει να το δούμε στα δικαστήρια.

  Πάντως τα ποσά που ζητάει είναι τραγικά, και μόνο ως κινήσεις εντυπωσιασμού τα βλέπω. Όπως και δηλώσεις του στυλ:
  «Η αποκατάσταση της τιμής και της αξιοπρέπειας των 52.000 εργαζομένων της είναι υπεράνω οποιασδήποτε επιχειρηματικής σκοπιμότητας». Σπάραξε η καρδιά μας…

  Τώρα όσον αφορά τον κ. Τσίπρα…Απλά έλεος. Ο άνθρωπος ώρες ώρες φαίνεται να μην έχει συναίσθηση της πραγματικότητας.
  Καλά τι περίμενε μετά απ’ αυτές τις δηλώσεις, να του πει και μπράβο ο άλλος?
  Εκτός κι αν όντως ξέρει κάτι…Ίδωμεν

 32. Konstantinos Says:

  Δίκιο Στο Βγένοπουλο να πάρει τα εκατομμύρια από τον Βαρδινογιάννη και να αγοράσει τον Παναθηναϊκό. Αν του περισσεύει κάτι να πάρει και τον ΟΣΦΠ

 33. VAVOOM Says:

  Γλύφτε καλά τον μεγαλοεπιχειρηματία, μπορεί να πετάξει και ένα κοκκαλάκι και σε εσάς.

 34. hypnotist Says:

  Πραγματικά απορώ με τα τόσα μηνύματα υποστήριξης στο Βγενόπουλο. Κατά τη γνώμη μου είναι ένα φαιδρό πρόσωπο (κι ελπίζω να μη θεωρήσετε ότι πρέπει να μηνύσει και μένα επειδή τον βρίζω και θα στεναχωρηθούν οι εργαζόμενοι στις εταιρίες του). Δεν έφτανε η ανάμιξή του στα ποδοσφαιρικά που το αποδεικνύει περίτρανα, ήρθε και η μήνυση κατά Τσίπρα. Μια πράξη εντελώς άσκοπη από επιχειρηματική σκοπιά, για να μην πω επιζήμια. Τι νόμιζε δηλ. ότι θα καταφέρει; Επίσης, γι’ αυτούς που για τον έναν ή τον άλλο λόγο δε συμπαθούν τον Τσίπρα έχω να πω ότι έχουν κάθε δικαίωμα να διαφωνούν μαζί του, αλλά αυτά που λέει και κάνει κρίνονται πολιτικά και όχι ποινικά.

 35. ΚΩΣΤΗΣ ΔΡΑΝΔΑΚΙΣ Says:

  Μπράβο παιδιά!! ΕΥΓΕ στον Βγενόπουλο. Πρέπει όλοι να τον υποστηρίξουμε. Το φτωχό το παλληκάρι που τα έβαλε με το σύστημα… Καλά μίλαγε ο Μαρξ για ΛΟΥΜΠΕΝ…. Ηθελα να ήξερα τι περιμένει ο λαγός όταν μαζί με τον λύκο και το λιοντάρι αποφασίζουν να …. ρίξουν κλήρο για το ποιόν θα φάνε….
  Μήπως ζείτε κάπου αλλού ή μήπως ο μπαμπάς και η μαμά σας ταίζουν ακόμα???? ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ :
  Σε «βρόχο» για χιλιάδες δανειολήπτες εξελίσσεται ο τραπεζικός δανεισμός και στην Ελλάδα, καθώς η οικονομική ασφυξία έχει οδηγήσει σε εκρηκτική αύξηση των πλειστηριασμών, των κατασχέσεων κινητής και ακίνητης περιουσίας τους και των αναγκαστικών πωλήσεων ακινήτων που υπάγονταν σε καθεστώς προσημείωσης.

  Το φαινόμενο των χιλιάδων αιτήσεων για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς κινητής και ακίνητης περιουσίας λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις. Ενώ πέρυσι ξεπέρασαν τις 100.000, φέτος αναμένεται εντυπωσιακή αύξηση – θηλιά για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, κυρίως μικρομεσαίες.

  Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συνέλεξε η Εθνική Ομοσπονδία Προστασίας Καταναλωτών – Δανειοληπτών Ελλάδας, εκτιμάται ότι ο αριθμός των αιτήσεων για κατασχέσεις – πλειστηριασμούς θα κλείσει το 2008 γύρω στις 150.000, μια αύξηση της τάξης του 50% περίπου μέσα σε ένα χρόνο. Από τις αιτήσεις αυτές, περίπου το 30%, δηλαδή 45.000 θα καταλήξουν στα δικαστήρια.

  Στοιχεία
  Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η «θηλιά» του υπερδανεισμού σφίγγει όλο και περισσότερο:

  * Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2005 κατατέθηκαν 45.000 αιτήσεις για κατασχέσεις αυτοκινήτων και 25.000 αιτήσεις για πλειστηριασμούς σπιτιών και γραφείων, αυξημένες κατά 30% και 25% σε σύγκριση με το 2004.

  * Το 2006 εκδόθηκαν από τα δικαστήρια 55.000 διαταγές πληρωμής για ακίνητη και κινητή περιουσία. Το 2007 έκλεισε με 100.000 δικαστικές διαταγές.

  * Όπως τονίζει στην «Η» ο πρόεδρος της Ενωσης, Ευάγγελος Κρητικός, το πρώτο δίμηνο του 2008 μόνο στο Ειρηνοδικείο Αθηνών (αρμόδιο για ποσά μέχρι 9.000 ευρώ), οι αιτήσεις πλειστηριασμών και κατασχέσεων ξεπέρασαν τις 5.000. Κάθε μέρα στο συγκεκριμένο Ειρηνοδικείο κατατίθενται περίπου 70-90 αιτήσεις. Το 2000 οι αιτήσεις ήταν μόλις 8.000 ενώ πέρυσι έφτασαν τις 40.000, μόνο στην Αθήνα.

  * Στο Ειρηνοδικείο και Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης καταγράφηκε αύξηση 20%-25% στις αιτήσεις σε σύγκριση με το 2006 που ήταν 12.000 – 14.000. Από τις αιτήσεις για κατασχέσεις – πλειστηριασμούς, το 55%-60% αφορά σε κινητές αξίες και το 40%-45% σε ακίνητα.

  * Έχουν απογειωθεί και οι λεγόμενες «αναγκαστικές πωλήσεις» ακινήτων. Δηλαδή οι ιδιοκτήτες αναγκάζονται να τα πουλήσουν προτού τα χάσουν σε πλειστηριασμούς.

  * Σύμφωνα με τον κ. Κρητικό, την τελευταία διετία-τριετία, περίπου 100.000 σπίτια πουλήθηκαν για να… σωθούν (με μια απόκλιση (+-10%).

  * Πολλοί από τον χώρο της κτηματαγοράς εκτιμούν ότι η κατάσταση θα χειροτερεύσει όσο θα βαθαίνει η κρίση στην αγορά ακινήτων και θα μένουν για πολύ καιρό απούλητα περισσότερα από 300.000 – 350.000 νεόδμητα σπίτια πανελλαδικώς.

  Χρεή

  * Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ενωσης Δανειοληπτών, η «φούσκα» στις τιμές των ακινήτων είναι της τάξης του 20%-30%. Αυτό σημαίνει ότι αν όντως υπάρχει τέτοια φούσκα και σκάσει θα πέσουν δραματικά και οι τιμές, επομένως θα μειωθεί η αξία της περιουσίας για 8 στους 10 Ελληνες.

  * Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς πέρσι βγήκαν στο «σφυρί» περίπου 25.000 με 30.000 ακίνητα (κατοικίες και επαγγελματικοί χώροι).

  * Οι ενώσεις καταναλωτών εκτιμούν ότι 30.000 στεγαστικά δάνεια δεν εξυπηρετούνται. Ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί αν αναλογιστεί κανείς ότι περίπου 2 εκατ. νοικοκυριά έχουν δάνειο, είτε στεγαστικό είτε καταναλωτικό είτε κάρτες.

  * Συνολικά, τα χρέη προς τις τράπεζες για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια έχουν ξεπεράσει τα 100 δισ. ευρώ. Μόνο σε στεγαστικά δάνεια το 2007 οι Ελληνες χρωστούν 69,4 δισ. ευρώ, φέτος θα φτάσουν τα 81 δισ. ευρώ και το 2009 θα εκτοξευτούν στα 93 δισ. ευρώ.

  Πηγή Ημερησία
  ΠΕΙΤΕ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΕΝ ΧΩΡΩ!!!! ΖΗΤΩ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΦΑΝΕ……

 36. χρήστος Says:

  Θέμη κοίτα και το καταπληκτικό-εξειρετικό post του politis-gr και δημοσίευσε το!!! (http://politis-gr.blogspot.com/2008/04/blog-post_21.html )

 37. χρήστος Says:

  Θέμη κοίτα και το καταπληκτικό-εξειρετικό post του politis-gr και δημοσίευσε το!!!
  ( http://politis-gr.blogspot.com/2008/04/blog-post_21.html )

 38. Der Freischutz Says:

  Συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτηση.
  Να γιατί ο «πολύς» Τσίπρας θα ξεφουσκώσει μόλις αρχίσει να παίρνει θέσεις και να καταθέτει ουσριαστικές προτάσεις για τα πρόβλήμτα της χώρας.
  Μέχρι τώρα μόνο εκθέσεις ιδεών έχουμε ακούσει από το τέως Κνίτη.

 39. protesting Says:

  Τον φουκαρά τον Βγενόπουλο ! Γι’αυτό η Ελλάδα υποφέρει, έχει γεμίσει από τέτοιου είδους θύματα των θρασύτατων που τολμούν να αμφισβητήσουν το θεάρεστο έργο τους !
  Δηλ. αν κατάλαβα καλά ο Βγενόπουλος πήγε να σώσει από τη χρεωκοπία τον ΟΤΕ με ίδιο του κίνδυνο και ζημιά του και βρήκε το μπελά του.
  Μήπως ,κάποιοι από τους μπλόγκερ έχουν βάλει στο στόχο τον Τσίπρα και φτάνουν στο σημείο να υμνούν τους Βγενόπουλους που μπορεί ,βέβαια, να μην είναι απατεώνες,εμφανώς,αλλά δεν είναι και φιλάνθρωποι, μην τρελλαθούμε εντελώς ! Τέτοια αντίδραση για ένα νέο άνθρωπο που μόλις ξεκινάει το δρόμο του πολιτικού και μάλιστα από νέους ανθρώπους μόνο εμπάθεια και κοματικό συμφερον δείχνει. «Ατάλαντος » ; πως αποδεικνύεται; τουλάχιστον ο λόγος του και η προηγούμενη πορεία του μέσα από κινητοποιήσεις άλλα λένε…Δεν ξερομε ακόμα πως θα μας προκύψει αλλά ας περιμένομε ,όχι από τώρα στην πυρά…

 40. Δημήτρης Says:

  Αφού ανενδοίαστα και αλαζονικά εφαρμόζουν τον καπιταλισμό αλα Ελληνικά αγοράζοντας και πουλώντας μετοχές κερδοσκοπώντας, εχουν το θράσσος να μηνύσουν όσους αντιδρούν σε αυτό τον καιροσκοπισμό, την κερδοσκοπία και τον τυχοδιωκτισμό…

  Επαναλαμβάνω πως όταν αποθρασύνεται το κεφάλαιο την πληρώνουμε ολοι μας…

 41. george Says:

  Ασ’το μεγάλε,
  Μακάρι όλη αυτή τη «συσπείρωση» που επέδειξαν οι πολιτικοί μας στην περίπτωση των μηνύσεων του Βγενόπουλου, να την επειδείκνυαν για το ασφαλιστικό, την Παιδεία και για τα άλλα προβλήματα.

 42. maria Says:

  http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/id=57791672

  afieromeno to arthro se osoun sumporeuontai me tis apopseis tou admin…..

 43. george Says:

  Όσο λαμόγιο κι αν είναι αυτός ο Βγενόπουλος, αυτή η πρωτοφανής συσπείρωση των πολιτικών δεν σας προκαλεί εντύπωση;

  Χρόνια τώρα οι πολιτικοί μας επικαλούνται το ίδιο τροπάριο όταν στριμώχνονται: «οχι στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωης» για να κρύψουν τις λαμογιές τους, και με τη βοήθεια βέβαια της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης η οποία επιδίδεται στην αγαπημένη της δραστηριότητα όσον αφορά τις ενδεχόμενες ευθύνες των πολιτικών: «αρχειοθέτηση».

  Να περιμένετε να βγει νόμος κάποια στιγμή όπου δεν θα μπορεί κάποιος να καταθέσει αγωγή εναντίον πολιτικού ούτε με βάση το αστικό δίκαιο. Γιατί σύμφωνα και με το Σύνταγμά μας «όλοι οι πολίτες είναι ίσοι». Τι ειρωνεία…

 44. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Αξίζει να διαβάσει κανείς το άρθρο του Τσούκα για το θέμα:

  http://htsoukas.blogspot.com/2008/05/blog-post_25.html

  Διαφωνεί με τις αγωγές Βγενόπουλου στη βάση σοβαρών επιχειρημάτων.

 45. ROUSOS PETRAKIS Says:

  ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΑΚΙ ΤΩΝ 7000Ε. ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ. ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΙΣ ΚΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΚΗΣ ΚΑΤΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ.
  ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ ΟΤΑΝ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ?

 46. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Χαχα, κατηγορείς τους πολιτικούς, στο τέλος όμως ρίχνεις και τη δική σου συκοφαντία. «Πες κάτι συγκεκριμένο». Δικά σου λόγια είναι.

 47. Αλέξανδρος Says:

  Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας στην Ελλάδα, ακόμα και από την διαφθορά, είναι ότι έχει χαθεί τελείως η κοινή λογική. Ακόμα και τα αυτονόητα στην Ελλάδα δεν είναι πλέον και τόσο αυτονόητα δυστυχώς…

 48. Παράγκας Says:

  Από skai.gr

  «Για «σκανδαλώδη ανεπάρκεια» κατηγόρησε το ελληνικό κράτος σε συνέντευξη Tύπου για τις άγονες γραμμές ο πρόεδρος της Marfin Investment Group, μητρικής της Olympic Air, Ανδρέας Βγενόπουλος.

  «Το κράτος είναι τροχοπέδη για την ανάπτυξη» δήλωσε ο «ισχυρός άνδρας» της MIG, επισημαίνοντας ότι τα σκάνδαλα εκ προθέσεως καταρχήν δεν διερευνώνται και δεν αποδίδονται με αποτέλεσμα να αποθρασύνονται οι παρανομούντες και οι αυτουργοί τους».

  «Δεν υπάρχει σεβασμός στο δημόσιο χρήμα τη στιγμή που ο λαός και οι επιχειρήσεις καλούνται σε διαρκείς οικονομικές θυσίες» πρόσθεσε.

  Ο κ. Βγενόπουλος έκανε λόγο για παρατυπίες στη διαδικασία ανάθεσης των άγονων γραμμών, ζητώντας μάλιστα την παρέμβαση της δικαιοσύνης.

  Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «εκτός από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, υπάρχει και η δικαιοσύνη και όποιος θέλει μπορεί να επέμβει».

  Εξαπέλυσε ταυτόχρονα επίθεση στην προηγούμενη κυβέρνηση για χειρισμούς της και χρέωσε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παντελή έλλειψη πολιτικής στον τομέα των μεταφορών τονίζοντας πως «το επιτελείο της ήταν εντελώς ανέτοιμο».

  Μάλιστα, ο πρόεδρος της κ. Βγενόπουλος επιτέθηκε στον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Νίκο Σηφουνάκη, τονίζοντας ότι μετά από 5 χρόνια που ήταν εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα μεταφορών «λογικά κάποιος θα ανέμενε ότι θα είχε μελετήσει τις αερομεταφορές και ότι όταν αναλάμβανε υπουργός θα είχε κάτι να πει, κάτι να εφαρμόσει».

  Όσον αφορά την παραποίηση των στοιχείων για το έλλειμμα τη χαρακτήρισε ως «εθνική ντροπή», που μας έχει φέρει στη θέση του «περίγελου της Ευρώπης». «Δεν υπάρχει σεβασμός για το δημόσιο χρήμα» πρόσθεσε ο κ. Βγενόπουλος.

  Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο όμιλος της MIG, έχει προσφύγει στα δικαστήρια προκειμένου να απομακρυνθούν από τα υπόστεγα της Olympic Air υλικά της «παλιάς» Ολυμπιακής, τα οποία εμποδίζουν το έργο της εταιρείας ευρισκόμενα παρανόμως στα υπόστεγα της Olympic Air.

  Σημειώνεται ότι μετά από διαγωνισμό – εξπρές κατακυρώθηκαν οι 15 απο τις 24 άγονες γραμμές, σε άλλες αεροπορικές εταιρείες, ενώ αποκλείστηκαν από τη διαδικασία η Olympic Air και η Aegean.

  Για τις άγονες γραμμές ο επικεφαλής της MIG ζήτησε «συγγνώμη» από τους κατοίκους των Κυκλάδων.
  Ανακοίνωση της Aegean για άγονες γραμμές

  Η Aegean σε σημερινή ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι το ενδιαφέρον της για την κάλυψη των άγονων γραμμών παραμένει αμείωτο.

  Σημειώνει επίσης ότι η συμμετοχή της στο διαγωνισμό για τη διετή κάλυψη από την πρώτη Απριλίου του 2010 έως τις 31 Μαρτίου του 2012, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.»

 49. Θεμης Λαζαριδης Says:

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_02/05/2010_399544

  Έπαινος Γιανναρά.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.


Αρέσει σε %d bloggers: