Εγώ λέω Χρυσοχοΐδης για πρόεδρος!

Τάδε έφη jpapa2007. Το ίδιο πρότεινε επίσης και έτερος μπλογκερ που συμπαθώ πολύ, ο Stormrider:

http://stormrider7.blogspot.com/2007/09/blog-post_18.html

Είναι νομίζω μιά πολύ αξιοπρεπής υποψηφιότητα. Δεν έχει συγγράψει βιβλία σαν το Βενιζέλο, δεν έχει το λέγειν του Βενιζέλου, αλλά είναι έντιμος, σεμνός, ικανός, εργατικός, ήπιων τόνων, και χαίρει εκτίμησης και μέσα και έξω από το ΠΑΣΟΚ (και στους θαμώνες αυτού εδώ του μπλογκ). Κατά τη γνώμη μου, έχει περισσότερη διορατικότητα και ευθικρισία από τον Βενιζέλο και σίγουρα πολύ μεγαλύτερη απήχηση στο «μεσαίο χώρο», τους αναποφάσιστους που κρίνουν την έκβαση των εκλογών. Πιστεύω ότι συμμερίζεται τις αξίες και τις ιδέες του Γιώργου Παπανδρέου, που οι περισσότεροι από μας εκτιμούμε. Το ερώτημα είναι αν θα αποδειχτεί πιό συνεπής, πιό σταθερός, πιό τολμηρός, και πιό πειστικός από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Τι λέτε;

Advertisements

43 Σχόλια to “Εγώ λέω Χρυσοχοΐδης για πρόεδρος!”

 1. Τζένη Says:

  Δεν τον θεωρώ τπτ το φοβερό και σιγουρα δεν θα τον έλεγα τολμηρο. Πάντως επειδη τον βλέπω να εμφανίζεται συνεχώς θεωρώ πιθανό να βάλει υποψηφιότητα.

 2. Ασμοδαίος Says:

  Και εγώ πιστεύω ότι ο Χρυσοχοΐδης έχει πολύ περισσότερες πιθανότερες να βελτιώσει την κατάσταση του ΠΑΣΟΚ, τόσο από τον άτολμο και έχοντα σημειώσει οικτρά αποτυχία ΓΑΠ, όσο και από τον βερμπαλιστή και μεσσιανικώ τω τρόπω εμφανιζόμενο Βενιζέλο.

 3. Δημήτρης Says:

  O Edward Gibbon τα έχει πει όλα!

  Η ιστορία μισεί την δειλία και την ατολμία και χαρίζεται σε αυτούς που έχουν τον εγωισμό να κυνηγήσουν το όραμά τους μην υπολογίζοντας τιποτε.

  …και ο βενιζέλος ειναι ο μόνος που έχει όραμα εστω και εγωκεντρικό.

  Ποτέ κανείς δεν στιγματίστικε στην ιστορία γιατί ήταν φιλόδοξος.

  Η ιστορία συνήθως ανταμείβει την φιλοδοξία και μισει τις μετριότητες, όπως η διαμαντοπουλου η ο χρυσοχοιδης…

  …εκτός και αν αποφασίσουν να δειξουν τι εχουν…

  με το ζόρι προφήτης κανεις…

 4. Δημήτρης Says:

  Ο Βενιζέλος , κατι που δεν πρέπει να ξεχνά κανεις, ανεβηκε στο τρένο του ΠΑΣΟΚ το 1989 εν μεσω κοσκωτά…

  …οταν ήθελε θαρρος να πεις οτι ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ…

  Ειναι λάθος να ψάχνει κανεις να βρεί τον αλανθαστο…
  Πρεπει να βρεθεί αυτός που θα κάνει τι δουλειά…

 5. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Η λέξη «φιλοδοξία» έχει δύο διαφορετικά νοήματα: α) επιθυμία για αναγνώριση και θαυμασμό από τους άλλους (ματαιόδοξη φιλοδοξία), β) επιθυμία για την επιτέλεση έργου ή την πραγματοποίηση υψηλού στόχου. Έχω την εντύπωση ότι ο κ. Βενιζέλος εμπίπτει στην κατηγορία (α). Θέλει να γίνει πρωθυπουργός, με οποιονδήποτε τρόπο. Δεν θέλει να αλλάξει την Ελλάδα. Αν ήθελε να την αλλάξει δεν θα κολάκευε κάθε ιδεοληψία, δεν θα χάϊδευε αυτιά. Ποτέ δεν είδα στα λεγόμενά του και στα κείμενά του ένα όραμα για την Ελλάδα.

  Π.χ., πηγαίνετε στην ιστοσελίδα που άνοιξε πρόσφατα και διαβάστε το τελευταίο του κείμενο, η σχέση ηθικής και πολιτικής:

  http://evenizelosdialogues.gr/page.asp?pid=59

  Και μετά εξηγήστε με δικά σας λόγια τι είπε. Βλέπετε εσείς κάποια λογική ανάλυση για το τι είναι στραβό στην Ελλάδα και τι πρέπει να αλλάξει;

  Όσον αφορά την Παιδεία, με την οποία ασχολούμαι επισταμένα, διαφωνώ με το 90% των θέσεών του.

  Τώρα θα μου πεις, μήπως ο Χρυσοχοΐδης μας έχει δώσει το όραμά του για την Ελλάδα; Δεν θα έχεις άδικο. Ελπίζω να το κάνει, αν αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα. Αν δεν το κάνει να μην εκλεγεί.

 6. johnvellis Says:

  Δεν θα ήταν και άσχημη επιλογή. Βέβαια πρέπει να θέσει υποψηφιότητα, να αποκτήσει ομάδα στήριξης, να θέλουν τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να βγει στην παρούσα φάση…

 7. ΜΑΚΗΣ Says:

  ΜΟΛΙΣ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΧΘΕΣ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΕΚΑΝΕ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΓΑΠ. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ?

 8. Giannis Says:

  Τα πολιτικά αίτια της ήττας και η διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ
  http://politicalvigilance.blogspot.com/2007/09/blog-post_20.html

 9. marianna Says:

  Συμφωνώ για τον Χρυσοχοϊδη- τον θεωρώ την καλύτερη επιλογή. Δεν πιστεύω όμως ότι τα «λαμόγια» της πολιτικής μας ζωής θα τον αφήσουν να προχωρήσει

 10. dimitris Says:

  +1 για Χρυσοχοϊδη.
  Προωσπικά θεωρώ πολύ καλό και το Λοβέρδο, αλλά ανοήτως έτρεξε να υποστηρίξει το Βενιζέλο.

 11. stormrider Says:

  αυτό που με απασχολεί εμένα είναι το momentum που έχει αποκτήσει ο Βενιζέλος, που θα συνθλίψει όποιον μπει στο δρόμο του. Ο τύπος είχε προετοιμάσει παρασκηνιακά το έδαφος καιρό πριν, εξού και τόσοι που βγήκαν απευθείας να χειροκροτήσουν την υποψηφιότητα του.

 12. Joe Says:

  O Βενιζέλος μοιάζει ωσάν ταύρος εν υαλοπωλείο που ηρθε για να τα σαρώσει όλα.Οπως πολύ εύστοχα παρατήρησε ο Αλέξης Παπαχελάς σε άρθρο του στην καθημερινή, είμαστε θεατές του έργου : »κάντε στην μπάντα, έρχεται ο Βενιζέλος».Προσωπικά πιστεύω ότι ο Βενιζέλος έχει ικανότητες, πλην όμως φαίνεται ότι ο μοναδικός του στόχος είναι η νομή της εξουσίας.Συν τοις άλλοις αποφεύγει σε πάρα πολλές περιπτώσεις να πάρει ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις ενώ κινήται ιδεολογικά προς τα αριστερά.
  Για τον Γιώργο Παπανδρέου, το μόνο που μπορεί να ειπωθεί είναι ότι θέλει αλλά δεν μπορεί.Νομίζω ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το έθεσε καλύτερα από όλους:»το παιδί δεν κάνει για πρωθυπουργός».
  Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν δύο εναλλακτικές υπάρχουν:Η υποψηφιότητα είτε της Διαμαντοπούλου είτε του Χρυσοχοίδη.Και οι δύο περιπτώσεις είναι αξιόλογες ωστόσο θεωρώ πως ανάμεσα στους δύο καλύτερη περίπτωση είναι αυτή του Χρυσοχοίδη.

 13. Ασμοδαίος Says:

  Συγγνώμη, αλλά μου φαίνεται ότι η κ. Διαμαντοπούλου δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη Segolene του ΠΑΣΟΚ. Ωραία λόγια περί ανανέωσης, άρωμα γυναίκας και από ουσία ελάχιστα.

 14. Georgia Says:

  Όπως τα λες!

 15. ekpliktos_politis Says:

  Καλά δε έχει γίνει ακόμα αντιληπτό ότι η «μεγάλη δημοκρατική παράταξη» έχει ξεμείνει απο στελέχη;(τουλάχιστον ευρείας αποδοχής)

  Είναι δυνατόν να συζητείται αλλαγή αρχηγού με Βενιζέλο και ΓΑΠ (και τσόντα τον Σημίτη) και να μην υπάρχει μία τρίτη εναλλακτική λύση.

  Που είναι όλα αυτά τα μεγάλα στελέχη;
  Που είναι οι οπαδοί που θαύμαζαν μιαν τον ένα και μια τον άλλο να προτείνουν έναν;
  Προφανώς ούτε οι ίδιοι αισθάνονται ικανοί αλλά ούτε και οι οπαδοί τους αισθάνονται ότι μπορούν να ηγηθούν του κόμματός τους

  Οπως έγραψα και αλλού βέβαια στο τέλος τα οικονομικά συμφέροντα θα βρουν την λύση και όλοι θα κάτσουν στα αυγά τους (και πρώτος ο ΓΑΠ)

  Αν παραμείνει ο Βενιζέλος θα κάνει κόντρα με κάποιον αρεστό του Παπανδρέου (ο οποίος θα αποσυρθεί φυσικά)

  Αυτή είναι η πρόβλεψή μου, σ’ αυτή την χώρα ζώ και κάτι άλλο δεν πρόκειται να γίνει

 16. greeknetizen Says:

  Ωραία επιλογή ο Χρυσοχοϊδης! Και μην ξεχνάτε ότι ανάμεσα στα πολλά νούμερα που πέρασαν από το Υπουργείο Δημ. Τάξης, ήταν ένας από τους ελάχιστους σοβαρούς.
  Επι δικιας του υπουργείας εξαρθρώθηκε η 17Ν. Τώρα θα μου πειτε ήταν κωλοφαρδος επειδη εκανε τη βλακεια ο Σαββας Ξηρός – συμφωνώ άλλα έδειξε κατά τη διάρκεια των ερευνών μια σοβαρότητα, μεθοδικότητα, και αποτελεσματικότητα που κανένας άλλος υπουργός δεν έχει δείξει.

 17. jpapa2007 Says:

  Ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα; Ο Παπανδρέου που έχει γατζωθεί με νύχια και δόντια στο κόμμα. Πρέπει να αποσυρθεί. Κάθε άλλος αυτό θα έπραττε. Μόνο η απόσυρσή του θα σώσει το ΠΑΣΟΚ και θα ανοίξει τον δρόμο και σε άλλες υποψηφιότητες που τώρα φοβούνται για το τι μέλλει γεννέσθαι!
  Μια αναμέτρηση Παπανδρέου με οποιοδήποτε άλλο θα έχει αποτέλεσμα την διάσπαση του κόμματος. Δεν είναι δυνατός όσοι υποστήριξαν την άλλη υποψηφιότητα να συνεχίσουν να πορεύονται με τον ΓΑΠ. Θ δημιουργήσουν άλλο κόμμα με μαθηματική βεβαιότητα.
  Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω τι δεν αφήνει τον ΓΑΠ να αποσυρθεί. Η υπερβολική αφέλεια ή η ματαιοδοξία της εξουσίας;

 18. ΑΛΕΞΙΚΕΡΑΥΝΟ Says:

  έλα τώρα!!!
  λίγη σοβαρότητα.
  ποιός; ο χρυσοχοίδης; και γιατί όχι η Μιλένα; ο Λοβέρδος; είναι και ολυμπιακός – θα τσιμπήσει ψήφαλάκια από τα γαυράκια.
  Μόνη λύση ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ στην αρχηγία και στις κωλοτούμπες η «φωνή του Πολυτεχνείου» ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ……
  όλα τα άλλα είναι για να φτύνει ο Τζουμάκας.

 19. econoclaste Says:

  Εγώ προτείνω, αντί του Χρυσοχοίδη, να προταθεί ο George Clooney.
  Είναι παγκόσμια γνωστός, είναι πιο ελκυστικός, έχει πιο άσπρα δόντια, είναι πιο καρδιοκατακτητής, πιο απολιτικός (σημαντικό αυτό όταν μιλάμε για τον νεφελώδη κι’ απροσδιόριστο χώρο του Πασόκ), είναι πιο πλούσιος (άρα δεν πρόκειται ν’ αρπάξει την κουτάλα μόλις εκλεγεί)…
  Κι’ αν εκλεγεί, που ξέρεις ; Σαν μεγάλος ηθοποιός που είναι, μπορεί να μετατρέψει την Ελλάδα από «Καραγκιόζ μπερντέ» σε έργο πιο σοβαρό…

 20. xberliner Says:

  Το ΠΑΣΟΚ κατάφερε και άλλαξε (εν μέρει έστω) τα στελέχη του κατά τη μετάβαση από τα 80ς στα 90ς.
  Τώρα φαίνεται ότι έχει ξεμείνει από προσωπικότητες. Αυτές που έχει ότι είχαν να δώσουν το έδωσαν.
  Ο Χρυσοχοϊδης είναι από τα σχετικά νέα άφθαρτα ακόμα στελέχη. Δεν θα μου ήταν και αδιάφορος ως υποψήφιος.
  Συμφωνώ με το ότι ο Βενιζέλος δεν πρόκειται να συγκρουστεί με κατεστημένες νοοτροπίες. Απαράδεκτο για σοσιαλδημοκράτη. Συγκεκριμένα όπως δικαιολογώ στο μπλογκ μου (δεν τα γράφω εδώ για να μην βγει σεντόνι) τον θεωρώ συντηρητικό πολιτικό.

 21. Πάνος Says:

  Χρυσοχοϊδης; Γιατί όχι;

  Ξέρω όμως κι έναν Παρασκευά Μπαρδουλόπουλο, που φαίνεται εξίσου ικανός για ηγέτης του ΠΑΣΟΚ.

  Να μελετήσουμε και τη δική του υποψηφιότητα!

 22. Δημήτρης Says:

  Αν αγνοήσω το σχόλιο θα έλεγα οτι μοιάζει με τον Αρη ο ανωτέρω…

 23. dimk Says:

  ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΩΤΩΝ ΚΟΜΑΤΩΝ (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ)
  ΓΙΑΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ, ΦΙΛΙΚΟΣ,ΟΧΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ, ΓΕΝΑΙΟΣ, ΗΓΕΤΗΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΡΟΣΟΝΤΑ? ΚΑΙ ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ. ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ, ΕΝΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η ΚΟΜΑΤΙΚΕΣ ΚΛΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΝΑΛΑΣΟΜΕΝΕΣ ΑΝΑ ΤΡΙΑ – ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΕΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΩΤΩΝ ΚΟΜΑΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΟΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΟΤΑΝ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

 24. mpoukatsas Says:

  Ο Χρυσοχοϊδης είναι η επιτομή της μετριότητας. Άχρωμος, απολίτικος, άτολμος, φορέας του αυτονoήτου. Κάνει στην καλύτερη περίπτωση για μια θέση γενικού γραμματέα κάποιου κρατικού φορέα, παρά για μια θέση υπουργού, πόσο μάλλον αρχηγού. Υπήρξε για κάποια φεγγάρια και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στην τελευταία περίοδο της παρακμιακής διακυβέρνησης Σημίτη και δεν ανέλαβε κάποια πρωτοβουλία που να ξεχώριζε. Τέτοιοι διαχειριστάκοι υπάρχουν πολλοί και είναι μάλλον αναλώσιμοι.

 25. dimitris Says:

  Σαν γραμματέας δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα έτσι κι αλλιώς. Σαν Υπουργός ΔΤ όμως ήταν μεθοδικός και αποδοτικός. Είναι πολύ ικανός άνθρωπος με διείσδηση στο χώρο της ΝΔ. Πιστεύω πως θα ήταν πολύ καλός για ηγέτης του ΠΑΣΟΚ.

  Πάντως όλοι κρίνονται από τη στιγμή που θα αναλάβουν τη θέση. Από πριν ειναι πολύ δύσκολο να έχεις καθαρή άποψη.
  Ο ΚΚ ήταν μάλλον άγνωστος πριν αναλάβει αρχηγός της ΝΔ, και δεν τα έχει πάει άσχημα. Αντίθετα ο παλλά υποσχόμενος ΓΑΠ δεν τα κατάφερε.

 26. CMTis Says:

  πέρα από κομματικές επιλογές του καθένα μας, προηγείται η αυτονομία της πολιτικής.

  Και σίγουρα δεν μπορεί αυτή να καταργηθεί στο όνομα ενός χυμένου καφέ! Ο νοών νοείτο!

 27. Η καλύβα προτείνει το νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ « Η καλύβα ψηλά στο βουνό Says:

  […] Friday, September 21st, 2007 in Η πολιτική στην καλύβα Εκλεκτοί συνάδελφοι μπλόγκερ έχουν αρχίσει να προτείνουν διάφορα πρόσωπα για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Πχ: https://axiologisibouleytwn.wordpress.com/2007/09/20/%ce%95%ce%b3%cf%8e-%ce%bb%ce%ad%cf%89-%ce%a7%cf%… […]

 28. mitsosheiz Says:

  Εγώ προτείνω Έφη Σαρρή.. Τα έχει όλα: ανανέωση, νέο πολιτικό λόγο, μοντέρνα διαφήμιση, ευρέως αποδεκτή, με εμπειρία στην πολιτική και φωνάρα! Γιατί ρε.. Ο Bush καλύτερος είναι;;;

 29. Μάρκος Says:

  Ο νέος αρχηγός πρέπει να δείχνει ανά πάσα στιγμή 100% πεισμένος
  για όσα λέει (συν τοις άλλοις). Παρ’ ολο που συμπαθώ τον
  Χρυσοχοϊδη, συνεχίζω να προτιμώ Πάγκαλο ή Διαμαντοπούλου.

 30. ΜΑΚΗΣ Says:

  ΜΑΡΚΟ

  ΣΥΓΝΩΜΗ, ΑΛΛΑ Ο ΜΕΝ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΟΣ ΚΑΙ ΕΜΠΑΘΗΣ ΕΝΩ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΓΕΡΗ (ΩΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΔΡΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΕΡΗ).

  ΕΙΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ, ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ.

 31. Hannibal Ante Portas Says:

  Αναμασώ το σχόλιο που έκανα στο blog του stormider:

  Stormrider,
  Τα δύο κόμματα εξουσίας στη χώρα μας συντηρούν -και συντηρούνται απο- εξαρτήσεις με ποικιλλώνυμα οικονομικά κέντρα και μεγαλοεκδότες -ήδη απο την εποχή του Ανδρέα-.
  Ο ΓΑΠ ξεκίνησε ελπιδοφόρα γιατι ήταν φορέας διαφορετικού πολιτικού ήθους και οράματος και φάνηκε να αναζητά την στήριξη για τις αλλαγές ανοιχτά απο την κοινωνία ακριβώς γιατι δεν υπήραν ικανές εφεδρείες καιστηρίγματα εσωκομματικά.
  Απέτυχε γρήγορα γιατι τελικά δεν κατάφερε να δημιουργήσει το αναγκαίο αντίβαρο εκεί έξω και στο τέλος της μέρας επικαλέστηκε μέχρι και το πιο βαθύ ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος -Λαλιώτη-.
  Ο Βενιζέλος εκτος του οτι είναι πολύ νάρκισσος για να συγκροτήσει αληθινά δημοκρατικές διαδικασίες και να μην υποκύψει σε αυτούς που θα τον προωθήσουν -ΔΟΛ, ενδεχομένως και άλλους- δεν αντιπροσωπεύει καμία απολύτως ομάδα με όραμα, ιδιαίτερο ήθος και συνέπεια στο εσωτερικό του κόμματος.
  Για τους ίδιους λόγους ο Χρυσοχοϊδης -με την αναντίρρητα καλή έξωθεν μαρτυρία- δεν θα είχε καμία ελπίδα στο να μην ενσωματωθεί απο το status quo του ΠΑΣΟΚ.
  Η αναγκαία αλλαγή στην πολιτική ζωή της χώρας δεν θα προέλθει απο επιλογές μεταξύ των ήδη υπαρχόντων κομμάτων ή πολιτικών ανδρών. Όλα τα υπόλοιπα είναι για να ασχολούνται τα ΜΜΕ…

  Και συμπληρώνω εδώ:

  ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν προσχώρησε μετά την μεταπολίτευση στην Ε.Κ. γιατι διαισθάνθηκε την ανάγκη για ρήξεις με την πρότερη κατάσταση. Ο πολύ αξιόλογος κύριος Χρυσοχοϊδης θα έχει ουσιστικό ρόλο εάν προχωρήσει με άλλες προσωπικότητες -όπως π.χ. απο την ανανεωτική συσπείρωση του συνασπισμού- σε ‘ιδρυση νέου κεντροαριστερού πολιτικού σχηματισμού με ανοιχτές διαδικασίες και δομές.

 32. νικος Says:

  «Ο πολύ αξιόλογος κύριος Χρυσοχοϊδης θα έχει ουσιστικό ρόλο εάν προχωρήσει με άλλες προσωπικότητες -όπως π.χ. απο την ανανεωτική συσπείρωση του συνασπισμού- σε ‘ιδρυση νέου κεντροαριστερού πολιτικού σχηματισμού με ανοιχτές διαδικασίες και δομές.»

  Μακάρι.. Το εύχομαι. Εστω κι αν αυτός ο νέος κεντρο-αριστερός πόλος δεν πάρει την εξουσία ποτέ.

  Αυτή τη στιγμή τα δύο μεγάλα κόμματα είναι τόσο βαλτωμένα σε λογικές μικροπολιτικών ισορροπιών τρόμου, τόσο μπλεγμένα με μεγάλα και μικρά συμφέροντα τρόμου, που και ο θεός ο ίδιος να κατεβεί για αρχηγός τους, πάλι δεν θ’ αλλάξει τίποτα. Το μόνο που κάνουν είναι να καταβροχθίζουν, να φιμώνουν και να εξαφανίζουν ικανούς ανθρώπους (που υπάρχουν και στα δυό). Ελπίζω ο Χρυσοχοϊδης να ξεφύγει…

 33. dimitris Says:

  Όλη η μαγκιά ενός αρχηγού είναι να πείσει ότι είναι ΣΟΒΑΡΟΣ. Τίποτα περισσότερο. Ούτε ο «μπουλντόζας» μετράει (ήταν κι ο Εβερτ αλλά ατύχησε) ούτε ο τσαμπουκάς κι ο τζάμπα μάγκας.

  Ο αρχηγός θα πρέπει να έχει σταθερές αξίες (άσχετα πόσο δημοφιλείς είναι) και να τις υπερασπίζεται με επιμονή για το κοινό όφελος. Επίσης θα πρέπει να επιλέγει αξιόλογους ανθρώπους για συνεργάτες.

  Και στα δυο παραπάνω θέματα, ο ΓΑΠ δεν τα κατάφερε.
  Η προσπάθειά του να παίξει ρόλους που δεν του ταίριαζαν, οι παλινοδίες του αλλά και οι εξωπραγματικές υποσχέσεις του, τον κατέστησαν αναξιόπιστο.
  Κι όσο για τις επιλογές στελεχών και συνεργατών, περισσότερο από ατυχείς. Θλιβερές.

 34. Μάρκος Says:

  Να κάνω μια παρατήρηση (κατά του Βενιζέλου)
  Ποιός άνθρωπος, ο οποίος σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες
  αυτοχαρακτηρίζεται ώς «ο μελλοντικός ηγέτης της Δημοκρατικής
  Παράταξης»? Σε κάποια άλλη εποχή, (λ.χ. πριν από 200 χρόνια
  και μακριά από ΜΜΕ) θα είχε καταλάβει την εξουσία με το έτσι θέλω.
  Συμφωνώ με τον Ανίβα άντε πόρτας…

 35. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Ρίχνω ακόμη ένα όνομα στο τραπέζι:

  ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ ΤΣΟΥΚΑΣ

  Θα μου πείτε δεν είναι καν μέλος του ΠΑΣΟΚ. Ε και λοιπόν; Ανήκει στο χώρο αυτό ιδεολογικά (σοσιαλφιλελεύθερος σαν τον ΓΑΠ), είναι εξαιρετικά ορθολογικός, και εντελώς άφθαρτος!

 36. Ασμοδαίος Says:

  Κ. Λαζαρίδη, με όλο το σεβασμό, η ιδέα είναι, κρίνοντας τα δεδομένα της πραγματικότητας, αφελής. Δυστυχώς, είναι πέρα για πέρα απίθανο να δεχθεί κάτι τέτοιο ο κ. Τσούκας ή, κι αν ακόμα δεχθεί, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει δεκτός στο ΠΑΣΟΚ.Μακάρι να γινόταν, αλλά ΔΕΝ υπάρχει θεός, θαύματα ΔΕ γίνονται.

  Βέβαια, είναι ένα ζήτημα αυτό της άρνησης σοβαρών, ικανότατων και καταξιωμένων ατόμων να εισέλθουν στο στίβο της πολιτικής…

 37. Χαρίδημος Τσούκας Says:

  Θέμη,

  ως «μελλοντικός ηγέτης της προoδευτικής παράταξης», δηλώνω ευθέως, δημοσίως και κατηγορημαιτκώς ότι θα σε χρίσω σκιώδη Υπουργό Παιδείας αμα τη εκλογή μου. Εξ όσως γνωρίζω δεν διαθέτεις κάποιο ασυμβίβαστο, αλλά ακόμη κι αν υπήρχε θα το ξεπερνούσαμε, παρακάμπτοντας τον Αρειο Πάγο.

  Με εκθετικά αυξανόμενη εκτίμηση μετά την πρότασή σου

  ΧΤ

 38. Αργοναύτης Says:

  Μα ο Χαρίδημος δεν ήταν μέλος της ΠΑΣΠ;
  Δεν μπορεί, κάποιοι από τους παλαιούς συναγωνιστές του θα τον θυμούνται.

 39. papavasiliou vagelis Says:

  τι λέτε ρε παιδιά! Η θητεία του Χρυσοχοϊδη χαρακτηρίζεται από τον ποιό ηλίθιο νόμο που πέρασε τα τελευταία χρόνια στην ελλάδα( και που φυσικά κανείς δεν τον κατήργησε). ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΆΔΟΣ!!.Δηλαδή εδώ και χρόνια οι αστυνομικοί και τροχονόμοι ασχολούνται με μία παράβαση για μία βδομάδα και σε σκίζουν.Τις υπόλοιπες 51 βδομάδες φυσικά την ξεχνούν…Μόνο μαθητής της δευτέρας δημοτικού θα σκεπτόταν κάτι τέτοιο.¨όχι και αρχηγός. Βέβαια αν γίνει ποτέ πρωθυπουργός θα καθιερώσει την εβδομάδα πληθωρισμού,κυπριακού,υπογονιμότητας κτλ

 40. kostas Says:

  Έχω θετική γνώμη για τον Μ. Χρυσοχοίδη. Η θητεία του στο Υπουργείο ΔΤ ήταν επιτυχημένη. Η σύλληψη της 17Ν έγινε με τη βοήθεια κλιμακίων ξένων μυστικών υπηρεσιών, γιατι αν περιμέναμε απο τις ελληνικές……… και 2 χρόνια πριν τους ολυμπιακούς αγώνες,( δεν πήγαινε άλλο). Στα αρνητικά του είναι η αγορα του συστήματος C41, το οποίο προφανώς αγοράστηκε υπο την πίεση των ΗΠΑ, και σήμερα δε χρησιμοποιείται.

  Επίσης τώρα τελευταία έχει αρχίσει να γίνεται οίγον μαιντανός πράγμα που πιστεύω οτι λειτουργεί αρνητικά.

 41. Δάσκαλος Says:

  Η ώρα του Χρυσοχοίδη δεν ήρθε ακόμα. Ας περιμένει και όλα θα είναι υπερ του. Ο κόσμος από ότι αντιλαμβάνομαι θέλει να δώσει 2η ευκαιρία στον ΓΑΠ. Είμαι της άποψης ότι θα πρέπει να την αδράξει αυτή την φορά. Διότι άλλη ευκαιρία δεν θα έχει.

  Ο Βενιζέλος είναι αυτό που πάθαινε κάποιος όταν στις παρέες ήθελε να έχει τον πρώτο λόγο. Ο λεγόμενος «ηγέτης». Μικρός θα ήταν αυτός που θα χώριζε τις ομάδες για το ποδόσφαιρο, θα ξεκίναγε πρώτος το φαγητό. Δυστυχώς στο ΠΑΣΟΚ όλοι θεωρούν τον εαυτό τους πρώτο οπότε αυτό το μοντέλο δεν βλέπω να περπατά. Αν είχε άλλη στρατηγική δηλαδή (πρώτος μεταξύ ισων) ίσως και να περπάταγε. Επίσης είχε και την ατυχία να το περιστοιχίσουν άτομα φθαρμένα που προκάλεσαν άσχημα συναισθήματα στο μέσο ΠΑΣΟΚΟ. Μάλλον σε αυτή τη φάση δεν θα γίνει πρόεδρος.

 42. Πόσα ποστ σε άλλα ιστολόγια έχει προτείνει η καλύβα; « Η καλύβα ψηλά στο βουνό Says:

  […] https://axiologisibouleytwn.wordpress.com/2007/09/20/%ce%95%ce%b3%cf%8e-%ce%bb%ce%ad%cf%89-%ce%a7%cf%… […]

 43. john saronikos Says:

  Ειναι Νεος και αμολυντος?

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.


Αρέσει σε %d bloggers: