Ανοιχτή επιστολή στον Κώστα Καραμανλή


Κύριε πρωθυπουργέ,

ανήκω σε αυτούς που σας ψήφισαν το 2004 και απογοητεύθηκαν πλήρως από την πρώτη θητεία σας. Δεν είναι που διαφωνώ ότι η χώρα χρειάζεται «αλλαγές και μεταρρυθμίσεις». Ίσα ίσα, απογοητεύομαι που τις ακούω και δεν τις βλέπω. Δεν είναι τα στερεότυπα «λάθη και παραλείψεις». Είναι που έχω πειστεί ότι δεν έχετε τη βούληση να κάνετε όλα αυτά που διακηρύσσετε. Είναι που οι πράξεις σας έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα λόγια σας. Είναι η ανικανότητα των στελεχών που επιλέξατε και που επιμείνατε να διατηρείτε παρά τις αλλεπάλληλες αποτυχίες τους. Είναι το κράτος των «κολλητών» και των «κουμπάρων» που εγκαθιδρύσατε.

Αλήθεια, γιατί γίνατε πρωθυπουργός; Από εγωϊσμό; Σας αρέσει ο τρόπος ζωής, οι δεξιώσεις, τα ταξίδια, η μέθη της εξουσίας; Η εκλογική νίκη είναι για σας αυτοσκοπός; Δεν ενδιαφέρεστε να παράξετε έργο, να αφήσετε κάτι πίσω σας; Δεν σας ενδιαφέρει η κατακαημένη η υστεροφημία σας; Αν σας ενδιαφέρει, γιατί δεν επιζητείτε περισσότερη αξιοκρατία, λιγότερο κομματισμό, καλύτερα κυβερνητικά στελέχη, και αληθινά τολμηρές μεταρρυθμίσεις; Είπατε ότι βάζετε το συμφέρον της χώρας πάνω από το κομματικό. Αποδείξτε το με έργα, όχι λόγια. Βάλτε στην άκρη τα κομματόσκυλα. Σε κάποια φάση είπατε «έπρεπε να τρέχουμε, όχι να περπατάμε». Ε τρέξτε, σας πιάνει κανείς; Εμείς είμαστε έτοιμοι να χειροκροτήσουμε.

Κάλιο αργά παρά ποτέ. Ο λαός σας εμπιστεύθηκε μιάν ακόμα τετραετία. Στο χέρι σας είναι αν θα ανταποκριθείτε στις επιθυμίες του ή αν θα μείνετε στην ιστορία ως ένα μεγάλο τίποτα. Η πρώτη δοκιμασία θα είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης και η στελέχωση των υπουργείων. Από αυτό θα καταλάβουμε αν έχετε λάβει το μήνυμα του λαού.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς,

ΘΛ

Advertisements

213 Σχόλια to “Ανοιχτή επιστολή στον Κώστα Καραμανλή”

 1. Παράγκας Says:

  εν τω μεταξύ στην προεκ-λογική(;;;;)Α.Π.Α.Κ.Κ.Τ.Υ. ……

  Γιατί ο κος Κουμουτσάκος είπε ότι η επόμενη βουλή θα χρειαζόταν τις γνώσεις του Σημίτη…όταν 5 χρόνια πριν αποκαλούταν «Αρχιερέας της Διαπλοκής»( ο Σημίτης);;;;…..

 2. Παράγκας Says:

  Κε Καραμανλή,
  Οι δημοσιουπάλληλοι είναι 1.000.000 (αφού δεν απαντήσατε στο Debate) και οι Προσλήψεις-Μονιμοποιήσεις με το 50%(!!!) εμπειρίας (sic) Δημοσίου γίνονται ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΑ, επιβαρύνοντας το δείκτη Διαφθοράς, Ανισομερείας……για ποια επανίδρυση μιλάγατε-ελπίζατε τόσα χρόνια;;;;;………..

 3. Παράγκας Says:

  (συνέχεια από το προηγούμενο)…..επιβαρύνοντας υ π έ ρ ο γ κ α και τον Προυπολογισμό, αλόγιστα.

 4. zarkon Says:

  Αφού σε καλύτερες μέρες διέλυες το κράτος , δεν μπορούσες να τιθασεύσεις το βουλιμικό κόμμα σου όταν σε κάθε σκάνδαλο καθυστερούσες εγκληματικά γιατί τώρα ο κόσμος να σε εμπιστευθεί ( στη κρίση )όταν πολλοί έχουν χάσει τις δουλειές τους όταν βλέπουν τα παιδιά τους χωρίς μέλλον .
  Άσε που με τη πολιτική σου κατάφερες όλο το κόσμο να τρέχει στο δημόσιο για να σωθεί , γιατί με τη δικιά σου συνενοχή έχουν καταστραφεί οι εργασιακές σχέσεις στην αγορά.
  Πες μας πότε σε ποια εποχή στην Ελλάδα μειωθήκαν ποτέ οι μισθοί.

 5. Παράγκας Says:

  Κανείς δεν προβληματίστηκε, δεν ρώτησε, τι θα γίνει με τους μισθούς των Βουλευτών, αν θα παγώσουν-μειωθούν…

  Κανείς δεν προβληματίστηκε, δεν ρώτησε, αν θα ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ #ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ# ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ στο Δημόσιο….

  Κανείς δεν προβληματίστηκε με τα χιλιάδες ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ-ΚΕΝΑ μαγαζιά…..(Πως θα μαζέψει χρήμα το παλιό ΤΕΒΕ, χωρίς εισφορές από μαγαζιά)…

 6. Παράγκας Says:

  http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4537779

  Κε Καραμανλή, αυτά δεν τα κατακρίνατε πριν έξι χρόνια;;;;;;;………….Τι έγινε τώρα;;;;;;;………

 7. Παράγκας Says:

  Κε Καραμανλή,

  α)Τελικά να μαυρίσουν (όπως είπατε το πρωί στον Παπαδάκη-Λιαρέλλη) ή όχι, καθώς τα «χώσατε» στον Ζαγορίτη….

  β)Το κοινό για το liveπως το επιλέξατε;…

 8. Παράγκας Says:

  (Εν τω μεταξύ στην Α.Π.Α.Κ.Κ.Τ.Υ.)

  Από εφημερίδα «Ημερησία», 6/10/2009:

  «Καταργούνται 467 επιτροπές στο δημόσιο»

  Κύριο Θέμα: «Βιομηχανία συγκρότησης επιτροπών με αμειβόμενα μέλη και ίδρυσης νέων δημόσιων υπηρεσιών για το βόλεμα ημετέρων είχαν στήσει οι υπουργοί της Ν.Δ. Με 144 νομοθετήματα της κυβέρνησης της Ν.Δ., ιδρύθηκαν συνολικά 695 νέες Δημόσιες Υπηρεσίες, συστήθηκαν 11.443 νέες θέσεις προσωπικού και συγκροτήθηκαν 467 αμειβόμενες νέες επιτροπές και ομάδες εργασίας. Σημειώστε τη λέξη νομοθετήματα, γιατί υπάρχει και άγνωστος αριθμός επιτροπών και μελών που βολεύτηκαν σε αυτές που ιδρύθηκαν με απλές υπουργικές αποφάσεις! Μόνο για τις επιτροπές της πρώτης κατηγορίας, λοιπόν, από τις Εκθέσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προκύπτει ότι την τελευταία 5ετία ο προϋπολογισμός επιβαρύνεται ετησίως συνολικά με 222.228.679 ευρώ, καθώς και με εφάπαξ δαπάνη 75.272.900 ευρώ για την έναρξη λειτουργίας των νέων Υπηρεσιών. Σημειωτέον ότι στην παραπάνω καταγραφή των νέων υπηρεσιών, θέσεων, επιτροπών κ.λπ. δεν περιλαμβάνονται θέσεις και δαπάνες που αφορούν τους ευαίσθητους τομείς της Παιδείας και Υγείας-Πρόνοιας.».

 9. Παράγκας Says:

  «Τι σημαίνει η στενή εποπτεία»

  «Η Ελλάδα εισήλθε από χθες στη διαδικασία του άρθρου 104 παράγραφος 8 της Συνθήκης. Το εν λόγω άρθρο δημοσιοποιεί τη διαπίστωση ότι δεν λήφθηκαν μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος στο 3,7% του ΑΕΠ το 2009.

  Το παραπάνω άρθρο είναι ένα απλό πέρασμα δύο μηνών. Το Φεβρουάριο, η χώρα μας θα μεταφερθεί στο άρθρο 104 παράγραφος 9 της Συνθήκης, που είναι το τελευταίο «σκαλοπάτι» πριν από την επιβολή κοινοτικών κυρώσεων.

  Πρακτικά σημαίνει ότι η οικονομία τίθεται υπό στενή κοινοτική εποπτεία, με ενδιάμεσους στόχους που θα πρέπει να τηρούνται. Η διάρκεια που θα μείνει σ’ αυτό το άρθρο θα εξαρτηθεί από το χρονοδιάγραμμα που θα καθορίσει το Συμβούλιο Υπουργών, το Φεβρουάριο.

  Μια νέα αποτυχία συμμόρφωσης θα έχει δυσμενέστατες συνέπειες για την χώρα μας, η οποία θα βρεθεί ενώπιον των εξής κυρώσεων:
  1) αναστολή των χρηματοδοτήσεων από το Κοινοτικό Ταμείο Συνοχής, 2) περιορισμός του δανεισμού από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων 3) καταβολή κοινοτικού προστίμου που μπορεί να φτάσει το 0,5% του ΑΕΠ.»

  (Εφημερίδα η Ναυτεμπορική, Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2009, σελ. 3)

 10. Παράγκας Says:

  Κε Καραμανλή,
  Τι γίνεται (έχει γίνει) στην ΕΡΤ;;;;;…

 11. Παράγκας Says:

  “Περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ μηνιαίως υποχρεούται να καταβάλλει ο ΟΑΕΔ στους περίπου δυόμιση χιλιάδες πρώην εργαζόμενους της Ολυμπιακής που απολύθηκαν στις 15 Δεκεμβρίου και περιμένουν την μεταφορά τους σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

  Λαμβάνουν ως επίδομα ανεργίας τον καθαρό μισθό που λάμβαναν τον Οκτώβριο του 2008 χωρίς τα επιδόματα.

  Παράλληλα, ο ΟΑΕΔ υποχρεούται να καταβάλλει και τις ασφαλιστικές εισφορές των πρώην εργαζομένων στο ΙΚΑ.”

  Από skai.gr

 12. Γιώργος Πρίντζιπας Says:

  Ο κ. Κ. Καραμανλής με μια κίνηση πέτυχε δυο καλούς στόχους για τον εαυτό του. Ο πρώτος ήταν η απαλλαγή του από την κυβέρνηση ενόψει των επερχομένων δυσκολιών και αδιεξόδων. Η δεύτερη ήταν η τιμωρία των στελεχών του κόμματός του και της κυβέρνησής του που με τη συμπεριφορά τους τον εξέθεσαν και έδειχναν να γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις δηλώσεις του για διαφάνεια και ηθική διακυβέρνηση. Τα στελέχη αυτά εξετέθησαν ενώπιον του λαού και βρέθηκαν εκτός βουλής τώρα και ίσως και σε άλλες εκλογές. Ο ίδιος θα είναι πάντα βουλευτής ως πρώην πρωθυπουργός. Η παραότησή του, λοιπόν, δεν ήταν έξυπνη κίνηση ;

 13. Παράγκας Says:

  Παράγκας [με το σύνδρομο της ……»Επανίδρυσης του Κράτους» (Α.Ε.)]

  Το σχόλιο

  «Αδέξιοι δάσκαλοι»

  «»Εχει μεγάλη ζήτηση και γίνεται συζήτηση. Ενίοτε με κραυγαλέο τρόπο. Ποιος να το φανταζόταν, πριν από 18 μήνες, ότι πραγματική Hellasmania θα είχε καταλάβει την Ευρώπη; Δεν υπάρχει μέρα που ο διεθνής Τύπος να μην ασχολείται με τη χώρα. Κι επειδή οι οικονομικές σελίδες δεν φτάνουν, δανείζονται χώρο και από τα πολιτιστικά ένθετα.

  Οπως η γερμανική Suddeutsche Zeitung, που διερωτάται «Τι θα μπορούσαν να μάθουν οι Ελληνες από τους αρχαίους προγόνους τους όσον αφορά τα οικονομικά τους» και συστήνει τις καλές συνταγές του Αριστοτέλη, «ο οποίος έγραψε στη Ρητορική του ότι πλουτίζει κανείς όχι μόνο από την αύξηση των κερδών, αλλά και από τη μείωση των δαπανών».

  Αφού χρησιμοποίησαν κατά κόρον την «τραγωδία» για τις πολλές αναμφισβήτητα αμαρτίες της Ελλάδας, δεν θα μπορούσαν οι «ενάρετοι» να αφήσουν έξω από τους λογαριασμούς τους τον Αριστοτέλη. Τον Σταγειρίτη που έγραψε και για φιλίες που στηρίζονται στην ισότητα και φιλίες που στηρίζονται σε σχέσεις υπεροχής, για την ανάγκη φίλων στην ευτυχία και τη δυστυχία, «δεδομένου ότι είναι παρήγορος ο φίλος και ως προς την όψιν και ως προς τους λόγους του, εάν είναι επιδέξιος».

  Αδέξιοι οι ηθικοδιδάσκαλοι, που διαγράφουν την περίφημη αλληλεγγύη, ακρογωνιαίο λίθο της Ε.Ε. και τη μια ωθούν την «παραστρατημένη» να αναζητήσει βοήθεια εκτός της παρέας και την άλλη αποκλείουν οιονδήποτε μπορεί να συνδράμει «επί πιστώσει».

  Δικό σας το πρόβλημα, δική σας και η λύση. Λογικό; Στο βαθμό που το πρόβλημα είναι μόνο και αποκλειστικά ελληνικό. Αλλά είναι; «Συνήθως αν ένα πρόβατο βρίσκεται σε κακή κατάσταση, κατηγορούμε το βοσκό και συνήθως κακίζουμε τον ιππέα, αν ένα άλογο κάνει κακό» (Ξενοφώντος Οικονομικός).

  Ποιος είναι ο νομέας του «μαύρου προβάτου»; Ποιος ο ιππέας του ατίθασου αλόγου; Οσο καθυστερεί η απάντηση, τόσο περισσότερο απρόβλεπτες θα είναι οι συνέπειες. Για να σωθεί μια ουτοπία, η απόλυτη τάξη του Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας, θα γεννηθούν τα μαθηματικά του χάους;»»

  (Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, εφ. «Η Ναυτεμπορική», σελ. 64)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.


Αρέσει σε %d bloggers: