Η μαύρη λίστα ….


Ορισμένα άτομα (pikman, jpapa, και ορισμένοι άλλοι) έχουν διαπιστώσει ότι τα σχόλιά τους δεν εμφανίζονται αυτόματα όπως στο παρελθόν. Αντίθετα, υπόκεινται στη δική μου διαμεσολάβηση (moderation). Ο λόγος είναι ότι …μας έχουν πρήξει. Κάνουν συνέχεια τα ίδια και τα ίδια σχόλια και διαπληκτίζονται ασταμάτητα. Τους έδωσα ένα χώρο («εφ’ όλης της ύλης») όπου θα μπορούν να διαπληκτίζονται ελεύθερα. Αλλά ούτε αυτό δούλεψε. Ένας άλλος λόγος που μπαίνει κανείς στη μαύρη λίστα είναι όταν κάνει πολλαπλά σχόλια με διαφορετικό ψευδώνυμο προσπαθώντας να παραπλανήσει τον ανυποψίαστο αναγνώστη. Παράδειγμα, τα 5-6 κολακευτικά σχόλια που κατατέθηκαν σήμερα για τον κ. Βαρβαρίγο και τα οποία έσβησα.

Έχω ξαναπεί ότι δεν μου αρέσει η λογοκρισία. Ποτέ δεν θα κόψω ένα σχόλιο επειδή διαφωνώ μαζί του. Ούτε και έχω οποιαδήποτε σκοπιμότητα να βοηθήσω το ένα ή το άλλο κόμμα ή το ένα ή το άλλο πρόσωπο. Όμως άλλο ελευθερία, και άλλο ασυδοσία. Δεν μπορεί το ιστολόγιο να μονοπωλείται από 3-4 άτομα που δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν ή να υπονομεύεται από εγκάθετους πολιτικών γραφείων.

Advertisements

31 Σχόλια to “Η μαύρη λίστα ….”

 1. jpapa2007 Says:

  Εντάξει κ. Λαζαρίδη. Προσωπικά ζητώ συγγνώμη για την παρεκτροπή.

 2. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Χαχα. Βρήκες τρόπο να μου ξεφύγεις 🙂

 3. jpapa2007 Says:

  Εμ, για τα πάντα υπάρχει διέξοδος.

 4. jpapa2007 Says:

  Πάντως σοβαρά τώρα. Καταλαβαίνω ότι ξέφυγε λίγο το πράγμα και συνεπώς είχες δίκιο που αντέδρασες έτσι.

 5. pikman Says:

  Kύριε Λαζαρίδη αν είχα χρόνο και ορεξη θα ταξινομούσα τις απαντήσεις, και θα διαπιστώνατε ποιοι προσπαθούν να μονοπωλήσουν την συζήτηση ή ποιοι ξεγεύγουν από τα πλαίσια του πολιτικού πολτισμού.

  Ασχετα απ’ αυτό δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει μονοπωλω μια συζήτηση σ’ ένα χώρο που από τη φύση του δεν το επιτρέπει.
  Η ασυδοσία δε είναι μια λέξη που επιδέχεται πολλών ερμηνειών και στο όνομα αυτής έχουν ληφθεί πολλές φορές διάφορα κατασταλτικά μέτρα.
  Επίσης ποιος σας εγγυαται ότι δεν μας τα έχετε πρήξει…. και εσείς(για παράδειγμα) ή κάποιος άλλος που δεν συμπεριλήφθει στην μαύρη σας ..λιστα.

  Τέλος πάντων..μπορεί να έχετε και δίκιο

 6. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Ας κάνουμε λοιπόν μιά στατιστική. Στη σελίδα του ΓΑΠ, από 296 σχόλια τα 38 είναι δικά σου και τα 40 του jpapa. Αυτά μέσα σε 2-3 εβδομάδες. Εγώ που γράφω εδώ και 9 μήνες έχω 10 σχόλια. Αντί για «μονοπωλώ» βάλε «έχω ασύμμετρα μεγάλο μερίδιο» (καλά, θα μας κολλήσει η λέξη «ασύμμετρο»). Η μαύρη λίστα περιέχει αυτή τη στιγμή 10 άτομα. Και είμαι σίγουρος ότι θα αυξηθούν.

  Θεωρώ ότι η επίμονη επανάληψη των ίδιων ουσιαστικά πραγμάτων είναι το διαδικτυακό αντίστοιχο της φωνασκίας στην τηλεόραση.

  Παρεμπιπτόντως, ο Νίκος Δήμου έκλεισε το μπλογκ του δύο φορές μπαϊλντισμένος από τη μεγάλη ποσότητα και χαμηλή ποιότητα των σχολίων. Η γραμμή μεταξύ θεμιτού σχολίου και spam γίνεται μερικές φορές δυσδιάκριτη. Αν θέλουμε να πετύχει αυτό το «κίνημα» των μπλογκς, θα πρέπει όλοι να δείξουμε υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση. Και θα πρέπει να υπάρχουν κάποιοι κανόνες συμπεριφοράς.

 7. Λυκάων Says:

  Η υπερβολή καταστρέφει την ουσία. Καλά, αυτό είναι γνωστό.

  Σκεφτήτε, αγαπητέ κύριε, ότι εσείς έχετε έλθει σε απόγνωση από τα σχόλια των δύο-τριών φίλων που τιμούν το μπλόγκ σας, έστω και αν η συμμετοχή τους χαρακτηρίζεται από κάποια δόση υπερβολής. Τι να πούμε όμως οι υπόλοιποι γι αυτό το ανηλεές βομβάρδισμα που υφιστάμεθα, όσοι έχουμε την απρονοησία να ανοίξουμε τις τηλεοράσεις μας, με τις διαρκείς επαναλήψεις των ίδιων και ίδιων κενολογιών, από ανθρώπους που καταφανώς δεν έχουν τίποτα να μας πουν, παρά μόνο να ζητήσουν-απαιτήσουν-εκλιπαρήσουν την ψήφο μας.

  Ατέλειωτες μπαρουφολογίες στα όρια του ασίκικου καυγά, διανθισμένες με το πλέον ή σύνηθες «εγώ δεν σας διέκοψα» και «αφήστε με να ολοκληρώσω» μας έχουν κάνει τα νεύρα τσατάλια.

  Ακούω έντονη τη φωνή του -αν μη τι άλλο- αράθυμου γείτονά μου: «Όχι ρε μ… δε σε ψηφίζω! Άντε και γ… μπας και ηρεμήσης λιγάκι, ξενέρωτε μπούρδα, που σηκώνεις και τη φωνή για να μας πης το τίποτα»…

  Κι είναι νομίζω η φράση αυτή η έκφραση των αισθημάτων του μέσου Έλληνα ψηφοφόρου. Ο υποψήφιος όμως δεν είναι σε θέση να κατανοήση ότι έτσι σκοτώνει τη δημοκρατία. Κι αναρωτιέμαι: Αν δεν είναι σε θέση να κατανοήση αυτό το απλό αίτημα του μέτρου, πως άραγε θα λειτουργήση αύριο καθήμενος στα έδρανα του κοινοβουλίου;

  Αυτά τα ολίγα, αγαπητέ κύριε, σε ό,τι αφορά τόσο στην αξιολόγηση των υποψηφίων βουλευτών, όσο και στη δική μας.

  Ως άλλοι «μπαρμπα-Μπίλιοι» εκθρέψαμε ένα τέρας και τώρα παραπονιώμαστε ότι μας κατασπαράζει.

  Σας εύχομαι καλό… βόλι μεθαύριο, αποφεύγοντας την ουτοπιστική ευχή να νικήση ο καλύτερος, αφού το είδος εξέλιπεν.

  Με τιμή
  Λ.-

 8. johnvellis Says:

  Τέλος πάντων. Και μία μαύρη λίστα είναι πάντα χρήσιμη.

 9. paul Says:

  Σοφά πράξατε Κε Λαζαρίδη.Απολύτως συμφωνώ μαζί σας

 10. onirokritis Says:

  Johnvellis….κρίμα.Οι ευαισθησίες σου περιορίζονται μόνο στο περιβάλλον.Κρίμα που σήμερα φιλοξενείτε στην Ελλάδα τον Alfonso Pecoraro Scanio…ένα φιλελεύθερο πράγματι και αντικοφορμιστή πολιτικό.

 11. johnvellis Says:

  Οι ευαισθησίες μου δεν περιορίζονται μόνο στο περιβάλλον. Μία από τις σημαντικές προτεραιότητές μας είναι το περιβάλλον. Δεν είμαστε μονόπλευροι έστω και αν πολλοί θα το θελαν αυτό.
  Όσο για μένα έχω περάσει και ένα Κ.Π.Ε.Ε. και ένα Ε21, οπότε που το κρίμα φίλε onirokriti.

 12. johnvellis Says:

  O Πράσινος Υπουργός Περιβάλλοντος της Ιταλίας Alfonso Pecoraro Scanio στην Ελλάδα για να στηρίξει τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ. Εκδήλωση την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου στις 10.45 π.μ. στο ξενοδοχείο Athens Plaza, Πλατεία Συντάγματος, όπου θα συμμετέχουν επίσης ο Νάνος Βαλαωρίτης και η Ευρωβουλευτής των Πράσινων Marie-Helene Aubert.

  ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΘΟΣ ΦΙΛΕ ONIROKRITI ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ALFONSO ΗΡΘΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙ;

 13. blogsta Says:

  Συμφωνώ

 14. margarita Says:

  αν το αν θα μπεις στη μαύρη λίστα εξαρτάται απ τον αριθμό των ποστ τότε σίγουρα και είμαι και γω μέσα.Δεν είχα καταλάβει ότι υπάρχει όριο σ αυτό.Κάθε μέρα συμβαίνουν καινούρια πράγματα,νέα γεγονότα και πράξεις και θεωρούσα ότι είναι αυτονόητο να σχολιαστούν.Δεν είναι λες κάτι και τέλος.Μπορεί να γίνει κάτι που να ενισχύσει την υπάρχουσα άποψη σου ή κάτι που να τη μετριάσει.Ενιγούει,δικό σας είναι το μπλογκ απλά ήθελα να καταγράψω την άποψη μου.

 15. johnvellis Says:

  «Ένας άλλος λόγος που μπαίνει κανείς στη μαύρη λίστα είναι όταν κάνει πολλαπλά σχόλια με διαφορετικό ψευδώνυμο προσπαθώντας να παραπλανήσει τον ανυποψίαστο αναγνώστη».

  Νομίζω ότι είναι απόλυτα σωστό. Και δίκαιο απέναντι σε αυτούς που δέχονται την όποια κριτική μας.

 16. ekpliktos_politis Says:

  «…Παράδειγμα, τα 5-6 κολακευτικά σχόλια που κατατέθηκαν σήμερα για τον κ. Βαρβαρίγο και τα οποία έσβησα.»

  Επειδή και εμένα μου αρέσουν τα στατιστικά, έχω παρατηρήσει ότι τέσσερις περιπτώσεις που υπέπεσαν στην αντίληψή μου με ανάλογο σκοπό στο Blog ήταν όλες ΠαΣοκικών υποψηφίων (Συλβάνα Ράπτη, Αποστολάκη, Βαρβαρίγος και άλλος ένας που δεν τον θυμάμαι)

  Είκοσι χρόνια μαλαγανιές δεν ξεχνιούνται εύκολα

 17. Πόντος και Αριστερά Says:

  Για το ίδιο θέμα πριν κάποιο καιρό έγινε της κακομοίρς -κυριολεκτικότατα- στην «Καλύβα»…

  Εσύ τη γλύτωσες φτηνά από τους «κομμένους»

 18. sam Says:

  Πρέπει να δημοσιοποιείται συχνά η λίστατων των »κομμένων» ώστε να το ξέρουν. Για να μην χάνουν χρόνο εκείνοι όπως και εσείς.

 19. jpapa2007 Says:

  κ. Λαζαρίδη θεωρείτε ότι πρέπει να με έχετε στην μαύρη λίστα; Θεωρείτε ότι είστε αντικειμενικός έτσι. Κοιτάχτε να δείτε. Δεν είναι ανάγκη να το κάνετε αυτό συνέχεια. Πολύ απλά παύω να συμμετέχω σε ένα forum που κάποιοι έχουν προνομιακή μεταχείριση και κάποιοι άλλοι επειδή δεν συμφωνείτε μαζί τους απλά τους κόβετε. Συγχαρητηρια ,συνεχίστε έτσι. Σας εύχομαι το καλλίτερο.

 20. ΜΑΚΗΣ Says:

  Ο jpapa2007 ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΗΜΑ. (ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΛΛΩΣΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΗΛ-ΜΗΧ)

 21. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Ναι αλλά λέει το ίδιο πράγμα 10 φορές. Το ίδιο και η Μαρία. Όπως είπε κάποιος, το πολύ το Κύριε Ελέησον το βαριέται και ο παπάς.

  Θα ήθελα λιγότερα σχόλια και περιεκτικότερα.

  Ο ισχυρισμός ότι «κόβω κάποιον επειδή δεν συμφωνώ μαζί του» δεν στέκει. Στην πραγματικότητα οι απόψεις μου δεν διαφέρουν πολύ από του jpapa. Ψάξτε και θα δείτε.

 22. maria Says:

  loipon auto to minima einai geia esas afou tha to diabasete alla den tha to dimosieusete.
  me kobete epeidi me ton asximo tropo mou ofeilo na po
  edeixa ston filo parapano oti auto pou kanei me tin empatheia tou ston giorgo me eknebrise . fusika katafere na me petaxete apo to blog .
  diko sas einai oti thelete kanete . se apoluti dimokratia zoume exalou.
  xarika pou ta eipame
  oudeis anantikatastatos pou elegan kai ta afentika mas stin ellada
  gia na mas deixoun poso mikroi kai tipotenioi eimaste.
  ta therma mou sugxarituria.
  a! kai den thumame na eipa kati 10 fores
  2 fores thumame oti eipa sturizo ton giorgo.
  alla eseis mporei na xerete kalutera.
  tora katalaba giati den blepo allo ton pikman kai kapoious alous pou den thumame tora.

 23. ΜΑΚΗΣ Says:

  ΚΟΙΤΑ ΘΕΜΗ.

  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ. ΟΙ ΔΥΟ ΚΥΡΙΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΥΘΕΙ.
  ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ, ΕΙΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΚΆΠΟΙΟΙ «ΜΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ» ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑΥΣΜΑ.
  ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΦΟΡΟΥΜ.
  ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΕΙΣ ΒΟΛΤΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΦΟΡΟΥΜ, ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΜΟΝΟΔΙΑΣΤΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΡΕΤΑ ΕΙΝΑΙ.
  ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ

  FREE MARIA AND JPAPA2007

 24. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Χα χα. Λευτεριά στους κρατουμένους!

  Καλώς. Ο jpapa και η Μαρία αφήνονται ελεύθεροι κατόπιν λαϊκής κατακραυγής.

  Έχω την εντύπωση πάντως ότι κάποια άτομα έχουν εθιστεί στο μπλογκ και με ανησυχεί αυτό.

 25. dimitris Says:

  @ΜΑΚΗΣ
  (ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΛΛΩΣΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΗΛ-ΜΗΧ)
  Τελικά είμαστε πλειοψηφία !!

 26. ΜΑΚΗΣ Says:

  Θεμη έπρεπε να σε ευχαριστεί που συγκεντρώνεις ατομα με υψηλό επίπεδο!!!

 27. Σιωπηλή πλειοψηφία Says:

  Πολύ ενδιαφέρον ο παραπάνω διάλογος, μια και αποτελεί τον ολοζώντανο καθρέφτη της κοινωνίας μας. Προφανώς το «να μην κρίνεις για να μην κριθείς» (όσο και το αντίστροφό του) λίγο μας αγγίζει.

  Αλλά είναι ευκαιρία να το έχουν υπόψη τους οι παραπάνω «κριτές» όταν διαμαρτύρονται για τα κακώς κείμενα, αφού αυτούς που κριτικάρουν έχουν την ανάλογη στάση. Η κριτική σίγουρα είναι θεμιτή όπως λένε όλοι (τουλάχιστον θεωρητικά και ακόμη περισσότερο για τους άλλους), αλλά ας προσέξουμε το πόσο απόλυτα εκφράζεται και ιδιαίτερα τί είναι κριτική και τί είναι ύβρεις.

  Κάθε παιχνίδι έχει κανόνες, τους οποίους οφείλουμε να σεβόμαστε αν θέλουμε όλοι να είμαστε ευχαριστημένοι και κερδισμένοι. Μέσα σε αυτούς είναι και οι ποινές, αποδεχτείτε τες με το κεφάλι ψηλά και αφήστε την κλάψα, λίγο καιρό θα κάνετε παύση και όταν «αποφυλακιστείτε», «σωφρονισμένοι» πλέον, ξαναλέτε ότι θέλετε!

  Ή αλλιώς θα λέγαμε στα λόγια βαθμός 5,
  στα έργα βαθμός 3.

 28. Τζένη Says:

  Κατακραυγάζω και γω. Βρήκες ρε Θέμη να κόψεις μια απο τις πιο σοβαρές φωνές εδωμέσα!. Σαν κρατικός υπάλληλος λειτουργησες!:Ρ

  Δηλώνω την συμπαράσταση μου στο σύντροφο jpapa!:D

 29. Assatan Says:

  Πω!πω! Ούτε το ’89 δεν φώναζαν έτσι για την επερχόμενη δίκη του Αντρέα!
  Άντε, με το καλό να φτιαχτεί κι ένα blog με την επωνυμία «Κανάλι 29» για να υποστηρίξει τους αδικημένους ,καταφρονεμένους και καταδιωκόμενους από την «παλιαοκομματική Δεξιά» (κε Λαζαρίδη μάλλον έχεται τη τιμή να αποτελείται την σύγχρονη προσωποποίησή της).
  Κρίμα που ο μακαρίτης ο Γιαννόπουλος δεν βρίσκεται στον μάταιο ετούτο κόσμο για να αναλάβει την δημιουργία του!

 30. Τζένη Says:

  Αστειευόμαστε φυσικά, ο Θεμης έχι αφιερώσει πιο πολύ χονο από όλους για την λειτουργία του μπλογκ.

  ΥΓ:Μήπως θα πρέπει να προσθέσουμε και μητοπολιτες στο μπλογκ? Να είμαστε εντός της επικαιρότητα…:Ρ

 31. ak111 Says:

  Σε πρόσφατο σχόλιο για τη βουλευτή Κόλλια-Τσαρουχά Μαρία υπάρχει σύνδεσμος προς ιστοσελίδα με περιεχόμενο «ακατάλληλο για ανηλίκους». Ας κρατήσουμε κάποια όρια αξιοπρέπειας. Λίγο φιλότιμο δεν βλάπτει.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.


Αρέσει σε %d bloggers: