Οι υποψήφιοι των ονείρων σας …

despina έφη:

«μήπως θα ήταν χρήσιμο εκτός απο την αξιολόγηση των σημερινών βουλευτών, να υπάρξουν και προτάσεις για αξιόλογους νέους ανθρώπους που αξίζει να στηρίξουμε;»

Καλή ιδέα. Ξέρετε κάποιον που θα ήταν εξαιρετικός βουλευτής αλλά δεν είναι καν υποψήφιος; Γράψτε για αυτόν. Ας δείξουμε ότι το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό υπάρχει αλλά μένει αναξιοποίητο.

25 Σχόλια to “Οι υποψήφιοι των ονείρων σας …”

 1. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Ένα πρόσωπο που μου έρχεται στο μυαλό είναι η Χρυσούλα Γιαταγάνα. Η κα Γιαταγάνα ήταν η εισαγγελέας που αποκάλυψε το σκάνδαλο διακίνησης ναρκωτικών στις φυλακές επταπυργίου στα τέλη της δεκαετίας του 80. Αντιγράφω από το

  http://www.thessalonikifotonews.gr/DIMOS-THESS/20060517c/index.html

  «Η κυρία Χρυσούλα – Μαρία Γιαταγάνα, σπούδασε Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα, πήρε επίσης το πτυχίο της Νομικής Σχολής των Αθηνών και εν συνεχεία έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε ως Εισαγγελέας και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της διεξήγαγε πολύμηνη έρευνα (προκαταρκτική εξέταση), προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τελούνταν το έγκλημα της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών στις φυλακές Επταπυργίου. Από την έρευνα αυτή προέκυψε η τέλεση πληθώρας και άλλων αξιοποίνων πράξεων, που προσέλαβαν και τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Αποτέλεσμα των καταγγελιών της κυρίας Γιαταγάνα στον Τύπο, ήταν να καταργηθεί η φυλακή του Γεντί Κουλέ και να τροποποιηθεί ο Σωφρονιστικός Κώδικας. Το έτος 1990 επίσης, με απόρρητη αναφορά της στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κατήγγειλε την παράνομη αποφυλάκιση μεγαλεμπόρων ναρκωτικών. Κατόπιν της αναφοράς της αυτής, διεξήχθη έρευνα από το τότε Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία επαλήθευσε πλήρως τις καταγγελίες. Από το έτος 1986 μέχρι και το 2000, υπέστη αλλεπάλληλες πειθαρχικές και ποινικές διώξεις, λόγω των προαναφερόμενων καταγγελιών της. Για τις πράξεις της αυτές αλλά και την γενικότερη διαδρομή της εις την Ελληνική Κοινωνία, βραβεύτηκε πρόσφατα από τον Σύνδεσμο Γυναικών Ελλάδος, με το βραβείο της «Αλίκης Μαραγκοπούλου». Σήμερα ασκεί το επάγγελμα της Δικηγόρου.»

  Στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφια βουλευτής με το ΔΗΚΚΙ. Είναι επίσης και δημοτικός σύμβουλος στη Θεσσαλονίκη, παλαιότερα με τον Σαχίνη και τώρα με τον Παπαγεωργόπουλο. Ιδεολογικά το ΔΗΚΚΙ δεν με εκφράζει. Αλλά νομίζω ότι άνθρωποι που έχουν αποδείξει έμπρακτα το ήθος τους δεν πρέπει να μένουν στο περιθώριο. Αν η κυβέρνηση, η οποιαδήποτε κυβέρνηση, είχε πραγματικά τη διάθεση να χτυπήσει τη διαφθορά, θα έπαιρνε ανθρώπους σαν την κα Γιαταγάνα και θα τους αξιοποιούσε κατάλληλα, π.χ. σε οργανισμούς όπως αυτόν του Χονγκ Κονγκ για την πάταξη της διαφθοράς.

  Όμως δείτε και το εξής: αν βάλεις δίπλα-δίπλα τη Γιαταγάνα (δείτε φωτογραφία στο http://www.hri.org/MPA/gr/other/elections99/dhkki_candidates.html) και την Έλενα Ράπτη, οι βλάκες οι Έλληνες θα ψηφίσουμε τη Ράπτη. Τόσο βλάκες είμαστε. Δεν κρίνουμε το ήθος, το χαρακτήρα, τις ικανότητες, κρίνουμε τη φωτογένεια. Ε, δεν είμαστε για τα μπάζα;

 2. johnvellis Says:

  «μήπως θα ήταν χρήσιμο εκτός απο την αξιολόγηση των σημερινών βουλευτών, να υπάρξουν και προτάσεις για αξιόλογους νέους ανθρώπους που αξίζει να στηρίξουμε;»

  Νομίζω ότι το συγκεκριμένο σχόλιο αφορούσε νέους υποψήφιους – από όλα τα κόμματα- που συμμετέχουν σε αυτές τις εκλογές και φυσικά δεν είναι ήδη βουλευτές.

 3. Πόντος και Αριστερά Says:

  Συμπλόγκερς …. ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ!

  ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ αποφαση του Δ. Σ του συνδικατου αστυνομικών Θεσσαλονικης
  Να Βιντεοσκοπουν ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ… ΣΤΗΝ ΔΕΘ (Με ειδικά συνεργεία )

  -ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Απίστευτη πρόκληση για καθε είδους Δημοκρατία (άμεση ή έμμεση)

 4. johnvellis Says:

  Πόντος και Αριστερά
  Πιστεύεις ότι κινείται μέσα στη ΔΕΘ δεν καταγράφεται;…

 5. jpapa2007 Says:

  Πόντος και Αριστερά, πιστεύω ότι είναι καλύτερα να υπάρχουν πειστήρια αν κάποιος προκαλέσει φασαρίες. Έτσι θα καταδικάζεται και δεν θα αφήνεται ελεύθερος μετά από λίγο. Σε κάθε διαδήλωση πρέπει να γίνεται αυτό!

 6. papaioannou Says:

  Άμεση ανάγκη για Αίμα.

 7. Athos Says:

  http://www.ecogreens.gr/ekloges/egfiles/Perilipsi_Programmatos.html

  ΣΤΕΙΛΤΕ ΣΤΟΥΣ «ΜΕΓΑΛΟΥΣ» ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΜΗΝΥΜΑ!
  ΔΕΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΠΩΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.
  ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ.

  ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
  ΜΕ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΑΝΑΓΚΗ.

  ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ… ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ – ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ.

 8. sam Says:

  ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟ Athos… Δυστυχώς οι πολλοί εδώ ψάχνουν για σωτήρες… για νέους »μεγαλόχαρους» και »χαρισματικούς.» Δεν καταλαβαίνουν ότι όλο αυτό το αειδιαστικό συναπάντημα, μηδενικής κουλτούρας και ηθικής, δεν είναι άλλο, τυπικά και ουσιαστικά, παρά υποψήφιοι ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ της περιουσίας τους… του ΔΗΜΟΣΙΟΥ πράγματος δηλαδή. ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ τους είναι αλλά δεν το καταλαβαίνουν. Τους βλέπουν σαν ΑΦΕΝΤΙΚΑ τους.

 9. Μάρκος Says:

  Ο υποψήφιος των ονείρων μας…

  Δεν τον (ή την?!) έχω εντωπίσει, αλλά θα ήταν
  περίπου ως εξής:

  Κατ’ αρχήν καλός άνθρωπος, με πραγματική αγάπη και σεβασμό προς
  τον καθένα (όσο το επιτρέπει δηλαδή και ο συνομιλητής του…)

  Κατά δεύτερον, άνθρωπος με οράματα, που, επειδή θα πονά τον
  συνάνθρωπό του, θα γεννά ιδέες και προτάσεις για να φτιάξει τα πράγματα.

  Κατά τρίτο, με αυτοεκτίμηση και αυτοσεβασμό βαθειά ριζωμένα μέσα του.

  Αλλά ταυτόχρονα ταπεινό, με γνώση ότι ο ίδιος έχει πολλά να διδαχτεί
  ακούγοντας τον καθένα.

  Αυτό όμως που θα τον διακρίνει θα είναι η εξυπνάδα του και η ορθή του
  κρίση την ώρα της απόφασης. Και πάθος για αυτό με το οποίο ασχολείται,
  ώστε να ασχολείται (γιατί και οι καλύτερες ιδέες χρειάζονται σπρώξιμο για
  να υλοποιηθούν).

  Σε κάθε περίπτωση, για να είναι κάποιος ηγέτης, πρέπει κατ’ αρχήν να
  έχει ισχυρή αυτοεκτίμηση και αυτοσεβασμό, που μερικές φορές μπορεί
  να γίνεται και μεγαλομανία. Αν δεν μπορεί να πείσει πρώτα τον εαυτό
  του, πως θα πείσει έναν ολόκληρο λαό;

  Καθένας από τους αρχηγούς κομμάτων χωλαίνει σε κάτι από όλα αυτά
  (προφανώς). Ο ΚΚ δεν ξέρουμε πόσο ορεξάτος είναι για δουλειά, για τον
  ΓΑΠ αισθάνεσαι ότι προτιμά να καθοδηγείται απο τους image makers
  από το να τους καθοδηγεί ο ίδιος, η Παπαρρήγα από ιδέες μηδέν, λατρεύει
  την αντιπολίτευση, αλλά μην της πεις να καταθέση κάποια πρόταση,
  ο Αλαβάνος μου μοιάζει ότι μόνο με τους συνδικαλιζόμενους φοιτητές
  μπορεί να επικοινωνήσει και από κει και πέρα το χάος…

 10. John Mad Says:

  Εγω πιστευω οτι εαν εκανε κομμα ο Γιωργος Κυρτσος, θα τον ψηφιζα χαλαρα γιατι οι αποψεις του ειναι παντα συγκροτημενες λογικες, στον μεσαιο χωρο και γενικως δεν ολισθαινει σε λαικισμο, αοριστολογιες οπως η πλειοψηφια δημοσιογραφων και πολιτικων.

 11. bebe Says:

  Λαζόπουλος!!!

 12. γρηγορησ Says:

  στο σημερινο συστημα με την συστηματικη προβολη που απαιτειται για να εκλεγει καποιος μην περιμενετε εκπληξεις. αν δεν εχει κληρονομησει ή δημιουργησει καποιο μηχανισμο θα πρεπει να ειναι τηλεπερσονα και οχι αναγκαστικα του lifestyle.

 13. George Says:

  Giorgos Psacharopoulos kai Miranda Xafa

 14. ποιητής Φανφάρας Says:

  Έχετε την εντύπωση ότι μια σοβαρή προσωπικότητα, με σπουδές, αξιοπρέπεια, καριέρα, μέλλον, μυαλό, αυτοσεβασμό και όρεξη για δουλειά και προσφορά θα δεχτεί να διεκδικήσει την είσοδό του στο κΥνοβούλιο;
  Θα δεχτεί να πει ψέμματα, να υποσχεθεί λαγούς με πετραχείλια, να φιλήσει κατουρημένες ποδιές, να συναναστραφεί κόσμο που σιχαίνεται, να κολακέψει κομματάρχες, να παινέψει βλάκες, να πατήσει επί πτωμάτων, να χαλάσει μια περιουσία και να αυτοεξευτελιστεί για μια βΟλευτική έδρα;
  Κι αν μπει στο κΥνοβούλιο, θα δεχτεί να ψηφίζει νομοσχέδια που δεν πιστεύει στο όνομα της κομματικής πειθαρχίας, να σηκώνεται σαν το κοκκόρι όταν μπαίνει ο αρχηγός, να χειροκροτεί και από μέσα του να ντρέπεται, να ψηφίζει κόντρα στη συνείδησή του, να παρελαύνει στα παράθυρα των καναλιών λέγοντας αηδίες, να καταστρέψει μια λαμπρή καριέρα και μια »άλλη» πραγματική προσφορά στην κοινωνία;
  Όχι, ένας σοβαρός άνθρωπός δεν θα μπει σε αυτήν την αυτοεξευτελιστική διαδικασία! Μας φτάνουν οι βΟλευτές που έχουμε… και που μας αξίζουν!!!

 15. marianna Says:

  Ποιητή, το μήνυμά σου δεν αφήνει καμία ελπίδα για το μέλλον.
  Έχεις δίκιο αλλά δεν μπορώ να «πορευτώ» σε αυτή τη ζωή χωρίς να ελπίζω σε ένα καλύτερο μέλλον, τουλάχιστον για τα παιδιά μου. Δεν νομίζω ότι αξίζουν σε όλους μας οι βΟλευτές που έχουμε αλλά τα ψηφοδέλτια είναι γεμάτα από άτομα που ταιριάζουν με την περιγραφή που έκανες.
  Μακάρι να υπάρχουν και κάποιοι που διαφέρουν- γι’αυτό και υπάρχει αυτό το ιστολόγιο, να μάθουμε αν τελικά υπάρχει κάποιος που να αξίζει τη ψήφο μας.
  Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αλλάξει η κατάσταση; Ή θα συνεχίσουμε να είμαστε θεατές σε ένα κακό θεατρικό έργο που έχουμε δει κατ’επανάληψη; (παγκόσμια ημέρα θεάτρου βλέπεις…)

 16. Νερατζιά(ή) Says:

  χρ…χρ..χρ…αααχρρρ….ααααχρρρ….αααχρρρ
  των ονείρων μας…χρ…χρ…ααχχρρρ μμμμ…μη με ξυπνάτε…

 17. marianna Says:

  νάσαι καλά παράγκα.. με έκανες και γέλασα..

 18. Νερατζιά(ή) Says:

  Σε καλό να μας βγει, μόνο!!
  (κατά κόσμον Παράγκας).

 19. ποιητής Φανφάρας Says:

  Μαριάννα… ελπίδα για το μέλλον δεν σημαίνει να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας και να αρκούμαστε στο μη χείρον… Υπάρχει και το βέλτιστον! Ποιό είναι αυτό; Εσύ, εγώ, ο παράγκας, ο μήτσος, ο νέκτον, ο κοσμάκης εκεί έξω κλπ κλπ κλπ… Να μην αφήνουμε να μας κοροϊδεύουν, να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας! Το παιγχνίδι τους και το παιγχνίδι μας!!
  Επειδή ξέρω ότι σ΄αρέσουν τα ισπανικά και έχεις και παιδάκια, άκου αυτό:

 20. maria Says:

  i love d’ artanian .
  den exana episidio.

 21. marianna Says:

  @ποιητή
  Σ’ευχαριστώ πολύ. Ήταν από τα αγαπημένα μου βιβλία όταν ήμουν μικρή.

 22. Νερατζιά(ή) Says:

  I have a dream!!

 23. ποιητής Φανφάρας Says:

  You have a dream???
  Κοιμήσου αγγελούδι μου… Όνειρα γλυκά!!!

 24. αριστειδης Says:

  δινουμε το κωνειο σε δικαιους ανθρωπους οπως η Γιαταγανα
  και μετα αναρωτιωμαστε τι πηγε στραβα

 25. αριστειδης Says:

  ποιος λαος ειναι «ενα αχρηστο πληθος εγωπαθων συμφεροντολογων»
  αυτο το ειδα καπου γραμμενο ακι το μεταφερω εδω.

  απο εκεινη την ημερα εγω αρχισα τηνκαθημερινη αυτοκριτικη μου
  ρε μπας και ανηκω σε αυτον το λαο.

  αλλα γρηγορα απεβαλα τισ κακεσ σκεψεις

  δεν μπορει εγω ο απογονος του περικλη και του σωκρατη
  να εχω τετοια σοβσρα ελατωματα

  βεβαια δεν εδωσα δεκαρα τσακιστη για την εισαγγελεα
  γιαταγανα που επεσε υπερ του καθηκοντος

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.


Αρέσει σε %d bloggers: