ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ


ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Βαλαωρίτης Νάνος (Ιωάννης) του Κωνσταντίνου, Ποιητής-Συγγραφέας
Μιγάδης Ιωάννης του Γεωργίου, Ζωγράφος
Πατσόγλου Αριστείδης του Μιχαήλ, Γλύπτης
Ανδρέου Δαμιανός του Γεωργίου, Πολιτικός Μηχανικός
Δραγούμης Φίλιππος του Μάρκου, Στέλεχος ΜΚΟ
Κατσαδωράκης Γεώργιος του Ευαγγέλου, Βιολόγος
Κουλουρούδης Μιχαήλ του Ευστρατίου, Έμπορος βιολογικών προϊόντων
Λεμπέση Αικατερίνη (Κάτια) του Γεωργίου, Εκδότρια
Μυριβήλη Ελένη του Χαραλάμπους, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου
Οικονομόπουλος Γεώργιος του Αντωνίου, Ιατρός
Πρωτοψάλτης Μιχαήλ του Γεωργίου, Εκδότης
Τζιώλας Ιωάννης του Νικολάου, Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Τάσος Αβραντίνης, δικηγόρος
Μανώλης Μανωλεδάκης, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Δημήτρης Σκάλκος, γενικός γραμματέας του κόμματος και πολιτικός επιστήμονας
Τηλέμαχος Μαράτος, συγγραφέας – δημοσιογράφος
Παναγιώτης Δημητράς, εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητήριου των συμφωνιών του Ελσίνκι
Γεώργιος Φουφούνης, επιχειρηματίας
Δημήτρης Πάνου, ιατρός

Advertisements

13 Σχόλια to “ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ”

 1. johnvellis Says:

  Νομίζω και τα 2 νέα κόμματα- δεν επιλέγω τον όρο μικρά- έχουν ένα προσεγμένο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

 2. maria Says:

  ti enoeis » prosegmeno psifodeltio epikratias ?»

 3. όχι στο δικομματισμό - εμπρός για μια νέα μεταπολίτευση Says:

  Μερικές πληροφορίες για τους 3 επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Οικολόγων-Πράσινων. Όλοι καταξιωμένοι καλλιτέχνες και πολίτες του κόσμου και όχι προβεβλημένοι από τα ΜΜΕ επαγγελματίες πολιτικοί…

  Για το Νάνο Βαλαωρίτη:
  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82_%CE%92%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82

  Για το Γιάννη Μιγάδη:
  http://www.cretetv.gr/news/print.php?ArtID=28286

  Για τον Αριστείδη Πατσόγλου:
  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_14/07/2007_234375

 4. όχι στο δικομματισμό - εμπρός για μια νέα μεταπολίτευση Says:

  Σε σχέση με τον Φίλιππο Δραγούμη:
  http://www.inaturenet.org/el/view.html?pid=2

  Ο Δαμιανός Ανδρέου φαίνεται να έχει δραστηριότητα στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης:
  http://www.polites-ampelokipon.gr/public_pages/aboutUs.aspx

 5. johnvellis Says:

  Ότι δεν βάλανε ότι ναναι για να το συμπληρώσουν. Έτσι απλά για να υπάρχει.

 6. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Το έφερε ένα πουλάκι:

  Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) γνωστοποιεί πως αποδέχθηκε πρόταση της Φιλελεύθερης Συμμαχίας (ΦΣ) να εκπροσωπηθεί το ΕΠΣΕ στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΦΣ με στέλεχός του. Στην τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου, που κατατέθηκε την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007, περιλαμβάνεται ο εκπρόσωπος του ΕΠΣΕ Παναγιώτης Δημητράς. Με την ακόλουθη δήλωση, ο Παναγιώτης Δημητράς εξηγεί την απόφαση του ΕΠΣΕ να συνεργαστεί με τη ΦΣ και μέσα από αυτή με τo Ευρωπαϊκό Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Μεταρρυθμιστικό Κόμμα (ELDR) του οποίου η δράση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει ως μια από τις βασικές προτεραιότητες την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

  «Η παρουσία μου στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Φιλελεύθερης Συμμαχίας είναι απόρροια του γεγονότος πως αυτό το νεοσύστατο κόμμα από την αρχή επικεντρώθηκε στην υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και περιέλαβε στη διακήρυξη και στο πρόγραμμά του ολοκληρωμένες θέσεις ακόμα και σε θέματα ‘ταμπού’ για την ελληνική κοινωνία όπως οι μειονότητες, το κοσμικό κράτος, τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, κτλ. Αντίθετα, δεν υπάρχουν (σχεδόν) καθόλου συγκεκριμένες θέσεις για τα θέματα αυτά στα προγράμματα ή διακηρύξεις των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Το χειρότερο δε είναι πως μερικές συχνά τολμηρές σχετικές θέσεις επί μέρους τμημάτων ή φορέων των κομμάτων αυτών που δημοσιοποιήθηκαν κατά την περασμένη τριετία ‘ξεχάστηκαν’ ενώ σχεδόν όλα ανέχθηκαν τόσο κατά τις εκλογές του 2006 τη συμπόρευση υποψηφίων τους με στελέχη του ακροδεξιού και ρατσιστικού ΛΑΟΣ, όσο και αρκετές φορές την εκδήλωση ρατσιστικής μήνης στελεχών τους της τοπικής αυτοδιοίκησης κατά των Ρομά.

  Το έμβλημα στο ψηφοδέλτιο της ΦΣ τονίζει στην πρώτη γραμμή τα ατομικά δικαιώματα και στην τελευταία την ανοικτή κοινωνία, ενώ περιλαμβάνει επίσης, στις δώδεκα θέσεις του, το χωρισμό της εκκλησίας από το κράτος και το σεβασμό της ιδιαιτερότητας των επιλογών και του αυτοπροσδιορισμού. Στο πρόγραμμα της ΦΣ μεταξύ άλλων υποστηρίζεται ο σεβασμός του φυλετικού, θρησκευτικού, εθνικού αυτοπροσδιορισμού κάθε Έλληνα πολίτη και κατ’ επέκταση ο σεβασμός των δικαιωμάτων των μειονοτήτων της Ελλάδας, η κατάργηση της σαρίας στη Θράκη, η αφαίρεση από τους μουφτήδες κάθε δικαιοδοτικής αρμοδιότητας και η ανάδειξή τους από τη μειονότητα, η (επανα)χορήγηση της ιθαγένειας στους ανιθαγενείς και άδειας επιστροφής στην Ελλάδα των μη Ελλήνων το γένος μαχητών του εμφυλίου πολέμου. Διεκδικείται η αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων και τρανσεξουαλικών ανδρών και γυναικών, περιλαμβανόμενης της αναγνώρισης του πολιτικού γάμου από ζευγάρια του ίδιου φύλου και της οικογένειας με ομοφυλόφιλους γονείς, καθώς και την κατάργηση της ποινικής δίωξης της ‘παρά φύσιν ασέλγειας μεταξύ αρρένων.’ Θεωρείται απαραίτητος ο πλήρης διαχωρισμός πολιτείας και θρησκευτικών οργανισμών, υποστηρίζεται ότι οι νόμοι του κράτους οφείλουν να έχουν αποκλειστικά και μόνο κοσμικούς σκοπούς, να είναι ουδέτεροι απέναντι στις θρησκείες και να μην οδηγούν σε εμπλοκή πολιτείας και εκκλησίας, ενώ ζητείται η αντικατάσταση του θρησκευτικού όρκου με πολιτικό όρκο. Η πολιτεία πρέπει να θεσμοθετήσει δικαίωμα ψήφου στις δημοτικές εκλογές για όλους του νόμιμους κατοίκους ανεξάρτητα από την ιθαγένειά τους και να χορηγεί αυτόματα ιθαγένεια σε όλους όσοι γεννιούνται σε ελληνικό έδαφος. Τέλος, και εν όψει της μεθαυριανής πρώτης δίκης Ελλήνων νέο-ναζί για αντισημιτικά κείμενα που περιλαμβάνουν και έκκληση για εξόντωση των Εβραίων, τονίζεται η αναφορά της διακήρυξης της ΦΣ στην αντιπαλότητα προς την αναβίωση του αντισημιτισμού και της προκατάληψης απέναντι στους Εβραίους και την απόρριψη του προσχήματος του ‘αντισιωνισμού.’

  Καλώ, λοιπόν, όσες και όσους θεωρούν κεφαλαιώδη την υποστήριξη όλων των ανθρώπινων δικαιωμάτων για όλες τις ομάδες του πληθυσμού να το δηλώσουν στην κάλπη ψηφίζοντας τη Φιλελεύθερη Συμμαχία.»

 7. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Πω πω, δηλαδή η ‘παρά φύσιν ασέλγεια μεταξύ αρρένων’ είναι ακόμα ποινικό αδίκημα στην Ελλάδα; Δηλαδή είμαστε πιό πίσω κι από την Alabama ???

  Μα τι λέω, στο Kansas έγινε ολόκληρη φασαρία για να μην μπουν αυτοκόλλητα στα βιβλία που να λένε ότι η Εξέλιξη είναι απλώς μιά θεωρία. Στα ελληνικά σχολεία η Εξέλιξη δεν διδάσκεται καν! Αν είναι δυνατόν.

 8. johnvellis Says:

  Βαλαωρίτης Νάνος (Ιωάννης) του Κωνσταντίνου, Ποιητής-Συγγραφέας
  [Eπικρατείας Οικολόγων Πράσινων]

  http://en.wikipedia.org/wiki/Nanos_Valaoritis

 9. Αντωνης Πολιτακης Says:

  Στα ελληνικά σχολεία η Εξέλιξη δεν διδάσκεται καν! Αν είναι δυνατόν

  Εγώ θυμάμαι ότι την είχα διδαχθεί, Το αστείο είναι οτι την διδάχθηκα δύο φορές, μια στην βιολογία και άλλη μια φορά στο μάθημα των Θρησκευτικών όπου προσπαθούσε ο ΠΑΠΑΣ καθηγητής να μας πείσει για το πώς η θεωρία της εξέλιξης είναι συμβατή με την βούληση του Κυρίου. Ευτυχώς που δεν ήξερε την θεωρία του έξυπνου σχεδιασμού.

 10. maria Says:

  k. johnvellis me to xamilo profil pou kratate kiniste mesa se auto to site kai probalete ta stelexi sas. to programma sas . ton eauton sas tis theseis sas.
  den tha po an einai kalo i kako o kathe enas krinei me to mualo tou . kai dialegei auto pou ton ekfrazei. kai i oikologia simera einai to mizon thema.
  auto pou paratiro einai oti opoios allos exei prospathisei na to kanei apo grafio ekprosopou , ton krazoun.
  mexri kai mena me exoun pmerdepsei, logo tou onomatos mou.
  den exo para na sas po kali epituxia kai na anagnoriso tin epituxia sas kai apodoxi sas.

 11. johnvellis Says:

  Ευχαριστώ. Και ελπίζω να μην έθιξα κάποιον άδικα εδώ.
  Απλά η προσέγγιση σε πρόσωπα υποψηφίων γίνεται με καλή πρόθεση και όχι για να τα προσβάλλω ή δυσφημήσω.
  Λέω ότι πιστεύω. Και δεν έκρυψα από την αρχή ούτε το όνομά μου, ούτε τη θέση μου, ούτε φυσικά τον πολιτικό χώρο που εκπροσωπώ.

 12. μαύρο στο δικομματισμό - όχι λευκό, όχι άκυρο Says:

  Ενδιαφέρον άρθρο του Δημήτρη Σκάλκου, της Φιλελεύθερης Συμμαχίας:

  http://www.ppol.gr/fullarticle.php?id=3540

 13. ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ - ΑΘΗΝΑ 12.9.2007 Says:

  http://www.greekliberals.net/civilaction/index.php?option=com_content&task=view&id=133&Itemid=116

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.


Αρέσει σε %d bloggers: