Επικρατείας ΠΑΣΟΚ


1. Γεννηματά Φώφη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964.

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εξελέγη βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ στην Α’ Αθηνών στις εκλογές του 2000.

Υπερνομάρχης Αθηνών από το 2002 και πρόεδρος της ΕΝΑΕ μεταξύ 2002-2006.

2. Κατσέλη Λούκα

Καθηγήτρια Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο.

Διετέλεσε επικεφαλής του Κέντρου Ανάπτυξης του ΟΟΣΑ (2003-2007), Γενική Διευθύντρια στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ-1982-1986), Ειδικός Οικονομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Α. Παπανδρέου (1993-1996) και μέλος διεθνών επιτροπών της Ε.Ε. και του Ο.Η.Ε.

3. Παπαδημητρίου Γιώργος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1944.

Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Διετέλεσε Νομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη (1996-2004), μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΥΠ.ΕΞ. (1996-2004), εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού στη Συνέλευση της Ε.Ε. για τη Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας για την παρακολούθηση των εξελίξεων του Κυπριακού (2000-2004).

4. Ραγκούσης Γιάννης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965.

Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Πανεπιστημίου Σάσσεξ στην Οικονομική Ανάπτυξη.

Διετέλεσε Δήμαρχος Πάρου από το 2002 μέχρι το 2007. Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

5. Δραγώνα Θάλεια

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952.

Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, με πολλές δημοσιεύσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Διετέλεσε Σύμβουλος στο Γραφείο Ευρώπης της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Στον τομέας της εκπαίδευσης έχει ασχοληθεί με θέματα εθνοκεντρισμού, ρατσισμού και ένταξης μειονοτήτων στο εκπαιδευτικό σύστημα.

6. Κουβέλης Σπύρος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964.

Μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγροτική/Περιβαλλοντική Οικονομία στο Πανεπιστήμιο του Reading στη Μ. Βρετανία.

Επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της οργάνωσης WWF και πρόεδρος της μεσογειακής του ομάδας, την περίοδο 1995-1997. Διεύθυνε το MedWet στην Αθήνα, πρωτοβουλία της Συνθήκης Ramsar για τους Μεσογειακούς Υγρότοπους (2001-2007).

Εργάζεται σε σχέδιο δράσης του Ο.Η.Ε. για την εφαρμογή στρατηγικής αειφόρου ανάπτυξης στη Μεσόγειο.

7. Μπεριάτος Ηλίας

Γεννήθηκε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς το 1949.

Καθηγητής Χωροταξικού-Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Πολεοδόμων και Χωροτακτών, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολεοδόμων (ECTP) και Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Πολεοδόμων και Χωροτακτών (ISOCARP).

8.Μητρόπουλος Αλέξης

Γεννήθηκε στον Πύργο της Ηλείας τo 1952.

Δικηγόρος-εργατολόγος, Επίκουρος Καθηγητής Εργατικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νομικός Σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ και πολλών συνδικάτων, πλούσια κοινωνική και πολιτική δράση.

9. Ξυνίδης Σωκράτης

Γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1963.

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, δικηγόρος.

Συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης.

10. Ηλιάκης Φίλιππος

Γεννήθηκε στα Χανιά το 1952.

Απόφοιτος Ναυτικής Σχολής Ραδιοτηλεγραφητών.

Εργάστηκε στον ΟΤΕ, ως Προϊστάμενος Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πελατών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου.

11. Βαρδακαστάνης Γιάννης

Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1957.

Είναι Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία στην Ελλάδα, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πλατφόρμας των Ευρωπαϊκών Κοινωνικών Οργανώσεων.

12. Λαλιώτης Κώστας

Γεννήθηκε στα Δολιανά Αρκαδίας το 1951.

Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, Bουλευτής (1992-2004), Yπουργός και Yφυπουργός σε πολλές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Γραμματέας της Κ. Ε. ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2001-2003.

Δημοσιογράφος.

Advertisements

85 Σχόλια to “Επικρατείας ΠΑΣΟΚ”

 1. pikman Says:

  Μην ξεχνάμε και την υπόθεση των συμβασιούχων …επι εποχής Κεδίκογλου..όπου μέλη του ΑΡείου Παγου ψήφισαν τηλεφωνικά…

 2. Hannibal Ante Portas Says:

  Αλέξανδρε Μελαχροινέ, δεν είμαι δικηγόρος αλλα εάν το Α’ τμήμα του Αρείου Πάγου οφείλει να περιορίζεται, σύμφωνα με το Σύνταγμα, στον έλεγχο της συνδρομής των τυπικών κατά το Σύνταγμα και την κοινή νομοθεσία, προϋποθέσεων για την ανακήρυξη των υποψηφίων, δηλαδή του … και του δικαιώματος εκλογιμότητας, για ενδεχόμενο κώλυμα στην εκλογιμότητα -όπως αυτό της κυρίας Γεννηματά- δεν είναι αρμόδιο;

 3. Θεμης Λαζαριδης Says:

  @Hannibal

  Δεν είχα ακούσει για την περίπτωση του Ανδρίκου Παπανδρέου. Όντως βλέπω ότι είναι μέλος ΔΕΠ στο τμήμα της Κατσέλη:

  http://www.econ.uoa.gr/UA/content/gr/ListByAlpha.aspx?office=16&folder=218

  «Επίκουρος Καθηγητής
  ΤομέαςΙ: Πολιτική Οικονομία
  Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Queen Mary College, University of London (1981) και κατόπιν απέκτησε πτυχία MSC (1982) στο London School of Economics και D. Phil. (1990) στο Merton College, Oxford University.
  Έχει διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Λέκτορας στο University College London, Fellow Οικονομικής στο Stockholm Environment Institute, και Επίκουρος Καθηγητής στο Franklin and Marshall College.»

  Δεν ήξερα ότι υπάρχει παράθυρο του νόμου που επιτρέπει εκλογή χωρίς ανοιχτή προκήρυξη. Θέλει διερεύνηση αυτό.

 4. Δάφνη Μανουσάκη Says:

  Δεν ξέρω για εκλογή χωρίς ανοιχτή προκύρηξη – είναι όμως δυνατό
  να μετακινηθεί ένα μέλος ΔΕΠ από ένα πανεπιστήμιο σε ένα άλλο,
  εφ’ όσον έχει συμπληρώσει 3ετία στο ίδρυμα στο οποίο βρίσκεται,
  και εφ’ όσον του επιτρέψει το ένα παν/μιο να φύγει και τον δεχτεί
  το άλλο. Όπως είπα, δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, ίσως κάποιος άλλος
  ξέρει περισσότερα επ’ αυτού;

 5. jpapa2007 Says:

  Μαρία η πολύ κομματικοποίηση δεν σε αφήνει να καταλάβεις και τα πιο απλά πράγματα. Η υποψηφιότητα ήταν εκτός νόμου. Ποιο είναι το προβλημά σου αν κάτι παράνομο κρίνεται από τον Άρειο Πάγο; Την κολοκυθιά θα παίξουμε; Ή μάλλον με τους θεσμούς θα παίξουμε; Αλλά ξέρω εσένα σε νοιάζει μόνο να βγει το ΠΑΣΟΚ. Τώρα το αν αυτό ξεφτιλίζει νόμους και Σύνταγμα δεν σε πειράζει. Το αν φέρνει έναν συφερτό απατεώνες δεν σε ενοχλεί. Το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να βγει. Και εσύ βέβαια ζεις στην Αμερική και στα παλιά σου τα παπούτσια το τι θα συμβεί στην Ελλάδα. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ!

 6. Hannibal Ante Portas Says:

  Γιώργο Παπ. Υπεύθυνος για την ανακήρυξη είναι ο Άρειος Πάγος, το εκλογοδικείο είναι για ενστάσεις μετα την εκλογή. Είναι δε περιττή η δίκη προθέσεων που έκανα παραπάνω γιατι και ο ίδιος ο Βενιζέλος φαίινεται να πήρε αποστάσεις απο την επιχειρηματολογία του ΠΑΣΟΚ…

  – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
  Κύριε Λαζαρίδη,
  Όντως, δεν είναι ανερμάτιστος ακαδημαϊκά κρίνοντας απο το παραπάνω βιογραφικό. Για το εφικτό εκλογής χωρίς ανοιχτή προκήρυξη και για το εάν έχει γίνει κάτι τέτοιο στην συγκεκριμένη περίπτωση, θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι απόψεις «παροικούντων την Ιερουσαλήμ» του οικονομικού Αθηνών, αναγνωστών του university reform.

 7. Hannibal Ante Portas Says:

  Δάφνη Μανουσάκη, εαν υπάρχει τέτοια διάταξη, το μόνο βέβαιο είναι οτι δεν έγινε για να εξυπηρετήσει την προώθηση και επιλογή των καλύτερων στις ακαδημαϊκές θέσεις…

 8. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Για την υπόθεση Γεννηματά με καλύπτει το ωραίο άρθρο του ληρ:

  http://sandbox.cs.uchicago.edu/blog_el/?p=338

  Για τις μετακινήσεις μελών ΔΕΠ φυσικά επιτρέπονται αλλά με προκήρυξη. Π.χ. όταν ο Σπύρος Αναστασιάδης μετακινήθηκε από το Π. Κρήτης στο ΑΠΘ έγινε κανονικά προκήρυξη και εκλογή με όλες τις διαδικασίες που επιβάλλει ο νόμος.

 9. Hannibal Ante Portas Says:

  Το άρθρο του ληρ, όντως συνοψίζει τα βασικά επιχειρήματα εκατέρωθεν.
  Διαφωνώ βέβαια με το:»Η λογική πίσω από την απαγόρευση αυτή είναι να μην προκληθεί αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ δημοφιλών, υποτίθεται, νομαρχών και κοινών υποψηφίων βουλευτών» και τον χαρακτηρισμό
  «βλακώδης, η συνταγματική απαγόρευση».
  Η απαγόρευση γίνεται ούτως ώστε να μήν χρησιμοποιείται η τοπική αυτοδιοίκηση απο ορισμένους απλά και μόνον ως εφαλτήριο βουλευτικής καριέρας.Έτσι κανείς δεν θα ασχολούνταν με τα πραγματικά προβλήματα σε ορίζοντα τετραετίας αλλα θα προσπαθούσε σε ένα ή δύο χρόνια θητείας να γίνει απλώς αρεστός με ό,τι αυτό συνεπάγεται ακι ύστερα θα μεταπηδούσε στη βουλή γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του τη θέση την οποία επιλέχθηκε να υπηρετήσει.
  Χώρια του οτι ως επικεφλής μιας νομαρχίας θα μπορούσε να διορίζει και γενικά να επηρεάζει υποθέσεις πολιτών που διαχειρίζεται και τους εργαζόμενους της αυτοδιοίκησης για ψηφοθηρικούς λόγους…

 10. dimitris Says:

  Υπόθεση Γεννηματά. Άλλο ένα αυτογκόλ του ΓΑΠ. Έλεος βρε παιδιά, ποιος είναι επικοινωνιακός σύμβουλος σ’ αυτό το κόμμα? Εδώ έχουνε κάψει τη μισή Ελλάδα, και κάνουνε πρώτο θέμα κάτι που δεν απασχολεί κανένα? Έλεος δηλαδή.

 11. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Ο τρίτος στη λίστα, συνταγματολόγος Γιώργος Παπαδημητρίου για την υπόθεση Γεννηματά:

  «Εάν υπάρχει, που εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχει, πρόβλημα κωλύματος, θα μπορούσε και θα έπρεπε να τεθεί στον αρμόδιο φυσικό δικαστή, που είναι το Εκλογοδικείο.»

  Αυτό εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κ. Παπαδημητρίου. Άρνηση της ύπαρξης κωλύματος δεν έχουν κάνει ούτε ο Λοβέρδος, ούτε και ο Βενιζέλος, οι οποίοι επέλεξαν να επικεντρώσουν στην αρμοδιότητα του Αρείου Πάγου. Είχα γράψει κάπου ότι οι συνταγματολόγοι είναι τσιράκια των κομμάτων. Ίσως όχι όλοι, αλλά για τον κ. Παπαδημητρίου ισχύει σίγουρα.

 12. όχι στο δικομματισμό - εμπρός για μια νέα μεταπολίτευση Says:

  @Θέμης
  «Για τις μετακινήσεις μελών ΔΕΠ φυσικά επιτρέπονται αλλά με προκήρυξη»
  Η συγκεκριμένη μετακίνηση έγινε νομότυπα, χωρίς καμία παρατυπία, κάνοντας χρήση μιας περίεργης διάταξης (θα μπορούσα να βρω λεπτομέρειες, αλλά δεν είναι για το παρόν φόρουμ). Αν έφερα το ειδικό βάρος του ονόματος Παπανδρέου θα απέφευγα να κάνω χρήση της διάταξης.

  Η περίπτωση Φώφης είναι τουλάχιστον αυτογκόλ. Δεδομένου του προβλήματος στην περίπτωσή της, αναρωτιέμαι ποιός ήταν ο λόγος μιάς τέτοιας κίνησης. Να δημιουργηθεί μπάχαλο; Μα καλά, για κουτούς μας περνάνε;

  Χωνέψτε το καλά κύριοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ: Απαιτώ πολιτικούς που να σέβονται απόλυτα τους θεσμούς και τους νόμους. Και όταν ακόμη υπάρχει αμφιβολία να λειτουργούν με τον ελάχιστα επιβαρυντικό τρόπο για τη νομιμότητα. Όχι ακροβασίες και συνθηματολογίες. Οι εποχές αυτές παρήλθαν ανεπιστρεπτί. Έλεος!

 13. ekpliktos_politis Says:

  Τελικά η υπόθεση Φώφη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠαΣοκ εσκασε σαν ακόμα μια προεκλογική μπαρούφα τους.

  Ουτε μισός συνταγματολόγος δεν συμμερίστηκε τις κοτσάνες τους

 14. λ:ηρ Says:

  Χώρια του οτι ως επικεφλής μιας νομαρχίας θα μπορούσε να επηρεάζει υποθέσεις πολιτών που διαχειρίζεται και να προχωρά σε διορισμούς και ευνοϊκή αντιμετώπιση των εργαζομένων της αυτοδιοίκησης για ψηφοθηρικούς λόγους…

  Μα τότε βρε Hannibal να μην ανακηρύσονται υποψήφιοι βουλευτές ούτε οι νυν υπουργοί, ούτε οι νυν βουλευτές διότι κι αυτοί θα μπορούν να κάνουν παρόμοιες ματσακωνιές.
  Έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο ηθικής και πολιτικής κατάντιας που να χρειαζόμαστε απαγορεύσεις επι απαγορεύσεων στο Σύνταγμα, ομολογώντας με τον πιο κυνικό τρόπο την έλλειψη εμπιστοσύνης που τρέφουμε για τους πολιτικούς μας. Γι αυτό θεωρώ βλακώδη τη συνταγματική απαγόρευση.

  Και μια γενική παρατήρηση: στο βιογραφικό του ο κ. Κ. Λαλιώτης δηλώνει δημοσιογράφος. Πώς ακριβώς εξασκεί αυτό το επάγγελμα; Διότι αν δεν κάνω λάθος απασχολούταν στις εκδόσεις Λιβάνη εδώ και κάποιο διάστημα.

 15. Αλέξανδρος Μελαχροινός Says:

  Ορισμένοι από σας εθελοτυφλείτε…jpapa2007 Την εφημερίδα την διάβασα ολόκληρη και απλά επισύναψα τα 3 βασικά επιχειρήματα που θεωρώ ότι εξοστρακίζουν την συγκεκριμένη απόφαση…Ο΄ύτε προπαγάνδα ούτε λαϊκισμός από μέρους μου..Και όπως αναφέρθηκε πολύ σωστά πιο πάνω θυμηθείτε το θέμα των συμβασιούχων με τις τηλεφωνικές ψήφους!!Ή το ξεχάσατε??Από το ίδιο δικαστήριο, τον Άρειο Πάγο..Θα ήθελα να μου αναφέρετε μία περίπτωση επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ όπου αποφάσεις ανωτέρων δικαστηρίων προκαλούσαν ΟΡΓΉ ΚΑΙ ΕΡΩΤΉΜΑΤΑ στους πολίτες!!μια…Χειραγώγηση της δικαιοσύνης σε όλο της το μεγαλείο έχουμε αγαπητοί μου από την σημερινή άθλια και απαράδεκτη κυβέρνηση

 16. λ:ηρ Says:

  @Αλέξανδρε Μελαχροινέ: η εφημερίδα κι εσύ ισχυρίζεστε πως «Το Α’ τμήμα του Αρείου Πάγου οφείλει να περιορίζεται, σύμφωνα με το Σύνταγμα, στον έλεγχο της συνδρομής των τυπικών κατά το Σύνταγμα και την κοινή νομοθεσία, προϋποθέσεων για την ανακήρυξη των υποψηφίων,»

  Έστω.

  Ερώτηση 1η: Σε ποιό άρθρο το Σύνταγμα περιορίζει τη δικαιοδοσία του ΑΠ έτσι όπως ισχυρίζεσε εσύ κι η Ε?

  Ερώτηση 2η: Το Σύνταγμα (56π1) ορίζει ως τυπικό προσόν να μην είναι κάποιος αιρετό μονοπρόσωπο όργανο β’ βαθμού αυτοδιοίκησης. Άρα και σύμφωνα με τον ισχυρισμό σου, δεν θα έπρεπε ο ΑΠ να ελέγξει το προσόν αυτό;

  Ερώτηση 3η: η εφημερίδα κι εσύ κάνετε λόγο για κώλυμα εκλογιμότητας, το οποίο θα έπρεπε να εξεταστεί από το εκλογοδικείο. Αντιλαμβάνεστε πως η κ. Γεννηματά είχε κώλυμα ανακήρυξης ως υποψήφιας; Από τη στιγμή που το Σύνταγμα απαγορεύει την ανακήρυξη, κι από τη στιγμή που η ανακήρυξη πρέπει να γίνει πριν τις εκλογές, τότε ποιος πρέπει να επιληφθεί του σχετικού ελέγχου;

 17. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Η χειραγώγηση της δικαιοσύνης από την πολιτική ηγεσία είναι διακομματικό πρόβλημα. Ως παράδειγμα σας αναφέρω τη δίκη του Παντείου. Το κατηγορητήριο για τους τέως πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις είχε σχηματιστεί από το 1999. Η δίκη άρχισε το 2005. Γιατί; Μήπως επειδή οι κατηγορούμενοι ήταν προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ;

 18. maria Says:

  @jpapa eisai empatheis apenanti mou kai to kaneis epanilimena me xaraktirismous ego den exo milisei pote etsi gia sena. allo na les ti gnomi sou kai na prospatheis na me peiseis kai allo na me sukofanteis . alitheia ti se kanei pio folopatri esena to oti meneis stin ellada?
  tote auto pou upenisese gia mena tha prepei na isxuei kai gia ton
  themi lazaridi. kai genikotera gia ton ellinismo sta perata tis gis.
  tha prepei na ntrepese auto exo mono na sou po.
  kai epeiseis epalitheueis tin fili mou pou leei » gia mena to ptuxio maria den mou leei tipota exo dei palianthropous pou exoun ptuxia.»

 19. maria Says:

  mia aporia exo , efoson ok. zormpas esteile to porisma to opoio leei oti xathikan 4.2 dis euro se tritous , auti i kuvernisei den einai upologei?
  mipos eprepe na einai sto autoforo anti stis kalpes?

 20. maria Says:

  mia aporia exo , efoson ok. zormpas esteile to porisma to opoio leei oti xathikan 4.2 dis euro se tritous , auti i kuvernisei den einai upologei?
  den eprepe autoi pou xarakononte gai ti nd na xeroun prin tin psifusoun ?

  alla nai i nd pou den pezei me tous thesmous , kai den xeftilizei tous nomous kai to suntagma , apofasise na kanei tora ekloges na min xasei tous pelates. kai pos to pe?
  a! nai «na fernei enan suferto apateones». eseis pou menete stin ellada (kai pou xerete isos leo isos tin agapate pio polu apo olous emas apexo)prosexteto auto sas parakalo.

 21. johnvellis Says:

  Κουβέλης Σπύρος

  Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964.

  Μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγροτική/Περιβαλλοντική Οικονομία στο Πανεπιστήμιο του Reading στη Μ. Βρετανία.

  Επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της οργάνωσης WWF και πρόεδρος της μεσογειακής του ομάδας, την περίοδο 1995-1997. Διεύθυνε το MedWet στην Αθήνα, πρωτοβουλία της Συνθήκης Ramsar για τους Μεσογειακούς Υγρότοπους (2001-2007).

  Εργάζεται σε σχέδιο δράσης του Ο.Η.Ε. για την εφαρμογή στρατηγικής αειφόρου ανάπτυξης στη Μεσόγειο.

  H WWF εξέδωσε ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος συνεργάστηκε μαζί της το διάστημα 1992-1997 ως επικεφαλής του τμήματος περιβαλλοντικών προγραμμάτων. Έκτοτε δεν έχει καμία επαφή με την οργάνωση ούτε την εκπροσωπεί σε κάτι.
  Και ότι ως WWF επίσημα δεν υποστηρίζει κανέναν πολιτικό σχηματισμό.

 22. zack Says:

  Maria mou to skandalo twn omologwn einai toso sobaro kai einai o kurios logos pou i idia i kubernisi biastike na sur8ei aron aron se ekloges…
  O Zormpas einai dikastikos me i8os kai bazei tin douleia tou panw ap ola..
  Opws blepeis i kubernisi auti einai uperanw olwn, nomwn, 8esmwn, k.t.l. estw an kai APODEDEIGMENA KATALHSTEPSE ta lefta twn tameiwn.
  Isws auto einai o politikos politismos kai i epanidrusi tou kratous pou akougame..Alla gia na epanidrusei prepei na to kapsei kai iswpedwsei prwta..

 23. maria Says:

  @ johnesvill
  eipe o k. koubelis kat diaforetiko ?

 24. pikman Says:

  @johnvellis

  To biograφικό του Κουβελη …δενν λεει τιποτα λιγότερο ή περισσότερο..Αρα ως προς τι η αγωνία σου να το επαναλάβεις?
  Η οικολογία δεν είναι εργολαβία …

 25. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Επειδή αναρωτιόμουν τι έγινε με τον Πολεμαρχάκη, το Παρόν ισχυρίζεται ότι του ζητήθηκε να μπει σε μη εκλόγιμη θέση και αρνήθηκε:

  http://www.paron.gr/v3/new.php?id=16620&colid=37&catid=34&dt=2007-09-09%200:0:0

  Δεν ξέρω αν γνωρίζουν ή τα λένε έτσι.

 26. ΜΑΡΙΝΑ Says:

  Πριν λίγα χρόνια υπήρξε ενας νόμος με τον οποιο εντάχθηκαν σε θεσεις λεκτόρων ή επίκουρων καθηγητών (ανάλογα με τα προσόντα) άτομα που δούλευαν στο πανεπιστήμιο ως μέλη επιστημονικού διδακτικού προσωπικού. Δεν έγιναν ανοιχτές προκυρήξεις. Έγινε ένταξη. Θα μπορούσα να πώ ότι τα κριτήρια δεν ήταν ιδιαίτερα αυστηρά. Διδακτορικο και 3 δημοσιευσεις για τους λέκτορες νομίζω. Οι δημοσιευσεις θα μπορούσαν να ήταν και παρουσιασεις σε συνέδρια. Κάποιοι δεν ειχαν καμία εργασία σε περιοδικό με impact factor. Στην ουσία τακτοποιήθηκαν αυτοι που μετα το τελος των σπουδων έκαναν το διδακτορικό τους στην Ελλάδα και παρέμεινα στο πανεπιστήμιο.

 27. ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ Says:

  Είμαι στο ΠΑΣΟΚ από το 1974 (οργανωμένος), δεν ήμουν ποτέ τοσο εξοργισμένος με τα λάθη, τις παραλήψεις αλλά κυρίως με τα εσκεμμένα «λάθη» της ηγεσίας.
  ΄Λόγω της θέσης που κατέχω στον κομματικό μηχανισμό είμαι σε θέση να γνωρίζω κάποια πράγματα.
  1.Τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ έγιναν με ένα κυρίαρχο κριτήριο : Διαχείριση ήττας – να βοηθήσουμε να εκλεγούν ημέτεροι
  2.Το ψηφοδέλτιο επικρατείας το ίδιο και χειρότερα :

 28. ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ Says:

  …συνέχεια
  >οικογενειοκρατία -νεποτισμός
  >Μία «κόρη»
  >Μία «σύζυγος» και προϊσταμένη αδελφού (Λούκα)
  >Ένας φίλος-γαμπρός φίλου (Παπαδημητρίου)
  >Ένας «ξάδελφος» φίλης (της κυρίας Νταλάρα) (Ραγκούσης)
  >Άλλη μία σύζυγος φίλου (Δραγώνα)

  Όπως πολύ σωστά λέμε ότι δεν υπάρχει «οικογενειακή ευθύνη» για λάθη, παραλείψεις και εγκλήματα γονέων, συζύγων κλπ, έτσι δεν υπάρχει και δεν πρέπει να λαμβάνεται υπ΄όψη «το οικογενειακό προσόν και η οικογενειακή ικανότητα» (μόνο στις βασιλικές δυναστείες υπήρχε).
  Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχει ικανότητες και προσόντα κάποιος με «ονομα».
  Η Φώφη όμως δεν επελέγη για την πρώτη θέση μόνο με αυτο το κριτήριο.
  Αρκετό καιρό τώρα στο ΠΑΣΟΚ γράφονται τα σενάρια της «επόμενης μέρας» για το «εργο» : «Ποιός θα είναι ο αντι-Βενιζέλος?».
  Το τελευταίο σενάριο που τελικά άρχισε να εφαρμόζεται είναι να είναι να αποτελέσει η Φώφη Γεννηματά τον αντιβενιζελικό πόλο σε περίπτωση ήττασ και αλλαγής ηγεσίας.
  Σεναριογράφος και μάγειρας είναι ο Χρήστος Πολυζογόπουλος.
  Μέχρι μία μέρα πρίν την ανακοίνωση του Επικρατείας ο Παπανδρέου ήταν πεπεισμένος να βάλει επικεφαλής τον Τσοβόλα (σενάριο νίκης), φαίνεται όμως ότι πείστηκε για τη Φώφη και το σενάριο ήττας.

 29. pikman Says:

  Τα ψηφοδέλτια του Πασόκ, μάλλον έγιναν στο πόδι , λόγω έλλειψης χρόνου, αλλά σίγουρα όχι για να διαχειριστούν την ήττα.Ειδικά εκείνο της Β’ Αθηνών, που είναι και το πλέον σημαντικό ενισχύθηκε με πρόσωπα που τυγχάνουν ευρείας εκτίμησης.
  Αν πράγματι δε ανήκεις στον κομματικό μηχανισμό …αναζήτησε εκεί το μεγάλο πρόβλημα.Σκουριασμένος, απαρχαιωμένος, με έλλειψη ιδεών.
  Ο Μηχανισμός συτός ηταν το βαρίδι του Σημίτη και είναι το μεγαλύτερο
  αγκάθι του Γ.Π.
  Οι απλοί πολίτες, να είσαι σίγουρος ότι θα ΄ξεριζώσουν αυτά τα αγκάθια.

 30. zack Says:

  Esu Orgismene, mias kai xereis tosa kia apo «entos» 8a psifiseis PASOK;
  Ntropi sou kai se osous apo sas kanete ena proodeutiko komma na moiazei me katines tis geitonias kai isaxio tis Dexias..
  8a sas xerizwsoume opws leei o pikman, einai i wra na pate spiti sas..

 31. μαύρο στο δικομματισμό - όχι λευκό, όχι άκυρο Says:

  @pikman
  «Οι απλοί πολίτες, να είσαι σίγουρος ότι θα ΄ξεριζώσουν αυτά τα αγκάθια.»
  Αλήθεια, πώς; Υπερψηφίζοντας το ΠΑΣΟΚ όπως προτείνεις; Μόνο η περαιτέρω μείωση του εκλογικού ποσοστού του ΠΑΣΟΚ μπορεί πραγματικά να αναδείξει τις δυναμικές εκείνες που θα ξεπεράσουν τα φαντάσματα του παρελθόντος.

  Η μείωση της εκλογικής δύναμης των δύο μεγάλων κομμάτων είναι επιτακτική ανάγκη.

 32. fracisko Says:

  ΣΑΣ ζητώ συγνώμη αν ενοχλώ που σας στέλνω το μήνυμα.
  Αγαπητές φίλες & φίλοι προωθήστε το σε γνωστούς σας, αφού πρώτα το μελετήσετε και συμφωνήσετε σε ένα τουλάχιστον μαζί μας, ότι όλοι πρέπει να ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ αυτή τη φορά ΝΑΙ στη ΖΩΗ! Φτάνει πια.
  Και να βοηθήσουμε όλοι στη προσπάθεια ! Ολόψυχα σας ευχαριστώ.
  Γιατί να ψηφίσω Οικολόγους Πράσινους
  Γιατί Φραγκίσκο Κουνάνη?

  Είσαι δραστήριο μέλος ή υποστηρικτής των περιβαλλοντικών οργανώσεων ή απλώς περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένος πολίτης ;
  Σίγουρα διαπιστώνεις ότι το περιβαλλοντικό έλλειμμα της πολιτικής βαθαίνει. Αν και δε το λένε δημόσια στη πράξη θεωρούν ότι τα θέματα του περιβάλλοντος και της υγείας δεν είναι σημαντικά για την κεντρική πολιτική. Τα αγνοούν αν και κρίνεται πια η ίδια η επιβίωσή μας.
  Είσαι νέος ψηφοφόρος ;
  Διάβασε και συζήτησε με τους φίλους και τις φίλες σου πριν ψηφίσεις για πρώτη φορά. Τι περιμένεις από τα κόμματα σε σχέση με τις προοπτικές και το μέλλον σου; Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ δε σου υπόσχονται διορισμό ή να σε βάλουν σε μια θεσούλα με αντάλλαγμα την ψήφο σου. Δε σου υπόσχονται το παράδεισο σε κάποιο μακρινό μέλλον. Δεν πρεσβεύουν την κάλυψη όλων των καταναλωτικών αναγκών σου, όσο απεριόριστες και να είναι ούτε ένα εύκολο πλουτισμό. Μπορούμε όμως να εργαστούμε μαζί για αξιοπρέπεια κατάργηση της διαφθοράς και του κομματισμού για ένα μέλλον όπου οι νέοι θα μπορούν να βρουν δουλειά σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά χρήσιμες θέσεις εργασίας. Που δεν θα απειλείσαι από τις κλιματικές αλλαγές τη καταστροφή του όζοντος & την ατμοσφαιρική ρύπανση. Σου προτείνουμε να χαράξουμε μαζί τα μονοπάτια και δε σου υποσχόμαστε λεωφόρο την οποία θάχουν κατασκευάσει άλλοι χωρίς εσένα.
  Είσαι γυναίκα ;
  Έχεις αγανακτήσει από την βία (ενδοοικογενειακή και μη) ενάντια στις γυναίκες ; Προβληματίζεσαι για τα θέματα ισότητας και της ισονομίας ;
  Είσαι Ηλικιωμένος, Ευπαθές άτομο η ΑμεΑ ;
  Πικραμένος γιατί μένεις στο περιθώριο &μετακινείσαι με δυσκολία; Απορείς πως καταφέρνεις να επιβιώνεις με μια ελάχιστη σύνταξη που δε αρκεί καν για τα φάρμακα που χρειάζεσαι και που σου συνταγογραφούν συνεχώς περισσότερα. Φανταζόσουν αλλιώς την ζωή μετά την σύνταξη πιο δημιουργική ως μια ευκαιρία να ταξιδέψεις πραγματικά ή μέσα από τ όνειρο να βγεις έξω να κάτσεις με τους τις φίλους/ες σ’ ένα κοντινό πάρκο να πάρεις το λεωφορείο το τραμ το μετρό, τον ηλεκτρικό &να πας να κολυμπήσεις σε μια παραλία να ανασάνεις τη μυρωδιά του βρεγμένου εδάφους και των φύλλων που στάζουν να πιάσεις απ’ το χέρι το εγγόνι, να περπατήσετε χωρίς φόβο; Μάλλον δεν χρειάζεται μόνο να ψηφίσεις ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ‘ αλλά και να μην εγκαταλείψεις το όνειρο και την επιθυμία για ζωή να μάθεις στα εγγόνια σου ότι πρέπει να ξανακερδίσουν τα αγαθά που είχες αλλά έχασες, να τους εξηγήσεις για τα λάθη που έκανες αλλά και να διδαχτείς από τα εγγόνια τι πρέπει να αλλάξεις και εσύ σήμερα για να μην κινδυνεύουν από την αλλαγή του κλίματος τη έλλειψη νερού, τα σκουπίδια. Μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε αλλαγές που θα βελτιώσουν τη ποιότητα ζωής όλων μας.
  Είσαι νέος & νιώθεις αγωνία για το μέλλον σου ;
  Πέρασες απ’ το εκπαιδευτικό σύστημα ένιωσες ότι αλλιώς το φανταζόσουνα Σου άρεσαν τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης γιατί ήταν κάτι το διαφορετικό αλλά σε κούρασαν οι συνεχείς εξετάσεις & ο ξεπερασμένος μονόλογος & η αποστήθιση; Φανταζόσουνα τον εαυτό σου να ερευνά & ν’ ανακαλύπτει τη γνώση, μέσα από εργασίες έρευνα στο πεδίο ομαδική δουλειά, την χρήση σύγχρονων εργαλείων; Θα ήθελες να αποκτήσεις & άλλες εμπειρίες πριν πιάσεις δουλειά αλλά νιώθεις άγχος που θα εργασθείς πως θα επιβιώσεις με τους μισθούς που κυκλοφορούν. Έχεις στο μεταξύ διαμορφώσει &πολλές ανάγκες; άρχισες να ανησυχείς με όσα ακούς για κλιματική αλλαγή &οικολογική κρίση. Συγκινήθηκες από τη καταστροφή της Πάρνηθας &πήρες μέρος στη διαδήλωση στο Σύνταγμα. Γιατί«πρέπει επιτέλους να μας ακούσουν» ; Διάβασε τις προγραμματικές προτάσεις των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ να δεις αν περιέχουν απαντήσεις στα ερωτήματα που σε βασανίζουν. Σίγουρα πολλές θέσεις εργασίας μπορούν να δημιουργηθούν στους τομείς της προστασίας περιβάλλοντος και κοινωνικής αλληλεγγύης.
  Είσαι ένας κριτικός και απαιτητικός πολίτης που ψηφίζει λευκό ή άκυρο ή δεν πηγαίνεις να ψηφίσεις γιατί «όλοι ίδιοι είναι» ;
  Πολλοί κριτικοί πολίτες έχουν απογοητευτεί από τους πολιτικούς και τη πολιτική. Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΟΙ προέρχονται απ’ το χώρο των κριτικών πολιτικών &προσπαθούν να προωθήσουν αλλαγές που αφορούν τη καθημερινότητα των ανθρώπων, την προστασία του περιβάλλοντος, τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα.
  Είσαι προσανατολισμένος στη δουλειά σου μέσα από τις κοινωνικές οργανώσεις και θεωρείς ότι το μέλλον είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών;
  Έχεις δίκιο. Το μέλλον είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών, αλλά πάντα θα υπάρχει η ανάγκη να συγκροτούνται πολιτικές προτάσεις. Για το παρόν και το μέλλον των κοινωνιών. Ο τρόπος που ασκείται σήμερα η πολιτική &το ίδιο το περιεχόμενο των σημερινών πολιτικών απωθεί πολλούς πολίτες. Εμείς ζητάμε την ψήφο σου, για να βοηθήσουμε, να ενδυναμώσει η κοινωνία των πολιτών & ο ρόλος της να βρει κατοχύρωση σ’ όλα τα επίπεδα της διοίκησης αλλά και στο καθημερινό επίπεδο.
  Είσαι ένας πολίτης που πάντα ψήφιζε τη σταθερότητα και την τάξη;
  Αν νομίζεις ότι μας χρειάζεται ένας Λεπέν, ένας Παπαδόπουλος ή κάτι τέτοιο, μάλλον δεν νιώθεις καλά με τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ – ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ.
  Πάντα ψήφιζες ένα από τα μεγάλα κόμματα γιατί η χώρα πρέπει να έχει ισχυρή κυβέρνηση;
  Αν νομίζεις ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση στις πόλεις, τα χιλιάδες αυθαίρετα η καταστροφή των δασών η ανεργία η παράδοση του φυσικού πλούτου της χώρας στη κερδοσκοπία τα αδιέξοδα στη διαχείριση των σκουπιδιών ο αυταρχισμός & η διαφθορά οφείλονται στις αδύναμες μέχρι σήμερα κυβερνήσεις στη Ελλάδα έχεις πολύ δίκιο.
  Έχεις φοβηθεί από την κλιματική αλλαγή;
  Αν πιστεύεις ότι η Ελλάδα πρωτοστατεί στην προστασία του παγκόσμιου κλίματος μάλλον από λάθος θα ψήφιζες ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ. Αν όμως αλλάζοντας προσωπική συμπεριφορά θέλεις να πιέσεις &τη όποια κυβέρνηση ν’ αλλάξει πολιτική για το κλίμα, μάλλον σωστά θα ψηφίσεις ‘ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ- ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ‘. Δεν έχουμε άλλο καιρό για χάσιμο. Είμαστε στο 12 και 5′.
  Είσαι επιχειρηματίας ή εργαζόμενος και δεν πολυ-συμπαθείς τους οικολόγους γιατί όλο για το περιβάλλον μιλάνε;
  Ίσως δεν έχεις διαβάσει πολλές, διεθνείς εκθέσεις που δείχνουν, ότι αν δεν αντιμετωπίσουμε τις περιβαλλοντικές απειλές δε θα υπάρχει μέλλον και για την οικονομία. Το συνολικό οικονομικό κόστος από την ατμοσφαιρική ρύπανση. (Επιπτώσεις στη χλωρίδα και πανίδα στα υλικά, τα μνημεία, τα νερά, το έδαφος χαμένες ώρες εργασίας, αύξηση της θνησιμότητας της νοσηρότητας αλλά & γενικότερη επιβάρυνσης υγείας χιλιάδων ανθρώπων ετησίως στην Ελλάδα),ανέρχεται στη χώρα μας σε δισεκατομμύρια Ευρώ.
  Είσαι κάτοικος των μεγάλων πόλεων, αδιαφορείς για τους πολιτικούς και τις πολιτικές και κοιτάς μόνο τη δουλειά σου;
  Μπορεί να κοιτάς τη δουλειά σου αλλά αυτό δεν εμποδίζει τη ρύπανση να επηρεάζει τη ζωή πληρώνουμε με τη ίδια τη ζωή μας τη καταστροφή του περιβάλλοντος
  Είσαι αγρότης ή κτηνοτρόφος;
  Αν χρησιμοποιείς φυτοφάρμακα χωρίς να τηρείς τους κανονισμούς, ακόμα & σε προϊόντα ελάχιστες μέρες πριν φτάσουν στην αγορά, χωρίς να νοιάζεσαι ποιοι θα τα φάνε, αρκεί να βγάλεις χρήματα για να ξεπληρώσεις τα χρέη που έχεις κάνει τότε σωστά ψηφίζεις, κάποιο άλλο κόμμα. Αν χρησιμοποιείς απερίσκεπτα, ορμόνες στις καλλιέργειες ή στα ζώα σου για να αυξήσεις τη παραγωγή σου, δε χρειάζεται να ψηφίσεις ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ-ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ . Ίσως βέβαια να το κάνουν τα παιδιά σου που αγανακτούν μαζί σου.
  Είσαι παράκτιος ψαράς ;
  Καταλαβαίνεις ότι μένεις χωρίς επάγγελμα γιατί η θάλασσα γίνεται όλο και πιο φτωχή & δε μπορεί πια να θρέψει εσένα και την οικογένειά σου; Νιώθεις απελπισία που οι διάφορες κυβερνήσεις υπερασπίζονται τόσα χρόνια όσους καταστρέφουν το θαλάσσιο περιβάλλον και όχι μόνο. Εργάζεσαι στον τουριστικό τομέα; Η αλήθεια είναι ότι τουρισμός με τουρισμό έχει διαφορά. Αν προσπαθείς να βελτιώσεις τις περιβαλλοντικές επιδώσεις της τουριστικής επιχείρησής σου, αν θεωρείς ότι υπάρχουν όρια &ο τουρισμός μπορεί να συμβάλλει θετικά στη ευημερία μιας κοινωνίας και στην προσωπική ζωή σου, αρκεί όμως να μην ξεπερνάει αυτά τα όρια γιατί τότε μετατρέπεται σε μια καταστροφική υπόθεση μάλλον συμφωνείς σε πολλά με τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ. Νοιάζεσαι για το περιβάλλον αλλά δε μπορείς να υποστηρίζεις ένα κόμμα που ασχολείται μόνο με το περιβάλλον Μάλλον δεν έχεις διαβάσει τις προγραμματικές προτάσεις των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ αλλά και γενικότερα τις απόψεις των πρασίνων. Είσαι ένας πολίτης που προβληματίζεται και ψηφίζει αριστερά για να υπάρχει αντίλογος; Με κόσμο από τη αριστερά έχουμε βρεθεί σε κοινές κινητοποιήσεις αλλά υπάρχουν θέματα που μας χωρίζουν από τμήματα ή αντιλήψεις της Aριστεράς.

  ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ.
  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ,
  ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ – ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ,
  ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

  ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
  ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΚΟΥΝΑΝΗΣ
  Εκπαιδευτικός – Παιδαγωγός, ΑμεΑ
  Υποψήφιος Βουλευτής Β’ Αθήνας με τους « ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ – ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ »
  E-mail: fracisko@otenet.gr
  http://users.otenet.gr/~fracisko/
  http://fragkiskoskounanis.blogspot.com/
  http://www.pasipka.gr/

  Γεννήθηκε το 1949 στο Γαλάτσι από Κυκλαδίτες γονείς (Μύκονος & Πάρος). Παντρεμένος από το 1985 με τη Μαίρη Πουλάκη. Έχουν έναν γιο το Γιώργο, Φοιτητή του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1975 κάνει αγώνα για το Πολιτισμό, Παιδεία, Περιβάλλον. Ιδιαίτερα για όλες τις ευπαθείς ΟΜΑΔΕΣ, ΑμεΑ & Αθλητισμό.1973 αγωνίζεται στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. Κοντά πάντα σε όλους τους αγώνες για την Ειρήνη Κοινωνική δικαιοσύνη αλληλεγγύη Παράλληλα συντονίζει βοηθά τις Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες. Ιδρύει συλλόγους και κέντρα κοινωνικής απασχόλησης σε 6 περιοχές στην Ελλάδα. Το 90-92 μπαίνει στο ΔΣ του Αναπηρικού-Γονεικού κινήματος.
  Το 1991 Αναλαμβάνει Αντιπρόεδρος του 2ου Ξενώνα Σκαραμαγκά 3ης ηλικίας και Ατόμων με Αναπηρίες.
  Είναι παρών πάντα σε όποιον χρειάζεται συμπαράσταση και κοινωνική αλληλεγγύη (Ελλάδα, Σερβία, Βοσνία, Ιράκ, Ταϊλάνδη, Αφγανιστάν , Ουγκάντα, Τουρκία).Τιμάται για τη δράση του από τοπικούς φορείς, το Δήμο Γαλατσίου, το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Υπουργείο Παιδείας.
  Αγαπητές φίλες & φίλοι. Εκείνο που επιθυμώ βαθιά και θα επιδιώξω με κάθε κόστος είναι να μπορέσω μια μέρα να κοιτάζω ίσια στα μάτια τους συνανθρώπους μας με αίσθημα ικανοποίησης και ανακούφισης (να κάνουμε) ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΙΤΗ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.
  ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
  ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
  http://www.ecogreens.gr – email : ecogreen@ otenet.gr
  Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825
  Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196
  Έφτασε η ώρα να δείξουμε ότι δεν ανεχόμαστε πλέον πολιτικές που καταστρέφουν το περιβάλλον και απειλούν πια την ίδια τη ζωή μας, το σήμερα και το αύριο. Θα κινητοποιηθούμε για την απεξάρτηση του κράτους από τον κομματικό έλεγχο και τη διαφθορά αλλά και για βαθιές αλλαγές του κυρίαρχου αναπτυξιακού, πολιτικού και οικονομικού μοντέλου, ώστε να διασφαλισθεί η επιβίωσή μας..

  Αυτές οι εκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, ψηφίζουμε για τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας, δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο. Είναι η ώρα με την ψήφο των πολιτών οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ να υπερβούν το 3% και να μπουν στη Βουλή, να δείξουμε και στην κάλπη ότι υπάρχει πολιτικό κόστος για όσους ευθύνονται για την οικολογική καταστροφή, αλλά και ότι έφτασε η ώρα για βαθιές αλλαγές στις πολιτικές αλλά και στην καθημερινή μας ζωή, ώστε να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα, την κοινωνική, πολιτική και οικολογική ανασυγκρότηση της χώρας. Δεν μένουμε μόνο στη διαμαρτυρία και την κριτική, αλλά διατυπώνουμε προτάσεις, επιδιώκουμε αλλαγές και λύσεις εδώ και τώρα.

  Να τι προτείνουμε!
  Εκλογικό FAQ
  Γιατί να ψηφίσω Οικολόγους Πράσινους;
  Υποψηφιότητες

  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

  Πολλές φορές οι ανά τον κόσμο ερευνητές έχουν αναρωτηθεί, για ποιο λόγο στις σύγχρονες ναρκισσιστικές κοινωνίες, υπάρχουν άνθρωποι! που προσφέρουν εθελοντική εργασία, στο πλαίσιο διαφόρων προγραμμάτων των δήμων ή μη κυβερνητικών οργανώσεων.
  Η συγκεκριμένη συμπεριφορά θεωρείται από πολλούς αξιοθαύμαστη, αλλά από τους ψυχο
  λόγους αινιγματική, αφού όχι μόνο δεν υπάρχει εμφανές! προσωπικό όφελος, αλλά ενίοτε συνεπάγεται, για τον εθελοντή, απώλεια χρόνου και επιπρόσθετο άγχος.(Αυτό εφαρμόζουμε
  εμείς ως ομάδα κοινωνικής Αλληλεγκύης στο Γαλάτσι & όπου μπορούμε, με ειδικό όρο στο νομικό μας πλαίσιο, δεν δίνουμε, ούτε παίρνουμε χρήματα από κανέναν). Είναι όμως έτσι, όλες οι ΜΚΟ η κάτι άλλο ? που μόνο στα λόγια είναι ΜΚΟ και κάποιες από αυτές χρηματο
  δοτούνται αδρά και το 70% πάει σε διοικητικά έξοδα και κανείς δεν ξέρει το πραγματικό, έργο & το μέγεθος, της ανιδιοτελούς όπως φαίνεται προσφοράς τους προς το συνάνθρωπο!
  Ερευνητές Ψυχολόγοι και Ψυχίατροι, από όλο το κόσμο μετά από εικοσαετή έρευνα με εθε
  λοντές εντόπισαν πέντε βασικά κίνητρα εθελοντισμού πού τελικά ανάγεται σε τρόπο ζωής :
  1)Αξίες: Για ικανοποίηση προσωπικών αξιών ή ανθρωπιστικών ιδεωδών.
  2)Ενδιαφέρον για την κοινότητα: Βοήθεια προς μια ομάδα με την οποία το άτομο αισθάνεται συνδεδεμένο.
  3)Ενίσχυση του αυτοσεβασμού: Προκειμένου ο εθελοντής να νιώσει καλύτερα ή να αποφύ
  γει πιέσεις.
  4)Κατανόηση: Γνωριμία με άλλους ανθρώπους. τόπους ή πολιτισμούς και συνεπώς καλύτε
  ρη κατανόηση αυτών.
  5)Προσωπική ανάπτυξη: Μια πρόκληση για προσωπική βελτίωση, προώθηση της επαγγελ
  ματικής σταδιοδρομίας.
  Τα άτομα νεαρής ηλικίας συνήθως αναπτύσσουν εθελοντική δραστηριότητα για να προω
  θήσουν την καριέρα τους, ενώ εθελοντές μεγαλύτερης ηλικίας(όχι όλοι) κινητοποιούνται από πιο αφηρημένες αξίες! όπως ο ανθρωπισμός, ή η συμμετοχή στη δράση της κοινότητας τους.
  Το θέμα του κοινωνικού εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης, εμείς το βλέπουμε (μη διαφωνώντας σε πολλά απ’ τα πιο πάνω)ακόμη πιο διαφορετικά από τους εκφραστές, μιας άλλης νοοτροπίας(ΜΑΡΑΘΩΝΙΩΝ ΕΠΑΙΤΕΙΑΣ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΠΕΙΝΑΣ, κ.λ.π.)που πίσω κρύβονται κύριοι και κυρίες που αυτοπροβάλλονται με το δήθεν έργο τους & τις πιο πολλές φορές, απομυζούν τον κρατικό κορβανά σε έργα κατασκευαστικά, αλλά & σε άφθονο χρήμα που ανήκει ουσιαστικά σε ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ! που ποτέ, η σπάνια αν προτιμάτε καλύτερα, το διαχειρίζονται οι ίδιες για τις πραγματικές τους ανάγκες… Δηλαδή ποτέ δε παραμένουμε ουδέτεροι, αλλά παλεύουμε ΟΛΟΙ συλλογικά με ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ πάντα το ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ στην Πατρίδα μας, αλλά και σ’ όλο τον κόσμο. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ που εκφράζουμε απέναντι στους συνανθρώπους είναι πολιτική, οικονομική, αλλά και ηθική. Έτσι θέλουμε να δείξουμε στον Ελληνικό ΛΑΟ, ότι δεν υπάρχουν μόνο οξυμένα προβλήματα στη γειτονιά, στη επαρχία, σε όλη τη ΠΑΤΡΙΔΑ, αλλά και σ’ όλους τους λαούς της γης. Η πραγματική ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ για όλους εμάς, που πιστεύουμε πάνω απ’ όλα στον ΑΝΘΡΩΠΟ! είναι να προσφέρουμε με τη ψυχή μας στο μέτρο που μπορούμε, σε όλους ανεξαιρέτως. Χωρίς διακρίσεις, τη βοήθειά μας και για όποιο δήποτε πρόβλημα κληθούμε, επικουρικά! αλλά μπροστάρης πάντα το ΚΡΑΤΟΣ(όχι άλλος προσφέρει, άλλος φαίνετε & άλλος εκμεταλλεύεται τις ευαισθησίες μας)
  Μόνο έτσι, θα μπορέσουμε πραγματικά κάποτε, να κοιτάμε ΙΣΙΑ στα μάτια! Όλους τους
  ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ μας! αλλά κυρίως τα παιδιά όλου του κόσμου! τα παιδιά μας.
  Δημιουργώντας για όλους ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ για μια ΖΩΗ πιο όμορφη! όπου το αυτονόητο θα προσφέρεται απλόχερα και δίκαια(χωρίς να χαράζουν άλλοι την ρώτα τους), αλλά οι ίδιοι χωρίς συμβιβασμούς και επαιτεία.
  Και θ΄ αγκαλιάζει πάντα και πάνω απ’ όλα το ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ με ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ.

  ΦΙΛΙΚΑ
  ΜΕ ΑΠΕΙΡΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
  Κουνάνης Ελευθέριος Φραγκίσκος
  Εκπαιδευτικός Μηχανικός – Παιδαγωγός, ΑμεΑ.
  Υποψήφιος – Βουλευτής, με τους ΄ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ – ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΄ στην Β’ Αθήνας.
  Μέλος της Παναττικής – Επιτροπής κατά της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας.
  Μέλος & Σύμβουλος για τις ευπαθείς ομάδες του Πανελλαδικού Συνδέσμου ΠΑΣΥΠΚΑ,
  συνανθρώπων μας με κινητικά & άλλα προβλήματα. Ιδρυτής & συντονιστής Κέντρων ΑμεΑ στη Ελλάδα.
  Ιδρυτής και υπεύθυνος της Εθελοντικής ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγκύης Γαλατσίου.
  Πρ. Πρόεδρος Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού και Αθλητικού Συλλόγου Άνω Γαλατσίου
  Πρ. Πρόεδρος Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων και συντονιστικών επιτροπών στη Παιδεία 12 χρόνια
  Μέλος τής Επιτροπής Ανθρωπιστικής βοήθειας, και της επιτροπής Κατά των κεραιών του θανάτου, στο Γαλάτσι.
  http://users.otenet.gr/~fracisko/
  http://www.pasipka.gr/

  Αθήνα, 31 Μαρτίου 2005
  Προς
  κ. Ιωάννη Ραγκούση
  Δήμαρχο ΠΑΡΟΥ
  κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους

  Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
  Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

  Σε συνέχεια της συζήτησης που είχαμε πριν από αρκετό καιρό (συγκεκριμένα στις 17/05/2003) σχετικά με το Κέντρο ΑΜΕΑΙ Κυκλάδων του Συλλόγου «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ», θα ήθελα να σας ενημερώσω για την πορεία και τη σημερινή κατάσταση του εν λόγω Κέντρου.
  Η πρωτοβουλία αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι θεωρώ πως ίσως δεν ενημερωθήκατε επαρκώς κατά τη διάρκεια της συζήτησης από το Δημοτικό Συμβούλιο του θέματος της διατήρησης ή όχι του Κέντρου ως Δημοτικού.
  Το κτήριο του Κέντρου (παλαιός χώρος αποθηκών) και το οικόπεδο, αποτελεί πλέον ιδιοκτησία του Δήμου Πάρου, κατόπιν παραχώρησής του – με ομόφωνη απόφαση – από το τότε τοπικό συμβούλιο.
  Η σημερινή εικόνα του χώρου είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας και της ανιδιοτελούς εργασίας που προσφέρθηκε από πολλούς ανώνυμους εθελοντές, το τοπικό συμβούλιο, τη Δημοτική Αρχή και την Πρόνοια.
  Το έργο ολοκληρώθηκε, εγκαινιάστηκε και τέθηκε σε λειτουργία με πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται από τους εθελοντές και το Δ.Σ.
  Με την υπ’ αριθμ. 543/2002 απόφαση του απελθόντος Δημοτικού Συμβουλίου το Κέντρο χαρακτηρίστηκε ως : ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΑΙ ΚΥΚΛΑΔΩΝ «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» με έδρα τη Νάουσα. Διαθέτει τις απαιτούμενες προδιαγραφές ώστε να φιλοξενεί 35-40 παιδιά με ειδικές ανάγκες το πρωί και άλλα τόσα σε απογευματινή βάρδια – σε πέντε χωριστές ομάδες ανάλογα με την περίπτωση – σύμφωνα με την υπάρχουσα δομή και τον ήδη διαμορφωμένο εσωτερικό χώρο.
  Το πρόγραμμα που εφαρμόζεται αφορά :
  Τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών μέσω προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου, ανάπτυξης ατομικών & κοινωνικών δεξιοτήτων, άθλησης & σωματικής αγωγής, φυσικοθεραπείας (όταν χρειάζεται), καθώς και παροχή υποστηρικτικής και ψυχολογικής βοήθειας προς αυτά και το άμεσο οικογενειακό τους περιβάλλον με σκοπό την ενδυνάμωση των οικογενειακών σχέσεων και την κοινωνική ένταξη των ΑΜΕΑ.
  Επίσης, τη δημιουργία μίας ποιοτικής εξειδικευμένης δομής που συμβάλλει στην άρση της πολιτιστικής και κοινωνικής απομόνωσης των παιδιών με αναπηρίες που ζουν στο Δήμο Πάρου & Αντίπαρου. Την εναρμόνιση του οικογενειακού και επαγγελματικού βίου των μητέρων που εργάζονται και αντιμετωπίζουν έντονα το πρόβλημα φύλαξης των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Σκοπός της λειτουργίας του Κέντρου είναι η απασχόληση των παιδιών με πλούσια πολιτιστικά ερεθίσματα που θα διευρύνουν τους ορίζοντές τους, αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητα και την κοινωνικότητά τους, αναβαθμίζοντας την ποιότητα της ζωής τους, με την παροχή σωστής φροντίδας και εξειδικευμένης ενασχόλησης καθώς και με τη φύλαξή τους σε υγιεινό και ασφαλές περιβάλλον.
  Δεδομένης της προκατάληψης, καθώς και του κοινωνικού αποκλεισμού που χαρακτηρίζει τις μικρές κοινότητες, εκτιμάται ότι εκτός από τις καταγεγραμμένες περιπτώσεις, τα άτομα με αναπηρία που διαμένουν στο νησί είναι πολύ περισσότερα απ’ αυτά που ήδη τώρα απασχολούνται στο Κέντρο. Για την απασχόληση των παιδιών με αναπηρίες ο σύλλογός μας, του οποίου ο ρόλος είναι καθαρά επικουρικός, δυσκολεύεται να ανταποκριθεί, λόγω της αδυναμίας του να στελεχώσει το Κέντρο με κατάλληλο βοηθητικό και επιστημονικό προσωπικό.
  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την κοινωνική τους αποξένωση, την ασταθή ψυχολογική τους κατάσταση και τη συναισθηματική φόρτισή τους. Η φροντίδα που οι γονείς παρέχουν στα παιδιά τους, βασίζεται περισσότερο στην αγάπη, στην εμπειρία και λιγότερο στη γνώση τεχνικών και τρόπου υποστήριξης, ώστε να συνυπάρχουν αρμονικά με τα παιδιά τους. Οι οικογένειες των παιδιών με ειδικές ανάγκες αντιμετωπίζουν έντονο κοινωνικό πρόβλημα, νιώθοντας αδύναμοι να ανταποκριθούν, στον τόσο δύσκολο γονεϊκό ρόλο τους.
  Η έλλειψη δομών ποιοτικής φροντίδας για τα παιδιά με αναπηρίες, δημιουργεί έντονα κοινωνικά προβλήματα στις οικογένειες της περιοχής και ειδικότερα στις περιπτώσεις των μητέρων που απασχολούνται σε επιχειρήσεις ή στο δημόσιο, οι οποίες αναγκάζονται να καταφεύγουν σε αυτοσχέδιες λύσεις φύλαξης.

  Στη συνέχεια, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος, σε σχέση με το κτήριο, τη μεταφορά των παιδιών και τη στελέχωση του Κέντρου με βοηθητικό & επιστημονικό προσωπικό.
  Αρχικά σας αναφέρω ότι για τη Δημοτική Επιχείρηση έχει προβλέψει ο νομοθέτης (στο σημείο 4 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως όπου δημοσιεύθηκε η έγκριση της λειτουργίας της Δημοτικής Επιχείρησης), εκτός από εργαζόμενους ΑΜΕΑ και την κατασκευή κέντρου ΑΜΕΑ και παιδιών στο Δήμο Πάρου. Ωστόσο, το Κέντρο έχει ήδη κατασκευαστεί.
  Το μόνο που εκκρεμεί είναι να προσληφθούν από το Δήμο, συνάνθρωποι άνεργοι από την Πάρο με ειδικότητα ή όχι με 18μηνες συμβάσεις έργου.
  Θεωρούμε πως εσείς κύριε Δήμαρχε, μπορείτε να συμβάλετε αποφασιστικά σε αυτό το σημείο, βάσει του τον νέου νόμου ή ακόμη και με δελτίο παροχής υπηρεσιών, ώστε να επανδρωθεί το κέντρο.
  Μπορείτε επίσης, όπως πολύ καλά γνωρίζετε από την εμπειρία σας, να επιχορηγηθεί η δημοτική επιχείρηση και από τα προγράμαμτα ΟΑΕΔ, ΕΟΚ & άλλων χωρών ξεχωριστά. Ακόμη, με προϋπολογισμό που εγκρίνει το Υπουργείο Πρόνοιας και η Νομαρχία θα εξευρεθούν και άλλοι πόροι. Τέλος, ακόμη και από τα ταμεία ασφάλισης των παιδιών που θα απασχοληθούν στο Κέντρο παρέχεται ενίσχυση ύψους € 150,00 το μήνα (απ’ όλα τα ταμεία) ενώ από το Δημόσιο, Τράπεζες, ΤΙΔΚΥ, κλπ. € 531,00 το μήνα για κάθε παιδί. Πολλούς δε εκπαιδευτές μπορεί να καλύψει η Γ.Γ.Α. και το Υπουργείο Παιδείας. Υπήρχε ακόμη και εγκεκριμένη ειδική τάξη με δασκάλα η οποία όμως καταργήθηκε (γνωρίζει ο κ. Τριώδας και μπορεί να σας ενημερώσει πλήρως).
  Να σας πληροφορήσω επίσης, ότι το Κέντρο διαθέτει ΑΦΜ, είναι πιστοποιημένο από την Πρόνοια και τώρα ετοιμάζεται να εκδοθεί άδεια λειτουργίας και να κατατεθεί προϋπολογισμός, κάτι που μπορούσε να είχε ήδη γίνει και σήμερα να ξεκινούσε άλλο μεγάλο έργο επί Δημαρχίας σας : ο Αυτόνομος Ξενώνας ΑΜΕΑΙ όπου θα μπορεί να βρίσκει ένα χώρο το ΑΜΕΑ να φιλοξενείται με αξιοπρέπεια και να μην πετιέται στους σύγχρονους «Καιάδες». Αυτά όλα δεν θα συνέβαιναν αν το Κέντρο ήταν ΔΗΜΟΤΙΚΟ. Όλα θα λειτουργούσαν υπό τον έλεγχό σας.

  Εκτός όσων προανέφερα, μπορούν ακόμη να υλοποιηθούν και τα ακόλουθα αφού τα έχετε εγκρίνει, μαζί με το Δ.Σ., ομόφωνα :

  1) Καθαρισμός και περίφραξη αύλιου χώρου για θεραπευτικές δραστηριότητες
  2) Σκάμμα, για αθλητικές – ατομικές δραστηριότητες
  3) Πυρασφάλεια ΑΜΕΣΗ ανάγκη – κίνδυνος για όλους
  4) Πέργολες για την προστασία από τα νερά της βροχής, στις πόρτες εισόδου
  5) Διαφημιστική καμπάνια του Δήμου με φυλλάδιο που θα μοιραστεί σε Πάρο &
  Αντίπαρο για προτροπή των ΓΟΝΕΩΝ των ΑΜΕΑ, να έρθουν να γνωρίσουν το
  Κέντρο μαζί με τα παιδιά τους, όπως και όσα ΑΜΕΑ μπορούν μόνα τους
  6) Ασφαλές μεταφορικό μέσο για 4 διαδρομές ημερησίως (με συνοδό) – όπως
  γνωρίζετε (και συμβάλατε σ’ αυτό), το ΔΣ του Συλλόγου έχει εξασφαλίσει ένα
  μικρό αυτοκίνητο – όμως, αξίζει κάτι καλύτερο για όλους.

  Ο υπογράφων ως πρώην Πρόεδρος και συνιδρυτής του Κέντρου, θα βρίσκομαι στη διάθεσή σας.
  *Ακόμη Ειδικός Παιδαγωγός ή Παιδαγωγός με εμπειρία και επιστημονικό προσωπικό
  ειδικοτήτων με 8μηνη σύμβαση, ή με 4ωρη απασχόληση.
  * Καθαρίστρια /φυλάχτρια με 18μηνη σύμβαση – παρακαλούμε για τη γνωμοδότηση
  και του Δ.Σ. σχετικά (υπάρχει ήδη η πλέον κατάλληλη).
  * Ιατρική κάλυψη από Κ.Υ. Πάρου ή από μονάδα ψυχικής υγείας που θα βρίσκεται
  στο Κ.Υ. Πάρου, ακόμη και στο Κέντρο ΑΜΕΑΙ στη Νάουσα.

  Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι τα έσοδα του συλλόγου μας προέρχονται κυρίως από δωρεές και από εκδηλώσεις όπου συμμετέχουμε στη διάρκεια του έτους, τα οποία όμως δεν επαρκούν για τα μηνιαία έξοδα.

  Κύριε Δήμαρχε, Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να υπάρξει διευκόλυνση πρόσβασης σε όλα τα σημεία της Πάρου των κινητικά ανάπηρων ατόμων, με ειδικές άδειες και επίσης σε συνεννόηση με τον ΟΤΕ να υπάρξει δυνατότητα τοποθέτησης καρτοτηλεφώνων χαμηλού ύψους για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων σε όλο το νησί.
  Έργα που πρέπει να γίνουν στη μνήμη του συμπατριώτη μας μπροστάρη, αγωνιστή της ΖΩΗΣ και του αναπηρικού κινήματος ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΠΑΡΗ, που πρόσφατα έφυγε από κοντά μας.
  Το ανθρώπινο πρόσωπο ενός κατ’ εξοχήν τουριστικού θερέτρου, αποτελεί ένδειξη πολιτισμού και κοινωνικού προβληματισμού.

  Κλείνοντας, θα σας παρακαλούσα να συζητούσατε στο ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (μέχρι να γίνει το κέντρο Δημοτικό), τη δυνατότητα παρουσίας εκπροσώπου του Δ.Σ. του συλλόγου μας στην Επιτροπή Πρόνοιας, καθώς επίσης εκπροσώπηση από μέλος του ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ στο Δ.Σ. του συλλόγου του Κέντρου, ώστε με την παρουσία στα συμβούλια να υπάρχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα ζητήματα (όπως ορίζεται άλλωστε και από το καταστατικό).

  Με αυτό το σκεπτικό και θεωρώντας δεδομένη τη διάθεσή σας (όπως προσωπικά γνωρίζω από παλιά), να ενισχύσετε την προσπάθεια που γίνεται για τα ΑΜΕΑΙ στο νησί μας, θα παρακαλούσα ολόψυχα την ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ του θέματος ώστε το ΚΕΝΤΡΟ να γίνει και πάλι δημοτικό.

  Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε, πιστεύω ότι αυτή η προσπάθεια αξίζει πραγματικά και σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων για την αμέριστη συμπαράστασή σας.

  Παραμένοντας στη διάθεσή σας, εύχομαι σε εσάς και τους συνεργάτες σας κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, Υγεία, Δύναμη και Ψυχική Ηρεμία, για το μεγάλο έργο που αναλάβατε !!!

  Με βαθιά εκτίμηση,

  Κουνάνης Ελευθέριος-Φραγκίσκος
  Εκπαιδ/κός Μηχ/κός – Παιδ/γός ΑμεΑ
  Συνιδρυτής & πρ. Πρόεδρος ΑΜΕΑΙ – Πάρου
  Υπευθ. Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγκύης Γαλατσίου

 33. zack Says:

  Eipame re Fracisco na grapseis kati, oxi kai polutomi egkuklopaideia..

 34. maria Says:

  o kaluteros tropos na perasei tis theseis tou tsampa

 35. fracisko Says:

  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
  ΑΛΛΑ maria SORY, ΔΕΝ ΜΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΙΜΑΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.
  ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ. ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΗΣ ΗΡΕΜΙΑ.
  ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
  ΚΟΥΝΑΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.


Αρέσει σε %d bloggers: