Επικρατείας ΝΔ


1. ΕΒΕΡΤ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

2. ΣΟΥΦΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

3. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

4. ΧΗΝΟΦΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ- ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ Ε.Α.

5. ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ ΦΕΒΡΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

6. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

7. ΛΟΥΡΗ-ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

8. ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ- ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

9. ΤΣΟΥΜΑΝΗ-ΣΠΕΝΤΖΑ ΕΥΓΕΝΙΑ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

10. ΖΕΡΕΦΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ-ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ

11. ΜΟΣΧΗ ΑΛΙΚΗ, ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΣ

12. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΝΝΕΔ

Advertisements

15 Σχόλια to “Επικρατείας ΝΔ”

 1. Θεμης Λαζαριδης Says:

  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_198961_31/08/2007_201940

  «Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος το ψηφοδέλτιο αποτελείται από πολιτικούς με σημαντική προσφορά στη δημόσια ζωή της χώρας, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ένα μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας, διακεκριμένους Πανεπιστημιακούς, τον πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, τη γενική γραμματέα Ισότητας, μία ελληνίδα που έχει ανακηρυχθεί γυναίκα της Ευρώπης και τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ. «Πρόκειται για ανθρώπους που θα προσφέρουν στην επόμενη Βουλή και στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε ο Κων. Αρβανιτόπουλος.»

 2. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Στο ψηφοδέλτιο επικρατείας δε μπαίνουν σταυροί. Επειδή το ψηφοδέλτιο επικρατείας είναι κύρια ευθύνη του αρχηγού του κόμματος, η ποιότητά του αντανακλά και την ποιότητα του αρχηγού, στην προκειμένη περίπτωση του κ. Καραμανλή.

  Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας χρησιμεύει στο να μπουν στο κοινοβούλιο καταξιωμένα άτομα που είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό και δεν μπορούν να δώσουν τη μάχη του σταυρού. Αντίθετα, ο κ. Καραμανλής χαραμίζει τις πρώτες 3 θέσεις του ψηφοδελτίου με πρόσωπα πασίγνωστα. Πρώτα έναν υπέργηρο, χρεωκοπημένο πρώην αρχηγό που δεν έχει πλέον τίποτα να προσφέρει. Μετά έναν ικανό (κατά τη γνώμη μου) καταξιωμένο πολιτικό που θα μπορούσε άνετα να εκλεγεί με σταυρό στη Θεσσαλία. Και μετά το φιλαράκι του, τον εκπρόσωπος τύπου, ο οποίος δεν παράγει, αλλά διαφημίζει το κυβερνητικό έργο, που και αυτός θα μπορούσε να εκλεγεί με σταυρό. Μετά είναι ο μέχρι πρότινος αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Για πρώτη φορά στην ιστορία μας αρχηγός ΓΕΕΘΑ εν ενεργεία χρίζεται υποψήφιος βουλευτής. Η Πατριανάκου είναι μέλος του πολιτικού συμβουλίου της ΝΔ, ήταν και υποψήφια ευρωβουλευτής το 2004. Τίποτα σπουδαίο. Ο Αρβανιτόπουλος είναι Αναπληρωτής καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κων. Καραμανλής. Οι άλλες θέσεις δεν είναι εκλόγιμες. Η Λούρη-Δενδρινού είναι Καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθύντρια του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού. Ο Ζερεφός είναι αξιόλογος επιστήμονας που φαίνεται να χαίρει της εύνοιας της κυβέρνησης, αφού είναι και στη διοικούσα επιτροπή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

  Αυτό το ψηφοδέλτιο δείχνει ότι ο πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Καραμανλής ο Β’, είναι ένας πολιτικάντης που δεν ενδιαφέρεται να φέρει νέο αίμα στη Βουλή. Πάνω από το καλό του τόπου έρχονται οι εσωκομματικές του ισορροπίες.

  Βαθμός: ΜΗΔΕΝ !!!

 3. jpapa2007 Says:

  Συμφωνώ/ Εντελώς άτοπο το ψηφοδέλτιο. Δεν έχει νόημα!

 4. kostas Says:

  Απογοητευτικό το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ο Μιλτιάδης Έβερτ νομίζω πώς ότι ήταν να προσφέρει στον τόπο το έχει προσφέρει καλό θα ήταν να πάει σπίτι του. Ο κ Σουφλιάς νομίζω οτι θα έπρεπε να είναι υποψήφιος με σταυρό, καθώς πιστεύω οτι θα εκλεγόταν άνετα. Ο Θ Ρουσσόπουλος επίσης θα μπορούσε να εκλεγεί με σταυρό, αλλά δεν θα μπορούσε να παραμείνει κυβερνητικός εκπρόσωπος. Την κ. Πατριανάκου δεν την γνωρίζω, ο Κ Αρβανιτόπουλος είναι αρκετά καταξιωμένος στον τομέα του, πιστεύω οτι μπορεί να προσφέρει αρκετα. Η κ. Λούρη, την οποία τυχαίνει να είχα καθηγήτρια, είναι πολύ καταξιωμένη οικονομολόγος κρίμα που δε βρίσκεται σε εκλόγιμη θέση, ενδεχομένως να μην το επιθυμούσε και να τοποθετήθηκε στην 7η θέση τιμητικά. Είναι βέβαια η πρώτη επιλαχούσα (αν ζήσει ο Έβερτ μέχρι το τέλος της τετραετίας). Ο κ Χηνοφώτης δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο να μην είναι υποψήφιος οι στρατιωτικοί δηλαδή δεν δικαιούνται να μπαίνουν στην Βουλή. Ποιός γνωρίζει καλύτερα τα θέματα του Υπουργείου Άμυνας ;

  Επίσης ο κ. Χηνοφώτης δεν είναι Α ΓΕΕΘΑ εν ενεργεία αλλά εν αποστρατεία, αποστρατεύτηκε πριν μπεί επίσημα στο ψηφοδελτιο επικρατείας .

  Κατα τα άλλα δεν έβαλε την Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη για να κάνει ανανέωση…

 5. pikman Says:

  Ο χηνοφώτης έως την ημέρα ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του ήταν ο Ακομμάτιστος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.Σίγουρα γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα του Υπουργείου Άμυνας…αλλά δεν πρέπει να ασχολιόταν αρκετά με εκείνα των Ενόπλων Δυνάμεων…

 6. Hannibal Ante Portas Says:

  Πράγματι απογοητευτική η σύνθεση του ψηφοδελτίου ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς οτι ο θεσμός του βουλευτή της επικρατείας «παρακαμπτει» ακόμα και τη στοιχειώδη -για μένα- αρχή της άμεσης εκλογής απο το λαό των εθνικών του αντιπροσώπων.
  Και αυτό γίνεται στο όνομα του εμπλουτισμού του κοινοβουλίου με αξιόλογα άτομα (ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες, διανόηση) που κατα κανόνα στερουνται δεδομένων μηχανισμών προβολής και άγρας ψήφων. Είναι να απορεί κανείς για το οτι ενώ θα μπορούσαν να αποτελούν την αριστεία του ελληνικού κοινοβουλίου βολεύονται τελικά οι έμπιστοι των αρχηγών ή αυτοί που επιτάσσουν οι εσωκομματικές ισορροπίες.
  Όσον αφορά στον κ. Χηνοφώτη το θεωρώ κατάντημα για τη λειτουργία των θεσμών οι εκλεκτοί του μαξίμου τόσο απροκάλυπτα να μεταπηδούν απο την κορυφή της στρατιωτικής ιεραρχίας στη βουλή. Ο εν λόγω κύριος πάταξε τα ρουσφέτια στο στράτευμα, εξυγίανε τη διαδικασία των κρισεων των αξιωματικών ή προχώρησε στην αναγκαία αναδιοργάνωση του αμυντικού μας σχεδιασμού? Και σε κάθε περίπτωση ολοκλήρωσε το όραμά του πετυχημένα για να έχει δικαίωμα να εγκαταλείψει τη θέση του και να πολιτευτεί?
  Για τον δέ κύριο Σουφλιά συμμερίζομαι την κριτική του «αντί» http://www.blog.anti.gr/?p=142 και σας υπενθυμίζω οτι είχε προχωρήσει σε αποχαρακτηρισμό διατηρητέου ουτως ώστε να μπορεί να ισοπεδωθεί και να αντικατασταθεί απο πάρκιν για μιά εταιρεία του κύριου Αλαφούζου -βλ. σχετική εκπομπή Τριανταφυλλόπουλου-.

 7. harisheiz Says:

  Και μόνο το ότι έβαλε τον Έβερτ τα λέει όλα… Αρνητικό βαθμό δεν μπορώ να δώσω;

 8. johnvellis Says:

  Δεν είναι να τρελαίνεσαι το Επικρατείας της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ…ή είναι;
  Καλά χάθηκε η έμπνευση;…

 9. zack Says:

  Polu assunartito, anousio kai mallon Assumetro, mallon auti einai i apeili pou diais8an8ike o latinopoiitis Burwn..

 10. johnvellis Says:

  Πιστεύω ότι έγινε για να σώσει κάποια άτομα παρά για να δώσει ένα πολιτικό στίγμα νέας πολιτικής.

 11. Hannibal Ante Portas Says:

  Για τον κύριο Χηνοφώτη δεν συντρέχει εκλογικό κώλυμα?

 12. Costas Says:

  Σιγα να μην εβγαινε ο Ρουσοπουλος στο Υπολοιπο Αττικης! Γι’αυτο παρακαλεσε τον Καραμανλη να τον βαλει στο Επικρατειας.

 13. ekpliktos_politis Says:

  Τώρα έβλεπα την εκπομπή του Πρετεντέρη, έλεγε ότι για τον Χηνοφώτη τυπικά ήταν νόμιμο, ηθικά και πολιτικά ελέγχεται (κατά την κρίση του καθενός)

 14. Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης Says:

  Υπάρχει μια πιθανή εξήγηση για την είσοδο του Ρουσόπουλου στο Επικρατείας. Σύμφωνα με το Άρθρο 47 του Π.Δ. 351/2003 που ισχύει και στις φετινές εκλογές, οι υποψήφιοι επικρατείας (μαζί με τους αρχηγούς κομμάτων) εξαιρώνται απ’τις προεκλογικές απαγορεύσεις διαφήμισης.

  Τώρα αν άξιζε τον κόπο να θυσιαστεί μια θέση- και μάλιστα υψηλή- στο Επικρατείας για να ολοκληρώσουν την προεκλογική τους εκστρατεία δεν το ξέρω…

 15. maria Says:

  i moni exigisei pou dino ego gia ton rousopoulo einai oti an kedize autos petage ton ufipourgo oikonomikon douka,ektos kuberniseis kai xoris bouleutiko asilo .pou tha tin xreiastei en opsi omologon.
  den peirazei pou den to les esu john vellis to leo ego.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.


Αρέσει σε %d bloggers: