Σβήσιμο σχολίων

Αγαπητοί θαμώνες του μπλογκ, στο αρχικό μου ποστ έγραψα:

«Διατηρώ όμως το δικαίωμα να σβήνω σχόλια που είναι εκτός θέματος, κενά πληροφοριών ή επιχειρημάτων, χυδαία, προσωπικής υφής, συκοφαντικά*, ή γενικά υποβιβάζουν το επίπεδο του διαλόγου.»

Προσθέτω: «ανούσιοι διαπληκτισμοί μεταξύ σχολιαστών». Μέχρι τώρα ήμουν πολύ ανεκτικός. Αλλά θα γίνω αυστηρότερος. Σχόλια όπως αυτά:

«ΡΕ ΡΙΚΜΑΝ ΞΥΠΝΗΤΖΗ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΥΛΗ ΑΝΤΕ ΚΟΙΜΗΣΟΥ! ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ?»
«Αντωνάκη όταν τα σκατά πάρουν αξία…μάλλον δεν θα μπορείς να γράφεις και να μιλάς, γιατί θα έχεις χέρια και στόμα απασχολήμένα»
«Zack έχεις σοβαρό πρόβλημα αγόρι μου»

θα σβήνονται χωρίς δεύτερη σκέψη. Σκέφτομαι στο μέλλον να ανεβάσω περισσότερο τον πήχυ απαιτώντας τα σχόλια να περιλαμβάνουν τεκμηρίωση και όχι μόνο κοσμητικά επίθετα.

7 Σχόλια to “Σβήσιμο σχολίων”

 1. johnvellis Says:

  Συμφωνώ. Διάλογο κάνουμε και όχι προσωπικές επιθέσεις. Άλλο πολιτική εκτίμηση και άλλο σύγκρουση καφενείου…

 2. maria Says:

  to diko mou sxoleio den itan tetoiou tipou ki omos den to eida. » psixremia kai logiki.»

 3. maria Says:

  themi tora molis eida to sxolio mou o.k

 4. zack Says:

  Nai or8otata ola auta. Sumfwne 100%.

 5. protesting Says:

  Συμφωνώ απόλυτα ,Θέμη. Θα ήθελα να προσθέσω επίσης ότι πολλές φορές με ενοχλεί η υπερβολική κομματικοποίηση και θα προτιμούσα τα σχόλια να είναι όσο γίνεται πιό αντικειμενικά ,σημειώνοντας τόσο τα υπέρ όσο και τα κατά των πολιτικών ,ανεξαρτήτως κομμάτωνα και με τεκμηρίωση στις κρίσεις.Αυτό ελπίζω να βοηθήσει τους κρινόμενους και ίσως και εμάς τους ίδιους.

 6. Παράγκας Says:

  (Οικιοθελώς το αναρτώ εδώ, μιας και το έχει ξαναπεί και γίνομαι κουραστικός)

  Να κοπούν (από χτες) οι Κρατικές Σπατάλες (και golden boys).

  Γνώμη : «Ο λογαριασμός για τη σίτιση στο… πρυτανείο»

  (Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009)

  «Η θεραπεία της βαριάς ασθένειας των δημόσιων οικονομικών της χώρας μας μπορεί να γίνει με πολλές μεθόδους. Οι παράμετροι της λύσης που θα δοθεί, θα καθοριστούν από σημαντικούς πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς παράγοντες. Το υπέρτατο ωστόσο κριτήριο, με το οποίο εμείς οι πολλοί, είμαστε αποφασισμένοι να κρίνουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης, θα είναι το αν οι επιλογές της θα κατανέμουν δίκαια τα βάρη της διόρθωσης. Και με το δεδομένο αυτό, η λύση θα πρέπει να πονέσει περισσότερο αυτούς, που ωφελήθηκαν από τις σπατάλες πόρων του δημόσιου τομέα. Πρώτο μέτρο φυσικά που περιμένουμε από την κυβέρνηση, είναι το οριστικό κλείσιμο της στρόφιγγας των υπερβολών αυτών. Είναι ανυπόφορο να ακούμε, όσοι υπηρετούν τον ιδιωτικό τομέα, πως όλοι έχουν ευθύνες.
  Με λίγα λόγια εμείς οι πολλοί, του ιδιωτικού τομέα, πιστεύουμε πως οι κύριοι υπεύθυνοι για την κατάντια του κράτους βρίσκονται μέσα και κοντά σε αυτό. Και βέβαια δεν πρόκειται εδώ μόνο για τους πολιτικούς, αλλά και όλους τους σιτιζόμενους με πλήρη ασφάλεια εις το πρυτανείον. Στην άλλη πλευρά ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει τίποτε εγγυημένο, ούτε στο επίπεδο της κερδοφορίας για τους επιχειρηματίες, ούτε ως μονιμότητα απασχόλησης για τους εργαζόμενους. Επίσης όλοι θα συμφωνήσουμε πως ο ιδιωτικός τομέας αποτελεί την ελπίδα για γρήγορη έξοδο από την ύφεση, ενώ ήδη επιβαρύνεται με το απίθανο βάρος της γραφειοκρατίας. Και ας μην ξεχνάμε ότι τα βάρος της κρατικού κυκεώνα είναι ιδιαιτέρα υψηλό για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  Με λίγα λόγια ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να αποτελέσει τον κύριο στόχο των μέτρων για τη μείωση των δημόσιων ελλειμμάτων, μέσω της αύξησης των φόρων.
  Αυτό σημαίνει πως η περιστολή των ελλειμμάτων πρέπει να προέλθει στο μεγαλύτερο μέρος της, από περιορισμό των δαπανών. Αν τούτο υλοποιηθεί με παράλληλη πάταξη της διαφθοράς ακόμα καλύτερα. Αλλά η πάταξη της διαφθοράς δεν μπορεί να αποτελέσει μοναδικό όχημα για μείωση των κρατικών δαπανών.
  Η χώρα δεν αντέχει τόσο πολύ και τόσο αναποτελεσματικό κράτος.”

 7. Παράγκας Says:

  Οικιοθελώς πάντα, εδώ να θυμήσω αυτό.

  http://www.zoomnews.gr/?p=13182

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.


Αρέσει σε %d bloggers: