Επικρατείας ΚΚΕ


1. ΚΑΖΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ του Αναστασίου, Ηθοποιός
2. ΦΛΟΥΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του Κωνσταντίνου, Ξενοδοχοϋπάλληλος, Συνδικαλιστικό στέλεχος, Πρόεδρος Σωματείου ΜΟΝ-ΠΑΡΝΕΣ, Πρόεδρος Σωματείου Ξενοδοχ/λων Αθήνας, Μέλος Διοίκησης Εργατικού Κέντρου Αθήνας
3. ΛΟΥΓΓΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ του Κωνσταντίνου, Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Πρόεδρος Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών (ΚΜΕ)
4. ΜΑΪΛΗΣ ΜΑΚΗΣ του Νικολάου, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ
5. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ του Ιωάννη, Δημοσιογράφος
6. ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του Νικολάου, Δημοσιογράφος, Αντιστασιακός, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ)
7. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΚΗΣ του Σπυρίδωνος, Μηχανολόγος Μηχανικός, Μέλος Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ
8. ΠΑΦΙΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ του Σπυρίδωνος, Απόφοιτος Νομικής, Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ), Ευρωβουλευτής ΚΚΕ, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
9. ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΒΑΓΓΕΛΙΩ του Δημητρίου, Πτυχιούχος Ιστορίας Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας (ΚΝΕ)
10. ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΣ του Αντρέα, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Μέλος Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά
11. ΚΟΣΙΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Αντρέα, Γιατρός Οφθαλμίατρος, Βουλευτής ΚΚΕ
12. ΚΟΛΟΖΩΦ ΟΡΕΣΤΗΣ του Ορέστη, Φυσικός, Βουλευτής ΚΚΕ, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Advertisements

9 Σχόλια to “Επικρατείας ΚΚΕ”

 1. antonis razis Says:

  …»Η ΒΕΡΑ ΣΤΟ ΔΕΞΙ» ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.

 2. Ιωάννης Βέλλης Says:

  Το ΚΚΕ είτε επικρατείας είτε όχι όποιον βουλευτή αποφασίσει θα τον εκλέξει. Πείτε το γραμμή πείτε το αξιολόγηση των καλύτερων από τον κεντρικό μηχανισμό. Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν αλλάζει ποτέ.

 3. antonis razis Says:

  ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑΥΡΟ ΟΙ ΤΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟ ΚΚΕ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΣΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.ΟΠΟΤΕ ΚΑΖΑΚΟΣ=ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ!

 4. Christofer Says:

  ΣΩΣΤΟ ! ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ !! VERY DEMOCRATIC !! ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ «ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ, ΓΙΑ ΣΑΣ» …….
  ΤΟ ΚΚΕ, ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ…….. ΑΛΛΙΩΣ, ΕΙΝΑΙ «ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ»….

 5. antonis razis Says:

  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΠΟΥ Ο ΚΑΖΑΚΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ.ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΤΙΜΗΣ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.ΔΕΝ Μ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΣΟ ΟΣΟ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΟΛΙΔΗΣ, Ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ Η ΚΟΥΡΚΟΥΛΑ, Η ΣΑΡΡΗ, Η ΓΚΕΡΕΚΟΥ, Η ΑΝΝΑ ΦΟΝΣΟΥ (ΖΩΗ ΣΕ ΜΑΣ) ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ…

 6. Ιωάννης Βέλλης Says:

  Δεν με ενοχλεί και εμένα ο Καζάκος. Αλλά από τα επικρατείας έχουν περάσει…

 7. elliot Says:

  τα ψηφοδέλτια επικρατείας είναι με λίστα και το κάθε κόμμα εκλέγει ανάλογα με το ποσοστό του στη βουλή από αυτή τη λίστα (με τη σειρά που τους έχει), γι’αυτό και λέγεται επικρατείας. το ΚΚΕ μέχρι στιγμής δεν είχε βουλευτή επικρατείας, φέτος λόγω καινούριου εκλογικού νόμου είναι αρκετά πιθανόν. και το 2004 πάλι ο καζάκος ήταν επικεφαλής. είναι ένα πρόσωπο από το χώρο της τέχνης, μέλος του ΚΚΕ το οποίο και στηρίζει πάρα πολύ, οπότε είναι λογικό.

  τώρα για την άλλη ιστορία που αναφέρθηκε (το κόμμα διαλέγει κλπ) θα πω ότι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ δεν κάνουν προσωπικό εκλογικό αγώνα, αλλά όλοι μαζί για το συνδυασμό και για το κόμμα τους. το ίδιο παίζει να συμβαίνει και με το συν. γενικά τα στελέχη αυτών των κομμάτων που γίνονται βουλευτές κάνουν κάτι σαν καθήκον για το κόμμα τους παρά για την προσωπική τους έδρα (ακόμα και οι βουλευτικές τους αποζημιώσεις κατατίθενται στο ταμείο του κόμματος). αφού όμως τα κόμματα αυτά δεν μπορούν να διαχειριστούν συλλογικά τις έδρες τους (δλδ να έχουν το καθένα συγκεκριμένο αριθμό ψήφων στη βουλή, ανεξάρτητα ποιός είναι παρών), τότε υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα που θα κάνουν αυτή τη δουλειά. γι’ αυτό και αυτή η επιλογή. και, ακόμα, μιλάμε για κόμματα με λίγες έδρες στη βουλή. αν έβγαζαν π.χ. 70 βουλευτές θα έβγαιναν και οι άλλοι. ή νομίζετε ότι αυτό δεν ισχύει στα μεγάλα κόμματα.

  εξάλλου πόσοι μπορούν να κάνουν προεκλογική καμπάνια για τον εαυτό τους χωρίς να ξοδέψουν ένα σωρό λεφτά;

  να θυμίσω ότι κάποια στιγμή (νομίζω δεκαετία του 80) μια κυβέρνηση του παπανδρέου είχε καταργήσει εντελώς το σταυρό και τον είχε αντικαταστήσει με λίστα (όπως στις ευρωεκλογές). μετά από κάποιο καιρό και 1 (νομίζω πάλι) εκλογική αναμέτρηση τον επανέφερε για άγνωστο λόγο. τότε είχε θεωρηθεί βήμα προς τα πίσω. μιας και αυτό έδινε τη δυνατότητα στα κόμματα να περνάνε την πολιτική τους στη βουλή, αλλά και να ανακαλούν τους βουλευτές τους. γενικά, το να είναι οι βουλευτές ανακλητοί (δλδ να μπορούν να αποσυρθούν και να αντικατασταθούν) με βρίσκει σύμφωνο. κανείς δεν είναι αιώνιος.

 8. maria Says:

  aionios den einai kaneis, alla oi bouleutes mas, prospathoun na ginoun.

 9. ilikeike Says:

  πρόσεξα σε τηλεοπτικές συζητήσεις τον κ. Μάκη Παπαδόπουλο.
  Εξαιρετικός ομιλητής!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.


Αρέσει σε %d bloggers: