ΛΑΣΙΘΙΟΥ


έδρες: 2 υποψήφιοι: 4

ΠΑΣΟΚ

1 ΚΑΡΝΙΑΔΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
2 ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
3 ΚΟΥΝΕΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
4 ΚΡΑΣΑΝΑΚΗΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ (ΜΑΚΗΣ)

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΟΥΡΙΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ
ΠΕΥΚΙΑΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
Μεναγάκη-Παπαδοπούλου Μαρία (δικηγόρος)

ΚΚΕ

1. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ του Χαρίλαου, Αυτοαπασχολούμενος, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Ιεράπετρας
2. ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ του Σταμάτη, Δασκάλα, ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών
3. ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Μιχαήλ, Οικοδόμος, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Εργατικού Κέντρου Αγίου Νικολάου
4. ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Μιχαήλ, Συνταξιούχος, Πρόεδρος συνταξιούχων ΙΚΑ Αγίου Νικολάου 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Βεληβασάκη Πηνελόπη (Πόπη)
Γραφανάκη Μαρία

ΣΥΡΙΖΑ

1.    ΓΑΡΥΦΑΛΛΑΚΗΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ , τραπεζικός υπάλληλος
2.    ΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ , ασφαλιστής
3.    ΓΚΟΥΝΤΟΥΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, φυσικός
4.    ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ , οδοντίατρος

ΛΑΟΣ

ΜΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Τζιρής Γιάννης
Χρυσός Ηλίας

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 

5 Σχόλια to “ΛΑΣΙΘΙΟΥ”

 1. Γιάννης Says:

  Στο Λασίθι ο Καρχιμάκης έκοψε τον Μανώλη Μπαλτά από υποψήφιο (κατάγεται από την περιοχή της έδρας του νομού, τον Άγιο Νικόλαο). Ο Μπαλτάς για όσους δεν γνωρίζουν ήταν Διευθύνοντας Σύμβουλος του ΟΣΚ και με έντονη διεισδυτικότητα στην κοινωνία του Λασιθίου. Αυτό οδήγησε και τον Καρχιμάκη να μη τον κάνει «αποδεκτό».

  Απόσπασμα της δήλωσης Μπαλτά που περιγράφει το παρασκήνιο:

  Το σχέδιο, που εξυφάνθει και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με ελάχιστους τοπικούς ετερόφωτους και ετεροδημιούργητους «συντρόφους μου», επινόησε το εφεύρημα της δήθεν ανάγκης εκπροσώπησης της επαρχίας Οροπεδίου, χωρίς αυτό ποτέ να έχει τεθεί από τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ της συγκεκριμένης περιοχής.

  Έτσι ξεκίνησε το «κυνήγι» αναζήτησης υποψηφίου στο Οροπέδιο, ανεξαρτήτως προσόντων, κύρους, γνώσης, πολιτικής παιδείας και πάση θυσία. Ταυτόχρονα αναπτύχτηκε μια «υπόγεια» δυναμική «αρχών!» για την εκπροσώπηση των γυναικών στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ειδικά στο Νομό Λασιθίου, ανεξάρτητα από κριτήρια πολιτικής ικανότητας, κοινωνικής προσφοράς, ανανέωσης, συμμετοχής στα κοινά, ευδιάκριτης επιστημονικής ή κοινωνικής δράσης ή έστω γεωγραφικής εκπροσώπησης.

  Χθες 18/8/07 αυτό το προκατασκευασμένο σχέδιο, εκμεταλλευόμενο τις μεγάλες πολιτικές ταχύτητες της περιόδου που διανύουμε, κάνοντας χρήση υπογείων γραμμών σύνδεσης με πρόσωπα και πολιτικές, θεσμικά και αξιοκρατικά έκθετες, ολοκληρώθηκε!

  Σε μια στρατηγικού χαρακτήρα συμφωνία που έχει στόχο τη διατήρηση αποπνικτικού πολιτικού ελέγχου στο Νομό Λασιθίου για μακρύ, μέλλοντα χρόνο (όπως νομίζουν ότι θα συμβεί), με όρους «συγγενοφιλίας», το εν λόγω σχέδιο κατάφερε να καταπνίξει την υποψηφιότητά μου. Γιατί αυτό ήταν η αποκλειστική και μοναδική επιδίωξη του σχεδίου, μήνες τώρα!
  Ο βασιλιάς είναι γυμνός! Τρόμαξε, κρύφτηκε και έσκαψε το δρόμο που θα επέτρεπε στους πολίτες να προβούν σε συγκρίσεις προσώπων, ικανότητας, πολιτικού ήθους και καινοτόμου πολιτικού λόγου, σκέψης και πράξης.

  Επιβεβαιώθηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτό που πρυτανεύει στην πολιτική αγωνία, λίγων ευτυχώς, πολιτικών προσώπων του χώρου μας. Ότι δηλαδή επιδιώκουν (αυτοί οι ολίγοι) πάντοτε τη δική τους επικράτηση μέσα από την εξαφάνιση κάθε αναδεικνυόμενου πολιτικού στελέχους, ακόμα κι αν οι ενέργειές τους οδηγούν σταθερά σε πτώση της δύναμης του ΠΑΣΟΚ.

 2. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Μιά λύση σε αυτά τα προβλήματα, και κάτι που θα έδινε περισσότερη εξουσία στο λαό, θα ήταν να μπορεί ο ψηφοφόρος να ψηφίσει και άτομα που ΔΕΝ είναι στο ψηφοδέλτιο. Δηλαδή, θα μπορούσε να γράψει π.χ. το όνομα Μπαλτάς στο ψηφοδέλτιο. Αν πολλοί το έκαναν αυτό, ο κ. Μπαλτάς θα εκλέγονταν και χωρίς να έχει την έγκριση του κομματικού μηχανισμού. Φανταστείτε πόσο πιό ανεξάρτητος θα ήταν!

  Στην Αμερική αυτό λέγεται «write in candidate».

 3. jpapa2007 Says:

  Εννοείς δεδομένου ότι ο κ. Μπαλτάς θα το είχε δηλώσει ότι επιθυμεί κάτι τέτοιο, έτσι δεν είναι; Διότι αν ο καθένας έγραφε και από ένα τυχαίο όνομα ζήτω που καήκαμε!

 4. Γιάννης Says:

  Η ακόμα καλύτερα να υπήρχε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο. Να μπορείς να ψηφίσεις από κάθε κόμμα τον καλύτερο.

  Γιατί να μην μπορείς να ψηφίσεις τον Χ βουλευτή αλλά το Ψ κόμμα;

  Να μπορεί να σε εκπροσωπήσει ο ικανός, αλλά να κυβερνηθείς από το κόμμα που θεωρείς ότι σε εκφράζει σε επίπεδο προγράμματος αλλά και συνολικής στελέχωσης.

  Αυτό για μένα θα ήταν το ιδανικό. Ετσι ο κάθε βουλευτής-υποψήφιος θα σεβόταν τον κάθε πολίτη ανεξάρτητα πολιτικής και κομματικής τοποθέτησης και θα σταματούσε να επιτίθεται αναίτια σε άλλους πολιτικούς χώρους γιατί θα μπορούσε να ψηφιστεί από τον καθένα, άρα θα έπρεπε να είναι δίκαιος.
  Ενώ, το άλλο πλεονέκτημα θα ήταν ότι δεν θα ήταν υποχείριο του κάθε κόμματος μια και θα είχε τον λαό μαζί του και δεν θα μπορούσε ο καθένας να τον πετάξει έξω. Θα μπορούσε να συνθέσει και να εκφράσει απόψεις που να απηχούν μεγαλύτερες ομάδες του πληθυσμού ανταποκρινόμενος κύρια στη θέληση των πολιτών.

  Πιστεύω ότι έτσι θα οδηγούμασταν στον αναγκαίο για τον τόπο μας πολιτικό πολιτισμό.

 5. μαύρο στο δικομματισμό - όχι λευκό, όχι άκυρο Says:

  Η ακόμα καλύτερα να υπήρχε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο. Να μπορείς να ψηφίσεις από κάθε κόμμα τον καλύτερο.

  Γιατί να μην μπορείς να ψηφίσεις τον Χ βουλευτή αλλά το Ψ κόμμα;

  Σστττ, μην τα λές αυτά, πιπέρι θα σου βάλω… Πώς θα επιβίωνε μετά ο δικομματισμός και πώς θα μαντρώνανε τα πρόβατα; Α πα πα, κάτι ρηξικέλευθες ιδέες που έχει ο κόσμος… Είναι αυτά για τα μας;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.


Αρέσει σε %d bloggers: