Συνέντευξη του βουλευτή της Ν.Δ. Νίκου Γεωργιάδη

Η παρακάτω συνέντευξη έλαβε χώρα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι ερωτήσεις εστάλησαν στον κ. Γεωργιάδη χθες και οι απαντήσεις ελήφθησαν σήμερα (!).

* Αγαπητέ κύριε Γεωργιάδη, όπως γνωρίζετε, έχω φτιάξει ένα μπλογκ (Αξιολόγηση Βουλευτών) όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να εκφράσει τη γνώμη του για πολιτικά πρόσωπα. Ως ένας από τους πιό ελεύθερα σκεπτόμενους και εκφραζόμενους Έλληνες πολιτικούς, είστε το πιό κατάλληλο πρόσωπο για να κάνει την αρχή.

Με χαρά απαντώ σε οποιαδήποτε ερώτηση θέτετε.

* Η έκδηλη οικογενειοκρατία στην ελληνική πολιτική σκηνή ενοχλεί πολλούς πολίτες. Ποιές θεσμικές αλλαγές θα μπορούσαν να μειώσουν το φαινόμενο; Πώς θα μπορούσαμε να εγγυηθούμε ίσες ευκαιρίες στην πολιτική ζωή σε όλους τους Έλληνες πολίτες;

Οικογενειοκρατία υπάρχει στα περισσότερα επαγγέλματα στη χώρα μας, ιδίως τα κλειστά. Δεν βλέπω γιατί η κόρη ενός γιατρού να μην έχει ροπή προς την ιατρική. Στην πολιτική σκηνή δημοκρατικών χωρών υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους – εγώ δεν έχω κανένα συγγενή στην πολιτική. Δεν απαιτείται καμία θεσμική παρέμβαση για την πάταξη του νεποτισμού και της ευνοιοκρατίας όταν αυτή επιβραβεύεται από την κρίση των ψηφοφόρων. Κανείς δεν γίνεται βουλευτής επειδή το θέλει ο μπαμπάς και η μαμά του. Ο λαός ψηφίζει.

* Το ελληνικό πολιτικό σύστημα χαρακτηρίζεται από πολλούς ως «κομματοκρατία» σε αντιδιαστολή με την πραγματική δημοκρατία. Πώς θα μπορούσε να αλλάξει αυτή η κατάσταση;

Το κόμμα είναι κύτταρο της δημοκρατίας. Δίχως τα κόμματα η αντιπροσωπευτική δημοκρατία ούτε νοείται ούτε λειτουργεί. Το πρόβλημα έγγειται στον εναγκαλισμό του κόμματος με το κράτος. Η αξιοκρατία στις προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, η αξιολόγησή τους, η εφαρμογή ενός συστήματος κινήτρων και αντικινήτρων στην εργασία τους και η κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων είναι μέτρα που θα επανιδρύσουν το κράτος, θα το αποδεσμέυσουν από τις εκάστοτε κομματικές επιταγές και θα αποκαταστήσουν το κύρος των κομμάτων στη συνείδηση του λαού – αναβαθμίζοντας έτσι την ποιότητα της δημοκρατίας μας.

* Έχετε κερδίσει τη φήμη ενός από τους πιό ελευθερόστομους Έλληνες βουλευτές. Πώς θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε περισσότερους βουλευτές σαν κι εσάς, βουλευτές που να είναι ανεξάρτητοι και να μην ταυτίζονται απόλυτα με την κομματική γραμμή;

Η ερώτηση με κολακεύει υπερβολικά καθώς εγώ νομίζω ότι πράττω το αυτονόητο. Μου φαίνεται αδικαιολόγητος ο έπαινος όταν απλά καταθέτω αβίαστα τις σκέψεις μου. Το αντίστροφο μου φαίνεται ακατόρθωτο! Ο κάθε λαός και ο κάθε πολίτης έχει τους εκπροσώπους που του αρμόζουν. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που σκέφτονται σαν και μένα και δραστηριοποιούνται κυρίως στον ιδιωτικό τομέα . Οι πολίτες που θα τους εντοπίσουν, θα τους ενθαρρύνουν, θα τους αναδείξουν και θα τους ψηφίσουν θα τους έχουν βουλευτές τους.

* Πιστεύετε ότι ο διαχωρισμός μεταξύ εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας λειτουργεί στην Ελλάδα;

Προφανώς όχι. Έχω εισηγηθεί για τη χώρα μας το σύστημα του Βελγίου όπου μπορεί ένας βουλευτής να υπουργοποιηθεί, αλλά αμέσως μόλις συμβεί αυτό χάνει την έδρα του στον πρώτο επιλαχόντα.

* Τι γνώμη έχετε για την «Αξιολόγηση Βουλευτών» ;

Την έχω εισηγηθεί στο κόμμα μου – όπως και την αξιολόγηση υπουργών από τους βουλευτές με συγκεκριμένα ερωτηματολόγια τα οποία ευχαρίστως να σας αποστείλω. Μου φαίνεται αυτονόητη πρωτοβουλία και μου κάνει εντύπωση πώς άργησε τόσο πολύ. Επίσης μου φαίνεται αδιανόητο πως τα κόμματα δεν αξιολογούν τους βουλευτές τους. Εμένα κανείς ποτέ δεν μου ζήτησε κάτι από το κόμμα μου ούτε κανείς μου είπε αν κάνω τη δουλειά μου «καλά». Καμία δεξιότητά μου δεν αξιολογήθηκε επί 3.5 χρόνια (πχ μιλάω Ρώσικα αλλά δεν κρίθηκε σκόπιμο να μετάσχω σε καμία αντιπροσωπία του Κοινοβουλίου στην πρώην Σοβιετική Ένωση… δούλευα επί 6 χρόνια στην Ευρωπαική Επιτροπή αλλά ποτέ δεν μου ζητήθηκε κάτι σχετικό όπως επαφές, γνωριμίες, γνώμη, εκπροσώπηση κλπ.) Δεν υπάρχει «εργασιακό προφίλ» για το (φευ) επάγγελμα του βουλευτή. Πολλές φορές ακούω ο / η τάδε είναι καλός / ή βουλευτής. Και διερωτώμαι πως μετριέται αυτό… Σε κάθε άλλη δουλειά η αξιολόγηση είναι αναγκαία και προφανής. Στους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου όμως….

14 Σχόλια to “Συνέντευξη του βουλευτή της Ν.Δ. Νίκου Γεωργιάδη”

 1. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Ασφαλώς και έχουν ευθύνες οι πολίτες. Είναι ανώριμοι, αδιάφοροι, ή ηττοπαθείς. Ραγιάδες. Αλλά πολλές φορές ο πολίτης απλώς ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ! Μία θεσμική αλλαγή που πρέπει να εξετάσουμε είναι η συνταγματική εγγύηση της εσωκομματικής δημοκρατίας. Έτσι που είναι σήμερα τα πράγματα, τα ονόματα που μπαίνουν στο ψηφοδέλτιο εγκρίνονται από έναν άνθρωπο, τον πρωθυπουργό. Αν θέλει ο πρωθυπουργός, αύριο μπορεί να πει, κ. Γεωργιάδη, δώσατε συνέντευξη σε ένα ιστολόγιο που βρίζει το κόμμα μας, επομένως θέσατε εαυτόν εκτός ψηφοδελτίου. Και άντε μετά να μπει στη Βουλή ο κ. Γεωργιάδης.

  Διαβάζω στην Απογευματινή της Τρίτης: «Κλείδωσε η υποψηφιότητα της γνωστής τηλεπαρουσιάστριας Κατερίνας Λάσπα στην Α’ Πειραιώς». Τις προάλλες μιλούσαν για υποψηφιότητα της Άννας Καραμανλή, αυτής που λέει τις αθλητικές ειδήσεις. Ρε είστε με τα καλά σας; Έχετε εξευτελίσει τη Βουλή! Αχρείοι, έ αχρείοι. Βλέπουμε ότι το πολιτικό σύστημα, αντί να ΗΓΗΘΕΙ, να δείξει το δρόμο στο λαό, εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις αδυναμίες και ανωριμότητές του προς ίδιον όφελος.

  Μιλούσα με ένα φίλο μου πριν από λίγο καιρό και μου λέει «σκέφτομαι να ψηφίσω Παπαρήγα». Εν τω μεταξύ ο άνθρωπος δεν είχε ποτέ καμιά σχέση με τον κομμουνισμό. Του λέω, μα είσαι καλά, αυτοί είναι απολιθώματα του 19ου αιώνα. Κι όμως, μου λέει, μόνο έτσι θα τιμωρήσω τα δύο μεγάλα κόμματα. Εκεί φτάσαμε.

  Εκλογές θα γίνουν λοιπόν στις 16 Σεπτεμβρίου γιατί έτσι βολεύει τον πρωθυπουργό. Αναρωτιέμαι ποιό θα επικαλεστούν ως «μείζον εθνικό ζήτημα». Ότι έβγαλε κάλο στον αστράγαλο ο πρωθυπουργός; Εδώ το Σύνταγμα έχει γίνει κουρελόχαρτο και κανείς δεν αντιδρά. Που είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας; Που είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας; Που είναι οι «επιφανείς» μας συνταγματολόγοι;

 2. Τζένη Says:

  Θέμη στο πρώτο θέμα που αναφέρεις ζημιά κάνει οτι δεν μπορούμε να σταυρώσουμε υποψήφιο διαφορετικού κόμματος που θα βοηθαγε την ελάττωση της κομματοκρατίας.

  Ταυτίζομαι απολύτως με όσα λέει ο κ.Γεωργιάδης, εύκολες ερωτήσεις βέβαια που δεν στόχευαν και πολύ σε προσωπικές πολιτικές θέσεις. Συνεχίζω να τον θεωρώ εναν απο τους καλύτερους βουλευτές, παρότι κάποιες θέσεις του με σόκαραν τελευταία(γαμος ομοφυλοφίλων) και συνεχίζω να αδυνατώ να καταλάβω γιατί οι λίγοι φιλελεύθεροι βρίσκουν καταφύγιο σε ένα κόμμα όπως η ΝΔ.

  Στα υπόλοιπα Θέμη πρέπει να καταλάβεις και να χονέψεις οτι είμαστε μια χώρα από αμόρφωτους χωριάτες. «Αστική ταξή» δεν υπάρχει στην Ελλάδα, και αυτή η λίγη που υπήρξε εξαφανίστηκε. Και αν και ζούμε σε μια εποχή που πλεον λόγω τεχνολογίας οι ταξικοί φραγμόι είναι δυσδιάκριτοι, όπου θα λεγαμε οτι κυριαρχει μια νέα αστική τάξη που καταλαμβάνει και τα κατώτατα στρώματα, εντούτις έχει ενα καθαρά χωριάτικο προφίλ.

 3. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Πολύ σωστά! Αν μπορώ να βάλω π.χ. 4 σταυρούς, γιατί να μη μπορώ να ψηφίσω άτομα από διαφορετικά κόμματα;

  Επίσης, πες ότι ζω στην Κέρκυρα και θέλω να ψηφίσω για τη Βουλή τον κ. Γεωργιάδη. Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι ψηφίζω για πρωθυπουργό τον κ. Καραμανλή που δεν το θέλω. Όπως έγραψα και παλαιότερα, θα προτιμούσα μιά Προεδρική Δημοκρατία όπου ψηφίζεις ξεχωριστά για την εκτελεστική και ξεχωριστά για τη νομοθετική εξουσία.

 4. Δημήτρης Says:

  «Είναι ανώριμοι, αδιάφοροι, ή ηττοπαθείς. Ραγιάδες.»

  «…χώρα από αμόρφωτους χωριάτες»

  Χωρίς διάθεση να σας προσβάλλω, νομίζω οτι οι χαρακτηρισμοί αυτοί είναι ατυχείς.

  Αυτα τα κλισέ είναι πλέον κουραστικά.

 5. ekloges160907 Says:

  Αγαπητέ κ. Θέμη Λαζαρίδη,
  Θεωρώ οτι η ανάδειξη του συνεντευξιαζόμενου βουλευτή κ.Γεωργιάδη είναι αρκετα προτιμησιακή δεδομένου οτι μέχρι σήμερα αυτό που έχει προσφέρει στους Ελληνες είναι η λέξη «μπουρδες».Βέβαια δική σας είναι η επιλογή και δεν μου πέφτει λόγος.΄
  Ομως ο κ. βουλευτής μάλλον κοινοτυπεί και δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό στην συζήτηση.
  Τα δε επιχειρηματα του περι της οικογενειοκρατίας στην ελληνική πολιτική ζωή μάλλον πρωτόλεια είναι ανατρεπόμενα απο την σκληρή πραγματικότητα.
  Δύο είναι οι δεσπόζοντα πολιτικά είδη στην χώρα μας και ενδεχομένως και σε άλλες χώρες.
  1.Το είδος των γόνων των πολιτικών οι οποίοι με το ζόρι πρέπει να γίνουν και αυτοί πολιτικοί -αδιάφορο αν αξίζουν η όχι.
  και
  2. Το είδος το προερχόμενο εκ των χρηματοδοτησεων των επιχειρηματιών οι οποίοι χρηματοδοτούν,αδιάφορο σε ποιό κόμμα ανήκει,τον δικό τους άνθρωπο.
  Αρα στην χώρα μας έχουμε μια περιορισμένη δημοκρατία η οποία έχει μετατραπεί σε δημοκρατία επιπέδων εισοδήματος και οχι ισότητος των πολιτών.
  Ετσι σε μας τους ανώριμους,αδιάφορους,η ηττοπαθείς Ραγιάδες που ζουμε στην χώρα των αμόρφωτων χωριατων μας είναι πολυ δύσκολο μη έχοντες ίσα δικαιώματα να ενδιαφερθούμε για τα οφίκια.
  Είναι εύκολο να τα ρίχνουμε όλα στα υποκείμενα διακυβέρνησης και όχι στους διαμορφωτές γνώμης αυτών.
  Θα περίμενε κάποιος οτι εσείς μορφωμένοι και σπουδαγμένοι άνθρωποι ταξιδευσαντες και παροικούντες στα εξωτερικά θα είχατε μεγαλύτερη ευρύτητα πνεύματος και οχι απλη σκέψη του λέγοντος.
  Θα είχατε δε ,λόγω των σπουδών σας, την δικαιοκρισία αναπτυγμένη ώστε να στηρίζετε τα δίκαια των πολλών και οχι τις απόψεις των κρατούντων του συστήματος των οποίων η προσφορά στην χώρα την οδηγεί σε οικονομοπολιτικά αδιέξοδα, ισως δε και πολιτισμική απονέκρωση.
  Οι πεθαμένοι έχουν για διοίκηση το θεό η τον διάβολο.
  Οι ζωντανοί όμως….

 6. jpapa2007 Says:

  Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Θέμη. Η επιλογή των προσώπων δεν μπορεί να είναι αποκλειστικό προνόμιο των κομμάτων. Αλλα θα πρέπει να γίνεται με την συμμετοχή του λαού. Ίσως με κάποια δημοσκόπηση. Πολύ σωστό το βρίσκω να μπορώ να ψηφίζω άλλον πρωθυπουργό και να μπορώ να σταυρώνω υποψηφίους διαφορετικών κομμάτων. Ο περιορισμός που υφίσταται είναι απαράδεκτος και μοναδικό σκοπό έχει την εξυπηρέτηση των κομματικών συμφερόντων. Υπάρχουν αξιόλογα άτομα σε όλα τα κόμματα και αν μπορούσαμε να τα ψηφίζουμε τότε θα ήταν σίγουρο ότι ο πολίτης θα ήξερε και περισσότερα για τον κάθε έναν που θα έβαζε στο κοινοβούλιο.

 7. Σιωπηλή πλειοψηφία Says:

  Σε πρώτη θεώρηση και μένα μου φαινόταν λογικό να ψηφίζουμε και στα υπόλοιπα κόμματα για να προωθήσουμε τους καλύτερους αλλά σύντομα συνειδητοποίησα ότι πιο πιθανό είναι να γίνει το αντίθετο και στα πλαίσια «σαμποτάζ» να προωθήσουν τους χειρότερους για την αποδυνάμωση του αντίπαλου κόμματος/ων.
  Συμφωνώ με αλλαγή του πολιτεύματος σε προεδρική δημοκρατία αλλά δεν είμαι σίγουρος για το διαχωρισμό νομοθετικής – εκτελεστικής εξουσίας, ίσως γιατί δεν γνωρίζω αρκετά το συγκεκριμένο θέμα. Νομίζω κάτι τέτοιο υπάρχει στην Αμερική και από τα λίγα αποσπασματικά που έχω ακούσει και διαβάσει μου φαίνεται δημοκρατικότερο του δικού μας και πιο ασφαλές.
  Αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα ας το ανατπύξει εν συντομία ή να δώσει κάποια link.

 8. Σ.Χαραλαμπάκη Says:

  Κ. Λαζαρίδη,
  θεωρώ σωστό να σταυρώνουμε υποψήφιους από όλα τα κόμματα της αρεσκείας μας. Έτσι θα αναγκάζονται τα κόμματα να συνεργάζονται μεταξύ τους και να συζητούν επί ίσους όρους.
  Επίσης κάποιος να μιλήσει και για την «Απλή Αναλογική» το πλέον
  ισότιμο ξεχασμένο εκλογικό σύστημα. Μόνο με την απλή αναλογική θα μπορούσαμε να σταυρώνουμε βουλευτές
  άλλων κομμάτων. Αλλιώς… μπάχαλο στην καταμέτρηση!!!

 9. Θεμης Λαζαριδης Says:

  @ekloges160907

  Κοιτάξτε, υπάρχουν δύο ακραίες θέσεις: από τη μιά ότι φταίει το πολιτικό σύστημα και καθόλου ο λαός, και από την άλλη ότι φταίει ο λαός («έχουμε τους ηγέτες που μας αξίζουν»). Πιστεύω ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Όταν γίνεται δημοσκόπηση στη Β’ Αθηνών και βγαίνει πρώτος ο Μεϊμαράκης και τρίτος ο Γιακουμάτος και 9ος ο Πολύδωρας ενώ βγαίνει 16ος ο Χατζηδάκης, ή κάτι τέτοιο, έ δε μπορώ να θεωρήσω ότι οι ψηφοφόροι αυτοί έχουν ωριμότητα. Φυσικά μπορεί να κάνω λάθος εγώ και να έχουν δίκιο αυτοί. Μπορεί ο Πολύδωρας να είναι ο καλύτερος υπουργός Δημόσιας Τάξης που είχαμε ποτέ, ποιός ξέρει.

 10. maria Says:

  oi diafores ton kommaton einai taxikes. den einai toso oi upourgoi pou den mas aresoun einai i politiki tou kommatos pou akolouthoun.
  ean den aresan ston prothupourgo tha tous allaze gia na min tous allazei ti tha pei? oti kanoun tin POLITIKI TOU.
  suniditopioimenoi polites den eimaste? oi dimokratikoi kerdisan stin ameriki stis teleutaies ekloges kai o bush kanei auto pou thelei . esteile kai perisotero strato kai ta leyta ton amerikanon ston polemo.
  leyta gia tous amerikanous giok. rotiste kai emena na sas po pos paei i oikonomia kai pos ta pername edo.
  kai tha xanapo oi diafores ton kommaton einai T A XI KE S.
  TA POLLA STOUS LIGOUS KAI TA LIGA STOUS POLLOUS.

 11. protesting Says:

  Θέμη,συμφωνώ μαζί σου ότι η αλήθεια είναι στη μέση και οι αιτίες αυτής της κατάστασης επίσης, Δηλ.ψηφίζομε τα κόμματα και τους βουλευτές που κατεβαίνουν στς εκλογές αναγκαστικά ελλέίψει καλύτερων αλλά κι’αν υπήρχαν αξιόλογοι θα είχαμε την ωριμότητα και την τιμιότητα να τους ψηφίσομε ή θα μας παρέσυραν ,όπως πάντα, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα;Οι δημοσκοπήσεις είναι κατά κανόνα απογοητευτικές άν και δεν είναι σίγουρο ότι γίνονται χωρίς ιδιοτέλεια γιατί τότε θά πρέπει να πιστέψω ότι ο ελληνικός λαός είναι ηλίθιος που δεν θέλω να το δεχθώ.

 12. Σκύριος Says:

  Απόσπασμα από http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=22778600
  Ένας ‘’ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΣ’’ απελπισμένος «Δεν πάει να καεί όλη η Ελλάδα»
  «Να ‘σαι μακριά από την Ελλάδα. Επιτέλους, λες. Να ξεφύγω από τα ασφυκτικά της «ωραίας μου πατρίδας». Της καθημερινότητας τα σκουπίδια, των επωνύμων τις «καυτές σαχλαμάρες». Την ανακύκλωση του τίποτα. Και ξαφνικά, «τρέχα», σου λένε, «καίγεται το σπίτι σου». …………………………………………………………………………………………………………..
  «Δεν πάει να καεί όλη η Ελλάδα. Και τα σπίτια των πλουσίων. Και τα σπίτια των φτωχών. Και ό,τι ωραίο απέμεινε. Και η Ακρόπολη να καεί. Και οι Δελφοί επίσης. Και να μην ξαναγυρίσω ποτέ. Να μείνω εδώ που είμαι, να θυμάμαι μια Ελλάδα που ήταν κάποτε…». Τέλος.

  ««Δεν πάει να καεί όλη η Ελλάδα. Και τα σπίτια των πλουσίων. Και τα σπίτια των φτωχών….»!!!!
  Δεν θα το ‘λεγα ποτέ ούτε και για τα σπίτια των τις πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας, και τριτοβάθμιας διαπλοκής, γιατί τί θα κάνουμε μετά χωρίς τους τελευταίους εναπομείναντες βαρβάρους?

  Αλλού βρίσκετε η αιτία της συμφοράς, και εντοπίζετε στην πρωτοβάθμια διαπλοκή (με δικονομική συνδρομή), αυτή είναι ο ηθικός αυτουργός των πλείστων κακών, της αδικίας,, της φτώχιας, του άγχους, της μοιρολατρίας, της υποτέλειας, μέχρι και του φαινόμενου της ‘17 Νοέμβρη’, ως και της απαξίωσης κατά των ‘‘ιδιωτών’’ πολιτικών, γι’ αυτό και ορισμένοι ούκ ολίγοι αντιστέκονται στην άρσης της ασυλίας του εδράνου που τους προσφέρεται, , αλλά πολύ πιό ανησυχητικό είναι και που δεν έχει υπάρχει ένα επιμέρους κίνημα νομικών, έστω και ηθικά! να πει έστω!, αρκετά πια! με τα ερπυστριοφόρα της διαφθοράς.

  Χρήζει πρακτικής εφαρμογής αντίμετρων, η δημιουργική φαντασία, άλλως απύθμενη η βουλή των ΤΑΛΙΜΠΑΝ φυλάρχων, που αγιάζονται επικαλούμενοι την ασυλία του ΤΙΜΙΟΥ ξύλου του ΕΔΡΑΝΟΥ της ΒΟΥΛΗΣ.

  Ας δώσουμε ο καθένας την πραγματική ουσία σ’ ένα περιεχόμενο του «..μη κοιτάς τη κάνει η κυβέρνηση (όταν εσύ είσαι τροχοπέδη) για σένα, αλλά δες τι κάνεις εσύ (στην ακτίνα εμβέλειας της αντίληψης της συνείδησης σου) γι’ αυτήν..»

  Προσωπικά, συμμετέχω εποικοδομητικά στον αγώνα, κατά της ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, στη Σκύρο
  και παραπέμπω
  http://www.topontiki.gr/pontikiforum/index.php?showtopic=122
  http://www.topontiki.gr/pontikiforum/index.php?showtopic=258
  http://www.topontiki.gr/pontikiforum/index.php?showtopic=852
  http://www.topontiki.gr/pontikiforum/index.php?showtopic=832 και

  http://www.inskyros.gr/ στη συνέχεια ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ και ακολούθως Φάκελος Χορτονομές του Φεβρουαρίου 2006
  Ο καθένας έχει το μέρος της ευθύνης του, όταν επικαλείται μόνο την ΑΘΗΝΑ χωρίς να κουνά τα χέρια του, αλλά και πέραν αυτού ούτε ιδρώνει για μια συμμετοχή στο ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ κατά των πολιτικοεραστων και πολιτικομικτων στις τοπικές κοινωνίες των Ο.Τ.Α όπου ανδρώνονται και εκκολάπτονται οι έχινδες που δηλητηριάζουν το δημόσιο βίο μιας ευνομούμενης πολιτείας.

  Ας βοηθήσουμε στις επερχόμενες εκλογές στην επιστροφή δικηγόρων και γιατρών στην δια βίου παιδεία των, αλλά και την μη ανάδειξη ‘‘καμένων’’ σταχτών από τα ‘‘τζάκια’’ και ‘‘πυρομανείς’’ της πρωτοβάθμιας διαπλοκής που καλύπτουν την ‘‘οπίσθιό’’ τους βίο και πολιτεία με την ασυλία του ΤΙΜΙΟΥ ξύλου του ΕΔΡΑΝΟΥ της ΒΟΥΛΗΣ.

  https://axiologisibouleytwn.wordpress.com/Παπαγεωργίου-Γεώργιος-ΠΑΣΟΚ/

  Πρόσφυγας λόγω ‘‘ιδιωτών’’ της πρωτοβάθμιας διαπλοκής

 13. ekloges160907 Says:

  Αγαπητέ κ.Θέμη Λαζαρίδη υπάρχει και μια τρίτη άποψη που λέει»το παιδί σου και το σκυλί σου όπως το μάθεις…»
  Καμμία σχέση με την ωριμότητα η μη ένος λαού το πώς ψηφίζει και πόσους εξυπνους η βλακες βγαζει βουλευτες.
  Εξ αλλου «παπας δεμένος γραφει και ξεγραφει»
  Οι πολιτικοι και το πολιτικο συστημα της διαπλοκης εγκληματησαν εναντιον ενος λαου που θα μπορουσε να ζει και να σκεπτεται καλλιτερα.
  Το δεξιο μελος του πιπιλιζε το μυαλο με πατριδες θρησκειες οικογενειες και οποιος δεν ασπαζεται αυτα δεν παιρνει πιστοποιητικο κοικωνικων φρονηματων.
  Το πασοκικο μελος πηγε σε μια κοινωνικη πολιτικη με μπολικη ελευθερια σε πρωτη φαση γιατι αυτη την εντολη είχε λογω των πολλων πιεσεων που ειχε υποστει ο λαος υπηρχε φοβος να εκραγει.
  Λειτουργησε σαν βαλβιδα ασφαλειας.
  Εγκληματισε διπλα ομως διοτι οδηγησε τον κοσμο σε μια πρωτοφανη απαξιωση της πολιτιστικης ποιοτητας.
  Τον οδηγησε στο κυνηγι του θησαυρου και της ευκολης αρπαχτης.
  Να λοιπον η εκπαιδευση του λαου ποια ηταν με παραδειγματα που προβαλλονται στα μμε.
  Η επανακαμψη της νδ εφερε στην εξουσια τα πεινασμενα απο εικοσαετιας λαμογια-αντιστοιχα του πασοκ-τα οποια νομισαν οτι μπορουν να αρπαξουν σε 3 και μισο χρονια οσα αρπαξε το πασοκ σε 15-16.
  Και η τραγωδια συνεχιζεται στις τρεχουσες εκλογες οπου οι οψεις του ιδιου νομισματος τσακωνονται ποιος θα παρει την εξουσια για να παρεξει στην ομαδα των «νταβατζηδων» που το υποστηριζει οφελη.
  Η ελλαδα εχει δυνατοτητες και οικονομικες και σε εμψυχο υλικο.
  Αυτο που λειπει ειναι οι ελληνες πολιτικοι που θα ενδιαφερθουν για τον λαο και οχι για την τσεπη τους.

 14. Cs Says:

  Mia erotisi den egine gia to an epimenei oti to onoma tis Makedonias einai «mpourda». An kai den amfiballo oti liges meres prin apo tis ekloges 8a frontise na allaksei afti tou tin apopsi.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.


Αρέσει σε %d bloggers: