Ψαριανός Γρηγόριος

Β΄Αθηνών, ΣΥΡΙΖΑ

http://www.parliament.gr/synthesh/mp.asp?MPID=815

69 Σχόλια to “Ψαριανός Γρηγόριος”

 1. thodoris Says:

  από τις τελεταίες του ομιλίες στην βουλή:

  31/3/08 για την προστασία των αρχαίων:

  «Είναι πιο σημαντικό να προλάβεις κάτι, να κινηθείς, να επενδύσεις και να χρηματοδοτήσεις την πρόληψη, παρά να προσπαθήσεις να θεραπεύσεις ή να καταστείλεις. Πρέπει να είσαι προγραμματικά κυρίως υπέρ της πρόληψης, παρά υπέρ της θεραπείας ή της καταστολής. []

  Όλοι έχουμε ακούσει και ξέρουμε ιστορίες και σύγχρονες, όχι μόνο για τον Έλγιν ή για τις συλήσεις των αρχαιοτήτων στην Ελλάδα στην ιστορία, αλλά ξέρουμε σύγχρονες περιπτώσεις για ανθρώπους που αγόρασαν οικόπεδα για μια εξοχική κατοικία, Έλληνες ή ξένους και που ανακάλυψαν αρχαία και έγιναν αυτομάτως εχθροί των αρχαιοτήτων που ανακάλυψαν στο οικόπεδό τους.

  Η νομοθεσία θα πρέπει σ’ αυτό το σημείο να κάνει μία ριζική αλλαγή, να αλλάξει ριζικά το πώς αντιμετωπίζουμε αυτές τις καταστάσεις. Πρέπει ο άνθρωπος που ανακαλύπτει αρχαία στο οικόπεδό του να είναι ευτυχής και να πανηγυρίζει και όχι να λέει, πώς θα τα κουκουλώσει, πώς θα τα πουλήσει, πώς θα τα θάψει ή πώς θα τα εξαφανίσει, επειδή η εφορία θα εισπράξει το φόρο για την αγορά του οικοπέδου, ο πρώην ιδιοκτήτης θα πάρει τα χρήματά του και αυτός που αγόρασε το οικόπεδο «την πάτησε» και πρέπει κάπως να βρει έναν τρόπο ή να τα εξαφανίσει ή να τα πουλήσει ή να λαδώσει τις υπηρεσίες.[]»

  3/4/08 για το ίδιο θέμα:

  «Δεκάδες αρχαιολογικοί χώροι δεν έχουν ούτε ένα φύλακα. Δεν μιλάμε για βάρδιες όλη την ημέρα και ολονύκτιες. Δεν έχουν ούτε καν ημερήσιο φύλακα και τα έχουμε δει με τα μάτια μας αυτά. Πηδάμε συρματοπλέγματα και μπαίνουμε μέσα και ψάχνουμε σε αρχαιολογικούς χώρους ό,τι ώρα γουστάρουμε.
  Χρειάζονται υποδομές, να ενισχυθεί η τεκμηρίωση και η δημοσίευση του αρχαιολογικού υλικού. Κάθε μνημείο κινητό ή ακίνητο και ιδίως τα κινητά να αποκτήσει ταυτότητα για να μην είναι διακινήσιμο εύκολα. Να γίνει εκσυγχρονισμός και χρήση των τεχνολογιών, δημιουργία βάσης δεδομένων για όλα τα αρχαία αντικείμενα, που έχουν καταγραφεί και υπάρχουν ή που θα βρεθούν και θα καταγραφούν.
  Αυτά που δεν θέλουμε με τους ανθρώπους και με τα ατομικά δικαιώματα, με τους τρομονόμους, θα τα θέλαμε μ’ έναν αρχαιονόμο, δηλαδή ό,τι δεν θέλουμε για τα ατομικά δικαιώματα και για τους ανθρώπους, το θέλουμε για τα δικαιώματα των αρχαίων αντικειμένων των αμφορέων, των αγαλματιδίων, ιδίως των κινητών, να καταγραφούν και να φακελωθούν συστηματικότητα, να σταματήσει το δικό μας φακέλωμα και να μεταφέρουμε την υπηρεσία στις αρχαιότητες.
  Ένα άλλο πολύ σοβαρό ζήτημα είναι αυτό της διεθνούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση πράξεων κλοπής και παράνομης διακίνησης. Εξακολουθώ να απορώ τι σημαίνει παράνομη διακίνηση. Άρα, υπάρχει νόμιμη; Και ποια είναι αυτή; Αυτό δεν μπορώ να το χωνέψω ούτε εγώ ούτε πολλοί άλλοι άνθρωποι. Τι σημαίνει «μη νόμιμη διακίνηση πολιτιστικών αγαθών»; Δεν μπορώ να το χωνέψω.
  Το ζήτημα, λοιπόν, της διεθνούς συνεργασίας είναι ένα πολύ κομβικό σημείο. Σε περίπτωση διεκδίκησης μνημείων από ένα κράτος, η διαδικασία εξαρτάται από την ύπαρξη ή όχι διεθνούς σύμβασης. Αν υπάρχει, γίνεται. Αν δεν υπάρχει, τι γίνεται;
  Επειδή συγκρίνουμε την εμπορία, τη διακίνηση, τη μη νόμιμη διακίνηση πολιτιστικών αγαθών και αρχαιοτήτων με αυτή των ναρκωτικών, θέλω να ξαναπώ ότι οι περισσότεροι από τους μισούς κρατούμενους στις ελληνικές φυλακές είναι για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Κανείς δεν κρατείται για παράνομη διακίνηση αρχαιοτήτων. Συγκρίνετε τα νούμερα και τα ποσοστά. Είναι τραγικά. Είναι συγκλονιστικά.[]

  Αρκετά σημεία που κοίταξα από τις τροπολογίες του συντρόφου Τατούλη θα είναι ενδιαφέρουσες, ειδικά στο χώρο των εναλίων ερευνών, αρχαιοτήτων και το θέμα των ελληνικών βυθών.
  ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Σούρλας): Πώς τον είπατε; «Σύντροφο»;
  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ: Μάλιστα, το σύντροφο. Όλοι σύντροφοι είμαστε. Ειδικά με τον Πέτρο, βέβαια, εμείς οι δύο…
  Ξαναείπα σε αυτό το Βήμα ότι πριν από πολλά χρόνια, ήμουν αυτόπτης μάρτυρας. Οι Ιταλοί, με ταχύπλοα και φουσκωτά, στον Πόρο της Κεφαλονιάς, έκαναν καταδύσεις και έβγαζαν πράγματα. Ένας, μάλιστα, από αυτούς έπαθε και ανακοπή. Και μετά, την τρίτη μέρα, σταμάτησε αυτή η επιχείρηση. Τις δύο πρώτες μέρες, όμως, ό,τι έβγαλαν, έφυγε από την Ελλάδα και από τα χωρικά μας ύδατα.
  Είχαμε ενημερώσει και την Αστυνομία και το Λιμεναρχείο και δεν έγινε απολύτως τίποτα.»

 2. Χρηστος Ι.Νικολοπουλος Says:

  Σ’ενα κοπαδι απο φαινομενικα φυσιολογικα ζωα περιεργια η εντυπωση προξενει ενα τερατογεννημενο ?

 3. aquita Says:

  ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΨΑΡΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΡΟΒΕΣΗΔΕΣ. ΓΡΗΓΟΡΗ ΓΕΡΑ ΚΑΙ Γ… ΤΑ Μ…..

 4. ε ρε προπαγανδες Says:

  το εκλογες, κομματα με φρου φρου και αρωματα ειναι του πανουση ρε ποιητη φανφαρα, προπαγανδιστη της κακιας ωρας, θαυμαστη του ρουσοπουλου. μαρεσει παντως που ολοι εσεις οι υπολοιποι το καταπιατε το δολωματακι του δαπιτη. μπραβο ρε στην κριτικη σας σκεψη που εισαστε στο ιντερνετ και με ενα γκουγκλαρισμα θα το βρισκατε αλλα μείνατε στο έλεος του κάθε γκεμπελισκου της δεξιας. ευγε

 5. Kosmas Says:

  Ρε άσχετε «ε ρε προπαγάνδες», επειδή μπαίνεις μάλλον πρώτη φορά εδώ θα σου πω τα εξής:
  – Οι στίχοι που λες είναι του Ψαριανού και όχι του Πανούση. Η μουσική είναι του Πανούση και το τραγούδι περιλαμβάνεται στο δίσκο του «Disco Tsoutsouni»
  – Απ’ ό,τι κατάαλάβαμε όλοι (εκτός από εσένα τον κομπλεξικό) ο ποιητής Φανφάρας δεν παρέθεσε αυτούς τους στίχους (πριν ένα χρόνο) για να κατηγορήσει τον Ψαριανό. Αντίθετα έχει εκφραστεί και σε άλλες συζητήσεις του φόρουμ με συμπάθεια για πολλά από αυτά που λέει ό Ψαριανός.
  -Ο ποιητής Φανφάρας μόνο θαυμαστής του Ρουσόπουλου δεν είναι. Από πού συμπεραίνεις αυτήν τη βλακεία; Αντίθετα τον έχει «περιποιηθεί καταλλήλως» πολλές φορές στο παρελθόν. Για τον λόγο αυτό, κάποιοι εαπίτες, που είχαν για ίνδαλμα και πρότυπο ζωής τον Ρουσόπουλο, επιτέθηκαν ομαδικά και με χυδαιότητες στον Φανφάρα.
  -Ε, όχι και δαπίτης ο Φανφάρας ρε φτηνέ προβοκάτορα. Μπήκες εδώ για λίγα δευτερόλεπτα, είδες ένα σχόλιο, δεν το κατάλαβες, το διαστρέβλωσες και έφτιαξες τη δική σου θεωρία συνωμοσίας. Αυτό που είναι πραγματικά ο Φανφάρας, ο Κίτσος, εγώ και κάποιοι άλλοι εδώ μέσα, εσύ δεν το ονειρεύτηκες ούτε στην πιο οργιώδη φαντασία σου! Είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι ρε κομπλεξάρα!
  Γι αυτό λοιπόν: Διάβαζε προσεκτικότερα και βγάζε τα σωστά συμπεράσματα! Και μη βλέπεις παντού φαντάσματα δαπιτών. Αυτούς τους αντιμετωπίζεις στις σχολές και στους δρόμους. Να μη σου γίνονται έμμονη ιδέα!

 6. Ιωάννα Says:

  Τώρα εγώ τι να πω για τον ανεκδιήγητο «ε ρε προπαγάνδες»;!!
  Διάβαζε παιδάκι μου καλύτερα πριν αμολήσεις τις βλακείες σου!
  Αχ βρε Kosmas, πολύ καλά τα λες. Και εσύ και, κυρίως, ο αγαπημένος Φανφάρας μας. Δυστυχώς όμως οι τυφλωμένοι από τα κομματικά πάθη σχολιαστές φαίνεται ότι δεν θα λείψουν ούτε το 2009 από αυτό το μπλογκ.
  Καλή χρονιά σε όλους

 7. ΤΑΚΗΣ Says:

  Ο Γρηγορης ειναι μια φωνη αιρετικη,μοναδικη,προκλητικη.Οσο και να συμφωνεις η διαφωνεις μαζυ του ειναι χρησιμη στη Βουλη.Μονο και μονο
  που προβοκαρει τους Μαυρογιαλουρους του κοινοβουλιου μου κανει.Στο κατω κατω δεν ειναι αναγκη να συμφωνεις και με οτι λεει.Τωρα αν το βουλευτιλικι τον αλλαξει το προβλημα θα ειναι δικο του και οχι δικο μου.

 8. μ... Says:

  ευτυχως που υπαρχουν τετοιοι τυποι να εχουμε να ψηφισουμε κι εμεις κατι..

 9. diogenis Says:

  ευτυχως που υπαρχουν ακομη ατομα που στηριζουν την αιρεση…

 10. Διονύσης Β. Says:

  Ωραίος ο Γρηγόρης! Μακάρι να συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά.

  Βαθμός : 4

 11. αϊ σιχτιρ Says:

  …πιο ηρεμα ρε Γρηγορη Ψαριανε! Τωρα που το Λάος μεταμφιεζεται σε Ενωση Κεντρου θα διαμαρτηρηθουν τα φασιστακια σε στυλ Κακλαμανη ότι η αριστερα δεν χρησιμοποιει πλεον σκουριασμενα κονσερβοκουτια αλλα λεκτικη βια και αυτο δεν το αντεχουν τα γομαρια…

 12. αϊ σιχτιρ Says:

  ΛΕΚΤΙΚΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΔΙΚΕΙ ΑΘΕΛΑ ΜΟΥ ΤΟΝ Κ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ!

  …πιο ηρεμα ρε Γρηγορη Ψαριανε! Τωρα που το Λάος μεταμφιεζεται σε Ενωση Κεντρου θα διαμαρτηρηθουν τα φασιστακια-του ότι η αριστερα δεν χρησιμοποιει πλεον σκουριασμενα κονσερβοκουτια, αλλα λεκτικη βια οπωσς θα ελεγε και ο Κακλαμανης, και αυτο δεν το αντεχουν τα γομαρια…

 13. giorp Says:

  Πολύ πάλκο η Βουλή. Πολύ Πάλκο. Ενδιαφέρον link είναι εδώ για το Ψαριανό.
  http://anatropi.pblogs.gr/2010/05/grhgorhs-psarianos-o-dhthen-orgismenos-boylefths.html

 14. Κώστας Says:

  Eκλέχτηκε βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ, και επιθυμεί μαζί με τον Κουβέλη ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, του οποίου δεν είναι μέλος, να απεμπλακεί από το ΣΥΡΙΖΑ. Για να κάνουν τη μεγάλη αριστερά; Αστεία πράγματά.

 15. Ανδρέας Says:

  Ανακάλυψα τυχαία δυο αποσπάσματα ομιλιών του Γρ. Ψαριανού που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και έκτοτε έχω κολλήσει. Μεστός λόγος. Υπεύθυνος. Ειλικρινής. Πολιτικός λόγος. Λόγος για τον άνθρωπο. Μέσα στη χαβούζα του σύγχρονου πολιτικού συστήματος που πάντοτε την πληρώνει ο αδύνατος, ο Γρηγόρης είναι μια γνήσια, δυναμική και ανεπηρέαστη, από τις κομματικές και μικροπολιτικές ιδιοτέλειες, φωνή.

 16. Ανδρέας Says:

  Βαθμός: 5!

 17. ΑΛΕΞ Says:

  ΠΑΣΟΚοι κανονικά. Διθυράμβους για την δημιουργία της δημοκρατικής αριστεράς από «Καθημερινή» SKAI, ΔΟΛ…γιατί φυσικά μια τέτοια…και καλά «ΑΡΙΣΤΕΡΆ» θέλουν…της πλάκας. Αντε στο ΠΑΣΟΚ και γρήγορα παιδάκια.

 18. ο Μήτσος Says:

  Τι παίζει ρε Γκρεγκ με τον Σγουρό; Σου έταξε καμιά πορτοκαλάδα ή ετοιμάζεσαι να την κάνεις σαν τον Σπύρο Δανέλλη και συ προς τα κει γιατί
  «έχει πιο πολύ ψωμί»;

 19. ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ Says:

  Ένα διαζύγιο δημιουργεί θλίψη σ΄ αυτόν που φεύγει και μίσος σ΄ αυτόν που μένει! Τα συναινετικά διαζύγια απαιτούν ψυχραιμία και καλλιέργεια αμφοτέρων και στην περίπτωσή μας δεν υπάρχει ούτε το ένα ούτε το άλλο ιδιαίτερα στους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ που αισθάνονται σαν εγκαταλελειμμένη σύζυγος!
  Παιδιά αποτοξινωθείτε από το δηλητήριο και όπως απαιτείται από τους άλλους σεβασμό στην διαφορετικότητα, κατακτήστε την πρώτα εσείς!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: