Χριστοφιλοπούλου Παρασκευή

Αττικής ΠΑΣΟΚ

http://www.parliament.gr/synthesh/mp.asp?MPID=784

http://vo.pasok.gr/christofilopoulou

20 Σχόλια to “Χριστοφιλοπούλου Παρασκευή”

 1. anemologios Says:

  Ακούγοντας τη στη βουλή στη πρόταση δυσπιστίας, όπου ήταν καταπέλτης για τη κυβέρνηση, με εντυπωσίασε αυτη η δευτεροκλασσάτη γυναίκα βουλευτής για το νεύρο της, την επιχειρηματολογία της και τη ροή του λόγου της

 2. tsaklas Says:

  Δεν είναι μόνο η συζήτηση στη Βουλή γιά την πρόταση δυσπιστίας, όπως αναφέρει ο ANEMOLOGIOS στις 5/2.
  Η βουλευτής Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου δεν έχει περάσει απαρατήρητη κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής περιόδου που διανύουμε.
  Σχεδόν αμέτρητες είναι οι παρεμβάσεις της και στο πεδίο του κοινοβουλευτικού ελέγχου με τη μορφή ερωτήσεων, επερωτήσεων και προτάσεων, αλλά και στο πεδίο της ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, κάτι γιά το οποίο στην Ελλάδα πάσχουμε γενικά. Απόδειξη τούτου είναι η μόνιμη σχεδόν συμμετοχή της στο βήμα σε θέματα που διεξάγεται συζήτηση και Ολομέλειας και Τμημάτων, με πρόσφατη παράσταση στην αναφερόμενη πρόταση δυσπιστίας.
  Κι αν ακόμη υπάρχουν κάποιοι που δεν πείθονται γιά την παραγωγή πολιτικής σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, κυρίως επειδή σαν αντιπολίτευση ελέγχεις την πλειοψηφία και δεν αποφασίζεις ως μειοψηφία, η Βουλευτής αυτή, παράγει και έξω του Κοινοβουλίου, ούσα υπεύθυνη στη συλλογική προσπάθεια Σύνταξης του προγράμματος του Κινήματός της, στον Τομέα της οικογένειας και των δικαιωμάτων του παιδιού.
  Επίσης τρέχει, ακούει, μιλάει, παρεμβαίνει. Και στη γειτονιά της (εκλογική της περιφέρεια) και σε ευρύτερους χώρους. Είναι έξυπνη, χαμηλών τόνων μεν, αλλά δυναμική και κυρίως πάντοτε ενημερωμένη. Έχω ακούσει από ανθρώπους, ότι νοιώθουν κάτι σαν αποκούμπι, όταν αναφέροντάς της ένα κοινωνικό θέμα, παρατηρούν πως το γνωρίζει ή έχει ασχοληθεί ήδη μ’ αυτό. Και προς Θεού! Άνευ της γνωστής δημαγωγίας των πολιτικών ή μέσω μηχανισμών. Πάντα με την αυτοπρόσωπη παρουσία της. Με ζωντάνια και μία φυσική ενέργεια. Σα να έχει πιάσει το 24ωρο από τα κέρατα.
  Ίσως είναι νέα ακόμη στη βουλή κι έρχεται ως απόρροια αυτός ο ενθουσιασμός και η ακατάπαυστη ενεργητικότητα. Σαν εικόνα όμως σημερινή εγώ της βάζω 5!
  Κι αν κουραστεί και πέσει στα γνωστά: «Άστα να πηγαίνουν μόνα τους», εδώ είμαστε να την ξαναβαθμολογήσουμε.-

 3. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Τα Νέα κάνουν μνεία στην κ. Χριστοφιλοπούλου σε σχέση με την υπόθεση Βαρθολομαίου και τη φωτογραφική τροπολογία της κυβέρνησης προς εύνοια της ερωμένης του κας Βρακατσέλη. Αναφέρει ότι η κ. Χ. είχε αντιδράσει στην τροπολογία. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον κάνει τη δουλειά της σωστά.

 4. τσακλού Says:

  Αγαπητέ τσάκλα,
  για πόσο χαζούς/ες μάς έχεις?

 5. ΚΠ Says:

  Ενδιαφέρουσα

 6. tzimakos Says:

  ΑΡΙΣΤΗ

 7. ΜΑΚΗΣ Says:

  ΕΝΑΣ ΑΝΤΙΠΑΘΗΣ ΔΥΣΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΗ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΠΑΣΟΚ.

 8. .νικος. Says:

  @ΜΑΚΗΣ μπορεί να είναι όλα αυτά που λες. Πάντως την είδα στο youtube και μου έκανε καλή εντύπωση όσον αφορά ένα σημείο:

  Δεν εξαντλούσε μονίμως το χρόνο! (Σε αντίθεση με τη Μιλένα που μοιάζει να πιστεύει οτι τα χρονικά όρια είναι για τα κορόιδα).

  +1 ενα βαθμό σε ότι βαθμό της βάλω όταν σχηματίσω μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

  Στο μεταξύ σας αφιερώνω σ’ολους εσας εδω, το επόμενο τραγουδάκι:
  You Say Party! We Say Die! – He! She! You! Me! They! We! Us! OK!

 9. dimk Says:

  Είναι Άριστη. Μού έκανε θετική εντύπωση . Οι Έλληνες που την εξέλεξαν είναι υπερήφανοι.

 10. agb Says:

  Παρωχημένη και υπερβολικά υπερτιμημένη .

 11. Δημοσθένης Says:

  Aπαράδεκτη!! Άσχημος χαρακτήρας, κλασσική περίπτωση αναρρίχησης στην εξουσία χωρίς προσόντα… Ξέρει μόνο να παίζει καλά το παιχνιδάκι της στο Υπόλοιπο Αττικής με τις γνωριμίες που έχει. Από τα χειρότερα πρόσωπα που βρίσκονται στη Βουλή! Αντιπαθητική και αν της δώσεις εξουσία γίνεται ακόμα χειρότερη!! Παιδιά μαυρίστε τη!!

 12. ΘΑΝΟΣ Says:

  Ειναι αλήθεια ότι είναι Εβραία στο θρήσκευμα; κι αν ναί γιατι δεν το λέει ντρέπεται;

 13. ψιψίνα Says:

  Ο αρχηγός του σοσιαλεπώνυμου «κινήματος» ΟΡΙΣΕ για υπουργό της πρώην «Εθνικής» Παιδείας ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ των Ελλήνων μια Εβραία το θρήσκευμα άρα και Ισραηλίτισσα ΓΙΑΤΙ;… Η ΚΥΡΊΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΑΝΉΚΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΓΩΓΉ ΤΗΣ ΙΣΡΑΙΛΗΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΘΗΝΩΝ;… ΚΑΙ ΕΑΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΟΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΕ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΤΕ… ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΤΑΝ;… ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΡΗΣΚΗ… ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ… ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΤΗΣ;… ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ; ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ;…

 14. george Says:

  http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1077302&lngDtrID=244

  Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. Γιατί πάντοτε κάθε νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας μιλάει για νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια; Μήπως κυρίως για λόγους δημοσιότητας; Τα ίδια έλεγε και ο Σπηλιωτόπουλος, και ο προκάτοχός του και οι προηγούμενοι προκάτοχοι. Εχει καταντήσει κουραστικό το θέμα.

 15. Γιώργος Πρίντζιπας Says:

  Πράγματι είναι «πιασάρικο» θέμα. Όμως πίσω από όλες αυτές εκπεπφρασμένες προθέσεις φαίνεται η κοινή παραδοχή , ότι το ισχύον σύστημα εισαγωγής πρέπει να αλλάξει. Από ό,τι έχω ακούσει το βασικό πρόβλημα είναι ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων , οι οποίοι αναζητούν ένα επαγγελματικό προορισμό μέσω της εισαγωγής στα ΤΕΙ και ΑΕΙ. Άρα λοιπόν το βασικό πρόβλημα προς επίλυση είναι αυτό. Για την Ελλάδα το πρόβλημα είναι ανεπίλυτο. Δεν υπάρχει τεχνική παιδεία , δεν υπάρχει επαγγελματικός προσανατολισμός, δεν υπάρχουν επενδύσεις ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας σε επαγγέλματα τεχικά , δεν υπάρχει προθημεία για σπουδές στον επαγγελματικό χώρος , κι αν σπουδάσουν τα παιδιά γραφίστες, ηλεκτρονικοί κλπλ πού θα πάνε , άστα να πάνε. Μια λύση που υπάρχει είναι το ναυτικό επάγγελμα , να γίνει κάπιοιος αξιωματικός του εμπορικού ναυτικού . Λένε ότι εκεί υπάρχει ζήτηση. Μαύρα κι ‘αραχνα .

 16. george Says:

  Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα και καμία αλλαγή κανενός συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια δεν πρόκειται να το επιλύσει. Σε άλλες χώρες το παιδί είναι πλήρως συνειδητοποιημένο από τα 15 του ότι δεν του αρέσουν οι σπουδές, οπότε ακολουθεί ένα διαφορετικό μονοπάτι, π.χ. ένα τεχνικό επάγγελμα και στα 18 του είναι επαγγελματίας. Έτσι πολύ λίγοι φτάνουν στα 18 να διεκδικούν την είσοδό τους στα πανεπιστήμια. Εδώ τα παιδιά, και με την πίεση της οικογένειας πρέπει να δώσουν ανεπιτυχώς 2-3 φορές πανελλήνιες για να συνειδητοποιήσουν στα 20-21 ότι πρέπει να κάνουν κάτι διαφορετικό στη ζωή τους. Και δε συζητάμε γι’ αυτούς που σπουδάζουν κάτι που δεν τους αρέσει, μόνο και μόνο για το «χαρτί». Δεν έχει αντιληφθεί το πρόβλημα η εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας;

 17. Pasokatzhs Says:

  Η Εύη είναι από τα καλύτερα κυβερνητικά στελέχη και, αν μη τι άλλο, άξιζε να υπουργοποιηθεί. Ελπίζω ο ΓΑΠ να μην την ξεχάσει στον επόμενο ανασχηματισμό.

 18. kostas Says:

  Εξαιρετική, κρίμα που δεν την έκανε Υπουργό. Βλέπεις το παρεάκι του Mega δεν την είχε εντάξει σε αυτούς που ήθελε να αναβαθμιστούν.
  Κρίμα χάνεται κάτω απο την Υπουργό του 0,9 .
  Στενοχωριέμαι

 19. mini Says:

  Διαβάζοντας το παρακάτω άρθρο (και άλλα με ανάλογο θέμα):
  http://www.skai.gr/news/greece/article/157082/desmeuseis-hristofilopoulou-pros-ekpaideutikous/
  θα ήθελα να ρωτήσω, αν ξέρει κανείς, ποιες ήταν οι προϋποθέσεις διορισμού σε θέση αναπληρωτή όσων πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ.

 20. mini Says:

  και μία επανάληψη, για εμπέδωση!

  Αν και εδώ και μέρες έχουν αναρτηθεί, και ίσως το ξέρετε, ρίξτε μια ματιά στο “νέο λύκειο” που ευαγγελίζονται οι “φωτισμένες” υπουργός και υφυπουργός:
  http://www.antibaro.gr/node/2182
  http://gmvardavas.wordpress.com/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: