Τσόκλη Μάγια

Επικρατείας, ΠΑΣΟΚ

http://www.parliament.gr/synthesh/mp.asp?MPID=990

21 Σχόλια to “Τσόκλη Μάγια”

 1. Γιώργος Πρίντζιπας Says:

  Ελπίζω αξιόλογη η κ. Τσόκλη να μην επιλέξει τελικά την πολιτική έναντι της τόσο όμορφης δουλειάς της στο χώρο της ταξιδιωτικής δημοσιογραφίας. Οι εκπομπες της , ιδίως για την καθ’ ημας Ανατολή, είναι ανεπανάληπτες. . Γι’ αυτή τη δουλειά έχει γίνει μοναδική . Για την δουλειά του βουλευτή υπάρχουν κι άλλοι.

 2. ποιητής Φανφάρας Says:

  @ Γεώργιος Πρίντζιπας

  Απαξίωση με το βαμβάκι!
  Δηλαδή: Καλή είναι, αλλά ας γυρίσει στην όμορφη δουλειά της και ας αφήσει τα σοβαρά πράγματα για τους άλλους!

  Μήπως αυτή η (ύπουλη) απαξίωση έχει να κάνει με το «περίφημο» θέμα της ορκωμοσίας; Θυμίζω ότι το αμέσως προηγούμενο σχόλιό σας αφορούσε στον έτερο «άθεο» Σηφουνάκη.
  Κάνω αυτόν τον (ενδεχομένως άστοχο) συνειρμό, επειδή, αν δεν κάνω λάθος, ασχολείστε ιδιαιτέρως με τα εκκλησιαστικά ζητήματα και κατείχατε (ή ακόμα κατέχετε) διοικητικές θέσεις στην Ιερά Σύνοδο. Καλά κάνετε!
  Απολύτως σεβαστές οι απόψεις σας. Καλό θα ήταν όμως να λέγονται ευθέως και όχι να υποκρύπτονται ή να υπονοούνται!

  Υ.Γ. Δε μένω στην ουσία της «κρίσεως», αλλά επικεντρώνω στον τρόπο της κρίσεως αυτής.

 3. Γιώργος Πρίντζιπας Says:

  Αγαπητέ μου ποιητή η έννοια των όσων έγραψα δεν είναι καθόλου απαξιωτική . Πιστεύω ότι η κ. Τσόκλη προσφέρει σπουδαίο έργο με τις εκπομπές της. Κάτι που δεν μπορεί να κάνει άλλος. Αυτό μόνο. Τον κ. Σηφουνάκη δεν τον χαρακτήρισα ως «άθεο» , αντίθετα μάλιστα . Έχουμε διαφορετικές απόψεις για συγκεκριμένα θέματα . Μόνο αυτό. Τώρα ως προς την υπαλληλική μου ιδιότητα. έπεσες διάνα .

 4. ποιητής Φανφάρας Says:

  Αγαπητέ κύριε Πρίντζιπα,

  Ας μη φοβόμαστε τις λέξεις. Αν σας ενόχλησε ο χαρακτηρισμός, που προσέδωσα στο ύφος του σχολίου σας, ευχαρίστως να τον αποσύρω.
  Δεν θεωρώ ότι θα ήταν έγκλημα να απαξιώσετε κάποιον. Εξέφρασα απλώς την αντίθεσή μου, όταν αυτό δε γίνεται ευθέως και με την ανάλογη επιχειρηματολογία.
  Επειδή, από αυτά που μου λέτε, δεν κατάλαβα καλά τις προθέσεις σας, ανακαλώ τον χαρακτηρισμό.
  Δεν θεωρώ την κ. Τσόκλη κολοσσό της πνευματικής ζωής του τόπου, ούτε ελπίδα για την πρόοδο της χώρας και την ευημερία του λαού μας. Γι αυτό σας είπα ότι δεν μένω στην ουσία της κρίσεως, αλλά επικεντρώνω στον τρόπο της κρίσεως αυτής.

  Σχετικά με τον Σηφουνάκη: Δεν είπα ότι τον χαρακτηρίσατε έτσι. Άλλοι τον χαρακτηρίζουν συνεχώς έτσι χωρίς να είναι απαραίτητα αρνητικό αυτό.
  Υπάρχουν πολλοί άθεοι, οι οποίοι είναι καλύτεροι χριστιανοί από πολλούς δήθεν «χριστιανούς». Αυτό το ξέρετε πολύ καλά και ο ίδιος!
  Αν προσέξατε, έβαλα τη λέξη άθεος εντός εισαγωγικών, όχι για να θίξω τον βουλευτή, αλλά για ειρωνευτώ αυτούς που τον κατηγορούν με μοναδικό όπλο τις θρησκευτικές του (μη) πεποιθήσεις.

  Κύριε Πρίντζιπα,
  Τα λίγα (έως τώρα) σχόλιά σας διαπνέονται από ήθος και ευγένεια. Δεν ξέρω αν η ευγένεια αυτή είναι αληθινή ή προσποιητή. Ελπίζω να είναι το πρώτο. Σε κάθε περίπτωση, η παρουσία ενός πνευματικού ανθρώπου, η ειλικρινής καταγραφή των απόψεών του και η ανιδιοτελής προσπάθειά του να συμβάλλει στην καλυτέρευση της ζωής των συνανθρώπων του, ανεβάζουν το επίπεδο του ιστολογίου, στο οποίο συμμετέχει.

  Α, και κάτι άλλο: Το έχω ξαναπεί σε παλιότερους σχολιαστές. Δεν είμαι ποιητής. Απλώς, καμιά φορά, «ποιώ την νήσσαν»!
  🙂

 5. Lazos Mav. Says:

  Ο καθένας μπορεί να κάνει πολιτική καριέρα ανεξάρτητα απο το τι επαγγέλεται. Αλλά εγώ θα προτιμούσα όσοι εκλέγονται βουλευτές να οφείλουν την εκλογή τους σε δραστηριότητα σχετική με την πολιτική, να έχουν εκφράσει δηλαδή κάποια στιγμή πολιτική θέση και να ξέρουμε τι απόψεις έχουν σε κρίσιμα εθνικά ζητήματα.Και ας κάνουν οποιαδήποτε δουλειά. Αλλά να εχουν εκφραστεί πολιτικά μέσω κάποιων έστω παράλληλων δραστηριοτήτων τους. Δεν αντιλήφθηκα μέσα απο τις εκπομπές στη κ Τσόκλη, κάποια άποψη και βούληση για πολιτική.Μακάρι να επιδείξει οτι διαθέτει πολιτική σκέψη και ικανότητες .Προς το παρόν εξακολουθεί να με ξενίζει και να με απωθεί το γεγονός οτι απο την εκπομπή της και μόνο (η οποία καμία σχεση με πολιτική δεν έχει)μπήκε στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Το οτι έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή (την πλήρωνουν για να ταξιδέυει, πολλοί θα το κατάφερναν εξίσου καλά) δε νομίζω να δικαιολογεί και θέση στο επικρατείας. Αν βέβαια σκεφτούμε σφαιρικά και μιλήσουμε για κύκλο γνωριμιών και χρήμα και δύναμη που κατέχει η οικογένειά της, τότε ίσως να διαφωτίζονται πιο καλά κάποιες απορίες μας.

 6. aquita Says:

  EINAI ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΣΑΝ ΤΗΣ ΜΑΓΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.ΜΑΓΙΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ.ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

 7. Γιώργος Πρίντζιπας Says:

  Παρακολούθησα το ντοκιμαντέρ της κ. Μ. Τσόκλη για την Ξάνθη που μετέδωσε η ΝΕΤ και το νιώθω να έρχεται σε επιβεβαίωση του πρώτου μου σχολίου. Απόλαυσα τη δουλειά της και την χάρηκα. Μπράβο. Μια μόνο παρατήρηση . Η αρχαιολόγος στα Άβδηρα μιλούσε για Κλαζομενίους (οι Κλαζομενές είναι τα σημερινά Βουρλά- Urla για τους Τούρκους- στη Μ. Ασία) . Η κ. Τσόκλη στην αφήγηση μιλούσε για Κλαζομενείς . Λάθος . Θυμίζω από τα σχολικά μας χρόνια το τότε γνωστό ρητό » έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν» .Όχι «Κλαζομενεύσιν» . Και πάλι συγχαρητήρια.

 8. ΚΩΣΤΑΣ Says:

  Η απίθανη ιστορία της ταξιδεύτριας Μάγιας Τσόκλη. Ένα κείμενο οργής για τη κατασπατάλήση του δημοσίου χρήματος.

  Δεδομένο πρώτο: η Μάγια Τσόκλη δουλεύει στην κρατική τηλεόραση σε εξωτερική παραγωγή την οποία επιμελείται ο σύζυγος της ο οποίος είναι συγχρόνως και παραγωγός της. Αυτά τα 2 άτομα για κάθε επεισόδιο πληρώνονται με 25.000 ευρώ καθαρά.

  Δεδομένο δεύτερο: η Μάγια Τσόκλη είναι σύμβουλός έκδοσης και η υπεύθυνη για την ύλη με προσώικά της θέματα του περιοδικού Passport της Καθημερινής. Ο μισθός της 14.000 ευρώ το μήνα.

  Δεδομένο τρίτο: Η Μάγια Τσόκλη είναι βουλευτής επικρατείας του Πασοκ και αμείβεται με 6500 ευρώ το μήνα καθαρές αποδοχές.

  Δεδομένο τέταρτο: η Μάγια Τσόκλη δεν έχει παραιτηθεί από καμία δουλειά της και άρα ενώ ο λαός την έχει φέρει στο κοινοβούλιο εκείνη προτιμά να ταξιδεύει και να τα κονομάει η ίδια και ο σύζυγός της.

  Δεδομένο πέμπτο: ο σύζυγος της κ. Τσόκλη ο κος Πεχλιβανίδης είναι παραγωγός άλλων 2 εκπομπών στην ΕΡΤ.

  Η κα Τσόκλη στις τελευταίες βουλευτικες εκλογές δεν ψήφισε γιατί ανήκει στην κατηγορία των πολιτών με απολιτίκ άποψη.

  ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

  Στη μάσα όμως δεν είναι και τόσο απολιτίκ η οικογένεια Τσόκλη

 9. LUXOR Says:

  Μάγια μου καλή,

  γιατί δεν πάς στο σπιτάκι σου και εσύ; Να φροντίζεις τον αντρούλη σου και να κάνεις και κανέναν παιδάκι τώρα που έχουμε και υπογεννητικότητα στη χώρα;

  Θα ολοκληρωθείς ως μητέρα, πολιτικός, φυσιογνώστρια, εξερευνήτρια, κλπ

  Πολύ φιλικά

 10. Taxidiotisa Says:

  Φίλε LUXOR, αν πιστεύεις πραγματικά ότι η θέση της γυναίκας είναι στο σπίτι να κάνει παιδιά, τότε βρίσκεσαι σε λάθος χρόνο. Αν έχεις πρόβλημα με την γυναίκα σου ή την γυναικεία χειραφέτηση γενικότερα, τότε δεν σου φταίει η Τσόκλη και καμία Τσόκλη. Πάρε την χρονομηχανή σου και πάνε στην εποχή της προγιαγιάς σου. Εκείνη θα σου φτιάξει και κανένα κεφτεδάκι να φας.
  Και καλό θα ήταν να μην προσβάλλεις τις γυναίκες που δεν έχουν γεννήσει παιδιά και να μην τις κατηγορείς για την υπογεννητικότητα στην χώρα μας. Με έμμεσο τρόπο αυτό κάνεις όταν συνδέεις τα δυο αυτά γεγονότα.

  Φίλε Κώστα, πριν αναρτήσεις (αντιγράψεις έπρεπε να πω καλύτερα) το εν λόγο σχόλιο σου, έπρεπε να το ψάξεις για να ξέρεις και τι λες. Αυτό έκανα κι εγώ για να μπορώ να σου απαντήσω. Ανάμεσα στα «δεδομένα» υπάρχουν και ανακρίβειες. Για παράδειγμα τα 25 χιλιάρικα δεν είναι ο μισθός αυτηνής και του άντρα της, αλλά ολόκληρο το κόστος ενός επεισοδίου από την εκπομπή, με τα έξοδα του ταξιδιού και τους μισθούς όλων αυτών που δουλεύουν και δεν φαίνονται γιατί είναι πίσω από την κάμερα. Και είναι αρκετοί, πίστεψε με. Μπορείς να το δεις στους τίλους τέλους κάθε επεισοδίου. Ψάξε, επίσης, να μάθεις πόσο κοστίζουν εκπομπές που γίνονται σε στούντιο στην Ελλάδα (και δεν έχουν τα έξοδα μιας ταξιδιωτικής εκπομπής) και μετά έλα να τα πούμε.

  Για να πω την αλήθεια κι εγώ την προτιμώ στην εκπομπή της και την παρακολουθώ ανελλιπώς, αλλά αφού αυτή ήθελε να γίνει βουλευτίνα με γεια της με χαρά της.
  Περιμένω, λοιπόν, να δω τι θα κάνει και τι δεν θα κάνει στην Βουλή για να την κρίνω κι εγώ με την σειρά μου σαν ψηφορός (όχι του ΠΑΣΟΚ, γενικότερα).

 11. LUXOR Says:

  Taxidiotisa λέει:
  Μαρτίου 6, 2010 σε 12:40 πμ

  Αγαπητή μου, μην σε πιάνουν τα φεμινιστικά σου. Κανείς δεν κατηγόρησε τις γυναίκες που έχουν ή δεν έχουν παιδιά. Τις γυναίκες που έχουν ή δεν έχουν οικογένεια.

  Το θέμα μας είναι η κυρία Τσόκλη.
  Θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να παίρνει τα λεφτά αυτά για αυτό που κάνει. ΟΤΑΝ στην Ελλάδα η μείωση του 30% στρο δημόσιο τομέα θα ΒΥΘΙΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ σε ύφεση. ΚΑΙ Η κυρία ΤΣΟΚΛΗ να ΑΡΜΕΝΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΙΘΕΡΕΣ και στις ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΟΚΟΥ.

  ΠΑΣ ΚΑΛΑ καλή μου;

  (24.000:2) + 14.000 + 6.500 = 32.500 το μήνα!!!

  Δεν με νοιάζει αυτό. Με νοιάζει ότι ακόμη και ΕΝΑ ΕΥΡΩ παραπάνω από το βουλετικό μισθό είναι ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ!

  Έγινε αντιληπτό; Ή όχι;

  Κάτσε εσύ και δούλεψε για 700 ευρώ, εκτός και εάν ανήκεις στους nouveaux ημετέρους και τα οικονομάς και εσύ σοσιαληστρικά πλέον….

  Ερώτηση:
  Μήπως είστε η ίδια η κυρία Τσόκλη;

  Αν ναι, κρίμα που δεν υπογράφετε με το αληθινό σας όνομα.

  Αν όχι, λυπάμαι για τις αντιλήψεις σας.

  Υπενθυμίζω ότι στην Αγγλία παραιτήθηκε άγγλος βουλευτής γιατί πολύ απλά δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει 57 λίρες στερλίνες (περίπου 65 ευρώ).

  Έτσι για το μέγεθος του πολιτικού στη σύγχρονη Αγγλία.

  Υ.Γ.: Η προγιαγιά μου – προς ενημέρωση – είχε χάσει στον ΕΜΦΥΛΙΟ του Γέρου της Δημοκρατίας που είχε «τακιμιάσει» με τους άγγλους, δύο γυιούς αντάρτες σε μία εβδομάδα μέσα και ο γαμπρός της έχασε το πόδι του καθώς υπηρετούσε στον τακτικό στρατό ως ανθυπολοχαγός έξω από τη Καστοριά σε νάρκη.

  Και ήταν υπερήφανη που έφτιαχνε κεφτέδάκια με τα χεράκια της για τα παιδάκια της!

 12. Taxidiotisa Says:

  «Αγαπητέ» LUXOR πρώτον, δεν είμαι η Τσόκλη.
  Δεύτερον, την υπερασπίζομαι γιατί όλα αυτά τα χρόνια κανένας μα κανένας δεν ενοχλήθηκε για τα λεφτά που παίρνει και μόλις έχασε η ΝΔ τις εκλογές βγήκαν όλες οι εφημερίδες της να την θάψουν γι’ αυτά. Τώρα την θυμηθήκανε;;; Αν θέλεις μπορώ να σου στείλω (από σκάνερ για να δεις ότι δεν σε κοροϊδεύω) το άρθρο που ξεκίνησε όλη την ιστορία με τον μισθό της και θα καταλάβεις που είναι η προβοκάτσια. Αυτό είναι που δεν αντέχω! Τα ψέμματα!!! Εκεί θα δεις ότι η πρόσθεση σου δεν στέκει, γιατί τα 25.000 δεν διαιρούνται δια του 2. Επίσης, σ’ αυτό το link http://209.85.229.132/search?q=cache:t3QKYzPRjhkJ:www.tovima.gr/default.asp%3Fpid%3D46%26ct%3D4%26artid%3D288828+%22%CE%9C%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%B1+%CE%A4%CF%83%CF%8C%CE%BA%CE%BB%CE%B7%22&cd=29&hl=el&ct=clnk&gl=gr την δική της απάντηση.
  Επίσης όλα τα ταξίδια που έχει μεταδόσει έως τώρα η ΝΕΤ έχουν γίνει πριν γίνει βουλευτής… Εσύ αν κάνεις μια δουλειά, σε χρωστάν μισθούς από αυτά που δούλεψες και πας σε άλη δουλειά, δεν τα θέλεις;; Εσύ να μην τα πάρεις. Εγώ θα τα έπαιρνα μέχρι τελευταίου ευρώ.
  Η προγιαγιά σου αποκλείται να τα έχασε όλα αυτά, εκτός και αν είσαι βρέφος… Η γιαγιά σου πάλι, μπορεί….
  Επίσης, τα κεφτεδάκια είναι έκφραση των αντρών όταν βλέπουν μια γυναίκα να κάνει πράγματα που οι «άντρες» τα θεωρούν δικά τους και τις θέλουν στις κουζίνες τους και στα κουτσούβελα τους. Αυτό ακριβώς είπες κι εσύ: » γιατί δεν πάς στο σπιτάκι σου και εσύ; Να φροντίζεις τον αντρούλη σου και να κάνεις και κανέναν παιδάκι τώρα που έχουμε και υπογεννητικότητα στη χώρα; »
  Αυτό το σχόλιο υποδεικνύει το ποιά πιστεύεις ότι είναι η θέση της γυναίκας! Στο σπίτι να κάνει παιδιά! Και συνδέεις, έμμεσα, το πρόβλημα της υπογεννητικότητας με το γεγονός ότι η γυναίκα βγήκε στην δουλειά!
  Λοιπόν σου ΄χω νέα: Μπορεί οι δικοί σου να σκοτωθήκαν στον Εμφύλιο του «Γέρου της Δημοκρατίας» και να είχανε κάποια πιστεύω γύρω από την γυναικεία χειραφέτηση, αλλά εσύ μ’ αυτά τα λόγια δείχνεις ότι την θέλεις αλλού και όχι δίπλα σου στον καθημερινό αγώνα για την ζωή και σίγουρα όχι αγωνίστρια γι’ αυτά που της αξίζουν. Την θέλεις πίσω, στην εποχή της προγιαγιάς σου και επιμένω σ’ αυτήν γιατί μιλάω για την θέση της γυναίκας και όχι για το τι κάνανε τα παιδιά της.
  Μην εκμεταλεύεσαι λοιπόν την μνήμη των συγγενών σου για να μας το παίξεις κάποιος.
  Εσύ τι κάνεις σήμερα! Αυτό να βλέπεις. Είσαι αντάξιος συνεχιστής των αγώνων τους;

 13. Taxidiotisa Says:

  Κι αν θέλεις, για να μην λες ότι με πιάνουν τα φεμινιστικά μου, να στο πω κι αλλιώς.
  Μέχρι τώρα, όλες οι κυβερνήσεις από τη μεταπολίτευση και μετά, βλέπουμε να μας κατακλέβουν, να ρημάζουν τα ασφαλιστικά (και όχι μόνο) ταμεία, να κάνουν νόμους για την πλήρη ασυλία και για την (μη) ευθύνη των βουλευτών και υπουργών και φροντίζουν να τα μαθαίνουμε όλα αυτά μετά από χρόνια και αποσπασματικά και φυσικά όχι όλη την αλήθεια. Ακούμε για διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό και off shore εταιρίες και φυσικά μιλάμε για τρομαχτικά μεγάλη φοροδιαφυγή! Και στην τελική ποιός τα πληρώνει όλα αυτά;;; Ο κοσμάκης.
  Έρχεται τώρα η Τσόκλη, οποία, ναι, τα τσεπώνει από την ΕΡΤ (πολλά ή λίγα, δεν έχει σημασία) με μια μεγάλη διαφορά: τα δουλεύει και δεν τα κλέβει. Δεν τα παίρνει για μίζες και δεν παίζει στο χρηματιστήριο τα λεφτά των άλλων (βλέπε αποθεματικά ταμείων). Και το σημαντικότερο;; Φορολογείται γι’ αυτά! Ξέρουμε τι κάνει (μεταδίδεται η εκπομπή), που τα δίνει (στους τίτλους τέλους κάθε εκπομπή βλέπεις τους συνεργάτες) και κόβει τιμολόγιο η εταιρία γι’ αυτά τα έσοδα.
  Δηλαδή εσύ τώρα φωνάζεις για κάποια που κάνει δυο δουλειές! Και δεν λέω ότι παίρνει λίγα από την μια και δεν της φτάνουν. Απλά θέλει και το κάνει. Δεν κλέβει κανέναν, δεν κοροϊδεύει κανέναν, δουλεύει και φορολογείται όπως όλος ο κόσμος. ‘Οπως εσύ κι εγώ.
  Κάτσε λίγο και σκέψου αυτόν τον συσχετισμό. Το 90% (σχεδόν) των ψηφοφόρων ψήφισε τα 2 μεγάλα κόμματα που μας κλέβουν και μας ληστεύουν και περισσότεροι από αυτούς που φωνάζουν γι’ αυτά που παίρνει η Τσόκλη είναι από αυτό το ποσοστό, όπως κι εσύ φαντάζομαι!!!!
  Δηλαδή, τι θέλετε επιτέλους;;;; Να σας κλέβουν ή να δουλεύουν νόμιμα και να φορολογούνται;;;
  Και δεν είναι η μόνη στην Βουλή που κάνει δυο δουλειές. Είναι πολλοί! Τώρα θα μου πεις πότε προλαβαίνουν; Κάποια από τις δυο δουλειές θα πρέπει να ρίξουν. Πώς θα γίνει; Χ#$%@&*α! Να μην κοιμούνται. Δεν με νοιάζει. Γι’ αυτό και στην τελική είναι αιρετοί, αν δεν μας κάνουν τους πετάμε έξω στις επόμενες εκλογές! Γι’ αυτό και είπα: » Περιμένω, λοιπόν, να δω τι ΘΑ κάνει και τι ΔΕΝ θα κάνει στην Βουλή για να την κρίνω κι εγώ με την σειρά μου σαν ψηφορός (όχι του ΠΑΣΟΚ, γενικότερα).»

 14. ΑΡΚΑΣ Says:

  Taxidiotisa λέει:
  Μαρτίου 10, 2010 σε 9:09 μμ¨

  Πω πω πω!!!!

  Αγαπητή μου χαίρομαι που μου απαντήσατε τόσο γρήγορα. Ομολογώ χείμαρρος η απάντησή σας. Νομίζω έχετε κολλήσει με τα φεμινιστικά σας. Δεχτείτε ότι ο φεμινισμός έχει κάνει κακό μόνο στις γυναίκες. Αυτές έχουν γίνει χίλια κομμάτια. Είμαι ένας μεσήλικας που εργάζεται εδώ και 23 χρόνια στο εξωτερικό με πολύ καλή αμειβόμενη εργασία και πολλές πολλές ευθύνες. Αυτό λοιπόν το έχω καταφέρει μόνος μου και είμαι πολύ υπερήφανος.

  Έχω λοιπόν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να κρίνω χωρίς να έχω ανάγκη κανένα. Όποιος θέλει αποδέχεται ή όχι τη κριτική μου.

  Όταν λοιπόν κάποιος-α το «παίζει» «καπως» εμένα αυτο δεν μου λέει τίποτα.

  Ευελπιστώ ότι και στη δουλειά σας θα είστε πολύ υπεύθυνη και σε όλες τις άλλες σας υποχρεώσεις. Μην κάνετε όμως κριτική εκ του ασφαλούς γιατί η στενή οικογένεια θρηνεί πάνω από 11 νεκρούς για διάφορους εθνικούς λόγους. Ήτανε όλοι τους καθαρά οι τελευταίοι τροχοί της αμάξης. Προσέξτε λοιπόν όταν μιλάτε με «παράξενο» ύφος για κάποιους που θα έπρεπε να τιμάτε.

  Η θέση της γυναίκας (και του άνδρα)καλή μου εξαρτάται πάντα από την συμπεριφορά της γυναίκας (του άνδρα).

  Για να σεβαστώ την κυρία Τσόκλη και την κάθε κυρία του Ελλ. Κοινοβουλίου σας ερωτώ:
  Πόσες ημέρες έχει δηλώσει και υπογράψει παρουσία στο Ελλ. Κοινοβούλιο?
  Πόσα ψηφίσματα έχει προσυπογράψει?
  Πόσες γνωμοδοτήσεις έχει δώσει?
  Πόσες τροπολογίες έχει καταθέσει?

  Οι βουλευτές Επικρατείας είναι Προσωπικότητες. Όχι βΟλευτές!

  Ειλικρινά δεν σας καταλαβαίνω! Νομίζω ότι είστε κολλημένη. Θέλω να πιστεύω ότι δεν μου απαντάτε έτσι βάσει των βιωμάτων που ίσως έχετε.

  Ζητώ συγγνώμη εαν σας στενοχωρώ, αλλά πρέπει να πάω να φτιάξω σπαγγέτι στη κόρη μου.

  Καλό σας βράδυ.

 15. Παράγκας Says:

  Κα Τσόκλη,

  Έχετε ταξιδεύσει άπειρα ανά την Ελλάδα μας και ιδιαίτερα στην νησιωτική Άγονη Γραμμή και σύνορα μας στην Ηπειρωτική Ελλάδα.
  Έχετε καταγράψει στις εκπομπές σας το «αγκομαχητό» των συμπατριωτών μας να κρατήσουν ζωντανές αυτές οι κουκίδες, που είναι μίλια ή χλμ μακριά(δυστυχώς ή ευτυχώς) από το Αθηνοκεντρικό κράτος.
  Έχετε την δύναμη και την εμπειρία να επηρεάσετε προς αυτή την κατεύθυνση στο να παραμείνουν «ζωντανά» (και Ελληνικά).

  «Πρωτοκολλήστε» το ως Επείγον.

  Με τιμή,
  Παράγκας

 16. Taxidiotisa Says:

  Δεν είμαι κολλημένη αλλά όταν λέει σε μια γυναίκα να πάει σπίτι της να φροντίσει τον άντρα της, τι μπορώ να πω; Επίσης δεν χρησιμοποιώ τους συγγενείς μου που αγωνίστηκαν για να το παίξω κάποια στους άλλους. Τους σέβομαι απόλυτα για τον αγώνα τους, αλλά αυτοί είναι αυτοί κι εγώ είμαι εγώ. Ότι κάνω, το κάνω εγώ και δεν βάζω μπροστά αυτούς.
  Ρωτάς: » Πόσες ημέρες έχει δηλώσει και υπογράψει παρουσία στο Ελλ. Κοινοβούλιο?
  Πόσα ψηφίσματα έχει προσυπογράψει?
  Πόσες γνωμοδοτήσεις έχει δώσει?
  Πόσες τροπολογίες έχει καταθέσει? »
  Αυτό δείχνει δυο πράγματα κατά την γνώμη μου.
  Πρώτον, ότι περιμένεις μόνο από την Τσόκλη να δουλεύει την στιγμή που ολόκληρη η κυβέρνηση δεν δουλεύει πραγματικά. Δουλεύει εμάς. Εδώ, ούτε αντιπολίτευση δεν υπάρχει! Όχι, ότι θα έκανε κάτι το σημαντικό, αν στεκόταν στο ύψος της. Κι αναρωτιέμαι, ποιός είναι, τελικά, κολλημένος;;;
  Δεύτερον, δεν διάβασες τι έγραψα (και στις δυο) απαντήσεις μου. Θα το ξαναγράψω κι ελπίζω αυτή τη φορά να το διαβάσεις: » Περιμένω, λοιπόν, να δω τι ΘΑ κάνει και τι ΔΕΝ θα κάνει στην Βουλή για να την κρίνω κι εγώ με την σειρά μου σαν ψηφορός (όχι του ΠΑΣΟΚ, γενικότερα).”
  Ελπίζω να έφτιαξες τόσο νόστιμα σπαγγέτι για την κορούλα σου, όσο τα δικά μου.

 17. ΑΡΚΑΣ Says:

  Taxidiotisa λέει:

  Μαρτίου 11, 2010 σε 8:48 μμ

  Σίγουρα ήταν πολύ νόστιμα γιατί τα έφαγε όλα.

 18. Taxidiotisa Says:

  Πάλι καλά, γιατί όταν ήμουν μικρή ο πατέρας μου δεν μπορούσε να μας βράσει ούτε αυγό! Όχι ότι δεν ήθελε, δεν μπορούσε! Γιατί από το να θέλεις μέχρι το να μαγειρέψεις έχει πάρα πολύ μεγάλη απόσταση!!
  Ευτυχώς που η μητέρα μου είναι από τα άτομα που φροντίζουν για την τελευταία λεπτομέρια πριν φύγουν κι έτσι κάθε βράδυ μας μαγείρευε για να έχουμε την άλλη μέρα (που θα έλειπε στην δουλειά) φαγητό.
  Τώρα αυτό το έχω αναλάβει εγώ.

 19. Αναγνώστρια Says:

  «bioan λέει:
  Μαρτίου 19, 2010 σε 7:17 μμ

  Καλα μιλαμε εχω ριξει τρελο γελιο, καπου εδω διαβασα οτι η Τσοκλη εκπροσωπει τις εννοιες “ελευθερια-αξιοπρεπεια-δημοκρατια”!!!Αχαχαχαχαχαχ!!!
  Ελα μ…στον τοπο σου!!!
  Αχαχαχαχαχαχα!!!»

  Δεν θα διαφωνήσω, αλλά το πρόβλημα δεν είναι η Τσόκλη, αλλά γενικότερο.
  Μην βλέπεται το δέντρο και χάνεται το δάσος. Η πλειονότητα των Ελλήνων Βουλευτών «δεν εκπροσωπει τις εννοιες “ελευθερια-αξιοπρεπεια-δημοκρατια» και είναι για γέλια και για κλάματα.
  Η Τσόκλη είναι «η τελευταία τρύπα του ζουρνά» (που λένε και στο χωριό μου).

 20. DER SPIEGEL Says:

  Taxidiotisa, αν δεις να κάνει κάτι στη Βπυλή, να ρθείς να μας το πείς!!!!
  Εδώ έχουμε τον τορό, τον λύκο ψάχνουμε???

 21. Fimotro Says:

  Από το Fimotro: MΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ (ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ)…

  Αντιγράφουμε από το skai.gr σχετικά με το πόθεν έσχες των βουλευτών: «Μάγια Τσόκλη: 1,8 εκατ ευρώ σε καταθέσεις 15 λογαριασμών μαζί με τους γονείς της και ένα τρίτο πρόσωπο». Η Ντέπυ Γκολεμά, στη στήλη της «Μέχρι Κεραίας» στο real.gr, γράφει ότι ο ίδιος ο (πρώην) σύζυγος της Μάγιας Τσόκλη της ανέφερε ότι: «Όσον αφορά τα 1.800.000 ευρώ στο «πόθεν έσχες» της Μάγιας Τσόκλη, είναι από τον λογαριασμό του πατέρα της και απλά είναι (η κυρία Μάγια Τσόκλη) δικαιούχος…».

  Τα λόγια είναι περιττά: το «έσχες» της κόρης-βουλευτού μας οδηγεί στην αναζήτηση του «πόθεν» του πατρός-καλλιτέχνη. Έχουν δηλωθεί αντίστοιχες πωλήσεις έργων; Έχουν πληρωθεί ΦΠΑ και φόροι; Βέβαια, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στο χώρο της διακίνησης έργων τέχνης, διοργάνωσης καλλιτεχνικών εκθέσεων κλπ. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον ή συγκεκριμένη δήλωση «πόθεν έσχες» δημιούργησε τόσο θόρυβο, η οικογένεια (πλέον) Τσόκλη οφείλει να παρουσιάσει τα στοιχεία και τις απαραίτητες εξηγήσεις για το θέμα αυτό. Δεν είμαστε υπέρ της οικογενειακής ευθύνης, είμαστε όμως υπέρ της ανάληψης των (όποιων) ευθυνών μας όταν έχουμε βάλει την υπογραφή μας σε δεκαπέντε (!!!) κοινούς λογαριασμούς…

  Υ.Γ. Αληθεύει ότι ο εκατομμυριούχος κ. Τσόκλης λαμβάνει εδώ και αρκετά χρόνια την (πενιχρή, είναι αλήθεια) καλλιτεχνική σύνταξη από το ΥΠΠΟΤ, στερώντας την όμως από κάποιο (μη προνομιούχο) συνάδελφό του που θα την έχει πραγματικά ανάγκη?

  Καληνύχτα … σε όλους μας!
  ΠΗΓΗ: FIMOTRO

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: