Σιούφας Δημήτριος

http://www.sioufas.gr

http://www.parliament.gr/sioufas/

http://www.ypan.gr/cvs/cv_sioufas.htm

49 Σχόλια to “Σιούφας Δημήτριος”

 1. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Τα θετικά:
  – Το νέο νομοσχέδιο για έρευνα και τεχνολογία
  – Κάποια βήματα για τη μείωση της γραφειοκρατίας στην ίδρυση νέων επιχειρήσεων

  Τα αρνητικά:
  – Η ίδρυση νέων ερευνητικών κέντρων στη Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλία, ένα σε κάθε νομό. Δε μάθαμε το μάθημα μας με το «κάθε κωμόπολη και πανεπιστήμιο», τώρα κάνουμε σε κάθε κωμόπολη και ένα ερευνητικό κέντρο. Μήπως κάποιος ψηφοθηρεί πάλι;
  – Η απόλυση του κ. Παλαιοκρασά και όσα ο τελευταίος κατήγγειλε που δείχνουν απροθυμία πάταξης της διαπλοκής.

  Τα ανύπαρκτα:
  – Δεν έχει γίνει ΤΙΠΟΤΑ για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων (Ας μιμηθούν την Ιρλανδία. Ας μιμηθούν το Ισραήλ.)
  – Είμαστε ουραγοί στην ανταγωνιστικότητα, προτελευταίοι στην επίτευξη των στόχων της Λισσαβώνας, και δεν διαφαίνεται καμία πρόοδος στον τομέα αυτό.

  Βαθμός: 3

 2. Lilly Says:

  Ειδικά για την αποπομπή του Παλαιοκρασσά, του πλέον άσχετου σε θέματα διοίκησης επιχειρήσεων και δη στο management μιας τόσο μεγάλης και νευραλγικής επιχείρησης όπως η ΔΕΗ, του πλέον αναχρονιστικού και πεπαλαιωμένου μυαλού, βάζω στο Σιούφα πολύ καλό βαθμό.

  Ακριβώς τι βαθμό, επιφυλάσσομαι να απαντήσω σε επόμενό μου ποστ εν καιρώ.

 3. Alekos P Says:

  Ελάτε τώρα. Μιλάμε για τον υπουργό ανάπτυξης που στα επιτεύγματα του 2005 συμπεριέλαβε την νίκη στη Eurovision. Δεν μπορώ να βαθμολογήσω σοβαρά. Νο πουά.

 4. kaurikas Says:

  Thy party ITS over!!!

 5. ΝίκοςΧ Says:

  Πολύ αρνητικό το γεγονός ότι με το νέο νομοσχέδιο για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έστειλε τις ΑΠΕ τουλάχιστον 2 χρόνια πίσω. Όπως και η πλειοψηφία των συμπατριωτών μας έτσι και αυτός δεν ακούει εύκολα τους άλλους. Το προηγούμενο σχέδιο νόμου του υφυπουργού του ήταν σαφώς καλύτερο. Έτσι, το Ελ Ντοράντο του ελληνικού γεωγραφικού χώρου θα περιμένει μερικά χρόνια ακόμα μέχρι να ανακαλυφθεί και αναπτυχθεί. Αντίθετα δόθηκαν σκανδαλώδης τιμές και επιδοτήσεις στα φωτο-βολταϊκά που απ’ ότι, λίγο, ξέρω βασίζονται στο υπερκαθαρό πυρίτιο που δεν το φτιάχνομαι εμείς και άρα πολύ λίγες θέσεις εργασίες θα δημιουργηθούν. Απεναντίας, οι ηλιακοί θερμοσίφωνες, για παράδειγμα, που κατασκευάζονται σε συντριπτικό ποσοστό στην Ελλάδα, και μας έχουν φέρει στην 2 ή 3 θέση στην παγκόσμια κατάταξη εγκαταστημένης ισχύος, δεν επιδοτούνται. Για μικρο-υδροηλεκτρικά έργα έχουν αναγνωριστεί περίπου 2300 θέσεις, έχουν αναπτυχθεί 55 και κατασκευάζονται άλλες 5 ή 6. Εγκατεστημένη ισχύς 50 MW. Μαζί όλες οι ΑΠΕ φτάνουν σε περίπου 700 MW, δηλ. 6% της μεγίστης ισχύος του συστήματος. Σε παραγωγή έργου, όμως, δεν ξεπερνούν το 2,5% σε ετήσια βάση.

  Στο συγκεκριμένο θέμα ο υπουργός Σιούφας δεν περνάει τη βάση. Μπορούσε και έπρεπε να είχε κάνει καλύτερη δουλειά. – Βαθ. 2.

 6. ΔΗΜΗΤΡΗΣ Says:

  Λόγια και μόνο λόγια Απουσία έργων. Ευτυχώς συνεργάστηκε με τον Παπαθανασίου και ρίξαν και τις τιμές των καυσίμων. Βαθμός-1

 7. tasos Says:

  Οταν ακούς απο υπουργό να λέει επανειλλημένως στην τηλεόραση ότι εχουμε την πιο φθηνη βενζίνη στήν ευρώπη χωρίς να λαμβάνει υπόψη τους μισθούς έξω τότε μας περνάει για βλάκες.
  Πηγαίνω συχνά εξωτερικό και οι τιμες καυσίμων είναι φθηνότερες .πχ.Ιταλία 1,20 ευρώ όταν ο μισθός ανειδίκευτου εργάτη είναι 1300 ευρώ.
  βαθμολογία υπουργού -5

 8. lagadinos Says:

  Θα έπρεπε να λέγεται υπουργός υποανάπτυξης. Επί των ημερών του για να πάρει μια μικρή επιχείρηση επιδότηση από τον ΕΟΜΕΧ ή θα πρέπει να λαδώσει ή να δείχνει γαλάζια κομματική ταυτότητα.Αλήθεια είναι τόσο δύσκολο να υπάρχει δημόσια υπηρεσία που να αναλαμβάνει τη σύνταξη φακέλλου εταιρειών που δικαιούνται επιδότηση ώστε να μην πέφτουν τόσοι επιχειρηματίες θύματα αετονύχηδων;

 9. m_dorian Says:

  Στα συν του οι συμφωνίες που εκανε για την ενέργεια με ρώσους και τουρκους. (Με την βοήθεια Καραμανλή και όχι Ντόρας.)

  Στα πλην του τα χάλια της ΔΕΗ ,του εμπορίου και το γεγονός οτι στη ΔΕΠΑ
  (Φυσικό Αέριο) εχει προσλάβει και αμείβει πλουσιοπάροχα ολο τον πλυθησμό της Καρδίτσας αναξιολόγητα.

  Αξιολόγηση: 0,5 (για το αέριο)

 10. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Από άρθρο του στο Βήμα:

  Στα τριάμισι χρόνια που πέρασαν, προωθήσαμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Ενδεικτικά, υπενθυμίζω:

  * Τη φορολογική μεταρρύθμιση, με την οποία μειώθηκαν ως και δέκα ποσοστιαίες μονάδες οι συντελεστές φορολόγησης των επιχειρήσεων. * Τον νέο αναπτυξιακό νόμο, ο οποίος ενισχύει την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό παλαιών και νέων επιχειρήσεων, με επιδοτήσεις που φτάνουν ως και το 60% των επενδυτικών τους σχεδίων. * Το πλαίσιο για Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. * Τις αποκρατικοποιήσεις οι οποίες αποτελούν πλέον ένα σοβαρό διαρθρωτικό μέτρο. * Τη μεταρρύθμιση στη λειτουργία των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών. * Τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό των τραπεζών. * Τη μεταρρύθμιση για την απελευθέρωση των ενεργειακών αγορών. * Το πλαίσιο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα βιοκαύσιμα. * Τον νόμο για τη λειτουργία των καταστημάτων και το εμπόριο του αύριο. * Το νέο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης των μεταποιητικών επιχειρήσεων, που οδηγεί στη μείωση του χρόνου και του κόστους που απαιτούνται για την ίδρυσή τους. * Την αξιολόγηση στον χώρο της Παιδείας. * Την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση για την αναβάθμιση του δημοσίου πανεπιστημίου. * Τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. * Τον Υπαλληλικό Κώδικα και τον Κώδικα Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων. * Το πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. * Τη στρατηγική για την ψηφιακή Ελλάδα. * Τις μεταρρυθμίσεις στις δομές του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου για τη νέα προγραμματική περίοδο. * Τις μεταρρυθμίσεις για την ανταπόκριση της χώρας στη νέα ΚΑΠ και την αναβάθμιση του αγροτικού χώρου. * Τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου για την Κεφαλαιαγορά. * Τη μεταρρύθμιση στη διαδικασία ανάθεσης έργων του Δημοσίου. * Τη μεταρρύθμιση στο σύστημα προμηθειών του ΕΣΥ. * Την εφαρμογή νέου συστήματος που εγγυάται πλήρη διαφάνεια στην ανάθεση μελετών και στην εκτέλεση δημόσιων έργων. * Την αναμόρφωση του Πτωχευτικού Κώδικα. * Τον νόμο για τις Ανώνυμες Εταιρείες. * Την κατάρτιση εθνικού χωροταξικού σχεδίου, καθώς και ειδικών χωροταξικών πλαισίων για τη μεταποίηση, τον τουρισμό τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. * Την κανονιστική μεταρρύθμιση για την αναβάθμιση της ποιότητας της νομοθεσίας.

  Λοιπόν, κάποιος πρέπει να πάρει στον κ. Σιούφα (και στους υπόλοιπους της ΝΔ) ένα λεξικό για να ψάξουν τη σημασία της λέξης «μεταρρύθμιση». Από το λεξικό Μπαμπινιώτη: «η μεταβολή του ρυθμού, του τρόπου λειτουργίας, οργάνωσης, ή της μορφής μιας κατάστασης ή ενός συστήματος …». Η μείωση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων ΔΕΝ είναι μεταρρύθμιση. Είναι ένα ΜΕΤΡΟ. Ο νόμος Γιαννάκου για τα πανεπιστήμια ΔΕΝ ήταν μεταρρύθμιση. Ήταν μιά συλλογή ΜΕΤΡΩΝ. Και ούτω καθεξής. Ο κ. Λούλης φαίνεται τους είπε ότι η λέξη «μεταρρύθμιση» πουλάει και την τσαμπουνάνε κάθε λίγο και λιγάκι.

  Τον υπερεκτίμησα τον κ. Σιούφα στο αρχικό μου σχόλιο. Το τελικό νομοσχέδιο για την έρευνα ήταν πολύ κατώτερο των προσδοκιών που δημιούργησαν οι αρχικές εξαγγελίες. Μειώνω το βαθμό μου σε 2.

 11. Stoned Says:

  Με διαφορά ο πιο άχρηστος υπουργός,ούτε περίπτερο δεν μπορεί να διοικησει,τα ρουσφέτια είναι το αγαπημένο του άθλημα,αν κοιτάξει κανείς τις προσλήψεις που έχει κάνει μόνο στην ΕΚΟ-Φ.Α θα καταλάβει,σχεδόν όλοι έχουν σαν τόπο καταγωγής την Καρδίτσα…Η νέα του ασχολία είναι να τσεκάρει άτομα που είναι στο πρόγραμμα Stage και αν είναι τυχεροί και έχουν σαν τόπο καταγωγής την Καρδίτσα έχουν και μία θέση στον Δημόσι Τομέα !!! Είσαι από Καρδίτσα ??? Ψήφισε Σιούφα !!! Κάπου θα σε βολέψει !!! Αν πάλι είσαι από κάποιο άλλο μέρος της Ελλάδος και δεν ανήκεις στην Νέα Δημοκρατία ατύχησες…θα απολυθείς διότι πίανεις χώρο ο κ.Σιούφας κάποιον Καρδιτσιώτη θα θελήσει να βολέψει !!!

 12. Ρουλα Says:

  Για μενα ο πιο αξιολογος και εργατικος υπουργος κυβερνησεως εδω και χρονια.Μακαρι να ειχαμε κι αλλους που να δουλευουν 14 ωρες την ημερα στο υπυργειο τους.Χαρηκα για την εκλογη του ως προεδρου της Βουλης και ειμαι σιγουρη πως θα φανει η δουλεια του.
  Βαθμος 5

 13. kostas Says:

  Από
  http://www.parliament.gr/ergasies/showfile.asp?file=end60413.txt

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα): Το λόγο έχει ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτριος Σιούφας.
  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΙΟΥΦΑΣ (Υπουργός Ανάπτυξης): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, παρακολουθήσατε όλοι τον μόλις κατελθόντα από το Βήμα Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Πιστεύω να κρατήσατε καλές σημειώσεις σε αρκετά σημεία από την ομιλία του. Θα σταθώ σε ορισμένα από αυτά.
  Πρώτα – πρώτα μέτρησε το πόσες εκλογές κέρδισε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. μέχρι το 2000. Θα μετράει το πόσες εκλογές θα χάνει στο εξής όπως το 2004.
  (Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
  Το 2008, το 2012, το 2016 και ακόμα παραπάνω.
  Αυτή είναι η πρώτη απάντηση.
  Η δεύτερη απάντηση: Φαίνεται ότι τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τον ενοχλεί και ο πρωταθλητισμός και οι επιτυχίες της χώρας. Και έδειξε ότι μάλλον ενοχλείται γιατί η χώρα κέρδισε ευρωπαϊκές πρωτιές στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, πέρυσι στη EUROVISION με την Έλενα Παπαρίζου και που ευχόμαστε όλοι και φέτος να κερδίσει με τη νέα τραγουδίστρια, η οποία βγαίνει να ανταγωνιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την Άννα Βίσση. Ε, αυτό το πράγμα δεν μπορώ να το καταλάβω. Αντί να χαίρεται γι’ αυτές τις επιτυχίες, αυτό αποτελεί αφορμή για κριτική στην Κυβέρνηση.
  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Εθνικό όραμα η EUROVISION!
  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΙΟΥΦΑΣ (Υπουργός Ανάπτυξης): Κύριε Πρόεδρε, η EUROVISION είναι μία πραγματικότητα εδώ και σχεδόν πενήντα χρόνια.
  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Εθνικό όραμα η EUROVISION! Εκεί φτάσαμε!
  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΙΟΥΦΑΣ (Υπουργός Ανάπτυξης): Και όσα χρόνια κυβερνούσε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αυτός ο διαγωνισμός γινόταν. Τώρα που έχουμε επιτυχίες, γιατί αυτό να ενοχλεί τον Πρόεδρό σας; Δεν μπορώ να το καταλάβω.
  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Δεν είναι εθνικός στόχος.
  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΙΟΥΦΑΣ (Υπουργός Ανάπτυξης): Το ποιος βάζει εθνικούς στόχους και αν είναι εθνικός στόχος, αυτό είναι άλλο θέμα και για άλλη συζήτηση.
  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Εξααγγλικανισμός της γλώσσας μας και εξαμερικανισμός της ζωής μας

  Εθνικός στόχος η γιουροβίζιον… αυτός ο άνθρωπος σήμερα κατέχει το τρίτο τη τάξει πολιτειακό αξίωμα αυτό του Προέδρου της Βουλής
  η Έφη Σαρρή και η Άντζελα Γκερέκου μας πειράζουν κατα τα άλλα..

 14. ΣΩΤΗΡΗΣ Says:

  και πόσα €€€€€? ε?….

 15. Θεμης Λαζαριδης Says:

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_03/11/2007_247565

  «Ο κ. Δημ. Σιούφας π.χ. ονειρευόμενος ρόλο αρχιτέκτονα στην ενεργειακή πολιτική της Ευρώπης άφησε την ελληνική επιχείρηση δέσμια της γραφειοκρατίας, ενώ, μαζί με τους συναδέλφους του στην κυβέρνηση, δεν έκανε τίποτε για να βελτιώσει τον ανίκανο κρατικό μηχανισμό και να εξαλείψει τους θυλάκους της διαφθοράς. Και ακριβώς για τους λόγους αυτούς δεν έρχεται κανείς ξένος να επενδύσει στη χώρα, ενώ όλο και περισσότεροι Ελληνες επιχειρηματίες επενδύουν στο εξωτερικό.»

 16. george Says:

  Aγαπητέ, παλαιοκομματοκός Σιουφας ανήκει στο πανθεον της ΑΣΗΜΑΝΤΟΤΗΤΑΣ. Μόνη του αξία το ότι διορίζει μόνο Καρδιτσιώτες, άνθρωποι είναι και αυτοί. Συγκεκριμένα στο Συνήγορο του Καταναλωτή διόρισε επτα διοικητικόυς (γραμματείς)κατα παρέκλιση κάθε διαδικασίας (που σημαίνει χωρίς διαγωνισμό), εκ των οποίων οι πέντε απο την Καρδίτσα. Μεικτός μισθός 1500 ευρώ περίπου .
  Διόρισε Συνήγορο ένα δικηγόρο που δεν έχει εμπειρία, δεν έχει μεταπτυχιακό αλλα και δεν μιλάει γρι ξένη γλώσσα (θα μου πεις μιλάει ο Σιόυφας, βλέπε http://papanotas.wordpress.com/2007/02/07/%ce%94%ce%b9-%ce%a0%ce%ac%cf%81%cf%84%ce%b9-%ce%99%cf%84%cf%83-%ce%8c%ce%b2%ce%b5%cf%81-%ce%94%ce%b7%ce%bc-%ce%a3%ce%b9%ce%bf%cf%8d%cf%86%ce%b1%cf%82/#comment-8189).
  Αυτό είναι το επίπεδο όλων των συνεργατών του Σιουφα (Ν.Στεφάνου,Δ.Παπαγιάννης) για ένα και μόνο λόγο: ο κοντός πρέπει να φαινεται ψηλότερος.

 17. george Says:

  SORRY, για τη βιασύνη αλλα οταν τα ειδα, «the party its over».

 18. george Says:

  ΑΛΛΟΥΝΟΥ!

  «Χάου μπου γιουρ ντού μίστερ Σιούφας; Ή η αγγλική άνευ διδασκάλου.

  Το βιογραφικό σημείωμα του προέδρου της Βουλής μας πληροφορεί πως ο κ. Σιούφας κατέχει την αγγλική γλώσσα. Μάλλον ως επτασφράγιστο μυστικό θα την κατέχει.

  Ο κ. Σιούφας βρέθηκε στο Σικάγο τον Σεπτέμβριο του 2005 καλεσμένος του ΣΑΕ στο πλαίσιο του συμποσίου για την τεχνολογία και επένδυση στην Ελλάδα. Ένα κιχ δεν είπε στ’ αγγλικά. Ούτε στην εναρκτήρια ομιλία του το πρωί, ούτε στην επίσημη ομιλία του αργότερα, ούτε στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του με τους Αμερικανούς παρευρισκόμενους, ούτε και στο ανεπίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Andrew Athens στους βασικούς συντελεστές του συμποσίου.

  Γι αυτό χαίρομαι ιδιαίτερα που ο κ. Σιούφας βρήκε χρόνο να εκπαιδευτεί στην αγγλική, τα τελευταία δύο χρόνια.»

 19. kostas Says:

  @ george
  τα αγγλικά του σε πείραξαν… ενώ απο ελληνικά σκίζει … Ο Σημίτης μπροστά του είναι ο Λυσίας.

 20. Γιώργος Says:

  Θυμάσται που ο Σιουφας έκανε τον «ψόφιο κοριό» και «ορκιζόταν» για την «ανεξαρτησία» των Ανεξάρτητων Αρχών όταν ΄φανερώθηκαν οι λαμογιές της επιτροπής ανταγωνισμού.

  Να πως αντιλαμβάνεται την ανεξαρτησία των αρχών.
  Η ανεξάρτητη αρχή Συνήγορος του καταναλωτή ιδρύθηκε επί των ημερών του πρίν την αποκάλυψη του σκανδάλου. Διόρισε για συνήγορο τον Ι.Αδαμόπουλο, κουμπάρο του τότε υφισταμένου του Γ.Γ.Ενέργειας Ν.Στεφάνου. Διόρισε για αναπληρωτή συνήγορο τον μετακλητό του υπάλληλο Γ.Δίελλα, διόρισε για βοηθό συνήγορο την Καρδιτσιώτισα Β.Μπώλου, διόρισε επτά γραμματείς (ανευ ΑΣΕΠ) εκ των οποίων οι πέντε από Καρδίτσα (υποθέτω και οι αλλοι δεν είναι τυχαίοι).
  Αφού λοιπόν διασφάλισε την ανεξαρτησία της νέας υπηρεσίας, … μας παραμύθιασε.
  Αλλά Ο Σιούφας και ο κλέφτης για κάποιο πρώτο χρόνο θα χαίρονται.

 21. SPORELEOS Says:

  Κυριοι οι ανθρωποι αυτοι ζουν με εισοδηματα των 30.000 euro
  μηνιαιως και δεν πληρωνουν ουτε ΟΤΕ ουτε βενζινη ουτε πανε
  στο Super Market και στην Λαική δηλ τι μπορει να πει στον κοσμο ενας τετοιος ανθρωπος
  μεδεν 0

 22. Νερατζια(ή) Says:

  Πέστα Γιώργο & sporeleos

 23. Νερατζια(ή) Says:

  Χρόνια πολλά κ. Ποιητά!!!!!!!!!
  το δώρο σου:

 24. Νερατζιά(ή) Says:

  «Ζήσε Μαύρε μου να πάρεις σύνταξη… »
  από κορυφή οπισθόφυλλου Νέων

 25. scepticusbatsicus Says:

  Ξυλινος ο λογος του,δε μου φαινεται να καταλαβαινει ή ακομα και να πολυπιστευει αυτα που λεει….

 26. Giorgos Says:

  Μπλέ λαμόγιο με συνεργάτη το κάθαρμα Στεφάνου. Ασπόνδυλος, προιόν του κομματικού σωλήνα, χωρίς γνώσεις της διεθνούς πραγματικότητας.
  Βαθμολογία -5.

 27. Θεμης Λαζαριδης Says:

  http://www.tovimadaily.gr//Article.aspx?d=20080626&nid=8997716&sn=&spid=

  Μ ε διακομματικό «ρουσφέτι» που επιχειρήθηκε να περάσει κρυφίως και αποκαλύφθηκε χάρη στην καταγραφή της διαφωνίας του ΚΚΕ τακτοποιούνται εκατοντάδες μετακλητοί και αποσπασμένοι υπάλληλοι που υπηρετούν στα γραφεία των κομμάτων στη Βουλή και κοινοβουλευτικών αξιωματούχων ή θα προσληφθούν- χωρίς καμία διαγωνιστική ή άλλη διαδικασία- ως τις προσεχείς εκλογές.

 28. AAT Says:

  @ Θέμης

  Μα, το κράτος είναι δικό τους.
  Ό,τι θέλουν μπορούν να το κάνουν.

  Γι’ αυτό δεν τους ψηφίζουμε άλλωστε;

 29. Θεμης Λαζαριδης Says:

  (μόλις το έστειλα μέσω email)

  Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής,

  ανακοινώθηκε πρόσφατα στα ΜΜΕ ότι δόθηκαν στη δημοσιότητα οι δηλώσεις πόθεν έσχες 580 τέως και νυν βουλευτών. Αποσπάσματα δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες. Όμως όσο και αν προσπάθησα, δεν μπόρεσα να βρω ΟΛΑ τα στοιχεία. Θα μπορούσατε να μου τα στείλετε, ή να με κατευθύνετε σε ένα μέρος όπου είναι αναρτημένα;

  Ευχαριστώ,

  Θέμης Λαζαρίδης

 30. maria Says:

  anaminate sto akoustiko sas!
  xxxx
  sobara perimeneis apantisei?

 31. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Κι όμως. Σήμερα με πήρε τηλέφωνο η προϊσταμένη του τμήματος Πόθεν Έσχες της Βουλής (άφησε μήνυμα). Μου είπε ότι τα Πόθεν Έσχες των βουλευτών δίνονται μόνο στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Φυσικά διαφωνώ με αυτό. Νομίζω ότι θα έπρεπε να είναι προσβάσιμα από κάθε πολίτη. Θα έπρεπε να είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο και μάλιστα με ορίζοντα πολλών χρόνων έτσι ώστε ο κάθε πολίτης να μπορεί να κάνει σύγκριση με προηγούμενες χρονιές.

 32. Δημήτρης Says:

  Αλλο ενα στοιχείο ανωριμότητας του πολιτικού συστήματος.
  Χρειαζόμαστε και μεις ενα «freedom of information act»
  Όλα στο φώς!

 33. Θεμης Λαζαριδης Says:

  http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=933641&lngDtrID=244

  «Σύμφωνα με την καταγγελία, στη νοθεία εμπλέκονται ο βουλευτής κ. Μπουγάς ως υπογράφων τα ψηφοδέλτια των βουλευτών, ο βουλευτής κ. Αγοραστός ως ψηφολέκτης, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ κ. Τραγάκης και η αναπληρώτρια γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Φεβρωνία Πατριανάκου.»

  Είδα το βίντεο και τα πράγματα είναι όπως τα λέει το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σιούφας διαψεύδει και δηλώνει ότι «Η διαδικασία της ψηφοφορίας για τροποποίηση των άρθρων του Συντάγματος στις 27 Μαΐου έγινε κατά άψογο, αδιάβλητο και απόλυτα διαφανή τρόπο.» Θα μας βγάλει στραβούς;

 34. kostas Says:

  Εκτός αυτού το περιστατικό έλαβε χώρα κάτω ακριβώς απο την έδρα του Προέδρου την ώρα που σε αυτήν καθόταν ο κ. Σιούφας . Άραγε δεν είδε τίποτα;

 35. george Says:

  Η νοθεία ήταν προφανώς εντολή άνωθεν. Ποιος βουλευτής θα έπαιρνε την πρωτοβουλία από μόνος του να κάνει κάτι τέτοιο; Το συμβάν αυτό επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά ότι οι πολιτικοί στην Ελλάδα δεν έχουν κανένα ηθικό φραγμό. Είδατε και την αντίδραση της ΝΔ? Θέλουνε να βγούνε κι από πάνω. Νομίζουν ότι απευθύνονται σε κάφρους που δεν καταλαβαίνουν. Το χειρότερο ξέρετε ποιο είναι όμως; Και αυτό το θέμα θα ξεχαστεί γρήγορα, όπως έχουν ξεχαστεί τόσα και τόσα.

 36. kostas Says:

  Η δήλωση του κ. Σιούφα εκτός που στερείται σοβαρότητας δε συνάδει και με το ύφος ενός Προέδρου της Βουλή, καθώς είναι απαράδεκτο να επιτίθεται ένας θεσμικός παράγοντας, ο χαρακτήρας του οποίου είναι βάσει του Συντάγματος διακομματικός, με τέτοιους χαρακτηρισμούς κατά ενος κοινοβουλευτικού κόμματος σε αυτήν την περίπτωση του ΠΑΣΟΚ.

  Ανεξάρτητα απο το αν έγινε νοθεία, αν συνέτρεχε λόγος για κάτι κλπ όφειλε να διατάξει τη διερεύνηση της υπόθεσης.

  Ο κ. Σιούφας είναι προφανές οτι είναι(απο την πρώτη στιγμή) ο πλέον ακατάλληλος γι αυτή τη θέση

 37. kostas Says:

  Δεν είναι και δεν ήταν ποτέ τίποτα άλλο απο ένα κομματόσκυλο πιστό στον Καραμανλή και χωρίς ιδιαίτερα προσόντα και γνώσεις(ούτε Αγγλικά δεν ξέρει).

 38. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Ο ΣΚΑΙ ήταν επιφυλακτικός. Είπαν ότι τα ψηφοδέλτια ήταν μηχανογραφημένα και απαιτούνταν υπογραφές βουλευτών, οπότε ήταν δύσκολη η νοθεία. Πρέπει τότε να μας εξηγήσουν οι εμπλεκόμενοι τι είναι αυτά που βλέπουμε. Π.χ., τι είναι το χαρτί που τσαλακώνει και βάζει στην τσέπη του ο Αγοραστός; Τα ψώνια για το σουπερμάρκετ;

 39. Θεμης Λαζαριδης Says:

  http://www.antinews.gr/?p=3225

  «Η προσωρινή γραμμή της ΝΔ απέναντι σε όλα αυτά είναι ότι οι βουλευτές είχαν γράψει το «ναι», το «όχι» και το «παρών» εκτός του ειδικού πλαισίου στο οποίο έπρεπε να τα βάλουν και γι αυτό τα …διόρθωσαν.»

  Χαχα! Μα τι είναι ρε παιδιά η Βουλή, νηπιαγωγείο;

 40. Manos Says:

  Συγχαρητήρια για το Νομοθετικό σας Έργο ως Υπουργός Ανάπτυξης, Ν. 2323/1995 Άρθρο 10 που με βάση την Απόφαση 3037/2008 του Συμβουλίου Επικρατείας κρίθηκε ότι αντίκειται στο Σύνταγμα.

 41. Kitsos Says:

  Μεταφέρω αυτούσιο ποστ από άλλο μπλογκ (ανεμολογίτες)!!!
  ———————————————————————————-
  Υιοί Σιούφα: “Βιομηχανία κατασχέσεων ακινήτων”
  Οι Γιώργος και Μάριος Σιούφας έστησαν “βιομηχανία”
  προσημείωσης ακινήτων για λογαριασμό όλων των τραπεζών –
  Τώρα κάνουν κατασχέσεις σε σπίτια δανειοληπτών που
  δεν μπορούσαν να πληρώσουν. Τα δυο αδέρφια έχουν
  εισόδημα ετησίως 634.000 Ευρω. Αυτή η καταγγελία
  βρίσκεται στο εξώφυλλο στο αυριανό “Πρώτο Θέμα”.
  Μια χαρά τα κατάφεραν οι αδερφοί Σιούφα
  ——————————————————————————–
  Ξυπνάτε ρε!!!
  Αυτοί δεν ήρθαν γιά να κυβερνήσουν την χώρα!
  Ηρθαν γιά να κάνουν -με δικαιολογία την πολιτική-
  μπίζνες!!!!

 42. spiros Says:

  Ο Σιούφας ως πρόεδρος της Βουλής, περνά απαρατήρητος. Δεν έχει πάρει καμία πρωτοβουλία γιά την αναβάθμιση του έργου, αλλά και του κύρους της Βουλής. Η μόνη πρωτοβουλία που πήρε ήταν όταν στη δεύτερη ψηφοφορία στη Βουλή γιά την άρση της ασυλίας του ανυπότακτου διαρκείας βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ.Αϊβαλιώτη «οργίασε» και «έδωσε τα ρέστα» του, ώστε ο πλαστογράφος βουλευτής – ο οποίος επί μία δεκαετία με πλαστά έγγραφα εξαπατούσε τις στρατιωτικές αρχές γιά να αποφύγει τη στράτευσή του, διαπράττοντας έτσι το πλέον ατιμωτικό αδίκημα – να μη βρεθεί αντιμέτωπος και δικασθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.
  Γιατί όμως η εύννοια Σιούφα στον πλαστογράφο βουλευτή;
  Τί κρύβεται πίσω από αυτή την περίεργη εύννοια;
  Τί συμφέροντα συνδέουν Σιούφα και Αϊβαλιώτη;
  Η υπόθεση δεν σταμάτησε στη ψηφοφορία.
  Θα αποκαλυφθεί σύντομα η αλήθεια και θα αποδοθούν ευθύνες.
  ΄Οπως αποκαλύφθηκαν τα κατορθώματα των υιών Σιούφα, τα λεγόμενα Γιου-Σουφάκια, που με πληστηριασμό έβγαλαν στο δρόμο μία φτωχή οικογένεια γιά χρέος 7.000 ευρώ, ως δικηγόροι εισπρακτικών εταιρειών των Τραπεζών.
  Από συνείδηση και ηθική Σιούφας και Γιου-Σουφάκια πάνε καλά.
  ΄Αντε και εις ανώτερα…..

 43. zizanio Says:

  Εγώ όταν έμαθα ότι έγινε πρόεδρος Βουλής σταυροκοπήθηκα.
  Τόση ένδεια πολιτικών προσωπικοτήτων! Είπαμε ότι τελειώσαν οι χαρισματικοί, μα τελειώσαν και οι μονόφθαλμοι για νξα επιμένουμε στους τυφλούς;

 44. ΝΙΚΟΣ Says:

  ενας μικρος καραγκιοζης χαλβας

 45. Παράγκας Says:

  εν τω μεταξύ στην Α.Κ.Τ.Υ. το 2009 μετά Χριστόν….
  Παρομοίωσε την Βουλή των Ελλήνων με αεροπλανοφόρο, που λειτουργεί 24 ώρες την μέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα….

 46. Παράγκας Says:

  http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=64671
  Κρίμα…..

 47. Θεμης Λαζαριδης Says:

  http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=16/10/2009&id=92512

  «Παράλληλα χθες αποκαλύφθηκε, δίχως να διαψευστεί από τον ίδιο όταν ρωτήθηκε σχετικά, ότι ο απελθών πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας, στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή, μονιμοποίησε στενούς του συνεργάτες. »

 48. pro Says:

  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_37_04/11/2009_1290309
  Περίληψη:
  »Την Κυριακή η εφημερίδα «Real News» δημοσίευσε με φωτογραφίες ένα απίστευτο θέμα. Στο ιστορικό κτίριο της Βουλής, ο τέως πρόεδρός της, κ. Δημήτρης Σιούφας, τοιχογράφησε τον εαυτό του και την κόρη του! Σύμφωνα με την εφημερίδα, η τοιχογραφία ολοκληρώθηκε λίγες μέρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών. Εγινε σε ένα χώρο ο οποίος βρίσκεται στην πλευρά της εισόδου επί της Βασιλίσσης Σοφίας, εκεί όπου οι υπάλληλοι της Βουλής υποδέχονται τους μαθητές.»

  Ότι υπήρξε άσος στο ρουσφέτι το ξέραμε. Ότι είναι τόσο μεγάλο ψώνιο που ντύνει τοίχους στη Βουλή με την αφεντομουτσουνάρα του και αυτή της κόρης του το αγνοούσαμε. Αν αυτοί είναι τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ καταλαβαίνει κανείς τι κατιμάς ακολουθεί.

 49. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Πρώτο Θέμα, σελ. 16

  70,000 ευρώ το χρόνο κόστιζαν οι καθημερινές ανθοσυνθέσεις στο γραφείο του κ. Σιούφα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: