Σαμαράς Αντώνης

Μεσσηνίας, ΝΔ

http://www.parliament.gr/synthesh/mp.asp?MPID=880

http://el.wikipedia.org/wiki/Αντώνης_Σαμαράς

Περίληψη 86 σχολίων:

(αρκετά από αυτά κοντά στις εκλογές φαίνονται «σικέ»)

Πολύ μεικτά σχόλια. Το παρελθόν πονάει. Μέσος όρος 23 βαθμών: 1.7

Advertisement

561 Σχόλια to “Σαμαράς Αντώνης”

 1. pro Says:

  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=363961&dt=31/10/2010
  Ο μηδενισμός του ελλείμματος τώρα γίνεται ισοσκελισμένος προϋπολογισμός. Αύριο μπορεί να γίνει οικονομική εξυγίανση, μεθαύριο συμμάζεμα των δημοσίων οικονομικών, αντιμεθαύριο πάλι ποιος ξέρει τι.
  Δυστυχώς για τον ίδιο δείχνει να πάσχει από το ίδιο πολιτικό σύνδρομο με τον ΓΑΠ. Επειδή δεν έχει σταθερές πολιτικές θέσεις και είναι λαϊκιστής διολισθαίνει σε αλλεπάλληλα ατοπήματα και πισωγυρίσματα που τον καθιστούν ευάλωτο στην κριτική και εν τέλει αναξιόπιστο.
  Όπως ο ΓΑΠ μας έλεγε προεκλογικά ότι θα εφάρμοζε Κευνσιανή πολιτική για να αντιμετωπίσει την επερχόμενη κρίση και αναγκάστηκε λίγους μήνες μετά να κάνει στροφή 180 μοιρών, έτσι και ο Σαμαράς επειδή ακριβώς δεν έχει στέρεες πολιτικές βάσεις λέει πότε το ένα πότε το άλλο και πότε το παράλλο. Το ότι γίνονται ρεζίλι από τέτοιες κωλοτούμπες δεν δείχνει να τους απασχολεί καθόλου, πάντως.

 2. Θεμης Λαζαριδης Says:

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_101_06/11/2010_421344

  Όταν φτάνεις να συγκρίνεσαι σε οικονομικά θέματα με τον Τσίπρα, έχεις πιάσει πάτο.

 3. GAETANO Says:

  ΕΡΙΞΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ,ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΑΥΤΟ .
  ΠΡΑΞΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ . ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙ’ΑΥΤΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΑΙΩΝΙΑ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

 4. ΑΡΓΥΡΗΣ Says:

  Ο ΣΑΜΑΡΑΣ θα γίνει πολυ σύντομα πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μέσα σε ένα μολίς χρόνο εξάφανισε μια διαφόρα 10,5 μόναδων. Είναι φανέρο πως το ΠΑΣΟΚ είναι μειοψήφια ελάχιστή στον Ελληνικό λαο. Την Κυριακή ενδέχετε η Ν.Δ να έχει 7 περιφέρειες μπλε και το Πασοκ μόλις 6. Μεγάλη νίκη για τον Αντώνη παρόλο τον βρώμικο πολέμο που γίνετε από τα μέσα μαζικής ενήμερωσής τον μεγαλοεργολάβων που στίριζουν με λύσα το Πασοκ.

 5. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Βέβαια. Το μόνο που ενδιαφέρει τον Σαμαρά στη φάση αυτή είναι να εδραιώσει την κυριαρχία του στο κόμμα. Ξέρει φυσικά ότι η καρέκλα του τρίζει. Για αυτό η πολιτικοποίηση των δημοτικών εκλογών, οι «αντιμνημονιακές» κορώνες, η δημαγωγία. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν τέτοιοι πολιτικοί. Αυτοί μας έφεραν προ της χρεοκοπίας.

 6. ΑΡΓΥΡΗΣ Says:

  Αυτό που μας έφερε στην χρεωκόπια ήταν το λέφτα υπάρχουν. Η για πολλόυς μήνες αδράνεια στην λήψη μέτρων το ανήλεες κύνηγί τον κόμματικων αντίπαλων ένω η παλιοτερη κάτασταση δεν κύνηγησε κάνεναν ένω αντίθετα μονίμοποιησε 70000 πρασινόφρουρους. Το οτί δεν πηραμε 25.000.000.000 ευρω με σχετικά χάμηλο επιτόκιο που θα μας γλιτωναν από τους εκβιασμούς των κερδόσκων. Οι σύνεχεις δήλωσεις για Τιτανίκους ναυάγια η επόμενες δήλωσεις οτί ήμαστε μια διαφθαρμένη χώρα η τώρινές δήλώσεις για έκλόγες . Κάθε φόρα που μίλαει ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ανέβενουν τα σπρεντ 300 μόναδες βάσεις. Τα 58 ακίνητα του ΠΑΓΚΑΛΟΥ τα 21 ακίνητα του ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ οι μίζες του ΜΑΝΤΕΛΗ και του ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ οι ολυμπιακοί αγώνες οι φούσκές του χρήματιστήριου τα 2.530 ευρώ λογαριασμος τηλέφωνου του ΠΑΓΚΑΛΟΥ τα 2600 ευρώ λογαριαμος κινητου του ΠΑΜΠΟΥΚΗ κάλα ροζ τηλέφωνα περνανε? Οι ελλήνοποιησεις 600.000 μετανάστων ψηφοφορων του ΠΑΣΟΚ οι στημένες δημοσκοπησεις οι τσιρίδες των ΠΑΣΟΚΩΝ με κοκκινισμενα ποτεσιομετρα για να μην μπορεί να ακουστεί αντιλογος στα κάναλια οι κυβερνήτικοί εκπρωσωποι δήμοσιογράφοι.

  ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ Η ΦΤΩΧΙΑ ΤΑ ΣΥΣΙΤΕΙΑ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ. ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ.

  ΑΥΤΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

 7. pro Says:

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_74_12/11/2010_422116

  Εύρηκα!
  Πώς γίνεται να μην καταλαβαίνει ότι η τακτική του «ώριμου φρούτου» είναι τελείως απρόσφορη, όταν δεν υπάρχουν πια περιθώρια δανεισμού από τις διεθνείς αγορές; Πώς γίνεται να μην καταλαβαίνει ότι το έλλειμμα δεν περιορίζεται με μαγικές συνταγές και χωρίς επώδυνες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες; Πώς γίνεται, εν πάση περιπτώσει, να έχει σπουδάσει στο Χάρβαρντ και παρ’ όλα αυτά να έχει μείνει τόσο Καλαμάτα; Αυτά είναι ερωτήματα για την περίπτωση του Αντώνη Σαμαρά, που πάντα με απασχολούσαν και στα οποία δεν μπορούσα να βρω τις απαντήσεις. Ωσπου χθες, ξαφνικά, εκεί όπου κοιτούσα τις φωτογραφίες της επικαιρότητας, είδα την απάντηση σε μία από αυτές! Εδειχνε τον πρόεδρο της Ν. Δ. να συζητεί με μια παρέα νέων σε ένα καφενείο της Χίου. Τότε συνειδητοποίησα ότι, κάθε φορά που επισκέπτεται μια πόλη, τον βλέπω πάντα στις φωτογραφίες να ακούει -σύννους και περίφροντις- τις απόψεις που του εκφράζουν διάφοροι νεαροί, οι οποίοι, σε ώρες εργάσιμες, λιάζονται στην καφετέρια με τη φραπεδιά στο χέρι! Ετσι εξηγείται, λοιπόν, η προσκόλλησή του στον πολιτικό λόγο του αδιέξοδου, καφενειακού λαϊκισμού…

  Πραγματικά, ο δημόσιος λόγος του Σαμαρά δείχνει να είναι εντελώς καφενειακός. Πιασάρικες ατάκες, επιχειρηματολογία αντίστοιχη έκθεσης ιδεών στο Λύκειο, και από εμβάθυνση μηδέν.
  Δυστυχώς αντίστοιχο είναι και το επίπεδο του δημόσιου λόγου του ΓΑΠ.

 8. Παράγκας Says:

  “Την υπογραφή του Αντώνη Σαμαρά φέρει η ολοκλήρωση και παράδοση του Μουσείου της Ακρόπολης, έργου παγκόσμιας εμβέλειας. Αυτό κληροδότησε, μεταξύ των άλλων, ως υπουργός Πολιτισμού, στους συμπολίτες μας και στην παρούσα κυβέρνηση, έχοντας παράλληλα διευθετήσει, με τη γνωστή τροπολογία, και το ευαίσθητο θέμα των συμβασιούχων.
  Τροπολογία, της οποίας την επέκταση ζητούν και οι ίδιοι οι συμβασιούχοι, σήμερα”……

  (Απορία: Οι υπάλληλοι του Μουσείου μιλάνε καλαματιανά ή είναι απλές φήμες;;;)

  Ε;;;

 9. ΑΡΓΥΡΗΣ Says:

  Οι νεοι ανθρωποι είναι η ελπίδα της πατρίδας μας . Αυτοί είναι που θα φτιάξουν την ΕΛΛΑΔΑ της ελπίδας. Μας κατηγορείτε οπως πάμε στις καφετέριες ίσως αυτός είναι ο σκοπος της κυβερνήσης να μην έχουμε φράγκο ουτέ για κάφε στο καφενείο! Υπαρχουν νεοί ανθρωποι που είναι επιστημονες και κανουν δουλείες του ποδαριού για να μπορεσουν να επιβιωσουν και να συντήρησουν την οικογενεία τους αρκέτα με τα κλίσε και τους αφορισμούς! Είδαμε και τους σοφους γερόντες απο τα χαρβαρντ και τα γκρίζα μουστάκια που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία.

  Η Ακρόπολη δεν είναι παγκοσμία κληρονομια. Την ακρόλολη την έχτισαν οι προγονοί μας. Ανήκει στους ΕΛΛΗΝΕΣ και σε κάνεναν άλλο. Οι εργαζόμενοι υπέρασπιζονται το μνήμειο και την εθνική μας κληρονομία. Σκοπός της κυβέρνησης είναι το ξέπουλημα άκομα και της Ακρόπολης στα ξένα οικονομίκα σύμφεροντα.

 10. Ανδρέας Says:

  Ποιό είναι, αλήθεια, το πραγματικό αποτέλεσμα των εκλογών για την ανάδειξη τοπικών αρχόντων; Αυτό που τα πλείστα ΜΜΕ αποσιώπησαν, για ευνόητους «πράσινους» λόγους; Και αυτό που η ανικανότητα του επικοινωνιακού επιτελείου της Ρηγίλλης δεν κατάφερε να προβάλει παρά μόνον αποσπασματικά και με τρόπο «εύθυμο»; Ότι στον πρώτο γύρο των εκλογών, εκεί που όλα τα κόμματα του πολιτικού σκηνικού λαμβάνουν μέρος, η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχει πέσει στο απολύτως διαχειρίσιμο μέγεθος του 2%. Ότι με το υφιστάμενο, προ του Καλλικράτη, σύστημα η ΝΔ κερδίζει 32 νομούς έναντι 24 του ΠΑΣΟΚ, δηλ. 5 έναντι 8 περιφερειών του ΠΑΣΟΚ, όταν ένα χρόνο πριν το σκορ ήταν 0-13. Και ότι με βάση τα αποτελέσματα του δευτέρου γύρου οι υποψήφιοι περιφερειάρχες του ΠΑΣΟΚ κέρδισαν περίπου 1εκ. 887χιλ. ψηφοφόρους (50,8%) έναντι 1εκ. 825χιλ. της ΝΔ (49,2%). Και αυτά σε ένα χρόνο μέσα. Ανατροπή πολιτικού σκηνικού δεν είναι αυτό;

  Φυσικά τα «περί ολικής επαναφοράς» ήταν υπερβολικά. Άλλωστε η ΝΔ έχασε τη μάχη των εντυπώσεων χάνοντας την Αθήνα και τη συμπρωτεύουσα. Και φυσικά πρέπει να καταγράψουμε ότι στον πρώτο γύρο η μείωση της ψαλίδας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου και η παρεούλα του έχασαν μέσα σε ένα χρόνο 1εκ. ψηφοφόρους. Αν είναι ποτέ δυνατόν! Έχασε και η ΝΔ όμως. Και αυτό θα έπρεπε και πρέπει να προβληματίσει τη ΝΔ. Θριαμβολογικά συμπεράσματα δεν νοούνται. Αλλά σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ δεν τα πήγε χάλια στις εκλογές. Εξ ου και το σχέδιο Μπακογιάννη για απορρύθμιση της ΝΔ με τη μαζική φυγή βουλευτών που συντελείται τις τελευταίες μέρες.

  Ο Σαμαράς πρέπει να ανασκουμπωθεί και να τα αλλάξει όλα στη ΝΔ. Και να ξεκινήσει με το επικοινωνιακό επιτελείο και δη και τον εκπρόσωπο τύπου. Πρέπει να εμποτιστεί η ΝΔ με νέο αίμα. Νέους ανθρώπους, αξιόλογους βεβαίως, όχι όπως τον κ. Κικίλια, ο οποίος μπορεί να είναι «καλό παιδί», αλλά με μια ξύλινη γλώσσα όπως αυτή των πολιτικών του ’80. Μόνο έτσι θα μπει τρικλοποδιά στα όσα σχεδιάζει η Ντόρα Μπακογιάννη για τον διασυρμό της ΝΔ.

 11. Sakis Says:

  «Πώς γίνεται, εν πάση περιπτώσει, να έχει σπουδάσει στο Χάρβαρντ και παρ’ όλα αυτά να έχει μείνει τόσο Καλαμάτα;»

  Πολύ ωραία ατάκα! Θα τη λέω κι εγώ φίλε προ…
  Τώρα για να είμαστε ειλικρινείς και να μιλάμε σοβαρά, αυτό το οξύμωρο που είπε πιο πάνω ο φίλος προ αποτελεί μονόδρομο για τον Σαμαρά. Γιατί στον αντίποδα βρίσκεται ο ΓΑΠ που είναι Χάρβαρντ και έχει μείνει USA και Europe. Πρέπει και ο Σαμαράς να μπορέσει ν’αντιτάξει κάτι για να επιβιώσει. Από εκεί και πέρα, πολλά υπόσχεται (μηδενισμό του ελλείμματος, οικονομική εξυγίανση κλπ) αλλά και που τα υπόσχεται, δε θα τα κάνει ποτέ γιατί δε πρόκειται να δει κυβέρνηση. Και δε θα δει κυβέρνηση αφενός γιατί η Μπακογιάννη και ο Καρατζαφέρης θα του κόψουν ποσοστά, αφετέρου γιατί ο κόσμος θα βγάλει πάλι τον ΓΑΠ. Επομένως η κριτική μας θα πρέπει να επικεντρωθεί στο κατά πόσον κάνει σωστή αντιπολίτευση. Αυτό που θα πρέπει να του αναγνωρίσουμε, είναι πως είναι συνεπής στον αντιμνημονιακό του λόγο. Για τα άλλα που ειπώθηκαν πιο πάνω, ότι δηλαδή πλέον ταυτίζονται οι απόψεις του με ΚΚΕ και Τσίπρα, αυτό δεν νομίζω πως είναι κατ’ανάγκη κακό. Άλλοι οι λόγοι που οδήγησαν τον Σαμαρά να έχει αυτήν την πολιτική και άλλοι της Κουμουνδούρου και του Περισσού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: