Παπακωνσταντίνου Γιώργος

Κοζάνης, ΠΑΣΟΚ

http://www.parliament.gr/synthesh/mp.asp?MPID=862

170 Σχόλια to “Παπακωνσταντίνου Γιώργος”

 1. isi Says:

  Κύριε,

  δεν είναι σκοπός μου στη σελίδα «αξιολόγησης» του υπουργού οικονομικών της χώρας να καταθέσω τα ατομικά μου βιώματα και λυπάμαι αν απ’ όσα έγραψα καταλήξατε σε αυτό, ωστόσο, αν πραγματικά σας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο θα μπορούσαμε ίσως να πιούμε ένα καφέ ή να σας στείλω με e-mail ένα βιογραφικό μου και μια σύντομη οπτική μου για την παιδεία στην Ελλάδα, τουλάχιστον τις δεκαετίες που τη βίωσα.

  Δε θα ήθελα να αμφισβητήσω την αγαθή πρόθεση της ερώτησής σας για τα δημόσια Ιδρύματα Επαγγελματικής Κατάρτισης αλλά ίσως θα έπρεπε πρώτα να έχετε απαντήσεις στα ερωτήματά σας για να παραθέσετε τις όποιες προτάσεις σας όταν αυτές εκφράζονται τόσο απόλυτα (αφορούν πρακτικές εφαρμογές), απευθύνονται σε τόσο εύρη κοινό και αφορούν τις τύχες συνανθρώπων μας. Το κάνουμε πολλοί αυτό, με απίστευτη ευκολία και σιγουριά ξεστομίζουμε κουβέντες για θεσμούς, φορείς, λειτουργήματα, επαγγέλματα, ανθρώπους χωρίς να αναλογιζόμαστε τις επιπτώσεις που χρόνια τώρα έχει αυτό στην κοινωνική συνοχή, στην διακίνηση ιδεών, στην εξέλιξη της κοινωνίας μας.

  Προχθές δολοφονήθηκε ένας νέος, χθες δολοφονήθηκαν τρεις εργαζόμενοι και πόσοι και πόσα πιο πριν συνάνθρωποί μας ζουν πραγματικά κάτω από το όριο της φτώχιας και όλοι αύριο μπορεί να έχουμε τις ίδιες τύχες. Δεν ήρθε ακόμη η ώρα να διορθώσουμε πραγματικά τα λάθη μας, δεν ήρθε η ώρα να παλέψουμε για το μέλλον όλων μας..

  Τέλος πάντων δεν έχω πρόθεση να κάνω μελό κήρυγμα. Είναι αλήθεια πως κάποιοι στον ΟΕΕΚ και στα ΙΕΚ και στα Ε.Π.Λ. και στο ΕΣΥ και στα Πανεπιστήμια και στο ΙΚΑ σ’ όλο το δημόσιο καταχράστηκαν χρόνια τώρα και τον πλούτο και την εξουσία και απαξίωσαν κάθε έννοια προσφοράς, πρόνοιας και υψηλού φρονήματος ε, δεν τους τιμωρούμε ας μην διαιωνίζουμε το έργο τους, είναι και κάποιοι που δούλεψαν σκληρά σε πείσμα όλων αυτών δεν φτάνει που δεν τους επιβραβεύουμε ας μην τους ακυρώνουμε από πάνω, δεν είναι η κατάργηση το ζητούμενο είναι η ανασυγκρότηση.

 2. pro Says:

  Πάντως, η αλήθεια είναι πως η κατάσταση στα δημόσια ΙΕΚ είναι επιεικώς, πολύ άσχημη. Αυτό επιβεβαιώνεται και από σπουδαστές των ΙΕΚ και απο διδάσκοντες. Έτσι όπως λετουργούν σήμερα νομίζω μονο κατ’ επίφαση εξειδίκευση προσφέρουν. Η κατάργησή τους αποτελεί ίσως την πιο ριζοσπαστική λύση. Ως αντάλλαγμα θα μπορούσε να δίδεται ένα ποσό ως βοήθημα σε όσους θέλουν να παρακολουθήσουν κάποιο ιδιωτικό μεταλυκειακό πρόγραμμα, υπό προυποθέσεις όμως. (Πχ ένα μέρος του ποσού να δίδεται μετά την επιτυχία στις εξετάσεις πιστοποίησης του ΟΕΕΚ.)

 3. isi Says:

  » “εννοείται” είναι παθητική φωνή Αντώνη. “εννοείτε” θέλεις να πεις. Δεν σας τα μαθαίνουν αυτά στο σχολείο; Σόρρι που σε προσβάλλω, αλλά αν δε μάθεις να γράφεις σωστά δεν θα σε παίρνει κανείς στα σοβαρά. Δεν υπάρχει spell-checking πρόγραμμα για ελληνικά; (Αν υπάρχει, ενδιαφέρομαι και γω …)
  Η φράση “revolving door” χρησιμοποιείται εδώ στην Αμερική »

  «Πάντως, η αλήθεια είναι πως η κατάσταση στα δημόσια ΙΕΚ είναι επιεικώς, πολύ άσχημη. Αυτό επιβεβαιώνεται και από σπουδαστές των ΙΕΚ και απο διδάσκοντες.¨»

  Πάντως η αλήθεια είναι πως είμαι τυχερή που έκανα πολλά ορθογραφικά λάθη στο παραπάνω κείμενο κι έτσι βαρέθηκες να με προσβάλεις κι έμενα όπως τον φίλο Αντώνη.
  Γι’ αυτό στα επόμενα γραπτά μου χρησιμοποιώ spell checking program που εδώ στην Ελλάδα έχουμε
  Γιατί μια ακόμη αλήθεια είναι πως η δημόσια δωρεάν παιδεία εδώ στην Ελλάδα διαθέτει δασκάλους που αν δεν τους ενοχλήσεις δε σε ενοχλούν, καθηγητές που σε στέλνουν για σουβλάκια τη διδακτική ώρα ε, και στο ΙΕΚ πια είναι αργά να σου μάθουν ορθογραφία…
  Αλλά τι να σου λέω τώρα…αφού τους ανορθόγραφους δεν τους παίρνει κανείς στα σοβαρά…
  Εμπρός λοιπόν στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας κι αν ο μπαμπάς δεν έχει λεφτά και το παιδί δεν παίρνει τα γράμματα έχει και φανάρια εδώ στην Ελλάδα!!! Έτσι !!
  Υπουργέ!!!!Βοήθεια!!!!
  Νόμιζα πως έχουμε ξεφύγει από αυτές τις νοοτροπίες εδώ στην Ελλάδα αλλά βλέπω πως κάνουν ταξίδι «παν- κατ» (που θα ‘λεγε και η Βολιώτισσα γιαγιά μου, τότε που μόνο τα πλούσια, καλά κορίτσια δικαιούντω κατ’ οίκον διδάσκαλο) κι εκεί στην Αμερική…
  Γεια σου ρε «αριστερά»!!!Γι’ αυτό ο κοσμάκης έβγαλε με 10 μονάδες διαφορά το Γιωργή
  Γιατί εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν οι γερμανοτσολιάδες, η ελίτ διανόηση και οι δημοκράτες άνθρωποι …Αλλά όπως είπε και ο Τσίπρας «δεν αντιλαμβανόμαστε όλοι την πατρίδα με τον ίδιο τρόπο» Εγώ πάλι δεν αντιλαμβάνομαι πως ο Τσίπρας αντιλαμβάνεται!!!

 4. ΚΩΣΤΑΣ Says:

  Θεωρώ ότι είναι ότι καλύτερο θα μπορούσαμε να έχουμε στη θέση του Υπ.οικ.-δεν εννοώ φυσικά ότι δεν υπάρχουν και άλλοι-εξίσου ικανοί-. Ομως ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει δείξει μέχρι τώρα ότι δουλευει πολύ και μεθοδικά,πιστεύει αυτό που κάνει και το υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο. Εχει και τσαμπουκά, είπε ότι θα λιώσει τους φοροφυγάδες και φαίνεται διατεθειμένος να το κάνει. Μιλάω για γιατρούς μεγάλους, επιχειρηματίες μεγάλους κλπ. ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν μόνο λόγια, λόγια και επί της ουσίας μηδεν στο πηλίκο. Τα πράγματα φίλοι πρέπει να πηγαίνουν step by step που λένε και οι φίλοι μας οι αμερικάνοι. Πρέπει πριν να κυνηγήσεις τη φοροδιαφυγή ανελέητα και -τότε και μόνον τότε- θα πείσεις τους συνήθεις φορολογούμενους μισθωτούς και συνταξιούχους να δώσουν το υστέρημα τους για την πατρίδα. Αν δεν κάνεις το πρώτο, δεν μπορείς να πετύχεις το δεύτερο. Ο κ. Παπακωνσταντίνου φαίνεται ότι και το πρώτο έχει την τόλμη να κάνει και το δεύτερο έχει μεγάλες πιθανότητες να πετύχει. Οχι σαν τους προηγούμενους που ξεζούμιζαν τους φουκαράδες και άφηναν τους μεγαλοφοροφυγάδες να οργιάζουν. Τώρα αν θα του βγεί το θέμα της ανάπτυξης, εξόδου από το τούνελ κλπ. κλπ. αυτά εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Ευχομαι να του βγεί και για το καλό όλων μας!!!!!

 5. Παράγκας Says:

  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=32357148

  «Αδιάφθοροι για τους αδιάφθορους της Εφορίας»

  Γιατί έχω την αίσθηση ενός de javou (τώρα πάλι);;

 6. Σημίτης Says:

  Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι είναι άσχετος.

  Στα ευρωπαϊκά μμε δημοσιεύονται δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΕ, που λένε:
  «»Αυτός δεν έλεγε ότι δεν πρόκειται η Ελλάδα να χρεωκοπήσει? Ε τώρα γιατί να τον πιστέψουμε???»»

  Φίλε, ότι δουλεύει πολύ δεν το αμφισβητεί κανείς. Την ικανότητά του να παράγει αποτέλεσμα αμφισβητούμε.

 7. kostas Says:

  Νομίζω οτι τον είχα υπερεκτιμήσει. Λειτουργεί πολύ επικοινωνιακά, πράγμα που είναι περιττό για ένα τόσο κρίσιμο Υπουργείο και παράγει ελάχιστο ουσιαστικό έργο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οτι δεν μπορεί να μαζέψει τις διαρροές που προέρχονται απο το Υπουργείο του και κάνουν τεράστια ζημιά και απο την άλλη είναι κάτι παραπάνω απο σίγουρο οτι οι διαπραγματεύσεις που κανει στο εξωτερικό είναι κάκιστες. Προφανώς για το οτι προσφύγαμε στο μηχανισμό η ΝΔ έχει τεράστια ευθυνη και ίσως να ήταν αναπόφευκτο αλλά αν είχε κάνει καλύτερες διαπραγματεύσεις και λειτουργούσε πιο ουσιαστικά, κάτι μπορεί να είχε γίνει. Εκτος αυτού υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στον τομέα του σε κρίσιμους τομείς(αλλαγή τρόπου λειτουργίας εφοριών, υπερχρεωμένα νοικοκυρια κ.α) Στον τομέα της φοροδιαφυγής κάτι γίνεται αλλά η δημοσιοποίηση λιστών με ονόματα είναι αστεία και επικοινωνιακά τεχνασματα. (Δεν πρόκειται να χάσει πελάτες ένας γιατρός άμα φοροδιαφεύγει)
  Απο την άλλη όποτε κάτι δεν τον συμφέρει τα φορτώνει μέσω διαρροών σε άλλους Υπουργούς
  Ελπίζω να αντικατασταθεί σύντομα και να πάει σε κανένα μικρότερο Υπουργείο.

 8. Necton Says:

  Τελικά κύριε υπουργέ η μόνη ιδέα για ανάπτυξη σε αυτή τη χώρα παραμένει το σεξ ή σκεφτήκατε κάτι καινούργιο;;;;

  (Ρωτάω για να ξεαγχωθούμε και να αποδώσει το μέτρο στο συντομότερο δυνατό…)

 9. Θεμης Λαζαριδης Says:

  http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=181513

  Αδυνατώ να καταλάβω τη λογική αυτού του διορισμού. Τι σχέση έχει ένας καθηγητής Φυσικής με διαχείριση ακινήτων; Γιατί πρέπει τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα να ανακυκλώνονται συνεχώς σε θέσεις εξουσίας;

 10. kostas Says:

  Πρώτος στην επικοινωνία και στις παραπολιτικές, υστερεί βέβαια στην επιλογή των καταλληλων προσώπων για τη στελέχωση του Υπουργείου και κυρίως στην οργάνωση του Υπουργείου του, για την ακρίβεια είναι παιδική χαρά. Το τελευταίο κατόρθωμα του μέγα αυτού πολιτικού ήταν οτι την τελευταία εβδομάδα ξέχασε να καταβάλλει τους μισθούς δυο μηνών των υπαλλήλων της ΕΘΕΛ, με αποτέλεσμα τα ξένα μέσα να κάνουν λόγο για στάση πληρωμών.
  Σημειωτέον, η ΕΘΕΛ και ο ΟΑΣΑ πρέπει να εξυγιανθούν ωστόσο συτό είναι μακροπρόθεσμο, θα υλοποιηθεί σε 1-2 χρόνια, προς το παρόν οφείλουν να καταβάλλουν τους μισθούς όλων των εργαζομενων, διαφορετικά ας τους απολύσουν, δε διαφωνω με κάτι τέτοιο αν υπάρχει πλεονάζον προσωπικο που έχει διορισθεί παράνομα( βλ Αγρογη)
  Το λέω αυτό γιατι αυτη είναι η γραμμη άμυνας του Παπακωνσταντίνου, λέγοντας οτι δεν μπορεί να χρηματοδοτεί ελλειμματικούς οργανισμούς.

 11. Πιππης Says:

  1) Είναι αναμβισβήτητα νεοφιλελεύθερος.

  2)Είναι οπαδός της λογικής, «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

  3) Δεν έχει «πολιτική» ηθική αυτό του δίνει την δυνατότητα να καταργεί αναδρομικά νόμους να μη τηρεί το σύνταγμα να ψηφίζει αντισυνταγματικούς νόμους, δεν έχει πολιτική κουλτούρα παρά μόνο τεχνοκρατική.

  4)Είναι αντιπαθητικός σαν φυσιογνωμία και σαν άνθρωπος.

  5)Δεν (ή δεν το νοιάζει) αντιλαμβάνεται την αδικία των πράξεων του, κάτι που συνδέεται με το (2)

  6)Δεν μπορεί να κριθεί σαν υπουργός παρά μόνο σαν υπαλληλος του ΔΝΤ.

  7)Δείχνει μεγάλη σκληρότητα απέναντι στο ελληνα εργαζόμενο και αντιθέτως είναι μεγάλη «κοτα» απέναντι στους υπαλληλους του ΔΝΤ.

  8)Είναι δεξιός (ανηψιός του Μ. Παπακωσταντίνου υπουργού του Μητσοτάκη).

  9)Δεν τον γουστάρω καθόλου ποτέ δεν θα το ψήφιζα ούτε θα ήθελα ποτέ να κάνω παρέα μαζί του να ακούσω τις απόψεις του. Μου είναι τρομερά αντιπαθής άνθρωπος και αδιάφορος πολιτικός.

  10)Είναι τόσο «υπερόπτη» που δεν τον ενδιαφέρει τι γράφεται ή τι λέγεται γι αυτόν. Δεν τον νοιάζει μας έχει γραμμένους όλους μας (τους εργαζόμενους).

  Είναι ντροπή και κατάντια για το ΠΑΣΟΚ να έχει τέτοιους υπουργούς, δεν θα το ήθελα ούτε για γείτονα.

 12. nikitsirka Says:

  Κυριε Υπουργε
  Σας εκτιμω πολυ για τις απεγνωσμενες προσπαθειες που κανετε για να διορθωσετε λαθη που εκαναν προκατοχοι σαςαπο το 1981.Και συμφωνω για τισ περικοπες στισ συνταξεις μας.Η οικογενεια μου εδωσε πολυ αιμα για την πατριδα. Οποτε οπως καταλαβαινετε ειναι το λιγοτερο που μπορουμε ολοι εμεις οι συνταξιουχοι να πραξουμε .Ειναι υποχρεωση μας.ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.
  Πιστευα οτι στο κρατος αυτο ειμαστε ολοι ισοι.Αλλα ΟΧΙ δεν ειναι ετσι τα πραγματα.Υπαρχουν π.χοι υπαλληλοι της βουλης που κρατουν τα προνομια τους!Σε αυτους τους δυσκολους καιρουςοι δικαστικοι παιρνουν αναδρομικα πολλων χιλιαδων ευρω ο καθενας.μπονουςστην ερτ.κ.λ.π.γιατι -γιατι κ .υπουργε?ς μην ξεχναμε τους παχυλουσ μισθους στον ΟΣΕ.Το ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΟΥ ΠΑΣΚ αλλαξτετο σε ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.!!

 13. Παράγκας Says:

  Οι τράπεζες παρουσιάζουν κέρδη πάντως. Χρειάζονται βοήθεια;;;;;;;

  (Υ.Γ. Τι άλλο αναφέρει το Μνημόνιο της Τριμερούς και δεν έχει…μεταφραστεί στα ελληνικά;;;;;;)

 14. kostas Says:

  Η πιο αποτυχημένη επιλογή του ΓΑΠ. Κυριολεκτικά έχω χάσει πάσα ιδέα τον είχα σε μεγάλη εκτίμηση. Κάνει τη μια μπαρούφα μετα την άλλη δεν κάνει καλές διαπραγματεύσεις και κάνει ότι του λέει η τρόικα, τα έσοδα έχουν πιάσει πάτο, η φοροδιαφυγή είναι ανεξέλεγκτη κ.α. Φαγώθηκε να ληφθούν σκληρα μέτρα, το αποτέλεσμα των όποίων είναι τεράστια ύφεση και λουκέτα, πράγμα που με μαθηματικήα ακρίβεια οδηγεί σε ανεργία, μειωμένα φορολογικά έσοδα και ακόμα μεγαλύτερα δημοσιονομικά προβλήματα.
  Θα είναι μεγάλη αδικία να φύγει η Κατσέλη αν γίνει ανασχηματισμός. Και η Κατσέλη έχει λάθη και παραλείψεις αλλά μπροστα σε αυτα του Παπακωνσταντίνου είναι αστεία.
  Μακάρι να τον διώξει ο Παπανδρέου ή να τον κάνει Κυβερνητικό Εκπρόσωπο(μόνο γι΄αυτό κάνει), ευελπιστω μιας που είναι απρόβλεπτος.

 15. Θεμης Λαζαριδης Says:

  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=358457&dt=05/10/2010

  Και πάλι το βάρος δίνεται στους φόρους και όχι στην περικοπή των δαπανών. Δεν βλέπω να γίνεται σοβαρή δουλειά για τον εντοπισμό και την περικοπή της σπατάλης στο δημόσιο. Οι καταργήσεις/συγχωνεύσεις οργανισμών που εξαγγέλθηκε ήταν αστείες.

 16. Κώστας Παναγόπουλος Says:

  Περαίωση η πλήρης αποτυχία της πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών.

  Άδικο μέτρο επιβραβεύει τους κλέφτες των φόρων

  Θυμάμαι (το έχω αυτό) δήλωση του κ. Παπακωσταντίνου ότι τα νέα μέτρα θα παρθούν με κάποιον άλλο υπουργό, διότι αυτό θα σημαίνει ότι θα έχει αποτύχει και θα έχει παραιτηθεί.

  Περιμένω να το κάνει αν και δεν το νομίζω. Δεν είναι η πρώτη φορά που λέει ψέμματα.

  Υποψιάζομαι πως θα πει δεν είναι νέα μέτρα αλλά επικαιροποίηση του μνημονίου. Όπως είπε και ο Νικος Κοτζιάς, μπορεί να είναι ένας καλός οικονομολόγος (ειναι?) αλλά δεν κάνει για υπουργός οικονομικών διότι εκεί πρέπει να έχεις διαπραγματευτική ικανότητα. Δεν μπορεί ο κ. Παπακωσταντίνου με μια μεταπτυχιακή φοιτήτρια τη κ. Μονα Παπαδάκου να διαπραγματευονται με τους γκουρού της διαπραγμάτευσης του ΔΝΤ.

  Απλά ο υπουργός είναι ανεπαρκής για τα καθήκοντα που έχει, θα προτιμούσα να δω τον πρωθυπουργό να τον αντικαταστήσει.

  Κ.Παναγόπουλος
  Οικονομολόγος DBA

 17. kostas Says:

  Ξέχασες να αναφερθείς και στην τροπολογία για τα πλαστα τιμολόγια(ποιον αφορούσε άραγε) που τελικά απεσύρθη

 18. Αθηνά Says:

  Το πρόβλημα κατά κύριο λόγο είναι η γενικότερη διάλυση της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Δεν φταίει ο Παπακωνσταντίνου, και αλλοι υπουργοι που προσπαθούν, αν ο Ραγκούσης δεν κάνει καλα την δουλεια του. ο ελεγκτικός και εισπρακτικός μηχανισμός παραμένει με ανοιχτές τις πληγές του. Αυτές αφορούν στη στελέχωση των εφοριών στη θέση των προϊσταμένων.

  οι διαδικασίες, που προβλέπει ο νόμος Ραγκούση και από τις οποίες δεν έχει εξαιρεθεί το υπουργείο οικονομικών, είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση στελεχών στο Δημόσιο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές εφορίες να παραμένουν χωρίς προϊστάμενο, καθώς πολλοί έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί και δεν έχουν αντικατασταθεί.

  Ακέφαλες παραμένουν ακόμη και οι περισσότερες τελωνειακές μονάδες, και κυρίως οι πλέον σημαντικές, που λειτουργούν χωρίς προϊσταμένους, γεγονός που αντανακλάται στη μεγάλη υστέρηση που καταγράφουν τα έσοδα του προϋπολογισμού.

 19. mini Says:

  Πολύ καλός οικονομολόγος… Με τα μέτρα που παίρνει σε λίγο η Ελλάδα θα πει το ψωμί ψωμάκι.
  Επιβάλλει περικοπές μισθών και συντάξεων, υψηλή φορολογία στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους διότι είναι οι μοναδικοί που θα αναγκασθούν να καταβάλουν τους φόρους.
  Όσοι θα μπορούσαν πραγματικά να βοηθήσουν οικονομικά την Ελλάδα μένουν ανέγγιχτοι.
  Για τέτοια απλά οικονομικά δεν χρειαζόμαστε υπουργό με περγαμηνές. Και οι άσχετοι μπορούν να επιβάλουν φόρους.
  Χρειαζόμαστε έσοδα χωρίς οικονομική εξαθλίωση των πολιτών του κράτους. Δεν είναι εύκολο, αλλά η αξία του οικονομολόγου στα δύσκολα φαίνεται.
  Μάλλον απέτυχε στο έργο του.

  Και το ανέκδοτο της ημέρας: περαίωση σε χαμηλοσυνταξιούχο πάνω από δέκα χρόνια (χωρίς λοιπά εισοδήματα)!

 20. Thomas Says:

  Οταν ανακοινωθηκε πως θα ειναι ο νεος υπουργος οικονομικων, πιστευα πως θα βαλει μια ταξη και πως η ελληνικη οικονομια θα δει αλλη τροχια αναπτυξης και εξυγιανσης. Δυστυχως ομως το μονο που αποδειχθηκε, ειναι πως δεν διαφερει σε τιποτα απο τους προκατοχους του, ΝΔ και Πασοκ. Αυξηση φορολογιας, ΦΠΑ, επεβαλε φορους στους φορους (αντισυνταγματικο ) και αλλα σκληρα μετρα που σε καμια περιπτωση δεν συναδουν με τα λογια του ΓΑΠ προ εκλογης του περι αναπτυξιακης πολιτικης και αναπτυξης της αγορας. Ηθελα να ξερα σε ποιον κοσμο ζουν αυτοι, δεν βλεπουν πως η αγορα δεν αντεχει αλλους φορους? Ποια περαιωση και πρασινα αλογα? Εδω ο κοσμος δεν καλυπτει τα βασικα, οι εκτακτες φορολογιες τον μαραναν. Με μειωσεις μισθων, αποπνικτικες φορολογιες και αλλα τετοια αναχρονιστικα μετρα το μονο που κανει ειναι να βαζει την αγορα στον παγο. Αλλα οταν ο αντιπροεδρος της κυβερνησης δηλωνει οτι δεν εγινε και τιποτα με το κλεισιμων μερικων επιχειρησεων, τι περιμενεις?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: