Μαυρίκος Γιώργος

Β’ Αθηνών, ΚΚΕ

http://www.parliament.gr/synthesh/mp.asp?MPID=810

2 Σχόλια to “Μαυρίκος Γιώργος”

 1. Σκύριος Says:

  Αξιότιμε βουλευτά κ. Γεώργιε Μαυρίκο

  Είναι μέρος της αλήθειας όταν κάποιος λέει!!

  κ. δήμαρχε (σ.σ. της Σκύρου), δε διοικείτε ασθενείς
  «Οι αιφνιδιασμοί σας είναι ένα από τα κύρια προσόντα που διαθέτετε. Όμως, δεν είστε σε θέση ούτε εμένα αλλά ούτε και την μεγάλη πλειοψηφία του σκυριανού λαού να αιφνιδιάσετε, ούτε να κοροϊδέψετε. Μπορεί να εκπαιδευτήκατε πολύ καλά ως στέλεχος και συνδικαλιστής ……..).
  Δυστυχώς για εσάς, στην ίδια σχολή έχω φοιτήσει και εγώ.»

  Και καθότι κατά τ’ άλλα
  Το εμπράγματο χωριστό δικαίωμα χορτονομής (λιβαδιακό δικαίωμα) που ισχύει στη Φθιώτιδα και σε άλλα σημεία της χώρας (σ.σ. Καθώς και Σκύρο) σε αλλότριους καλλιεργούμενους η καλλιεργήσιμους η αγραναπαυόμενους αγρούς η και σε λιβάδια, απαλλοτριώνεται αναγκαστικά, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 104 του Συντάγματος του 1952, υπέρ του ιδιοκτήτη των αγρών ή των λιβαδιών, στα οποία υφίσταται το προαναφερόμενο δικαίωμα (παράγραφος 1)
  Από τις διατάξεις του άρθρου 3 του νόμου 2258/1952 προκύπτουν τα ακόλουθα :
  Σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 3 του νόμου 2258/1952, η παραπάνω αποζημίωση βαρύνει το Δημόσιο και καταβάλλεται στους δικαιούχους με ομολογίες, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 40 του ν.δ. 21851952, ενώ σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 3 του ν. 2258/1952, το ποσό της προαναφερόμενης αποζημίωσης, προσαυξανόμενο κατά 10% υπέρ του Ειδικού Ταμείου Εποικισμού για τα κατά την παρ. 4 έξοδα αποτύπωσης και καταμέτρησης, ……. αποτελεί την οφειλή του υπέρ ου η απαλλοτρίωση ιδιοκτήτη του κτήματος προς το Δημόσιο.?

  Είναι δυνατόν να συμβαίνει το εξής???
  Ότι όσοι και με πλασματικά συμβόλαια καταπατούν εκτάσεις «στη Φθιώτιδα ή και σε άλλα σημεία της χώρας (σ.σ. Καθώς και Σκύρο όπου το) εμπράγματο χωριστό δικαίωμα χορτονομής (λειβαδιακό δικαίωμα) επί αλλότριων καλλιεργουμένων ή καλλιεργήσιμων ή αγραναπαυόμενων αγρών ή επί λειβαδιών απαλλοτριώνεται αναγκαστικά, σύμφωνα με το νόμο 104 του συντάγματος του έτους 1952, υπέρ του ιδιοκτήτη εκείνων των αγρών ή λειβαδιών, επί των οποίων υφίσταται το δικαίωμα..» στη συνέχεια βαρύνουν το δημόσιο με ομόλογα κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 40 του ν.δ. 21851952 δηλαδή εν τοιαύτη περιπτώσει γι’ αυτό ο (δήμος Σκύρου) παρά τις επανειλημμένες πολιτικές αποφάσεις δεν χαρτογραφεί και δεν αποδέχεται έστω και την αποτύπωση του ενός επί μέρους τμήματος της χορτονομής που χαρτογράφησε εκ του συνόλου αυτής που του παραχωρήθηκε από το δημόσιο, μόνο και μόνο για να μην κατά την πολιτική του αντίληψη επιβαρύνει ο ίδιος ο δήμος το δημόσιο με ομόλογα????, αλλά κάνει πλάτες στους ‘‘ιδιώτες’’ καταπατητές αποκρύπτοντας τεκμήρια των στοιχείων του και από τη δικαιοσύνη όταν οι καταπατητές ανταιτούν τα ανήκοντα του οίκου του Δήμου!!! (όχι ασφαλώς σε σύμπραξη λόγω εξ αγχιστείας ή ιδίων ‘‘ιδιωτικών’’ των συμφερόντων, σε βαθμό πλημμελήματος- για το αδίκημα αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης).

  Και μια και η ρίζα του κακού βρίσκετε στη πρωτοβάθμια διαπλοκή, που είναι ηθικός αυτουργός των πλείστων κακών, της αδικίας,, της φτώχιας, του άγχους, της μοιρολατρίας, της υποτέλειας, της απαξίωσης κατά των πολιτικών, μέχρι και του φαινόμενου της 17 Νοέμβρη.

  α) Τι άμεσα μέτρα θα λάβουν πρώτον για την υποχρέωση των δήμων να καταγράψουν τα περιουσιακά των στοιχεία (σ.σ. Με υποχρέωση των Δήμων δια νόμου, ακόμα και από το 1929 δια του νόμου 4108 αρθρ. 1)και να τα καταθέσουν μέσω συμβολαιογραφικών πράξεων και στο υποθηκοφυλακείο, και κάτω από ποιες ευθύνες υπάγονται για την εν ‘‘επίγνωση συνείδηση θέση και δύναμη’’? (σ.σ. βαριά αμέλεια λόγω εσκεμμένης μεθοδικότητας) όταν δεν το πράττουν, και απεναντίας κάνουν πλάτες στους ‘‘ιδιώτες’’ καταπατητές αποκρύπτοντας τα τεκμήρια των υπέρ του Δήμου στοιχείων και από τη δικαιοσύνη όταν οι καταπατητές ανταιτούν τα ανήκοντα του οίκου του Δήμου!!
  β) Είναι σύννομο με το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό δίκαιο το Συνταγματικό του Ελληνικού δίκαιου, του να κατοχυρώνει το επί καιρών ΣΛΑΒΙΑΣ, Οθωμανικό διοικητικό πρακτικό περισυλλογής του φόρου του δέκατου δια των κοτζαμπάσηδων και προυχόντων, τότε πρωτοβάθμιων δυναστών του λαού, και στη συνέχεια αυτό να τους δίνει επί ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ δικαιώματα επί ΑΛΛΟΤΡΙΩΝ ΕΔΑΦΩΝ του Δημοσίου?
  γ) Θα καταργήσουν δια νόμου το ‘‘δικαίωμα βοσκής θρεμμάτων επί αλλότριου εδάφους’’??? που τελικά έχει αναχθεί σε εφαρμοσμένη δια της δικονομικής μεθόδου, καταπάτησης Δημόσιων Δημοτικών και ιδιωτικών περιουσιών, και επί δασικών εκτάσεων???

  Με εκτίμηση

  Αθανασιάδης Κωνσταντίνος
  Υ.Γ Πόσο τέλειος πρέπει να γίνει ο εξευτελισμός του ΠΟΛΙΤΗ πριν την απόλυτη ικανοποίηση των διαπλεκόμενων της διαφθοράς και την αφύπνηση του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ?

 2. ak111 Says:

  Τον κ. Μαυρίκιο που πιστεύει ότι «στόλισε την Ακρόπολη προχθές» με τα γνωστά πανό θα τον στολίσω και εγώ με μια μεγαλοπρεπή μούντζα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: