x – Μαγγίνας Βασίλειος

Αιτωλοακαρνανίας, ΝΔ

http://www.magginas.gr/

http://www.parliament.gr/synthesh/mp.asp?MPID=666

Υπουργός Απασχόλησης από 30/4/2007

113 Σχόλια to “x – Μαγγίνας Βασίλειος”

 1. ποιητής Φανφάρας Says:

  Όπως είπα, δεν είχα την ατυχία να παρακολουθήσω τη θλιβερή πρωινή παράσταση που μας αναφέρει ο προ.
  Αν πιστέψω όμως στα λεχθέντα του προ (δεν έχω λόγο να μην το κάνω), οφείλω να πω ότι επρόκειτο μάλλον για ρεσιτάλ φασισμού εκατέρωθεν, για το οποίο πρέπει να ντρεπόμαστε όλοι!
  Ο πρώην υπουργός απαξίωσε κατά τρόπο απαράδεκτο και φασιστικό μια μεγάλη πολιτική παράταξη, χαρακτηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς αρρώστους 2.500.000 Έλληνες που τη στηρίζουν (κάτι ανάλογο κάνει συνεχώς ο Πάγκαλος για 1.000.000 κομμουνιστές).
  Η «τρομερή» Μαρία δεν κατήγγειλε το απαράδεκτο της δήλωσης, αλλά, απαντώντας «ποδοσφαιρικά», θυμήθηκε το περσινό ατόπημα του υπουργού και το εξέθεσε. Για οτιδήποτε πει δηλαδή ο Μαγγίνας, δεν θα του απαντάμε με επιχειρήματα, αλλά θα αναφέρουμε το θέμα της φοροδιαφυγής. Έτσι, δεν θα χρειαστεί να κουραζόμαστε για να βρούμε επιχειρήματα και να αντικρούσουμε την οποιαδήποτε άποψή του, αλλά θα του υπενθυμίζουμε συνεχώς την ταμπέλα που (δικαίως) κάποτε του βάλαμε. Ευκολότερο και ανέξοδο μεν, απαράδεκτο και φασιστικό δε.

  Πράγματι προ. Τέζα ο Μαγγίνας. Τέζα όμως και ο δημοκρατικός διάλογος, τα λογικά επιχειρήματα και το ήθος στην πολιτική!

 2. pro Says:

  Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω ποιητή Φανφάρα.Άτομα με το θράσος του Μαγγίνα έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται, δεν καταλαβαίνουν αλλιώς από τίποτα. Εδώ και πάλι αμφιβάλλω αν θα ιδρώσει το αυτί του.Βάζω στοίχημα ότι στην επόμενη εκπομπή (στην οποία συντομότατα θα κληθεί)θα εμφανιστεί ίδιος και απαράλλαχτος.Όσο για τα επιχειρήματα που γράφεις, μια χαρά επιχείρημα είναι αυτό της Δαμανάκη.Τί του είπε δηλαδή; ότι δεν μπορούμε να ανεχόμαστε μαθήματα ηθικής από πολιτικούς σαν και του λόγου του. Μπράβο της και πάλι μπράβο της.
  ΥΓ: Δεν ανήκω στον ίδιο ιδεολογικό χώρο με τη Δαμανάκη αλλά τη θεωρώ εκ των εντιμότερων πολιτικών.Σέβομαι και τους αγώνες της και την μετέπειτα πολιτική της παρουσία.Το να αλλάζεις κόμμα δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό.Γίνεται τέτοιο όταν το κίνητρο είναι η εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων.Για τη Δαμανάκη δεν έχω πειστεί για κάτι τέτοιο.

 3. ποιητής Φανφάρας Says:

  @pro
  Δεν διαφωνώ καθόλου με αυτά που λες για τον Μαγγίνα. Εξάλλου τον έχω σχολιάσει αρνητικά σε παραπάνω σχόλια.
  Σχετικά με την «ανιδιοτελή» (χαχαχα) Μαρία, έχω μιλήσει στη δική της σελίδα. Ρίξε μια ματιά:
  (Να σου θυμίσω μόνο ότι η «ανιδιοτελής» Μαρία – εκτός από υψηλόβαθμο και προβεβλημένο στέλεχος του ΚΚΕ- υπήρξε και αρχηγός κόμματος, του ΣΥΝ. Είναι σαν να λέμε ότι ο Παπανδρέου, μετά από ένα αποτυχημένο αποτέλεσμα για το ΠαΣοΚ, θα επιδιώξει να υπουργοποιηθεί σε μια κυβέρνηση της ΝΔ! χαχαχαχα. Άλλο να αλλάζεις κόμμα ή ιδεολογία και άλλο να τα παίρνεις όλα με τη σειρά, τη στιγμή μαλιστα που για την πολιτική του «προηγούμενου» κόμματος έχεις εσύ την κύρια ευθύνη!)
  =============

  ποιητής Φανφάρας λέει:
  Δεκεμβρίου 26, 2007 σε 5:09 πμ
  Η ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΗ ΜΑΡΙΑ
  ——————————-
  Για καμαρώστε τη Μαρία
  που σαν τη θεία Ζηνοβία
  μας λέει τώρα παραμύθια
  για δυο κουκιά και δυο ρεβύθια

  Μας λέει πως στο ΚουΚουέ
  είχε περάσει για καφέ
  και ότι στο Συνασπισμό
  είχε πολύ συνωστισμό

  Τώρα που είναι στο Πασόκ
  την έχει πιάσει ένα αμόκ:
  Θέλει πολύ να αποδείξει
  πως το μυαλό της έχει πήξει

  Στο πρόσωπο λέει κάθε νέου
  βλέπει το φως των Παπανδρέου
  που θα μας βγάλει απ’ τη μιζέρια
  και θα μας στείλει ξανά στ’ αστέρια

  Τα stage θέλει να πολεμήσει
  και την ανεργία να εξαφανίσει
  κι όταν ο πράσινος ήλιος θα φωτίσει
  η Ελλάδα ξανά θα ορθοποδήσει

  Δε μας παρατάς βρε Μαριγούλα;
  Σου μοιάζουμε όλοι μας για τούβλα;
  Άντε να γλείψεις κι άλλο κόμμα:
  Μένουν Ν.Δ., ΛΑ.Ο.Σ. ακόμα!!!!

  —–

  ποιητής Φανφάρας λέει:
  Μαρτίου 5, 2008 σε 4:02 πμ
  ”Πού είσαι νιότη πού ‘δειχνες, πως θα γινόταν άλλη”… Τι κρίμα…

  —————-

  ποιητής Φανφάρας λέει:
  Απριλίου 5, 2008 σε 1:51 πμ
  Βονιανός λέει:
  Απρίλιος 5, 2008 σε 1:14 π.μ.
  ”……Το δικαίωμα να αλλάζει κάποιος θέση ή θέσεις είναι σεβαστό. Και γιά την Μαρία (ακόμα και γιά την Λιάνα). Αρκεί να το κάνει από αρχές και όχι από συμφέρον……”
  ………….
  Γεια στο στόμα σου! Όταν το καράβι βουλιάζει (ή νομίζουνε ότι βουλιάζει) τα ποντίκια (τρωκτικά) το εγκαταλείπουν. Από ΣΥΜΦΕΡΟΝ!!!
  Παράδειγματα: 1989. Η ΕΣΣΔ καταρρέει. Τα ποντίκια του ΚΚΕ, που δεν έχουν ιδεολογία, εγκαταλείπουν το σκάφος. Όσοι πίστευαν πραγματικά στο σοσιαλισμό, ανεξάρτητα από Σοβιετικούς προστάτες, μένουν. Και αναλαμβάνουν το ρίσκο. Ή θα επιβιώσουν ή θα πνιγούν! Η Μαρία δεν το πολυσκέφτεται. Παίρνει το πρώτο σωσσίβιο και πηδά στη θάλασσα. ΣΥΜΦΕΡΟΝ!
  1993. Η Μαρία οδηγεί το Συνασπισμό σε εκλογική συντριβή. Το κόμμα δεν κατορθώνει καν να μπει στη βουλή! Τι κάνουμε τώρα; (Ξανα)εγκαταλείπουμε! Πάμε επιτέλους κάπου σίγουρα. Ας τα πάρουμε με τη σειρά: ΠαΣοΚ! Τι προτάσσουμε; Το ΣΥΜΦΕΡΟΝ!
  2007. Το ΠαΣοΚ σε κρίση. Ο Βενιζέλος προηγείται, ο γαπ ανατρέπει την κατάσταση. Ποιόν υποστηρίζει η Μαρία λίγο πριν την εκλογή; Μα φυσικά μεταστρέφεται και στηρίζει τον γαπ! Δεν θα κοιτάξουμε τώρα το ΣΥΜΦΕΡΟΝ μας;
  2008. Το ΠαΣοΚ υποχωρεί, ο ΣυΡιζΑ ανεβαίνει! Ωχ, τώρα τι κάνουμε; Τζάμπα τόση περιπλάνηση; Η Μαρία δεν κατηγορεί πλέον το ΣυΡιζΑ, κρατά και κάποιες πόρτες ανοιχτές. Πού ξέρεις; Τι δείχνει αυτό; ΣΥΜΦΕΡΟΝ!
  Τα ίδια ισχύουν και για τον Μίμη! Πώς άντεχε αυτό το έρμο το ΚΚΕ μέ τέτοιους καρκίνους στα σωθικά του τόσα χρόνια!!
  Μαριγούλα.. η ΝΔ ανεβαίνει.. δεν κάνεις καμιά βολτίτσα και κατα κει; ΣΥΜΦΕΡΕΙ!!!

  ————–

  ποιητής Φανφάρας λέει:
  Ιουνίου 23, 2008 σε 6:10 μμ
  Έφυγε από το ΚΚΕ και η δύναμή του διπλασιάστηκε.
  Έφυγε από το ΣΥΝ και από 2,9% , πλησιάζει στο 18% .
  Είναι στο ΠαΣοΚ, το οποίο έχει χάσει 15 μονάδες από το 1993 και κοντεύει να διαλυθεί!

  Τύφλα νά ‘χει ο Δρακουμέλ!!

  ”Σύντροφοι” του ΠαΣοΚ, μία λύση υπάρχει για να πέσει η δεξιά! Στείλτε τη Μαρία στη ΝΔ!!

  ——–

  μ@ρι@ λέει:
  Αυγούστου 31, 2008 σε 2:11 μμ
  Mπραβο γιατι δε φοβαται να τσαλακωθει.Οταν και με οποιους διαφωνει φευγει.Δε βολευεται πουθενα και αυτο αποδεικνυει η συνεχης μετακινηση της.Αν οχι ευγε,τουλαχιστον καλα κανει.Δεν κοροιδευει το λαο οπως πολλοι δηθεν κατασταλαγμενοι στο κομμα τους που καταπατουν ιδεες και ιδεολογιες προς χαριν ιδιων συμφεροντων.Αυτη τουλαχιστον το βροντοφωναζει.Και γι’αυτο,ευγε!

  ποιητής Φανφάρας λέει:
  Σεπτεμβρίου 24, 2008 σε 3:28 πμ
  Ποιό βροντοφωνάζει βρε μ@ρι@?
  Ότι δε βολεύεται πουθενά όπως λες και ότι συνεχώς μετακινείται? Πρέπει να το βροντοφωνάζει κιόλας? Δεν το βλέπουμε?
  Λες ότι δεν κοροϊδεύει το λαό. Δηλαδή όποιος δεν αλλάζει από συμφέρον κόμματα, κοροϊδεύει? Μήπως συμβαίνει το αντίθετο?
  Για να καταλάβω, ποιά είναι η ιδεολογία της, την οποία, όπως λες, δεν καταπατά? Η ιδεολογία της εγκατάλειψης του καραβιού οταν αυτό βουλιάζει? Η ιδεολογία του “πάμε με τον ισχυρότερο”?
  Αυτό τουλάχιστον δείχνει η συνεχής εναλλαγή των κομμάτων. ΚΚΕ —> ΣΥΝ —> ΠαΣοΚ και βλέπουμε… Ακόμα και εσωκομματικά στο ΠαΣοΚ τα ίδια έκανε. Στην αρχή με το γαπ, μετά ελαφρώς με τον μπέννυ, μετά ουδέτερη (για να δούμε αν θα κερδίσει ο μπέννυ ή όχι) μετά ξανά με το γαπ, όταν το αποτέλεσμα ήταν σίγουρο…
  Ακόμα και αυτές οι αλλαγές και οι μετακινήσεις που έκανε δεν είναι από μόνες τους καταδικαστέες. Ο τρόπος που τις έκανε όμως την εκθέτει.
  Ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται, μιλάει, επιχειρηματολογεί είναι αηδιαστικός. Αυτή η χαζοειρωνία και το ηλίθιο γέλιο, που χρησιμοποιεί και που θυμίζει βλάχα παρθένα, που ξαφνικά τα έμαθε όλα και κατέβηκε από τα κατσάβραχα για να καμακώσει τον πλούσιο εφοπλιστή στη Μύκονο, είναι τουλάχιστον αποκρουστική!
  Η παρουσία της παραπέμπει σε κομματόσκυλο της δεκαετίας του 80: Το πρόβλημά της δεν είναι η οικονομική πολιτική της ΝΔ, αλλά αν θα καταφέρει να βρει, να αναδείξει και να καταγγείλει τον κοσμάκη που προσπαθεί να “βολευτεί”. Όπως στο δημοτικό, που ο μαρτυριάρης έλεγε στη δασκάλα: Κυρία, κυρία, η Αννούλα αντιγράφει! Έτσι και η Μαρία. Ψάχνει το δέντρο και αφήνει το δάσος. Καταγγέλλει την (κάθε) Αννούλα που πασχίζει να διοριστεί και αφήνει την πολιτική, που την ωθεί σε αυτήν τη συμπεριφορά, ασχολίαστη και ατιμώρητη. Είναι βέβαια κι αυτό μια παλιά μέθοδος: Να στρέψουμε τα δικά μας παιδιά εναντίον των “άλλων” παιδιών και να εκμεταλλευτούμε την οργή και την αγανάκτησή τους.
  Καλό είναι να μη φοβάται κάποιος να τσαλακωθεί, όπως λες. Πολύ καλό. Είναι ολέθριο όμως όταν τσαλακώνει την αξιοπρέπειά του, όταν ακυρώνει την αξιοπιστία του, όταν προδίδει τους αγώνες του και όταν ξεφτιλίζει το παρελθόν του…
  Κι όλα αυτά γιατί?? Τι κέρδισε? Μερικές ακόμα εμφανίσεις στα τηλεπαράθυρα? Μια ευκολότερη εκλογή? Μια ενδεχόμενη συμμετοχή σε κυβερνητικό σχήμα?
  Έχασε δυστυχώς πολύ περισσότερα… έχασε την ίδια τη Μαρία… Κρίμα!!!

 4. pro Says:

  Σεβαστές όλες οι απόψεις αλλά το να κατηγορείται ως σώνει και καλά καιροσκόπος όποιος αφήνει το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ δε νομίζω ότι είναι και πολύ δίκαιο.
  Χωρίς να μπορώ να θεωρηθώ ειδικός επί του θέματος όταν η Δαμανάκη εγκατέλειψε το ΚΚΕ για τον Συνασπισμό δεν ήταν μόνη .Πολλά στελέχη του ΚΚΕ ακολούθησαν την ίδια πορεία και πάντως δε νομίζω ότι αυτή η μετακίνηση κρύβει κάποια ιδιοτέλεια. Δεν πήγαινε και για κυβέρνηση ο Συνασπισμός. Όσο για τη μετέπειτα μεταπήδηση της στο ΠΑΣΟΚ, με τον κατήφορο (όχι σε ποσοστά αλλά σε πολιτικές θέσεις και συμπεριφορές) που είχε πάρει ο Συνασπισμός απο την εποχή Κωνσταντόπουλου το κακό θα ήταν να παρέμενε σε αυτόν.
  Εκτός αυτού όμως, το να θέλει ένας πολιτικός να συμμετέχει στη διακυβέρνηση ενός τόπου επειδή θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό. Κακό είναι να επιδιώκει κάτι τέτοιο χρησιμοποιώντας αθέμιτα μέσα: λαϊκίζοντας, παραπλανώντας το λαό, υποσχόμενος πράγματα που δεν πιστεύει ότι μπορεί να υλοποιήσει και κάνοντας κατάχρηση εξουσίας (πχ διορίζοντας ή υποσχόμενος να διορίσει απ’ το παράθυρο ψηφοφόρους, εξαγοράζοντας με τον τρόπο αυτό τις ψήφους τους).Τουλάχιστον για το τελευταίο η Δαμανάκη μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι ίσως η μονη απ’ τους 300 που δεν διαθέτει καν πολιτικό γραφείο.(με όλα όσα αυτό συνεπάγεται για τις δυνατότητές της στα ρουσφέτια) Αυτό από μόνο του λέει πολλά για τον χαρακτήρα της και είναι αρκετό για να την καταστήσει ως μια τουλάχιστον συμπαθή και οπωσδήποτε έντιμη παρουσία στα μάτια μου.
  ΥΓ:Κ. Λαζαρίδη τα τελευταία σχόλια ουδεμία σχέση έχουν με τον Μαγγίνα και καλό θα ήταν να μεταφερθούν στη σελίδα της Δαμανάκη.

 5. ποιτής Φανφάρας Says:

  pro λες:
  «Δεν πήγαινε και για κυβέρνηση ο Συνασπισμός. Όσο για τη μετέπειτα μεταπήδηση της στο ΠΑΣΟΚ, με τον κατήφορο (όχι σε ποσοστά αλλά σε πολιτικές θέσεις και συμπεριφορές) που είχε πάρει ο Συνασπισμός απο την εποχή Κωνσταντόπουλου το κακό θα ήταν να παρέμενε σε αυτόν.»

  Μα αυτό ακριβώς δείχνει ιδιοτέλεια και καιροσκοπισμό. Όταν πηγαίνουμε με τον δυνατό μόνο και μόνο επειδή είναι δυνατός, αυτό λέγεται καιροσκοπισμός και κάπως αλλιώς που θα ήθελα να αποφύγω να το πω.
  Επίσης, όταν αρκετοί κάνουν κάτι κακό, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το μετατρέπει σε καλό.
  Σου επαναλαμβάνω ότι η Μαρία ήταν ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Συνασπισμού και είχε τη μεγαλύτερη ευθύνη για την «κατρακύλα».

  Δεν νομίζω ότι πρέπει να μεταφερθούν τα σχόλια στη σελίδα της «ανιδιοτελούς» Μαρίας, αφού σχετίζονται άμεσα με τη διαμάχη με τον Μαγγίνα, που μας διηγήθηκες. Εξάλλου, η σελίδα της είναι γεμάτη από παρεμφερή αρνητικά σχόλια.
  Είναι μια από τις λίγες εδώ μέσα (ίσως μαζί με τιον γλίτσα) που έχει σχολιαστεί σχεδόν αποκλειστικά αρνητικά. Επίσης, όλα τα αρνητικά σχόλια αναφέρονται στην πολιτική της «κωλοτούμπας», που πιστά και διαχρονικά ακολουθεί. Ευτυχώς ο λαός θέλει να βλέπει κωλοτούμπες μόνο σε γυμναστικές επιδείξεις!

  Πολύ και πολλοί ασχοληθήκαμε με το άτομο!

  Χαιρετώ

 6. pro Says:

  Στη σελίδα της εκτός των αρνητικών σχολίων υπάρχουν και αρκετά θετικά σχόλια .Σε κάθε περίπτωση ούτε εγώ έχω καμιά διάθεση να ασχοληθώ άλλο με το θέμα.

 7. Παράγκας Says:

  «ESTISEPARANGA»…ιιιεεεεπππππ…άστη παράγκα ήσυχη!!!!(χα χα χα)….

 8. ARTEMIS Says:

  αυτο που έπρεπε να σου έχουν κάνει πολλοί εδώ και καιρό….

 9. ARTEMIS Says:

  etsi les… pantos exeis apopsi epi pantos epistitou… psaxto ligo giati mou fainetai to provlima esy to exeis…den mporei na einai oloi lathos kai esy o swstos. profanos epidi kserane oti pigaineis edw kai ekei gi’auto den se eksipiretise kanenas!!!!!!!!!!!!! ksereis pws legontai autoi pou pane se ola ta grafeia?????????????????????

 10. ARTEMIS Says:

  ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕ ΦΙΛΕ… ΔΕΝ ΣΕ ΤΑΧΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΑΠ’ ΕΞΩ ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΕΙΣ… ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ???? Η ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ… ΠΑΝΤΙΕΡΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ….

 11. κκολοκοτρονις Says:

  ρε πλατανια τοσο κομπλεξαρας εισαι .δεν σε εκαναν αρχηγο και τον βριζεις ασε ρε αιτωλοακαρνανα πλατανια σε πειραμε χαμπαρι .πηγαινε ρε στη ματσουκα για διορισμο

 12. ARTEMIS Says:

  όχι ρε συ Κολοκοτρώνη ο Πλατανιάς είναι κύριος…. και άντρας με μπέσα… πολύ πράγμα λέμε

 13. κκολοκοτρονις Says:

  αρτεμι τον ξερεις τον πλατανια; αυτος μου θυμιζει μακακα νεοελληνα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: