Λοβέρδος Ανδρέας

Β΄Αθηνών, ΠΑΣΟΚ

http://www.loverdos.gr/

http://www.parliament.gr/synthesh/mp.asp?MPID=552

Περίληψη 12 σχολίων:

Μέσος όρος 6 βαθμών: 3.4

137 Σχόλια to “Λοβέρδος Ανδρέας”

  1. Emily Says:

    Πιστεύω ότι ο λόγος που ο πρωθυπουργός σας έδωσετο υπουργείο που χαρακτηρίζεται ηλεκτρική καρέκλα κάθε άλλο παρά πα φιλικός ήταν. Θα μπορούσε να το δώσει σε κάποιον από τους δικούς του και όχι του περιβάλοντος Βενιζέλου.Εμείς που σας ψηφίσαμε λυπούμαστε ειλικρινά για σας. Κυριε Λοβέρδο είναι άδικο να σηκώσετε εσείς το σταυρό του πολιτικού μαρτυριου για τα λάθη του ΓΙΏΡΓΟΥ. Παρετηθείτε !

  2. zarkon Says:

    Τα μέτρα είναι σκληρά αλλά το γεγονός ότι το εργατικό δίκαιο στη χώρα μας δεν εφαρμόζεται τα κάνει απάνθρωπα.
    Μπορεί να μας εγγυηθεί ο Λοβέρδος ότι μπορεί να το επιβάλει παντού . Αν δεν μπορεί τότε είναι ένα ακόμα στρείδι από τα πολλά που κόλλησε στο σώμα μας.

  3. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Says:

    Προερχόμενος από την κοινωνική ασφάλιση πάντα υποστήριζα την εκλογίκευση και ενοποίηση των κανόνων ασφάλισης. Τότε ακόμα το ΠΑΣΟΚ του Λοβέρδου χρησιμοποιούσε την κοινωνική ασφάλιση σαν κομματικό εργαλείο για να αποκτά ιδιοτελώς εύκολα και γρήγορα κοινωνική αποδοχή και να θριαμβεύει πολιτικά επί της Αριστεράς.
    Αυτό το μοντέλο ΠΑΣΟΚ που στηρίχτηκε όχι στην θέσπιση ενιαίων, υγιών, βιώσιμων και αποτελεσματικών κανόνων οργάνωσης και διοίκησης των Ασφαλιστικών Ταμείων αλλά στον δανεισμό και στην διασπάθιση των αποθεματικών κατέρρευσε παταγωδώς.
    Όμως εννέα μήνες με το δίδυμο Λοβέρδου-Κουτρουμάμη στο τιμόνι του υπουργείου το μόνο που έκαναν είναι μια ακόμα ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών χωρίς να γίνει καμιά άλλη νομοθετική, οργανωτική, διοικητική ενέργεια όσον αφόρα τον εκσυγχρονισμό, το νοικοκύρεμα των Ασφαλιστικών Ταμείων και την προστασία τους από συντεχνιακούς και κομματικούς μηχανισμούς που αλωνίζουν έχοντας πολιτική στήριξη και εξασφαλισμένη ασυλία!
    Αντ’ αυτού εννέα ολόκληρους μήνες τώρα πελαγοδρομούν και αναλώνονται επικοινωνιακά με το πως θα σερβίρουν στην κοινή γνώμη την μείωση των συντάξεων και την αύξηση των χρόνων εργασίας, ενώ στην πράξη εγκατέλειψαν τα ασφαλιστικά ταμεία στο έλεος της κακοδιοίκησης που μας οδήγησε εδώ.
    Είναι τυχαία όλα αυτά; ‘δεν το νομίζω’
    Μάλλον θέλουν να νομιμοποιήσουν στη συνείδηση των Ελλήνων το Μνημόνιο που υπέγραψαν θέλοντας και μη, καλώς ή κακώς, αναγκαστικά ή εκουσίως, προβάλλοντας απέναντι σ’ αυτό την διαλυμένη λόγω εγκατάλειψης κοινωνική ασφάλιση!
    Αυτοί κόβουν , αυτοί ράβουν!
    Ποιος όμως στο τέλος θα ‘φάει το ξύλο’;
    Ο χρόνος θα δείξει…

  4. zarkon Says:

    Μεγάλη ευθύνη έχει η ΝΔ που κακοποίησε τα ασφαλιστικά ταμεία και έριξε στο βάλτο τη δημόσια υγεία. Εάν μπορούμε να υποθέσουμε ότι υπήρχε πολιτικό σχέδιο ενάντια στην αριστερά (πράγμα που εγώ δεν το νομίζω ) γιατί να μην υποθέσουμε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή ενεργούσε κατόπιν εντολής με στόχο τη χρεωκοπία της χώρας. Αυτό φαίνεται πιο πιθανό.
    Το κρίσιμο σημείο είναι αν η παρούσα κυβέρνηση είναι ικανή να διασώσει και να εξορθολογισεί το σύστημα , να το υποστηρίξει στη πράξη και να το θωρακίσει με ένα τέτοιο νομικό σύστημα έτσι ώστε να εγγυάται την ύπαρξη του.
    Μεγάλη σημασία έχει να αποδοθούν ευθύνες όπου και αν προκύψουν και να ακολουθήσει τιμωρία. Αν δεν γίνει αυτό υπάρχει στοιχείο συνενοχής.
    Η Αριστερά με το τρόπο της απομάκρυνε τους πολίτες με στείρο αριστερισμό και χωρίς ευφυΐα , προβλέψιμη και πάντοτε ευάλωτη σε κάθε δίλημμα και χωρίς αξιώσεις για εξουσία.
    Τώρα το καινούργιο κόμμα πρέπει να τρέξει – το μόνο διαμάντι σε όλη την αριστερά πρέπει να γίνει το πολύτιμο εξάρτημα σε μια μηχανή που θα μετασχηματίσει την Ελλάδα έτσι ώστε να δημιουργηθεί πλούτος στηριζόμενη όχι στη μιζέρια στη φτώχεια και στην αμάθεια των υπηκόων της (και χωρίς αυτή την ενοχλητική υποκρισία) – αλλά στη υψηλή κατάρτιση του εργατικού της δυναμικού , την πιο εύκολη πρόσβαση της στις φυσικές πρώτες ύλες ή στην αξιοποίηση τους και στην πρωτοπορία τεχνολογίας ( ή και τη γρήγορη αφομοίωση της )

  5. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Says:

    Το πολιτικό σχέδιο των κοινωνικών παροχών με δανεικά και χωρίς διαρθρωτικές αλλαγές υπήρχε και στήθηκε για την απόκτηση της κοινωνική συνενοχής. Η ανανεωτική αριστερά επλήγη κυρίως από αυτή την πολιτική και παραμερίστηκε από τον λαό την δεκαετία του ΄80 γιατί προέβαλε την βελτίωση της ποιότητας ζωής από τον δύσκολο δρόμο δια μέσου των διαρθρωτικών αλλαγών και όχι του δανεισμού που αποδίδει άμεσα μεν υποθηκεύοντας όμως το μέλλον.
    Διεκδικούσε κάτι περισσότερο δηλαδή από την γρήγορη εξαγορά των συνειδήσεων δια μέσου μιας προσωρινής και επίπλαστης βελτίωσης της ποιότητας ζωής και αυτό δεν το σήκωνε ο πολιτικός πρωτογονισμός της εποχής εκείνης που επέβαλε το κόμμα του κ. Λοβέρδου!
    Έσπειραν τότε λαϊκισμό και θερίζουν σήμερα χρεοκοπία!
    Η ελληνική κοινωνία εξαπατήθηκε και αδικήθηκε!
    Δικαιούταν καλύτερη μεταχείριση!
    Γι αυτό χρέος των σκεπτόμενων πολιτών είναι να συνδράμουμε δημιουργικά στην νέα μεταπολίτευση και να εκλογικεύσουμε και να πολιτικοποιήσουμε αντί να αναφλέξουμε την οργή που συσσωρεύεται!

  6. tatief Says:

    Καποιος (Προφανώς οπαδός του ΠαΣοΚ) έγραψε :

    «Το κρίσιμο σημείο είναι αν η παρούσα κυβέρνηση είναι ικανή να διασώσει και να εξορθολογισεί το σύστημα , να το υποστηρίξει στη πράξη και να το θωρακίσει με ένα τέτοιο νομικό σύστημα έτσι ώστε να εγγυάται την ύπαρξη του.»

    Για κάποιον περίεργο λόγο, βλέπει κάτι που δεν βλέπουν πολλοί άλλοι, ότι δηλαδή η παρούσα κυβέρνηση δεν διαλύει αλλά συνθέτει και προσπαθεί να διασώσει καταστάσεις.!!!

    Θαυμάζω την τοποθέτηση, η οποία βέβαια προυποθέτει, ότι το ΠαΣοΚ είναι άμοιρο ευθυνών για την χρεοκοπία απο την οποία θέλει να μας σώσει (αφανίζοντας μας)

    Για χάρη της συζήτησης όμως θα δεχθώ ότι είναι έτσι όπως (θέλει να) φαντάζεται.

    Επειδή όμως τα πιστεύω, θέλω να ελπίζω, νομίζω και τα τοιαύτα δεν αποδεικνλυουν τίποτα, θέλω να θέσω μία ερώτηση που έχει απάντηση στα βιώματα που έχουμε όσοι κατοικούμε τουλάχιστον στην χώρα και όχι σε άλλο πλανήτη, βαμμένο πράσινο.

    Θέλω να μου αναφέρει ένα (αριθμός 1) πρόβλημα, που διαχειρίστηκε το ΠαΣοΚ επιτυχώς όταν και όποτε κυβερνούσε.

    π.χ. Κυπριακό, Ονομα, Ιμια, Οτσαλάν, φωτιές, χιόνια, πλημμύρες.

    Και όταν μου βρείτε ένα, πείτε το μου να χαρώ και να ελπίσω ότι υπάρχει εστω 1% πιθανότητα οι ανικανοι να γίνουν ικανοί

  7. Astos Says:

    Συνταγματολόγος καθηγητής λέει ότι είναι. 10 ρυθμίσεις του γύρισαν πίσω και του λένε άνοιξε τα μάτια σου, αυτές οι δήθεν ρυθμίσεις που πας να περάσεις είναι αντισυνταγματικές.
    Τί στο καλό δίδασκε στους φοιτητές του?
    Και περιμένουμε απο αυτόν τον άνθρωπο να βάλει τάξη στο Ασφαλιστικό και στο Εργασιακό?
    Κρίμα

  8. Παράγκας Says:

  9. PASOKOS Says:

    Κύριοι οι Γερμανοί έχουν έλλειμα 80 ΔΙΣ περίπου και στη επόμενη 5ετία θέλουν να το ρίξουν στα 24 ΔΙΣ ετησίως. Με ΑΕΠ περίπου 1 τρις 800 δις, καταλαβαίνουμε όλοι ότι πσοστιαία το ετήσιο έλλειμά τους είναι μικρό. Παρόλα αυτά θέλουν να το ελαττώσουν στα 24 δις, έγκαιρα γιατί μετα θα είναι αργά.
    Εμάς τους έλληνες τόσα χρόνια (και κυρίως την καραμανολική 6ετία) δεν μας ενόχλησε ο δανεισμός. Δάνεια, πάλι δάνεια, πάλι δάνεια και να είμαστε τώρα εδώ και να μας λέει ο κάθε Κος Λοβέρδος ότι για την οικονομική εξυγίανση πρέπει να γίνουν όλα αυτά διότι άν δεν γίνουν δεν θα υπάρχουν λεφτά για τους συνταξιούχους. Και ερωτώ εγώ. Τόσα χρόνια τι κάνατε όλοι εσείς οι Επιστήμονες των μεταπτυχιακών και των διδακτορικών? Με υπνοστεντόν μας είχατε και μας λέγατε ότι όλα βαίνουν καλώς. Κε Λοβέρδο εγώ δεν σας κρίνω για το τι κάνετε τώρα, αλλά για το τι κάνατε μέχρι τώρα. Όσο για τον Κο Κουτρουμάνη, αν γίνει μια βάση δεδομένων από την συνδικαλιστική του πορεία και την υφυπουργική του θητεία, θα αναρωτηθούμε όλοι αν πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο ή για τον κλώνο του.
    Κοι αν κυκλοφορήσουν βίντεο των ομιλιών σας στα παιδιά σας μεθαύριο, δεν θα πρέπει να αισθάνεστε και πολλοί περήφανοι διότι εφαρμόσατε πολιτική χαμελέοντα. Απόλυτη προσαρμογή στις συνθήκες ασχέτως αρχών και πεποιθήσεων.

    Αντε γεια. Καλή ξενιτιά στα παιδιά μας.

  10. Δημήτρης Says:

    Από τους χυδαιοτερους. Μας κοροιδευει μέσα στα μούτρα μας. Θυμηθήτε απλά τα <>. Άσε που με του που είπαν οι εργοδότες να δώσουν στους εργαζόμενους 2% αυτος βγήκε και είπε ότι θα το απαγορευσει με νόμο.

    0 από μένα και πολύ του είναι του ξεφτιλισμένου

  11. Παράγκας Says:

    Μετά (και) τα κονδύλια του Ιδιωτικού Τομέα, που χρησιμοποιήθηκαν για τα Σταζ Δημοσίου(!!!!!) για μοριοδότηση και μονιμοποίηση, επί ΝουΔους, που τώρα απολαμβάνουν διορισμό σε Κρατικές θέσεις και Κρατικούς φορείς….τώρα,
    «Να παγώσει με νόμο όλες τις αυξήσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα που δόθηκαν ή θα δοθούν φέτος μέσω των κλαδικών συμβάσεων εργασίας- με επίκληση του μνημονίου και της Εθνικής Γενικής Σύμβασης Εργασίας»… για να παρθούν δάνεια να «τραφεί» το Κρατικό «Μαμούθ» ή Κινκ Κόνκ του 1.114.000 Υπαλλήλων;;;!!!! ή οι συντάξεις των μεταναστών από πρώην Ανατολικές Χώρες με ένα χρόνο δουλειάς στην γ-ελλαδίτσα μας;;;;;;…

    Ξυπνήστε έλλη-νες καφέ φραπέ και φρέντο καπουτσίνο…

    Γουίθ….Λοβ.,
    ο Παράγκας.

  12. αί σιχτιρ Says:

    Το τρίδυμο Λοβέρδου-Κουτρουμάνη-Σπυρόπουλου που διαχειρίζεται την κοινωνική ασφάλιση στην χώρα μας είναι ένα κλασικό παράδειγμα της εγκαθίδρυσης του ΠΑΣΟΚισμού στον δημόσιο βίο! Είναι κρατικοδίαιτοι αργόμισθοι πολυθεσίτες. Από τα νιάτα-τους, τους θυμάμαι να λανσάρουν τον εαυτό τους χρησιμοποιώντας το κόμμα αμειβόμενοι αδρά από τον κρατικό προϋπολογισμό! Προστατευόμενα παιδιά του κομματικού σωλήνα! Είναι κλασικές περατώσεις του κομματικού κράτους που οδήγησε την χώρα στον δανεισμό και την υπερχρέωση προκειμένου να φτάνει ο μισθός εγκαίρως σ αυτού του είδους τα παλικαράκια με τα οποία γέμισαν τον Δημόσιο τομέα ! Το τραγελαφικό είναι ότι οι υπαίτιοι της χρεοκοπίας νομοθετούν να πληρώσει ο Ελληνικός Λαός τα χρέη που δημιουργήθηκαν για να καλοπερνάνε οι ίδιοι!
    Δέκα μήνες με το τρίδυμο Λοβέρδου-Κουτρουμάνη-Σπυρόπουλου στο τιμόνι της Κοινωνικής Ασφάλισης το μόνο που έκαναν είναι να προσθέσουν ακόμα δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις οφειλών χωρίς να γίνει καμιά άλλη νομοθετική, οργανωτική, διοικητική ενέργεια όσον αφόρα τον εκσυγχρονισμό, το νοικοκύρεμα των Ασφαλιστικών Ταμείων και την προστασία τους από συντεχνιακούς και κομματικούς μηχανισμούς που αλωνίζουν έχοντας πολιτική στήριξη και εξασφαλισμένη ασυλία!
    Δέκα ολόκληρους μήνες τώρα πελαγοδρομούν και αναλώνονται επικοινωνιακά με το πως θα σερβίρουν στην κοινή γνώμη την μείωση των συντάξεων και την αύξηση των χρόνων εργασίας, ενώ στην πράξη εγκατέλειψαν τα ασφαλιστικά ταμεία στο έλεος της κακοδιοίκησης που μας οδήγησε εδώ.
    Ενώ μας παραμύθιαζαν για τις ανοιχτές διαδικασίες και την αξιοποίηση τεχνοκρατών με δυνατά βιογραφικά στις διοικήσεις των οργανισμών αυτοί τοποθέτησαν στο ΙΚΑ τον Σπυρόπουλο! Έναν Επαγγελματία συνδικαλιστή και πολιτικό μας τον λανσάρουν ως βιονικό Μάνατζερ ικανό να διοικεί το ΙΚΑ και το ΠΑΣΟΚ συγχρόνως! Με τέτοια λειψανδρία και φτώχια στελεχών ήρθαν να μας διοικήσουν και να μας σώσουν; Μα από αυτούς τους ίδιους κινδυνεύουμε! Γιατί έβαλαν τον διευθυντή του ΠΑΣΟΚ να διοικεί το ΙΚΑ με τρόπο που να εξυπηρετεί το κόμμα! Το ίδιο είχε κάνει και η Νέα δημοκρατία με τον μακαρίτη τον Βαρθολομαίο και τα είδαμε τα αποτελέσματα!
    Ο θεός να βάλει το χέρι του γιατί η χρεοκοπία μας είναι δεδομένη! Όμως θα προτιμούσα να σωθούμε όχι με την παρέμβαση του θεού της Ελλάδος αλλά με την ψήφο των υποζυγίων στέλνοντας ένα καλό μήνυμα στους εκπροσώπους του δικομματισμού που προτιμούν να χρεοκοπήσει η χώρα παρά να χάσουν αυτοί τα προνόμιά-τους!
    Έσπειραν κομματικό κράτος και λαϊκισμό και θερίζουν χρεοκοπία!
    Η ελληνική κοινωνία εξαπατήθηκε και αδικήθηκε!
    Δικαιούταν καλύτερη μεταχείριση!
    Χρέος των σκεπτόμενων πολιτών είναι να συνδράμουμε δημιουργικά στην νέα μεταπολίτευση και να εκλογικεύσουμε και να πολιτικοποιήσουμε αντί να αναφλέξουμε την οργή που συσσωρεύεται!

  13. AAT Says:

    @ άι σιχτιρ

    Στο αδιέξοδο που έχουμε φτάσει, δείξε μου (μας) την εναλλακτική.

    Κι εκεί, αδιέξοδο είναι.

    Οι υποψήφιοι των νυν κομμάτων είναι δοτοί (αποφασίζονται άνωθεν) και τίποτα δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα για νέους βιώσιμους σχηματισμούς.

    Και όχι τίποτα άλλο, θα έρθουν οι επόμενοι (γενεές δηλαδή) και θα πουν ότι είμαι (είμαστε) συνυπεύθυνος(οι), διότι με την ψήφο ή τη συμπεριφορά μου (μας) τους αποδέχτηκα(με).

    Αυτό που ζούμε δεν είναι η δημοκρατία της πλειοψηφίας αλλά η δημοκρατία της ανοχής της πλειοψηφίας.

    Άι σιχτίρ τελικά.

    ΥΓ
    Όσο για τους άλλους, με τα δυνατά βιογραφικά (που υποτίθεται ότι υπάρχουν και λένε αλήθειες), κράτα μικρό καλάθι.

  14. αί σιχτιρ Says:

    ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ.

    Κύριε ΑΑΤ!
    Παρακολουθώ επιμελώς τα κείμενά σας διότι αναγνώρισα γνώσεις και εμπειρία ,‘εκ των ενόντων’ του πολιτικού συστήματος, που εγώ δεν διαθέτω! Παρ΄ όλα αυτά όμως μπορώ να σας αιφνιδιάσω γιατί έχω σπάσει τα εσωτερικά μου στερεότυπα! Και εξηγούμαι
    Αυτοί που μας οδήγησαν ‘σ΄ αυτή την κατηφόρα την μεγάλη’ έχουν και την ιστορική ευθύνη να τραβήξουν το κάρο προς τ’ απάνω και κανείς άλλος δεν μπορεί να το πράξει, ούτε το προσδοκώ!
    Όμως είναι γνωστό ότι γι αυτήν την δουλειά προορίζονται τα υποζύγια και οι καραγωγείς. Οι αλαζόνες της εξουσίας δεν τραβούν κάρα! Οι αλαζόνες πρώτα τιμωρούνται γι αυτή την μέγιστη αμαρτία τους (με την ψήφο του Λαού εννοείται). Μετά ακολουθεί η αυτοκριτική, η ανανέωση και η αυτοκάθαρση.
    Και είναι ίσως καιρός να πιστέψουμε και να εισάγουμε και την κουλτούρα των κυβερνητικών συνεργασιών. Και αυτή είναι η πρότασή μου προς όλους τους καλόπιστους συνομιλητές.
    Επειδή η κατηφόρα δεν έχει πάτο μπορεί να καταλήξουμε και σε ανεξέλικτη κοινωνική έκρηξη με καταστροφικά αποτελέσματα!
    Όμως πρέπει πρώτα ο Λαός που πλήττετε να στείλει ηχηρό μήνυμα και κυρίως προς τα κυβερνητικά κόμματα που αλληλοδιαδόχως μας οδήγησαν εδώ!
    Γι αυτό και απευθύνομαι στους σκεπτόμενους πολίτες -και όχι μόνο δια μέσου του διαδικτύου- να συνδράμουν δημιουργικά στην νέα μεταπολίτευση και να εκλογικεύσουμε και να πολιτικοποιήσουμε αντί να αναφλέξουμε την οργή που συσσωρεύεται!

    ΥΓ. Δεν προτείνω να μας κυβερνούν οι τεχνοκράτες παρά μόνο να τους δίνεται η δυνατότητα να υλοποιούν αυτά στα οποία εκπαιδεύτηκαν. Όμως δεν μπορεί οι αποτυχημένοι συνδικαλιστές και πολιτικοί να πρέπει οπωσδήποτε να αξιοποιηθούν στην διοίκηση των οργανισμών! Αυτό είναι το κομματικό κράτος που μας οδήγησε στην χρεοκοπία! Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε διοικητικό ρόλο στους πολιτικούς που αποτυγχάνουν…

  15. AAT Says:

    @ άι σιχτιρ

    Εκτιμώ το σχόλιο για τα γραφόμενά μου και ευχαριστώ.
    Δεν πρόκειται βέβαια για τίποτα σημαντικό μια και τα ίδια πράγματα τα εκφράζουν (και καλύτερα ίσως) εκατοντάδες πολίτες καθημερινά.
    Είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω για να εκφράσω τη θλίψη μου για αυτό που βλέπω. Θλίψη για την κατάντια μας και γι αυτό που βλέπω να έρχεται αλλά και θλίψη για το γκρέμισμα των ονείρων με τα οποία μεγάλωσα.

    Επί της ουσίας, δεν έχω ιδιαίτερες αντιρρήσεις σε όσα εκφράζεις στα σχόλιά σου (επίτρεψέ μου να συνομιλούμε στον ενικό μια και δίνει την αίσθηση της ισοτιμίας – τουλάχιστον στο ανώνυμο Internet). Και τους νυν πολιτικούς τους θεωρώ ανθρωπάκια ενώ τους εγκάθετους κομματικούς και συνδικαλιστές τους σιχαίνομαι.
    Απλά, θεωρώ ότι ο εγκλωβισμός μας είναι τέτοιος που δεν έχει ορατή και ομαλή διέξοδο.
    Αλλά και αν (και με όποιο τρόπο) φύγουν αυτοί, ποιοί θα τους αντικαταστήσουν; Προφανώς κάποιοι αντίστοιχοι και ανάλογοι.
    Και αυτό, διότι δεν υπάρχει η δυνατότητα ώστε να ωριμάσει η κοινωνία μας εν μια νυκτί (5 καλά μυαλά μπορεί να βγάζει αλλά χάνονται στο ανώριμο πλήθος).
    Όσα θαυμάζουμε στους άλλους λαούς, πήραν δεκαετίες για να γίνουν. Και αυτά έγιναν με πειθαρχία, υπομονή και επιμονή.
    Αυτά τα χαρίσματα λοιπόν, εμείς δεν τα έχουμε σαν λαός (ή τα είχαμε και τα χάσαμε).
    Επίσης, ούτε κίνητρα έχουμε (όπως είχαν οι προηγούμενες γενιές) ούτε και προθυμία επιδεικνύουμε για να διαχειριστούμε το συλλογικό μας συμφέρον.
    Δεν βλέπεις ότι η «τύποις» δημοκρατία μας κοιμάται. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι υπάρχει η ελάχιστη αίσθηση του συλλογικού συμφέροντος (εκτός ίσως από φωνές υπέρ αυτού).
    [το έχω ξαναγράψει και μ’ άρεσε] Αυτό που ζούμε σ’ αυτή τη χώρα, δεν είναι η δημοκρατία της πλειοψηφίας των πολιτών. Είναι η δημοκρατία της ανοχής της πλειοψηφίας των πολιτών. Επομένως, μην περιμένεις ότι κάποιοι σκεπτόμενοι θα ξεσηκώσουν αυτούς που ανέχονται (μακάρι να κάνω λάθος).
    Μόνο όταν τελειώσει για τα καλά το «σάλιο», που είπε και ο Λοβέρδος, θα τους δεις να ξεκουνιούνται. Αλλά τότε, δε θά ‘ναι για καλό.

    ΥΓ
    Όσο για το υστερόγραφο στο προηγούμενο σχόλιό μου, σχετικά με τους τεχνοκράτες και το μικρό καλάθι, κάτι έχω κατά νου και σοβαρολογώ. Το αφήνω όμως για αργότερα.

  16. InspectorGadget Says:

    Επειδή μια εικόνα αξίξει όσα 100 νούμερα ή 1000 λέξεις, κοιτάχτε το παρακάτω διαγραμματάκι από το STRATFOR που αναφέρεται στην ανταγωνιστικότητα της ελλ οικονομίας

    http://www.market-talk.net/index.php/id/8777

    Αν δεν κάνω λάθος (και κάλλιστα μπορεί να κάνω λάθος), ο αριθμητής περιλαμβάνει το μισθολογικό κόστος δημ+(κακοπληρωμένου) ιδιωτικού τομέα.

    Προσέχτε το jump περί των εκλογών των αρχών του 21 ου αιώνα (εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ) και τη συνεχή παροχολογία των κυβερνήσεων της ΝΔ.

    Επίσης προσέχτε την αντίστροφη σχέση μεταξύ της πορείας της Γερμανίας και των υπόλοιπων χωρών. Δύο συμπεράσματα:
    1) το ανταγωνιστικό πλεόνασμα της γερμανίας είναι το ανταγωνιστικό έλλειμμα των υπολοίπων
    2) η μικροπολιτική βάση της πιστωτική επέκτασης είναι εμφανής (προσέχτε ποιες χώρες είχαν ανάλογο pattern με την Ελλάδα)

    Απορώ πως νομίζει ο κόσμος ότι θα μας σώσει είτε το ένα κόμμα (dumb/corrupt) είτε το άλλο (dumber/ more corrupt).

  17. AAT Says:

    @ InspectorGadget

    «Απορώ πως νομίζει ο κόσμος ότι θα μας σώσει είτε το ένα κόμμα (dumb/corrupt) είτε το άλλο (dumber/ more corrupt).»

    Προφανώς, ο πολύς κόσμος δεν μπορεί να αντιληφθεί τα πράγματα αλλά ούτε και τα πολυ-ψάχνει (εδώ καλά-καλά, δεν τα αφομοιώνουμε «εμείς» που τα ψάχνουμε λίγο περισσότερο)

    Επαναλαμβάνω κάποιο σχόλιο από το σύνδεσμο που έβαλες:
    το κομβικό πρόβλημα παραμένει: ότι η Ελλάδα είναι ένας ελλειματικός οικονομικός μηχανισμός ο οποίος δεν μπορεί να παράγει αυτά που καταναλώνει.

  18. InspectorGadget Says:

    @AAT

    Ο ελλειματικός μηχανισμός είναι αποτέλεσμα του υπερτροφικού δημόσιου τομέα και των ασυνεπειών παρα πολλών στις φορολογικές υποχρεώσεις τους.

    Η αμερικάνικη νοοτροπία μου θα έλεγε ότι αυτά διορθώνονται απλά με
    1) άμεση απόλυση του 30-35% των δημοσίων υπαλλήλων (οι μείωσεις είναι αντιπαραγωγικές για μικρο-οικονομικούς λόγους παρά το ισοδύναμο μακρο-οικονομικό αποτέλεσμα)
    2) ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα για να διορθωθούν τα απαράδεκτα τύπου ΗΣΑΠ και να κοντύνουν οι διάφοροι μυστακιοφόροι ΠΑΣΟΚΟΝΔσυνδικαλιστές
    3) άμεση απόδοση υπερξουσιών στο ΣΔΟΕ τύπου IRS και κατάργηση των ΔΟΥ για να μη δίνεται η δυνατότητα συνδιαλλαγής (η κατάργηση των ΔΟΥ είναι αιτία πολέμου για τους συνδικαλιστές εφοριακούς). Τόσα χρόνια στις ΗΠΑ δεν χρειάστηκε ποτέ να πατήσω το πόδι μου στην εφορία και οι δηλώσεις μου ταχυδρομούνται σε κάποιο ταχυδρομικό κουτί κάπου στο Τέξας (η μόνη μου επικοινωνία με το IRS ήταν με τον υπάλληλο του γραφείου στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Γερμανία μετά την 11η Σεπτεμβρίου, όταν έτυχε να είμαι εκτός χώρας για ένα μικρό χρονικό διάστημα)

    Γυρίζοντας πίσω στο διάγραμμα, πρέπει να γίνει rollback η αυξητική τάση χτυπώντας τις αιτίες του φαινομένου δηλ τον αντι-ανταγωνιστικό δημόσιο τομέα, τη διαφθορά και την αισχροκέρδεια (φραπές 4Ε) που αφαιρεί από την ανταγωνιστικότητα. Αλλιώς καλύτερα περνάγαμε με τους Τούρκους (φόρος 10% όχι 60% (‘αμεσοι και έμμεσοι) για να χρηματοδοτούμε τους Λομβέρδους και τους Παυλόπουλους.

  19. InspectorGadget Says:

    Διόρθωση: οι οριζόντιες μειώσεις μισθών

  20. AAT Says:

    @ InspectorGadget

    Δεν νομίζω ότι η λύση είναι τόσο εύκολη.
    Δεν μπορείς να διώξεις έτσι απλά 200-250.000 ανθρώπους που έχουν οικογένειες. Απλά, δεν μπορείς να καταδικάσεις έτσι απλά τόσους ανθρώπους.
    Δεν είναι νούμερα που εμποδίζουν την ευημερία των υπολοίπων. Είναι και αυτοί οικογενειάρχες και μισθωτοί και, όσο και αν κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τις ευνοϊκές ή άλλες ρυθμίσεις και γνωριμίες (και φυσικά όχι όλοι) για να εξασφαλίσουν μια θέση στο δημόσιο, δεν μπορούμε να τους τιμωρήσουμε ωσάν να ευθύνονται αυτοί για τα εγκλήματα που έγιναν (και ιδίως, να μείνουν όλοι οι επώνυμοι άχρηστοι ανέγγιχτοι). Άλλο να βρεθούν τρόποι για να γίνουν οι δ.υ. παραγωγικοί και για να ξεκαθαριστούν οι άχρηστοι και άλλο να καταδικαστούν πάραυτα σε ανέχεια εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι με τα εξαρτώμενα μέλη τους.

    Όσο για το ενιαίο μισθολόγιο … χμμμμ. Πριν καν δημιουργηθεί, έχουν αρχίσει οι ενστάσεις.

    Το 3ο, είναι «ευχής έργον». Τί μισθό θα παίρνουν όμως (σύμφωνα με το ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου);

    Όσο για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, να θυμάσαι πάντα, κάτι που οι περισσότεροι ξεχνούν στις συζητήσεις ή δεν του δίνουν τη διάσταση που πρέπει. Από το 1974 μέχρι σήμερα, η χώρα έχει ξοδέψει πάνω από 1 ΑΕΠ για εξοπλισμούς (τεράστιο νούμερο).
    Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια μας (ακόμα και σήμερα επί ΔΝΤ).
    Αν αυτά τα χρήματα αυτά είχαν επενδυθεί παραγωγικά, ίσως τα πράγματα να ήταν καλύτερα σήμερα (αν η γιαγιά μου είχε καρούλια θα μου πεις).

  21. InspectorGadget Says:

    @AAT,

    One cannot make an omelet without breaking eggs.

    Υπάρχουν 3 τρόποι να μειωθούν οι δαπάνες σε μια επιχείρηση:
    1) Η απόλυση συγκεκριμένου % χωρίς μείωση μισθών των υπολοίπων (η αμερικάνικη λύση)
    2) Η sliding scale μείωση αποδοχών που είναι το αντίστοιχο της προοδευτικής φορολογικής κλίμακας (η ευρωπαική λύση) δηλ, όσο πιο πολλά βγάζεις τόσα πολλά σου κόβω
    3) Η οριζόντια περικοπή δαπανών που παρουσιάζεται σαν το 2 (η ελληνική λύση)

    Δημοσιο-οικονομικά οι 3 λύσεις μπορεί να έχουν ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα, αλλά έχουν πολύ διαφορετικά μικρο (και τελικά μακρο) αποτελέσματα. Η άποψη μου είναι ότι το 3 είναι η χειρότερη λύση, ενώ η σχετική προτίμηση μεταξύ 1 και 2 εξαρτάται από τις συνθήκες (και την ανισοκατανομή εισοδήματος) στο δημόσιο. Από τη στιγμή που η ελλ. κοινωνία δεν έχει την ωριμότητα να διεκδικήσει το 2 (γιατί δεν υπάρχει η έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης), και το μηντιακό/κυβερνητικό προπαγανδιστικό σύμπλεγμα ταίζει στον κόσμο ότι το 1 θα αποφευχτεί , μένει στους βασιζόμενους στην ψυχρή (αλλά δίκαιη) λογική των αριθμών να προβάλλουν το λογικό. Η εναλλακτική λύση (προσπάθεια αποφυγής των 2, 3) είναι η ακόμα μεγαλύτερη εξάρτηση του κόσμου από τους Λομβέρδους/Παυλόπουλους μέσω των διάφορων μορφών Stage (τόσο τα ορίτζιναλ όσο και την ΠΑΣΟΚική έκδοση: κοιν. επιχειρήσεις)

    Δεν νομίζω ότι οι διορισθέντες είναι άμοιροι ευθυνών και κάπως πρέπει να πληρώσουν, ειδικά όταν το % της διαφθοράς στο δημόσιο ξεπερνά το 30-35% των απασχολούντων σε αυτό. Αν απλά είχαν εφαρμόσει το δημοσιο-υπαλληλικό κώδικα και διώχναν τους χρηματιζόμενους (και είναι πάρα πολλοί) θα είχαν επιτευχθεί οι δημοσιο-οικονομικοί στόχοι και θα είχε ικανοποιηθει το περί δικαίου αίτημα.
    Προφανώς με τη ουσιαστική αρνησιδικία που υπάρχει στην Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει αυτό…. αλλά αυτό δεν ακυρώνει την αριθμητική λογική του επιχειρήματος.

    Για τους εξοπλισμούς έχεις απόλυτο δίκιο … αλλά μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Ο κόσμος έπρεπε να διαμαρτυρηθεί όταν γίνονταν οι λοβιτούρες (αλλά αν θυμάσαι, όλοι αρέσκονται να κουνούν τα σημαιάκια στις παρελάσεις).

  22. AAT Says:

    @ InspectorGadget

    Σίγουρα, για την ομελέτα πρέπει να σπάσουν αυγά. Πρέπει να είσαι δεξιοτέχνης όμως και να ξέρεις τι κάνεις (διότι εύκολα μπορείς να χάσεις το ασπράδι έξω από το μπώλ).

    Αυτά που περιγράφεις έχουν εφαρμογή σε μια επιχείρηση.
    Το κράτος όμως, είναι κάτι παραπάνω από επιχείρηση. Υπάρχει και λειτουργεί υπέρ των πολιτών του ενώ η επιχείρηση υπέρ των μετόχων και όχι των εργαζομένων.
    Όπως και να έχει όμως, μπορεί η άμεση «απόλυση» 200.000 – 250.000 δ.υ. να είναι λογική υπό την επιχειρηματική λογική, δεν είναι όμως έτσι υπό την έννοια της πολιτικής λογικής (με την ευρεία έννοια και όχι βέβαια με την έννοια της πολιτικής των πολιτικών μας). Ο λόγος είναι ότι μια τέτοια παρέμβαση σε μια επιχείρηση, θα μπορούσε να αποροφηθεί από την αγορά χωρίς ιδιαίτερες επιπτώσεις για την ίδια (την επιχείρηση). Σε μια κοινωνία πολιτών όμως, η πληγή, από μια τέτοια παρέμβαση, θα ήταν μεγάλη και με πάρα πολλές επιπτώσεις. Τις συνέπειες του διχασμού και του εμφυλίου, τις βιώνουμε ακόμα.

    Εν πάση περιπτώσει, το σοκ αναμένεται προσεχώς, ανεξαρτήτως του ποιά λύση θα δοθεί με τους δ.υ. Και το σοκ αυτό θα συμβεί (κάποια στιγμή), διότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό-δημοσιονομικό. Το πρόβλημα φτάνει μέχρι τις ρίζες της κοινωνίας μας.

    Όσο για τους εξοπλισμούς, δεν είναι μόνο η απομάκρυνση από το ταμείο. Το πρόβλημα με τους γείτονες ήταν γνωστό (και θα είναι εκεί για πάντα). Αφού όμως γνωρίζαμε, ότι ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής μας (ΑΕΠ) θα πήγαινε σε εξοπλισμούς, θα μπορούσαμε τουλάχιστον να αναδείξουμε και να αναδειχθούμε σε αυτό τον τομέα. Όσο κυνικό και αν ακούγεται, θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε όπλα και μεθόδους και να τα πουλάμε εμείς με κέρδος αντί να τα αγοράζουμε με χασούρα. Να έχουμε χημικούς, ηλεκτρονικούς, μηχανικούς κλπ. που να ασχολούνται μόνο με την ανάπτυξη όπλων (έχω ακούσει αρκετές επιτυχημένες -αλλά και αποτυχημένες- προσπάθειες, είναι αλήθεια – σε μικρή κλίμακα όμως).
    Όμως οι «δυνατοί», δεν ήταν χαζοί ώστε να αφήσουν το κελεπούρι να τους ξεφύγει από τα χέρια (*).

    ΥΓ (*)
    Βλέπεις, δεν είναι μόνο θέμα αν θα μπορούσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά είναι και το αν θα μας άφηναν να μπούμε στις αγορές τους και στα πόδια τους. Τη δεκαετία του ’60, πάρα πολλές και αξιόλογες προσπάθειες (σε πολλούς βιομηχανικούς τομείς) πήγαν στράφη για τα λίγα δολάρια/μάρκα που πήραν αυτοί που έλεγχαν τις άδειες.

  23. InspectorGadget Says:

    @AAT,

    Δηλαδή με τον τρόπο που γίνεται η δημοσιονομική προσαρμογή δεν θα γίνουν απολύσεις (ή εμφύλιος?). Οι εναλλακτικές λύσεις όπως σου είπα είναι 3 και αυτές είναι άσχετες με το αν έχεις να κάνεις με κράτος ή επιχείρηση (ή ακόμα και με τα οικονομικά του σπιτιού). Εκείνο που αλλάζει είναι το ποιος κάνει την αποτίμηση των ωφελειών/κόστους.

    Η κυβέρνηση επέλεξε τον συνδιασμό «1 μετά από 3» αντί για τον 2 ή για τον 1/1+2, με σκοπό να φέρει μετά τα δικά της stage (με τη μορφή των κοιν. επιχειρήσεων) ώστε να σώσει το πελατειακό κράτος. Η ομελέττα θα είναι γεμάτη τσόφλια δυστυχώς και θα πνιγεί πολύς κόσμος σε σχέση με το σενάριο 2 (συμπίεση των συνολικών αποδοχών από οδοκαθαριστή μέχρι πρόεδρο της δημοκρατίας/βουλευτή) στην περιοχή 800-3000Ε και πάταξη της φοροδιαφυγής που θα ακολουθούταν από ταχύτατο αποπληθωρισμό τιμών. In any case, οι απολύσεις θα έρθουν το 2011, οπως ήλθαν και στη Ρουμανία («1 μετά από 3») και το reboot θα γίνει αργότερα απότι θα είχε γίνει αν είχε ακολουθηθεί το σενάριο 2 (όλες οι αποδοχές συμπιέζονται μεταξύ 800-3000) ή το 1 με δόσεις 2.

    Το ζήτημα της πολ/κη βιομηχανίας δεν χρειάζεται επίκληση εξωτερικού δάκτυλου ή θεωρία συνωμοσίας (πχ γιατί δεν εμποδίστηκε η ανάπτυξη στο Ισραήλ, την Σουηδία η ακόμα και την Τουρκία?). Για να φτιάξεις βιομηχανία, θες το αντίστοιχο ερευνητικό υπόβαθρο/ σύστημα. Δυστυχώς η κατάσταση στα παν/μια είναι αυτή που περιγράφεται στο GURF οπότε η προσπάθεια αυτή ήταν καταδικασμένη από την αρχή.

  24. AAT Says:

    @ InspectorGadget

    Ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης στα τελευταία σχόλια, το κάνουμε (ή αν θες το κάνω) για το 1 όπου έβαλες «άμεση» απόλυση του 30-35% των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό κατά τη γνώμη μου, δεν γίνεται. Άλλο να διώξεις 2-3% (και μάλιστα αιτιολογημένα), να πουλήσεις ΔΕΚΟ κλπ. και να (βρεις τρόπο να) ελέγξεις ασφυκτικά τους υπόλοιπους και άλλο να διώξεις το 30%.
    Είναι σαν να θες να καταλύσεις τις λειτουργίες του κράτους (αλλά και της κοινωνίας) άμεσα. Και δεν είναι μόνο οι πορείες, οι διαμαρτυρίες και όλα εκείνα που θα καταλύσουν τη ζωή των κατοίκων (επιπτώσεις στην αγορά τα μαγαζιά, τις συγκοινωνίες κλπ. – διότι τί θα έχουν να χάσουν τόσες χιλιάδες άνθρωποι αν είναι κάθε μέρα στο δρόμο), αλλά θα είναι και άλλα.
    Σκέψου μόνο τις 200.000+ προσφυγές στα δικαστήρια στο ήδη υπό κατάρρευση σύστημα απονομής της δικαιοσύνης. Θα μπλοκάρει τελείως, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (χωρίς δικαιοσύνη επικρατεί η ανομία -των δυνατών).
    Το «άμεσα» 30-35% λοιπόν, είναι κατά τη γνώμη μου αυτοκτονία.

    ΥΓ
    Η λέξη συνωμοσία (που χρησιμοποίησες) έχει και άλλους ορισμούς εκτός από αυτόν της εσχάτης προδοσίας. Συνωμοσία μπορεί να σημαίνει και η μυστική συνεννόηση για δράση εχθρική προς άλλους.
    Υπό την ευρεία αυτή έννοια, οι άνθρωποι συνωμοτούν ασύστολα (π.χ. οι μισοί επιχειρηματίες συνωμοτούν εναντίον των άλλων μισών -τρόπος του λέγειν- προκειμένου να κερδίσουν το μέρος της αγοράς τους).
    Υπό αυτή την έννοια πάλι, πάντα υπήρχε κάποιου είδους δάκτυλος στην Ελλάδα, στον τρόπο που αναπτύχθηκε (από το σχέδιο Μάρσαλ -που, από τον ίδιο τον παππού μου άκουσα περιγραφές- μέχρι το πώς έπαιρναν τις δουλειές η Ζήμενς και οι άλλες εταιρείες – κάτι που είδαμε στην τηλεόραση, εκτός και αν είναι κατασκευασμένα). Εκτός και αν αρνείσαι ότι τέτοιες παρεμβάσεις των ισχυρών (δάκτυλοι ή πες το όπως θες) γίνονταν και γίνονται, τόσο στην πολιτική όσο και στις business.
    Μην ξεχνάς δε, ότι αυτά που περιέγραψα παραπάνω, έγιναν κυρίως στην εποχή του ψυχρού πολέμου. Εποχή πολύ πιο διαφορετική από τη σημερινή και με άλλες δυναμικές (η Τουρκία και το Ισραήλ, μπορεί να υπήρχε λόγος να αναπτύξουν πολ. βιομ. ενώ η Σουηδία ήταν «ουδέτερη» και σε πολύ καλό σημείο μακριά από την ακτίνα δράσης της ΣΕ).
    Πράγματι λοιπόν όπως είπες, δεν χρειάζεται να επικαλεστεί κανείς μια ασαφή θεωρία (της συνωμοσίας), που στο μυαλό του κόσμου παίρνει κάποιες διαστάσεις. Όμως το ότι κάποιοι σχεδίαζαν να γίνει το Α και Β (ενώ κάποιοι άλλοι το Γ και Δ) και βρήκαν στο δρόμο και μερικούς ντόπιους για την υλοποίηση, δεν μπορείς να το αμφισβητήσεις (και ονόμασε αυτούς και τις πράξεις τους όπως θες).
    Όσο για την ερευνητική υποδομή στα πανεπιστήμια, πράγματι, μπορεί να μην την έχουμε.
    Αυτό όμως δεν εμποδίζει κάποιους που απέκτησαν εμπειρία στο εξωτερικό να έρθουν και να αναπτυχθούν εδώ (και γνώρισα κάποτε κάποιους που πουλάνε ηλεκτρονικά στη Γερμανία και έχω ακούσει και για άλλους).

  25. Θεμης Λαζαριδης Says:

    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artId=352062&dt=03/09/2010

    Έδειξε τσαγανό με το ασφαλιστικό. Αποδείχτηκε πολύ αποτελεσματικός. Επανέρχομαι λοιπόν στον αρχικό βαθμό: 4

  26. Παράγκας Says:

    Κε Διαχειριστά,
    Πιο τσαγανό; (sic) Των ελεύθερων απολύσεων με τα γνωστά και ειπομένα παρελκομένων;;;

    Το τσαγανό (sic) του να αναδειχθεί με την επιστροφή των «επενδεδυμένων» των ταμείων και το «βερεσέ»-«πιστόλι» των 6 (!!!!!!) δις εισφορών.

    Με αγάπη, ο Παράγκας.

  27. Θεμης Λαζαριδης Says:

    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artid=353016&dt=08/09/2010

  28. kostas Says:

    Το γλείψιμο του ΔΟΛ για καλό μας το λέτε κ Λαζαρίδη.
    Ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται μόνο για την εικόνα του και που περιφέρεται όλη μέρα στα κανάλια, δεν είναι κατάλληλος για ένα Υπουργείο, όπου υπάρχουν τεράστια συμφέροντα που πρέπει να αντιμετωπίσει απο συντεχνιακά εως οικονομικά με επιρροές στα ΜΜΕ.
    Το ασφαλιστικό το πέρασε με τα χίλια ζόρια, και έπρεπε έτσι κι αλλιώς ως επιταγή της τρόικας να περάσει. Θυμηθείτε όταν πρωτοανέλαβε που είπε δημόσια οτι πρέπει να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι των stage

    Δε νομίζω οτι ένας τηλεαστέρας ακόμα θα προσφέρει κάτι

  29. G.K. Says:

    Αρχικά είχα σχηματίσει πολύ ασχημη γνώμη για τον Λοβέρδο λόγω των γνωστών παλινωδιών όσον αφορά το ασφαλιστικό.

    Ωστόσο, νομίζω ότι η δουλειά που έκανε τελικά με το ασφαλιστικό είναι πολύ καλύτερη του αναμενόμενου. Ελπίζω, μετά από το βάπτισμα του πυρός που πήρε στο υπουργείο Εργασίας, να μη διστάσει να κάνει μεγάλες αλλαγές και στο υπουργείο Υγείας φοβούμενος το κακώς εννοούμενο «πολιτικό κόστος». Αν τα καταφέρει νομίζω ότι θα βάλει τις βάσεις για σπουδαία πολιτική καριέρα…

    Βαθμός: 4

  30. haris Says:

    Πού κακή επιλογή ο Αβρμόπουλος του ΠΑΣΟΚ σε ένα Υπουργείο, όπου λιμνάζουν τεράστια συμφέροντα.

  31. νικοσς Says:

    Απίστευτα θετική πορεία ενός προσώπου που από επικοινωνιακό, αποδεικνύεται δημιουργικό. Αυτά από έναν πολίτη, που τον αποστρεφόταν όσο δεν παίρνει άλλο. Πρέπει να ενισχυθεί στην πορεία του αυτή, μπας και διορθωθεί κάτι στον έρμο τόπο μας.

  32. Παράγκας Says:

    «Προσομοίωση του μέλλοντος»

    «»»Αν η κυβέρνηση δεν τα καταφέρει, τότε «πάμε για νέα ιδρυτική πράξη της Ελληνικής Δημοκρατίας. Πάμε για νέο Γουδή, όχι όμως στους στρατώνες, αλλά στην ελληνική Βουλή», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, που διακρίνεται για τις σπαραχτικές διαπιστώσεις του.

    Εδώ βέβαια, πρόκειται για σενάριο. Και τα σενάρια, είτε ελπίδας, είτε σωτηρίας, είτε καταστροφής, δεν είναι προσομοίωση του μέλλοντος. Είναι αφηγήσεις, που ξετυλίγουν δραματικές πιθανότητες.

    Μπορεί το Γουδή να παραπέμπει σ’ εκείνο το βροχερό νοεμβριάτικο πρωινό του 1922, αλλά το κίνημα στο Γουδή πριν από 101 χρόνια οδήγησε σε μια εκσυγχρονιστική περίοδο το ελληνικό κράτος.

    Ο Στρατιωτικός Σύνδεσμος, αγανακτισμένος από τη «Βουλευτοκρατία και τη συναλλαγή, την οικονομική δυσπραγία, την κακή απονομή της δικαιοσύνης και την έλλειψη δημοσίας ασφαλείας…», εξέφραζε την επιθυμία του όπως «ο σχεδόν πενόμενος Ελληνικός λαός ν’ ανακουφισθή εκ των επαχθών φόρων, ους ήδη καταβάλλει και οίτινες ασπλάχνως κατασπαταλώνται προς διατήρησιν πολυτελών και περιττών υπηρεσιών και υπαλλήλων, χάριν της απαισίας συναλλαγής».

    Οσμίζονται οι πολιτικοί εν έτει 2010 ότι η δυσφορία και η αγανάκτηση είναι «έκδηλος και σφοδρά εις όλας τας κοινωνικάς τάξεις», ώστε «και οι πλέον αδιάφοροι και απαθείς δεν είναι δυνατόν να μην εξεγερθούν»;

    Διαβάζουν τα μηνύματα ή περιμένουν να γεμίσει «η πινακοθήκη της αποτυχίας» και κουτσοπορεύονται, λίγο από δω, λίγο από κει;

    Βρίσκονται ακόμη στην περιγραφή του προβλήματος και στο «δέον γενέσθαι» ή κολυμπούν στην εγρήγορση;

    Ας μην ανησυχούν αδίκως. Το χειρότερο σενάριο δεν είναι ένα νέο Γουδή, αλλά οι ακολουθίες συμβάντων άγριας αβεβαιότητας.»»

    Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

  33. Θεμης Λαζαριδης Says:

    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4597814

    Καλά ακούγονται. Για να δούμε.

  34. pro Says:

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_32_07/10/2010_417732
    3,000€ πρόστιμο σε όσους γονείς καπνίζουν στο αυτοκίνητο παρουσία ανήλικου παιδιού τους. Άλλη μια περίπτωση νόμου που ουδείς πρόκειται να εφαρμόσει αφού το πρόστιμο είναι εξωπραγματικό για τα ελληνικά δεδομένα και ουδείς σώφρον αστυνομικός θα διανοηθεί να επιβάλλει σε γονιό για τέτοιο λόγο, μάλιστα. Αλλος ένας νόμος συνεπώς που ψηφίζεται μόνο για να επιδείξει το νομοθετικό του οίστρο ο αρμόδιος υπουργός και να κομπορρημονεί στη συνέχεια για το πλήθος των νομοθετημάτων που έφερε στη Βουλή και για το καίριο χτύπημα που επέφερε στο κάπνισμα σε κλειστούς χώρους. Στο μεταξύ πλήθος δημόσιων υπηρεσιών, παραμένουν πραγματικοί τεκέδες.
    Έχει τόσα πράγματα να ασχοληθεί που πραγματικά απορώ γιατί σπαταλά χρόνο σε τέτοια νομοθετήματα-μπούρδες.

  35. kostas Says:

    Δηλαδή στο σπίτι γιατι επιτρέπεται ο γονιός να καπνίζει μπροστά στο παιδί;
    Επίσης δεν έχει απαγορευτει καλά-καλά η απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους και απο ότι ακούγεται ο Λοβέρδος σκέφτεται να κάνει εκπτώσεις π.χ. για τα μπάρ(μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, μεγάλη εκλογική πελατεία κ.α.).
    Και στο κάτω -κατω γιατι επιτρέπεται να οδηγεί καποιος και να καπνίζει, πράγμα πολύ επικίνδυνο.

    Φοβάμαι οτι ετοιμάζεται να δώσει μια ακόμα παράσταση και σε αυτό το Υπουργείο

  36. AAT Says:

    Κλείνουν επτά νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα
    http://www.makthes.gr/news/reportage/65847/

    Εισήγηση-φωτιά στο συρτάρι του υπουργού Υγείας Αν. Λοβέρδου.

    Σε ποια καταγράφεται ιδιαίτερα υψηλό κόστος και προβλήματα στη διοίκηση.

    Εισηγήσεις για κλείσιμο νοσοκομείων προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι έχει στο συρτάρι του, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της “ΜτΚ”, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Η εντολή της τρόικας είναι δεδομένη για τον χώρο της υγείας, που ζητά συμμάζεμα στις δαπάνες και αναδιάρθρωση. Στην εισήγηση προβλέπονται ακόμη και καταργήσεις κλινικών από τα νοσοκομεία που θα διατηρηθούν. Η έκθεση που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Υγείας βαθμολογεί τα νοσοκομεία της χώρας με ποσοτικά κριτήρια.
    ……

    Έπρεπε να πτωχεύσουμε και να έρθει η τρόϊκα για να γίνουν αυτά που έπρεπε να έχουν γίνει χθές.

    Αλλά τί λέω; Οι πρώην υπουργοί υγείας έχουν ήδη αναλάβει την πολιτική ευθύνη (γι’ αυτό, «καθαροί» πλέον, μπορούν να ξαναπολιτεύονται κι’ εμείς να τους ξαναψηφίζουμε).

  37. pro Says:

    Είναι γνωστό ότι για τους δημοσίους υπαλλήλους ισχύει ένα ιδιαίτερο καθεστώς (και) στην ιατρική περίθαλψη αφού είναι οι μοναδικοί Έλληνες πολίτες που ο ασφαλιστικός τους οργανισμός τους καλύπτει εξολοκλήρου τις επισκέψεις σε ιδιώτες γιατρούς. Είναι επίσης γνωστό ότι οι τελευταίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και περίπου ένα χρόνο.
    Είναι προφανές ότι λεφτά για να πληρωθούν οι ιδιώτες γιατροί δεν υπάρχουν. (Εδώ δεν υπάρχουν λεφτά για να πληρωθούν ούτε οι φαρμακοποιοί που παραμένουν για αντίστοιχο διάστημα απλήρωτοι). Αφού λοιπόν λεφτά δεν υπάρχουν, δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο θα πρέπει να συνεχίζεται αυτή η κοροϊδία που συνιστά μάλιστα διπλό εμπαιγμό.
    Πρώτον διότι η υπερβολικά μεγάλη καθυστέρηση στη πληρωμή συνιστά στη πραγματικότητα συμπεριφορά μπαταχτσίδικη πέρα για πέρα.
    Δεύτερον γιατί ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι η διατήρηση αυτού του συστήματος αποτελεί ένα ακόμη εξόφθαλμο συντεχνιακό προνόμιο μιας ομάδας εργαζομένων που ήδη απολαμβάνει και άλλα μεγάλα προνόμια -με μεγαλύτερο όλων τη μονιμότητα.
    Η λύση είναι απλή όσο και προφανής. Να γίνει μια ρύθμιση για την αποπληρωμή του χρέους αλλά να σταματήσει το δημόσιο να καλύπτει οικονομικά στο εξής τέτοιου είδους παροχές που συνιστούν και πρόκληση για όλους τους υπόλοιπους εργαζομένους και αποτελούν τεράστιο δημοσιονομικό βάρος, που στο φινάλε το δημόσιο αδυνατεί να πληρώσει στη παρούσα τουλάχιστον συγκυρία.
    Το θέμα είναι θα τολμήσει ο Λοβέρδος να κάνει αυτό που επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον και η κοινή λογική;. Μακάρι αν και δεν τον έχω για τόσο θαρραλέο.
    ΥΓ: Γνωρίζω ότι και για ασφαλισμένους σε ΙΚΑ και ΤΕΒΕ ισχύουν αντίστοιχες ρυθμίσεις αλλά επειδή οι αμοιβές των γιατρών είναι αρκετά πιο χαμηλές είναι πολύ λιγότεροι οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τα ταμεία αυτά. Στο βαθμό που υπάρχει πρόβλημα με την αποπληρωμή των γιατρών και από τα ταμεία αυτά η πρόταση μου είναι άρση του μέτρου και για τους ασφαλισμένους των ταμείων αυτών ή έστω μείωση του ποσού πληρωμής από τα ταμεία και πληρωμή μέρους της εισφοράς από τον ασφαλισμένο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: