Λαφαζάνης Παναγιώτης

Β’ Πειραιά, ΣΥΡΙΖΑ

http://www.parliament.gr/synthesh/mp.asp?MPID=560

15 Σχόλια to “Λαφαζάνης Παναγιώτης”

 1. Τσουκνίδα Says:

  Ήδη σε Κέντρα Πρόληψης σε «κρίσιμες» περιοχές, όπως του Αιγάλεω, του Διαδημοτικού της Νότιας Αθηνών και των Αχαρνών, οι εργαζόμενοι έχουν μείνει απλήρωτοι. Και τούτο γιατί ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), που εποπτεύει τα Κέντρα Πρόληψης και καλύπτει κατά 50% τη χρηματοδότησή τους, χρωστάει πολύ μεγάλο τμήμα απ’ το κονδύλι που έπρεπε ήδη να είχε δώσει.
  Τα οικονομικά προβλήματα σταμάτησαν προσωρινά το καλοκαίρι με την καταβολή ενός τμήματος του ποσού, που αναλογεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επειδή όμως τα χρέη ήταν ήδη πολύ μεγάλα τα προβλήματα εμφανίστηκαν και πάλι. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ πήρε απόφαση να προωθήσει την υπολειπόμενη προς τα Κέντρα Πρόληψης χρηματοδότηση (1,2 εκατομμύρια ευρώ), που αφορά σε υπόλοιπο του 50% της χρηματοδότησης, όμως για λόγους τυπικούς εμποδίζεται η γρήγορη εκταμίευση. Επιχειρείται δηλαδή με «πασαλείμματα» να κλείσουν μόνιμες οικονομικές τρύπες που προκαλεί συνολικά η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
  Τέλος, εκκρεμεί η ανανέωση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για τη συνέχεια της λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης»
  Αυτά λέει ο τύπος… Πρέπει να τονιστεί το τελευταίο σημείο στο οποίο δίνουν και ιδιαίτερη βαρύτητα οι εργαζόμενοι, γιατί θα αποκαλύψει τις προθέσεις της Κυβέρνησης. Πρέπει να σημειωθεί ότι η ΚΕΔΚΕ ομόφωνα έχει αποδεχτεί την ανανέωση της προγραμματικής σύμβασης, αλλά και ΟΚΑΝΑ προεκλογικά, μένει να υπάρξουν πιέσεις για να μην πάει το πράγμα στις «ελληνικές καλένδες».

  Στα Κ. Π. εργάζονται 400 άνθρωποι επιστημονικά και διοικητικά στελέχη πλήρως εξειδικευμένα: Ψυχολόγοι, Κοινωνιολόγοι, Κοινωνικοί λειτουργοί, Ψυχίατροι και άλλες ειδικότητες των ανθρωπιστικών και παιδαγωγικών επιστημών με μεταπτυχιακούς τίτλους με πολύχρονη επαγγελματική κατάρτιση στην συνολική προαγωγή της ψυχοσυναισθηματικής υγείας της ευρύτερης κοινότητας- αυτό στην ουσία είναι η Πρωτογενής Πρόληψη. Επίσης σε κάθε κέντρο εργάζεται και ένα πλήρως καταρτισμένο διοικητικό στέλεχος, που έχει συχνά το ρόλο γραμματέα, λογιστή, ταμία, γραφίστα και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς για την υποστήριξη του πολυσχιδούς αυτού έργου
  http://prolipsiworkers.blogspot.com/

 2. Τζένη Says:

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ»

  Ο Παν. Λαφαζάνης, υπεύθυνος οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Πειραιά, αναφερόμενος στη σημερινή τελετή εγκαινίων του ελληνοτουρκικού αγωγού φυσικού αερίου , έκανε την παρακάτω δήλωση:
  «Η παρουσία του Υπουργού Ενέργειας των ΗΠΑ δίπλα στους πρωθυπουργούς Ελλάδας και Τουρκίας στη σημερινή τελετή εγκαινίων έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ο ελληνοτουρκικός αγωγός φυσικού αερίου θα εξυπηρετεί πρώτα από όλα και κυρίως τους αμερικάνικους πολιτικούς και ενεργειακούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας, την Κεντρική Ασία και την Ευρώπη. Ειδικότερα ο αγωγός αυτός είναι «κομμένος και ραμμένος» για να εξυπηρετεί κυρίως τα συμφέροντα των αμερικάνικων πολυεθνικών ενέργειας, οι οποίες επιδιώκουν να ελέγχουν πολιτικά τους ενεργειακούς δρόμους και να μετατρέψουν σε ενεργειακά προτεκτοράτα τους τις χώρες της Κεντρικής Ασίας, όπως το Αζερμπαϊτζάν.»

  18/11/07 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ»

  Αφού κάνουν που κάνουν τον κόπο οι Αμερικάνοι, δεν μας φέρνουν και κανέναν αγωγό φαιάς ουσίας κύριε Λαφαζάνη?

  Αυτοί όσο γερνάνε απογίνονται..

 3. Vaggelis Says:

  Παρ’ ότι παλαιότερα ασκούσε πιο μετριοπαθή και λογικοφανή αντιπολίτευση, τουλάχιστον για τα μετρα του κόμματος του, τα τελευταία χρόνια έχει δεθεί μάλλον στο άρμα Αλαβάνου και πλειοδοτεί στον λαικισμό. Τραγική φιγούρα η παρουσία του στις απανωτες βιαιες διακοπές της συνεδριασης της ΔΕΗ, στης οποίας εν τω μεταξύ το δ/σ περιλαμβάνει εκπροσωπους των συνδικαλιστών. Η αρωγή στον τραμπουκισμό και το άθλιο θέαμα δεκάδων πρωτόγονων οι οποίοι με ιαχές, ουρλιαχτά και τελικά με βία επιβάλουν ότι τους γουστάρει, είναι απαράδεκτη για ένα δημοκρατικά εκλεγμένο βουλευτη, και μάλιστα της «προοδευτικής» αριστεράς που κόπτεται για τα ανθρώπινα δικαιωματα. Αν βέβαια οι κατ΄ευφημισμόν αντίπαλοι του ΛΑΟΣ είχαν εισβάλει πχ στη ΓΣΕΕ ή την ΑΔΕΔΥ για να διακοψουν για τους δικούς τους λόγους μια συνεδρίαση, τότε θα μιλάγαμε για φασισμό, χουντικούς κοκ. Να μην αδικήσω βέβαια και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συνέδραμαν στο εν λόγω happening (Ξενογιαννακοπούλου, Κατσιφάρας – όχι ο παλιός-), μιας και ανακάλυψαν φαίνεται ποια θα είναι η απάντηση τους στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ.
  Το μόνο «συγχρονο» στον κ. Λαφαζάνη δείχνει πια το έτσι κι αλλιως παλιομοδίτικο βάψιμο των μαλλιών, αυτό που αφήνει επ’ άπειρο κάποιες άσπρες τούφες στις φαβορίτες και διατηρεί κορακί όλο το υπόλοιπο.

 4. GEORGE G. Says:

  ΠΟΛΥ ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ..

 5. Kitsos Says:

  Κύριε Λαφαζάνη, καλές και άγιες οι καταγγελίες κατά του
  αυταρχικού κράτους που όχι μόνο κλέβει τους πολίτες,
  αλλά και συχνά τους σκοτώνει. Αλλά μου φαίνεται πως
  τελικά, ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ θέλετε και εσείς!!! Εναγωνίως
  ψάχνετε τις ευκαιρίες πάνω στις οποίες θα κάνετε κομματική
  εκμετάλλευση. Το έχουμε δει να γίνεται και στο παρελθόν.
  Αλλά όταν αυτή η εκμετάλλευση γίνετε πάνω στο
  πολυτιμότερο που διαθέτει ένας άνθρωπος, στο αίμα
  του δηλαδή που χύνεται και πεθαίνει, ε! τότε έχετε ΚΑΙ
  ηθική ΚΑΙ πολιτική αλλά ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, διότι διά των
  δηλώσεών σας στο παρελθόν έχετε θεωρήσει τις
  απρόκλητες επιθέσεις δεκατετράχρονων παιδιών
  εναντίον πάνοπλων και κακοεκπαιδευμένων αστυνομικών,
  ως ΗΡΩΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ!!!
  Αναρωτηθείτε ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ (ως κόμμα πάντα) μήπως διαπράτετε
  συστηματικά ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ στην πρόκληση θανάτου.

  Διότι γιά εμένα, δεν χωράει αμφιβολία ότι είσαστε
  συνυπεύθυνοι, αφού προτρέπετε (και) δεκατετράχρονα παιδιά
  σε πράξεις που δεν έχουν καθήκον να πραγματοποιήσουν.
  Αλλά μαζί με εσάς, τους αστυνομικούς και τον Παυλόπουλο
  (τουλάχιστον), στο σκαμνί πρέπει να καθήσουν και οι γονείς
  του τραγικού σημερινού θύματος, διότι στην δική τους ευθύνη
  ήταν να μη πρέπει ένα ΠΑΙΔΙ (το παιδί τους) να κυκλοφορεί
  χωρίς την επιτήρισή τους σε »θερμές» ζώνες, ακατάλληλες
  ώρες και ανάμεσα σε θερμόαιμους και ανεξέλεγκτους νεαρούς
  που τους ενισχύετε την λάθος ιδέα να νομίζουν πως σπάζοντας
  μία ή 10 ή 100 τζαμαρίες ή καίγοντας 10 ή 20 αυτοκίνητα
  συνήθως φουκαράδων πολιτών, μετατρέπονται -έστω και
  αν σκοτωθούν στην προσπάθειά τους αυτή ανώφελα-
  σε ήρωες. Το σταλινικό σας παρελθόν θα σας συνοδεύει γιά
  πάντα!!!

 6. Kitsos Says:

  Εναγωνίως ψάχνετε γιά ένα έστω θύμα που να ανήκει στον χώρο σας.
  Οπως και το ΚΚΕ βέβαια, με το οποίο έχετε κοινή αντίληψη -την σταλινική-
  με μικροδιαφορές στην έκφρασή της.
  Τα θύματα της κρατικής καταστολής παληότερα (Ισιδωρόπουλος, Σωτηροπούλου, Καλτέζας) δεν μπορέσατε να τα αξιοποιήσετε όπως
  θέλατε και η μνήμη γιά αυτούς έχει ατονίσει.
  Και καθώς τα μέλη σας φαίνεται πως δεν είναι διατεθειμένα να σας
  κάνουν την χάρη και να πάνε να σκοτωθούν σε ανώφελες συγκρούσεις,
  έχετε βρεί ως θύματά σας τους θερμόαιμους δεκατετράχρονους τους
  οποίους έχετε κάνει να πιστεύουν πως με ένα φουλάρι, μία μολότωφ
  και ένα…τρέξιμο, μετουσιώνονται σε Νέους Τσε-Γκεβάρα!!!

 7. zizanio Says:

  χώστα Κίτσο μου! ν’ αγιάσει το πληκτρολόγιό σου. Άκου και την γνώμη, που διαμορφώνεται μέσα από «ανοκτή»… οθεός να την κάνει ανοικτή… γι’ αυτούς τους δύσμοιρους «μπάτσους».

  Σώστε την αξιοπρέπεια του Έλληνα Αστυνομικού. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ένστολος ξεκινά την υπηρεσία του με την προοπτική να δολοφονήσει. Είμαι βέβαιος ότι ο συνάδελφός σας είναι θύμα των συγκυριών και της αδυναμίας της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας να προστατέψει αποφασιστικά και αποτελεσματικά τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία… κυρίως τη δημόσια! Αλλά το πολιτικό κόστος και μόνο, επιβάλλει σε εσάς να σύρετε έναν συνάδελφό σας με χειροπέδες, ως ύποπτο αντίστασης ή διαφυγής, ώστε να είστε αρεστοί στους πολιτικούς προϊσταμένους και στα τηλεοπτικά κανάλια. Το πολιτικό κόστος επιβάλλει να εμφανίζονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης οι συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι (κυρίως αυτοί) ηγέτες του κράτους και να σας προσβάλουν ως ανίκανους, ανεπαρκείς και αποτυχημένους. Την ώρα που κανένας φορολογούμενος δεν μαθαίνει πόσο κοστίζουν οι επανορθώσεις των κρατικών κτηρίων και των περιουσιών τους από τις καταστροφές των 15χρονων. Το πολιτικό κόστος φιμώνει τους ιδιοκτήτες των Ι.Χ. που απανθρακώνονται, χωρίς να προλαβαίνετε να επέμβετε και να συλλάβετε.

  Φτάσαμε να θεωρούμε τη λέξη «καταστολή», αμαρτωλή λέξη. Ναι, γιατί αυτό που «απαγορεύεται» να καταστείλετε είναι η βία και οι ορδές των 15χρονών και όσων εκμεταλλεύονται την ανωριμότητά τους και την αφέλειά τους.

  Ασφαλώς και συμμερίζομαι τον πόνο των γονιών του θύματος, όμως ποιός θα συμμεριστεί έναν οικογενειάρχη, που ανάμεσα σε πέτρες, φωτιές, μολότοφ, καδρόνια, κλαριά και τσιμέντα ξεχνά να κοιτάξει το ρολόι του για να δει την ώρα που θα επιστρέψει στα παιδιά του, όπως κάθε εργαζόμενος οικογενειάρχης.

  Ότι ίσως κάποιοι – απειροελάχιστοι ευτυχώς- συνάδελφοί σας εμφανίζουν συμπεριφορές, που αδικούν το Σώμα και τους συναδέλφους τους, δεν θα το αποκρύψω και δεν χρειάζεται να απολογείστε σα να πρόκειται για μόνιμη και γενικευμένη συμπεριφορά. Πόσο μάλλον όταν κανείς γνωρίζει τις συνθήκες, τα πλαίσια και τους περιορισμούς κάτω από τα οποία καλούνται να με προστατέψουν και να μου εξασφαλίσουν την κοινωνική γαλήνη και τη δημοκρατία.

  Ούτως ή άλλως, στην οικογένεια του εν ζωή γνωστού αγνώστου και τώρα ποιά μόνο γνωστού, θα σταθεί και θα συμπαρασταθεί σύσσωμη η χώρα… εμένα επιτρέψτε μου να σταθώ νοερά δίπλα στο μεγαλύτερο θύμα του τραγικού συμβάντος, που δεν είναι άλλος από τον συνάδελφό σας και την οικογένειά του.

  Εύχομαι το αίμα του 15χρονου να είναι το τελευταίο που κύλησε στο βωμό της αλητείας και της αναρχίας των πόλεων. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του. Μια ψυχή, που πριν ωριμάσει, για να μπορεί να κρίνει μαζί με τους άλλους και τον εαυτό του για τις πράξεις του, κόπηκε άδοξα το νήμα της. Όπως άδοξα κόβετε και το νήμα της ζωής των δικών σας συναδέλφων, στο βωμό της Τάξης και της Ασφάλειάς μας, χωρίς ωστόσο να χύνονται τα ίδια δάκρυα, από τους επιλεκτικά ευαίσθητους ταγούς της δημοσιογραφίας της χώρας μας

  Κύριοι της Ελληνικής Αστυνομίας, ανώτατοι, ανώτεροι, κατώτεροι, σ’ αυτή τη δύσκολη ώρα για την ιστορία του υπεραιωνόβιου θεσμού που υπηρετείτε, εγώ ως πολίτης αυτού του κράτους, θέλω να σας καταθέσω την εμπιστοσύνη μου και να σας ευχαριστήσω, γιατί σας οφείλω την ασφάλειά μου, ώστε να μπορώ απρόσκοπτα να μεριμνώ για το άτομό μου, την οικογένειά μου, τη δουλειά μου και την πατρίδα μου.

 8. zizanio Says:

  Λαφαζάνη, άσε λοιπόν τους “μπάτσους” που σε φυλάνε! Απελευθέρωσέ τους να φυλάξουν κανένα φουκαρά της Πατησίων, που του κάνουν κάθε 17 του Νιόμβρη (άκου Νιόμβρη, φουκαριάρα γλώσσα) το μαγαζί καλοκαιρινό.
  Εσένα μπορούν μια χαρά να σε φιλάνε οι ανάρχες που γλύφεις για να παίρνεις τα ολίγα ψηφαλάκια σου!!!!!!!
  Ετσι κι αλλιώς οι ΄”μπάτσοι” και άχρηστοι είναι και φονιάδες, ενώ οι ψηφοφόροι σου είναι λεβέντες! Βάζουν κουκούλες και καταστρέφουν τα Πολυτεχνεία, που μαθαίνουν γράμματα σε πραγματικούς φοιτητές, που τους στέλνουν πραγματικοί γονείς, που πληρώνουν πραγματικούς φόρους. Κατάλαβες κομπλεξικέ, μονοψήφιε, πολιτικάντη;
  Τώρα να βάλω και βαθμό;
  Άσε γιατί θα του χαλάσω το μέσο όρο!

 9. Θεμης Λαζαριδης Says:

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11362&subid=2&tag=8773&pubid=2012779

  (για τις καταλήψεις).
  «Εμείς δεν έχουμε πει ναι ή όχι σε οτιδήποτε ξεκινάει από δημοκρατικές διαδικασίες, που τις συναποφασίζουν οι μαθητές».
  (ΝΕΤ 105,8)

  Βασικό λάθος. Η κατάληψη απλώς δεν ανήκει στη δικαιοδοσία των μαθητών. Πιπιλίζουν για χρόνια το μυαλό των παιδιών με τέτοιους λαϊκισμούς και τους έχουν κάνει αυταρχικά τερατάκια.

  Επιφυλάσσομαι για βαθμό γιατί δεν τον ξέρω καλά.

 10. heliotypon Says:

  Το μόνο που ξέρω για τον Λαφαζάνη είναι ότι δεν κατέχει την Ελληνική γλώσσα, παρά τις σπουδές του στη Νομική. Τον έχω ακούσει να μιλάει και πετάει πολλά μαργαριτάρια. Αν είναι έτσι και στ’ άλλα….

 11. κκολοκοτρονις Says:

  τι σουργελο εισαι εσυ ρε αγορι μου.δεν κανεις ρε για ηγετης.δεν σου παει το σπορ αυτο. ισως για δημοτικος συμβουλος στο κερατσινι α μπα παλι πολυ θα ηταν

 12. μιχαλης ξεστερνος Says:

  εισαι τοσο ηλιθιος λαφαζανη που μιλας για την αποσυρση και τον κλαδο του αυτοκινητου χωρις να σκεφτεις ουτε τους 50.000 κοσμο σ αυτο το χωρο ουτε οτι ο κλαδος φερνει το 10% των εσοδων του κρατους. Ντροπη σου ξεδιαντροπε

 13. Παράγκας Says:

  «Δεν είναι καλό να λειτουργεί η βουλή την ώρα που απεργούν οι υπάλληλοι της. Κατηγορούμε την…κυβέρνηση που δεν στηρίζει τους εργαζόμενους που με αυτοθυσία καλύπτει τις δραστηριότητες της βουλής».

  Από troktiko.blogspot

  (Ζήσε το μύθο σου στην Α.Π.Α.Κ.Κ.Τ.Υ., το 2010 μ. Χ.)

 14. λογικος Says:

  Κανένας λογικός σχολιαστής δεν υπάρχει στο blog;;; Του ενός του φταίει που ο λαφαζάνης είναι εναντίων των αυτοκινήτων του άλλου που είναι εναντίων της αστυνομίας. Θα διαβάζει κανείς τα σχόλια και θα νομίζει ότι όλη ελλάδα είναι εμποροι αυτοκινήτων και μπάτσοι

 15. Κώστας Says:

  Κύριε Λαφαζάνη, την έχετε ακουστά την απελπισμένη απορία του καλοκάγαθου (πλην, αφελή και αδαή) βοσκού που, βλέποντας τα πρόβατά του να ψοφούν και μη ξέροντας τι να κάνει για να σταματήσει το κακό, αναρρωτιόταν: «Με τον ήλιο τα βγάζω (έξω απ’ τη στάνη), με τον ήλιο τα βάζω (πάλι μέσα), ΤΙ έχουν τα έρμα και ψοφάνε»; Λοιπόν, την παραφράζω για την περίπτωσή σας και του ΣΥΡΙΖΑ και λέω: «Τους αναρχικούς, τους εμπρηστές και τους μπαχαλάκηδες τους χαϊδέψαμε, τους (αναιδέστατους και θρασύτατους) φορτηγατζήδες και διάφορους άλλους τους χαϊδέψαμε, γιατί γαμώτο δεν παίρνει κανένα κουκί παραπάνω στις εκλογές αυτό το μαγαζάκι-παράγκα;

  Έ ρε λαϊκισμός απύθμενος, «του κερατά» ! ΑΙΔΩΣ ΒΡΕ, «ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ»!!!!!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: