Καρατζαφέρης Γεώργιος

Α’ Θεσσαλονικης, ΛΑΟΣ

http://www.karatzaferis.gr/

http://www.parliament.gr/synthesh/mp.asp?MPID=602

http://el.wikipedia.org/wiki/Γεώργιος_Καρατζαφέρης

Περίληψη 80 σχολίων:

Αμφιλεγόμενος…. Μέσος όρος 24 βαθμών: 2.1

Advertisement

322 Σχόλια to “Καρατζαφέρης Γεώργιος”

 1. Kalliasus Says:

  ΠΟΛΥ επικίνδυνος πολιτικός και ύπουλο άτομο.

  Εμπειρικά, αν αναλύσουμε την πολιτική του πορεία και δημόσια εικόνα, χωρίς να είμαστε ειδικοί, μπορούμε να διαπιστώσουμε τρομερή εγωπάθεια, εγωκεντρικότητα, ναρκισσισμό.

  Έλεος, συνάνθρωποι, όσο δυσαρεστημένοι και να είστε από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ κλπ, μην επιτρέψετε την ενδυνάμωση του Καρατζαφέρη με την ψήφο σας. Ψηφίστε λευκό ή άκυρο ή μικρότερο κόμμα, εκτός ΛΑΟΣ.

  Βαθμός 0

 2. ΔΑΡΝΑΞ Says:

  Νομίζω ότι πρέπει να ξαναμπεί το αρθράκι του Στάθη για τον Καρατζαφέρη:

  ΣΤΑΘΗΣ: Τι είναι ο κ. Καρατζαφέρης;

  τάδε έφη SPY ημέρα Πέμπτη, 14 Ιούνιος 2007 ώρα 8:09 μμ
  Ένα απολαυστικό άρθρο του Στάθη της Ελευθεροτυπίας:

  Τι είναι ο κ. Καρατζαφέρης;
  Μην είν’ κομμουνιστής; άμα λάχει είναι και μπολσεβίκος! Πρωτοσπαθάριος κομιτατζής της ΝιΚαΒεΝτέ και βάλε!
  Μην είν’ ο κυρ Καρατζαφέρης η πατρίδα μας; τα ψηλά βουνά; ο βοριάς που τα αρνάκια παγώνει;
  Ολα κι απ’ όλα είναι ο κ. Καρατζαφέρης μας, ό,τι τραβάει η ψυχή μας, ένας άνθρωπος για όλες τις εποχές, το παιδί του μαγαζιού για όλες τις δουλειές.
  Ο κ. Καρατζαφέρης είναι ο μαγικός καθρέφτης του ίδιου του του εαυτού. «Καθρέφτη-καθρεφτάκο μου, ξέρεις κανέναν πιο Καρατζαφέρη από μένα;»!
  *****
  Ο κ. Καρατζαφέρης αν του πεις «άσπρο», θα σου πει «μαύρο». Είναι ικανός με τα ίδια επιχειρήματα και το ίδιο πάθος να υποστηρίξει δύο τελείως διαφορετικές θέσεις
  μία τη μία μέρα
  άλλη την άλλη
  ή και τις δύο μαζί ταυτοχρόνως.
  Ο αρχηγός του ΛΑΟΣ είναι ο πιο ρευστός χυλός κι πιο ευσχημάτιστος ζελές του πολιτικού συστήματος: σε όποιο σχήμα τον ρίξεις, αυτό το σχήμα παίρνει, κύβος, ρόμβος, σφαίρα, κώνος, κόλουρος κώνος – ένα σακί πίτουρα που περιμένει τη μυλωνού να κάτσει πάνω του, για να γίνει γλυπτό.
  Αποπαίδι του συστήματος ο κ. Καρατζαφέρης
  και, όταν το καλούν οι καιροί, πολύφερνος νύφη,
  είναι ένας πολύ «χρήσιμος» παράγων.
  *****
  Αλλοτε αποτελεί το έλλειπον παιγνιόχαρτο για να σχηματισθεί το σκιάχτρο του «φαιοκόκκινου μετώπου», που με κουραστική αλλά και ατελέσφορη επιμονή μηρυκάζει χρόνια τώρα η πρασινοπράσινη ρητορική.
  Αλλοτε απλώς ένα «κόμμα διαμαρτυρίας» στα δεξιά της Ν.Δ. που προσπαθεί να εξορκίσει με κεντροδεξιά ξόρκια ο κ. Λούλης, κι άλλοτε ένα λαϊκιστικό μόρφωμα που καλλιεργεί στην πίσω της αυλή η Χαριλάου Τρικούπη, για να πλαγιοκοπήσει απ’ τα δεξιά τη Ν.Δ., κόβοντάς της ακροδεξιές ψήφους.
  Είναι ο κ. Καρατζαφέρης ένας αποδιοπομπαίος τράγος που όλοι, πλην Λακεδαιμονίων, τον θέλουν ο καθένας μόσχον σιτευτόν στο δικό του τραπέζι
  για να μαζέψει τα δικά του απολωλότα πρόβατα την κρίσιμη ώρα πίσω στο μαντρί, το δικό του οπαδικό κοπάδι, τους δικούς του πελάτες.
  Κι έτσι ο κ. Καρατζαφέρης ωφελείται διαρκώς. Μπορεί ακόμα να μην έχει μπει στη Βουλή, αλλά λέγε -λέγε – λέγε τόσα χρόνια, στο τέλος θα τον βάλουν.
  Ο κ. Καρατζαφέρης ωφελείται το ίδιο, και απ’ αυτούς που σκληρίζουν ότι αποτελεί φασιστικό κίνδυνο, έχοντας πάρει εργολαβία την αρνητική του διαφήμιση,
  και από τα παπαγαλάκια παντός τύπου, πράσινα ή μπλε, που τον καλούν (αυτόν ή τα στελέχη του) επί παντός του επιστητού στα κανάλια, σαν να καλούν τον μέγα δραγουμάνο του Χαμουραμπί, που όλα τα εξηγεί,
  όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει
  λογικά και παράλογα.
  Διότι αυτό κάνει ο κ. Καρατζαφέρης. Επιδίδεται σε ένα ρεσιτάλ δοκησισοφίας, εξυπνακισμού, λογικών ανακολουθιών, ένας άνθρωπος χωρίς αρχές, τυχοδιώκτης του κερατά και δημαγωγός για βραδύνους
  που όμως μαζί του ακκίζονται, αλληλοεπαινούνται και γλείφουν αλλήλους άπαντα τα παπαγαλάκια, και τα αφελή, και τα πεπειραμένα.
  *****
  Ο κ. Καρατζαφέρης δεν είναι ακροδεξιός κίνδυνος, ακροδεξιό κίνδυνο δημιουργούν αυτοί που κατασκευάζουν καθημερινώς τον κ. Καρατζαφέρη να είναι οτιδήποτε.
  Οτιδήποτε χρήσιμο αναλόγως της συγκυρίας. Διότι ο ίδιος είναι ένα τίποτα, ένας χαμαιλέων που παίρνει όποιο σχήμα του δώσουν οι άλλοι, πάντα χρήσιμο στους ίδιους.
  *****
  Ο κ. Καρατζαφέρης δεν είναι χριστιανός, είναι ένας θεομπαίχτης με περιστέρια που του κάθονται στο κεφάλι. Δεν είναι πατριώτης, είναι επαγγελματίας έλλην.
  Με την ίδια ευκολία που χρησιμοποιεί μαοϊκές ρήσεις -«αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν»- ή αναφέρεται στις κοινωνικές ευαισθησίες της 17Ν (μπρρρ), με την ίδια ακριβώς ευκολία επικαλείται επίσης τον νόμο και την τάξη, τα χρηστά ήθη και την καταστολή. Και λαϊκιστής, και εθνικιστής, όμως
  ο κ. Καρατζαφέρης δεν είναι εθνικοσοσιαλιστής.
  Είναι ένας δημοκράτης της παρακμής της δημοκρατίας. Στην πρεσβύτερη Ρώμη θα ήταν ή στις δεξιές συμμορίες του Μίλωνα, ή στις «αριστερές» συμμορίες του Φίλου του Λαού Κλώδιου του Ωραίου. Στη Νέα Ρώμη, πιο απλά, θα ήταν ένας Βένετος μέσα στους Πράσινους, Λευκός τα βράδυα στα στέκια των Κόκκινων.
  *****
  Η τυχόν είσοδος του κ. Καρατζαφέρη στη Βουλή δεν σπάει τον δικομματισμό, το ΛΑΟΣ είναι παράγωγο του δικομματισμού, εξάρτημα, ένα απόπαιδο
  χρήσιμο για φόβητρο στην καλύτερη, για συμμαχίες, παιχνίδια και παζάρια στη χειρότερη, μέσα στο πλαίσιο του δικομματισμού κι όχι της ανατροπής του.
  Ο κ. Καρατζαφέρης είναι ένας λαϊκιστής τόσον, όσον ο κ. Καρχιμάκης ή ο κ. Γιακουμάτος, δεν είναι επικίνδυνος για το πολίτευμα, είναι στο πολίτευμα. Ολίγον στην απόξω βέβαια, αλλά πού θα πάει; δέκα – δεκαπέντε χρόνια προσπαθούν τα κανάλια κι όχι μόνον, να τον φέρουν στην απομέσα.
  Αρατε Πύλας που θα έλεγε και η Κερκόπορτα…

  ΣΤΑΘΗΣ Σ. 8.VI.2007 stathis@enet.gr
  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 08/06/2007

 3. Necton Says:

  «Με το ιδιωτικό του αεροπλάνο έφτασε εχθές το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης…..»
  http://troktiko.blogspot.com/2009/09/e_29.html

  – Πρόεδρε, άσε και κάτι να κυκλοφορείς όταν θα γίνεις πρωθυπορδός…..οι ιπτάμενοι δίσκοι αργούν ακόμα!

  Ο Greek Μπερλουσκόνι έρχεται!……Ε, ΡΕ ΨΩΝΙΟΟΟΟΟΟ!!!!…

 4. Θεμης Λαζαριδης Says:

  http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=106702

  Πόσο μικρόψυχος πρέπει να είναι κανείς για να γκρινιάξει για το σπίτι που δόθηκε στην Κούνεβα; Τονίζοντας μάλιστα το γεγονός ότι είναι ξένη;

 5. ΔΑΡΝΑΞ Says:

  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΣ, ΑΛΛΑ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟΥ ΗΡΘΑΝ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ

 6. Κοντοπουλος Παναγιωτης Says:

  Τα πάντα έχουμε δώσει στους ξένους , μας πήραν και τα βρακιά.

 7. Κοντοπουλος Παναγιωτης Says:

  Πλήρωσε με την ζωή του την ευσυνειδησία του ο Κρητικός Αρχιφύλακας Σπανουδάκης όταν δεν έκλεισε τ’ αυτιά του στην φωνή του καθήκοντος να τρέξει να συλλάβει ένα Αλβανό ληστή στη Νίκαια αν και βρισκόταν εκτός υπηρεσίας. Ο αδίστακτος Αλβανός τον σκότωσε και ο αδικοχαμένος Αρχιφύλακας άφησε στο δρόμο χήρα γυναίκα και ανήλικη κόρη. Η Πολιτεία αντί να σταθεί στο πλευρό ως φιλόστοργη μητέρα της οικογένειάς του γενναίου και ευσυνειδήτου αστυνομικού την αγνόησε. Οχι σύνταξη δεν της έδωσε αλλά ούτε και το δικαιούμενο εφ’ άπαξ επίδομα. Στην Κωνσταντίνα Κούνεβα την συνδικαλίστρια γυναίκα που την τραυμάτισαν βαρύτατα με καυστικό υγρό στο πρόσωπο, ο Υπουργός Απασχόλησης Ανδρέας Λοβέρδος είχε την ευαισθησία να δώσει παραχωρητήριο για διαμέρισμα. Κι αναρωτιέται κανένας εύλογα η Πολιτεία έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά;

  Εχει Υπουργούς με ευαισθησία και Υπουργούς αδιάφορους; Ή κάτι άλλο συμβαίνει. Η «Ε.Ω.» είναι υποχρεωμένη να δημοσιοποιήσει την επιστολή των αδελφών του Αρχιφύλακα Σπανουδάκη με την ελπίδα ότι κάποιοι στην Πολιτεία και ειδικότερα στην ΕΛ.ΑΣ. θα ευαισθητοποιηθούν και έστω και καθυστερημένα θα καλύψουν αυτό το κενό που στην προκειμένη περίπτωση είναι ζήτημα τιμής για την ίδια αλλά και ζήτημα επιβίωσης για την οικογένεια του αδικοχαμένου Σπανουδάκη.

  «Αλλο η ΚΟΥΝ – ΕΒΑ …και άλλο ο ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ;

  Πληροφορήθηκαμε από τον Τύπο και τα ΜΜΕ ότι θεωρήθηκε ως εργατικό ατύχημα η περιπέτεια της κ. Κωνσταντίνας ΚΟΥΝΕΒΑ, η οποία δέχθηκε επίθεση από αγνώστους με καυστικό υγρό στο πρόσωπο. Η γυναίκα εξακολουθεί να νοσηλεύεται και ο Υπουργός Εργασίας κ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ καλώς αναγνώρισε το γεγονός ως εργατικό ατύχημα και έδωσε παραχωρητήριο και κλειδί στην μητέρα της άτυχης γυναίκας.

  Αν και πέρασαν όμως εννέα μήνες από την δολοφονία του αδελφού μας Αρχιφύλακα ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ Μιχαήλ που συνέβη την 5-3-2009 στη Νίκαια Πειραιώς, από Αλβανό λαθρομετανάστη, όταν ο αδελφός μας ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας, επιχείρησε να τον συλλάβει, αφού αυτός προηγουμένως είχε κάνει ληστεία σε Υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου η πολιτεία στην περίπτωση του δεν επιδεικνύει την ίδια ευαισθησία και συγκεκριμένα:
  1) Μέχρι σήμερα δεν χορηγήθηκε στη χήρα ή την θυγατέρα του σύνταξη (Αρθρα 2 και 3 του Ν. 1897/1990).
  2) Δεν καταβλήθηκε μέχρι σήμερα το δικαιούμενο εφ’ άπαξ βοήθημα (Αρθρο 3 του Ν. 1897/1990)
  3) Μέχρι σήμερα η σύζυγος του δεν διορίστηκε στο Δημόσιο όπως προβλέπεται από το Νόμο (Αρθρο 18 του Ν. 3448/2006), αλλά ο σχετικός φάκελος εξακολουθεί να πηγαινοέρχεται μεταξύ Υπουργείου Οικονομικών και Υπουργείου Προστασίας του πολίτη, αν και από την τέως πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών μας είχε δοθεί η υπόσχεση ότι το θέμα θα ρυθμιζόταν ως τις Ευρωεκλογές.
  Εστω να ληφθεί υπ’ όψη ότι ο αδελφός μας άφησε εν ζωή γυναίκα και ανήλικο παιδί ηλικίας μόλις πέντε μηνών.

  Αραγε ο αδελφός μας είναι παιδί ενός κατώτερου Θεού;
  Με την παρούσα παρακαλούμε όλους τους αρμόδιους και την ηγεσία των συναρμοδίων Υπουργείων να πράξουν το συντομότερο δυνατόν όλα όσα προβλέπονται από το Νόμο και να ενεργήσουν με την ίδια ευαισθησία που ενήργησε και η πολιτεία στην περίπτωση της κ. ΚΟΥΝΕΒΑ.
  Τα αδέλφια
  Γεώργιος Σπανουδάκης
  Μανόλης Σπανουδάκης»

 8. ποιητής Φανφάρας Says:

  Η Πολιτεία έχει σαφώς την υποχρέωση να στέκεται ως φιλόστοργή μήτηρ στο πλευρό της οικογένειας κάθε έντιμου και ηρωικού αστυνομικού, ο οποίος χάνει τη ζωή του δολοφονημένος από κάποιον «αδίστακτο» Αλβανό, Ρώσο, Έλληνα, Γάλλο, Γερμανό, Ρουμάνο κλπ. Όλα τα έθνη έχουν αδίστακτους έτσι; Ας μην το ξεχνάμε! Αν και οι χειρότεροι «αδίστακτοι» είναι εκείνοι που κρατούν μια πένα, γράφουν και χωρίζουν εντέχνως τον κοσμάκη, σπέρνοντας το μίσος, τη διχόνοια, την ξενοφοβία και το ρατσισμό στους ηλίθιους!
  Η Πολιτεία έχει σαφώς την υποχρέωση να στέκεται ως φιλόστοργή μήτηρ στπ πλευρό της οικογένειας κάθε έντιμου και ηρωικού αστυνομικού, στρατιωτικού, πυροσβέστη, υπαλλήλου, ελευθέρου επαγγελματία, άνεργου κλπ, ο οποίος θυσιάζεται για τις αρχές του, χάνει τη ζωή του την ώρα του καθήκοντος ή την ώρα που υπερασπίζεται την αξιοπρέπειά του και την αξιοπρέπια των συνανθρώπων του!
  Το γεγονός ότι η Πολιτεία δε στάθηκε όπως έπρεπε σε πολλές περιπτώσεις θυσιασθέντων Ελλήνων πολιτών, δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να αναλάβει ποτέ τις ευθύνες της, να στηρίξει οικονομικά και να τιμήσει ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ την οικογένεια μιας ξένης εργάτριας, η οποία εδέχθη στη χώρα μας δολοφονική επίθεση!
  Είναι χιλιάδες οι περιπτώσεις μη απόδοσης της πρέπουσας βοήθειας και τιμής από την Πολιτεία, τόσο σε Έλληνες πολίτες, όσο και σε αλλοδαπούς.

  Η προσπάθεια όμως, μέσω της αναφοράς σε συγκεκριμένα περιστατικά, αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, δημιουργίας κλίματος φόβου, ρατσισμού, μισαλλοδοξίας και ξενοφοβίας, είναι κατακριτέα και καταδικαστέα.
  Δε μιλάω φυσικά για τη δικαιολογημένη αγανάκτηση της οικογένειας του αδικοχαμένου αστυνομικού, η οποία θα πρέπει να στηριχθεί από την Πολιτεία.
  Μιλάω για τα γλοιώδη ερπετά, που εκμεταλλευόμενα συνεχώς τέτοιες καταστάσεις, σπέρνουν το μίσος, το φόβο και τη διχόνοια στους λαούς. Είτε πρόκειται για Ελληναράδες, είτε πρόκειται για Αλβαναράδες, είτε πρόκειται για Βουλγαράδες… Αυτοί ποτέ δε θυσιάστηκαν, ποτέ δεν πόνεσαν, ποτέ δε θα θυσιαστούν! Δεν αγάπησαν ποτέ κανένα Έλληνα, κανένα αλλοδαπό, καμιά Πατρίδα! Ζουν περιμένοντας… να βρουν την ευκαιρία, για να βγουν από το καβούκι τους και να χύσουν τη χολή τους! Αποκαλύπτοντας το πραγματικό, φασιστικό και αποκρουστικό τους πρόσωπο! Ένα πρόσωπο τόσο αποκρουστικό, που ακόμα και στην Κούνεβα (με το καμένο πρόσωπο) θα προκαλούσε αηδία!

  Υ.Γ. Είναι καλό να πέφτουν οι μάσκες πότε πότε. Έτσι, για να βλέπουμε το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού, το οποίο επιμελώς κρύβεται κάτω από τη μάσκα του λαϊκισμού, της κολακείας και της πατριδοκαπηλίας!

 9. Θεμης Λαζαριδης Says:

  http://www.apogevmatini.gr/?p=55015

  «Τώρα είμαστε μέσα στο 18μηνο, δηλαδή γίνονται εκλογές με λίστα. Με άλλα λόγια, ανέξοδες εκλογές.»

  Ανέξοδες !!;; Τι λέει ο μπούφος; Εκτός από το άμεσο κόστος της εκλογικής διαδικασίας υπάρχει και το έμμεσο κόστος από τις επιπτώσεις της αβεβαιότητας στην οικονομία. Η πρόταση για εκλογές αυτή τη στιγμή δείχνει πραγματικά το ποιόν του ανθρώπου και του πολιτικού.

  ΜΗΔΕΝ !!

 10. ΔΑΡΝΑΞ Says:

  Θέμη
  τι να κάνει ο άνθρωπος; Βρίσκεται στο λυκόφως της καριέρας του. Έχει τελειώσει. Ο πνιγμένος από τα μαλιά του πιάνεται. Ετελείωσε!!… ( αλλά όχι όπως στο βιντεάκι του Φανφάρα, ετελείωσε στ’ αλήθεια). Τον είδα τις προάλλες στο ΜEGA με τον Πρετεντέρη και τον Τσίμα. Στο πρόσωπό του έβλεπες ένα φοβισμένο ανθρωπάριο που ψάχνει εναγωνίως διέξοδο στα αδιέξοδά του.. ήταν να τον λυπάσαι.
  Ετελείωσε!

 11. Κοντοπουλος Παναγιωτης Says:

  «Αλλοδαποί κατοχυρώνουν πλαστές συντάξεις.»

  «Ακόμη και με έναν χρόνο ασφάλισης κάποιοι αλλοδαποί κατοχυρώνουν δικαίωμα σύνταξης και ΕΚΑΣ!!

  Αναγκαία προϋπόθεση για την καταβολή της σύνταξης είναι οι μετανάστες να δηλώνουν μόνιμο τόπο κατοικίας στην Ελλάδα, καθώς αν επιστρέψουν στη χώρα τους θα πάρουν από το ΙΚΑ μόλις 20 ευρώ (ποσό που αντιστοιχεί στις εισφορές τους).

  Για τον σκοπό αυτό σημαντικός αριθμός αλλοδαπών δηλώνει ότι..

  διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα και παίρνει το σύνολο της σύνταξης, ενώ στην ουσία περνάει το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στη χώρα του.

  Μάλιστα οι αλλοδαποί που παίρνουν σύνταξη, μπορούν στη συνέχεια να υποβάλουν τα χαρτιά τους και για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

  Το επίδομα -για όσους πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια- μπορεί να φτάσει μέχρι τα 230 ευρώ τον μήνα.

  Έτσι έχοντας καταβάλλει ελάχιστες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία της Ελλάδας, η κύρια σύνταξη μαζί με το ΕΚΑΣ μπορούν να φτάσουν μέχρι 720 ευρώ!

  Το ΙΚΑ με αφορμή αντιδράσεις και ενστάσεις που εγείρουν τα συνδικαλιστικά όργανα κατά καιρούς επικαλείται ότι προχωρά σε διασταυρώσεις στοιχείων μέσα από το ολοκληρωμένο πληροφορικό του σύστημα, ωστόσο σε ολόκληρη την Ελλάδα είναι πολλοί αυτοί που ευνοούνται τελικά από το όλο σύστημα όπως λειτουργεί.

  Το φαινόμενο τείνει να εξελιχθεί σε μάστιγα !

  Τα ταμεία είναι μείον, αλλά οι οικονομικοί μετανάστες που έχουν έρθει στη χώρα, μόνο μερικά χρόνια, βγάζουν σύνταξη ίση με τον βασικό μισθό την ώρα που… στη χώρα τους θα έπαιρναν μόλις 100 ευρώ», τονίζουν συνδικαλιστές, που ωστόσο εμφανίζονται επιφυλακτικοί να σηκώσουν περισσότερο τους τόνους προς το παρόν, φοβούμενοι να μη χαρακτηριστούν «ρατσιστές».

  Η πραγματικότητα όμως είναι αυτή, και είναι σκληρή και άδικη για τους Ελληνες ασφαλισμένους.

  Με βάση τη νομοθεσία και με έναν μόλις χρόνο δουλειάς, όταν πρόκειται για μετανάστες, μπορούν να πάρουν σύνταξη από το ΙΚΑ σε ηλικία 60 ετών οι γυναίκες και στα 65 οι άντρες.

  Πώς λειτουργεί το «σύστημα»

  Στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Αλβανία και τη Γεωργία ο μέσος όρος σύνταξης δεν ξεπερνά τα 100 ευρώ. Με ένσημα ενός, μέχρι και τριών χρόνων στην Ελλάδα, λαμβάνουν σύνταξη μέχρι και 600 ευρώ.

  Μάλιστα οι περισσότεροι δεν διαμένουν πλέον εδώ, αφού έχουν επιστρέψει στη χώρα τους και λαμβάνουν τραπεζικώς τη σύνταξη.

  Επιλέγουν βέβαια την Ελλάδα που ισχύει το καθεστώς της κατώτατης σύνταξης, δηλαδή περίπου 400 ευρώ, και έτσι μπορεί ένας μετανάστης συγκεντρώνοντας ένσημα 2 και 3 χρόνια να καταθέσει χαρτιά και να συνταξιοδοτηθεί.

  Υπάρχουν περιπτώσεις μεταναστών με 1.000 ένσημα στην Ελλάδα που λαμβάνουν σύνταξη γήρατος μέχρι και 600 ευρώ, αφού αντί για αναλογικό τμήμα της σύνταξης, με βάση τα χρόνια ασφάλισης στη χώρα μας, λαμβάνουν την πλήρη προνοιακή σύνταξη και αυτό δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στα οικονομικά των ταμείων.

  Σε όλες τις χώρες της Ε.Ε οι μετανάστες δικαιούνται για κάθε χρόνο παραμονής και ασφάλισης το 1/44 της κατώτατης εθνικής σύνταξης. Στην Ελλάδα όμως σύμφωνα με το ισχύον σύστημα και για ένα μόνο χρόνο ασφάλισης δικαιούνται όλη την προνοιακή σύνταξη των 486 ευρώ και αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα για το ΙΚΑ.

  Είναι μία ακόμη περίπτωση «αφαίμαξης» των οικονομικών των ασφαλιστικών Ταμείων υπογραμμίζουν οι συνδικαλιστές, αφού ουσιαστικά όσοι ευνοούνται εκμεταλλεύονται κενά της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

  Με βάση τις καταγγελίες πανελλαδικά της εύνοιας αυτής έχουν τύχει περίπου 10.000 μετανάστες που κοστίζουν στο Ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα περί τα 30 με 40 εκατ. ευρώ !!!!»
  http://spyros1000.blogspot.com/
  http://tiresias-press.blogspot.com/
  http://troktiko.blogspot.com/2009/12/blog-post_9872.html

 12. pro Says:

  http://lamianews.blogspot.com/2009/12/blog-post_322.html
  »Πηγαίνετε με θάρρος και πείτε στην Ευρώπη ότι δεν μπορείτε σε τέσσερα χρόνια και ότι θέλετε 10 χρόνια.»

  Αν κάνουμε μια δεκαετία να ρίξουμε το έλλειμμα στο 3% τότε το δημόσιο χρέος θα εκτοξευτεί σε τέτοια ύψη που θα καταστήσει ακόμη δυσκολότερο τον περιορισμό του. Θα απαιτείται δε, όλο και μεγαλύτερο μέρος από το δημόσιο προυπολογισμό να κατευθύνεται στην αποπληρωμή του. Επομένως θα μειωθούν ακόμη περισσότερο οι προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης στο άμεσο μέλλον. Δε χρειάζεται πολύ μυαλό για να αντιληφθεί κανείς ποιοι θα πληρώσουν μια τέτοια εξέλιξη.
  Η συζήτηση για το χρέος νομίζω γίνεται μόνο και μόνο για να αποφύγουν οι κυβερνώντες τη λήψη μέτρων σκληρών πλην αναγκαίων, ώστε να αποφύγουν το πολιτικό κόστος και να επιτείνουν την παραμονή τους στην εξουσία (τόσο πολύ αφελείς είναι)
  ‘Οσοι υποστηρίζουν απόψεις όπως αυτές του Καρατζαφέρη, δίνουν άλλοθι στη κυβέρνηση να συνεχίσει την ίδια ανεύθυνη πολιτική του βλέπουμε (τι θα μας πουν ακόμα οι Ευρωπαίοι) και κάνουμε.

 13. Παράγκας Says:

  ‘Οσοι με διαβάζουν το ξέρουν (ήδη) από το Καλοκαίρι….

  http://troktiko.blogspot.com/2009/06/blog-post_7233.html

  sososososososososososososososososososososososososos

 14. pro Says:

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_13_03/01/2010_385549
  Ζήτησε από το βήμα της Βουλής να πληρώσουν οι Γερμανοί τα χρέη της Ελλάδος ως ανταπόδοση των Γερμανικών εγκλημάτων την περίοδο της κατοχής.
  Πως καταφέρνει να εκστομίζει, με τέτοια συχνότητα μάλιστα, τέτοιες ανοησίες είναι να απορείς. Μιλάμε για ένα μείγμα ελληνικής κουτοπονηριάς και παραληρηματικής-εθνικιστικής αρλουμπολογίας.
  Από τους χειρότερους των τριακοσίων.

 15. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Το είδα στην Ελληνοφρένεια και μου έκανε εντύπωση. Το σήμα του ΛΑΟΣ

  http://www.laos.gr/

  μοιάζει πολύ με τον σταυρό της Κου Κλουξ Κλαν:


  Υποθέτω ότι είναι σύμπτωση. Αλλά πάλι αναρωτιέμαι …

 16. Necton Says:

  κ. Πρόεδρε,
  Και ιδρώσαμε και ματώσαμε και κλάψαμε…..κάτι γαιδούρια που περιφέρονται κοντά στην πλατεία Σύνταγματος παραμένουν στεγνά και βόσκουν αδιάφορα…..
  Απαιτούμε την σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία τους….

 17. e-politikos.gr Says:

  Προφίλ στο e-politikos.gr
  http://www.e-politikos.gr/content/karatzaferis-georgios

 18. Panos Al Says:

  Τυπικός νεοέλληνας πολιτικός, τη μια είπε τον Καραμανλή ομοφυλόφιλο (για αυτό άλλωστε και διαγράφηκε) και μετά έγλυφε για συνεργασία εκεί που έφτυνε.

  Αφού βγήκε ο Σαμαράς, πρότεινε να αναιρέσει η ΝΔ όσα είχε πει για την επανεκλογή του Προέδρου της δημοκρατίας για να γίνουν πάλι εκλογές και να κατεβούν μαζί.

  Προ εκλογών ήταν ΛΑόΣ, τώρα δηλώνει ότι ο Έλληνας δε δουλεύει (17/03/2010).

  Αληθινός χαμαιλέοντας, όπου φυσάει ο άνεμος και όχι αν όχι ομοφυλόφιλος, σίγουρα όχι άντρας με σταθερές θέσεις.. Λαοπλάνος. τυχοδιώκτης. Πονηρός. Γνήσιος εκπρόσωπος του πολιτικού σκηνικού της Ελλάδας.

 19. e-politikos.gr Says:

  Δειτε το προφίλ του πολιτικού στο e-politikos.gr
  http://www.e-politikos.gr/content/karatzaferis-georgios

 20. Θεμης Λαζαριδης Says:

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_16/05/2010_401186

 21. Παράγκας Says:

 22. heliotypon Says:

  Αν δεν είχε φτιάξει παράνομο τηλεοπτικό σταθμό (TeleCity) δεν θα τον ήξερε ούτε η μάνα του. ‘Αλλη μιά απόδειξη ότι ο ‘Ελληνας ψηφίζει ό,τι βλέπει στο γυαλί. Το αποδεικνύουν όλοι οι ηθοποιοί και δημοσιογράφοι και αθλητές που μόνο γι’ αυτό μπήκαν στη Βουλή (Βούρος, Ντινόπουλος, Γκερέκου, Φασούλας, Ζούνη, Τσόκλη και άλλοι). Ακόμα κι ο …Χατζηπαπάρας μας βγήκε κάποτε πρώτος δημοτικός σύμβουλος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: