Κακλαμάνης Απόστολος

Β΄Αθηνών, ΠΑΣΟΚ

http://www.apkaklamanis.gr/main.asp

http://www.parliament.gr/synthesh/mp.asp?MPID=616

22 Σχόλια to “Κακλαμάνης Απόστολος”

 1. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Σέβομαι τους αγώνες του, αλλά ο κ. Κακλαμάνης είναι ένα από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ευθύνεται τα μέγιστα για τη «διάλυση» της παιδείας. Ήταν υπουργός παιδείας μεταξύ 82 και 86, τότε δηλαδή που εκατοντάδες (ή χιλιάδες) πρώην βοηθοί και επιμελητές αναδείχθηκαν μέλη ΔΕΠ με ελάχιστα προσόντα. Επίσης, αυτός νομίζω προέβη στην κατάργηση των επιθεωρητών και οποιασδήποτε μορφής αξιολόγησης στη μέση εκπαίδευση. Διαβάζω τώρα την ομιλία του στη συζήτηση για τα πανεπιστήμια

  http://www.parliament.gr/ergasies/showfile.asp?file=syne070307.txt

  και βλέπω έναν ξερό λαϊκιστή. Δεν ξέρω να βρήκε ποτέ το θάρρος να πει mea culpa για την κατάντια της παιδείας. Καιρός να βγει στη σύνταξη. Φτάνει πιά.

  Βαθμός: 1

 2. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Από συνέντευξη στα Νέα

  http://www.tanea.gr/ColumnCategory.aspx?d=20070625&nid=5065913&sn=

  Στην ερώτησή μου «Πιστεύετε ότι διαπράξατε λάθη ως υπουργός Παιδείας τη δεκαετία του ΄80 και αν ναι, ποια είναι αυτά;» απάντησε το εξής:

  «Στην πολιτική όπως και στη ζωή, υπάρχουν και τα σωστά και τα λάθη. Όμως η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση της πρώτης τετραετίας του ΠΑΣΟΚ, που είχα την ευθύνη ως υπουργός, αναγνωρίζεται από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και τους ιστορικούς της Εκπαίδευσης ως η κορυφαία μεταπολεμική προσπάθεια στην Παιδεία. Η στροφή στην Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση, η ίδρυση των ΤΕΙ και των Πανεπιστημίων Αιγαίου, Ιονίου και Θεσσαλίας, τα Πολυκλαδικά Λύκεια, τα Μεταλυκειακά Κέντρα και η πρόσθετη εσωσχολική διδασκαλία, που περιόρισαν σε μεγάλο βαθμό την παραπαιδεία, η συρρίκνωση της ιδιωτικής εκπαίδευσης, αφού δεν ιδρύθηκε ούτε ένα ιδιωτικό σχολείο μέχρι το 1986 που έφυγα από το υπουργείο Παιδείας, ο σχολικός σύμβουλος και τα νέα προγράμματα και βιβλία, η κατασκευή χιλιάδων σχολικών αιθουσών και τόσα άλλα είναι ένα πολύ καθαρό δείγμα γραφής μαζί με το ΕΣΥ, πώς έβλεπε το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου την οικοδόμηση του κοινωνικού κράτους»

  Το να λες γενικά «άνθρωποι είμαστε, κάνουμε λάθη» δεν είναι αναγνώριση λαθών, είναι υπεκφυγή. Όταν δίνεις σε κάποιον την ευκαιρία να κάνει λίγη αυτοκριτική και αυτός σου αραδιάζει τα «επιτεύγματά» του, αυτό δείχνει είτε αδυναμία ανάγνωσης της πραγματικότητας είτε, το πιό πιθανό, παντελή έλλειψη ειλικρίνειας. Εμμένω λοιπόν στην κρίση μου. Αρκετό κακό κάνατε στη χώρα, ξεφορτωθείτε μας.

 3. Thersitis Says:

  Η κατάργηση του πολυτονικού συστήματος ήταν κατ’ εμέ το μεγαλύτερο έγκλημα απέναντι στον Ελληνισμό και την ελληνική παιδεία. Αυτό έγινε επί Α’ πρωθυπουργίας του ΠΑΣΟΚ.

 4. margarita Says:

  σε γενικές γραμμές και με τα οποια λάθη έχει κάνει(πράγμα λογικό για στελέχη που είναι χρόνια στην πολιτική)είναι ενα στέλεχος πάρα πολύ έντιμο,με γνώσεις,με κύρος και σου αποπνέει σεβασμό.4 από μένα

 5. Χρήστος Says:

  Τον θεωρουσα εναν καλο Προεδρο της Βουλης, αλλα τωρα ειναι ενας αναξιος βουλευτης – και ορισμενες φορες χρησιμοποιει υβρεις. Βαθμος 1.5//

 6. maria Says:

  symfono me ti margrita 4.

 7. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Από άρθρο του Χ. Τσούκα στον Οικ. Ταχ. το 2002 αναδημοσιευμένο στο βιβλίο του «Έναρθρη κραυγή»:

  «Λίγες μόνο ημέρες πριν την ομιλία του στο ΣΑΕ ο κ. Κακλαμάνης πρωτοστάτησε στην ψήφιση από τη Βουλή τροπολογίας με την οποία διορίζονται, κατ’ εξαίρεση, στο Δημόσιο όσοι διατέλεσαν γραμματείς των βουλευτών από το 1994 και μετά.»

  Τέτοιες ενέργειες δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι κυβερνώντες, μεταξύ των οποίων και ο κατονομαζόμενος κ. Κακλαμάνης, γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την αξιοκρατία και την ισονομία.

 8. sam Says:

  Ο βασιλιάς της υποκρισίας… Ξέρει τι γίνεται και εδώ και αλλού… το προδίδει και το »σχιστό» μάτι του αλλά κάνει το κορόιδο… Του αρκεί να επιπλέει…

 9. tzimakos Says:

  το σχολιο του sam ειναι εκτος πραγματικοτητας

  σοβαρος και αξιολογος ανθρωπος 5

 10. ΒΙΚΤΩΡ Says:

  ΤΟΝ ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ.ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ.

 11. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Το διακομματικό ρουσφέτι:

  «Από την εποχή του Απόστολου Κακλαμάνη είχε επιτευχθεί μια άτυπη διακομματική συμφωνία σχετικά με τις προσλήψεις των υπαλλήλων της Βουλής. Ο πρώην πρόεδρος του Κοινοβουλίου δεν άφησε κανέναν… πικραμένο, ενώ μια θέση εξασφάλισαν, μεταξύ άλλων, κόρες πρώην υπουργών, όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Ν.Δ., καθώς και γόνοι βουλευτών και δικαστικών.

  Πολλοί παλιοί βουλευτές μιλούν για «στρατιές» που έχουν περάσει από το Κοινοβούλιο, για «υψηλά» ρουσφέτια και για μια άτυπη διακομματική συμφωνία στο θέμα αυτό που δεν αφορά μόνο στους υπαλλήλους γραφείου αλλά ακόμη σε αστυνομικούς και καθαρίστριες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τέλος της θητείας του κ. Απ. Κακλαμάνη είχαν προσληφθεί εκατό αστυνομικοί.»

 12. ΝΙΚΟΛΑΣ Says:

  ΣΠΑΣΤΙΚΟΣ ΦΛΥΑΡΟΣ !

 13. ΔΑΡΝΑΞ Says:

  ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ, ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΛΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΤΕΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΞ’ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΓΡΑΨΕ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΧΑΡΑΞΕ ΠΟΡΕΙΑ ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟΤΙΜΗΘΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΤΑΓΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

 14. σωτηρης Says:

  Κύριε Κακλαμάνη
  παρακολουθώ με θλίψη μου την στάση σας
  ως πολίτης που η οικογένεια μου ήταν στο κίνημα από το 1974
  τώρα πλέον έχω περάσει στο χώρο της αριστεράς (εκεί που πάντοτε ήμασταν όταν ψηφίζαμε τον Ανδρέα).

  Θέλω να μάθω για ποίο λόγο είστε με τόσο φανατισμό υπέρ της άποψης να εξισωθούν τα ΤΕΙ με τα Πολυτεχνεία. Είναι ίσα κατά την γνώμη σας; Οι φοιτητές των Πολυτεχνικών σχολών έχουν κοπιάσει το ίδιο με τους φοιτητές των ΤΕΙ;

  Αν ναι πείτε το δημόσια χωρίς φόβο έντιμα.

  Εγώ πάντως άλλαξα κόμμα όταν άκουσα τις ιδέες αυτές.

  Αν το πάμε τριτοκοσμικά και οι φοιτητές και απόφοιτοι των Πολυτεχνείων και Πανεπιστημίων έχουν ψήφο. Τι λέτε; Ποιοι είναι περισσότεροι;

 15. MIXALIS Says:

  18 χρονια σπουδων σε ΤΕΙ (ηλεκτρολογος,μηχανολογος,πληροφορικης,+ 3 master)δεν ειναι ικανα στην Ελλαδα να με αναγνωρισουν καν ως ΠΕ και οτι εχω περισσοτερες γνωσεις ενος αποφοιτου ΕΜΠ HMMY 5ετους φοιτησης και ενος αποφοιτου ΤΕΙ του εξωτερικου 3ετους φοιτησης ME ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ .
  Τι χρειαζεται πολιτικη μαγκια για το αυτονοητο?????????
  Τι χρειαζεται να συζητησουμε αλλα 26 χρονια ???
  Μηπως χρειαζεται να εφαρμοσουμε την κοινη λογικη και δεν ανακαλυπτουμε τον τροχο
  Διατηρω μια επιφυλαξη για να δουμε ποσο θα κρατησει και αυτη η σειρα επεισοδιων και ποσο αισιο τελος θα εχει

  Μιχαλης κ.

 16. Παράγκας Says:

  1η Μάη (χτες)…

 17. axinos Says:

  MIXALIS δηλαδή αν καποιος τελειώσει 3 λύκεια θα έχει περισσοτερες γνώσεις από καποιον πτυχιούχο ΤΕΙ? Πρώτη φορά ακούω πως τα χρόνια σπουδών πρέπει να υπερτερούν του επιπέδου σπουδών.. Αν ήθελες να έχεις τα δικαιώματα αποφοίτου ΕΜΠ γιατί δε σπούδασες σε αυτό? Σε εμπόδισε κάτι?

 18. Παράγκας Says:

  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=333651&ct=32&dt=26/05/2010

 19. Παράγκας Says:

  «»»Από τον Απόστολο Κακλαμάνη ήρθε το πρώτο «εσωκομματικό» χτύπημα για το ασφαλιστικό καθώς ο βετεράνος βουλευτής, δήλωσε στην ολομέλεια της Βουλής πως δεν πρόκειται να ψηφίσει το άρθρο για την διαιτησία.

  Συγκεκριμένα με το υπάρχον καθεστώς αν ο εργαζόμενος επιθυμεί να απευθυνθεί στην διαιτησία το κάνει δίχως την σύμφωνη γνώμη της εργοδοσίας, με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο απαιτείται και η συγκατάθεση της εργοδοσίας.

  Σημειώνεται ότι σήμερα γίνεται ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου, δηλαδή επί της γενικής φιλοσοφίας του, ενώ για να υπάρξει ψηφοφορία επί συγκεκριμένων άρθρων πρέπει να κατατεθεί πρόταση από 15 βουλευτές τουλάχιστον. Δηλαδή, εφ’ όσον συμπληρωθεί ο αριθμός των βουλευτών, τότε αυτοί θα πρέπει να καταθέσουν επίσημα πρόταση στον πρόεδρο της Βουλής, αναφέροντας τα άρθρα με τα οποία διαφωνούν και τα οποία επιθυμούν να τεθούν σε ψηφοφορία.»»»

  Πηγή : Πρώτο Θέμα

 20. Necton Says:

  O κ. Kακλαμάνης, κατήγγειλε το βίντεο που κυκλοφορεί στο youtube το οποίο παρουσιάζει τους πολιτικούς του πασοκ ως λακέδες!…..
  http://troktiko.blogspot.com/2010/07/o-k-youtube.html
  και ερωτώ:
  – Γιατί κε Κακλαμάνη δεν σας ενοχλεί το βίντεο το οποίο κυκλοφορεί επίσης στο youtube και δείχνει το χαβαλέ των συναδέλφων σας την ώρα που αποφασίζουν για τις ζωές μας;;;;
  http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_8389.html
  – Γιατί κε Κακλαμάνη δεν σας ενοχλεί που μέχρι σήμερα ΚΑΝΕΝΑΣ πολιτικός δεν οδηγήθηκε στη φυλακή ως υπεύθυνος σκανδάλων ή πράξεων που οδήγησαν τη χώρα στη κατάσταση που βρίσκεται σήμερα;;;;
  – Γιατί κε Κακλαμάνη δεν σας ενοχλεί που δεν δημεύσατε τις περιουσίες όλων εκείνων που έκλεψαν το δημόσιο χρήμα;;;;
  – Γιατί κε Κακλαμάνη δεν καταγγείλατε και να αποσύρετε ΑΜΕΣΑ τον κατάπτυστο νόμο περι ευθύνης υπουργών;;;;

  Ποιοι νομίζετε ότι είστε τέλος πάντων κύριοι βουλευτές;;;;;
  Εκλέγεστε για να προασπίσετε τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ του και όχι αυτών που καταλήστεψαν και λεηλάτησαν τη χώρα. Δεν σας ψήφισε ο κόσμος για να αυξήσετε τις περιουσίες σας και να εξασφαλίσετε τα τρισέγγονά σας ούτε για να «βολέψετε» το σόι σας με παχυλές αμοιβές σε διάφορες θεσούλες στο δημόσιο.
  Η Ελλάδα ζει τις χειρότερες μέρες της μεταπολεμικής της ιστορίας και είναι σίγουρο ότι η κατάσταση μέρα με την ημέρα θα χειροτερεύει περισσότερο. Μέρος της ευθύνης ανήκει και σε μας (για τις επιλογές μας σε όποιους ψηφίσαμε κατά καιρούς να μας εκπροσωπήσουν στη βουλή), αλλά σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να αντσταθμίσει τις τεράστιες ευθύνες αυτών που εκλέχτηκαν για τις πράξεις τους.
  Για τις πράξεις αυτές οι χαρακτηρισμοί από τον κόσμο μέχρι σήμερα ήταν «λαμόγια», «κλέφτες», κ.λ.π, κ.λ.π,… λέξεις που λίγο πολύ έχουν χρησιμοποιηθεί για πολλούς κοινούς πολίτες αυτής της χώρας. Όταν όμως ο κόσμος αρχίσει και σας αποκαλεί συνειδητά «προδότες» η κατάσταση θα είναι οριστικά ΜΗ αναστρέψιμη για όλο το πολιτικό σύστημα. Τον κλέφτη και τον ψεύτη πολλοί συγχώρεσαν….τον προδότη κανείς!
  κε Κακλαμάνη περιμένουμε από όσους βουλευτές νοιώθουν ότι πραγματικά προασπίζονται τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού, σε όποιο κόμμα και να ανήκουν, να το δείξουν έμπρακτα αυτή τη φορά καταγγέλλοντας όχι τα βιντεάκια των αγανακτισμένων Ελλήνων αλλά τις απαράδεκτες, προκλητικές, αντισυνταγματικές, παραβατικές, αντιεθνικές, συμπεριφορές και αποφάσεις των συναδέλφων σας.

  «Καλό κουράγιο» και σε σας λοιπόν…. (αν το τολμήσετε)

  ….Επ’ ευκαιρία, η πρώτη «Συλλεκτική αφίσα» που κυκλοφόρησε για να μείνουν στην ιστορία όλοι εκείνοι που ψήφησαν το μνημόνιο και παρέδωσαν τη χώρα στο ΔΝΤ και Την ΕΕ έχει ήδη κολληθεί στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.(το MH αναστρέψημο, που λέγαμε…)

  Πηγή : http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_912.html

 21. ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΜΑΙ Says:

  ΣΕ ΑΚΟΥΣΑ ΣΤΟ ΑΝΕΜΟΛΟΓΙΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

  ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ.
  ΚΑΤΣΕ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΘΩΝΙΑ.
  ΚΑΤΣΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΛΑΨΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΑΣ.
  ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ.
  ΕΓΩ ΦΕΥΓΩ.

 22. My name Says:

  Όλα αυτά τα γεροντάκια της Β’ Αθηνών (Κακλαμάνης, Χυτήρης, Γείτονας, Παπαϊωάννου, Πρωτόπαππας) πρέπει να δώσουν το καλό παράδειγμα και να αφήσουν την πολιτική. ΕΛΕΟΣ! ΔΩΣΤΕ ΤΟΠΟ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝΤΑΙ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: