Ζήση Ροδούλα

6 Σχόλια to “Ζήση Ροδούλα”

 1. skyrios Says:

  Στοκχόλμη 8/4/06
  Αξιότιμη Βουλευτή κ. Ροδούλα Αθ. Ζήση
  Για να εκτιμήσετε αν είναι πέρα από τη διάθεση να σας ενοχλήσω, με τα στοιχεία που έχω, αλλά και για το χρόνο που θα χρειαστεί να αφιερώσετε.
  Ένα θέμα που ίσως, και μάλλον αφορά και τα νησιά της Μαγνησίας.
  Στοκχόλμη 8/4/06
  Κώστας Αθανασιάδης.
  ——————————————————————————————
  Στοκχόλμη 8/4/06 Στις 8-4 εστάλη

  Αξιότιμε Βουλευτή κ. ——————————-
  Με αφορμή τη σημαντική σας δήλωση, για τον εορτασμό της επέτειος της εθνικής Παλιγγενεσίας

  «Το έθνος είναι δυνατό όταν εξασφαλίζουμε τη δικαιοσύνη και την κοινωνική ειρήνη. Ας σκεφτούμε σήμερα τι μήνυμα μας έστειλαν αυτοί που είναι αδύναμοι και αντιμετωπίζουν την απόγνωση»

  Πήρα το θάρρος να σας ενοχλήσω ενημερώνοντας σας για ένα στίγμα, που ακόμα παραμένει ως ισχυρό εμπόδιο στην δικαιοσύνη και την κοινωνική ειρήνη στη Σκύρο, και που υποθάλπει την δικαιοσύνη και την κοινωνική ειρήνη με την ιδιαιτερότητα του, και σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδος.

  Δια της παρούσης θέλω να σας ενημερώσω δια τεκταινόμενα εν Σκύρο, προς λήψη μέτρων δια την ομαλή σχέση των Σκυριανών κατοίκων και την απρόσκοπτη ανάπτυξη και εξέλιξη της κοινωνίας της Σκύρου.
  Με την αναφορά μου αυτή ζητώ την άμεση παρέμβαση σας για να σταματήσει πάραυτα ένα διαρκές, ποινικό αδίκημα πολιτικομιξίας και πολιτικοεραστίας της πρωτοβάθμιας διαπλοκής, κατά των κατοίκων του νησιού που συντελείται εδώ και δεκαετίες στο Δήμο Σκύρο, από τους αιρετά εκλεγμένους αντιπροσώπους.
  Είμαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού (Σουηδία) από το 1973 κι ερωτευμένος με τη Σκύρο από την πρώτη μου επίσκεψη στο νησί το 1977. Το 1991 αποφάσισα και το 1992 δι’ αγοράς απέκτησα ένα αγροτεμάχιο.
  Στη Σκύρο επικρατεί ένα εθιμικό δίκαιο «εμπράγματο δικαίωμα βοσκής θρεμμάτων επί αλλότριου εδάφους», που στην καθομιλουμένη ονομάζεται «χορτονομή».
  Στη Σκύρο υπάρχουν διάφορες περιοχές προσδιορισμένες με σαφήνεια στην περιγραφή των σημείων των ορίων τους, υπάρχουν «χορτονομές» εκμεταλλευόμενες από ιδιώτες, βάση «φιρμανιών» ή συμβολαίων, πρωταρχικώς προερχόμενες από την εποχή της τουρκοκρατίας, που στη συνέχεια, μέσω προικοσυμφώνων και αγοραπωλησιών, έχουν διαμελιστεί και επεκταθεί σε όλο και μεγαλύτερα τεμάχια.
  Υπάρχουν δε άλλες «χορτονομές» από τις εναπομείναντες εκτάσεις τις νήσου, καθώς και από Μοναστηριακές περιουσίες που περιήλθαν στη δικαιοδοσία του Δήμου Σκύρου κατά καιρούς, βάση διαφόρων νόμων, εκμεταλλευόμενες από τον Δήμο Σκύρου προς όφελος των Δημοτών και υπέρ των εσόδων του Δήμου Σκύρου.
  Εντός των με σαφήνεια προσδιορισμένων ορίων των «χορτονομών» αυτών, υπάρχουν κτήματα υπό την κυριαρχία πληθώρας κατοίκων.
  Δυστυχώς όμως έχει παρατηρηθεί, σε συμβόλαια αγοραπωλησιών «χορτονομής» ιδιωτών, να παραποιούν επεκτατικώς εις βάρος Δημόσιας, Δημοτικής και ιδιωτικής περιουσίας, τα περιγραφικά όρια, με αποτέλεσμα επικαλούμενοι την πλαστότητα των συμβολαίων να:
  1) Ταλαιπωρούν με αγριότητα τους ειρηνόφιλους, πράους και δημιουργικούς στην μεγίστη πλειοψηφία, κατοίκους της νήσου Σκύρου.
  2) Παρεμποδίζουν το ομαλό της διαχείρισης των τα του οίκου του Δήμου, από τους αιρετά εκλεγμένους αντιπροσώπους του.
  3) Είναι γάγγραινα εκθρέμματος διαπλοκής, εις βάρος ιδιωτικής δημοτικής και δημόσιας περιουσίας, με δυνατότητες αμφίδρομα να συμπαρασύρουν ομοφώνως το Δημοτικό Συμβούλιο, σε πολιτικές, ηθικές και ποινικά κολάσιμες πράξεις,
  4) Οι διαπλεκόμενοι πολιτικομίκτες πολιτικοεραστές καταπατητές, επικαλούμενοι τα πλαστά τους συμβόλαια περί «χορτονομής», δίνουν και μέσω δικονομικών δικαστικών αποφάσεων, νομικά «αερίσματα» στους Τούρκους, να επικαλούνται ιδία δικαιώματα «αερονομής», όταν παραβιάζουν τον εθνικό μας εναέριο χώρο. Είναι επιτακτικό με πρόταση νόμου, να καταργηθεί το εθιμικό αυτό δίκαιο, διότι έχει παρεκτραπεί από το σκοπό που υπηρετούσε για τις ανάγκες των τότε καιρών. Τουλάχιστον προκειμένου για τη Σκύρο και ίσως και όχι μόνον, έχει πλέον αναχθεί σε μέθοδο εποφθαλμιούσα οικειοποίηση, ιδιωτικής, δημοτικής και δημόσιας περιουσίας.
  Δια του λόγου το αληθές, αν το μήνυμα μου πέσει στην αντίληψη σας και πιστέψετε το δράμα που ζουν εκατοντάδες πολιτών στη Σκύρο, σας λέω μόνον τούτο!!! Ότι η νικηφόρα έκβαση του αγώνα κατά της διαπλοκής, θα στεφθεί με επιτυχία μόνον όταν μπει φραγμός στην πρωτοβάθμια διαπλοκή, και δη ξεκινώντας από την πάταξη του ειδεχθούς κυκλώματος των αιρετών πολιτικοεραστών και πολιτικομικτών, που δρουν ως σύγχρονοι εκφραστές «του δικαιώματος της πρώτης νύκτας του γάμου», των φεουδαρχών του μεσαίωνα.
  Έχω πλήρη στοιχεία για το διαρκές, ειδεχθές έγκλημα που διαπράττεται, κατά της έννοιας «ευνομούμενη δημοκρατία», στη Σκύρο.

  Με εκτίμηση δια το υπεύθυνο έργο που επιτελείτε.
  Στοκχόλμη 8-3-2006
  Κώστας Αθανασιάδης

  Χωρίς να το ψάξω πιο πίσω στο χρόνο, περιγράφω περιληπτικά σημειώνοντας ότι, υπάρχει συμβόλαιο του 1927 όπου καταγράφονται τα σημεία των ορίων ολοκλήρου της χορτονομής, τα ίδια σχεδόν σημεία των ορίων ολοκλήρου της χορτονομής γράφονται και σε συμβόλαιο του 1941, σε αγοραπωλησία όμως μέρους της χορτονομής αυτής το 1965 τα αποσιωπούνε μεν αλλά ρητώς αναφέρετε και παραπέμπει στα προηγούμενα ισχύοντα όρια ολοκλήρου της χορτονομής. Τα αποσιωπούνε και στη γονική παροχή που κάνει, ο αγοραστής του μέρους της εξ αδιαιρέτου χορτονομής το 1965, το 1981 και 1982 στα παιδιά του, παρ’ όλα αυτά όμως ρητώς παραπέμπει στα γνωστά σημεία των ορίων ολοκλήρου της χορτονομής. Σε ιδιόχειρο εσωτερικό διαχωρισμό όμως που έκαναν το 1966, ενόρκως το 1987 επιβεβαιώνουν τα ισχύοντα σημεία των ορίων ολοκλήρου της χορτονομής όπως αυτά αναφέρονται στο συμβόλαιο του 1941, σε συμβολαιογράφο του νησιού.
  Το 1989 όμως εμφανίζετε ένας που με πληρεξούσια των δωροληπτών γιων πουλά το αγορασθέν από τον πατέρα τους τμήμα της χορτονομής για λογαριασμό των, στο συμβόλαιο όμως που συνέταξε ο ίδιος συμβολαιογράφος εις τον οποίον ενόρκως βεβαίωσαν τα όρια το 1987 αναγράφονται άλλα αντ’ άλλων ΄σημεία των ορίων της χορτονομής. Μένει το ερώτημα, με βάση την απώλεια μνήμης του συμβολαιογράφου ως προς την προ δύο ετών ένορκη βεβαίωση που του έκαναν και δια λογαριασμό τους αυτός συνέταξε, ποιος έχει ευθύνη και αν εμπίπτει σε ποινικό αδίκημα? Αφ ενός μεν, και δεύτερον αν ο συμβολαιογράφος έχει υποχρέωση να τους ανακαλέσει προς σωστή διατύπωση των αναγραφόμενων σημείων των ορίων ολοκλήρου της χορτονομής.
  Η ειδεχθής απάτη έχει και συνέχεια, βιαίως με πασσάλους και συρματόπλεγμα έχουν επεκταθεί εντός της Δημοτικής χορτονομής, και σε αυτή τους την επέκταση συμπεριλάβανε και το δικό μου, αλλά και όχι μόνον, κτήμα. Είναι λοιπόν εδώ που τώρα εξυφαίνετε στη γύμνια το ερμαφρόδιτο της πρωτοβάθμιας διαπλοκής. Ζητούν από το Δήμο να διευθετήσουν την μεταξύ Δήμου, και της των πλαστών τους συμβολαίων σημεία των ορίων της χορτονομής, και ο Δήμος ομόφωνα αποφασίζει, και με λίγα λόγια λέει, όσο προλάβατε και περιφράξατε δικό σας.
  Όλα αυτά στο μουλωχτό.
  Και αυτό όχι μόνο στη δική μου περίπτωση, τη μέθοδο τους έχουν καταφέρει να την κάνουν νομοτέλεια εφαρμογής σ’ όλες τις εναπομείναντες, δημοτικές δημόσιες, και ανεκμετάλλευτες ιδιωτικές εκτάσεις.
  Είναι δε ο κύκλος της συμμορίας τόσο δεμένος με κοινή συμφεροντων ωμή _ φιλία, λόγω αμφίδρομης συμβολής αναμιξίας σε ψευδομαρτυρίες. Είναι δε και που η αυτοπεποίθηση των για το αδιάβλητο του ήθους και του ύφους ‘’δικαίου’’ της δικαιοσύνης που τους έχει μέχρι τώρα εξασφαλιστή, μέσω δικονομίστικων δικαστηριακών αποφάσεων, ώστε να τείνει να γίνει νόμος κράτους μιας ‘‘ευνομούμενης πολιτείας’’.
  Γιατί όπως το πάνε θα προεκταθούν πέραν των ορίων της ισχύουσας ‘’αρχής της πρώτης νύχτας του γάμου’’ και θα την προεκτείνουν σε συνταγματική, την κατοχύρωση ως επιλεκτικού τους δικαιώματος, την ευαρέσκεια της πολιτικομιξείας και πολιτικοεραστείας.
  Κάποιος, κάπου, πρέπει να βάλει φρένο στο διαρκές αηδιαστικό αυτό γεγονός ,

  Οι άνθρωποι ‘‘δεν έχουν ούτε ιερά ούτε όσια’’ είναι για μπουρμπούλιασμα. Και σκέψου ότι συμβολαιογράφος σύμβουλοι ακόμη και βουλευτής με προέτρεψαν, σαν σύγχρονοι ‘’προαγωγοί’’, να τα βρω μαζί τους.

  (…! Και βεβαίως στη δικαιοσύνη δεν είναι επιτρεπτές οι παρεμβάσεις, αλλά η δικαιοσύνη πρέπει να ελέγχεται και να κρίνεται, όταν με τις πράξεις της δημιουργεί δικαιολογημένες σκέψεις ότι δεν συμβάλλει στη διερεύνηση υποθέσεων, που ενδιαφέρουν κυρίαρχα το δημόσιο συμφέρον και την προστασία των πολιτών».)
  (σ.σ.————————————– βουλευτής Εύβοιας)

  Με εκτίμηση δια το υπεύθυνο έργο που επιτελείτε.
  Στοκχόλμη 8-3-2006
  Κώστας Αθανασιάδης.

  στις 12-4 εισακούσθει
  Αγαπητέ κ. Αθανασιάδη,

  Σας ευχαριστώ για τους καλούς σας λόγους και για την ενημέρωση που μου κάνατε για το πρόβλημα της Σκύρου. Θα το ερευνήσω και θα το συζητήσω με συναδέλφους της περιοχής, ώστε να έχω πληρέστερη εικόνα.

  Με εκτίμηση
  ————————(σ.σ. ονομ.Βουλευτή)

  Όταν με ενημερώσει για την πληρέστερη εικόνα από την έρευνα που αποκόμισε από της συζητήσεις με τους συναδέλφους της περιοχής για την πρωτοβάθμια διαπλοκή στη Σκύρο, θα την βαθμολογήσω.

 2. ΜΙΝΕΡΒΑΣ Says:

  Άκου καλή μου, επειδή σε γουστάρω γιατί είσαι αυτό που λένε Βολάρα γνήσια και γουστάρεις Μαγνησία, σε πάω κι ας ανήκω σε άλλο κόμμα. Όμως σε παρακαλώ όταν ψωνίζεις να πηγαίνεις με την Κατερίνα να σου διαλέγει αυτή, γιατί δε γουστάρω να γελάνε φίλοι κι εχθροί σου!
  Με κάθε ειλικρίνεια και συμπάθεια.
  Όσο για τους φυτευτούς βουλευτές μη σκοτίζεσαι εσύ είσαι διαχρονική αξία. Θα γεράσεις βουλευτίνα. Αγάπα τον τόπο σου, προσπάθησε για το ανέφικτο και θα ‘σαι πάντα στο προσκήνιο. Άντε γλυκιά μου… και είπαμε: την όμορφη αδελφούλα α λα μπρατσέτα και βουρ για την Ερμού του Βόλου και για το Κολωνάκι. Σε θέλω μανούλι σαν τη Ζέττα! Και μην τσινάς, στην πολιτική μετράει και η εικόνα.
  Κάποιος που σ’ αγαπάει.

 3. sotos Says:

  Μάλλον έχει δίκηο ο Μινέρβας, έρχονται κι εκπτώσεις, ψάξτο λίγο. Κρίμα γιατί έχεις ταξιδέψει και στο εξωτερικό και θα έπρεπε να ανοίξει λίγο το μάτι σου. Θα μου πεις πήγαινες για δουλειά και μάίστα σκληρή, αφού υπερασπιζόσουν τα συμφέροντα της Ελλάδας, αλλά τι να κάνουμε, είσαι και γυναίκα. Λίγο γούστο χρειάζεται!

 4. zizanio Says:

  Δραστήριο το κορίτσι, πολύ δουλειά όταν ήταν υφυπουργός. Είναι από τους πολιτικούς, που τους λυπάσαι επειδή θέλουν αλλά είναι τέτοιο το σύστημα που εγκλωβίζονται και δεν μπορούν. Πάντως κι αυτή όσο ήταν στην κυβέρνηση Σημιτάκου, δεν είδα να προχωρά και να τελειώνει τις μεγάλες εκκρεμότητες του τόπου της. Κάτι δεν παέι καλά εκεί στον Παγασητικό. Μάλλον υπάρχει σχέδιο εξόντωσης της πόλης του Βόλου, που ξεκινάει από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης.
  Πάντως η Ροδούλα με το style της έχει πλάκα.
  Για όλα τα παραπάνω… άντε: 3

 5. volosargo Says:

  Δεν αφήνεις την πολιτική, να διαβάζεις ποιήματα στα cafe του Βόλου και να τραγουδάς που και που; Κυρίες και κύριοι η η γιαγιά μας!

 6. κκολοκοτρονις Says:

  ροδουλα εισαι ακομη πλακωμενη με τον καρταλη.τι συντροφισσα εισαι καλη μου γιαγια. τοσο αναγκη εχεις την πολιτικη για να εχεις λογο υπαρξης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: