Δαμανάκη Μαρία

89 Σχόλια to “Δαμανάκη Μαρία”

 1. PARAGAS Says:

  Γιάννη και γω δεν την «παω». Αλλά ορισμένα πράγματα να λέγονται και να μην «γίνονται» γαργάρα…Το Δημόσιο Θα ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ!!!! με τους Κηφήνες!!!

 2. PARAGAS Says:

  Τα προγράμματα Stage, τα οποία εφαρμόζονται από δεκαετίας, ξεκίνησαν με στόχο την επιμόρφωση των ανέργων σε κάποια εργασία ή ειδικότητα, έτσι ώστε μετά την πάροδο του 18μήνου που διαρκεί το πρόγραμμα να έχουν τα εφόδια να βρουν δουλειά σε ανάλογη θέση.

  Ωστόσο στην πορεία εξελίχθηκαν σε έναν ρουσφετολογικό μηχανισμό, μέσω του οποίου οι πολιτικοί «διορίζουν» προσωρινά κάποια άτομα στο Δημόσιο καλλιεργώντας ταυτόχρονα την προσδοκία ότι κάποτε θα μονιμοποιηθούν. Πρόκειται δηλαδή για μια άλλη εκδοχή των συμβασιούχων του Δημοσίου που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς μονιμοποιήθηκε. Αλλά και όσοι δεν μονιμοποιήθηκαν ήταν, τουλάχιστον, ασφαλισμένοι για τα χρόνια που εργάστηκαν στο Δημόσιο. Γι’ αυτόν τον λόγο οι νέοι των προγραμμάτων Stage αποκαλούνται και οι «καταφρονεμένοι» της εργασίας.

  Υπουργός του οικονομικού επιτελείου ομολογεί: «Το φαινόμενο αυτό αποκαλύπτει την παθογένεια όχι μόνο του ασφαλιστικού συστήματος αλλά και της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα. Επρεπε να έχουμε κάνει ήδη κάτι». Πρόκειται στην ουσία για ένα σκάνδαλο που συντελείται με την ανοχή των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας, αφού τα προγράμματα χρησιμοποιήθηκαν και από το ΠαΣοΚ και από τη ΝΔ για δήθεν διορισμούς.
  Στο ΙΚΑ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων (ΠΟΣΕ ΙΚΑ) κ. Β. Κόκκαλης τονίζει ότι στο Ταμείο των μισθωτών υπάρχουν 3.500 κενές οργανικές θέσεις, οι περισσότερες στο διοικητικό προσωπικό, το οποίο σήμερα αριθμεί 12.500 εργαζομένους. Οι 1.500 και πλέον νέοι που απασχολούνται μέσω του προγράμματος Stage καλύπτουν ένα μέρος από τα υπάρχοντα κενά. Και ο ίδιος ομολογεί ότι «πρόκειται για ένα σκάνδαλο διαρκείας». Σημειώνει την άρνηση της κυβέρνησης να καλύψει με μόνιμο προσωπικό τις κενές οργανικές θέσεις όχι μόνο σε διοικητικό προσωπικό αλλά και σε γιατρούς, όπου επίσης υπάρχουν ελλείψεις.

  Ερωτηθείς ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Γ. Μέργος, ο οποίος κληρονόμησε τους 1.538 ανασφάλιστους εργαζομένους από τον Ι. Βαρθολομαίο, σημειώνει ότι αιφνιδιάστηκε από την κατάσταση, αλλά απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο.

  http://www.tovima.gr/print_article.php?e=B&f=15241&m=A08&aa=1

 3. PARAGAS Says:

  Δώστε συμβασιουχόποιο και STAGEόποιο στο λαό για να “”χαμηλώσουν”» οι δείκτες ανεργίας με τρικ ψηφοθηρικά!! Βύθίστε πιο πολύ τη χώρα!!

 4. ποιητής Φανφάρας Says:

  Η ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΗ ΜΑΡΙΑ
  ——————————-

  Για καμαρώστε τη Μαρία
  που σαν τη θεία Ζηνοβία
  μας λέει τώρα παραμύθια
  για δυο κουκιά και δυο ρεβύθια

  Μας λέει πως στο ΚουΚουέ
  είχε περάσει για καφέ
  και ότι στο Συνασπισμό
  είχε πολύ συνωστισμό

  Τώρα που είναι στο Πασόκ
  την έχει πιάσει ένα αμόκ:
  Θέλει πολύ να αποδείξει
  πως το μυαλό της έχει πήξει

  Στο πρόσωπο λέει κάθε νέου
  βλέπει το φως των Παπανδρέου
  που θα μας βγάλει απ’ τη μιζέρια
  και θα μας στείλει ξανά στ’ αστέρια

  Τα stage θέλει να πολεμήσει
  και την ανεργία να εξαφανίσει
  κι όταν ο πράσινος ήλιος θα φωτίσει
  η Ελλάδα ξανά θα ορθοποδήσει

  Δε μας παρατάς βρε Μαριγούλα;
  Σου μοιάζουμε όλοι μας για τούβλα;
  Άντε να γλείψεις κι άλλο κόμμα:
  Μένουν Ν.Δ., ΛΑ.Ο.Σ. ακόμα!!!!

 5. PARAGAS Says:

  Αδέρφια δε ξέρω αν είδατε Τριανταφυλλόπουλο χτες το βράδυ αλλά «έβγαλε» το τηλεφώνημα του Νικολιτσόπουλου(δικηγόρο Συμβασιουχοκηφήνων) και δίπλα(ακουγόταν) η Τσέκου, λίγο μετά την περιβόητη απόπειρα…

 6. Paulis o antikoinobouleutikos Says:

  Τη βαθμολογώ με μηδέν

  Ο ΣΥΝ είναι, απο τα κοινοβουλευτικά κόμματα, το μοναδικό που δίνει τόσο μεγάλες δυνατότητες για να εκφραστούν όλες οι απόψεις. Επειδή δεν περνουσαν οι δικές τις θέσεις έφυγε αναζητώντας τι;Μια καλή θεσούλα για να βολευτεί και γιατί όχι και ένα υπουργείο αύριο-μεθαύριο. Ντροπή.

 7. ποιητής Φανφάρας Says:

  »Πού είσαι νιότη πού ‘δειχνες, πως θα γινόταν άλλη»… Τι κρίμα… 😦

 8. Βονιανός Says:

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ
  1) Έλεγε γιά την ΜΑΡΙΑ ο μακαρίτης Ραφαηλίδης όταν έγινε πρόεδρος του Ενιαίου Συνασπισμού: Εκφωνήτρια στον 902 και πολύ της είναι. Άκουσε, ο Ραφαηλίδης, τα εξ αμάξης από κάποιους του ΚΚΕ.
  2) Μαζί με άλλους (πχ Μίμης Ανδρουλάκης) ήταν υπέρμαχοι του να πάει ο Ανδρέας στο δικαστήριο όταν πολλοί από τον χώρο της ΝΔ διαφωνούσαν(τους πολιτικούς τους κρίνει ο λαός, είχε πει γιά την περίπτωση ο γέρο Καραμανλής) και αυτός ακόμα ο Φλωράκης τους είπε(στη γραμματεία του ΣΥΝ): το κρίμα στο λαιμό σας.
  3)Μεγάλο μπέρδεμα η γενιά του Πολυτεχνείου. Όλοι επιστήμονες. Θα μπορούσαν να στρωθούν κάτω, σε ομάδες εργασίας, να μελετήσουν την ελλήνική πραγματικότητα, να επεξεργαστούν προτάσεις για το αύριο της Ελλάδας. Προτίμησαν να αγκιστρωθούν στους ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ(και όχι ενεργά μέλη κομμάτων που με βάση την επιστημονική τους γνώση να παράγουν ΠΟΛΙΤΙΚΗ). Δεν μιμίθηκαν τους πατεράδες τους που μέσα στην καταχνιά της κατοχής και κατόπιν συσπειρώθηκαν γύρω από το Επιστημονικό Περιοδικό ΑΝΤΑΙΟΣ. Και συμμετείχαν στην αντίσταση. Και ήταν Πολιτικά Όντα. Και κυνηγήθηκαν. Και πολλοί στήθηκαν στά έξι μέτρα.
  4) Το δικαίωμα να αλλάζει κάποιος θέση ή θέσεις είναι σεβαστό. Και γιά την Μαρία (ακόμα και γιά την Λιάνα). Αρκεί να το κάνει από αρχές και όχι από συμφέρον. Να αιτιολογεί την νέα απόφαση. Και κάποια αυτοκριτική δεν βλάπτει. Δεν ήταν απλό μέλος του ΚΚΕ. Ήταν ανώτατο στέλεχος. Στα χρόνια εκείνα έχει ευθύνη και γιά τα καλά και γιά τα κακά.

 9. ποιητής Φανφάρας Says:

  Βονιανός λέει:
  Απρίλιος 5, 2008 σε 1:14 π.μ.
  »……Το δικαίωμα να αλλάζει κάποιος θέση ή θέσεις είναι σεβαστό. Και γιά την Μαρία (ακόμα και γιά την Λιάνα). Αρκεί να το κάνει από αρχές και όχι από συμφέρον……»
  ………….
  Γεια στο στόμα σου! Όταν το καράβι βουλιάζει (ή νομίζουνε ότι βουλιάζει) τα ποντίκια (τρωκτικά) το εγκαταλείπουν. Από ΣΥΜΦΕΡΟΝ!!!
  Παράδειγματα: 1989. Η ΕΣΣΔ καταρρέει. Τα ποντίκια του ΚΚΕ, που δεν έχουν ιδεολογία, εγκαταλείπουν το σκάφος. Όσοι πίστευαν πραγματικά στο σοσιαλισμό, ανεξάρτητα από Σοβιετικούς προστάτες, μένουν. Και αναλαμβάνουν το ρίσκο. Ή θα επιβιώσουν ή θα πνιγούν! Η Μαρία δεν το πολυσκέφτεται. Παίρνει το πρώτο σωσσίβιο και πηδά στη θάλασσα. ΣΥΜΦΕΡΟΝ!
  1993. Η Μαρία οδηγεί το Συνασπισμό σε εκλογική συντριβή. Το κόμμα δεν κατορθώνει καν να μπει στη βουλή! Τι κάνουμε τώρα; (Ξανα)εγκαταλείπουμε! Πάμε επιτέλους κάπου σίγουρα. Ας τα πάρουμε με τη σειρά: ΠαΣοΚ! Τι προτάσσουμε; Το ΣΥΜΦΕΡΟΝ!
  2007. Το ΠαΣοΚ σε κρίση. Ο Βενιζέλος προηγείται, ο γαπ ανατρέπει την κατάσταση. Ποιόν υποστηρίζει η Μαρία λίγο πριν την εκλογή; Μα φυσικά μεταστρέφεται και στηρίζει τον γαπ! Δεν θα κοιτάξουμε τώρα το ΣΥΜΦΕΡΟΝ μας;
  2008. Το ΠαΣοΚ υποχωρεί, ο ΣυΡιζΑ ανεβαίνει! Ωχ, τώρα τι κάνουμε; Τζάμπα τόση περιπλάνηση; Η Μαρία δεν κατηγορεί πλέον το ΣυΡιζΑ, κρατά και κάποιες πόρτες ανοιχτές. Πού ξέρεις; Τι δείχνει αυτό; ΣΥΜΦΕΡΟΝ!
  Τα ίδια ισχύουν και για τον Μίμη! Πώς άντεχε αυτό το έρμο το ΚΚΕ μέ τέτοιους καρκίνους στα σωθικά του τόσα χρόνια!!
  Μαριγούλα.. η ΝΔ ανεβαίνει.. δεν κάνεις καμιά βολτίτσα και κατα κει; ΣΥΜΦΕΡΕΙ!!!

 10. ποιητής Φανφάρας Says:

  Έφυγε από το ΚΚΕ και η δύναμή του διπλασιάστηκε.
  Έφυγε από το ΣΥΝ και από 2,9% , πλησιάζει στο 18% .
  Είναι στο ΠαΣοΚ, το οποίο έχει χάσει 15 μονάδς από το 1993 και κοντεύει να διαλυθεί!

  Τύφλα νά ‘χει ο Δρακουμέλ!!

  »Σύντροφοι» του ΠαΣοΚ, μία λύση υπάρχει για να πέσει η δεξιά! Στείλτε τη Μαρία στη ΝΔ!!
  🙂

 11. μ@ρι@ Says:

  Mπραβο γιατι δε φοβαται να τσαλακωθει.Οταν και με οποιους διαφωνει φευγει.Δε βολευεται πουθενα και αυτο αποδεικνυει η συνεχης μετακινηση της.Αν οχι ευγε,τουλαχιστον καλα κανει.Δεν κοροιδευει το λαο οπως πολλοι δηθεν κατασταλαγμενοι στο κομμα τους που καταπατουν ιδεες και ιδεολογιες προς χαριν ιδιων συμφεροντων.Αυτη τουλαχιστον το βροντοφωναζει.Και γι’αυτο,ευγε!

 12. ποιητής Φανφάρας Says:

  Ποιό βροντοφωνάζει βρε μ@ρι@?
  Ότι δε βολεύεται πουθενά όπως λες και ότι συνεχώς μετακινείται? Πρέπει να το βροντοφωνάζει κιόλας? Δεν το βλέπουμε?
  Λες ότι δεν κοροϊδεύει το λαό. Δηλαδή όποιος δεν αλλάζει από συμφέρον κόμματα, κοροϊδεύει? Μήπως συμβαίνει το αντίθετο?
  Για να καταλάβω, ποιά είναι η ιδεολογία της, την οποία, όπως λες, δεν καταπατά? Η ιδεολογία της εγκατάλειψης του καραβιού οταν αυτό βουλιάζει? Η ιδεολογία του «πάμε με τον ισχυρότερο»?
  Αυτό τουλάχιστον δείχνει η συνεχής εναλλαγή των κομμάτων. ΚΚΕ —> ΣΥΝ —> ΠαΣοΚ και βλέπουμε… Ακόμα και εσωκομματικά στο ΠαΣοΚ τα ίδια έκανε. Στην αρχή με το γαπ, μετά ελαφρώς με τον μπέννυ, μετά ουδέτερη (για να δούμε αν θα κερδίσει ο μπέννυ ή όχι) μετά ξανά με το γαπ, όταν το αποτέλεσμα ήταν σίγουρο…
  Ακόμα και αυτές οι αλλαγές και οι μετακινήσεις που έκανε δεν είναι από μόνες τους καταδικαστέες. Ο τρόπος που τις έκανε όμως την εκθέτει.
  Ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται, μιλάει, επιχειρηματολογεί είναι αηδιαστικός. Αυτή η χαζοειρωνία και το ηλίθιο γέλιο, που χρησιμοποιεί και που θυμίζει βλάχα παρθένα, που ξαφνικά τα έμαθε όλα και κατέβηκε από τα κατσάβραχα για να καμακώσει τον πλούσιο εφοπλιστή στη Μύκονο, είναι τουλάχιστον αποκρουστική!
  Η παρουσία της παραπέμπει σε κομματόσκυλο της δεκαετίας του 80: Το πρόβλημά της δεν είναι η οικονομική πολιτική της ΝΔ, αλλά αν θα καταφέρει να βρει, να αναδείξει και να καταγγείλει τον κοσμάκη που προσπαθεί να «βολευτεί». Όπως στο δημοτικό, που ο μαρτυριάρης έλεγε στη δασκάλα: Κυρία, κυρία, η Αννούλα αντιγράφει! Έτσι και η Μαρία. Ψάχνει το δέντρο και αφήνει το δάσος. Καταγγέλλει την (κάθε) Αννούλα που πασχίζει να διοριστεί και αφήνει την πολιτική, που την ωθεί σε αυτήν τη συμπεριφορά, ασχολίαστη και ατιμώρητη. Είναι βέβαια κι αυτό μια παλιά μέθοδος: Να στρέψουμε τα δικά μας παιδιά εναντίον των «άλλων» παιδιών και να εκμεταλλευτούμε την οργή και την αγανάκτησή τους.
  Καλό είναι να μη φοβάται κάποιος να τσαλακωθεί, όπως λες. Πολύ καλό. Είναι ολέθριο όμως όταν τσαλακώνει την αξιοπρέπειά του, όταν ακυρώνει την αξιοπιστία του, όταν προδίδει τους αγώνες του και όταν ξεφτιλίζει το παρελθόν του…
  Κι όλα αυτά γιατί?? Τι κέρδισε? Μερικές ακόμα εμφανίσεις στα τηλεπαράθυρα? Μια ευκολότερη εκλογή? Μια ενδεχόμενη συμμετοχή σε κυβερνητικό σχήμα?
  Έχασε δυστυχώς πολύ περισσότερα… έχασε την ίδια τη Μαρία… Κρίμα!!!

 13. maria Says:

  re apo to botox fetos konteuei na ftasei tin petralia. esxos . apaisia eiani.
  sorry gia to mikropolitiko alla den antexo allo ta prusmena magoula xilia , fridia aman.
  nomizoun oti omorfainoun kai bgainoun apotoma stin tileorasi meta apo polu kairo kai emeis pathenoume plaka…

 14. maria Says:

  LOL.

 15. ΜΕΝΕΛΑΟΣ Says:

  Τετοίο χαμελέοντα είχε χρόνια να βγάλει ο Τόπος.
  Μράβο ποιητή Φανφάρα καλά τις τα λές αλλά πρόκειται για πολιτικό παχύδερμο.

 16. Dikaiopolis Says:

  Το μεγαλείο του κατιναργιού!.

  Τέτοιο live show ούτε η Τσιτσολίνα δεν το κατάφερνε Αλλά και οι στατίστες πήραν το μεροκάματο!

  http://parapolitiki.blogspot.com/2008/11/blog-post_584.html

  Τιμή στα κόμματα και τους ψηφοφόρους τους.

 17. petsepes Says:

  Ιδώ Πουλιτιχνίου, ιδώ πουλιτιχνίου… και μετά από μερικές δεκαετίες… αιδώς Μαρία, που άλλα λέγαν τ’ αστρα για σένα κι εσύ άλλα ετοίμαζες. Εξουσία Μαρία, εξουσία και βουλευτική καρέκλα. ΆΝΤΕ και στο κόμμα εξουσίας, γιατί με τα ΣΥΝ και τα ΣΥΡΙΖΑ σιγά μη δεις Υπουργική καρέκλα. Έτσι είναι Μαρία, στα μεγάλα κόμματα είναι το μεγάλο φαγοπότι.
  Δεν βολευόσουν ιδεολογικά να πούμε στο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ-ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΙ και τελικά το βρήκες στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. ε! βέβαια σου πάει καλύτερα να ξεσκεπάζεις τα σκάνδαλα της Ν.Δ. και να τα αρχειοθετείς δίπλα στα σκάνδαλα του τωρινού σου πράσινου οίκου.
  Γι’ αυτά Μαρία έπαιξες το κεφάλι σου κορώνα γράμματα το ’73;Για τη σημερινή σου πορεία διακινδύνεψες την επιστημονική, πολιτική, επαγγελματική και κοινωνική σου διαδρομή εκείνα τα εικοσιτετράωρα του Νοέμβρη του ’73;
  Είσαι το απόλυτο παράδειγμα της εξαργύρωσης των φοιτητικών και νεανικών αγώνων με το βόλεμα της ωριμότητας.
  Απ’ ότι μου λέει ο πατέρας μου ήσουν και ωραία κοπέλα, «γκομενάρα» θα το λέγαμε σήμερα. Ίσως έπαιξε ρόλο κι αυτό. Όταν ήσουν νέα σε ενέπνεε ο ερωτισμός, η φαντασία… τώρα Μαρία γέρασες κι έγινες μια γιαγιά που μαζεύει στο πουγκί χρυσάφι… για τα γεράματα. Να ‘σαι καλά. Σάμπως είσαι η μόνη;
  Ειδικά στο κόμμα σου τρώτε πολλοί παλιοί σύντροφοι. Και μάλλον τρώτε καλά.

 18. pasokos Says:

  Αστα ΠΕΤΣΕΠΕ έχουμε μαζέψει τον κάθε πικραμένο κι ο ΓΑΠ περιμένει μ’ αυτούς να κάνει προκοπή. Για όσους δεν κατάλαβαν ΓΑΠ= Γεώργιος ΑΝΔΡΕΑ Παπανδρέου. ΌΠως είπε και η ΔΜ= Δαμανάκη Μαρία κάποτε στην TV: ωχ, θεέ μου…….

 19. γαλάζιος Says:

  Μπανάκι μανάκι, μπανάκι μανάκι, κουράγιο δεν θα πάρεις υπουργείο Δαμανάκη
  μπανάκι μαράκι, μπανάκι μαράκι, κουράγιο και φιλάκια στο Γιωργάκι.

 20. cosanostra Says:

  Μπήκα για σχόλια, μόλις το ανακάλυψα το blog, αλλά από ότι βλέπω, με έχουν προλάβει και με έχουν καλύψει άλλοι.
  Μου άρεσε του petsepes

  petsepes λέει:

  Νοέμβριος 26, 2008 σε 10:27 μ.μ

 21. Δημήτρης Says:

  ΑΧ ρε γαλάζιε. Κρίμα την επένδυση

 22. κκολοκοτρονις Says:

  οσα κομματα και να αλλαξεις δα μανακη υπουργειο δεν θα παρεις .κοριτσι μου εισαι το χειριτερο παραδειγμα για το τι κανει μια αριστερη για να παρει ενα υπουργιακη.προδιδωντας κομματα αρχες ιδεες κ.λ.π εσυ το μονο που σε νοιαζει ειναι ο αστικος τροπος ζωης και μονο αυτος.πουληθηκες μαρακι πολυ φτηνα και μαλιστα εκει που εβριζες το 89.ντροπη ρε λιγη τσιπα ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε.αει σιχτιρ

 23. ΕΛΕΝΗ Says:

  Πάντως είναι κρίμα για ανθρώπους που ξεκίνησαν με όραμα στα νιάτα τους ν α χάνουν το δρόμο τους και να πουλάνε τις ιδέες τους. Αυτή βέβαια το παράκανε ότν αλλάζει τα κομματα σαν τα πουκαμισα. Και στο ενα ως προεδρος μπορουσε να κανει περισσοτερα
  Και να θελει να σε πεισει δεν μπορεί.

 24. pro Says:

  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=291184&dt=30/09/2009
  Πολύ καλή (κατά τη γνώμη μου) προσωπική συνέντευξή της στο ΒΗΜΑ. Δείχνει πως πρέπει να είναι ένας σύγχρονος αριστερός. Χωρίς αγκυλώσεις, με ανοιχτό βλέμμα. Σημειώνω από την τελευταία της απάντηση ότι »μπορείς να κάνεις το δικό σου τόσο όσο είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις» και »δεν μπορείς να τα έχεις όλα δικά σου, για κάθε ευχαρίστηση υπάρχει ένα αντίτιμο που πρέπει να μετρήσεις».

 25. Αγγελικη Says:

  «Καημένη Ελλάδα… που σε κυβερνά μια γενια Πολυτεχνείου που ξέχασε τα ιδανικά της»
  Μέχρι και τα παιδιά της στη Βρετανία σπούδασαν

 26. ΑΡΑΝ Says:

  Η αριστερά δεν εξασφαλίζει καρέκλες και εξουσία επομένως μεταπήδησε στο ΠΑΣΟΚ,κρίμα που δεν ανέλαβε υφυπουργός προστασίας του πολίτη, θα γελούσε ο κάθε πικραμένος

 27. diogenis Says:

  Η Μαρία Δαμανάκη ήταν η γυναίκα που φώναζε στο «Πολυτεχνείο» το γνωστό «Εδώ πολυτεχνείο» και είχε μαζί της τον Δημήτρη Παπαχρήστο. Η Κυρία έγινε βουλευτής και εξαργύρωσε τον …αγώνα που έδωσε με τους …συναγωνιστές της ενώ ο Δημήτρης Παπαχρήστος την βγάζει στα αυτόφωρα και τα Α.Τ.

  Ρε δεν ντρέπεστε όλοι μαζί. Αμερικανοφλωράτζες που λέει και ο Πανούσης. Ξεφτίλες που συλλάβατε τον …

  εκφωνητή του πολυτεχνείου για να μας δείξετε ότι το μπατσικό κράτος λειτουργεί. Αυτό είναι αιτία παραίτησης κάποιου. Δεν συνέλαβαν τον Χριστοφοράκο και οποιοδήποτε άλλο λαμόγιο και έπιασαν τον Παπαχρήστο επειδή διαμαρτυρήθηκε στους Ματατζήδες για την σύλληψη δύο νεαρών.

  Οι κουκουλοφόροι νομίζετε ότι θα καθίσουν έτσι; Αμ, δεν τα ξέρετε καλά. Προσαγωγές με όποιον βρεις μπροστά σου δεν γίνεται.

  http://troktiko.blogspot.com/2009/10/blog-post_5376.html

 28. pro Says:

  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=310447&dt=20/01/2010
  Το παραπάνω άρθρο την παρουσιάζει ως μια από τις καλύτερες από τους 27 επιτρόπους στη φάση των ακροάσεων.
  Μπράβο της. Δείχνει ότι δεν επαναπαύεται στις δάφνες του παρελθόντος της.

 29. ΙΣΟΤΗΤΑ Says:

  Α+…Μια καλή επιλογή για την Comission

 30. ποιητής Φανφάρας Says:

  Παράγκα, πώς σου ξέφυγε αυτό;
  Προσωπική συνέντευξη για διορισμό και παράκαμψη του «ευρωπαϊκού ασεπ»;
  χαχαχαχα

  Νά ‘σαι καλά δαμανάκι. Είχα καιρό να γελάσω έτσι.
  😉

  Είδα στο βιογραφικό της (parliament.gr) ότι ομιλεί δύο ξένες γλώσσες: Ελληνικά και αγγλικά!
  χαχαχαχαχα
  Όχι, δεν είναι λάθος η αναφορά και των δύο γλωσσών ως «ξένες». Το λάθος είναι ότι δεν ομιλεί καμιά από τις δύο. χαχαχαχα

  Είδα και το βιντεάκι με την ακρόασή της στο damanaki.gr. Πολύ γέλιο!
  Κατ΄αρχάς έκλεβε. Είχε σκονάκι. Τα διάβαζε όλα από μέσα! Έκανε όμως συνέχεια λάθη!! Ας μην είμαστε όμως κακεντρεχείς. Αυτό δείχνει ότι τα ήξερε καλά και βιαζόταν να τους τα πει! χαχαχαχα
  Άλλα τα έλεγε στα γκρίκλις, άλλα στα «βλαχοεγγλέζικα»… Ας τα έλεγε μόνο στα ελληνικά (ή τουλάχιστον στα ελληνικά που ξέρει).
  Μου θύμισε γκρικ επαρχιακό καμάκι, που απευθύνεται σε νεαρά Σουηδή τουρίστρια: «Εγκό εντ γιου φωτογκραφία. Τέλεις?» χαχαχαχα
  Τύφλα νά ΄χει ο Βουτσάς με τον Παπαγιαννόπουλο στο «γαμπρό απ΄το Λονδίνο»: «χάου ντου κου ντιου φάδα; γιες, γιες, αυτοκίνητος» χαχαχααχα
  Λυπήθηκα τον κακόμοιρο το μεταφραστή!

  Πάντως, δεν μπορώ να πω… έβαλε τα καλά της, είχε και αγωνία και, όταν βγήκαν τα αποτελέσματα, έσπευσε, γεμάτη υπερηφάνεια να το ανακοινώσει στα αγαπημένα της πρόσωπα. Κέρασε κανένα γλυκό ή όχι;

  Υ.Γ. Ερωτήσεις εμού του ασχέτου:
  Υπήρχε περίπτωση να «κοπεί»;
  Και αν ναι, αυτοί που «κόβονται» πόσο χειρότεροι μπορούν να είναι;
  Τα μέλη της «αυστηράς» επιτροπής παίρνουν επίδομα για «βαρέα και ανθυγιεινά»? Νομίζω ότι θα έπρεπε.
  Πρέπει να αισθάνομαι εθνικά υπερήφανος γι αυτό το θέαμα;
  Δεν μπορούσε να τα παπαγαλίσει καλύτερα; Ένας μαθητής δημοτικού θα είχε μια προσεκτικότερη και πιο επιμελημένη προετοιμασία και παρουσίαση. Ο Τζωρτζ Παπάντριου δεν μπορούσε να της κάνει κάποιο φροντιστήριο στη μια από τις δυο «ξένες» γλώσσες;
  Υπήρχε ποτέ περίπτωση, με τέτοια παρουσία(ση), να περνούσε κάποια κοπέλα με επιτυχία από συνέντευξη για τη θέση γραμματέως σε συνοικιακή επιχείρηση;

  Γεια σου Ελλαδάρα, που έχεις εκπροσώπους, οι οποίοι βάζουν τα γυαλιά στους ευρωπαίους «κουτόφραγκους»!
  😦

 31. ποιητής Φανφάρας Says:

  Κρίμα. Έπρεπε να σταλούν για «ακρόαση».
  Θα περνούσαν σίγουρα, αν και το γέλιο ίσως να ήταν λιγότερο!

  «Εγκώ δεν καταλαβαίνεις φάδερ Κυριάκος»

  χαχαχαχα
  🙂

 32. ποιητής Φανφάρας Says:

  Οι επίτροποι ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μπαρόζο μήνες πριν και η «ακρόαση» είχε μάλλον διαδικαστικό και εθιμοτυπικό χαρακτήρα (αυτό δε συμβαίνει βέβαια μόνο στην περίπτωση της ελληνίδος «υποψηφίας»).
  Για το λόγο αυτό και η ελληνίς πολιτικός δεν είχε αναλάβει χαρτοφυλάκιο.

  Ας μην πανηγυρίζουμε λοιπόν για προειλημμένες αποφάσεις και ας μη μεγαλοποιούμε δήθεν εθνικές επιτυχίες. Ποιά χώρα-μέλος δεν έχει επίτροπο;

  Εκείνο που έπρεπε να γίνει στους μήνες που μεσολάβησαν από τον «ορισμό» έως και την «τυπική έγκριση του ορισμού» αυτού ήταν μια σοβαρότερη και επιμελέστερη προετοιμασία της παρουσίασης, καθώς και η επιλογή της ελληνικής γλώσσας ως αποκλειστικής γλώσσας παρουσίασης της «υποψηφιότητας». Όχι τόσο για λόγους εθνικούς, όσο για λόγους πρακτικούς (άγνοια αγγλικής γλώσσας και αδυναμία ικανοποιητικής εκφοράς της ακόμα και από αναγνωσθέν κείμενο).

  http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=106372

 33. Γιώργος Πρίντζιπας Says:

  Αγαπητέ Φανφάρα όντως η κ. Δαμανάκη δεν γνωρίζει αγγλικά ;Τότε πώς θα υπάρξει σ’ ένα διεθνές περιβάλλον , πάντα με τη βοήθεια μεταφραστού ; Αυτοί που την έστειλαν δεν έλαβαν υπόψη τους την αδυναμία αυτή και δεν σκέφτηκαν την εικόνα της χώρας ;Δεν μπορώ να το πιστεψω.

 34. ποιητής Φανφάρας Says:

  Αγαπητέ κ. Πρίντζιπα,
  Δεν είμαι «πιστοποιητής» των γνώσεων ξένων γλωσών των ελλήνων πολιτικών, ούτε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το θέμα. Εκείνο που δε μου άρεσε ήταν η εμμονή στη χρήση μιας γλώσσας και η κακοποίηση της γλώσσας αυτής (όχι τόσο λόγω της άγνοιας, όσο λόγω της αυθαίρετης ανάμειξής της με τα ελληνικά). Αυτό το αντελήφθην από το βιντεάκι της παρουσίασης (damanaki.gr) και όχι από δική μου προηγουμένη γνώση. Μπορεί να ήταν απλώς μια ατυχής στιγμή της πολιτικού, μπορεί να ήταν και ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των γνώσεών της.
  Δε νομίζω ότι η γνώση ξένης γλώσσας πρέπει να αποτελεί μοναδικό κριτήριο για την επιλογή ενός πολιτικού στα όργανα της ΕΕ. Αν ήταν έτσι θα στέλναμε μόνο μεταφραστές στην ΕΕ. Άλλο πράγμα ο πολιτικός και άλλο πράγμα ο μεταφραστής.
  Εκείνο το οποίο κυρίως είπα ήταν ότι η «επιλογή»-ορισμός δεν αποτελεί εθνική επιτυχία και ότι ουσιαστικά δεν πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο, αλλά μήνες πριν.

 35. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Είδα μερικά αποσπάσματα της ακρόασής της στην Ελληνοφρένεια. Όντως, η μίξη ελληνικών και αγγλικών ήταν ενοχλητική. Ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι μελέτησε τα θέματα αυτά μέσα από αγγλικά κείμενα και δεν είχε χρόνο να μεταφράσει όλους τους όρους στα ελληνικά. Σκέφτηκα ότι θα ήταν προτιμότερο να μιλάει εξ ολοκλήρου στα αγγλικά, αλλά ίσως δεν αισθανόταν άνετα να το κάνει. Τέλος πάντων, δευτερεύον θέμα. Το σημαντικό είναι να κάνει καλή δουλειά.

 36. ποιητής Φανφάρας Says:

  Χα χα χα
  Μόλις είδα τα αποσπάσματα από την «Ελληνοφρένεια», που προτείνει ο Θέμης (20/01/2010, 1.55 και 5.43). Πολύ γέλιο, αν και πρέπει να πω ότι περισσότερη πλάκα είχε το βιντεάκι από το damanaki.gr. Ίσως γιατί δεν είχε σκοπό να σατιρίσει, αλλά να εκθειάσει. Κατάφερε φυσικά το αντίθετο. Όπως και τα δήθεν «επαινετικά» άρθρα για το θέμα.
  Μου έκανε εντύπωση ότι, αν και δεν είχα υπόψιν μου το περιεχόμενο της σατιρικής εκπομπής, μόλις είδα τον «ευρωπαϊκό άθλο» της Δαμανάκη, σκέφτηκα περίπου αυτό που πρόβαλλε και η Ελληνοφρένεια:
  Εγώ σκέφτηκα το γκρικ βλαχοκαμάκι και τον γαμπρό απ’ το Λονδίνο (ταινία) και η Ελληνοφρένεια το αείμνηστο γκρικ καμάκι Γαρδέλη (come to me για να τη βρεις) και το greek idol! χαχαχα
  🙂
  Ο κόσμος τό ‘χει τούμπανο και κάποιοι κρυφό καμάρι!

  Respect:

  Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο να την τοποθετήσουν στον ΕΟΤ και να της αναθέσουν τη διεύθυνση «γκρικ βλαχοκαμακίου». Το εθνικό σπορ θα αναβαθμιζόταν και πάλι και οι γηραιές τουρίστριες των βορείων χωρών θα συνέρρεαν στη χώρα μας με τις γνωστές συνέπειες: Αύξηση του τουρισμού, μείωση αστυφιλίας, ανάπτυξη υπαίθρου κλπ χαχαχαχα
  Εκτός και αν ο ορισμός της στη θέση επιτρόπου αλιείας, έκρυβε αυτό ακριβώς το υπονοούμενο:
  Αλιεία = Ψάρεμα
  Ψάρεμα = Καμάκι
  Καμάκι = Greece, Souvlaki, Mousaka, Paralia by Night 😉

  Υ.Γ. Ποντάρετε σε άλλο άλογο. Αυτό δεν τραβάει!

 37. pro Says:

  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=311301&dt=24/01/2010
  Ως και οι «Financial Τimes» έγραψαν καλά λόγια, τα οποία σπανίζουν το τελευταίο διάστημα από τις στήλες της εφημερίδας για οτιδήποτε έχει σχέση με την Ελλάδα.
  Η προφορά των αγγλικών είναι κατά τη γνώμη μου δευτερεύον ζήτημα. Όταν οι ίδιοι οι ξένοι παραδέχονται ότι η Δαμανάκη τα πήγε πολύ καλά στην ακρόασή της στο Ευροκοινοβούλιο, συνιστά τουλάχιστον μικροψυχία να το αμφισβητούμε εμείς αποδίδοντας της κακή εκφορά της αγγλικής. Μεγαλύτερη σημασία όμως απ’ τη προφορά έχει το τι είπε. Προφανώς αυτά που είπε και όχι η προφορά της, είναι που εκτιμήθηκαν από τους Ευρωβουλευτές. Να διευκρινίσω ότι δεν γνωρίζω ούτε λέξη απ’ όσα είπε, ενδεχομένως να ήταν και μπούρδες, απλά σημείωσα τα καλά σχόλια των ξένων που δεν είναι συχνά χουβαρντάδες στα καλά λόγια με τη χώρα μας.
  Είναι γνωστή η μανία των αριστερών απέναντι σε όσους εγκαταλείψουν τους κόλπους της Αριστεράς, όπως τουλάχιστον την αντιλαμβάνονται οι ίδιοι. Το προδότης είναι ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός που τους αποδίδουν. Για τη Δαμανάκη νομίζω αυτή η κριτική είναι πρώτα απ’ όλα άδικη και συνακολούθως μικρόψυχη.

 38. ποιητής Φανφάρας Says:

  Δεν είδα καμιία «αριστερή» επίθεση αυτές τις μέρες, ούτε καμία αναφορά για «προδοσία» κάποιου εκπρόσωπου κόμματος από τα πολλά, τα οποία έχει αλλάξει η Δαμανάκη.
  Φυσικά και το θέμα προφοράς ή άγνοιας μιας γλώσσας είναι δευτερεύον. Είναι πάντοτε όμως ένα ζητούμενο. Ειδικά όταν υπάρχει εμμονή στη χρήση της. Η «κριτική» βέβαια επ’ αυτού ήταν σαφώς χιουμοριστική (ελληνοφρένεια, Φανφάρας κλπ).
  Δεν ξέρω αν εκτιμήθηκαν από τους ευρωβουλευτές αυτά που είπε ή ο ΟΡΙΣΜΟΣ της από τον Μπαρόζο. Μάλλον το δεύτερο.
  Ο μόνος που παραδέχεται ή σωστότερα που προσπαθεί συνεχώς να μας πείσει με ότι η Δ τα πήγε καλά στην ακρόσαη είναι η συγκεκριμένη δημοσιογράφος του Βήματος.

 39. Δημητρης Says:

  Που εχει εξαφανιστει η Δαμανακη; θα περιμενα να εχει αποψη για την οικονομικη κριση και το ρολο της χωρας μας και της ΕΕ. Διαβαζω μερικα καλα σχολια στο Βημα και Τα Νεα αλλα κυριως για τις δημοσιες σχεσεις της με ελληνες και ξενους πολιτικους. Τιποτα ουσιωδες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: