Αβραμόπουλος Δημήτρης

Α’ Αθηνών, ΝΔ

http://www.avramopoulos.gr

http://www.avramopoulosblog.gr

http://www.parliament.gr/synthesh/mp.asp?MPID=793

Περίληψη 45 σχολίων:

Αρνητικά λόγω απουσίας έργου. Μέσος όρος 11 βαθμών: 0.95

232 Σχόλια to “Αβραμόπουλος Δημήτρης”

 1. Θεμης Λαζαριδης Says:

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_03/01/2010_385532

  «Τα εμβόλια είχαν παραγγελθεί, όταν κυριαρχούσε η άποψη ότι απαιτούνται δύο δόσεις για κάθε εμβολιαζόμενο. Με το σκεπτικό αυτό τον περασμένο Αύγουστο παραγγέλθηκαν 8.000.000 δόσεις (3.000.000 από την εταιρεία Νοvartis, 2.000.000 από την GlaxoSmithKline και 3.000.000 από τη Sanofi Pasteur) και τον Σεπτέμβριο παραγγέλθηκαν επιπλέον 8.000.000 δόσεις από την GlaxoSmithKline, ενώ υπήρχαν ήδη πληροφορίες από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΕΑ) ότι ενδεχομένως το εμβόλιο της Νοvartis θα αφορούσε μία δόση. Η επιβεβαίωση ότι τελικά απαιτείται μία και όχι δύο δόσεις εμβολίου (πλην ειδικών κατηγοριών πληθυσμού) ήρθε στα μέσα Οκτωβρίου από τον ΕΜΕΑ και όταν πολλές χώρες της Ευρώπης είχαν ήδη κάνει τις παραγγελίες τους.»

 2. AAT Says:

  Από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 4 Ιαν. 2010, ρεπορτάζ: Κατερίνα Κατή
  http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=117464

  «Εγγραφα-φωτιά για κύκλωμα με φάρμακα»

  «Συγκεκριμένα στο έγγραφό του προς τις αρμόδιες αρχές ο κ. Γεωργακόπουλος, πρόεδρος ΣΕΑ, γνωρίζει ότι: …….
  Ανάμεσα στα έγγραφα που ήταν πεταμένα και στη σακκούλα από το γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου (αναφέρεται ο προγενέστερος και ο νυν γενικός γραμματέας) ήταν κομμένα σε μικρά κομμάτια το από 26/03/09 report 10 και το από 20/05/09 report 31 υπ’ όψιν (σ.σ. αναφέρεται το όνομα), τα οποία αποκαλύπτουν ότι εντός του υπουργείου είχε στηθεί μηχανισμός πώλησης και προώθησης φαρμάκων, υπάρχουν δεκάδες ονόματα και τηλέφωνα διοικητών, καθηγητών ιατρικής, ιατρών, γραμματέων, νοσοκομειακών, φαρμακοποιών, ραντεβού και ώρες συνάντησης, γνωρίζουν μάλιστα και σε ποιο κόμμα είναι ο ιατρός που προσεγγίζουν, π.χ. είναι ΠΑΣΟΚ και ΑΕΚ! γνωρίζουν ότι ο πρόεδρος της επιτροπής… είναι άνθρωπος του διοικητή του νοσοκομείου, αυτό γινόταν σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα με Report 10 και 31 έως τον 5/09, μπορεί όμως αυτό να γίνεται και σήμερα, για τον λόγο αυτό πρέπει να γίνει έλεγχος των στοιχείων που σας στέλνω και είναι όλα όπως τα βρήκα, διότι μέχρι σήμερα αυτό κυκλοφορούσε ως φήμη, τώρα υπάρχουν τα ντοκουμέντα και όταν μάλιστα με εντολή του λαού μας ο κ. πρωθυπουργός είπε ότι θα δώσει τέλος στη διαφθορά, να μια μεγάλη ευκαιρία για να τσακίσουμε το κύκλωμα (της καλής κοινωνίας) αυτό. …..
  »

  Προφανώς, ο πρώην υπουργός είχε άγνοια για όλα αυτά και, αν φέρει κάποια ευθύνη, αυτή είναι μόνο η πολιτική ευθύνη (sic) για όσα έπραξαν όσοι αξιοκρατικά διορίστηκαν απ’ αυτόν σε διοικήσεις, και επιτροπές νοσοκομείων κλπ. (θυμάστε; πιλότοι, τηλεγραφητές, δημοσιογράφοι κ.ά.).

 3. Alexis Says:

  Αν απορείτε πως έφτασε η Ελλάδα σε αυτό το δημοσιονομικό χάλι και που πάνε τα χρήματα που πληρώνουμε φόρους, ίσως ο Αβραμόπουλος να μπορεί να σας δώσει εξηγήσεις. Ελευθεροτυπία 8-11-2008 και 3-12-2008.

  http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=08.11.2008,id=77616176

  ΚΑΙ

  http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=03.12.2008,id=8987860

  Εν ολίγοις, ο Αβραμόπουλος ως υπουργός υγείας βάφτιζε τα έργα «ειδικής φύσης» για να παρακάμπτονται οι διαγνωνισμοί, με αποτέλεσμα το κόστος να πολλαπλασιάζεται! Ο Αβραμόπουλος δεν απάντησε ποτέ στα δημοσιεύματα και για μένα στη συνείδησή μου έχει αποτυπωθεί ως ΑΝΙΚΑΝΟΣ ή ΚΛΕΦΤΗΣ. Για να μην πούμε για την παραγγελία 16 εκατομμυρίων εμβολίων!

 4. pro Says:

  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=308884&dt=12/01/2010
  Φαίνεται δεν την πάτησε μόνο αυτός με τα εμβόλια κατά του Η1Ν1.

 5. AAT Says:

  Από το παραπάνω άρθρο του ΒΗΜΑΤΟΣ:

  …… Και συμπληρώνει ότι οι εταιρείες τοποθέτησαν «τους δικούς τους ανθρώπους» σε θέσεις-κλειδιά στον ΠΟΥ και σε άλλους διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς και «επηρέασαν» με χρήματα και άλλα μέσα κορυφαίους επιστήμονες, ώστε να εξασφαλίσουν τη «συμμόρφωσή» τους την κατάλληλη στιγμή.
  Ο κ. Βόνταργκ προφανώς αναφέρεται στην αποκάλυψη της «Daily Μail» ότι ο Ρόι Αντερσον, εκ των κορυφαίων συμβούλων της βρετανικής κυβέρνησης στο ζήτημα της νέας γρίπης, είναι ταυτόχρονα έμμισθος σύμβουλος του ΔΣ της GlaxoSmithΚline (μιας από τις φαρμακοβιομηχανίες που αναμένεται να βγάλουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από την εκμετάλλευση της «πανδημίας»), με ετήσιες αποδοχές που αγγίζουν τις 150.000 ευρώ!
  Ωστόσο ο πραγματικός στόχος της έρευνας φαίνεται ότι θα είναι η αμφιλεγόμενη διευθύντρια του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν, η οποία, αφού πανικόβαλε τους πάντες για το επερχόμενο… τέλος του κόσμου, παραδέχθηκε πριν από λίγες ημέρες (σημ.: 29.12.2009) πως η ίδια δεν έχει «ακόμη» εμβολιαστεί εναντίον του Η1Ν1!
  . Βλ. και υστερόγραφο [Α].

  Ανάλογη περίπτωση με αυτήν του ανωτέρω Ρόι Αντερσον, είναι αυτή με την πρώην Διευθύντρια των «Κέντρων Ελέγχου Νοσημάτων» (Αμερικανικό CDC), Τζούλι Λουίζ Γκέρμπερντινγκ, η οποία, μετά τη λήξη της θητείας της στα CDC, τοποθετήθηκε από την φαρμακοβιομηχανία Merck επικεφαλής του Κλάδου Εμβολίων:
  http://greenfertility.blogspot.com/2009/12/gerberding-former-cdc-director-now.html

  Όταν αυτά συμβαίνουν στα ανώτατα κλιμάκια των «κοινωφελών» οργανισμών, αναρωτιέται κανείς τί μπορεί να συμβαίνει παρακάτω.

  Όσον αφορά στην Ελληνική παραγγελία, το θέμα δεν είναι ότι την «πάτησαν» και άλλες χώρες. Το θέμα είναι η έκταση και η ΥΠΕΡΒΟΛΗ των παραγγελιών. Ενώ π.χ. οι Γερμανοί έκαναν παραγγελία για να καλύψουν το 30% του πληθυσμού (και μέχρι σήμερα έχουν καλύψει περίπου το 5%), το Υπουργείο Υγείας επί Αβραμόπουλου έκανε παραγγελία για να καλυφθεί το 150% του πληθυσμού.

  Και αυτές οι παραγγελίες έγιναν, τη στιγμή α) που το υπουργείο είχε μια πολύ καλή εικόνα για το ποσοστό εμβολιασμού για την εποχική γρίπη στην Ελλάδα (στοιχεία πωλήσεων από τη φαρμακοβιομηχανία) ενώ β) το ΚΕΕΛΠΝΟ διέθετε και πολλά άλλα λεπτομερή στοιχεία για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών του προσωπικού των νοσοκομείων κατά της εποχικής γρίπης (όπως προκύπτει από επιστημονικά δημοσιεύματα που φέρουν τα ονόματα ου πρώην Προέδρου και του Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ – βλ. δημοσιεύσεις στο Υστερόγραφο [Β]).

  Αυτά (και πολλά άλλα), κάποτε, πρέπει να ερευνηθούν σε βάθος (αν ακούει κανείς).

  ΥΓ
  [Α] Τελικά, η ανωτέρω Γενική Διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Μάργκαρετ Τσαν, εμβολιάστηκε την επόμενη ημέρα της αποκάλυψης (30.12.2009).

  [Β] βιβλιογραφικές παραπομπές – επιστημονικές δημοσιεύσεις
  1. “Influenza vaccination acceptance among health-care workers: a nationwide survey”, Maltezou HC, Maragos A, Katerelos P, Paisi A, Karageorgou K, Papadimitriou T, Pierroutsakos IN, Vaccine, 2008 Mar 10;26(11):1408-10.

  2. “Strategies to increase influenza vaccine uptake among health care workers in Greece”, Maltezou HC, Maragos A, Raftopoulos V, Karageorgou K, Halharapi T, Remoudaki H, Papadimitriou T, Pierroutsakos IN, Scand J Infect Dis. 2008;40(3):266-8.

  3. “Factors influencing influenza vaccination rates among healthcare workers in Greek hospitals”, Maltezou HC, Maragos A, Halharapi T, Karagiannis I, Karageorgou K, Remoudaki H, Papadimitriou T, Pierroutsakos IN, J Hosp Infect. 2007 Jun;66(2):156-9.

 6. AAT Says:

  Το σκάνδαλο του ρομπότ!

  Πώς μια υπουργική απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης λειτούργησε προς όφελος συγκεκριμένης ιδιωτικής κλινικής

  Βάφτισαν μια πανάκριβη μέθοδο με την εμπορική ονομασία ενός μηχανήματος
  ΕΛΕΝΑ ΦΥΝΤΑΝΙΔΟΥ, ΤΟ ΒΗΜΑ, Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010
  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=312651&dt=31/01/2010

  ……
  Όσοι νομίζουν ότι αυτά είναι σκάνδαλα, μάλλον είναι φαντασιόπληκτοι.
  Απλά, πρόκειται για ενέργειες περιορισμού του σπάταλου κράτους (όπως επιτάσσει και η Ε.Ε.).
  Φαντάζεστε τί σπατάλη θα προέκυπτε αν αυτό το μηχάνημα το είχε το ΕΣΥ;
  Θα δούλευε 1 ώρα την ημέρα και άσε που θα χάλαγε κάθε τρείς και λίγο.
  Άλλωστε, τί ιδιαίτερο συμφέρον μπορεί να έχει ένας δημόσιος άνδρας για να κάνει μια τέτοια ρύθμιση. Η μόνη προσδοκία που μπορεί να έχει ένας δημόσιος άνδρας, από τις υπηρεσίες του προς την πατρίδα, είναι να του στήσουν έναν ανδριάντα και από κάτω μια πλάκα με τα ανδραγαθήματά του.

 7. Θεμης Λαζαριδης Says:

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=10312841

  «Είναι κρίμα που η κυβέρνηση, ενώ αρχικά ανταποκρίθηκε στην έκκληση της ΝΔ για συναίνεση, τώρα οδηγεί την κοινωνία στο δρόμο της διαίρεσης και του διχασμού».

  Απαράδεκτος. Άλλο συναίνεση, άλλο συγκάλυψη.

 8. Θεμης Λαζαριδης Says:

  Πρώτο Θέμα, σελ 46

  « … την ώρα
  που η εταιρεία «Νταλί-
  δης Ο.Ε.» επειδή έχει κηρυ-
  χθεί έκπτωτη αποκλείεται
  από κάθε δημόσιο διαγωνι-
  σμό, ξαφνικά, με την ανάλη-
  ψη της διοίκησης του υπουρ-
  γείου Υγείας από τον πρώην
  υπουργό κ. Δημήτρη Αβρα-
  μόπουλο σαρώνει στους δια-
  γωνισμούς.»

 9. Θεμης Λαζαριδης Says:

  http://press-gr.blogspot.com/2010/03/blog-post_2637.html

  Σπατάλες στον ΟΚΑΝΑ επί Αβραμόπουλου.

 10. oramatistis Says:

  Απορώ πραγματικά τι έκανε τα 3,5 χρόνια που ήταν Υπουργός Υγείας. Δε μείωσε τα χρέη, δεν άλλαξε τίποτα στη συναλλαγή των ασθενών με τα νοσοκομεία, παρήγγειλε 18 εκατ. εμβόλια για 11 εκατ. πληθυσμό και προσπάθησε να πείσει τον κόσμο να το κάνει… Και στο τέλος μοστραρίστηκε και υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, δηλαδή υποψήφιος πρωθυπουργός. Πείτε πως μπορεί να τον εμπιτευτεί ο κόσμος σαν αξιόπιστη λύση για το αύριο; Πραγματικά τι να πω… Αν ήμουν Α’ Αθηνών πως να τον ψήφιζα; Αλλά τέτοιοι είμαστε, τέτοιοι πολιτικοί μας αξίζουν. Αλλά ως εδώ. Το πολιτικό σας σύστημα κατέρρευσε κύριοι. Πάρτε το χαμπάρι. Αν έχετε κάποιο ίχνος αξιοπρέπειας θα πρέπει να αποχωρήσετε, γιατί οι ‘ψηφο’φάπες των πολιτών θα είναι τόσο δυνατές στις επόμενες εκλογές που δε θα έχουν προηγούμενο. Το 33% θα είναι θρίαμβος μπροστά σε αυτό που έπεται κύριοι.

 11. e-politikos.gr Says:

  Δειτε το προφίλ του πολιτικού στo e-politikos.gr
  http://www.e-politikos.gr/content/abramopoylos-dimitris

 12. Θεμης Λαζαριδης Says:

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100049_15/05/2010_401114

  «Ενα πρώην στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Θέμης Καζαντζίδης, κατέθεσε στις 12 Μαΐου μηνυτήρια αναφορά κατά του τέως πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή και των πρώην υπουργών κ. Δ. Αβραμόπουλου και κ. Γ. Παπαθανασίου για «ηθική αυτουργία» στην έκδοση ψευδών βεβαιώσεων προς τα όργανα της Ε.Ε. σχετικά με το ύψος των χρεών των δημόσιων νοσοκομείων.»

 13. Θεμης Λαζαριδης Says:

  http://www.in.gr/news/QuickNews.asp?lngEntityID=1138100

  «Γαλλική τιμητική διάκριση στον Δ.Αβραμόπουλο

  Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα, ο πρέσβης της Γαλλίας κ. Κριστόφ Φαρνό απένειμε στον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο το παράσημο του Ιππότη της Εθνικής Τάξης της Λεγεώνας της Τιμής (LEGION D’ HONNEUR), εκ μέρους του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας.»

  Είναι τρελοί αυτοί οι Γαλάτες.

 14. george Says:

  Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Δ. Αβραμόπουλος από τον χορό εκατομμυρίων που στήθηκε με τις υπερκοστολογήσεις των ιατρικών υλικών

  http://ermippos.blogspot.com/2010/05/3.html

 15. Παπαγεωργιου Φ. Says:

  Οσα και να γραφει κανεις κατα του Αβαμοπουλου,ενα ειναι βεβαιον. Εχει καταγραφει στην συνειδηση των ελληνων ως ενας συγχρονος,εντιμος ,καλλιεργημενος ,ικανος και αποτελεσματικος πολιτικος.
  Αυτοδημιουργητος και αφου δακριθηκε στην διπλωματια μπηκε στην πολιτικη ..χορτατος και φτιαγμενος. Δεν τον εφτιαξε η πολιτικη. Την κοσμει.
  Απο οπου και αν περασε αφησε χειροπιαστο εργο πισω του και τις καλυτερες εντυπωσεις ως χαρακτηρας. Δημοκρατικος,απλος,προσηνης,ανθρωπινος.
  Οταν πρωτομπηκε στην πολιτικη τον ειδα με επιφυλαξη. Σημερα δηλωνω υποστηρικτης του.
  Δεν ειναι δε τυχαιο οτι ποτε δεν ακουσθηκε κατι εις βαρος του.
  Οι δε πολιτικες του κινησεις μαεστρικες. Ανετρεψε το πολιτικο κατεστημενο και τους στημενους μηχανισμους στη ΝΔ με στρατηγικη αξια προσοχης και θαυμασμου.
  Σε μια εποχη απαξιωσης της πολιτικης ειναι υποδειγμα.
  Οσο για τον φθονο καποιων παραπανω ,ας δουν τον ..ψυχιατρο τους!

 16. zarkon Says:

  Τα ελλείμματα στην υγεία δηλαδή τα 5,5 δις ευρώ μιλάνε από μόνα τους.Αναποτελεσματικός και ανύπαρκτος. Είναι μέρος του προβλήματος δεν αποτελεί λύση. Πρέπει να διερευνηθεί με κάθε λεπτομέρεια αν υπάρχουν τυχόν ποινικές ευθύνες και να αποδοθεί στη δικαιοσύνη . Μου φαίνεται παράξενο πως υπάρχουν άνθρωποι που λένε τόσο καλά λόγια για το νεκροθάφτη του δημόσιου συστήματος υγείας. Βλέποντας τον δικαιολογώ την ύπαρξη του Ιαβέρη στους ήρωες των Αθλίων του Ουγκώ.

 17. Astos Says:

  Φ.Παπαγεωργίου,
  Μήπως διορίστηκες απο τον κύριο και δε μας το λες?

 18. AAT Says:

  Σαν να τα γράφει ο ίδιος !!!

 19. Θεμης Λαζαριδης Says:

  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=337806&dt=16/06/2010
  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artid=337919&dt=16/06/2010

 20. Φιλιππος Says:

  Αυτά που έγραψε ο κύριος «Παπαγεωργίου» αποτελούν τόσο μεγάλα ευφάνταστα ψέμματα, που αρχίζω να πιστεύω ότι τα έγραψε κάποιος καθ’υπόδειξιν του αβραμόπουλου, ο οποίος έχει ως πάγια τακτική να κανει το άσπρο-μαύρο.

  Αφησε έργο ο αβραμόπουλος λέτε; ΠΟΥ; ΠΟΤΕ; Θα σας πω εγώ το έργο του. Απ’ευθείας αναθέσεις και παράκαμψη διαγωνισμών (ελευθεροτυπία 3/12/2008 και 8/11/2008) με αποτέλεσμα να πληρώνουμε οι φολορλογούμενοι υπέρογκα ποσά.

  Λέτε ότι «δεν ακούστηκε κάτι εις βάρος του». Χαχα! Εμ βέβαια, όταν φροντίζεις να τα έχεις καλα με τους δημοσιογραφους (το λέω με τρόπο), φυσικά και αποφεύγουν να πουνε πολλά πολλα εναντίον σου. Τα δημοσιεύματα της ελευθεροτύπίας υπάρχουν. Είναι απορίας άξιον πως τέτοια σκάνδαλα αγνοήθηκαν από τα κανάλια. (ερώτηση προς κάθε «καλοπροαίρετο»: Η εταιρεία ποιανού γίγαντα των ΜΜΕ στην ελλάδα χτίζει νοσοκομεία;).

  Για να μην πούμε για την μαύρη τρύπα στον δήμο αθηναίων, τα όργια στον αθήνα 9.84 και το εισιτήριο κόστους 12.334 για το αεροπορικό εισιτήριο του αβραμό προς Αμερική (Ελευθεροτυπία 18/3/2007).

  Τα «προσηνής» και «απλός» που λετε για τον κύριο μου προκάλεσαν απλά γέλιο, καθώς είναι γνωστή η εγωπάθεια και το ψώνιο που κουβαλάει.

  Ο αβραμόπουλος είναι απο τους χειρότερους πολιτικούς και καλά θα κάνει να παρέμβει κανένας εισαγγελέας γιατί ο κύριος νόμιζε ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει με τα χρήματα που πληρώσαμε φόρους με τον ιδρώτα μας.

 21. Φιλιππος Says:

  Ως φορολογούμενος ΑΠΑΙΤΩ να βάλει από την τσέπη του ο αβραμόπουλος όλα τα χρήματα που ζημιώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο από τις απ’ευθείας αναθέσεις έργων όσο ήταν στο Υπυργείο Υγείας. Για να μην πούμε για τα 16 εκατομμύρια εμβόλια που παρήγγειλε και έμειναν στα ψυγεία…

 22. Ερμιππος Says:

  Ο άνθρωπος αυτός θα έπρεπε να είναι από καιρό στο σπίτι του ή στην φυλακή. Μαζί του φυσικά και ο παντελώς ανεύθυνος τέως πρωθυπουργός που άφησε για τόσα χρόνια την διαχείριση ενός τόσο σημαντικού τομέα της κρατικής διοίκησης στα χέρια αυτού του ανεκδιήγητου παρασίτου. Σε έναν βαθμό βέβαια δεν φταίει ο ίδιος. Σε μια πολιτεία με θεσμούς που λειτουργούν στοιχειωδώς ο δρόμος «πολιτικών» σαν τους προαναφερθέντες κλείνει έγκαιρα και αποτελεσματικά. Και κανείς δεν περιμένει τα θλιβερά τετελεσμένα για να βγάλει τα συμπεράσματα του.

  Τα παραπάνω παρατιθέμενα δημοσιεύματα του ΒΗΜΑΤΟΣ βεβαιούν του λόγου το αληθές. Και αυτό διότι για όλα όσα καταλογίζονται στον Αβραμόπουλο ευθύνονται εξ ίσου και αυτοί που ανέλαβαν σήμερα τις τύχες της χώρας και παριστάνουν τους κατηγόρους μέσα από την ασφάλεια που τους παρέχει ο εκλεκτικά ευαίσθητος Τύπος. Εν προκειμένω το έργο των εγκληματικών «θεσμικών αναθέσεων» ξεκίνησε και σχεδόν ολοκληρώθηκε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ απλώς το συντήρησε με επιμονή και συνέπεια αποδεικνύοντας ότι η διαφθορά στην Ελλάδα δεν έχει κομματικές αποχρώσεις. Ειδικά για τον Αβραμόπουλο υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ότι υπερασπίστηκε το παράνομο καθεστώς με πλήρη επίγνωση της ζημίας που υφίστατο το δημόσιο συμφέρον και μάλιστα σε μια περίοδο που η υπόθεση είχε φθάσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και είχε καταλήξει σε καταδίκη της χώρας (απόφαση 481/06 – 12ος 2007).

  Σε κάθε περίπτωση η σημερινή υπουργός Μαριλίζα υπήρξε, ως ΓΓ του Υπουργείου Ανάπτυξης το 2003, εκ των πρωτεργατών της απάτης. Συγκεκριμένα επί της θητείας της έγινε η υπαγωγή των φίλτρων και των λοιπών υλικών αιμοκάθαρσης στο καθεστώς των απευθείας αναθέσεων με τιμές που καθορίστηκαν με υπουργικές αποφάσεις και ήταν ανώτερες κατά 7 έως 8 φορές από τις μέσες τιμές που ίσχυαν τότε στην Ευρώπη. Είναι τουλάχιστον αστείο η κυρία αυτή να παριστάνει σήμερα τον κατήγορο του Αβραμόπουλου. Όσο κακός και αν είναι ο τελευταίος.

  Όλα αυτά βέβαια δείχνουν το εξόχως χαμηλό επίπεδο του ελληνικού λαού. Ο οποίος συντηρεί και έχει τους κυβερνήτες και τους δικαστές που του αξίζουν.

 23. Θεμης Λαζαριδης Says:

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_17/06/2010_404795

 24. Necton Says:

  Αναθεωρώ την αποψή μου για τον κ.Αβραμόπουλο.
  Δεν είναι ο άνθρωπος του «ΤΙΠΟΤΑ» αλλά του «ΚΑΤΙ» γιατί διαπίστωσα ότι όπου μέχρι σήμερα χώθηκε…»ΚΑΤΙ» προέκυψε (μη οφέλιμο και μη δημιουργικό ασφαλώς).

  http://troktiko.blogspot.com/2010/07/h-o-31_02.html

 25. Skinious Says:

  Για τον Αβραμόπουλο, δείτε ενδιαφέροντα εδω: http://skinious.blogspot.com/search/label/%CE%91%CE%92%CE%A1%CE%91%CE%9C%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%9F%CE%A3.

  Προσέξτε ιδιαίτερα τα σχόλια των μπράβων του. Επίσης να ξέρετε ότι ο δικηγόρος του με απείλησε και με μηνύσεις.
  Οσο για τα νέα κατορθώματα που βγαίνουν στη φόρα, δείτε κι εδώ:

  http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/16353/osmi-skandalou-me-tis-promitheies-thermikon-kameron-anihneusis-tis-gripis-i1n1/

 26. AAT Says:

  @ Skinious

  1. Ο 1ος σύνδεσμος σε WinExplorer δημιουργεί πρόβλημα (ίσως φταίει το «search/label/» του συνδέσμου ή κάτι άλλο). Ανοίγει καλύτερα με FireFox αλλά και πάλι η σελίδα αργεί.
  2. «Προσέξτε ιδιαίτερα τα σχόλια των μπράβων του.» Πού είναι τα σχόλια;

 27. Θεμης Λαζαριδης Says:

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_03/09/2010_413599

  «Λίγο πριν από το καλοκαίρι του 2009, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έκανε άλλη μία «επανάσταση» στα οικονομικά του συστήματος υγείας, μετά την επανειλημμένα εξαγγελθείσα, αλλά μηδέποτε υλοποιηθείσα, εξοικονόμηση 500 εκατομμυρίων ευρώ από τις προμήθειες. Εκανε Διευθυντές στις διάφορες κλινικές των νοσοκομείων, εν μια νυκτί και χωρίς αξιολόγηση, όλους τους μέχρι τότε Αναπληρωτές Διευθυντές. Με τη ρύθμιση αυτή, οι Αναπληρωτές Διευθυντές είδαν αύξηση στις μηνιαίες αποδοχές τους της τάξης των 1.000 – 2.000 ευρώ, ξεπερνώντας έτσι και τις αποδοχές των (κανονικών) Διευθυντών. Αυτά, για να εξασφαλίσει ο κ. Αβραμόπουλος «εργασιακή ειρήνη» στα νοσοκομεία, όπως υποστήριξε –εκβιαστικά και ψευδώς– στο τότε οικονομικό επιτελείο, αλλά και για αρκετά «ψηφαλάκια», εν όψει εκλογών. Χαρακτηριστικό του ανδρός, αλλά και των συνδικαλιστικών ηγεσιών με τις οποίες συνέπραξε.»

 28. Θεμης Λαζαριδης Says:

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_22_06/10/2010_417601

  «Κύριε διευθυντά

  Οι ειδήσεις αποκάλυψαν ένα τραγελαφικό στοιχείο του ΕΣΥ: Στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού υπηρετούν περίπου 175 ιατροί, αλλά από αυτούς οι 102 είναι διευθυντές! Πραγματικά πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ. Αναρωτιέται ο έχων και την ελάχιστη ιατρική εμπειρία: ποιοι γιατροί προλαβαίνουν να διεκπεραιώσουν την τρέχουσα υπηρεσία προς τον ασθενή τους;

  Ας είναι καλά το περίφημο πολυδιευθυντικό σύστημα που λανσάρισε ο υπουργός της Ν.Δ. στην Υγεία. Προφανώς, παρόμοια ή παραπλήσια ρεκόρ θα έχουν και άλλα κρατικά νοσοκομεία. Αλλη μια τρύπα στο απέραντο σουρωτήρι του θνήσκοντος κράτους μας.

  Δημητρης Γεωργαντας – Χειρουργός, Μαρούσι»

 29. astos Says:

  Υδρώνει κανενός πολιτικού το αυτί απο τις καταγγελίες σε βάρος τους? Αυτοί νομίζουν ότι βρέχει. Όμως κάτι πρεπει να κάνουμε, δεν πάει άλλο.
  Μήπως θα ήταν πιο ελπιδοφόρο το να διώξουμε όλα τα χούφταλα απο τη Βουλή? Όλους τους εργατοπατέρες απο τη Βουλή? Όλους τους δικηγόρους και τους γιατρούς απο τη Βουλή? Όλες τις οιγένειες απο τη Βουλή?
  Πρέπει να σκευτούμε σοβαρά.Δεν πάει άλλο.

 30. AAT Says:

  «Για να σωθεί η χώρα»
  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_28/11/2010_424169

  ———————–
  ……….
  ………
  Κάποτε πρέπει να μάθουμε να «συνωμοτούμε» για το εθνικό συμφέρον και το καλό του τόπου. Και αυτό προϋποθέτει μια άλλη πολιτική κουλτούρα, που θα έχει ως οδηγό την αντίληψη ότι η Δημοκρατία είναι η πολιτική τέχνη της σύνθεσης και ότι δεν μπορεί να λειτουργεί μόνο κάτω από όρους συνταγματικής και νομοθετικής τυπικότητας. Τα όσα ζήσαμε και ζούμε, μας προσφέρουν υλικό για περισυλλογή, για ειλικρινείς παραδοχές και δείχνουν τον δρόμο για τη διαμόρφωση κοινών πολιτικών που οδηγούν στη νέα αρχιτεκτονική της ελληνικής πολιτείας.

  Και ο δρόμος είναι ένας. Αυτός της εθνικής συνεννόησης. Και αυτός ο δρόμος προϋποθέτει ειλικρίνεια λόγων, προθέσεων και ενεργειών. Προϋποθέτει ως οδηγό την εθνική ευθύνη. Αυτός ο δρόμος μπορεί να οδηγήσει στην εθνική συνεννόηση και τη συναίνεση.
  ———————–

  Τώρα μάλιστα. Προσετέθη στο πάνθεον των εθνικών σωτήρων.

  ΥΓ
  Όταν θα παραδεχτείς υπουργέ μας, το μπάχαλο που προκάλεσες στον τομέα της υγείας και τα όσα μπορούσες να κάνεις (από τη θέση ευθύνης που σου εμπιστεύτηκαν οι πολίτες) αλλά δεν τα έκανες, τότε ίσως κάποιοι να σε συγχωρέσουν.
  Όσο για τα περί σωτηρίας του έθνους, άστα για κανέναν επόμενο που θα βάλει «χέρια και πόδια στη φωτιά» (διότι εσύ δεν προκύπτει ότι τά ‘βαλες).

 31. pro Says:

  Το παραπάνω άρθρο του Αβραμόπουλου στην Καθημερινή αποτελεί μια ωραιότατη έκθεση ιδεών για την Γ Γυμνασίου. Τόσες λέξεις για να περιγράψει το τίποτα. Όχι ότι θα περίμενα τίποτα περισσότερο, βέβαια. Να είμαστε και λιγάκι σοβαροί.
  Μου θυμίζει, πάντως, ένα παλαιότερο σχόλιο του Χάρυ Κλύν για τον Ανδρέα Παπανδρέου που έλεγε ότι ο τελευταίος μπορεί να μιλάει επί ώρες μόνο και μόνο για να εξηγήσει την αξία της σιωπής.
  Το ίδιο κάνει και ο Αβραμό. Μπορεί να μιλάει επί ώρες για τα πάντα χωρίς να λέει ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.

 32. astos Says:

  Ένας φίλος μου, όταν ήθελε να αναφερθεί στον πρώην υπουργό υγείας, έλεγε-αντί του ονόματος του- ο κύριος ΤΙΠΟΤΑ. Τώρα στην παρέα όταν λέμε ο κύριος ΤΙΠΟΤΑ κανένας δεν ανρωτιέται ποιός είναι ο ΤΙΠΟΤΑ.
  Ούτε και ο ίδιος ο κύριος ΤΙΠΟΤΑ πιστεύω να μην αναρωτιέται.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: